Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ninanips valule ja vananemisele
Üks huvitav artikkel juhtus ette jääma: huvitav eelkõige selles mõttes, et noor teadlane, kes uurib vananemise teemat pole päevagi üldhariduskoolis käinud:
http://arvamus.postimees.ee/1075390/nina...anemisele/
Tsitaat: Novembris Eestit külastanud nooruke teadlane Laura Deming arvab värskes Sirbis ilmunud usutluses, et geene «õpetades» on tervena vananemine tagatav.

Novembri keskpaigas külastas Eestit ja pidas Rocca al Mare koolis loengu Uus-Meremaalt pärit Laura Deming. Ta on 18-aastane ja kaheksandast eluaastast saati tegelnud vananemise bioloogia uurimisega ning otsinud lahendusi vananemise vastu.

Tegemist on omapärase inimesega, sest ta pole päevagi käinud üldhariduskoolis. Tema loovus on ülisuur ning tema pühendumus uurimistööle märkimisväärne.

14-aastaselt hakkas ta õppima Massachusettsi tehnoloogiainstituudis ning 2011. aastast tegutseb ta Floreat Capitali nimelises ettevõttes, püüdes muu hulgas leida lahendusi, kuidas biotehnoloogia alal teadus- ja arendustegevust paremini rahastada.
Teie uurimisobjekt on üsna omapärane – rõngasuss ja tema vananemine. Kuidas te üldse sellise teemani jõudsite? Olete ju ise alles väga noor.

Laura Deming: Lugu on lihtne. Minu vanaema oli haige. Ta pidi taluma tugevaid valusid. Ükski lapselaps ei taha, et vanaemal oleks valus. Ma arvasin, ja arvan siiani, et valud ja muud hädad kaasnevad «tõvega», mida nimetatakse vananemiseks. See oligi ajendiks, miks vananemine mulle huvi pakkuma hakkas.

Ja kui vana te siis olite, kui see mõte teid tabas?

Kaheksane.

Kogu hilisem tegevus ongi siis seotud mõttega, kuidas toime tulla või leevenda vananemist?

Täpselt nii.

Kuidas vanemad ja kool suhtusid sellesse, et tahtsite hakata tegelema vananemise temaatikaga?

Pean siinkohal täpsustama, et ma ei ole kunagi käinud üldhariduskoolis ja vanemadki ei ole mind õpetanud muul moel, kui andnud raamatuid lugeda ja mind mõõdukalt suunanud. Ma olen saanud sellest ajast saadik tegelda, mõelda, lugeda ja lõpuks ka katsetada vananemisega temaatikaga.

Kas kogu suhtlus, lugemisteemad… kogu elu, ühesõnaga, on sellest ajast alates olnud seotud vananemise ja selle mõistmise teemaga?

Nii see on.

Ja te pole tõesti kunagi kooli külastanud ega seal õppinud?

Üldhariduskooli mitte, esimene kool, kuhu läksin, on MIT (Massachusettsi Tehnoloogiainstituut – M. S.).

Koolisüsteem on paljudes maades, Eesti sealhulgas, üles ehitatud võistluse ja konkurentsi põhimõttele. On vaja olla edukas, mis tähendab vajadust pürgida kuhugi, saada paremaks kui teised, teenida häid hindeid. Kurdetakse, et just selline võistlus ja konkurents suretab laste loomupärase andekuse. Kas teil on tulnud kunagi õppimises konkureerida ja võistelda?

Pole ette tulnud. Minu tegemisi on õnneks saatnud kirg ja soov asjadest aru saada. Ma olen kogenud, et sellise soovi puhul leidub palju inimesi, kes sellele tegevusele ja mõtlemisele soovivad kaasa aidata. Pühendumuses on tegelikult tohutu loominguline jõud ja potentsiaal. Sellises olekus ei ole mu meelest vajadust ega kohta võistlemiseks.
Kes on teie vanemad?

Ema on kodune, isa tegutseb investorina ja on mind õpetanud, juhatanud eri teemade juurde – teaduse juurde laiemalt. Ta on tutvustanud mulle teaduse ja tehnoloogia ajalugu ning rääkinud olulistest teadlastest. Mu vanemad on lihtsalt toredad, väga avatud meeltega inimesed.

Tulles tagasi vananemise juurde: siin on tegemist kompleksse nähtusega, mille selged põhjused on seni teadmata. Mida olete teie oma uuringute käigus vananemise kohta tähele pannud ja teada saanud?

Huvitav on see, et kuigi inimesed, või ka ussid, keda uurin, on geneetiliselt komplitseeritud, on siiski individuaalsed arenguteed need, mis märkimisväärselt mõjutavad nii eluiga kui ka elukvaliteeti. Need arenguteed on manipuleeritavad, ka geenide avaldumise ja mõju arenguteed sealhulgas. Manipulatsioonid, mis pikendavad ussi eluiga, teevad seda ilmselt nii hiirtel kui ka inimestel. Tuleb välja, et vananemist kui komplitseeritud protsessi saab suunata lihtsate geenide sisse- ja väljalülitamisega.

Kas geenid, mis mõjutavad ussi eluea pikkust ja vananemist, on siis samalaadsetena olemas ka kõrgematel organismidel?

Täpselt nii. Meie katseussi elueaks on üldjuhul 20 päeva ja geneetiliste manipulatsioonidega oleme seda pikendanud kümme korda. Hiirte eluiga on pikendatav kuni kaks korda ja see tähendab, et inimesel ilmselt on tervena elatavaid aastakümneid võimalik juurde lülitada, kui rääkida geenimuundamisest.

Ja ei mingeid negatiivseid muutusi organismi talitluses?

Kui, siis ehk vaid muutused kasvuhormooni kogustes, aga tegemist ei ole ohtliku muutusega. Meie katsetes on hiired tegelikult väga hea tervise juures. Oleme oma uuringute ja katsetega nii kaugel, et minu hindamise järgi võib aega võtta 2–3 aastat ja kuluda umbes 10 miljonit dollarit, et alustada ka inimkatseid. Hämmastaval kombel ei kuulu see valdkond aga sugugi seesuguste kilda, millele tormi joostaks.

Miks küll? Milline ettevõte ei tahaks müüa nooruse eliksiiri? Või siis geeniteraapilist protseduuri eluea pikendamiseks ja elukvaliteedi parandamiseks?

Jah loomulikult, neile meeldiks selline ravi, neile meeldiks sellised ravimid ja teraapiavõtted. Vaieldamatult. Aga neile ei meeldi risk ega suur risk ja selle asemel püüavad firmad kasutusse võtta pigem olemasolevat, seda veidi kohendada, kui et liikuda täiesti uude tegevusvaldkonda.

Kõneldakse ju tehnoloogilisest singulaar­susest, mille all osa rääkijaid peab silmas seda, et inimese teadvus võib olla siiratud masinaisse. Mida arvata elukvaliteedi ja elukestuse seisukohast kõikvõimalikest tehnoloogiaist, millel abil saab ilmnenud hädasid korvata? Suhkurtõbe leevendab nüüdisajal väike robot, mis vöö küljes rippuvana veresuhkrusisaldust mõõdab ja automaatselt vajaliku koguse insuliini manustab.
Ma siiski usun ja loodan sellesse, et just geene «õpetades» on inimese tervis parandatav ning terve vananemine tagatav. Arvan, et oleme suutelised looma geneetilisi protsessoreid ning elektrinähtusi ja neil põhinevat elektroonikat. Minu arvates on ka geneetiline iPad millalgi täiesti loodav seade. See on ehk tehnika, mille puhul ei ole vaja inimorganismi täiendada või selle osi asendada tehisseadmetega, nagu teie seda kirjeldate.

Evolutsioonibioloogid ütlevad, et raske on ennustada seda, mida ja kuidas tohutult mitmekesiselt üles ehitatud rakud oma kooslusis teevad. Rakkude elemendid on universaalsed ning olude muutudes võivad neis olevad osised oma rolle muuta ja ümber seadistada. Geneetiline ja molekulaarne determinism on nende arvates vaid osa eluprotsessidest. Teine osa on seotud elusate rakkude võimega lahendada oma mitmekesises ülesehituses nende ees olevaid ülesandeid ja pakkuda tavatuid arengu­teid.

Tõepoolest, organismi ainevahetusahelad on keerukad ja rööbiti kulgevaid teid võib neis olla ohtralt. Ega me pruugi ka kõiki teada. Mina arvan, et sünteetilisel bioloogial on eriline roll, kui ta loob täiesti uusi ainevahetuse elemente, millega vajaduse korral muude toimimist korrigeerida ja parandada vastavate valkude sünteesimise kaudu. Ma olen kaugel sellest, et arvata, et selline sekkumine ainevahetusse on lihtne, sest protsessid ja mõjud, mida õnnestub näidata ussidel või hiirtel, ei ole nii üheselt ja lihtsalt kantavad inimestele.

Muide, kui palju on neil mudelloomadel – ussidel – neuroneid?

Õige vähe ja see annab võimaluse nende närvisüsteemi toimimist jälgida. Üks mu tuttavatest tegeleb uurimisega, kuidas toimib selles loomas närvitalitlus.

Mida arvate sellest, et vananemine võib olla seotud närvikoe vananemisega? Nagu teame, inimese ajurakud ei uuene, vastupidi, degradeeruvad ajas. Närvisüsteem juhib organismis paljusid protsesse. Kas see närvisüsteemi degradeerumine võib olla protsess, mis koordineerib vananemist?

Tõepoolest on närvisüsteemi tegevus ja sellega seotud sidestamis- ja tagasisideahelad rakkude ja terve organismi jaoks kesksel kohal. Eks aju vananemise pidurdamisega ole veelgi keerulisem lugu. Mitmesuguste mõjude eest kaitseb aju verebarjäär, mis teeb aju välise mõjutamise keerukaks. (Aju kapillaarsooned on võrreldes muude organismi kapillaarsoontega kaetud kihiga, mis välistab suurte molekulide, aga ka näiteks bakterite sattumise ajju, küll aga jagavad need kapillaarid hapnikku ja toitainete transportimist ajju. – M. S.) Kui meil isegi õnnestuks keha värske ja tervena hoida, ei ole see veel tagatis, et üsna omaette maailmas elav aju noore ja värskena püsib.

Kui suudaksime aju vananemist ära hoida või seda märkimisväärselt aeglustada, püsiks ka organism tervikuna värskem?

See võib tõepoolest nii olla, aga võib juba mainitud verebarjääri tõttu osutuda keeruliseks ülesandeks.
On teil ka lootusi-ootusi oma uuringute ja avastuste osas või tegutsete n-ö kalastades – teete huvitavat uurimistööd ja püüate katta võimalikult ulatuslikku uurimisvaldkonda?

Ma tegutsen siiski eesmärgipäraselt. Juba jutuks tulnud vananemist leevendava geeniteraapia puhul on minu eesmärgiks, et kümne aasta pärast oleks olemas asjakohane ravim või ravimeetod. Meetod, mis, kui see ei ravi, siis kindlasti leevendab oluliselt eri tõbede, näiteks Alzheimeri tõve, põhjustatud ebameeldivusi. Mu siiras soov on, et vananemisse suhtutaks kui protsessi, millega saab toime tulla ja seetõttu tuleb sellega ka tegelda. Mulle tundub, et enne kui see mõistmine muutub valdavaks, on vaja, et inimesed saaksid osta vähemalt üht selle ala ravimit või kasutada ravimeetodit.

Vananemisel on täita ka oma evolutsiooniline osa, pikem eluiga on seotud inimkonna jaoks aina kitsamaks jääva maailmaga. Kuidas te selle asjaoluga arvestate? Tavatult pikk eluiga toob igatahes maailmas kaasa olulisi muutusi.

Sellele küsimusele lihtsat vastust ei ole. Kindlasti tuleb mainitud probleem ilmsiks, kuid vastuseis vananemisele ei ole mitte niivõrd igavene elu kuivõrd tervem, haigusteta elu. Ka valudeta elu. Parem elu neile, kes on samasuguses seisus nagu näiteks mu vanaema. Pikem eluiga, millega kaasneb terve olek ja valudeta elu, on oluline väärtus ja selle nimel on põhjust tegutseda ning selles kontekstis on võimalikud sotsiaalsed ja demograafilised probleemid vist mitte enam nii olulised.

Tõepoolest. Aga kui palju inimesi, institutsioone tegutseb nüüdisajal vananemise uurimise alal?

Tegelikult sellist konkreetset valdkonda, vananemise teema, ju ei olegi. On inimesed, kes uurivad tüvirakke, mis samuti haakub vananemisvastase tegevusega. Tegeldakse ka ravivõimaluste otsimisega Alzheimeri ja Parkinsoni tõve vastu. Mulle tundub, et sageli nimetatakse teemasid nii, et need oleksid rahastajatele, kes tajuvad probleeme omamoodi, vastuvõetavad ja nii ei rõhutagi vananemise teemaga tegelejad mitte seda, et nad tegelevad vananemisega, vaid hoopis mingit aspekti vananemisest.

Milline on teie uuringute rahaline seis, kas teie vastu tuntakse huvi?

Meie rahastajad on hoopis muudest valdkondadest kui ravimitööstus – need on kasumit teeninud tegelased, kes on otsustanud oma raha investeerida just meie uuringutesse. Me tahame püüda nende tähelepanu, kes suudaksid ka sellise ravimeetodi turustatavaks teha.

Kas on mõistlik teha teadust artiklite pärast, konkurentsi tõttu, et täita fondide nõudeid publikatsioonide hulgale?

Teaduskirjandus peaks toimima võimalikult kiire uute teadmiste jagajana. Paljuski on teaduskirjandus oma loomult ajale jalgu jäänud. Mu meelest ei ole alati võimalik ette teada, mil moel üks või teine teaduslik avastus, tähelepanek inimestele kasulikuks muutub. Kui on piisavalt seoseid ja teadmisi mingi teema kohta, siis on selge, et lõpuks osutub see töö ka inimkonnale kasulikuks ja vajalikuks.

Huvitav küll, miks akadeemiline teadus ei tunne huvi, ei jaga grante vanaduse uurimiseks?
Vasta
Jagab küll - on olemas isegi teadus kui gerontoloogia ja selle haru geriaatria mis olid vanas NLiidus päris au sees. Tunne, et seda ei rahastata on selles, et antud teemat eriti ei paisata avalikkuse ette ja põhjus on üsnagi lihtne. Nimelt finantseeirvad seda peamiselt vananevad rikkurid kes ei ole huvitatud antud teema suurest lahkamisest meedias. NLiidus olid lausa vastavad uurimise instituudid ja terved haiglad mis ainult selle teemaga tegelesidki. Nad said isegi raha ja "materjali" läänest kuna suutsid tagada vajaliku konfidentsiaalsuse.

Vananemise kohta on üks jutt - Jaapanis jäi uurijatele silma naine kes kuskil 90ndatel eluaastatel hakkas noorenema. Algselt oli press täis nii reaalset kui spekuleeritud infot siis saabus vaikus.
Vasta
(16-12-2012, 09:03 )excubitoris Kirjutas: Jagab küll - on olemas isegi teadus kui gerontoloogia ja selle haru geriaatria mis olid vanas NLiidus päris au sees. Tunne, et seda ei rahastata on selles, et antud teemat eriti ei paisata avalikkuse ette ja põhjus on üsnagi lihtne. Nimelt finantseeirvad seda peamiselt vananevad rikkurid kes ei ole huvitatud antud teema suurest lahkamisest meedias. NLiidus olid lausa vastavad uurimise instituudid ja terved haiglad mis ainult selle teemaga tegelesidki. Nad said isegi raha ja "materjali" läänest kuna suutsid tagada vajaliku konfidentsiaalsuse.

Vananemise kohta on üks jutt - Jaapanis jäi uurijatele silma naine kes kuskil 90ndatel eluaastatel hakkas noorenema. Algselt oli press täis nii reaalset kui spekuleeritud infot siis saabus vaikus.
Peab ütlema, et mõlema termini all oli seal va vikis kaks rida. Lisaks Euroopa, mis iganes mokakobin eakate arvu kasvust ja sellega kaasnevast.
Maarjamaal oli nime järgi vähemalt üks gerontoloog - Viktor Vassiljev, kes värvati kesikute lompi, ju tal sai tööpõld otsa.
Nõuka ajal, siis kui asjal "jumet" oli levis üks lugu: vanem meesterahvas tuleb arstile ja kurdab, et ei tilgu enam - arst ühmab selle peale: küll kustud, järgmine.
Aga jaapanlaste kohta liigub selles vallas mitmeid jutte, kaukasuse mägedes pidi ka olema kombeks päris pikalt vegeteerida.
Vasta
Nuh, ma ootasin skeptikute ja "teadlaste" turmtuld.......Bleh
Vasta
(17-12-2012, 08:02 )tapsix Kirjutas: Nuh, ma ootasin skeptikute ja "teadlaste" turmtuld.......Bleh

Siin ei ole midagi erilist ,et turmtuld anda.
Peter Thiel ,PayPali asutaja , lõi sihtasutuse ,et anda 20 teismelisele raha
100 000 USD igale ,kes tuleb välja mingi äriideega mingis valdkonnas.
Kandidaadid ilmusid siis välja , Kes tuli elupikendamise ideega ,kes 3D printerite täiustamisega ,jne.
Seda tehakse ju ka Eestis , noortele antakse raha ja pärast ei ole nagu enam midagi kuulda , kas selle rahaga midagi uut ka ellu toodi ,või pummeldati niisama maha.wink

Vasta
Ootan veel, mitte iga päev ei saa 14 aastane inimhakatis MIT-i .
Palju eestlasi näiteks on sinna saanud üldse?wink
Vasta
See on lihtsalt miljärdar P.Thieli eksperiment , et kas saab noorest teadlast jättes vahele kolledziõpingud
Laura sisuliselt pandi sinna MTI-sse ,sest ta täitis tingimuse tulla ära kolledzist.
Ninanipsust on veel asi kaugel.wink

http://tuc-webhost.com/blog/laura-deming...-business/ [ENG]
Vasta
Võib-olla tiba omakasu silmas pidav eksperiment, et kes ei tahaks natuke kauem elada, arvestades sellega, millega ametlik meditsiin tegeleb:
http://www.eestiarst.ee/arhiiv/aid-1607/...eks-kuidas
Tsitaat:Geriaatria mõiste on kasutusel juba üle sajandi, geriaatriline meditsiin aga üle poole sajandi. Eestis pole need mõisted üheselt arusaadavad, kuna arstide õppekavas geriaatriat ei ole. Artikli eesmärgiks on ühtlustada arusaamist geriaatriast kui arstlikust erialast ja selle võimalikust kohast Eesti tervishoiusüsteemis.
Öeldakse, et lootus sureb viimasena, see stipendium ju pisike tilgake mõne rikkuri võimalusi arvestades.
LOOTUS ON LOLLIDE LOHUTUS - et keegi seda mulle nina alla ei hõõruks.wink
Vasta
Ninanipsu vananemisele tegi Kolumbia elanik Xavier Pereira, kes elas 169 aasta vanuseks.
Kui ta sai 146, anti välja tema kujutisega mälestusmark.
Pereira nõustus ainult ühel tingimusel, margile peab olema kirjutatud: "Ärge muretsege, mina joon palju kohvi ja armastan sigarit."
Vastavalt kaasaegsetele uuringutele on inimese bioloogiline tagavara ette nähtud 300 aastaks!
Vasta
Mul on kombeks vaadata, kas leian midagi, millele kirjutaja vihjab, aga seekord siis mul jällegi on tühjad pihud....Sad
Üks lõiguke raamatust kus tiba juttu pikaealisusest(surematusest): 1795 aastal kutsuti Jaapani esimese ministri poolt Edosse üks jaapani vanim inimene - talupoeg Mamie, kes oli 193 aastane......
Tsitaat:В 1795 году в Эдо (старое название Токио) по приглашению первого министра прибыл один из старейших людей Японии — крестьянин Мамиэ. Ему было 193 года. На вопрос министра — в чем секрет его долголетия, он ответил: у своих предков я научился искусству прижигания и пользуюсь им всю жизнь. Я и моя семья ежемесячно с 1 по 8 число каждого месяца делаем себе прижигание в так называемых точках Цзу-Сан-Ли.[1] Жене моей сейчас 173 года, сыну — 153, внуку — 105 лет.

Старика одарили рисом, деньгами и с почетом проводили домой. Через 48 лет Мамиэ вновь прибыл в Эдо. В этот год ему исполнился 241 год, жене — 221, сыну — 201, внуку — 153, жене внука — 138 лет, и никто из них не выглядел старым или больным.
Vasta
(19-12-2012, 05:27 )tapsix Kirjutas:
Tsitaat:В 1795 году в Эдо (старое название Токио) по приглашению первого министра прибыл один из старейших людей Японии — крестьянин Мамиэ. Ему было 193 года. На вопрос министра — в чем секрет его долголетия, он ответил: у своих предков я научился искусству прижигания и пользуюсь им всю жизнь. Я и моя семья ежемесячно с 1 по 8 число каждого месяца делаем себе прижигание в так называемых точках Цзу-Сан-Ли.[1] Жене моей сейчас 173 года, сыну — 153, внуку — 105 лет.

Старика одарили рисом, деньгами и с почетом проводили домой. Через 48 лет Мамиэ вновь прибыл в Эдо. В этот год ему исполнился 241 год, жене — 221, сыну — 201, внуку — 153, жене внука — 138 лет, и никто из них не выглядел старым или больным.
Цзу-Сан-Ли.
Punkti leidmiseks alljärgnev, tegevus ise sobib jalgades alumiste kanalite lahti tõmbamiseks ja üleüldiselt sisemise hingamis avamiseks.
[Pilt: 51694014_img030.png]

[Pilt: moxa1.jpg]

Lugemist lisaks [RUS], õpetus (punkti leidmine jne) koos kalendri järgimisega.

Vasta
(19-12-2012, 05:27 )tapsix Kirjutas: Mul on kombeks vaadata, kas leian midagi, millele kirjutaja vihjab, aga seekord siis mul jällegi on tühjad pihud....Sad
Üks lõiguke raamatust kus tiba juttu pikaealisusest(surematusest): 1795 aastal kutsuti Jaapani esimese ministri poolt Edosse üks jaapani vanim inimene - talupoeg Mamie, kes oli 193 aastane......

Vene keelt ja kirillitsat mitte oskajatele teen kiire kokkuvõtte:

1795a kutsuiti Tokiosse - tollal tuntud kui Edo - Jaapani vanim elanik Mamie kes oli 193 aastane. Tema siis rääkis oma perekonna pikaealisuse saladusest ja pani selle "põletamise" nimelise protseduuri arvele mida tema pere tegi kord kuus - 1. ja 8. päeval. Tema naine oli 173 aastane, poeg 153 ja lapselaps 105 aastane. Vanamehele kingiti riisi ja muud nänni ja lasti koju.
48 aastat hiljem kutsuti pere uuesti Edosse ja nad olid siis vastavalt vanemad - mees 241a, naine 221, poeg 201 ja lapselaps153, kuid keegi neist ei näinud välja vanana või haigena.

Nüüd korraks tänapäeva - kui mitte arvestada müstifikatsiooni või muud pettust siis on see tore kui inimesed pikalt ja tervelt elavad. Ei usu, et tänasel päeval seda vägitükki korrata suudetaks - keskkond ei ole enam ammu sama - reostatus on ikka päris totaalne aga see on vaid üks probleem.
Teine asi on selles, et kui esimest korda nad keisri juurde toodi oli "vana paar" koos elanud vähemalt 150 aastat - lapse vanuse järgi. Tänapäeval see üksi juba oleks suurem fantastika kui pikaealisus - kui ei suudeta koos olla isegi aastat mitte kuna sotsiaalsed "surved" tekitavad pingeid ja leitakse, et lihtsam on minna ja leida "üheöö suhteid" mis kergem üle elada kui pingutada ja elada koos. Aga see selleks.
Olen päris kindel, et üheks faktoriks (vähemalt tollal ja seal Jaapanis) oli partnerite arusaam, et kokku minnakse KOGU eluks. Lähtuvalt sellest pingutati selle nimel, et ei oleks teisele poolele midagi ette heita ja elati nii, et teisel poolel ei oleks midagi ette heita. Vananemise puhul on palju tähelepanu pööratud asja füüsilisele faktorile, kuigi elu on näidanud, et isegi (küll suht mõõdukalt) joojad ja suitsetajad on elanud vägagi kaua. Samal ajal on aga välja jäetud (äkki meelega) see faktor, et pikaaealised elavad ka seal kus peresuhted on midagi sellist mida hoitakse rohkem kui ENDA elu. See loob vaimse ühtsuse mis annab jõudu ka edasi minna. See annab eesmärgi ja ei pane inimest mõtlema musti mõtteid (a'la kellele mind vaja, miks ma siin üldse olen, tulgu parem surm, maailmalõpp jne) ja see on vahest olulisem isegi kui õige toit või "puhas" keskkond mis on vaid abiliseks ja üheks osaks suures võrrandis miks jakuidas inimene elab tervelt ja aktiivselt 150 aastaseks või isegi 300 aastaseks nagu Müstik meenutas.

Lõppu sobiks ehk selline video:
Alphaville - Forever Young ~Official Video - YouTube
Vasta
Njha, 150 aastaseks või veelgi enam, eks see ole ...kuid suur asi ja saavutus oleks ka see, kui oma pisikese eluea jooksul (60-jne) ollakse heas (40 aastase) konditsioonis (terve, vitaalne, nooruslik ja kortsudeta Bleh) ning seda kuni lõpuni. Eelnev Цзу-Сан-Ли punkti avamine, kui korduv tegevus on organismi puhastamine saastast.
Vasta
(19-12-2012, 07:41 )excubitoris Kirjutas: Nüüd korraks tänapäeva - kui mitte arvestada müstifikatsiooni või muud pettust siis on see tore kui inimesed pikalt ja tervelt elavad. Ei usu, et tänasel päeval seda vägitükki korrata suudetaks - keskkond ei ole enam ammu sama - reostatus on ikka päris totaalne aga see on vaid üks probleem.
Aga äkki siiski natukene suudetakse, kui siis õigel ajal saadakse aru, mis on Vaba tahe ja seda järgides elatakse harmoonias ümbritseva looduse ja lähedaste inimestega. Sorry, enamus siin ajab seda va mammonat hommikust õhtuni silmad pulkas peas taga - sellest tuleks esimesena lahti saada, see võib väga valus olla ja võib võtta päris kaua aega.
Excu ajab juba enne läbilugemist käpad püsti - Ei usu, et tänasel päeval seda vägitükki korrata suudetaks.
Üks pisike näide: Eithea - Sünnikuupäev: 07-01-1921 (91 aastat vana)
Vasta
Ok, ok tapsix - suudetakse ikka - vahest ja harva. 91 aastaseid on meil siin teisigi - profiili järgi vähemalt. Smile
Vasta
(19-12-2012, 09:24 )excubitoris Kirjutas: Ok, ok tapsix - suudetakse ikka - vahest ja harva. 91 aastaseid on meil siin teisigi - profiili järgi vähemalt. Smile
Ok, elame veel. Krt. oleks pidanud profiili ikka oma 150 surama.Bleh
Vasta
Mu lapsepõlve unistus oli elada üle 100a ja see on siiani. Smile
Vasta
Leige huvi, sobib kokku eestlaste loomupärase temperamendiga: alguses ei saa vedama ......., loodan, et se teine pool läheb siis ka täide.
Jätkaks siis selle tekstiga :
Tsitaat:Tänase päevani peetakse seda punkti Jaapanis imettegevaks. Selle punkti imettegevus seisneb selles, et ta asub jangi kanalis, mis vastab maapinnale. Ja sama punkt vastab maapinnale. Maapind jällegi nagu teada tekitab(sünnitab) 10000 asja(siis- kõike). "Pikaealisuse" punkt on idamaades nii autoriteetne, et veel tänapäeval tuhanded inimesed igapäevase toonuse hoidmiseks "põletavad" ja masseerivad seda , et elada kaua tervena.
Nõelravi raamatutes käsitletakse selle punkti mõjutamist kui üldtugevdavat tegevust ehk siis see suurendab "tervise hulka", kuid ei ravi haigusi.
See punkt on tähtis selle poolest, et asub "seedimise" meridiaanil, millel asub kolmveerand kogu immuunsüsteemi elementidest, üle kahekümne isikliku hormooni, milledest sõltub suur osa kogu hormonaalse süsteemi tööst.
Jätkub.wink
Vasta
Kuna mind pandi vahepeal pausile, siis jäi üks tähtis jupike lisamatta ehk
Vastunäidustused:
- kõrge palavik, viiruslikud infektsioonid
- põletikud
- kuumatalumatus
- kasvajate esinemine
- müokardi infarkt
Järgnev video võtab eelneva jutu kokku ja näitab kuidas seda praktiliselt teostatakse( vene keeles 4.24)
Vasta
(14-01-2013, 16:42 )tapsix Kirjutas: Kuna mind pandi vahepeal pausile, siis jäi üks tähtis jupike lisamatta

Mul on tõesti kahju, et Sa ei saanud minu pöördumisest aru.

huvitav eelkõige selles mõttes, et noor teadlane, kes uurib vananemise teemat pole päevagi üldhariduskoolis käinud.
Eks need olegi need kõikse targemad, ja siis imestavad veel, et neist mõhkugi aru ei saada.
wink

Vasta
(14-01-2013, 16:54 )Tropp Kirjutas:
(14-01-2013, 16:42 )tapsix Kirjutas: Kuna mind pandi vahepeal pausile, siis jäi üks tähtis jupike lisamatta

Mul on tõesti kahju, et Sa ei saanud minu pöördumisest aru.

huvitav eelkõige selles mõttes, et noor teadlane, kes uurib vananemise teemat pole päevagi üldhariduskoolis käinud.
Eks need olegi need kõikse targemad, ja siis imestavad veel, et neist mõhkugi aru ei saada.
wink
Nuh, punkti ( Цзу-Сан-Ли) mõjutamine on ikka väga iidne teadmine, nii et see teie "õppinud noor teadlane" ei ole küll kuidagi siin teemaks ja veel vähem asja autoriks.

Vasta
Kusagilt sai loetud, et inimesele on antud siin Maa peal 300 aastat.
See, et me varem lahkume on tingitud Armastuse vähesest osalusest
meie igapäeva elus ja toidu madalast kvaliteedist aga mitte ainult.
Vasta
(14-01-2013, 18:00 )Sinine Kirjutas: Kusagilt sai loetud, et inimesele on antud siin Maa peal 300 aastat.
See, et me varem lahkume on tingitud Armastuse vähesest osalusest
meie igapäeva elus ja toidu madalast kvaliteedist aga mitte ainult.
Lisaks siia juurde ,et väga palju sõltub mõtlemisest või õigemini sellest saabki kõik alguse.
Tsitaat: Mis on kvantmõtlemine!
"Ühed usuvad ainult seda, mida näevad, teised aga näevad seda, mida usuvad".
Meil ei ole võimalik saada maailmast terviklikku pilti pelgalt läbi füüsika, sest füüsikute teadmiste omandamise meetodid muudavad maailma, mida parasjagu vaadeldakse.
Veelgi enam: ruum, aeg, energia ja mateeria ei ole fikseeritud ja muutumatud maailma elemendid, vaid neid tuleb mõista kui kogemuslikke fenomene, mis sõltuvad vaatleja suhtelisest seisundist (kiirusest) vaadeldava suhtes. Tajutav reaalsus, mida inimene kogeb, sõltub igast inimesest individuaalselt.
Kvantmõtlemine – enese teadvustamine kui osa tervikust, teadlik olemine oma piiramatutest võimalustest, nende võimaluste arvestamine ja suunamine enesele soovitavas suunas. Me oleme kõik kõigega ühenduses.
Külgetõmbe seaduse järgi tõmbame me ligi seda, millele me meie elus, millele me osutame kõige suuremat vastupanu on külgetõmbe seaduse järgi meie oma
tellimus kogemustele, mida me kogeda tahame. Asjad, mida me kardame. Asjad, mida me kindlasti mitte ei taha kogeda ja muretseme soovime, et ei oleks. Neil kõigil on küljes tugev emotsioon ja mõte koos emotsiooniga moodustab uskumuse, mis omakorda loob Sinu kogemused.
Kvantmõtlemine koosneb järgnevatest osadest:

1. Mõttest, soovist + või -(positiivsest või negatiivsest)
2. Emotsioonist + või - (positiivsest või negatiivsest)
3. Mõtte kujustamisest + või - (positiivsest või negatiivsest)
4. Ootusest + või - (positiivsest või negatiivsest)

Mõtted võivad olla positiivsed või negatiivsed. Paraku on meie mõtted ligi 80% ulatuses kahtlevad või eitavad, ilma et me seda endale üldse teadvustaks.
Enamik inimesi mõtlevad, räägivad, teevad ja keskenduvad asjadele, mida nad EI taha, ning imestavad siis, miks see ikka ja jälle nende ellu tekib.
Mida mõtled, seda saad.
Mõte + Emotsioon = Energia
Kvantmõtlemise teooria kohaselt realiseeruvad need mõtted, millel on tugevam emotsioon.
Emotsioone tunneb kogu elus loodus, kaasaarvatud vesi. Vesi on informatsiooni kandja (vaata juurde Masaru Emoto katsetest veega).
Oma mõtetega toodame oma tulevikku.
"Mida mõtled seda saad" võime ümber sõnastada nii: "mida emotsiooniga mõtled, seda saad".
Kujustamine: mida võimsam on kujustamisega kaasnev emotsioon, seda kiiremini realiseerub mõtereaalsuses.
Kvantmõtlemise teooria seisukohalt ei ole head ega kurja, positiivset ega negatiivset. On valikud.
Keskkond kus me elame ja teadvuse arengutase mõjutavad reaalsust mille me ise loome ja milles elame.
Mõtetega saame oma reaalsust muuta, kujustades sündmusi mida soovime. Kujustada tuleb aga positiivse emotsiooniga.
Meie emotsiooniga seotud mõtted on nii tugevad et muudavad mateeriat.
Me võime tahta ja soovida erinevaid asju, kas me aga neid asju ka vajame?
Me vajame rohkem kui me saame. Oma vajadusi tunnetades ja endale tunnistades loome võimaluse nende vajaduste rahuldamiseks.
Meie elus juhivad meie tegusid ja mõtteid enamasti hirmud. Hirm et mind ei armastata, hirm et ma jään millestki ilma, hirm olla halb ...
Sageli ei oska me väge, mis meile on antud õigesti kasutada. Me ei oska küsida seda mida vajame.
Teadlik teadmatus, stampidest kinnihoidmine, uue ignoreerimine, apaatia jpm.
Teadmised tulevad meie juurde siis kui me oleme nende vastuvõtmiseks valmis.

Selle loo pani kirja Vidrik Kivi.
Huvilistel on võimalus veel vaadata:What the Bleep do we know .....mõtelda.

Vasta
Võtame siis järgmise ninanipsu: Triomed Kompakt.
Tsitaat:6. REŽIIM „NOORUS“
(troofiline – toitainete omastatavust tagav)
„Nooruse“ režiimi valimiseks tuleb vajutada stardinupule ja seda all hoides oodata, kuni süttivad kaks ülemist äärmist ja alumine lambikene.
Nuppu vabastades hakkavad kõik kolm neoonlampi vilkuma.
Režiimi tööaeg on 12 minutit.
„Nooruse“ režiimi võib veel teisiti nimetada „troofiliseks“. On otstarbekohane kasutada ainevahetusprotsesside normaliseerimiseks, noorenduskuurideks, erinevate troofiliste haavandite parandamiseks.
Teadaolevalt halveneb aastatega inimeste nahapinna ja siseelundite troofika (toitumine) ja vere tsirkulatsioon veresoontes ladestunud kolesteriini, vere paksenemise, innervatsiooni (lihaste ja elundite varustatus närvidega) puudulikkuse jms. tõttu.
Sellega kaasneb ka metabolismi (ainevahetuse) muutus, mis võib põhjustada rasvumist, tselluloidi ladestumist, sugufunktsiooni häireid ja paljusid kroonilisi haigusi.
Režiim „Noorus“ ongi suunatud troofika taastamisele ja metabolismi normaliseerimisele, mille tulemusel taastub vere mikrotsirkulatsioon, rakud hakkavad aktiivselt uuenema ja nende retseptoorse aparaadi tundlikkus paraneb bioloogiliselt – aktiivsete ainete ja hormoonide suhtes, paraneb kõigi organite funktsioneerimine ja tulemusena kogu organism nooreneb.
Venemaa Teaduste Akadeemia akadeemiku J.Rodstatdi arvates „ÜKS-teraapia - see tähendab eluea pikenemist“
Seega on meie käsutuses imettegev vahend nooruse säilitamiseks!
REŽIIMI „NOORUS“ KASUTAMINE
Režiimi „Noorus“ kui kaasaja tingimustes äärmiselt aktuaalset tervisetaastajat võib kasutada kõigi võimalike troofiliste haavandite tekke ja ägenemise puhul. Seejuures soovitatakse mõjutada probleemseid kohti meetodil, mis on kirjeldatud peatükis
„ Režiimi „Fööniks“ kasutamine“.
Peale selle, on otstarbekas aparaadiga selles režiimis mõjutada alljärgnevaid piirkondi:
põlve all-osa parema jala välisel küljel kolme sõrme laiuselt allpool „ põlvenööpi“ (punkt E36)- 12 minutit.
Vasaku käe küünarnuki siseküljel liikme kohal, nõgusa koha välimisel serval
(punkt P5) - 12 minutit
Rinnaku alt servast 1/3 kõrguselt -12 minutit
Selja tagant VII kaelalüli ja I selgroo lüli vahekohalt (punkt VG14) - 12 minutit.
Eelpooltoodud tsoonide mõjutamised peaksid olema lülitatud ühte ravikuuri spetsialiseeritud programmi raames (olenevalt haigestumisest, mille jooksul ägenesid troofiliste haavandite valud).
„Nooruse“ režiimi võib kasutada omaette programmina suguhormoonide taseme optimeerimiseks ja nimetatud funktsiooni noorendamiseks peale lõpetatud üldtervendavaid programme.
Peale selle võib „Noorust“ rakendada kosmeetikas näo naha elustamiseks, kasutades tuntud näomassaaži liine (joonis 22).
Seega saab režiimi „Noorus“ kasutada kui iseseisvat programmi peale üldtervendavaid seansse (intoksikatsioon, ainevahetuse normaliseerimine, immuunsust korrigeeriv programm), kui ka teiste ravikuuridega koos ainevahetuse puudulikkuse normaliseerimiseks.

Allikas
Vasta
(14-01-2013, 20:17 )Minaelan Kirjutas: Mõte+emotsioonid+visioonid+rõõm elust+ enda tervendamine mõttega ja õige toiduga - see kõik võib tõesti elu pikendada.
Ja ma ei mõtle mitte sellist elu, kus kõvera seljaga abitult ringi komberdad, vaid täisväärtuslikku ja aktiivset elu.

Pluss see, et näiteks jaapanlaste kõrge eluiga sõltub suuresti ka sellest, et nad n-ö mängivad kogu oma elu. Lääne jaoks võib see tunduda lapsik, aga liiga kiiresti täiskasvanuks saamine pärsib suuresti elu kestvust. Sihitakse numbreid, tulemusi, majandust, poliitikat, tööd ... aga unustatakse enda huvid, pere, iseendaga tegelemine, kaob kujutlusvõime jms.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat