26-05-2013, 11:46 (Seda postitust muudeti viimati: 26-05-2013, 11:48 ja muutjaks oli Hellika.)
Käisime eile Norra allikatel, tegin pilti ja nüüd hommikul hakkasin vaatama, et mis pisike valge kogu seal üleval on lapse kohal, mets sealt läbi ei paista, suumimisel on mingi imelik koguke. Lõikasin pildi ka väiksemaks, Mis arvate?
Vaatasin, et mingi sitikas, aga kas sitikas saab nii kaugelt jääda niimoodi pildile?
Labasema fotoaparaadi puhul hämaruses jõuab selle säriaja jooksul ööliblikas teha mitu tiivalööki ning edasigi liikuda. Tulemuseks võib siis igaüks fantaasia abiga näha mida iganes soovib - toonekurge taskulambiga, jeesust või ufot.
Kui pilt on tehtud välguga, siis selline efekt pole üldse üllatav.
26-05-2013, 19:51 (Seda postitust muudeti viimati: 26-05-2013, 19:59 ja muutjaks oli Hellika.)
Me mõisa juures kaua ei peatunud, kuna seal oli teisi huvilisi käisime eemal neid allikaid vaatamas..
Pilt välguga muidu pole tehtud, kuna valge oli veel õues
(26-05-2013, 15:14 )Elessandra Kirjutas: Meenutab tõesti liblikat aga vot seal Norra mõisas ei teinud pilte või kummitusi ei kuulnud? Mina kuulsin ükskord midagi kahtlast...
Olen isegi korduvalt Norra mõisas öösiti mõtteid mõlgutamas käinud. Tuttavad olla seal "varju" näinud. Ise ühtegi selget heli seal kuulnud pole, kui erinevad kolksatused välja arvata, küll aga jääb seal usinalt orbe pildile. Olen kord silmanurgast näinud ka heledat kogu mõisa esisel platsil ringi patseerimas. Kõige teravam kogemus oli vast see, kui miski allkorrusel paikevas nö saalis mu jalast haaras, ehmatas ikka korralikult. Rahvasuu räägib seal kummitavast enesetapu sooritanud mõisahärrast ning põrandasse maetud poola päritolu sõjavangidest, kinnitus aga puudub.
"See, kel jätkub vaprust ja kannatlikkust terve elu pimedusse vaadata, näeb seal esimesena valguse helki."
Pole seal hullu midagi. Kui keegi soovib selle kohaga rahulikult tutvuda, võib minuga ühendust võtta. Olen meeleldi rahumeelsetele huvilistele teejuhiks ning jagan kohalikke legende ja kogemusi.
"See, kel jätkub vaprust ja kannatlikkust terve elu pimedusse vaadata, näeb seal esimesena valguse helki."