Tere,
Olen seda foorumit siin ikka aeg-ajalt lugenud ja endal midagi tarka pole seni kaasa öelda olnud - küll aga on jäänud mulle kripeldama üks 2011 suve lõpul, augustis, nähtud fenomen. Nähtus ise ehk ei olnudki teab mis eriskummaline, aga imestama paneb mind just see, et infot või järelkaja selle kohta ei ole mul õnnestunud ei meediast ega ka siit foorumist leida, hoolimata sellest, et usutavasti võis vaatlejate arv olla üsna suur.
Võibolla ei ole sedaliiki nähtused ufodega üldse seotud ja valisin sellest kirjutamiseks vale teema. Aga parem panen ta nüüd lõpuks siia kirja kui et täitsa kirjutamata jätan.
Nimelt siis - nägin ma 2011 aasta augustis Tallinna kohal pilveringi ning võimalik, et mingil hetkel oli neid olnud lausa kaks. Olin parasjagu oma rattaringilt tulemas (seljataga mõnedkümned kilomeetrid), Pirita poolt. Ei mäleta hetkel enam kus või millal ma seda esimest korda enda ees taevas märkasin, aga kui olin jõudnud Pirita tee ääres kulgevale rattateele siis võisin selgesti näha muidu ühtlase pilvkatte sees olevat seest tühja/pilvitut, pealtnäha korrapärast ringi. Asukoha poolest võis ta olla minu arvestuse kohaselt ehk kuskil Põhja-Tallinna või Kopli lahe kohal (Pirita poolt tulles jäi ta kuskile sinna lennusadama hangaaride suunas). Selle suurust on mul nüüd tagantjärgi raske hinnata aga usun, et ta võis olla väljasirutatud käe pöidla suurune, võibolla eksin, aga igatahes kugu Pirita tee ääres oleva rattatee ulatuses oli ta selgesti nähtav ja praktiliselt muutumatu suurusega. Natuke eemal sellest esimesest ringist oli pilvedes teine auk, mitte küll sama korrapärane ja väiksem kui esimene, aga paratamatult tekkis küsimus, et kas mitte ka see auk ei ole mingil hetkel olnud korrapärane ring. Ei enne ega pärast toda päeva ei ole ma näinud pilvedes selliseid auke, eriti mõeldes sellele suuremale ja korrapärase ringi kujuga olevale augule pilvedes. Paratamatult tuli meelde youtube-i video Moskva pilveringist. Ainult et Moskva omal oli ringi sees ka mingeid uduseid pilvemoodutisi aga see mida mina Tallinna kohal nägin oli seest tühi.
Kahjuks olin ma piisavalt rumal ja ei üritanud kirjeldatud nähtusest ise pilti teha. Oleksin saanud seda ainult oma telefoniga teha, aga kuna jalg oli juba rattasõidust tönts ja riidedki ebameeldivalt higiseks sporditud, siis oma praeguseks meelehärmiks ma ei hakanud pildistamise vaeva ette võtma. Seda enam, et sealsamas jalutavate inimeste seas oli vähemalt 3-4 seltskonda kes sammuti suu ammuli samas suunas vahtisid ja telefonide ja kaameratega nähtut juba jäädvustasid. Olin surmkindel, et selline nähtus ei jää märkamatuks ning järgmise päeva ajalehed on sellest kõik pasundamas ning avaldavad parema kvaliteediga pilte kui minu telefon ealeski teha suudaks.
Minu suureks üllatuseks aga ei olnud lehtedes selle nähtuse kohta infot ei järgmine, ülejärgmine ega ka üle-ülejärgmine päev ega üleüldse kunagi. Google otsing ei anna mingeid adekvaatseid või teemakohaseid vasteid ning ka siinset otsingut kasutades ei leia ma sõnagi "Tallinna pilveringidest". Võibolla ei oska ma õigest kohast või õigesti otsida, võibolla on mul midagi kahe silma vahele jäänud.
Lihtsalt illustreerimaks mida ma taevas nägin, panen selle Googlest leitud pildi:
https://dl.dropbox.com/u/8835349/cloudring.png
Igatahes, kui keegi juhtus seda nägema siis võiks mu sõnu kinnitada või rohkem ja täpsemat infot teades ümber lükata.