Postitused: 77
Teemad: 11
Liitus: Aug 2006
Olen täitsa kurb. Elan metsaäärses majakeses ja umbes viimase paari kuu jooksul on vähemalt 8 lindu surnuks lennanud vastu aknaklaase. Ei ole mingeid konkreetseid aknaid, vaid erinevatesse klaasidesse. Viimasetel päevadel: täna lendas üks, eile õhtul 1, üleeile 1. Linnud on erinevat liiki (varblased, tihased, kõik sellised tuvist väiksemad, tundub olevat nii nö noori, kui täiskasvanuid).
Olen üle aasta siin majas elanud, eelmisel suvel küll midagi sellist ei olnud ja ka talvekuudel, kevadel mitte. Mis võiks toimuda?
Üks (ilmselt asjakohatu) lisamärkus, et ma maalisin kevadel pildi valgest ingellinnust, see on minu magamistoas. Käisin õues ja mõtlesin, et nad lennaku majast üle. Eks näis.
Postitused: 91
Teemad: 0
Liitus: Aug 2011
Minul oli eelmine suvi selline juhus.Viis või kuus lindu(erinevast sordist)leidsin-kes olid vastu akent surnuks lennanud.Sellel aastal olen ainult üks kord täheldanud kui kihutas vastu köögiakent(Enamik selle ühe akna vastu lendasidki)-aga sedakorda läks õnneks saputas ja läks oma teed.
Märkusena et maja samamoodi metsaserval ja juba kuus aastat püsti.Esimesed aastad polnud probleemi.Ei saa nagu selles ka probleem olla et lendavad vanal kätteõpitus marsruudil.
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
(06-07-2012, 13:37 )sensitiiv Kirjutas: Olen täitsa kurb. Elan metsaäärses majakeses ja umbes viimase paari kuu jooksul on vähemalt 8 lindu surnuks lennanud vastu aknaklaase. Ei ole mingeid konkreetseid aknaid, vaid erinevatesse klaasidesse. Viimasetel päevadel: täna lendas üks, eile õhtul 1, üleeile 1. Linnud on erinevat liiki (varblased, tihased, kõik sellised tuvist väiksemad, tundub olevat nii nö noori, kui täiskasvanuid).
Olen üle aasta siin majas elanud, eelmisel suvel küll midagi sellist ei olnud ja ka talvekuudel, kevadel mitte. Mis võiks toimuda?
Üks (ilmselt asjakohatu) lisamärkus, et ma maalisin kevadel pildi valgest ingellinnust, see on minu magamistoas. Käisin õues ja mõtlesin, et nad lennaku majast üle. Eks näis.
Jäta akanad pesemata mingiks ajaks ja vaata kas siis ka lendavad.
Läbipaistvat klaasi linnud tihti ei suuda eristada.
Postitused: 2,838
Teemad: 101
Liitus: Apr 2004
06-07-2012, 14:03
(Seda postitust muudeti viimati: 06-07-2012, 14:06 ja muutjaks oli Metafor.)
Minu tähelepanekute järgi on see aasta üldse jube palju linde.
Lisaks sellele veel, meeldib neile varasematest aastatest enam liikuva auto ette söösta.
Soovitan aga proovida kardinaid kasutada kui toas on valgem kui väljas.
Vihja paranormaalsetest nähtustest meile:
paravihje@gmail.com
"To do is to be" - Descartes
"To be is to do" - Voltaire
"Do be do be do" - Frank Sinatra
Postitused: 246
Teemad: 6
Liitus: Nov 2007
Aknad on klaasist ning teatud nurga all töötavad nagu peeglid.
Kahjuks näen ka mina igal aastal kuidas mõned linnukesed on oma kaela murdnud.
Mõned lendavad ennast oimetuks ning siis pärast veidi toibumist lendavad minema.
Tihti juhtub seda ka noorte lindudega, kes just praegu ringi vuhisevad.
Riputa aknad sillerdavaid ja vilkuvaid jubinaid täis või midagi sellist.
Päris head lahendust polegi.
Küllap need "ingellinnud" oskavad ikka aknaid vältida
Postitused: 23
Teemad: 0
Liitus: Sep 2008
Viimase nädala jooksul olen täheldanud Tartus ja Tartu lähiümbruses palju lindude surnukehi, vast lähemale 5 kodule lähedal. Ja huvitav on see, et vastupidiselt klaasi lendamisele olen mina neid laipu näinud lageda maa peal. Eks see ole loomulik tsükkel üldjuhul, millele omistatakse külge midagi üleloomulikku. Sõitsin eile autoga ja keegi koputas sõidu ajal 3 korda tugevalt vastu autot. Loomulikult hakkasid ka mul igasugused mõtted pihta ja esimene mõte oli vaadata tahavaatepeeglisse. Tegelikult jätsin tanklas telefoni auto katusele ja kurvis see pani kolksudega minema. Vot sulle para.
Postitused: 455
Teemad: 23
Liitus: Dec 2007
Asi pole kindlasti pestud akendes ega mingit värvi kardinates.
Seal peab olema ikka midagi muud.
Teemaalgataja ju mainib, et just kahel viimasel kuul on selline asi toimuma hakanud.
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
(06-07-2012, 17:37 )kivikas666 Kirjutas: Asi pole kindlasti pestud akendes ega mingit värvi kardinates.
Seal peab olema ikka midagi muud.
Teemaalgataja ju mainib, et just kahel viimasel kuul on selline asi toimuma hakanud.
Noored linnud saavad lennuvõimeliseks aga orienteerumisega raskusi.
Olen näinud sellist asja 3. maailmajaos.
Postitused: 166
Teemad: 7
Liitus: Nov 2005
Mulle lendas eile midagi koolibri sarnast akna taha
http://miksike.ee/docs/referaadid2005/ko...nesulg.htm
sellist lindu meenutas. Ta oli täpselt samas asendis mu akna taga ja vaatas sisse.
Mina istusin akna all ja vaatasin talle otsa.
Postitused: 77
Teemad: 11
Liitus: Aug 2006
Käisin nädalavahetusel puhkamas. Saaremaa linnas astusin kogemata peale surnud linnule :S
Koju jõudes oli kaks surnud lindu erinevate akende all jälle.
Postitused: 777
Teemad: 46
Liitus: Mar 2010
13-10-2012, 22:09
(Seda postitust muudeti viimati: 13-10-2012, 22:13 ja muutjaks oli xawa.)
11. septembri Krimi saates kukkusid linnud surnult taevast:
http://kanal2.ee/vaatasaateid/Krimi?videoid=6112
13. oktoobri uudis müstilistest lindude hukkumistest:
http://www.ilmajaam.ee/1005542/harjumaal...-siidisaba
Kummaline, et Tallinnast Läänemaale sõites jäi silma, et päris mitu siidisaba lendas madalalt autode eest läbi.
Ühe võimaliku versiooni järgi on põhjuseks pihlakamarjade söömisest tekkiv purjus-seisund, mille tagajärjel lendavad tiivulised vastu vastu aknaklaase end surnuks.
Postitused: 25
Teemad: 1
Liitus: Aug 2012
14-10-2012, 19:51
(Seda postitust muudeti viimati: 14-10-2012, 19:51 ja muutjaks oli teemantsilmad.)
4 aastat maal elanud. Sellest suvest saadik on linnud nagu segased vastu akent kas surnuks või oimetuks lennanud. Pole lugenud küll mitmel korral, järelikult piisavalt palju. Ise muidugi ajan selle kaela, et akende rulood on erksavärvilised ja ju siis lööb neil silme eest virvendama.
Postitused: 71
Teemad: 9
Liitus: Jun 2012
Leidsin sellise artikli. Äkki on abiks. Või tundub hoopis jamana, kui varem sama koha peal pole inimestel sellist asja juhtunud?
http://www.ilmajaam.ee/1006900/ornitoloo...argatavaks
Postitused: 39
Teemad: 1
Liitus: Jul 2006
Kui otsida natuke esoteerilist põhjust siis arvan, et maa magnet poolused nihkuvad/nihkusid , linnud ei suuda enam orienteeruda.
Aga teised teooriad võivad olla veel ulmelisemad nt posession jms.
You dont have a soul!
You are the soul!
You have a body!
|