Postitused: 496
Teemad: 20
Liitus: Apr 2010
Just nimelt kuidas ennast ja teisi ravida ilma nõela ja keemiata:
TEDxIowaCity - Dr. Terry Wahls - Minding Your Mitochondria
http://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc
Soovitan kõigil va. "praanast toitujatel" seda videot vaadata. Annab häid mõtteid oma dieedi reguleerimiseks.
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
22-03-2012, 17:51
(Seda postitust muudeti viimati: 22-03-2012, 18:01 ja muutjaks oli excubitoris.)
Teemasse puutuv lugu - tervislik toitumine ja meie igapäevane toidulaadsed tooted.
When Science Confirms Traditional Medicine! | Natural Medicine | Alternative Medicine
Sisuliselt rääkis tädi seda mida olen lihtsustatult juba aastaid rääkinud ehk see nn
"koopamehe dieet" - marjad, pähklid, puuviljad, mereannid ja ka liha mõõdukalt -
peamiselt siis väikeulukid ja linnud ning mingil määral ka juurikaid.
Resistance to antibiotics could bring "the end of modern medicine as we know it", WHO claim - Telegraph
Arvan, et ka see uudis sobiks siia - antibiootikumidega on asi vist kohe kohe nö
ühel pool. BAkterid on arenendu välja nii, et neid ei "koti" need rohud enam.
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
4 вопиющих факта о том, как пищевая промышленность подделывает продукты (5 фото) - Fishki.Net | Фишкина История
Kuidas toiduainete tööstus meid petab. Värvitakse kõike alates kasvavast lõhest ja forellist. Lihajääkidest liimitakse kokku "naturaalseid" liha praetükke (meil pidavat need minema siiski singi sisse - mõnevõrra ausam). Võltsitakse mett, soja kastet ja pea kõike mis tööstusest tuleb. Ning kirskeseks tordil on see, et Itaalia maffia võltsib ka oliiv õli.
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Selline tore artikkel ka Eesti Ekspressi - kuidas tehes meid sõltuvaks magusast muudeti meid paksuks. Jutt siis küll põhiliselt USA "turust" aga sama suhkruasendaja - magus maisisiirup - on usinalt jõudnud ka Eestis müüdavatesse toitudesse, ning nagu siin ja sea lugeda võib kasvab ka meil ülekaaluliste hulk:
Töösturid tegid meid märkamatult paksuks. Suhkru aseainega - Majandus - Eesti Ekspress
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
10-11-2012, 14:28
(Seda postitust muudeti viimati: 10-11-2012, 14:29 ja muutjaks oli excubitoris.)
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
Mida ütleb üks juhtivaid kodukootud geeniteadlasi?
Tsitaat:Kas piir tava- ja mahetootmise vahel on hägune?
Piirid on tõepoolest väga hägused. Mõlemal juhul võime tekitada inimese tervisele ja keskkonnale suurt kahju.
Mahetootmises on põllule viidavate mürkide kogused väiksemad ja selles mõttes on mahepõllumajanduse surve keskkonnale ilmselt väiksem kui tavapõllumajandusel. Aga kui mahepõllumees veab põllule sõnnikut liiga palju ja vihmase ilmaga, siis kõik see sõnnik jõuab kõrval asuvasse väiksesse järve. Ei ole vahet, kas sinna järve jõuab sõnnik või lämmastikväetis, keskkonda kahjustab see täpselt ühtemoodi.
Kui kasutame mürke, et seeninfektsiooni tõrjuda, satub loodusesse võõraid kemikaale, mis jõuavad tõenäoliselt ka meie toidu sisse. Kui me ei kasuta neid kemikaale, jätab seen taimesse aflatoksiini, mis on palju suurem mürk.
Mahetoit sisaldab sageli rohkem toksiine kui tavatoit, sest seal on saanud patogeenid rahulikult elada.
http://www.maaleht.ee/news/maamajandus/m...d=65231408
Postitused: 1,631
Teemad: 20
Liitus: Dec 2011
(11-11-2012, 08:13 )tapsix Kirjutas: Mida ütleb üks juhtivaid kodukootud geeniteadlasi?
Tsitaat:Kas piir tava- ja mahetootmise vahel on hägune?
Piirid on tõepoolest väga hägused. Mõlemal juhul võime tekitada inimese tervisele ja keskkonnale suurt kahju.
Mahetootmises on põllule viidavate mürkide kogused väiksemad ja selles mõttes on mahepõllumajanduse surve keskkonnale ilmselt väiksem kui tavapõllumajandusel. Aga kui mahepõllumees veab põllule sõnnikut liiga palju ja vihmase ilmaga, siis kõik see sõnnik jõuab kõrval asuvasse väiksesse järve. Ei ole vahet, kas sinna järve jõuab sõnnik või lämmastikväetis, keskkonda kahjustab see täpselt ühtemoodi.
Kui kasutame mürke, et seeninfektsiooni tõrjuda, satub loodusesse võõraid kemikaale, mis jõuavad tõenäoliselt ka meie toidu sisse. Kui me ei kasuta neid kemikaale, jätab seen taimesse aflatoksiini, mis on palju suurem mürk.
Mahetoit sisaldab sageli rohkem toksiine kui tavatoit, sest seal on saanud patogeenid rahulikult elada.
http://www.maaleht.ee/news/maamajandus/m...d=65231408
Kõlab nagu arst, kes soovitab patsiendil ikka uut, just turule tulnud käsimüügi ravimit osta, selle asemel et koduste vahenditega endale lihtsalt raviteed teha ja end korralikult välja puhata...
Ehk siis üks äraostetud jutt.
Iga vähegi mõtlev inimene saab ju ometi aru, et tööstuslikult toodetud kemikaalid lagunevad looduses hoopis teistmoodi, kui need ained, mis tulevad otse loodusest. Sama ka nende toime kohta erinevates elusorganismides.
Usk on nagu ämblik, kes koob su pähe võrgu, kuhu jäävad pidama vaid tema toiduks sobivad mõtted. Ebasobivad kuid kaalukad rebivad aeg-ajalt ta võrku auke, mille agar ämblik siis kiiresti uue ja tugevama niidistikuga parandab. Ja et sa teda ei hävitaks, esitleb ta end sinuna.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
(11-11-2012, 08:23 )zen faran Kirjutas: (11-11-2012, 08:13 )tapsix Kirjutas: Mida ütleb üks juhtivaid kodukootud geeniteadlasi?
Tsitaat:Kas piir tava- ja mahetootmise vahel on hägune?
Piirid on tõepoolest väga hägused. Mõlemal juhul võime tekitada inimese tervisele ja keskkonnale suurt kahju.
Mahetootmises on põllule viidavate mürkide kogused väiksemad ja selles mõttes on mahepõllumajanduse surve keskkonnale ilmselt väiksem kui tavapõllumajandusel. Aga kui mahepõllumees veab põllule sõnnikut liiga palju ja vihmase ilmaga, siis kõik see sõnnik jõuab kõrval asuvasse väiksesse järve. Ei ole vahet, kas sinna järve jõuab sõnnik või lämmastikväetis, keskkonda kahjustab see täpselt ühtemoodi.
Kui kasutame mürke, et seeninfektsiooni tõrjuda, satub loodusesse võõraid kemikaale, mis jõuavad tõenäoliselt ka meie toidu sisse. Kui me ei kasuta neid kemikaale, jätab seen taimesse aflatoksiini, mis on palju suurem mürk.
Mahetoit sisaldab sageli rohkem toksiine kui tavatoit, sest seal on saanud patogeenid rahulikult elada.
http://www.maaleht.ee/news/maamajandus/m...d=65231408
Kõlab nagu arst, kes soovitab patsiendil ikka uut, just turule tulnud käsimüügi ravimit osta, selle asemel et koduste vahenditega endale lihtsalt raviteed teha ja end korralikult välja puhata...
Ehk siis üks äraostetud jutt.
Iga vähegi mõtlev inimene saab ju ometi aru, et tööstuslikult toodetud kemikaalid lagunevad looduses hoopis teistmoodi, kui need ained, mis tulevad otse loodusest. Sama ka nende toime kohta erinevates elusorganismides.
Illusioon, illusioon - sind vaid loon. Artiklis on veel palju muudki - ka GMO kohta.
Natuke teades seda seltskonda(teadlasi), siis nad mõtlevadki nagu pooljumalad.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
Teatud kaubagruppides – näiteks ketšupid, rasvamäärded, majoneesid – seisab enamiku poodide riiulil üks silmatorkavalt odav toode, kirjutas Õhtuleht.
Tsitaat:Õhtulehe reporter ostis Mustamäelt Comarketi poest Emilija rasvavõide, Maadlexi ketšupi ja Pere majoneesi, mis läks kokku maksma vaid 99 senti.
Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev kinnitab, et kõik kolm ostu on tarbimiseks ohutud ja kõigile neile on iseloomulik suhteliselt odav põhikoostisosa. Kui kallimate ketšupite peamiseks koostisosaks on tomatid või tomatipüree, siis Maadlexi ketšup koosneb peamiselt veest.
Ka odavates rasvavõides ja majoneesides on suurem osa tootest vesi ning vajalik konsistents saavutatakse lisaainetega ja maitseomadused tekitatakse värvainete, lõhna- ja maitsetugevdajatega.
http://www.tarbija24.ee/1040142/uliodava...selt-veest
Perse märg ja mitte markagi
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
Mida kõike ei tehta et meie poolt neelatav toit oleks ohutu ja samas isuäratav.
Tsitaat:Kiiritamine.
Toidu ohutuse tagamiseks kasutatakse toidutööstuses ka kiiritamist.
Kiiritamisel rakendatakse põhiliselt kolme kiiritusdoosi vahemikku:
madalat,
keskmist ja
kõrget
Kiiritamine võimaldab:
steriliseerida maitseaineid,
hävitada mikroorganisme toiduainetes,
surmata putukate vastseid,
eosed ja endospoorid hävitada,
puuviljade valmimist aeglustada,
puuviljamahla pressimisel saagist suurendada,
kuivatatud toitu paremini taastada.
Erinevates maades on lubatud erinevad kiirituse kasutamise valdkonnad. Kui Pakistanis ja Braziilias on lubatud kiiritamist rakendada praktiliselt kõikides toiduvaldkondades, siis Euroopa Liidu maades kehtivad selle kohta erinõuded.
Tsitaat:Mis puutub toidutehnoloogia valdkonda, siis nanotehnoloogia kõige lähedasemaid ilminguid võib leida uue toiduteaduse haru – molekulaargastronoomia tekkes.
Hervé This on
maailmas tuntud keemik,
populaarne telesaadetes esineja Prantsusmaal,
paljude bestselleriteks saanud kokaraamatute autor ja
tuntud Prantsuse meisterkoka Pierre Gagnaire´i kolleeg,
sai esimesena doktorikraadi molekulaargastronoomias, millele ta ise aluse pani ja kujundas seda meisterlikult.
Hervé This oli saanud hea baashariduse füüsikalises keemias ja samas valdas oskuslikult toiduvalmistamise kunsti. Oskuslikult laboritehnikat ja uurimismeetodeid kasutades rakendas ta need köögis toidu valmistamisel.
Tugevamaitseliste komponentide serveerimine “uut moodi” – maitse lausa plahvatab sööja suus.
Näiteks:
erinevad vahud, tarretatud segud jms;
eriliste ja muljetavaldavate koosluste loomine nagu näiteks kaaviar šokolaadiga ja vürtsikas jäätis;
üllatavate tekstuuride ja maitsete pakkumine alates sardiinidest röstitud sorbeel kuni läbipaistva pasta ja tahke kohvini;
traditsiooniliste toiduvalmistusviiside muutmine ja laboratooriumitele omaste vahendite kasutamine kokakunstis;
termo-tsirkuleerivat veevanni kasutades on võimalik toitu küpsetada eriti aeglaselt 40-60 tunni jooksul kuni täiusliku tulemuseni;
sifoone ja vedela lämmastiku vahendeid kasutades on võimalik valmistada jäätise moodi komme kõigest mõne sekundiga.
Serveerimise käigus pakutakse 20-30 erinevat tapase-tüüpi suupistete käiku, et esindatud oleks terve maitsespekter, äärmuslikud tekstuurid ja konsistents tekitamaks mälestusväärseid elamusi. Sellised menüüd on ilmestatud uudsete serveerimisideedega nagu näiteks spetsiaalsed lusikad, mis rõhutavad toidu aroomi.
Head sukeldumist toidumaailma, aga mõtleme enne kui midagi näost sisse ajame.
Postitused: 3,869
Teemad: 7
Liitus: Jun 2011
Molekulaargastronoomia pole muud kui füüsika- ja keemiateadmiste kasutamine toiduvalmistamisel ehk siis seda võib ka kodus ja naturaalsete toiduainetega harrastada ning ei pea mingit nanotehnoloogiat selleks omama.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
02-12-2012, 08:45
(Seda postitust muudeti viimati: 02-12-2012, 19:55 ja muutjaks oli Thorondor.)
Pole päris teema, aga nurkapidi “Mahemaa” – uus sari mahetootjatest riivab :
Tsitaat:Alates 6. detsembrist jõuab ETV2 ekraanile lühisari “Mahemaa”. Nelja nädala jooksul näeb vahvaid Eestimaa mahetalusid ja mahetootjaid. Iga saate lõpus valmib üks talupere või -seltskonna lemmikroog, mis passib kenasti ka pühadelauale. Saated on pooletunnised.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
Ei teadnudki kuhu toppida, aga hirnu herneks kui tähelepanelikud mõned lapsevanemad on:
Tsitaat:Nördinud lugeja saatis Tarbija24-le pildid Prismast ostetud kommipakist, kust lapsed leidsid kanepikommid.
«Kommid on ostetud Rocca Al Mare Pristmast ja ma sooviks väga teada, mis huumor see on või ongi just lastele suunatud reklaam,» kirjutas Elina.
Prisma avalike suhete juht Kadri Lainas tänas sellele tähelepanu pööramast ja lubas, et nad paluvad tarnijal antud toote Prismade sortimendist eemaldada.
Postitused: 134
Teemad: 0
Liitus: Jan 2010
Hah, sest seal ongi ju sees p2ris kanep! Prisma legaliseeris kanepi, vaat, mis lops
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Peab minema - äkki saab endale ka mõned veel - või on juba hilja?
Postitused: 134
Teemad: 0
Liitus: Jan 2010
(03-12-2012, 12:19 )excubitoris Kirjutas: Peab minema - äkki saab endale ka mõned veel - või on juba hilja?
Ei tea, prisma ukse taga j2rjekord, aga teeninajad korjasid juba ykshaaval kommikottidest v2lja kindlasti.
Postitused: 1,631
Teemad: 20
Liitus: Dec 2011
See paanika näitab pigem inimeste harimatust. Tahaks näha seda inimest, kes kanepiseemnetest laksu alla jääb.
Usk on nagu ämblik, kes koob su pähe võrgu, kuhu jäävad pidama vaid tema toiduks sobivad mõtted. Ebasobivad kuid kaalukad rebivad aeg-ajalt ta võrku auke, mille agar ämblik siis kiiresti uue ja tugevama niidistikuga parandab. Ja et sa teda ei hävitaks, esitleb ta end sinuna.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
(03-12-2012, 12:46 )zen faran Kirjutas: See paanika näitab pigem inimeste harimatust. Tahaks näha seda inimest, kes kanepiseemnetest laksu alla jääb. Kulla Zen, tõsta jalad ülesse, lase juhe lahti - virulane oled vää, ei saa naljast aru.
Postitused: 166
Teemad: 7
Liitus: Nov 2005
03-12-2012, 13:20
(Seda postitust muudeti viimati: 03-12-2012, 13:28 ja muutjaks oli pillu.)
Töötasin kunagi vedelväetist tootvas tehases, toormaterjali, mida me seal kasutasime, kasutavad ka kaevandused oma lõhkeainete kokkusegamiseks. Kõik aineid, tahkes olekus, mida seal tehases kasutati, võib kutsuda pommimaterjaliks.
Vedelas olekus ained olid enamasti happed (toiduhape=foodacid). See sama hape sai mulle kuidagi käepeale, mida ma algul tähele ei pannud, kuid pärast oli nahk maas ja auk sees. Ka gaasilises olekus aineid kasutasime, ei mäleta neid nimesid, kuid üks ainetest oli selline, mis vallapääsemisel hävitas/sõi ära hapniku, nii et hingata ei saanud.
Breivik ostis oma materjali samast vedelväetise firmast, rahvusvaheline firma, kuulub norrale.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
(03-12-2012, 13:20 )pillu Kirjutas: Töötasin kunagi vedelväetist tootvas tehases, toormaterjali, mida me seal kasutasime, kasutavad ka kaevandused oma lõhkeainete kokkusegamiseks. Kõik aineid, tahkes olekus, mida seal tehases kasutati, võib kutsuda pommimaterjaliks.
Vedelas olekus ained olid enamasti happed (toiduhape=foodacid). See sama hape sai mulle kuidagi käepeale, mida ma algul tähele ei pannud, kuid pärast oli nahk maas ja auk sees.
Breivik ostis oma materjali samast vedelväetise firmast, rahvusvaheline firma, kuulub norrale. Nuh, nende väetistega saab jah igast pulli teha, aga samuti saab suhkruga, ainult peab tiba macaiver olema.
Postitused: 166
Teemad: 7
Liitus: Nov 2005
Valmisprodukti kasutatakse juur- ja puuviljade kasvatamiseks
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
(03-12-2012, 13:39 )pillu Kirjutas: Valmisprodukti kasutatakse juur- ja puuviljade kasvatamiseks
Pst, ega siin terroristide kursuse koolitus ole, niigi poisid on juba valmis iga hetk kohale tormama, näpud sügelemas triklitel.
Postitused: 1,631
Teemad: 20
Liitus: Dec 2011
(03-12-2012, 12:59 )tapsix Kirjutas: (03-12-2012, 12:46 )zen faran Kirjutas: See paanika näitab pigem inimeste harimatust. Tahaks näha seda inimest, kes kanepiseemnetest laksu alla jääb. Kulla Zen, tõsta jalad ülesse, lase juhe lahti - virulane oled vää, ei saa naljast aru.
Ega jutt teist käinud, vaid teatavatest vanematest, kes paanikasse sattusid ja kohe lehte ja krt teab veel kuhu kaebama jooksid.
Usk on nagu ämblik, kes koob su pähe võrgu, kuhu jäävad pidama vaid tema toiduks sobivad mõtted. Ebasobivad kuid kaalukad rebivad aeg-ajalt ta võrku auke, mille agar ämblik siis kiiresti uue ja tugevama niidistikuga parandab. Ja et sa teda ei hävitaks, esitleb ta end sinuna.
Postitused: 839
Teemad: 1
Liitus: Feb 2012
(03-12-2012, 14:09 )zen faran Kirjutas: (03-12-2012, 12:59 )tapsix Kirjutas: (03-12-2012, 12:46 )zen faran Kirjutas: See paanika näitab pigem inimeste harimatust. Tahaks näha seda inimest, kes kanepiseemnetest laksu alla jääb. Kulla Zen, tõsta jalad ülesse, lase juhe lahti - virulane oled vää, ei saa naljast aru.
Ega jutt teist käinud, vaid teatavatest vanematest, kes paanikasse sattusid ja kohe lehte ja krt teab veel kuhu kaebama jooksid. Ok, aga meie elu on selline - munad(silma) pidevalt märjad , kas nutust või siis naerust.
Postitused: 4,242
Teemad: 14
Liitus: Aug 2010
Eesti südamejuustu katsetati Moskva ülekaalulistel
Eesti teadlaste leiutatud südamejuust langetab ülekaaluga kimpus olevate patsientide organismi veesisaldust ja vererõhku, näitasid Moskvas tehtud katsetused.
|