Postitused: 1,003
Teemad: 52
Liitus: Jun 2007
Jah, unustasin mainimata selle "vaadake, kui palju inimesi tahab Tallinnas elada, küll me oleme tublid". Statistikaga on neil ju hea kelkida ja igasugu uusi ulmelisi ideid teha, sh taas mingis maailmakanalis esineda "nii heade näitajatega".
Tuleb arvestada, et Eestis on poliitmängud (meelte kontroll, vandenõud ja kõiksugu muud filmidest nähtud asjad) ikka vägagi lapsekingades. Ehk et isegi kui sel süsteemil peaks olema mingi tumedam agenda, läheb üsna kaua aega, enne kui see viimistletuks saab. Meil aetakse asju jätkuvalt talupojamõistusega ehk enamik poliitmänge toimub minapaha-sinapaha-temapaha-aiai tasandil. Aga eks meiegi omad õpivad vaikselt uusi trikke.
Sadamas on laev turvaline, ent laevu ei ehitata selleks.
Postitused: 313
Teemad: 0
Liitus: Nov 2012
(12-01-2013, 13:02 )InDemand Kirjutas: Tuleb arvestada, et Eestis on poliitmängud (meelte kontroll, vandenõud ja kõiksugu muud filmidest nähtud asjad) ikka vägagi lapsekingades. Ehk et isegi kui sel süsteemil peaks olema mingi tumedam agenda, läheb üsna kaua aega, enne kui see viimistletuks saab. Meil aetakse asju jätkuvalt talupojamõistusega ehk enamik poliitmänge toimub minapaha-sinapaha-temapaha-aiai tasandil. Aga eks meiegi omad õpivad vaikselt uusi trikke. Eksid. Süsteem peab näima selline, nagu seda polekski olemas.
Muuseas, see on elementaarne tõde.
Kui sa vaid teaksid, millised tegelased siin õppimas käivad.
Postitused: 912
Teemad: 6
Liitus: Sep 2009
Alustuseks pisut tehnilisest poolest, aga selle võib ka vahele jätta.
Varem oli tõsiselt piiravaks teguriks vajalik võimsus andmete töötlemiseks ja salvestamiseks,
tänapäeval on see üks väiksematest probleemidest.
Kui millegagi täna veel hakkama ei saada, siis võite kindlad olla - homme juba saadakse!
Seepärast pikalt ei nori, kuigi jätkuvalt loobitakse ulmelist pahna väga üleolevalt.
56-bitise koodi murdmisest saab lugeda näiteks neid uudiseid, võtsin esimesed google valikud:
http://news.cnet.com/Record-set-in-crack...20333.html
That beats a record of 56 hours set in July by EFF's "Deep Crack" machine, a specially built
computer for breaking the code.
Spetsiaalselt koodi murdmiseks ehitatud masin "Deep Crack" sai hakkama 56 tunniga.
See on reaalne aeg, kuid mitte reaalajas koodi murdmine.
Ja "Deep Crack" ei olnud kohe kindlasti Pentium 4
SAN JOSE, California--A joint effort between the Electronic Frontier Foundation and
Distributed.Net has set a new record for cracking the 56-bit Data Encryption Standard
(DES) algorithm--under 23 hours.
Murdmises osales ligi 100'000 personaalarvutit ja lahendus saadi 22 tunni ning 15 minutiga.
Talupojamõistus on hea asi, kuid vaid omal kohal, ei maksa üritada sellega kõike lahendada.
Talupojamõistusele käis üle jõu televisoonist arusaamine - ei saa ju nurga taha näha.. hää-hää!
Poliitmängud, korruptsioon jmt on kõik süsteemi kehtestamisega kaasas käivad nähtused.
Korruptsioon on vaat et isegi lisaeesmärk, ausad ametnikud ei ole piisavalt kuulekad.
Reaalsed elluviijad saavad mitmesuguseid varjatud hüvesid ning nende pärast omavahel räheldes
tõmbavad tähelepanu põhiprobleemilt ära enda peale nagu nad oleksid omast peast välja mõelnud.
Kui süsteem on viimistlemata, kas siis teda ei saa kasutada?
Plaasterdatud näpu pärast jääb tööle minemata?
Jätkuvalt otsivad inimesed igale nuhkimisele väga konkreetset ja väga kitsast eesmärki.
Jah, kindlasti neid on, aga saage juba ükskord aru - kuna tehnika/tehnoloogia võimaldab, siis
kogutakse kõike, mida vähegi võimalik. Ühel hetkel muutub see kvantiteet kvaliteediks. Juba
varem juhtisin tähelepanu mobiilside salvestistele - Austraalias muutus vajalik arvutiprogramm
tavalistele uurimisorganitele kättesaadavaks 4 aastat peale andmete salvestamist ning kohe seda
ka kasutati.
Ei, excubitoris, Sa ei pingutanud üle, vaid pigem alahindasid. Isikute liikumised salvestatakse
ning andmetest saab teha kaugeleulatuvaid järeldusi. Nii harjumuste kui ka sidemete kohta.
Salvestatakse nii palju kui võimalik ja andmed näitavad isikute seotust teistega. Transpordi
koormuse arvestamiseks ei ole vaja sõidukaarti isikustada, aga ometi oli seda kellelegi väga vaja.
Härrad-prouad, kes seda läbi surusid, ei pidanudki kõigest aru saama, nad viisid seda ellu.
Juba ühiskaardile eelnenud kampaania näitas oma tegelikku palet ID kaardi kaudu - soodsama
sõidu sai tallinlane ainult selle abil, kuigi vastava pabertõendi väljastamine poleks olnud
mingi probleem. Savisaarel on algusest peale olnud nõrkus (et mitte nimetada seda ülesandeks)
igasuguste kaardisüsteemide vastu. Need on head süsteemid, võimaldavad enamuse arvele võtta
ja nende tegemistel silma peal hoida.
Isik, kes sõidab mitme transpordivahendiga ei kao vaateväljast isegi pärast maksulise kaardi
hankimist - marsruut jääb ju samaks ning kui senine isikustatud kaart enam ei liigu, kuid samale
marsruudile ilmub teine kaart, on üsna tõenäoline, et tegemist on sama isikuga. Sama on
mobiiltelefoniga. Ja kui veel need kaks on koos liikunud.. oleks juba tõesti aeg aru saada, et
totaalset nuhkimist ei saa kehtestada ühel hoobil. Seda valmistatakse ette tasapisi, sammhaaval.
Aga andmeid hakati koguma juba varakult, neid läheb vaja tulevikus. Iga infokribal omab tähtsust!
Inimesi harjutatakse totaalse nuhkimisega tasapisi, algul pangakaardid, siis mobiiltelefonid,
siis ID-kaardid.. ühiskaardid.. ja nii ta läheb. Need, kes arvavad, et oh, mina sõidan autoga..
kütust saate oma autole kodusest prügist või?
Eksib rängalt see, kes arvab et mõni samm on uisapäisa ette võetud, ei ole. Kõik ei lähe libedalt
ja esineb tagasilööke, kuid sellega on arvestatud ning mõned isegi lausa planeeritud. Kui täna ei
saa seda, siis saab midagi muud ja tänase saab ära teha muul ajal. Mängitakse malet rahva vastu,
kogu aeg on mitmeharulised kahvlid - kui hakkad vastu, siis kaotad rahas või jääd töökohast ilma,
või tekib muidu raskusi, või... Alati on kokku liidetud mitu halba asja ja neist kõigist ei pääse,
midagi vajub ikka kaela. Suund on sellele, et inimene saaks oma elu ja asjade üle võimalikult
vähe otsustada. Vähesed, kes pangata normaalset elu elada saavad, riik on selle eest hoolitsenud.
Täpselt aasta 1984 - käid tööl ja rügad ning keegi kusagil otsustab kui palju sul on nö. punkte
ja mida sa nende eest saada tohid.
Lõpetuseks tuletan veel meelde K. Päts'i tugevaid pingutusi elanikkonna ja tema varade
kaardistamisel. Neid andmeid ei kasutatud Eesti riigi ega rahva hüvanguks, neid koguti
võõrvõimu jaoks, neid läks vaja kiireks ja puhtaks okupatsiooni kehtestamiseks.
Täiesti nõus väitega - Ühiskaart on rongipilet.
Postitused: 5
Liitus: Jan 2013
Isiksustamata, kuid makstud kaart ostetakse üldjuhul panga kaardiga.
Järeldused? Kas ikka on see asi nii anonüümne kui arvatakse.
Sama kehtib ka muideks kõnekaartide kohta - alguses ollakse usinad -
ostetakse täitekaarte sularaha eest, kriibitakse ja toksitakse numbreid.
Siis ühel hetkel saabub "valgus" ja kaardile laetakse raha otse pangaks.
Ja nagu litaki on saanud "kiibi" külge ja edasine varjamine on tühjast...
Postitused: 313
Liitus: Nov 2012
(12-01-2013, 18:49 )keeris Kirjutas: (12-01-2013, 13:19 )Tropp Kirjutas: Kui sa vaid teaksid, millised tegelased siin õppimas käivad.

Ei tea, seega kirjelda palun, millised nad on ja mida nad õpivad ja miks. Muidu võtan seda lihtsalt kui ühte hämamist ... Poliitiliselt korrekstelt, kuid ikkagi sisuliselt hämamine stiilis a´la mina tean, näen, aga teie ei näe, kuule ja ega ma ei ütle ka teile oehhh... milleks, tekib küsimus aint? Eks ta ole, ma rohkem nii ei tee.
Häma see ei ole, aga siia kirjutada ei kõlba mitte.
Postitused: 1,893
Teemad: 9
Liitus: May 2009
Ei saa aru miks seaduslikkuse piires elaval kodanikul on üldse vaja oma käike nii hullult varjata?Mobiili kaudu mida enamus inimesi omab on meie liikumised,tegemised nagunii tahtmise korral jälgitavad.Mõnede foorumi kasutajate postituste põhjal võiks arvata et tegemist on musta turu ärikate,diilerite,kriminaalidega või välisluure agentidega kes oma käike hoolega varjama peavad.
Truth shall set you free.
(13-01-2013, 13:47 )Vesilik Kirjutas: Ei saa aru miks seaduslikkuse piires elaval kodanikul on üldse vaja oma käike nii hullult varjata?
Täiesti õigustatud küsimus.
Alati on keegi, kes selle esitab, kuid alati "unustab" see keegi väga püüdlikult küsimuse
teise poole: miks üldse on vaja inimeste järel nii totaalselt nuhkida?
Kuritegevuse ennetamiseks, mahasurumiseks? Jah ja ei - vastus sõltub vaatenurgast.
On mitmeid märke, mis näitavad, et rahval ja valitsusel on kuritegevusest erinevad
arusaamad. Veel midagi? Oo jaa, 1984 ei olnud mainitud suusoojaks, kogu kiibistamine
on ettevalmistus sellele. Mina olen vana mees, mis minul sellest? Vaid nii palju, et ei
saa vaiki olla kui maailma tuksi keeratakse. Mina ei suuda mõelda nii - pärast mind
tulgu või veeuputus. Selline suutmatus on muidugi vaid mu isiklik probleem.
Postitused: 6
Liitus: Aug 2012
Postitused: 3,824
Teemad: 46
Liitus: Oct 2007
/Tuleb arvestada, et Eestis on poliitmängud (meelte kontroll, vandenõud ja kõiksugu muud filmidest nähtud asjad) ikka vägagi lapsekingades. Ehk et isegi kui sel süsteemil peaks olema mingi tumedam agenda, läheb üsna kaua aega, enne kui see viimistletuks saab. Meil aetakse asju jätkuvalt talupojamõistusega ehk enamik poliitmänge toimub minapaha-sinapaha-temapaha-aiai tasandil. Aga eks meiegi omad õpivad vaikselt uusi trikke. /
Paraku ei ole need meelekontrolli ja muud vägaväga salajased asjad siin uudiseks ühti, Keskerakonna kätte jaäi kogu veneaegne paramilitaarne NLKP liikmete ja jõustruktuuride kontrollvõrgustik kes koos sõjaväega ei lahkunud.
NATOga aga tuli juurde teise poole paramilitaarne seltskond kontrollima vene poolt ja jõustruktuuride lojaalsust. Vene pool töötab täna põhiliselt õigeusu meediumide kaudu ja ehitab hoolega vene õigeusu võrgustikku aga Lääne pool on rahul võitjausundi sünagoogi ja selle taha mahtuvate väga tugevate paramilitaarsete gruppide tööga.
Põhimõtteliselt lülitati meid kui pisikest tigedat natsiriiki samade meetoditega ümberkasvatamistsüklisse kui sakslasigi, palju koolitusi kultuuri ja haridusvallas on olnud kohalikule seltskonnale Saksamaal ja viiakse ellu siin samadel alustel kui seal. Kust tuli Eetikainstituut, miks kirjutati kibekiiresti ümber ajalugu kus rahva vabadusvõitlus Saksa ordu vastu muutus kohaliku põlisrahva käpakesed püsti määgimiseks ja tegusid tegid eri võõrvallutajad omavahel kraageldes.
Komossa jutu järgi valitseb Saksamaad parteideülene seltskond kelle soovitusi kõik parteid vastuvaidlematult järgivad rääkimata kantsleraktist mida kirjutab Ameerikas alla iga uus kantsler ja mis sisaldab piiratud suveräänsust kuni aastani 2099. Sakslaste usundivahetust tagab kohalik juudikogukond koos islamistidega, siin kaplanid koos kohaliku juudikogukonnaga ja Ameerika saatkonnaga. Kuigi ma ei leia jälgi siin sellest usundist mis sakslasi Teises Ilmasõjas juhtis ja rohkem on ida mõjutusi paganlikele eestlastele. Sama Ida hobu seljas ratsutab ka Setupartei keskerakond ehitades uut Õigeusukirikut Lasnamäele. Eks meil ole jah kõik alles lapsekingades, selles pisiriigis kuhu on kokku korjatud eri riikide luureseltskonnad.
Postitused: 2,185
Teemad: 2
Liitus: Jul 2010
15-01-2013, 16:17
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2013, 16:18 ja muutjaks oli Ott Sama.)
(13-01-2013, 13:47 )Vesilik Kirjutas: Ei saa aru miks seaduslikkuse piires elaval kodanikul on üldse vaja oma käike nii hullult varjata?
Seaduskuulekad kodanikud varjavad oma käike sellepärast, et nad on oma kogemuste põhjal mõistnud - valitsus püüab iga nende "liigset" liigutust maksustada. St. seaduskuulekus ei too mitte kasu vaid seob inimesi sama liigse aja- ning rahakuluga. Pehmelt öeldes on see selgemast selgem kuritegu.
Kuidas see nii on juhtunud? Vastus on võrdlemisi labane - teid juhiti keerukustihnikusse, kus te ringi ekseldes olete kõige elementaarsemagi orientatsiooni kaotanud. Teile öeldakse "tasuta ühistrantsport" - ja ikkagi te suudate tasuta sõidu eest trahvi saada! Kummaline.. !
Postitused: 1,893
Liitus: May 2009
15-01-2013, 18:02
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2013, 19:05 ja muutjaks oli Vesilik.)
(15-01-2013, 16:17 )Ott Sama Kirjutas: (13-01-2013, 13:47 )Vesilik Kirjutas: Ei saa aru miks seaduslikkuse piires elaval kodanikul on üldse vaja oma käike nii hullult varjata?
Seaduskuulekad kodanikud varjavad oma käike sellepärast, et nad on oma kogemuste põhjal mõistnud - valitsus püüab iga nende "liigset" liigutust maksustada. St. seaduskuulekus ei too mitte kasu vaid seob inimesi sama liigse aja- ning rahakuluga. Pehmelt öeldes on see selgemast selgem kuritegu. Oh mis peapeale pööratud arusaamad riigiasjadest,seadusekuulekus on hoopis kuritegu!(hirm tuleb peale kui mõelda et sellise ellusuhtumise vaadete ja võiks isegi öelda krimimentaliteediga inimesed pürivad siin riigis võimu poole.)Ka maksude maksmatta jätmine on reaalsuses kuritegu maksupettus ehk kelmus.Kuhu jõuab selline riik kus makse ei tasuta,ettevõtjad hiilivad kõrvale,pankade hiigelkasumid viiakse maksuvabalt riigist välja?Maksutulu tuleb ainult varjatud käibe ja aktsiisiga maksustamisest toiduainetele,kütusele esmatarbekaupadele,valitsus peab oma riigiaparaadi töös hoidmiseks muudkui neid varjatud makse ja elektri hinda,mida müüakse juba odavamalt isegi Soome ja Lätti kui kohalikele, tõstma.Tulebki välja et need inimgrupid kellel pole maksutulu varjata ja kes ei saa ka ebaseadusliku maksuvaba bisnisega tegelda peavad riigist põgenema kuna siin elamine muutub luksuseks.Kas see on teadlik poliitika?
Truth shall set you free.
15-01-2013, 18:35
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2013, 21:59 ja muutjaks oli Ott Sama.)
Vesilik, proovisin vaid sinu küsimusele vastata. Mind päris tõsiselt masendab, kui "tasuta" kulgeb käsikäes teabega minu liikumise kohta. Ei taha ju rohkem oma raha ega aega kulutada.
See on päris hea, see - "pea peale pööratud arusaamad riigiasjadest" - kõlab täselt nagu "tasuta". Kuulsin, räägitakse, et kesikute pealik kirjutas valmis raamatu, oli see "Tõde Eestist"? Võrreldes seda nüüd tema "tasuta.."-asjaga, siis jah - "tõde eestist" võib vabalt olla pea peal ning lisaks ümberpööratult kiivalt keeruline.
Riigimaksud - see on majandusteema ja.. makse tuleb maksta!
Postitused: 491
Teemad: 1
Liitus: Jan 2012
15-01-2013, 20:51
(Seda postitust muudeti viimati: 15-01-2013, 20:52 ja muutjaks oli mässaja.)
(11-01-2013, 17:00 )excubitoris Kirjutas: Roheline kaart = linnakodaniku sunnismaisuse tunnistus.
Ehk orjakaart.
From GalaxyS with Tapatalk See on veel inimeste aju loputamine enne valimisi ja idiootide püünis ikkagi ``tasuta`` saab. Siit aga küsimus , kas rahvas on tõesti pööbliks muutunud et jooksevad tormi selle peale mis tasuta antakse. Kui nii siis tuleb silmad peast häbeneda et olen eestlane ja elan eestis. Inimesed tulge ükskord mõistusele!!!!!!!!!!!!!!!! See siin on vaid üks näide. Vaadake milline pähe määrimine käib kaubanduse. Osta seda ja saad kingituseks selle. See on ju otsene altkäemaks. Ja iga advokaat suudab tõestada et selles on ka kuriteo kooseis. Tarbiakaitse aga keerab selja ning peidab pea liiva alla ehk on kinni makstud.
Postitused: 3,869
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
(15-01-2013, 20:51 )mässaja Kirjutas: See on veel inimeste aju loputamine enne valimisi ja idiootide püünis ikkagi ``tasuta`` saab. Siit aga küsimus , kas rahvas on tõesti pööbliks muutunud et jooksevad tormi selle peale mis tasuta antakse. Kui nii siis tuleb silmad peast häbeneda et olen eestlane ja elan eestis. Inimesed tulge ükskord mõistusele!!!!!!!!!!!!!!!! Statistikaameti järgi oli keskmine netopalk 2011 aastal 672 EUR-i samas paljude palk või pension on palju väiksemad ja sellist summat saavad isikud hoiavad igat senti kokku. Lisaks ei ole kusagil kirjas, ja vaevalt, et keegi oskab välja pakkuda, kuidas mõjutab tasuta transport isiku sissetulekut/pensionit või muid hüvesid vähenemise suunas seega ei mõelda eriti selle peale, et kusagilt tuleb hiljem võtta tasuta asja peale läinud raha tagasi.
Postitused: 491
Teemad: 1
Liitus: Jan 2012
Mul oli ülikoolis kohustuslik kursus statistika. Selle põhjal võin öelda et statistika on tõene siis kui seda tehakse näiteks firma siseselt mingite asjade uurimiseks. Riiklikul tasandil on statistika pööblile suunatud ajuloputus. See kes maksab saab ka vajaliku tulemi. Keskmise palga näide on aga kõige ajuvabam asi. Näiteks labane näide kümne inimese keskmine palk (1000kr.+1000kr+1000kr+1000kr+1000+1000+1000+1000+1000+100000)=109000:10=10900 krooni. Palun siin on sul keskmine palk. Rõhutan see on lihtne labane näide. Tegelikult on see arvutuskäik keerulisem. Aga mõte väljendist keskmine palk jääb samaks. Nii et vaba valik kas uskuda statistikat või mitte.
Postitused: 3,869
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
(15-01-2013, 21:44 )kage Kirjutas: kuidas mõjutab tasuta transport isiku sissetulekut/pensionit või muid hüvesid vähenemise suunas Mõte on selles mitte statistikaameti keskmises palgas. Keskmine palk on lihtsalt arv millest paljud veel vähem palka saavad.
Postitused: 3,436
Teemad: 29
Liitus: Jul 2011
16-01-2013, 10:39
(Seda postitust muudeti viimati: 16-01-2013, 10:48 ja muutjaks oli Minaelan.)
(16-01-2013, 09:47 )kage Kirjutas: (15-01-2013, 21:44 )kage Kirjutas: kuidas mõjutab tasuta transport isiku sissetulekut/pensionit või muid hüvesid vähenemise suunas Mõte on selles mitte statistikaameti keskmises palgas. Keskmine palk on lihtsalt arv millest paljud veel vähem palka saavad.
Mitte paljud, vaid enamus. Minu töökohtades näiteks 90% töötajatest. See keskmine ehk bruttos 850.- poleks üldse paha, sellega saaksid paljud hakkama.
Oma hinge kuulates ei saa sa teha muud, kui ainult täiuslikke valikuid.
Õpi selgeks reeglid, siis tead, kuidas neid korralikult eirata.
Dalai-laama
Postitused: 1,556
Teemad: 35
Liitus: Dec 2003
16-01-2013, 11:02
(Seda postitust muudeti viimati: 16-01-2013, 11:04 ja muutjaks oli levis.)
Rahvas ise valis selle süsteemi, mis hädaldamine see siis nüüd on? Moblade põhjal saab 1000x paremini jälgida inimeste liikumist, lisaks kui tahad midagi varjata, siis ole lahke ja maksa sõidu eest või käi jala.
Ärgem ikka selliseks ka muutu:
Kes ei joo ega suitseta, sureb tervena.
Postitused: 481
Liitus: Feb 2007
(16-01-2013, 11:02 )levis Kirjutas: Rahvas ise valis selle süsteemi, mis hädaldamine see siis nüüd on?
"Rahvas" võis ju valida. Või siis mitte valida, aga mis vahet sel ikka on, meile öeldi, et valisid. Mina igatahes ei valinud. Juba siis ei valinud, kui ma ainult arvasin, et see kuskilt mujalt kinni tuleb maksta, kui ma ainult arvasin, et eks see üks tallinlaste juurdesaamise kava ole, et maksuraha saada. Nüüd, kõige labasemal kujul arvaksin ma, et kunagi, kui valimised läbi saavad, lastakse meil kõik need "tasuta" sõidud ilusti kinni maksta.
Okei, oletame, et need jopskid seal ei oleks võimelised midagi paremat välja mõtlema, kui veel üks isikut, või elukohta tõendav kaart. Otseselt selle vastu minul nagu väga ei olegi, see kaks euri nüüd nii palju ka ei ole, kahe bussipileti raha. Aga valideerimine on tõesti loogiline vaid kontrolli eesmärgl. Kui ma sõidan nii kui nii tasuta, siis kontrollil piisab ju sellest, kui ma talle tõestan, et ma Tallinnas elan. Ja tarbjakaitset häirb vaid see, et neid meie andmeid seitse aastat isikustatult alles hoitakse.
Aga ma võin ju seda oma kaarti ka poole sõidu pealt valideerida. Lihtsalt, sest ma ei "viitsi" seda kohe bussi astudes teha. Või, noh, kui buss peatuste vahepeal seisma jääb ja kontroll peale tuleb. See võtab ju 0,2 sekundit aega, nagu paberilehel kirjas oli. Või siis bussis oli nii kõva sagimine ja lärm, et ma arvasin, et ma kuulsin piiksu. Kas bussijuhid neist piiksudest hulluks ei lähe?
Postitused: 1,556
Teemad: 35
Liitus: Dec 2003
(16-01-2013, 12:26 )kurk Kirjutas: ...... Aga valideerimine on tõesti loogiline vaid kontrolli eesmärgl. Kui ma sõidan nii kui nii tasuta, siis kontrollil piisab ju sellest, kui ma talle tõestan, et ma Tallinnas elan. Ja tarbjakaitset häirb vaid see, et neid meie andmeid seitse aastat isikustatult alles hoitakse.......... Sa pead vist silmas isikustatud valideerimist, mida nõutakse soodustuste tarbimise puhul. Kui kontrolör niikuinii kontrollib, kas kaart on valideeritud, siis on see üks toiming kontrollimaks, kas tegemist on ka tallinlasega. ID-kaardi asemel võib olla ka juhiluba või pass ning selle kontrollimine ma pakun käib nii, et korraks silm peale või siis ainult pisteliselt.
Valideerimisest saadud info annab osalise ülevaate liinide koormuse kohta, pensionärid ja id-piletiga sõitjad ei valideeri, aga vähemalt mingi info saab, algus seegi.
Kes ei joo ega suitseta, sureb tervena.
Valideerimine seitsmeks aastaks? Isver kui keeruline! Kui korraks unustada see "tasuta", siis kuidas seda nähtust nimetada?
(16-01-2013, 09:12 )mässaja Kirjutas: Riiklikul tasandil on statistika pööblile suunatud ajuloputus. (16-01-2013, 09:12 )mässaja Kirjutas: See kes maksab saab ka vajaliku tulemi. Vuohh!
Paraku tuleb siiski täpsustada - tellija ja maksja on siinkohal erinevad.
Kliki poolt tellitu maksab kinni maksumaksja ehk vana nõukogude anekdooti meenutades - poomisnöör tuleb omal kaasa võtta.
Ajuloputus on selles vaid üks komponent.
Möödunud 2016. aasta oli ühes asjas väga kummaline - igal kuul vähemalt korra või kaks (maksimaalselt kuni 4 korda) helistati mingi küsitlusega. Alati olevat Arvuti mu numbri juhuslikult välja valinud.
Tolle Arvuti priinime ega töökohta ei osatud öelda, no lihtsalt olevat selline uurimus tellitud...
Algul üritasin küsitlejatele vastu tulla ja vastata, kuid mõne aja pärast hakkasin järsult keelduma. Eriti tigedaks ajasid küsitlused, kus küsimuste vastuseks "jah" või "ei" ning mis hiilgasid toorusega. Tähtis polnud minu arvamus/seisukoht, vaid sooviti saada tellitud tulemust.
Selgituseks neile, kes pole asjaga väga kursis - igas küsitluses on nn. kontrollküsimused, mis küsivad samu asju üle, kuid varjatult. Ausa küsitluse puhul võimaldab see kontrollida vastamise ausust, kuid ebaausa küsitluse puhul võimaldavad tulemusi vabalt väänata.
Kahjuks näitasid kõik küsimused, millele üritasin kohusetundlikult vastata, vaid seda, millist tulemust sooviti saada. Viisakamalt koostatud küsitlustega polnud lugu parem, kuid vähemalt ei mõjunud nad nii alandavalt.
Viimane, millega kokku puutusin, oli Statistikaameti küsitlus, mis justkui kordas rahvaloenduse aegset, kuid millest paistis välja selge mure mitte rahva toimetuleku pärast, vaid et kas on ehk veel midagi, mida maksustada annab. Et ehk on veel miskit varjule jäänud või kui palju saab seniseid makse suurendada.
Eks muidugi, statistika seegi...
P.S.
Kas kedagi on veel nii tihedalt küsitleda üritatud?
Kui toetad erakonda, toetad rahapesu!
Postitused: 3,302
Teemad: 26
Liitus: Aug 2016
Küsimus (5x viimase 13kuu jooksul): Kas see telefoni number kuulub eraisikule või firmale?
Vastus: Vabandust aga see ei ole teie asi, tänan ja head päeva jätku.
Kord on küsijaks Tele2 siis Telia - mine võta kinni mida neil vaja on
Jumal on isiksustatud Egregor...
Huvitav fakt - isik kes ei saa aru millest sa räägid peab lolliks sind mitte ennast.
(29-01-2017, 09:32 )Tyto Alba Kirjutas: Küsimus (5x viimase 13kuu jooksul): Kas see telefoni number kuulub eraisikule või firmale?
Vastus: Vabandust aga see ei ole teie asi, tänan ja head päeva jätku.
Kord on küsijaks Tele2 siis Telia - mine võta kinni mida neil vaja on  Aga kuulanud nad siis ära. Mina kuulasin, kliente löövad üksteiselt üle.
Tele2, Telia ja Elisa - nende sagedus umbes selline jah ning tõesti-tõesti soovivad nemadki tellitud tulemust. Paraku teisest vallast.
Lisaks klientide ülelöömisele on neil teinegi mure, mille kallal ühiselt nakitsetakse - odavad paketid. Olen küll teemast väljas juba, kuid ehk lugejad andestavad kui veel midagi lisan.
ensv ajal oli paljudes poodides kummaline süsteem - tuli ära seista kaubajärjekord, saada müüjalt tshekk, millega tuli ära seista ka kassajärjekord ning kassast saadud kviitungiga uuesti veelkordselt kaubajärjekord. Kahjuks juhtus nii mõnigi kord, et maksmist tõendava kviitungi esitamise ajaks enam soovitud kaupa polnud ning kombineeriti sobivaid asendusi. Ja nii hõikas üks müüjatest üle saali kassiirile - löö selle mehe munad kotlettideks.
Kommunikatsioonifirmad üritavad kah pidevalt kellelgi midagi kotletiks lüüa, sest ülemeelitamise käigus välja jagatud odavad paketid on neile kõigile pinnuks silmas.
Ahjaa, üsna sarnast kauplemis-süsteemi kohtasin veel sellel sajandil Itaalias. Suur aitäh Itaalia seltsimeestele!
Kui toetad erakonda, toetad rahapesu!
Postitused: 1,057
Teemad: 8
Liitus: Dec 2009
Tean inimesi kes tasuta linnasõidu eesmärgil on end sissekirjutanud.
|