•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kogemused ufodega ja ufo nähtused Eestis
Nüüdseks juba eile, ehk 18ndal oktoobril helistas õde mulle ja teatas, et Räpinast kirde suunas on pimedas taevas UFO. Läksin ka sõpradega asja uurima ja õue jõudes silmasimegi taevas erinevaid värve virelevat, muidu küllaltki tähe sarnast valguskogu. Alguses tekkis arvamus, et täht lihtsalt kuidagi veidralt paistab, et värvid vilguvad, aga kuna õde rääkis, et enne olla see palju suurem olnud ja ulatuslikumalt vilkunud, samuti edasi tagasi liikunud. Liikumist täheldasime ka sõpradega. Kahtlaseks teeb veel asja see, et UFO lähistel oli mitu kord näha helikopterit ja üks kord ka mingit kahtlast asja, millel punane, sinine ja valge tuli vilkusid korda mööda kolmnurga kuju moodustades. UFO oli küllalt paikne (vaid veidi edasi tagasi liikudes) ja õues hakkas juba päris külm niiet otsustasime end soojendama minna, hiljem enam UFO-t näha ei olnud.

Kas keegi veel midagi Kagu-Eestis sellel ajal täheldas?
Juhtum leidis aset kella 21.00 ajal.
Vasta
Kolmnurkseid UFO-sid on Eestis mitmel puhul nähtud. Vaata teisi UFO teemasid!
Kena, et selle eilse taevanähtuse kohe meile ka ära tõid.
See tundub usutav, sest kui räägitakse, et kunagi kuskil midagi nägin, siis ei tea eales, kas on väljamõeldis või ei.
Imelik ainult, et see objekt nii kaua ühel kohal püsis!?
Mida arvavad teised foorumlased?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: oozejam
Nüüdseks juba eile, ehk 18ndal oktoobril helistas õde mulle ja teatas, et Räpinast kirde suunas on pimedas taevas UFO. Läksin ka sõpradega asja uurima ja õue jõudes silmasimegi taevas erinevaid värve virelevat, muidu küllaltki tähe sarnast valguskogu. Alguses tekkis arvamus, et täht lihtsalt kuidagi veidralt paistab, et värvid vilguvad, aga kuna õde rääkis, et enne olla see palju suurem olnud ja ulatuslikumalt vilkunud, samuti edasi tagasi liikunud. Liikumist täheldasime ka sõpradega. Kahtlaseks teeb veel asja see, et UFO lähistel oli mitu kord näha helikopterit ja üks kord ka mingit kahtlast asja, millel punane, sinine ja valge tuli vilkusid korda mööda kolmnurga kuju moodustades. UFO oli küllalt paikne (vaid veidi edasi tagasi liikudes) ja õues hakkas juba päris külm niiet otsustasime end soojendama minna, hiljem enam UFO-t näha ei olnud.
Pärin helikopteri kohta: sellel ajal peaks praegu vist (?) juba kaunis pime olema. Kuidas kindlaks tegite, et helikopter:
a) heledama taeva taustal oli siluett siiski näha?
b) mingi valgusallikas valgustas seda helikopterit?
c) tulede järgi?
d) hääle järgi?
e) miskit muud moodi?
Tundmatu lendobjekti kauguse määramine pole lihtne. Helikopteriga võiks see lihtsam olla. Kui kaugel helikopter teist oli?

PS.: Ja ootame siis lahkesti helikopteri pilooti siia selgitusi andma - mis mehkeldamine see ufodega selline käib? Smile /see väike märkus, oozejam, ei tähenda kahtlemist Sinu räägitu tõesuses - tänud teada andmast!/
Vasta
Helikopteri tegime kindlaks nii, et kiiresti vilkuvad tulukesed liikusid lennuki jaoks liiga kiiresti ja tundusid olevat ka lähemal, kui lennuk peaks olema. Ühe korra lendas helikopter ka meist üle ja siis oli kuulda vaikset helikopteri müra. Täpset kaugust ei oska öelda, aga ikka kõvasti lähemal olid nad, kui tavapärased lennukid.

Õde jõudis nüüdseks veel rääkida, et enne kui helikoptereid ei olnud veel tiirutama tulnud, olevat UFO-de tuled olnud võimsamad ja suuremad, aga kui helikopterid tulid, siis UFO.d oleks justkui lähituled sisse lülitanud Laugh
Vasta
Krt mul nüüd ei tule meelde, et millal täpselt ja kus ma seda nägin, aga igatahes nüüd mõned päevad tagasi ja päevasel ajal ja kuskil Tartus või siis Tartu lähedal vilksatas pilvede vahelt mõned sekundid miskine hele kera. Mäletan, et mõtlesin, et krt kui imelik, et päeval nii eredalt mingi asi läigib ja korra käis UFO mõte läbi pea kuid unustasin selle nagu täielikult. Ei usu ka, et lennuki ja helikopteriga oleks segamini ajanud...

Muudetud: 20-10-08 kell 01:02:21 Lotharius
Vasta
VOLKE, Igor. UFO-raamat. Tln.1992.
Volke, Igor. UFO-päevikud. (BNS, 1998)

Mõlemad kubisevad huvitavatest UFO-juhtumitest, mis on aset leidnud Eestis.
Tasub need läbi lugeda ja kasutaja Lothariuse pila neil teemadel muutub mõttetuks mulinaks.
Vasta
No räägin nüüd teile sellise loo, mida enamus kindlasti ei usu, juhtus se 2006a.
Sõitsin mööda haapsalu mnt. Tallinna poole ja järsku metsatuka tagant välja sõites (Võntküla ja Palivere vahepeal) nägin tee äärest mingi 5m kaugusel ja kuskil võibolla et 10m kõrgusel taldrikut (põhimõtteliselt oli see nii kõrgel et kui oleks seisma jäänud oleks võinud seda kiviga visata), millel põhja all olid tuled ringirattast (lisasin mingi suvalise pildi ka et ettekujutust oleks)
[Pilt: wnbb29162.jpg] aga neid ringe oli seal rohkem ja iga ring oli eri värvi. Need värvid tundusid kuidagi nii puhtad-ei ole kunagi nii puhtaid värve näinud, aga samas nad maapinda ei valgustanud. Hirm oli nii suur et ei julgenud seisma jääda, aga tagant järgi mõtlesin et oleks võinud ikka tagasi minna või siis seisma jääda. Tegelt tahaks teada kas keegi on veel midagi sellisest asjast kuulnud või on keegi talle midagi sellist rääkinud, sest minu taga sõitis veel 3 autot ja keegi pidi seda veel nägema (andsin veel ohutuledega märku)?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas stagna
põhimõtteliselt oli see nii kõrgel et kui oleks seisma jäänud oleks võinud seda kiviga visata
Tegelt tahaks teada kas keegi on veel midagi sellisest asjast kuulnud või on keegi talle midagi sellist rääkinud, sest minu taga sõitis veel 3 autot ja keegi pidi seda veel nägema (andsin veel ohutuledega märku)?

Ühel EMS-i kokkutulekul mainis keegi ligilähedast vaatlust küll. Tookord olevat kellegi tuttav näinud samuti vahetult tee ääres umbes sarnast nähtust, kuid kuna inimesel puudus absouutne uudishimu ei vaevunud ta seda uurima. (Uskumatu Laugh)

Aga see oli rohkem nagu "külanaiste jutt".

Tsitaat:Algselt postitas stagna
Hirm oli nii suur et ei julgenud seisma jääda

Tegelikult kipun arvama, et iga normaalne inimene shoki seisundis hakkab kõigepealt "eitama". See on nii lähedase surma kui ka ufo-vaatluse puhul. Ja kui sa juba kangesti tahad "eitada", aga objekti ikka näed, siis ei jäägi muud üle, kui kiiresti põgeneda(või "silmad kinni" edasi minna). Nii et me väga pahandada sinuga ei saa wink

[Muudetud: 14-11-2008 Tom]
Vasta
To stagna:

Olen kuulnud, et selles Läänemaa kandis on mitmel aastal ja mitmel korral UFO-sid nähtud.
Aga, et nii madalal on need UFO-d olnud - seda pole nagu kuulnud. See võis tõesti vapustav vaatepilt olla! Sellest uudisest oleks võinud ju ajalehte teada anda, siis oleks mõnest ajaleheartklist saanud seda üle lugeda.

Siin üks Igor Volke jutt 2000 aastal Eestis nähtud UFO-dest, sh ka Haapsalus.

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=100544

Siin 1999 aset leidnud UFO-juhtum Läänemaal:
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=85865

Siin 2002 UFO-juhtumid Eestis:
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=116484

Siin 2004 UFO-juhtumid:
http://www.vnl.ee/artikkel.php?id=539

[Muudetud: 14-11-2008 Müstik]
Vasta
Veel eestikeelset lugemist interneti vahendusel.
Varem on foorumis Ivo Tarmisto kodulehte juba mainitud,
aga paneks ka siia uuesti need lingid, just UFO-teema:
http://www.hiiumaa.ee/~tarmisto/ufo/ ja sealt eriti
http://www.hiiumaa.ee/~tarmisto/ufo/maandum.htm

Sama autori Kassari juhtumi uurimisest
http://www.otsimrat.net/index.html
http://www.otsimrat.net/kassari/ ja sealt eriti
http://www.otsimrat.net/kassari/Metall.html

Osa linke avanevad ka kaartidelt klikkides, sellelt
http://www.otsimrat.net/kaugvaatlused/index.html näiteks
http://www.otsimrat.net/ufoseadeldised/k...v_ufo.html

Head lugemist!

[Muudetud: 24 Dec 2008 Tehnoloog]
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Cthepy
No nüüd ma nägin kindlalt midagi.
Just natuke aega tagasi käisin koeraga õues ja vahtisin niisama taevasse.
Nägin mingit kahte lennukit, aga siis märkasin mingit eredat tähe värvi, ei mingit vilkumist, ja tähe suurust lendavat objekti. See liikus kiiresti, järelikult ei saanud see satelliit olla. Vaatasin seda siis natuke ja see hakkas lihtsalt tuhmuma kuni lõpuks polnud midagi näha.
Vot nii.

Selliseid asju olen ma näinud no ikka oma 15 korda.
Lennuk, langev täht, satelliit jne need olla ei saa kuna olen näinud ikka sellised trikke tegevaid "tähti" et suu on ammuli.
Sikk-sakkis üles alla, meeletu kiirusega 180 tagasipöörded... täppselt sama moodi aga kiiremini nagu siin -> http://www.youtube.com/watch?v=ZN0XnDJKdWo
Viimane selline anomaalia leidus kaiu raba lähedal aset...nimelt 3 sellist "tähte" liikus no ikka millimeetrise täppsusega ja mõne kümmne sekundi vahega täpselt ühel joonel üle taeva.
Ja ennemalt seal kandis umbes 4 korda ka neid trikke tegevaid asju näinud

[Muudetud: 1-17-2009 Vor]
Vasta
Ükskord Delfis ka küsisin kahtlaste objektide kohta taevas, Osad vastasid,et on ise ka neid näinud.

Tegu siis tähest natukene suuremate täppidega,mis viskavad vikerkaare värve.Aga käituvad veidralt.Nimelt nad visklevad liiguvad ebakorrapäraselt.''Tõmblevad''. Edasi-tagasi,üles-alla.
Ükskord vaatlesin ühe tüübiga Tahkurannas,teinekord 2 sõbraga Nõmmel.
Äkki keegi on veel selliseid veidraid asju näinud?Mis asjad need on?

Mulle meenus nüüd umbes 3 a tagasi juhtunud sündmus kui magasin kodus,ja mingihetk ärkasin võpatusega ülesse,ning mu voodi otsas jalgade juures seisis inimesesuurune süsimust vari. Jälgis mind,Võttis suht kõhedaks.Nati aega hiljem tüüp kadus, Arvatavasti oli tegu unehalvatusega.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Kayaman
Ükskord Delfis ka küsisin kahtlaste objektide kohta taevas, Osad vastasid,et on ise ka neid näinud.

Tegu siis tähest natukene suuremate täppidega,mis viskavad vikerkaare värve.Aga käituvad veidralt.Nimelt nad visklevad liiguvad ebakorrapäraselt.''Tõmblevad''. Edasi-tagasi,üles-alla.
Ükskord vaatlesin ühe tüübiga Tahkurannas,teinekord 2 sõbraga Nõmmel.
Äkki keegi on veel selliseid veidraid asju näinud?Mis asjad need on?

Mulle meenus nüüd umbes 3 a tagasi juhtunud sündmus kui magasin kodus,ja mingihetk ärkasin võpatusega ülesse,ning mu voodi otsas jalgade juures seisis inimesesuurune süsimust vari. Jälgis mind,Võttis suht kõhedaks.Nati aega hiljem tüüp kadus, Arvatavasti oli tegu unehalvatusega.

Viimase kohta ma arvan, et tõenäoliselt jah. Mäletan ka enda lapsepõlvest samasugust seika.

Neid igasugu imelikult liikuvaid punkte olen ise ka näinud ning alles hiljuti jäi õhtul Tartu mnt sõites üks imelik tuli silma, samas autoroolis pole parim aeg taevas olevaid objekte jälgida, eriti pimedas Smile

[Muudetud: 1-18-2009 Lotharius]
Vasta
Haimre risti on siin küll natuke mainitud, kuid toon ka pikema teksti välja. Allikas soomlaste FUFORA leht, kes omakorda on võtnud Volke ufo-raamatust.

Tsitaat:2.oktoober 1989 Pärnu maantee 69. kilomeeter, Haimre teerist

2.oktoobri 1989.a. hommikul kella poole seitsme paiku nägid piimaringile läinud piimaauto autojuht, 40-aastane Toomas Vendel ja temaga kaasas olnud laborant Laine Pilov Märjamaa lähedal Haimre teeristil 3,5 meetri kõrgust ja 2 meetri laiust hõbejast silohoidlat meenutavat "tünni". Sellest väljusid kaks poolteisemeetrist ebaharilikult pikkade kätega hõbejast tulnukat ja lähenesid autole 3-4 meetri kaugusele. Nad vehkisid kätega. Kostis krigisevat häält.

Paar päeva hiljem kohtus asjaosalistega tollase ajalehe "Noorte Hääl" vastutav sekretär Väino Raskasov, kes tõi lugejatele juhtunust usaldusväärse ülevaate. Päev hiljem kohtusid asjaosalistega Anomaalsete Keskkonnanähtuste Registreerimise ja Analüüsi Komisjoni (AKRAK) liikmed, sealhulgas ka AKRAK-i aseesimees Igor Volke. AKRAK-i liikmed vestlesid sündmuskohal algul Laine Piloviga, hiljem Toomas Vendeliga.

Laborant Laine Pilov kirjeldas toimunut nii:

"Esmaspäeval, 2. oktoobril jäime piimaringile natuke hiljemaks. Jutustan, mida nägin ja mida veel mäletan. Tulime Tallinna poolt ja ma hakkasin nägema eemalt, nagu oleks kuskil suitsu. Me ei rääkinud autojuhiga omavahel. Jäi mulje, nagu põleks kuskil midagi. Sõitsime lähemale ja kui auto juba seisis, nägin, et oli mingi tünni moodi asi, pealt hõbedakarva, alt tumedam. Hakkasin natuke kartma ja märkasin kohe kahte kuju. Seda ma ei tea, kas nad liikusid või seisid, ainult et nad nagu vehkisid kätega. Ja pärast seda ei tea ma enam mitte midagi. Peaaegu pool ringi sõitsime niimoodi, et ei rääkinud autojuhiga midagi. Siis hakkasime rääkima, kui Vendel küsis, et mis see nüüd siis oli. Aga tema teab rohkem, küsige temalt."

Autojuht Toomas Vendel rääkis nii:

"Hakkasime Haimre peale ära keerama ja... korraga tõmbasin teisele poole. Alguses ei näinud üldse mitte midagi ja siis järsku nägin, et midagi läigib ees. Alt oli kõik helesinine. Jätsin auto seisma, lülitasin mootori välja ja hakkasin vaatama, mis see on. Ma ei mõelnud mitte midagi ja siis järsku tulid kaks inimest sealt seest välja. Lükkasin ukse kohe risti lahti ja hakkasin ukse ja kabiini vahelt vaatama. Nad jäid umbes kolm meetrit autost eemal seisma. Tünn oli kümmekond meetrit eemal. Nad tegid imelikku häält ja olid enam-vähem kõrvuti. Nad olid umbes meeter viiskümmend pikad. Käed olid pikad, põlvini või veelgi enam. Nägusid ei olnud näha. Nad olid ka üleni läikivas, sama karva nagu tünn, sellist läikiva hõbeda karva."

Tõsi, meie asjaosalised nägid enda ees 3,5-4 meetri kõrgust silotorni meenutavat tundmatut objekti, mille alumisest osast kiirgas helesinist valgust. Silotorni meenutavast objektist välja ilmunud metalli värvi riietusega olendid olid umbes pooleteise meetri pikkused, allapoole põlvi ulatuvate käte ja suhteliselt jämedate jalgadega.

Tundmatu objekti kadumise kohta andis autojuht Toomas Vendel järgmise seletuse:

"Nad (tulnukad - toim.) pöörasid ringi nagu inimene ikka, läksid ja läksid ning kadusidki. Siis läks see sinine valgus suuremaks, käis sahin ja seejärel pani niisuguse kiirendusega minema, et... Mingit leeki alt ei tulnud ega jutte järele ei jäänud. Hetke pärast oli ainult täht taevas näha. Tõmbasin ukse kinni ja sõitsime edasi. Poole ringi peal tuli suur huvi ja küsisin Lainelt, mis asi see nüüd oli. Masin läks kergesti käima."

Nagu "Noorte Hääle" vastutav sekretär Väino Raskasov kirjutab, lahkusid ufonaudid teeristilt jälgegi jätmata, kui nad ei leidnud kätega vehkimisele vastureaktsiooni.

Haimre teeristil viidi läbi radiatsioonimõõtmisi ja kasutati biolokatsiooni. Veidi hiljem viidi koos Moskva keskkomisjoni liikmetega läbi mahukam uurimisprogramm ja geofüüsikalised analüüsid. Radiatsioonimõõtmiste tulemused näitasid, et Haimre teeristil ei esinenud foonist erinevat radioaktiivsust. Magnetomeetrilise mõõtmise viis läbi Tomski Polütehnilise Instituudi mõõtegrupp, eesotsas geofüüsik Salnikov. Nõrgad erinevused foonilistest näitajatest olid kohas, mida autojuht Toomas Vendel oli osutanud ja mille biolokatsiooni operaator registreeris kohe. Tee asfaltkattel polnud mehaanilisest või termilisest kahjustusest mingeid ilmseid jälgi.

Selle aasta juunis-juulis käisid Pärnu maantee 69.kilomeetril Haimre teeristis sündmuskohaga tutvumas ka mõned EUFON-i liikmed ja AKRAK-i liige Igor Volke.

Kaks päeva hiljem, 4.oktoobril, pärast Haimre teeristil toimunut, nägi kohaliku majandi töötaja, lüpsja Heldur Smirnov, kella seitsme ajal õhtul laudast väljudes Haimre kohal kuute-seitset tundmatu päritoluga rõngast. Kõik rõngad liikusid üksteise suhtes ja tekitasid taevasse vikerkaarevärvilisi laike. Lõpuks rõngad tihenesid pimestavaks tuleks. Hetk hiljem kõlas tume müts ning valge tulekera sööstis taevasse.

Samal päeva õhtul, peaaegu samal kellaajal nägi naabermajandi noorkarjatalitaja Maire Tamm Haimre mõisa lähedal pargiteel kaht "helendavat, läikiva kattega kuni pooleteise meetri pikkust inimesesarnast tegelast". Üks neist tõstis üles suure käe ja noorkarjatalitaja kuulis kumisevat häält: "Teist saab uus inimene!" Surmahirmus naine vehkis kätega ja põgenes. Seepeale tekkis Maire Tammel mälulünk ja mitu päeva kestnud unetus. Pärastpoole samast piirkonnast kogutud lisateated annavad meile ja ka paljudele teistele veendumuse, et 1989. aasta sügisel esines Märjamaa ümbruses intensiivne anomaalsete keskkonnanähtuste laine.

[Pilt: f_volkem_302d4dd.jpg]
Vasta
See oli ka üks väga huvitav lugu, aastaid tagasi(täpsemalt ei mäleta, Kersna tegi veel saate), aga siiski juhtus vist hiljem kui Haimre risti lugu. Ehk keegi mäletab seda täpsemalt või oskab mõne lingi/viite anda kus seda juhtumit veel kajastatud. Et siis väike eesti poiss (ca 10 a-ne ta oli) ning ufonaudid viisid ta öösel laevale ja reisisid temaga kosmoses, kus ta nägi kaugelt Maad ning ka teisi planeete. Käisid ära ka tunukate koduplaneedil, kõik käis väga kiiresti, toodi ilusti koju tagasi. Poisi väitel olid nad tema vastu väga sõbralikud. Järgmine päev läks poiss kooli. Hüvastijätuks jätsid tulnukad ta käele midagi tätoveeringute sarnast(nahast veidi kõrgemad loomade kujundid), mis mitte mingi valemiga maha ei tulnud vaid haihtusid lihtsalt teatud aja pärast- neid nägid siis koolis nii õpetajad kui kaasõpilased. Ära kadus aga selle pere koer, kes siis hiljem(oli see järgmisel päeval?) oli lihtsalt aeglaselt taevast alla koduõuele langenud, kuid oli tükk aega peale seda väga hirmunud olnud.
Vasta
See on päris põnev juhtum. Tahaks teada, et kas need samad piimaringilised on nüüd peale seda ka midagi näinud või kohanud seal. Kui keeg on sealt kandist andke teada!
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas 333
See oli ka üks väga huvitav lugu, aastaid tagasi(täpsemalt ei mäleta, Kersna tegi veel saate),....
Saatesarja nimi oli "Monoloog tundmatuga",
nendest esimeses vist oligi see Raido lugu.
Haimre sündmuste uurimisest kirjutasin veidi teemas
http://www.para-web.org/showthread.php?tid=1996

PS. Muutsin lingi, foorumi tarkvara vahetus
põhjuseks, miks esialgne ei toiminud enam.
Vasta
Keegi juhtumisi ei mäleta üht Eesti Looduses ilmunud lugu UFOst ? Ma isegi ei tea mis aasta see oli või mis kuu number, kui ei eksi siis isegi enne minu sündi ehk siis mingi 80ndate aastate alguses äkki juhtus. Igatahes kui ma maal selle ülesse leian, siis võin ajakirjast pilte teha ja siia riputada lugemiseks.
Vasta
ee, ei tea kas seda mõtlesid aga mäletan et see oli vist 70date lõpupoole, kui oli 1 kirjutis Eesti Looduses nö meteoorivaatlusest. Seal olid mitme inimese muljed, aga mäletan kuidas keegi väitis, et oli vahepeal märganud objekti kollakaspunasel taustal nagu aknaid(!). See oli ka illustratiivselt ära toodud, alguses tume pilv suitsusabaga ning siis hakkasid järk-järgult lähenedes paistma aknad. Objekt muide mu mäletamise järgi ei langenudki vaid liikus horisontaalselt õhtutaevas ning oli silinderjas või siis sigarikujuline:o
Vasta
Jah, see oli boliid. Suuremat sorti meteoriit. Mul oli au seda ise oma silmaga näha. Liikus horisontaalselt loodetaevas. Olin just peaaegu tagurpidi uisutamise selgeks saanud ja kõndisin kodu poole Smile

Ja mäletan ka neid kirjeldusi, kus inimesed sellel tulekeral aknaid nägid. See joonistus "akendega" on praegugi silme ees, aga ega ma ka ei mäleta seda ajakirja numbrit, kus see ilmus. Aastat ei mäleta ka, 70nendate lõpp, sündmus ei paistnud nii salapärane, et seda kuskile üles märkida. Aga inimeste fantaasia ajas muigama, kuigi ega ma isegi miski suur skeptik ei ole. Ikka selline kahtlev Smile
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas troodon
.... Ja mäletan ka neid kirjeldusi, kus inimesed sellel tulekeral aknaid nägid. See joonistus "akendega" on praegugi silme ees, aga ega ma ka ei mäleta seda ajakirja numbrit, kus see ilmus. Aastat ei mäleta ka, 70nendate lõpp, ....

Otsing Google abil andis vastuseks päris kohe, et see oli
"Eesti Looduse" 1977. a. veebruari ja märtsi numbrites,
aga kokkuvõtlik artikkel sellest on siin:
http://www.otsimrat.net/ufolehekulg/VAATLUS.HTM
Vasta
Minu maakodu asub Kaius ja üks kord öösel vetsu minnes nägi mu ema midagi aknast ja siis kutsus mind ka sinna ning ütles, et taevas on UFO. Ma olin alguses väga skeptiline, sest ma arvasin, et ema on lihtsalt paranoiline, aga siis tundus see mullegi imelik. Taevas oli üks väga suur helendav ümmargune kogu. See ei olnud kuu, sest kuu oli hoopis teises kohas, ja see ei olnud ka täht, sest kõik tähed olid KÕVASTI pisemad. Samas ma ei saa öelda, et see ka UFO oli, sest see seisis seal paigal, ei lennanud edasi ehk siis seda ei saa tundmatuks lendavaks objektiks kutsuda. Me seda kaua ei vaadanud, ma suht ehmatasin ära tegelikult, nii et und ka ei tulnud pärast Laugh..Aga mu ema on ennegi UFO-t näinud, nimelt umbes 7 aastat tagasi maale tulles, ta nägi aknast, et tema auto kohal liigub suur vist taldrikukujuline UFO, mis tema autost natukene kõrgemal õhus temaga kaasa sõitis. See oli niimoodi mu ema mingi 5 minutit jälitanud...Kas te arvate, et need juhtumid võivad olla seotud Kaiu raba lähedusega ?
Vasta
Lugesin siit, et päris palju ufo-juhtumeid on aset leidnud Pärnumaal. Elasin minagi väiksena seal kandis (täpsemalt Lavassaares, Pärnust~20 km). Ise ma seda ei mäleta, aga ema on rääkinud, kuidas nad sõbrannaga mitu tundi aknast jälgisid mingit ümmargust moodustist. See oli olnud nagu suur täheparv, kuhu aeg-ajalt vähe tähti juurde liitus ning siis mingi aja pärast eemaldus. Ema oskaks seda täpsemalt kirjeldada, igatahes oli see "nn tähtede ring" olnud suhteliselt huvitav vaatepilt, nii et ema ning ta sõbranna vahtisid seda akna peal ikka mitu tundi järjest. Nad arvasid, et äkki võib olla tegu mingi suure lennukiga ja, et siis väiksemad käisid selle juures ennast tankimas. Aga minuteada ei tangita lennukeid õhus ja ka isegi satelliidid ei tohiks niimoodi kokku minna :S Kahjuks toimus see kõik 90. alguses, (pakun 1992-1994), nii et mingeid erilisi jäädvustamis aparaate meil polnud. Tahtsin veel mainida, et elasime siis korteris, kolmandal korrusel. Korter asub suhteliselt mäe otsas ja on kõrgel, sealt paistab hea vaade külale ja ka rabale. Öist taevast näeb aknast suhteliselt hästi, kes Lavassaares varem käinud pole, sis võiksite tulla vaatama Laugh

[Muudetud: 3-1-2009 Lithium]
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Lithium
kes Lavasaares varem käinud pole, sis võiksite tulla vaatama Laugh

Kevadel (u mai kuus) tulemegi sinna Smile.

Seal Lavassaare-PärnuJaagupi-Vigala-Lihula vahel on jah üllatavalt tihti kõiksugu "pallikesi" taevas nähtud. Tänud järjekordse vaatlus-teate eest.

Näiteks: http://ohtuleht.ee/index.aspx?id=188719 (Avaste on veidi-veidi Vigala pool)

Pärnumaast rääkides, siis teine "tulipunkt" on Pärnust veidi (20-30km) Riia poole, mere ääres.
Vasta
Tegelikult on neid ufo juhtumeid rohkem. Inimesed lihtsalt ei räägi nendest ja ainult osa jõuab avalikkuse ette.Minul on neid juhtumeid hulgem,mis siin toimund on.
Kord suvel tulin jalgrattaga võrsjärve äärest ja enne kodu viljandis nägin ka Neid lennumasinaid. Nad tulid lõunapoolt ja lendasid põhja suunas, Oru taustal oli nende lendu huvitav jälgida. Neid oli kuus tükki,lendasid ühes rivis ja samal ajal oli lend natuke hüplev üles alla. Lend oli jälgitav mõni minut, sest nende lennukiirus oli suur. Kujult olid nad lopergused valget värvi.
Teinekord oli must kolmnurk linna kohal aga see oli väike mõõtmetelt. Teistest teine kord.
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • ...
  • 11
  • Järgmine