•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 66
  • 67
  • 68(current)
  • 69
  • 70
  • ...
  • 80
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 1Hääli - 1 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NATO, Eesti, Ukraina, Venemaa
Kogu EU ja ka Eesti poliitika on praegu suunatud inimeste heaolu ja jõukuse vastu.
Kogu aeg üritatakse rahvast hirmu alla hoida. Hakkas juba ammu. Algul oli osooniauk. Siis hakkas tulema jääaeg. Ja tagaplaanil kogu aeg kohutav NSVL ja terroristid. Läks see ka mööda. Siis tuli soojenemine ja jube CO2. Siis covid ja tagapõhjaks rungatakse hullu Putinit ja Vene ohtu.
Mina kaldun olema sama meelt, mis Jeffry Sachs. Kui Venemaa oleks lastud 90-ndail võrdse partnerina Euroopa laua taha, oleks meil pilt maailmas hoopis teine. Käiks metsik kaubavahetus ja mitte keegi ei undaks Vene ohust. Vastupidi, Venemaa oleks Euroopa kaitse poolsegaste korea ja Hiina kommunistide vastu ja USA poleks saanud Euroopast aastakümneteks oma käpikut. Meeletud turud oleks Euroopa ees lahti.
Aga oli vaja ju Venemaa tema nõrgal ajal täiesti maoli peksta ja siis veel seljas trampida ja otsekohe hakata kõiki sõlmitud lepinguid rikkuma ja oma pattudes Venemaad süüdistama.
Polnud muidugi ilus, mida Putin siseriiklikult tegi, aga seda teevad paraku kõik suured. Ja ka väiksed.
Tegelikult ei tahtnud kumbki slaavi rahvas omavahel sõdida. Nad on ikka lähimad sugulusrahvad ja see on täielik vennatapusõda. Nagu eestlased läheks kokku setudega. Ei taha nad praegugi sõdida, aga valede propaganda on niivõrd tugev, et kui juba osa eeslaseid on peast ukrainlasteks valetatud meedia poolt, mis siis ukrainlastest endist rääkida.
Mina küll mingit Euroopa föderatsiooni ei poolda. Olen näinud seda aega ja tean, et kolhoosielu teeb vaeseks, ahistab ja tapab. Suveräänsete rahvusriikide kaubanduslik liit. Palun väga. Sinna me ju astusime ja edasiseks puudub mandaat. EU aluslepped peaks olema piibliks.
Paraku on olukord praegu materjaalselt sama hull kui ENSV ajal ja mentaalselt on kordi hullem! Ma tean, mida räägin.
Kategooriliselt olen tsentraalselt juhitud Euroopa föderatsiooni vastu!
Mis veel sellesse sõtta puutub, siis ma ei häbene öelda, et mul oli algul sügavalt savi. Las vatnikud tapavad üksteist, jääbki vähemaks. Jah, olengi rassist, mis siis! Pole mul mingeid õrnu tundeid kummagi rahva vastu. Kes vene sõjaväes käinud teavad, et polnud suuremaid sitapäid kui leedukad ja ukrainlased, olenemata, kus teenisid. 
Aga viimasel ajal, kui on pärast pikki kaevamisi tulnud arusaam, miks see sõda algas ja kes seda alustas ja kelle huvides see käib ja kelle huvides seda kunstlikult juba mitu aastat venitatakse, siis on mul praegu siiralt ukrainlastest kahju. Täitsa valel ajal vales kohas. Täiesti võõra sõja tallermaaks olla. Loll juhus ainult. 
Täpselt sama totter juhus, et nende riik valiti, kui selle kalatraaleri madruse sitt õnn, kes keset Atlandi ookeani surma sai, kuna 10 km kõrgusel ülelendavast kaubalennukist talle külmunud lehmakere otse pähe kukkus!
Vasta
https://eestinen.fi/2025/03/saksamaa-kar...m-tootada/
Himars raketiheitjate sihtimissüsteemid USA lülitas välja. Ehk ukrainlaste ühed parimad relvad on nüüd kasutud.
Tekib küsimus, et järsku USA ja EU vastuolud on suuremad kui USA ja venemaa vahel? See on 1 võimalus mida ei tohiks eirata.
https://rus.delfi.lv/4207244/versions/12...vuyu-normu
Läti mõtted naiste sõjaväelisest väljaõppest. Läti ja leedu viivad mõlemad üleüldise sõjamaksu, % on veel teadmata.
Vasta
Aadu, kõige lugupidamisega sinu kui staažika foorumlase suhtes, ma näen, et sa kirjeldad selles ja ka eelnevates postitustes seda mentaalset maailmapilti, mida Vene ajast aega on paraku üsna edukalt inimestele pähe on istutanud. Seda maailmapilti nägi Kerro, kui ütles, et ei, Vene ei ründa Ukrainat (aasa 2022). Seda kirjeldavad praegu Helmed. Praegu kirjeldavad seda, varem kui pea oli puhas, siis rääkisid realistlikumat juttu (vt Lorenzi postitust eespool).

Jah, ja selles maailmapildis ON religioosset jõudu nagu tol perioodil kui Jahve  Moosesele käsulauad andis. See jõud on uute (Vene) käsulaudade taga. Sel jõul on inimesele kasulikke omadusi küll ja veel, aga ta sunnik tahab VÄGIVALLAGA oma head ja halba üle maailma levitada. Seda näitab Vene sõjaline sissetung Ukrainasse, Gruusiasse, Tšetšeenia sõjad ja kogu Vene eelnev ajalugu. USA levitas pommidega lihtsalt demokraatiat, ja oma majandushuve, tal polnud religioosset suhtumist taga. Ja mu meelest tore, kui USA sellest loobub. Kui maailmapilt on SOBIV, siis võetakse ilma vägivallata vastu. Kui on levitamiseks vägivalda vaja, siis pole evolutsiooniliselt õige asjaga tegu. Vägivald jäägu ainult  eneseKAITSE jaoks.

Ja jutud Venemaa provotseerimisest on sarnased vägivaldse mehe suhtumisega, et naine vaatas teda imelikult, ju ta kolakat norib. NATO laieneb sellepärast, et reaalselt kardetakse Venemaa sissetungi. NATO ei laiene selle teel, et NATO kedagi vallutaks. Kas Eestis seoses NATOsse vastuvõtmisega toimus valitsuse vahetus, kas tapeti neid, kes ei soovinud Natot? NLiitu astumisega aga kõik see juhtus.

Euroopa föderaliseerumist ei taha ka mina. II MSi ei võitnud föderatsioon, vaid koalitsioon. Sõjaline föderatsioon võiks küll olla, ma ise pooldan Ida-Euroopa ja Põhjamaade oma, aga eks aeg annab arutlust. Paraku Ukraina mõne oblasti hinnaga.

Ja väita, et see praegune sõda pole Ukraina rahva sõda, on jällegi Venemaa loodud võltspildi pealt nähtud. Juutuub oli täis videosid, kuidas MASSILISELT Ukraina lihtrahvas tankidele vastu seisis.  Ja et Venemaa pilt on vale, seda näitas hästi asjaolu, et Kiievit EI võetud  ei kolme päeva, ega ka kolme nädalaga nagu venelaste pilt ette nägi. 

Vene ja Ukraina erinevus on see, et Ukraina ei ole isakese tsaari usku. Venemaa on selle pimeda juhikummardamise mongolitelt üle võtnud. Ukrainal jäi võtmata. Seepärast on igati mõistetav, et need sugulasrahvad siiski erinevates riikides soovivad elada.
Vasta
Trump ja Putin on mõlemad seotud rahvusvahelise rahamaffiaga, D'ragentaga, varjatud valitsusega. Need on mittepoliitilised organisatsioonid, ainult taktika, et olla võimul. Nendele alluvad riikide poliitilised nukuvalitsused. Vabariiklik partei on rahamaffia poolt ära ostetud ja selle liikmed on  maffia aumehed. Kuna demokraadid ei suutnud maffiat kohtuasjadega vangi toimetada siis nüüd toimetab maffia inimesi vangi ja maalt välja. Tulemuseks on majanduskriis, see ongi järgmine kriis  kuhu Trump viib. Vaesemaid Trump ei aita ja vaeste elu läheb kehvemaks, sest pole enam insitutsioone mis vaeseid toetaks. Alguses on maffioosode võim rahva toetusega kuid see lõpeb kriisiga ja maffia likvideerib Mussolini taoline poliitik. Kõik see on juba olnud. Sellest võib lugeda Sitsiilia maffia ajaloost kirjutatud raamatutest. Kui hästi elad maffia ajastul sõltub sellest kas oled maffia liige ja millisel astmel. Institutsioonide raha asemel on maffia ajastul maffia kassa. Maffiale andis tuule tiibadesse jutud konservatiivsusest aga ise on narkos sees võitlemas narko vastu, nagu maffiale kohane. Majanduskriis kuhu Trump viib tähendab, et iga neljas tööealine jääb töötuks. Tükk aega oli maffia varjus sest mõeldi plaani kuidas tuhast tõusta. Ja mõeldigi välja, et tuleb viia konservatiivid ja liberaalid omavahelisse kähmlusesse. Sellest võidab ainult varjatud valitsus ehk maffia. Jutud, et maffiat ei ole toetavad plaani.
Vasta
Mannu//
Pole päris õige võrrelda Balti riike ja Ukrainat. Balti riigid on juba usupõhiselt jäänud Venemaa alast välja, olenemata sellest, et nad Tsaaririiki inkorporeeriti. Ukraina on aga olnud vene mõjualas ja ma arvan, et ka rahva tahe oli põhimõtteliselt sama. Euroopa kultuur oli neile võõras.
Ma usun ka, et seepärast NATO ja EU laienemine Ida-Euroopa riikidesse ei kutsunud venemaal nii valulikku reaktsiooni esile.
Ukraina kisti vägisi vene mõjutsoonist välja. See tuleb ju nüüd ilmsiks USAID dokumentidest ja seda on tunnistanud Peale Sachi ka mitmed teised autoriteetsed poliitikud. Pandi toime riigipööre.
Ja loomulikult on see Ukraina sõda. Vastupidist pole ma väitnudki. Ainult et sõja põhjused ja sõja käik ei sõltunud neist. Nad sunniti sõdima üldsegi mitte oma riigi huvide eest. See oleks nagu kukevõitlus. Kuked valavad verd, aga kuke peremehed tegelikult kaklevad ja jagavad võiduraha. Jube kole, et see ühe rahvaga nii juhtus.
Mis puutub Venemaa vägivalda, siis näen seda ikkagi teise nurga alt. Tšetšeenia oli siiski hull riiklik siseasi hulludel aegadel.
Gruusias oli asi lihtsam. USA ja EU koostöös ässitasid grusiinid üles ja lubasid julgeoleku garanteerida. Gruusia ründas Venemaad selles usus. Aga jäeti üksi ja said lutti. Lääneriigid reetsid nad. Seepärast ei tahagi praegu grusiinid mitte midagi kuulda EU-st ega lääne väärtustest. Nad ei taha, et nende riigis korduks Ukraina.
Ja Ukraina puhul on parim kuulata Sachsi kahte intervjuud, kus ta kuupäevaliselt loetleb sündmused ja ka osavõtjate nimed ja ka Putini korduvad üleskutsed ja hoiatused. See sõda orkestreeriti puhtalt USA ja vähem EU poolt. Ja pisut ootamatu on, et Trump ja tema ministrid seda nüüd otsesõnu tunnistavad. Ja siin ongi minu arust naeruväärne vastuolu. USA kui sõja üks pool, tunnistab oma ja NATO sepitsusi ja möönab, et Ukraina territooriumil käib hoopis võõras sõda, kus surevad ukrainlased ja Putinit ei saa nimetada agressoriks. EU aga pigistab silmad kinni ja laulab ikka edasi, et vallutussõda, verine Putin ja Trump valetab, on Putinist. Kas saab veel lollimat väidet olla.
Päris julmalt öeldes on Trump heitnud maha võltsnarratiivi ja üritab näidata, mis tegelikult juhtus ja tahab seda kuidagi lõpetada, tunnistades ka oma süüd. EU aga valetab edasi ja jääb võltsväidetele kindlaks. Ja see on kurb ja selle valetamise hind makstakse kinni ukrainlaste ja venelaste vere ja oma riikide vaesumisega. Mille nimel? Et püsiks võlts narratiiv, mida nüüd juba päev päevalt vähem usutakse, sest liiga palju tõtt tuleb ilmsiks!
Ja annaks jumal, et meie ei jääks selle põikpäisuse tõttu sõjatallermaaks!
Vasta
https://eestinen.fi/2025/03/saksa-luurej...-5-aastat/
Siin EU seisukoht välja öeldud. Aga miks mitte 10 või 100a, ajaloos on ju olnud euroopas 100a sõda? Keegi ei küsi ukrainlaste käest ja samuti euroopa maksumaksja seisukohta. USA teeb õieti, et väljub ja las EU sõdib ukrainlaste kätega.
Vasta
MANNU
"Aadu, kõige lugupidamisega sinu kui staažika foorumlase suhtes, ma näen, et sa kirjeldad selles ja ka eelnevates postitustes seda mentaalset maailmapilti, mida Vene ajast aega on paraku üsna edukalt inimestele pähe on istutanud. "

Ega foorimistaaž ei pea tagama lugupidamist. Siiski olen sulle tänulik.
Aga tees, et maailmapilt on sissesüstitud ja ei vasta tegelikkusele, otse öeldes, et olen vene propast ajupestud, ei pea minu arust paika.
Miks?
Ma olen kogu aeg palunud tuua välja näiteid, mis õigustaksid vene hüsteeriat. Et Venemaa on oht ja ta ründab esimesel võimalusel.
Millised faktid mail toetavad seda arvamust? Just nimelt arvamust. Seda on meie pähe raiutud väga pikka aega.
Aga vaatame fakte. Dokumente. Venemaa välispoliitiline narratiiv on olnud kogu aeg üks. Me tahame rahulikku koostööd ja me ei ole ohuks kehtivatele piiridele. Aga kokkulepete rikkumisele ja provokatsioonidele me vastame jõuga.
Ja ma olen need lepingud ja kõik värgid korduvalt läbi käinud. Vaadanud ja võrrelnud allikaid. Võrrelnud allikaid tegelikkusega.
Ja minu aastatepikkune vaatlus sunnib mind tegema järelduse.
1. Putin ei ole mitte midagi rahvusvaheliselt ette võtnud enne, kui ta on korduvalt hoiatanud.
2. Putin ei ole mitte ühtegi lepet rikkunud esimesena.
Jah, ta on rikkunud leppeid, kuid alles siis, kui vastaspool on neid eelnevalt ignoreerinud või räigelt rikkunud.
Kosmosesse ulatuv tohutu Vene ohu seinalemaalitud tont ongi ainult tont. Ja see tont on maalitud meelega, sest ilma ohuta ei saa ju senine maailmakord eksisteerida.
Kordan veel, et kui juba Jeltsini ajal oleks Venemaa võetud klubisse, siis praegu muigaks me Vene ohu peale samamoodi, kui me praegu muigame näiteks Hispaania ohu puhul.
On joonistatud koll, keda algul polnud, kuid piisava manamise korral võib ta ka keha võtta.
Tahan öelda - faktid, faktid, faktid. Kaevuda ja uurida. Igatahes seondub minu vaatenurk praegu täielikult USA vaatekohaga. Putin poleagressor, see pole vallutussõda ja sõda pidasid NATO ja Venemaa. Kahjuks Ukraina territooriumil. Ja vae victis! Ukraina on võõra sõja kaotanud ja maksab. Shit happens!
Kõik on kõigile selge, aga EU seda ei tunnista ja üritab edasi valetada.
Igavene kino on Briti peaministri kõne. USA vana m...n ei taha enam sõdida. Meie võtame kõik enda kanda. Kohe me lähme sõtta ja Venemaa on kohe maoli, aga USA peab meid toetama, sest meil omal pole ju mitte sittagi!
Tsirkus ruudus!
Vasta
Kõik on kõigile selge, aga EU seda ei tunnista ja üritab edasi valetada.
Igavene kino on Briti peaministri kõne. USA vana m...n ei taha enam sõdida. Meie võtame kõik enda kanda. Kohe me lähme sõtta ja Venemaa on kohe maoli, aga USA peab meid toetama, sest meil omal pole ju mitte sittagi!
Tsirkus ruudus!
.........
Anglosaksid said esimesena koonduslaagri valmis lõuna aafrikas kuhu buuride naisi ja lapsi veeti. Kas patent võeti ei tea aga stalin oli usin õpilane ja temalt õppis juba hitler. Kui midagi kurja toimub on selle taga anglosaksid ja MI6.
https://eestieest.com/ulle-pukk-alljargn...eelsetest/
Selle artikli ja ilusa arvutigaraafika abil joonistatud vene jutupunktide levitaja tööandjaks on MI6. EU väline riik toetab meil sopakirjandust ja see on normaalne. USA astub kõrvale ja nüüd jääb üle maailma sõdade ja vikerkaare agenda levitajaks inglismaa ja EU. Ja ilmneb, et USA vastuolud venemaaga on väiksemad kui endise liitlase EU-ga.
Vasta
Kui eestis ka Eesti selj taga on piisavalt hoidutust, siis sõda ei tule nagunii. Asjale sedasi vaadates pole tarvis uskuda putini plaanidesse/kavatsustesse. Parem on mitte uskuda. Vähemalt oleme Soomega ka ühes paadis jälle Smile
Aadu mainis siin enne Kunnast, vaatasin mis tema arvamus Ukraina vallutuss'ja kohta on. Kes teab, ta on oma arvamust ehk muutnud, aga vähemalt paar aastat tagasi rääkis mulle arusaadavat juttu.
https://www.err.ee/1608511019/kunnas-val...jakuritegu
Vasta
//////
Ma olen kogu aeg palunud tuua välja näiteid, mis õigustaksid vene hüsteeriat. Et Venemaa on oht ja ta ründab esimesel võimalusel.
Millised faktid mail toetavad seda arvamust?/////////

Sellist juttu saab ajada ainult inimene kes ei oska vene keelt, pole nõuka ajal elanud,  ei jälgi venemaa kanaleid, ei ole venelastega suhelnud.
Putin on selgelt öelnud, et me läheme nii kaugele kuni meil lastakse minna.
Putin on selgelt öelnud, et venemaa piir ei lõpe mitte kuskil.
Putin on oma sõnade kinnituseks allkirjastanud dokumendi kus on selgelt kirjas, et NATO peab minema 1997 aasta piirideni.

Kusjuures NATO nime vahetamine ei muuda asja. Nime vahetamisest sisu ei muutu. Lavrov ütles sisuliselt , et iga sõjaline formeering mis ei ole NATO ja mis ei ole Venemaa juhtimise all on ikkagi NATO.

Kui NATO lahkub siis tulevad vene väed, sest need on ainukesed väed mis ei ole NATO. Siis toimub ühiskonna ühtlustamine, homogeenseks tegemine, et ei tekiks uuesti NATO.

See on nii arusaadav ja siin ei ole mingit kahtepidi mõtlemist. 
Kõik on dokumenteeritud. 
Puudu on ainult allkirjad Euroopa poolt.
Vasta
https://eestinen.fi/2025/03/venemaa-uus-...aasitorud/
https://eestinen.fi/2025/03/karm-reaalsu...muti-asja/
Loll paanika külvamine. Laseme aga gaasitorud õhku muidu venkud ronivad sisse ja nord streamist järsku akvalangistid? Lollimat mõtet on raske mõelda! Aga soome appitulek on tõesti küsitav nagu NATO üldse.
Vasta
(10-03-2025, 08:47 )xcad Kirjutas: https://eestinen.fi/2025/03/venemaa-uus-...aasitorud/
https://eestinen.fi/2025/03/karm-reaalsu...muti-asja/
Loll paanika külvamine. Laseme aga gaasitorud õhku muidu venkud ronivad sisse ja nord streamist järsku akvalangistid? Lollimat mõtet on raske mõelda! Aga soome appitulek on tõesti küsitav nagu NATO üldse.

Keegi ei tule appi. Noorematel tuleb lihtsalt valmistuda eluks Venemaa all.
Vasta
Nali on selles, et RIMI müüakse ja asemele tuleb NETO. Kui NATOt ei saa siis tuleb NETO, vene keeles " raha pole".
Vasta
Psühhopaat ei tee halba, teda provotseeritakse alati.

Venemaa pole kunagi kellegilt midagi jõuga võtnud. Kõik on vabatahtlikult tema rüppe läinud.
https://www.para-web.org/showthread.php?...#pid298291
Mingit järjepidevust mineviku ja oleviku vahel ei ole.
Venemaal pole enam selle mongoli kombeid, kelleks teda projekteeritakse.
Vene impeeriumiihalus on väljamõeldud narratiiv, mis ripub õhus ja põhineb Putini ütelustel,
seost kaugema ajalooga ja Venemaa kujunemisega impeeriumiks ei ole.

Kremli-kiriku silda, mis impeeriumiihalduse väljamõeldud narratiivi soojendaksid, järelikult ka ei ole.

Kõigi selliste projektsioonide taga on anglosaksid.
Pada on tumedam kui katel.
https://www.youtube.com/watch?v=4gMrVgIf120&t=600s 
https://www.youtube.com/watch?v=hAUrzknmXtE&t=503s

_______

Tsitaat:akkillus:

"Putin on selgelt öelnud, et me läheme nii kaugele kuni meil lastakse minna.
Putin on selgelt öelnud, et venemaa piir ei lõpe mitte kuskil.
Putin on oma sõnade kinnituseks allkirjastanud dokumendi kus on selgelt kirjas, et NATO peab minema 1997 aasta piirideni."

Ükski psühhopaat (ega tema maailma piire/punaseid jooni kuulutav/täitmiseks pöörav limukas), ei tunneta piiri oma jagatud illude ja pärismaailma vahel..

TV ES PETRVS ET SVPER HANC PETRAM AEDIFICABO ECCLESIAM MEAM ET TIBI DABO CLAVES REGNI CAELORVM

"vossoedinenje drenvnih ruskih zemel."

Juriidiliselt maailm kuulub sulle ja selle tegelikkuses teostamine on ainult aja küsimus.
Vasta
https://objektiiv.ee/mattias-desmet-hetk...seerimine/

Üks maailma tuntumaid psühholoogiateadlaseid Mattias Desmet juhib ühismeedias tähelepanu, et sõja- ja võidurelvastumise propaganda näol on tegemist inimeste psühholoogilise töötlemisega, mille eesmärgiks on sõda Venemaaga.
Vasta
Juhtusin ennist põgusalt vaatama Jeffrey Sachsi hiljutist kõnet Brüsselis. Ärge provotseerige, ning muutke vene keel ametlikuks keeleks Eestis. Sest muidu on võrdlus teie ja laste vahel lastele natsa solvav. Ma sellegä päris nõus ei ole. Ta mainis ka et on Eestiga varasemalt seotud olnud, rahanduse alal nõu andnud. Oma kuus aastat tagasi külastas ta ka uuesti Eestis, ning siis tehti temega mõned interviuud. Päris mõistlikku juttu rääkis siis.

Tsitaat:Taastuvenergia osas on Sachs Eesti suhtes kategooriline: Eesti saaks kogu oma energiavajaduse ainult taastuvenergiaga ära katta ning jääks veel müügikski üle. Põlevkivi kasutamise soovitab ta aga kogu maailmas ära lõpetada.

https://www.aripaev.ee/uudised/2018/12/1...isma-panna

Tsitaat:Minu arvates seisneb iroonia selles, et oleme selgelt liikumas maailma poole, kus tugev regionaalne sidusus on eluliselt tähtis. Ühtki lahendust ei saa tulla üksikute riikide kaupa. Olgu see uus energeetikasüsteem, kestev areng või julgeolek.
[...]
Euroopa peab kokku hoidma, sest mis Euroopal praegu ees seisab? Maailm, kus on tugev Hiina, Venemaa oma kavatsustega, India, kus on 1,3 miljardit inimest ja rahvaarv kasvab, Aafrika Liit koos kõige Aafrikast tulevaga.
Ometi võib Euroopa sisepingete tõttu laguneda. Mitte ainult sisemiste pingete tõttu, vaid ka hämarate mahhinatsioonide tõttu, mida Venemaa kõikjal meie
poliitilistes süsteemides korraldab. USA-s asitõendite hulk aina kasvab, kuidas on toimunud sekkumine, kuidas Trumpi abiline Steve Bannon tormab mööda Euroopat ringi ja soovitab Brüsselit rünnata. See on Euroopale erakordselt ohtlik. Euroopal on vaja olla praegu eriti tugev, arukas ja ühtne.

https://www.err.ee/885861/majandusteadla...esti-vahet

Nagu ka Eesti osade rahvuslaste seas on hiljaaegu toimunud ka Sachsi retoorikas olulised muutused. Huvitav kas ta seda Vene keele asja ajas ka kunagi 90'dadel, kui Venemaa veel surus tugevalt inimõiguste teemat Eestis. Selle kohta ma infot ei leidnud.

Mis taastuvenergiasse puutub, siis mulle oli üllatav teada saada, et Eesti praegune valitsus Sachsi nõuannete järgi talitab, ning seejuures puid alla saab, et nad Brüsseli käskudele alluvad. Äkki oli hoopis nii, et kunagi kuulati Sachsi juttu, ka Brüsselis. Enne kui see imelik retooriline nihe toimus.

Samas ikkagi huvitav, et nii Helme kui ka Sachs sünkroonis on muutunud. Mis see nihutas neid niimoodi ...
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=2AKEFeFlqgI
Eesti kroon räägib algul kurioosumitest. Aga see ongi EU viga! EU on igas suhtes takistuseks normaalele elukorraldusele.
https://eestinen.fi/2025/03/ukraina-on-v...usa-abita/
Sõda ei lõppe.
https://www.youtube.com/watch?v=vEIMyYgXN1A&t=551s
Kurjam zelenski mentaliteedist
Vasta
Natuke minu mõtteid teema suhtes.

Viimasel ajal näen netis (EU)roopa patriotismi tõusu: ilmusid laulud, rongkäigud, investeeringud.
Venemaa kah püüab reipalt enda edukust näidata, ja tihti loen uudiseid, kuidas vene teadlased on siin-sääl midagi uut leidnud, ehitanud ja leiutanud.
See viimane tundub naljakas: justnagu prükkar, kes elab kartongkasti sees, aga omab 4K-kristalltelerit, arvates et see ainus 10% edukus aitab tal kõiges võidukas olla ja luksust saavutada.

EU kah peksab segast: sellise hirmsa põliselanikkonna ja migrantide massi võrdstatistikaga ei maksa unistada mingist uuest impeeriumist, kui vaid Euraabia koosseisus, see oli juba omajagu 15. aastat tagasi selge. Sama käib ka Venemaa kohta, lihtsalt seal on migrandid jaotatud kompaktsemalt, enam-vähem moslemiusku vene koosseisu kuuluvates lõunamoodustistes.
Viimasel ajal on need juba valjult venelastele hambaid näitanud, eriti siis, kui venelased püüavad Ukraina-sõja jaoks uut kahuriliha kuskilt leida, ja võtavad vägivaltselt seda juurde Dagestanist, Tśetśeeniast ja mujalt.
Siinkohas on oluline Hiina tegur.
Hiinlastel on palju kogemusi moslemi rahvusvähemuste allasurumisel ja islami usku ohjeldamisel Uiguri-rajoonis, mida pole ei Venemaal, Euroopal, ega Ameerikal.
Ajalooliselt on Euroopal olnud head suhted Hiinaga (Siiditee), siinkohas pean just praegust EU-d silmas, Suurbritannia korraldas omal ajal Hiinas veel noid sigadusi, aga ta suuremas osas ka Euroopale paska teinud, ja las jäädagu välja, tal endal on oma variimpeerium, nimega Rahvaste Ühendus.

Võimalike islamimässude puhul on EU-l rohkem mõtet kutsuda Hiina appi, sest Euroopa ei kuulu hiinlaste mõjusfääri, samas kui Venemaal peaksid toimuma migrandimässud (ja see % pole teps väike) siis Venemaal pmt polegi palju võimalusi: Vene moslemiriigid asuvad Hiina piiri juures, kui keegi linnapea mõistab, et ta ei saa mässuga hakkama, siis võib osutuda nii, et ei pöördu ta vene armee poole (mida nagunii pole ümbruses, ja pool sellest on Ukrainas päevalille kompostiks muudetud) vaid hiinlaste poole, kellel on värsked vabastajad, kes teavad, kuidas moslemiäärmuslastega käituda. Aga kuna need probleemsed vene nn. vabariigid kuuluvad Hiina mõjusfääri siis hiina vabastajad, kord palutud tehes, sinna ka jäävad.

Paraku on EL-i migrandiprobleem niivõrd tõsine, et ilma välisabita see hakkama ei saa, Lääne Euroopa on omadega pekkis. Ida-Euroopast võib veel miskit Intermariumi-laadset loota (Poola, Balti riigid, Tšehhi, Rumeenia, Soome, Ukraina), asjad sellega polegi nii halvad: suurt ja kogenud sõjajõudu on, tõelisi rahvaesindajaid on ka palju, ja Poola tööstus on võimeline kõike tootma, Poola ise nagu Euroopa Hiina ses mõttes.
Vasta
Sõjaõigusest ei tea midagi. Miks sõdasid enam tänapäeval välja ei kuulutata, kuigi sõda käib 10 aastat? Võib arvata, et Ukrainat takistab sõda välja kuulutada USAga relvaabi leping. Kui kuulutaks sõja välja siis relvi ei saaks. Kuidas saab kapituleeruda kui pole sõdagi olnud juriidiliselt? Venemaa ei kuulutagi kunagi sõdu välja. Vist on seadus selline. Kas Nato liikmelisus välistab sõja välja kuulutamist? Kas relvaabi lepingud välistavad sõja välja kuulutamist?
Vasta
https://www.err.ee/1609631684/kaitsevae-...ks-loppeda

Riigimeedia, tasuta seega. Meie kaitseväe juhataja on realist, rahu saab hakata vaid väikestest sammudest ja nõuab seejärel pidevat edasi pingutust edasistes sammudes. See intekas on muidugi hirmus pauk neile, kes unistasid "õiglasest rahust" ja lärmasid sotsmeedias emotsioonide tasemel. Sest kaitseväe juhataja saab aru, et "õiglase rahu" tegemiseks" reaalseid vahendeid pole ja riske võtta ei soovita. Ka Merilo ei täpsusta, kuidas on võimalik teha rahu ja mismoodi siis "rahu rikkumata" on võimalik ukrainlastel oma territooriumid tagasi saada. Seega teab Merilo ise ka , et jutt "õiglasest rahust " on vaid katteta spinn diplomaatiliselt sileda välimuse säilitamiseks.
Vasta
Putin tuli oma rahunõudmistega ka välja. Nimekiri on muidugi muljetavaldav. Aga nii läbirääkimised käivadki: kohe alguses tullakse välja asjadega, mida tegelikult ei loodeta, aga läbirääkimistel "kangelaslikult loobutakse" ja suhtekorraldus saab siristada "kompromissivalmidusest". Globalistide-liberaalide üldsus on vägagi ebameeldivalt üllatunud sellest, et putin üldse oli nõus läbirääkimistele tingima minema. Kogu jutt meedias on olnud, et rahust ei taha putin kuuldagi, kui ukrainlased ei kapituleeru just. Ja et tingimata tahab putin edasi sõdida. Ja globalistid-liberaalid on nõudnud ka Trumpilt, et edasi tuleb sõdida, nii olla ukraina rahvale parem ja putinile halvem. Kui putin ise soovib edasi sõdida - siis ma hästi ei saa aru, kuidas see globalistide meelest putinile halvem variant on. Aga Võib-olla ma ei peagi kõigest aru saama.
Vasta
(10-03-2025, 15:55 )Lorenz Kirjutas: Juhtusin ennist põgusalt vaatama Jeffrey Sachsi hiljutist kõnet Brüsselis. Ärge provotseerige, ning muutke vene keel ametlikuks keeleks Eestis. Sest muidu on võrdlus teie ja laste vahel lastele natsa solvav. Ma sellegä päris nõus ei ole. Ta mainis ka et on Eestiga varasemalt seotud olnud, rahanduse alal nõu andnud. Oma kuus aastat tagasi külastas ta ka uuesti Eestis, ning siis tehti temega mõned interviuud. Päris mõistlikku juttu rääkis siis.

Sachs ongi kuidagi mõistatuslik mees. Aastakümneid ülemaailmne nõustaja ja tipptegija kümnete eri riikide juures. Tundub, et ta polnud niivõrd ühe riigi esindaja, kui just rohkem teenis seda ametlikult poololematut riikideülest eliiti. Oli ta ju mitme ÜRO peasekretäri advokaat ja erinõunik ja mingi ülemaailmse näljahädaga võitlemise boss. No see viimane oli peaaegu sama kõva rahapump eri riikide käest väiksele eliidile, et võrreldav Covidiga. Ühe sõnaga oli ta kogu karjääri jooksul tuntud kui Liberaal-globalismi käilakuju. Puhas NWO mees. Pani Boliivias uue valitsuse paika ja aitas seal majanduse jalgele ja slikerdas tööstuse kellelegi maha. Vaevalt, et üksi ja oma jõududega. 
Pärast külma sõja lõppu lasi ta mööda endisi sots riike ringi ja põhimõtteliselt aitas riiklikke rikkusi saiaraha eest lääneriikidele parseldada, kontsessioone müüa, laenusid saada jne jne. Teadagi, et kellegi ülesandel. Poolas sai suured autasud. Oli tegev ka Eesti krooni loomisel. Üritas ka Jeltsini Venemaa lääne konksu otsa saada, kuid tema enese sõnade järgi keelati tal Venemaa aitamine ära. Möllas Aafrikas mingi Millenium Village projektiga eri riikides, meeletud rahad jälle ja pool miljonit töötajat ja siis mingid kahtlased asjaolud, vist kohtudki ja auditid selle projektiga, kust ta jälle kuivalt välja tiriti. . Juhtis mingi aeg ühte WHO komisjoni ja oli kõva asjapulk George W. Bushi administratsioonis jne jne jne. Ikka suurte rahade ülemaailmne kokkukorjamine mingi projekti nime all ja kellelegi kantimine. Ülimastaapselt.
Ja äkki hakkab selline mees peale pinsile jäämist ajama jumala vastalist juttu. Et USA on teinud riigipöördeid, rikkunud kõiki lepinguid Venemaaga algusest peale ja sigatsenud üle kogu maailma. Ühe sõnaga, puhas Putinist. Et covid oli finants-militaarne operatsioon jne. Ja mingi paar aastat tagasi hakatigi teda pasaga üle valama. Artikleid ei avaldatud, esinema ei lastud. Meedia pasundas, et Sachs on putiniseerunud, on vandenõulane, ei usu covidi narratiivi, täielik rahvavaenlane. Sellist punast paska tuli tema kohta kui oavarrest. Üks pealkiri näiteks "Another “left” intellectual, Putinized". Teda ikka peediti ja mõnitati üksjagu maailma punameedias. No see pask on tänaseks ümber lükatud ja Sacsi väited on kõige kõrgemal tasemel kinnitust leidnud. Koguni Brüsselisse parlamendi ette esinema kutsuti. Ja tundub, et tänu Trumpi võimuletulekule mees suht puhtaks pestud. 
Aga eriti huvitav on, et mis põhjusel tuli siis pööramine ja tüüpilisest Saulusest Paulus sai. Kui kuulata tema kahte intervjuud Tucer Calsonile, millest üks oli vist saadaval siin isegi eestikeelsete supakatega, siis on täiesti selge, et mees teab, millest ta räägib. 
Tema infos pole mingit võimalust kahelda, jääb aga siiski küsimus - miks üldse ja miks nüüd?
Vasta
Mõni lihtsalt vahetab peremehi rohkem.

Põhimine jääb samaks..
Limukas kuulutab oma peremehe piire/punaseid jooni, sest ta selgrootu ehk TAHTETU.

Võtab peremehe TAHTE.

Nii saabki, et "siira mure" tagant vaatavad kremli punased jooned vastu. Ehk peremehe TAHE.
Täpipealt nagu me oma viies kolonn.

Tehti kremlis ära, missioon nüüd kõigile "patu"paelu kaela riputada, kes ta isanda käsulaudu omakorda vastu ei taha võtta.
Vasta
(13-03-2025, 22:54 )Kunglas Kirjutas: Mõni lihtsalt vahetab peremehi rohkem.

Põhimine jääb samaks..
Limukas kuulutab oma peremehe piire/punaseid jooni, sest ta selgrootu ehk TAHTETU.

Võtab peremehe TAHTE.

Nii saabki, et "siira mure" tagant vaatavad kremli punased jooned vastu. Ehk peremehe TAHE.
Täpipealt nagu me oma viies kolonn.

Tehti kremlis ära, missioon nüüd kõigile "patu"paelu kaela riputada, kes ta isanda käsulaudu omakorda vastu ei taha võtta.

No sel juhul oleks ainult Putinist. Aga ta tõrvab ka muid asju. Näiteks covidit ja vaktsiine. Aga Putin oli ju kõva süstija. 
Ja palju muudki veel, mis ei lase Sachsi ikka päris Kremli hääletoruks pidada.
Vasta
(13-03-2025, 23:25 )Aadu66 Kirjutas: No sel juhul oleks ainult Putinist. Aga ta tõrvab ka muid asju. Näiteks covidit ja vaktsiine. Aga Putin oli ju kõva süstija. 
Ja palju muudki veel, mis ei lase Sachsi ikka päris Kremli hääletoruks pidada.

Sachs on esinenud üleskutsega vaktsiinide tootmist suurendada, covidi vaktsiine ei toodetud tema meelest algul piisavalt palju.

https://www.project-syndicate.org/commen...hs-2021-09

Kas hiljem on ta hakanud vaktsiine või covidit tõrvama?
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 66
  • 67
  • 68(current)
  • 69
  • 70
  • ...
  • 80
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Päästkem Eesti metsad! Metafor 65 26,340 26-10-2024, 12:19
Viimane postitus: xcad
  Eesti rahva meeleavaldused Toompeal 2021 Maario 14 4,919 06-05-2021, 17:38
Viimane postitus: xcad
  Venemaa põleb Hallucigenia 26 13,436 06-01-2020, 19:50
Viimane postitus: Tyto Alba
  Seletamatu selgitamine Esimese Eesti ajal xawa 13 5,711 09-02-2019, 22:21
Viimane postitus: xawa
  Venemaa ja Eesti zed 55 30,740 09-11-2018, 19:40
Viimane postitus: I'll be back
  Küsitlus eesti šamanismi kohta Yliopilane 9 9,548 27-08-2017, 12:19
Viimane postitus: Müstik
  Tääknuga tänasest (26.01.2009) Eesti bolševike riigis keelat Sputnik 33 14,863 31-01-2011, 11:35
Viimane postitus: hulkuv hing
  Eesti kaevandused Martti 6 6,035 03-12-2010, 19:54
Viimane postitus: Martti
  Head eesti Asjad Celtic 2 3,990 24-10-2009, 18:19
Viimane postitus: Jõhvikas
  Päästke Eesti mets! Pohlatohlakas 2 3,570 13-06-2009, 11:22
Viimane postitus: GertEST

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat