Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teadlane lõi laboris musta augu
Laboris loodud tulekera käitus USA füüsiku kinnitusel musta auguna. Teadlaste hulgas elavat huvi tekitanud tulekera loodi kulla aatomituumi teineteisega peaaegu valgusekiirusel kokku põrgatades, kirjutab BBC.

Kui tuumad üksteist rammivad, lagunevad nad elementaarosakesteks, mis moodustavad Päikese pinnatemperatuurist umbes 300 korda kuumema plasmakogumi. Tekkinud tulepall «elab» ülilühikese ajahetke ning seda on võimalik jälgida vaid selle poolt enesesse veetavate kokkupõrkes tekkinud osakeste kaudu.

Katses osalenud Horatiu Nastase Browni ülikoolist kinnitas, et tema arvutuste kohaselt käitus tulekera südamik musta auguna. Ta selgitas, et tulepall imas enesesse kümme korda suurema hulga aineosakesi kui katsele eelnenud arvutused prognoosisid. Nastase arvates langesid osakesed tulekera tuuma ning muundusid soojuskiirguseks. Samamoodi liigub aine ka musta auku, et sealt hiljem «Hawkingi» kiirgusena väljuda.

Uurijad toonitavad, et kui plasmapall ka tõepoolest musta auguga sarnased võimed omandas, ei kujutanud see moodustis ometi ümbritsevale vähimatki ohtu.

Allikas: PM Online
Vasta
Ka sellest samast laboris tehtud mustast august avastatigi, et mustad augud ei olegi päris mustad augud. Labori auku peaks olema ju lihtne uurida. Samas võib tegu olla kinnise katsega, et ei saa näpuga katsuda jne.
Vasta
tegelt mind hoopis huvitaks kas samas laboris oleks võimalik ka valgeid auke luua... mind huvitaks need märksa rohkem.
Vasta
Mis on valged augud?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Golden
Mis on valged augud?

Väike GoogelMoogel --> http://et.wikipedia.org/wiki/Valge_auk
Vasta
Aga kuidas nad sai musta augu tekitada? Kas must auk ei hakka siis kõike endasse tirima? Kui see must auk siiski tekitati ( tean, et inimestel on selleks juba piisavalt teadmisi ), kas siis on varsti maailmalõppu oodata?

Igaljuhul on võimalik, et ka euroopa alla tekib lähiaastatel üks must auk. Seal vist üritatakse aastal 2012 ( võin selle arvuga ka natuke eksida ) ületada valguse kiirust. Kui katsetus ebaõnnestub, pidi tekkima must auk. Sellist juttu olen kuulnud sõpradelt ja selle kohta on vist Pealtnägija saates ka teema olnud, kuid midagi täpsemat ma hetkel ei tea. Kas siin foorumis oskab keegi mulle mingeid linke jagada? Tahaks asja täpsemalt uurida.
Vasta
Juttu võid lugeda siit http://en.wikipedia.org/wiki/CERN Viimati kui ma miskit sellest kuulsin, üritati seal gravitone leida ja siis ma olen ka miskit kuulnud, et loodetakse teiste dimensioonide olemasolu katseliselt tõestada.

Valguskiirus juba on mõnede väidete kohaselt ületatud, uuri google'st quantum tunneling kohta.

Valguskiiruse mittesaavutamine nüüd musta auku küll ei tohiks tekitada, enamik asju liigub alla valguskiiruse ning muffigi pole ju juhtunud wink Aga seda laboris tehtud musta augu juttu vist päris tõestada polegi suudetud kui mu mälu ei peta. Igatahes mingi väike auk ei tee midagi, lihtsalt pole piisavalt võimu.

Muudetud: 28-5-08 kell 17:48:03 Lotharius
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Mis on musta augu sees? PiziIngliito 55 21,599 06-10-2018, 21:45
Viimane postitus: Avatud aken
  Musta auku kukkudes? miraioh 38 13,749 20-05-2008, 20:31
Viimane postitus: Hallucigenia
  Suure musta augu lähedalt leiti täheparv Foks 16 9,479 02-09-2005, 20:38
Viimane postitus: HadziOgloe

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: