Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Topelteksistents ja bilokatsioon
Bilokatsioon on inimese viibimine ühel ja samal ajal kahes erinevas paigas.

Sellise nähtuse esinemise kohta on palju teateid. Ajaloost on näiteks teada juhtum kuninganna Elizabeth I-ga, kes lamades haigena voodis, uitas samal ajal koridoris ringi. Tuntud on ka Isa Pio biolakatsioonijuhtumid ning hispaanlannast misjoniõe Maria misjonitöö 17. saj. jumano indiaanlaste juures New Mexicos, kui ta samal ajal viibis kodukloostris.
Isa Pio bilokatsioonide arv ulatus tuhandetesse, kuid sarnaseid võimeid on täheldatud ka ilmalikel inimestel.

Nüüd aga üks huvitav juhtum naaberriigist Lätist.
Seal Valmieras asus 19.sajandil tütarlaste internaatkool. 1845.a. palkas direktor uue õpetajanna - 32-aastase Emilie Sagée, kes hakkas andma prantsuse keelt ja matemaatikat. Kõik oli parimas korras, aga paari nädala pärast hakkas juhtuma imelikke asju.

Kui õpilastelt päriti, kus madmoiselle Sagée parajasti viibib, siis saadi täiesti vastukäivaid vastuseid. Ühed tüdrukud seletasid, et ta istub raamatukogus, samas kui teised kinnitasid, et olevat teda näinud just trepil. Alguses ei tehtud sellest väljagi, sest oletati, et tüdrukud lihtsal eksisid.
Siis ühel päeval juhtus aga järgmine lugu. Kui õpetajanna parajasti oma klassis 13 tüdrukule tundi andis ja tahvlile kirjutas, nägid tüdrukud teda kahekordselt. Üks seisis tihedalt teise kõrval.
Nad ei erinenud teineteisest karvavõrdki ja tegid ka samu liigutusi. Vaid üks asi oli erinev - Emilie teisikul ei olnud käes kriiti (!)
Järgnevatel nädalatel asi kordus. Prantslanna fantoom ilmus välja ka ühisel lõunassöögil, fantoom seisis õpetajanna tooli taga ja kordas kõiki ta söömisliigutusi.
Kord kui kõik 42 tüdrukut olid ametis käsitööga ja istusid pika laua taga suures hallis, kust oli kõigile vaade avatud aeda, nägid nad aias lilli noppivad õpetajannat.
Kui nüüd teine õpetajanna laua tagant aga tõusis - istus seal peaaegu samal hetkel õpetajanna Emilie ja vähe sellest - madmoiselle Sagée noppis samal ajal ikka veel aias lilli edasi...
Lilli korjav "õige" prantslanna tegutses aga kuidagi aegruumis või transis.
Tüdrukud läksid laua taha istunud Sagée juurde ja puudutasid teda. Üks tüdruk seletas, et olla ilma vaevata käe kujust läbi torganud.
Aga fantoom ei näidanud midagi välja, vaid haihtus tasapisi.
Madmoselle ise ütles, et nägi vaid, et teine õpetaja lahkus ja mõtles sellele, et tüdrukud jäid järelvaatajata.
Peaaegu poolteist aastat (1845-1846) ilmutas see õudne fenomen end haruldase seriaalsusega. Kõik majalised said selle prantslanna teisikut selle aja sees korduvalt näha.
Vanemad võtsid oma tütred "tondimajast" ära ja ehkki Emilie Sagée oli suurepärane pedagoog, lasti ta lahti. Seejärel tunnistas ta, et see oli juba 19 kord, varem olevat ta 18 korral õppeasutustest vallandatud ja ikka selsamal põhjusel.
Prantsuse astronoom Camille Flammarion uuris hiljem välja, et prantslanna õige nimi oli Octavie Saget ja ta sündis Dijonis 1813.aastal vallaslapsena.
Teab keegi veel ehk sarnaseid lugusid?

Siin lingil ühed huvitavamad pildid Emilie Sagée kohta:
http://art-maniac.over-blog.com/article-...44054.html
Üks link ka juurde:
http://paranormal.about.com/od/Doppelgan...angers.htm

Vasta
Kõlab potterlikult, ka seal viibisid filmi peategelased samal ajal mitmes kohas.
Vasta
Nähtuse olemus peitub ilmselt "teisiku, ehk koopia" mittefüüsilises olemuses - temast sai ju käe läbi panna ja seejärel teisiku kuju haihtus.

Reaalne käega katsutav füüsiline keha on 3. või 4. tiheduse olend - st lihast ja luust.

Igasugu "hõljuvad udukogud", millest saab käe läbi pista peavad olema kõrgema tiheduse eeterlikud või spirituaalsed olendid.

Kui mina oleks elanud mainitud aja ja ruumipunktis, teinuks ma katseid teisikuga: pistunud järjepidevalt teisikust käe läbi, ning küsinud mida lihast ja luust "originaal" seejuures tundis - tole aja inimeste jaoks oli aga tegu mingi "saatana kehastusega", mis ei mahtunud nende maailmapilti ja oma eelarvamuste tõttu ei suutnud nad nii huvitavat nähtust süstemaatiliselt uurida.

Vasta
Täpselt nii.
Mõtlesin eile ise ka, et Teisiku teema peaaegu kattub topelteksistentsiga.

On ju Teisik elava inimese vaim; energoinformatsiooniline olend, täpne koopia inimesest, mis eksisteerib iseseisvalt, originaalist sõltumatult. Teisikute produtseerimine oli (on) hästi tuntud nii Siberi šamaanidele kui Tiibeti laamadele.

Teadaolevalt oskas teisikut esile kutsuda ka kuulus Itaalia maag Alessandro Gagliostro(1743-1795).
Saavutas 18.sajandil suure võluri kuulsuse. Õppis nii krahv Saint-Germainilt kui Idamaa fakiiridelt salakunste. Afäär Marie Antoinette´i kaelakeega 1785.a. viis C. Bastille´i vangikongi.
http://www.occultopedia.com/c/cagliostro.htm

Aga ikkagi huvitav, et ühel lihtsalt prantslannal olid samasugused spontaansed võimed.
Äkki on Eestis ka niisuguseid inimesi? Sensitiive näiteks?
Vasta
Teemale lisaks.
Ilmselt on nüüd uus termin. Bilokatsiooni asemel multilokatsioon.
Artikkel käsitleb nii multilokatsiooni kui ka teisikuid.

Toon sellest eraldi välja mis miski on:
Multilokatsioon on olemise vorm või oskus olla kahes kohas korraga ning seda seostatakse tihtipeale pühakute või religioossete isikutega.

Doppelgänger on käega katsutav teisik või elav isik, kes mõnele on halva õnne või kurja kuulutaja. Sõna kasutatakse ka kirjeldamaks tunnet, et oled heitnud pilgu enda perifeersesse nägemisse, ilma et see oleks võinud olla peegeldus.

Ilmutuslik kogemus on mõiste, mida kasutatakse psühholoogias ja parapsühholoogias, kirjeldamaks ebatavalisi kogemusi, kus inimene väidetavalt näeb elavaid olendeid või elutuid objekte, mis füüsiliselt justkui selles kohas ei eksisteeri.

Aga muidugi on ka ülejäänud tekst lugemisväärt.
http://www.telegram.ee/vaimsus/kas-saame...as-korraga

Toodud on juurde ka üks teisiku nägemise juhtum.
Neid juhtumeid muidugi võiks ka rohkem teemasse lisada kui keegi satub lehele, kus neid rohkem kirjeldatud.

Doppelgängerid, multilokatsioon ja ilmutuslikud kogemused on kõik olukorrad, kus isik paistab olevat samal ajal kahes kohas korraga.

Ja ehk on mõnel foorumlasel kirjeldada juhtum, kus ta ise on kellegi teisikut nägema juhtunud.
Vasta
Teisikute teooria-
Doppelganger theory

Meil kõigil on oma teisikud. Järgnev tekst ja fotod kinnitavad seda.

Olen oma elus kohanud mitmeid oma tuttavate teisikuid ja/ehk kloone, ja neid just eriti siis, kui elasin Pariisis mitu aastat.

Ma ei tea kas nad kloonid on aga... kõik on võimalik siin elus...

Tihtilugu kohtasin väga sarnaseid inimesi Pariisi metroos (kuna Pariis on ülisuur linn, siis seal elab miljoneid inimesi ja teisikuid on päris kerge kohata), vahel mõni vana koolikaaslane istus minu vastas metroorongis, kuigi see naine oli negriidne, siis ma tundsin ära tema näos ja silmis oma vana kooliõe.

Vahel kohtasin oma vennanaist ehk siis tema täielikku teisikut jällegi metroos.

Väga huvitav oli jälgida, kui sarnased võivad olla ühed võõrad inimesed tegelikult.

Isegi riietumisstiil ja käitumismaneer on sarnased. Naeratus on sarnane. Silmade soojus on sarnane... jne...

Ükskord kohtasin oma teisikut rannas, ega mina kõigepealt ei näinudki, aga mulle ütles tuttav, et vaata, nii sarnane tüdruk. Ja tõesti, me olime väga sarnased. Saime ka me mõlemad fotole jäädvustatud... enda tarbeks...
http://kosmilinetervendus.edicypages.com...ger-theory
Vasta
Emilie Sagée juhtumi informandiks (või autoriks) on mainitud Kuressaarest pärit Julie von Güldenstubbe (soome keeles): https://estofennia.eu/saarenmaan-ja-pari...paronitar/
Vasta
(31-05-2020, 20:29 )Muide Kirjutas: Emilie Sagée juhtumi informandiks (või autoriks) on mainitud Kuressaarest pärit Julie von Güldenstubbe (soome keeles): https://estofennia.eu/saarenmaan-ja-pari...paronitar/

Ühes Külmavärinate saates Emilie Sagee juhtum siiski loeti üsna kahtlasevõitu looks. Ma täpselt ei mäleta, mis seal ei klappinud, nad kontrollisid loos esitatud inimeste olemasolu ja kuskilt vist paistsid mingid ilukirjanduslikud niidid?
____________________________________________________________________________________

Richard Webster "Astral Travel for Beginners" 2007 "Astraalränd algajatele"

Doppelgängerid

Tsitaat:Doppelgängeriks nimetatakse inimese teisikut ning see mõiste on tihedalt seotud bilokatsiooni ja astraalrännuga. Nimetatud saksakeelne sõna on märksa levinum kui autoskoopia, mis tähendab sedasama.
Omaenda astraalteisikuga silmitsi sattumine võib olla üsna ehmatav kogemus. Guy de Maupassant kurtis ühele sõbrale, kui tüütu on koju minnes iga kord leida oma teisik tugitoolis istumas.
Dr Edward Podolskylt ilmus doppelgängerite kohta ajakirja Fate 1966. aasta aprillinumbris artikkel, milles on ära toodud ka mitu dokumenteeritud juhtumit. Näiteks Missouri osariigis Kansas Citys elav härra Samuel V. töötas kord pühapäeva õhtupoolikul aias ning rohkem kui kahe tunni vältel kordas doppelgänger kõiki tema liigutusi.
Proua Jeanie P. leidis ühel õhtul ennast jumestades, et tema kõrval seisab doppelgänger ja teeb täpselt sedasama. Uudishimulikult sirutas proua P käe, et teisikut puudutada. Samal ajal sirutas too käe ja puudutas teda. /Steiger, "Astral Projection", lk 92/
Ehkki doppelgängereid on peetud lihtsalt kunagiste mälestuste projektsioonideks, on kirja pandud ka juhtumeid, mille puhul inimesed on näinud end tulevikus.
Üks tuntud lugu puudutab Johann Wolfgang Goethet. Ta oli just külastanud Strasbourgis elavat sõbrannat Frederikat. Ära sõites möödus kirjanik oma teisikust, kes kandis helehalle kuldpitsiga rõivaid, mida Goethe polnud kunagi varem näinud. Kaheksa aastat hiljem taas sõbrannal külas olles täheldas Goethe korraga, et kannabki just neid rõivaid, mis olid aastaid tagasi tema teisiku seljas olnud.
Doppelgängereid on väga  vähe uuritud. Briti psüühhikateaduste kolledži asutaja James Hewat McKenzie (1870-1929) üritas kord teha katse, mis pidi küllap tagantjärgi tunduma üsna naljakas. Teadlane oli veendunud, et alkohol ja meelemürgid mõjuvad nii füüsilisele kui eeterkehale laastavalt. Saatana keelekastest küll otsustavalt hukka mõistes jõi ta end aga teooria proovilepanekuks meelega maani täis ja läks tänavale kakerdama. Heites pilgu üle tänava teisele poole nägi ta seal iseennast. Arvates, et on ikkagi spontaanselt kehast väljunud, läks ta teisele poole tänavat, et kehasse naasta. Vaadates nüüd sinna, kus ta enne oli olnud, nägi aga oma teisikut nüüd seal. Mees sattus paanikasse, sest purjuspäi ei saa enam sotti, kumb on tema ise ja kumb astraalkeha. /Fodor, Encyclopaedia of Psychic Science", New York, University Books, Inc., 1966, lk 232/

Astraalprojektsiooni ja doppelgängeri vahel on oluline erinevus. Teisik, keda inimene näeb, ei kanna endas tema teadvust. Isik on alati teadlik, et jälgib pelgalt teisikut, kuna teadvus on temas endas. Kehast väljumise korral pole teadvus mahajäetud füüsilises kehas, vaid just astraalkehas.

Raamatus viies peatükk

______________________________________________________________________________________________________________

Eesti rahvausundis on peetud bilokatsiooni kirjeldatud surmaendena, st sureb see, kelle teisikut nähakse. 
Läheb mustrisse, et haiglases olekus on astraalkeha väljumine kergem spontaanselt tulema.
Vasta
Otsustasin selle video siia panna, tegemist on HEX maagiaga...

https://www.tiktok.com/@grandealmanacco/..._device=pc
Vasta
Tsitaat:
"Astraalprojektsiooni ja doppelgängeri vahel on oluline erinevus. Teisik, keda inimene näeb, ei kanna endas tema teadvust. Isik on alati teadlik, et jälgib pelgalt teisikut, kuna teadvus on temas endas. Kehast väljumise korral pole teadvus mahajäetud füüsilises kehas, vaid just astraalke"

Olen kunagi siin kirjeldanud oma kogemust antud vallast. Just nimelt nagu teadvuse kahestumist. Copin ta siia uuesti.

"Oli eile öösel üsna huvitav lucid dreami kogemus.
Nägin mingit maastikku, mis meenutas soist tundrat kaskedega. Ja koheselt oli peas teadmine, et ma tegelikult magan. No ja ikka mis muud kui lendu. Ja lendasingi siis selle tühja maastiku kohal, aga millegipärast ei saanud kõrgemale. Ja tormiks kiskus ja õhus lendas pruunide lehtedega kaseoksi ja ma kartsin nendega pihta saada, kuid kõrgemale ei saanud. Lendasin kaselatvadega samal kõrgusel ja õhus oli tuule piitsutatud pruune kaselehti ja oksi. Tuul peksis vastu õlgu ja siis läks huvitavaks. Toimus nagu mingi kahestumine. Ma ju teadsin, et toimetan unes, aga nüüd tuli teadmine, et magan, õlad paljad ja aknast käib jahe õhk õlgade peale. See teadmine tõi omakorda tavalise hirmu, et kohe ärkan selle külma peale üles ja läbi see lucid dream ongi. Siis tuli mõte, et annaks kehale käsu käega tekk üle õlgade tõmmata, et siis õlad soojad ja ehk läheb dream edasi. Mitte kunagi enne pole ma suutnud uneilmast oma magavat keha liigutada. Ja kui juhtudki liigutama, siis ärkad kohe. Nüüd aga lükkasin käe üle õla ja võtsin tekiservast kinni. Oli huvitav olukord. Minu teadvus lendas ikka seal tormis ja vaatas ümbritsevat maastikku ja see teadvus jälgis, kuidas ma voodis kätt liigutan, kuigi kehas teadvust sel hetkel polnud, kuid tunnetus oli. Ma ei näinud oma keha, kuid kuidagi tajusin ja teadsin, mis toimub. Ma suutsin käe viia üle õla, võtta tekiservast kinni ja seda üle õlgade tõmmata ja nimelt tundsin seda soojust selle kehaga, mis voodis, lendavat keha(või teadvust) piitsutas torm edasi. Ma tunnetasin nagu kahte keha ja suutsin neid mõlemaid juhtida. See liigutus ei kutsunud teadvust koju ja muudkui lendasin seal kaskede vahel laperdades edasi üsna tükk aega. Kuid sooja teki tunne jahedatel õlgadel ja täiesti tühjast ja trööstitust maastikust tekkinud väike hirmu- või ebamugavustunne tõmbas mind ikka kehasse tagasi ja ärkasin.
Vasta
See on päris huvitav...ma olen ka tahtnud teada kas on võimalik liigutada teadlikult korraga magava une jäsemeid, samal ajal olles Uneilmas. Ma vist olen seda teinud aga nii kindel ei ole kuna Uneilm võib eksituse tekitada.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat