Postitused: 496
Teemad: 10
Liitus: Jan 2010
Tsitaat:Algselt postitas Nielander
Minuarust on selle dimensiooni terminiga kah väikene segadus tekkinud...
Ruumi mõõde ehk dimensioon on matemaatikas lihtsamal juhul koordinaatide arv, mis on vajalik punkti asukoha määramiseks selles ruumis. Keerukamatel juhtudel on kasutusel keerukamad mõõtme definitsioonid.
Mõõtme mõistet kasutatakse ka füüsikas, kus viimane on väga sarnane vastavate matemaatiliste konstruktsioonidega.
http://et.wikipedia.org/wiki/Mõõde
Näib, et dimesioonide sage ebakorrektses mõttes kasutamine ulmes ja "para-asjades" on selle kuidagi rahvasuhu toonud märkimaks midagi, mis see ei ole...
Science fiction texts often mention the concept of dimension, when really referring to parallel universes, alternate universes, or other planes of existence. This usage is derived from the idea that to travel to parallel/alternate universes/planes of existence one must travel in a spatial direction/dimension besides the standard ones. In effect, the other universes/planes are just a small distance away from our own, but the distance is in a fourth (or higher) spatial dimension, not the standard ones.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension
Võib muidugi öelda, et mis siis...mis vahet seal on, milleks seda teist olemistasandit kutsuda?
Jama tekkib siis, kui hakatakse väitma justkui on avastatud(ju siis teadlaste poolt) lisadimesioone(stringiteoorias 11 või 12), kus siis mingid elanikud elavad...
Me kõik elame täpselt niipaljudes dimesioonides, kui neid olemas on(kui neid lisadimensioone üldse on)...ehk siis 3(ruum)+1(aeg)+x...
Lisaks pole kunagi mingilgi viisil lisaruumidimensioonide olemasolu tõestatud - tegemist on stringiteoorias esinevate matemaatiliste abikontseptsioonidega, mille sisseviimisel võrranditesse need näivad välja tulevat..
Et siis: dimesioonid võeti laenuks, et tähistada midagi muud...seejärel laenati pärismõistest valikuliselt omadusi kirjeldamaks seda muud...
Kas pole imelik?
No minu peas on asi suht lihtne ehk jätan midagi arvestamata.. aga noh..
Lühidalt: Dimensioonid on mõõtmed ja keegi ei tea kui palju neid tegelikult on. Matemaatikud võivad küll arvutada, aga 100% kindel ei saa olla, kuna inimene ikka eksib ja võib jätta midagi arvestamata. Mõni asi võib olla vaid kahes mõõtmes (näiteks kritseldus), meie oleme kolmes mõõtmes, jättes aega arvestamata, millega me koguaeg kaasa sõidame.. Ma arvan, et kritseldus ei jää ka ajast puutumata. Aga kas kritseldust on võimalik 3'st dimensioonist vaadata? Põhimõtteliselt ei ole, kuna tal ei tohiks olla niiöelda sügavust.. kui kõrvalt vaatad siis - ma pole küll mingi matemaatik - noh, ma ei tea mis ühikutes tema olekut mõõta. Midagi peab ju olema, aga samas midagi arvestatavat ei saa olla, kuna ta on ju kahe dimensiooniline. Teine kritseldus ei tuvastaks seda vist ära, aga mõni 3D olend saaks sellest aru, nagu näiteks inimene. Seega 2D ei taju 3D olendi 3D keha, kuid mingi märk peaks temast ju jääma. Ainuke võimalus, et suuremates dimensioonides kaovad osad olendid "voltide" vahele ära, mistõttu nad ka meile nähtamatud on. Seega see, et me kõik (eeldan, et ehk vaimuinimesed näevad) neid olendeid ei näe, ei välista nende eksistentsi.
See on universum ja ma eeldan, et ühes universumis on kindlad konstantid (meie universumis on neid vist umbes 25, millega saab kõik vajalikud asjad välja arvutada, ntx Plancki konstant). Paralleeluniversum tuleb minuteada Stringi teooriast, kus arvatakse, et iga otsusega (jah/ei/või midagi muud) jaguneb universum ja mängib kõik võimalikud variandid välja. Igas paralleeluniversumis on OMAD dimensioonid ja olendid, seega võib seal eksisteerida veel üks Savipats.. samas meie universumis olen ma tõenäoliselt ainuke, vahet pole kui palju on mõõtmeid. Noh, ja paralleeluniversumeid on lõppmatu hulk, kuna on olemas nii palju erinevaid stsenaariumeid.
Tundub simpel, kuigi tahaks teada kuidas see dimensioonide arvutamine välja näeb..  Võiks kodus ka "väikse" arvutamise teha..
See on minu nägemus asjadest, mis on kujunenud dokumentaalide ja sci-fi põhjal.. mõned nüannsid võivad veits mööda olla, kuna pole seda teemat veel päris korrektselt õppinud, kuid idee peaks enam-vähem õige olema.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Savipats, on küll idee enam-vähem õige! 
Vahelduseks üks video intelligentsest humanoidist, kes loeb ajalehte ja käib poes:
http://imaginativeworlds.com/forum/showt...Bases-quot-!
Ülalt alla kaheksas video! 
Siin on ta küll paraku meie aeg-ruumi mõõtmes.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 3,609
Teemad: 58
Liitus: Sep 2007
Tsitaat:Algselt postitas SavipatsLühidalt: Dimensioonid on mõõtmed ja keegi ei tea kui palju neid tegelikult on. Matemaatikud võivad küll arvutada, aga 100% kindel ei saa olla, kuna inimene ikka eksib ja võib jätta midagi arvestamata.
Või siis ongi ainult 3 ruumidimensiooni...kes teab?
Enne teada saamist pole ju mingit mõtet igasuguseid seletamatuid asju teistesse dimensioonidesse elama lükata...
Tsitaat:Algselt postitas Savipats
Seega 2D ei taju 3D olendi 3D keha, kuid mingi märk peaks temast ju jääma. Ainuke võimalus, et suuremates dimensioonides kaovad osad olendid "voltide" vahele ära, mistõttu nad ka meile nähtamatud on. Seega see, et me kõik (eeldan, et ehk vaimuinimesed näevad) neid olendeid ei näe, ei välista nende eksistentsi.
Üheks näiteks 4-dimensioonilisest kuubist on tesserak(e. hüperkuup) - http://en.wikipedia.org/wiki/Tesseract
Tegemist on siis 3d vaste 4d-kujundile...umbes nagu ruut on 2d vaste 3d-kuubile...
Siin natukene dimensioonide vahelisest kujutamisest: http://art.tartu.ee/~illi/dimdid.pdf
Arvan aga, et nähtamatud kõrgemaid dimesioone kasutavad olendid ei oleks, väga veidrad, kuid mitte nähtamatud...kuna nemadki peaksid kasutama 3 meile teadaolevat dimensiooni+lisadimesioonid...
"Mida saab väita ilma tõenditeta, saab ka ilma tõenditeta kõrvale heita"
- Christopher Hitchens
http://www.kleinbottle.com/whats_a_klein_bottle.htm
Olen seda meelt, et enamus suuremad dimensioonid on nn. foldid (manifolds) ja seda on mainitud ka Kleini pudeli juures.
Väga huvitav pdf.
Olendite kohta ma midagi suurt öelda ei oska, nagu ma enne mainisin, arvan, et nad lihtsalt kaovad kuskile vahele ära nii, et me ei taju neid.. nad on aga meie nn selle foldi või nurga taha ei näe.. seletaks mingil määral seda vaimude fenomeni ja astraaltasandeid jms.. ehk on need olendid ka teisel sagedusel või lainepikkusel, nii et iga inimese silm seda ei võta? kurat seda teab.. aga noh, spekuleerida on tore. Kahjuks siit edasi me midagi teha ei saa, kuna kindlamad tõendid puuduvad.. edasi tuleks minna mingite katsete või arvutustega..
Postitused: 337
Teemad: 9
Liitus: Sep 2006
Tsitaat:Algselt postitas Nielander
Tehnoloogia arengust VLAD minuarvates rääkiski...ja see on arenenud viimase 100 aastaga ikk
Just nii. Ehk mu lauseehitus oli veidi vildakas. Sorry!
Aga jah, koomiline on jälgida, kuidas ufo kujutluspilt muutub vastavalt inimkonna tehnoloogilisele arengule. Vaatame kasvõi ulmefilmide arengut. Alguses nägid kõik taldrikuid, oldi fantaasiavaesed. Kui lendav taldrik, siis peabki selline kuju olema jne.
Ma olen küll igalpool ufosaitidel näinud igasugu tuledega ufode pilte ja videosid. Eriti 3 tulelisi kolmnurki. Muudest tulede kombinatsioonidest rääkimata. Enamus nn. tuledeta taldriku pildid ja videod on olnud võltsingud või tõestamatud. Mingite nn. "ekspertide" analüüs ei lähe arvesse. Tubakafirmad, kütusefirmad jne. - kõik nad leiavad omale mainekaid "eksperte", kes tõestavad nende toodete ohutust. Tänapäeval on võimalik kõike tõestada (ehk osta).
Nielanderile. Ma defineerisin meelega kohe ära oma postituses käsitletud ufo tähenduse - ufo-taldrik tulnukatega. Paraku me teame kõik, et ufo ja tulnukad on tänapäeval sünonüümiks kujunenud. Ma tean ufo algset tähendust küll. Samas kui ufo on tundmatu lendav objekt, siis võib küsida, kellele tundmatu? Eks ikka inimestele-inimkonnale. Järelikult ufo ei saa olla maine lendobjekt, ta peabki olema mittemaine. Ekslikult peetakse ka maiseid lennumasinaid (isegi laevu), planeete jms. ufodeks, kuid nad ei ole seda. Kõik maised lennumasinad, ükskõik kui salajased nad on, ei ole ufod, sest nad on kellegile inimestest ikkagi tuntud.
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy. - Chris Hedges
Aga VLAD, kui oletada, et info USA valitsuse kohta vastab tõele, siis neil on mingid sidemed tulnukatega.. Mis seletaks VÄGA HÄSTI, miks just praegu tekivad igasuguseid erinevaid liiki lennuvahendeid.. järelikult saame "me" uusi kontakte kuskilt mujalt ja nii ongi rohkem liiklust. Mingi jutt oli ka Galaktilisest Föderatsioonist vms? ei tea täpselt, aga point oli selles, et on mingi hea ja halb pool - võimalik, et seoses 2012 tuleva tärkamisega on siia tulnud rohkem valguse kandjaid, kes meil silma peal hoiavad.
Kui sa oled skeptik siis alguses tundub küll kõik väga haige munasjutt, kuid kui asja põhjalikult süübida, siis leiab kõikide nähtuste vahel palju huvitavaid seoseid ja kokku saab ühe ilusa jutukese põimida. Iseasi kas SINA oled valmis seda uskuma.. sellepärast ongi mõned uskujad ja teised mitteuskujad.
Mina isiklikult ei pasunda seda ufode juttu igalpool oma tutvusringkonnas ja ma arvan, et see ei oleks ka sobilik, kuid ma olen kõigega kursis ning proovin olla avatud uutele niidiotstele, mis võivad kunagi kuskile kaugemale viia...
Postitused: 3,609
Teemad: 58
Liitus: Sep 2007
Tsitaat:Kõik maised lennumasinad, ükskõik kui salajased nad on, ei ole ufod, sest nad on kellegile inimestest ikkagi tuntud.
Siinkohal peaks ikkagi arvestama lihtinimese(kes ei ole iga võimaliku loodusnähtuse või eksperimentaalsee lennumasinaga sinapeal) tasemel kogetava vaatlusaktiga, mille käigus antakse kõigele, mida konkreetne vaatleja ei suuda tuvastada UFO nimetus...
"Mida saab väita ilma tõenditeta, saab ka ilma tõenditeta kõrvale heita"
- Christopher Hitchens
Postitused: 2,532
Teemad: 24
Liitus: Apr 2009
Te siin ennist arutasite dimensioonide tähendusest. Ma arvan, et tean inimest, kes jagab dimensioonidest kõike. Crystal Ra: "Pendeldan dimensioonide vahel ja tõmban endani infot ja kogemusi mis mind mu igal tasandil väestavad. See on väga imeline."
Kirjutaga või helistage talle ja uurige järele. Sry, ärge siiski helistage, kõne taks on ilmselt endiselt 1000.-
Postitused: 2,532
Teemad: 24
Liitus: Apr 2009
Jääb veel küsimus, et kas küllusemammi on multidimensionaalne humanoid või inimene?
Eespool kirjutasin:
Hiljuti väitis Bulgaaria teadlane, et on Teadusteakadeemia meeskonnaga intervjueerinud tulnukaid ning tulnukad olevat öelnud, et vastused inimeste küsimustele olevat kodeeritud viljaringidesse.
Kui nüüd välja õpetatud koerte intelligentsust ja nende tulnukate intelligentsust võrrelda, kes väidetavalt viljaringe teevad, kuhu on kodeeritud meile sõnumid, siis
ma ütleksin, et võrdlus tulnukate ja koerte intelligentsusega on PÄH 
Siinkohal ei võrdleks isegi tulnukate ja inimeste intelligentsuse taset omavahel, sest kes meist mõistab, mis sõnumid meile on viljaringidesse kodeeritud?
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 164
Teemad: 0
Liitus: Aug 2009
Lähtudes wikist
http://et.wikipedia.org/wiki/Arukus_(vaimufilosoofia)
http://et.wikipedia.org/wiki/Intelligentsus
ja muarust sellest maksab lähtuda, kuna tegemist on kokkuleppelise tähendusega mõistega - st jah, inimesed on tõepoolest oma vahva programmi välja töötanud, et mõõta, määrata ja võrrelda ja selliselt saab küll võrrelda kõiksugu olendite intelligentsuse taset omavahel, nende mõtlemisest tuleneva vaimse võimekuse määra siis. See ei tähenda, et ei võiks olla teistsuguseid võimekusi, meelelisi, füüsilisi, hingelisi või selliseid, mis inimesele tundmata; samuti vaimseid võimekusi, mis ei tulene mõtlemisest vaid millestki muust, kasvõi tajust, mida vallatakse.
Selliselt pole ka koera solvatud antud juhul ja on ka tulnukate intelligentsus nö mõõdetav - samadel alustel - iseasi, kas see ka midagi näitab või juurde annab nende üleüldise võimekuse määratlemisel.
No kui näiteks kujutleda olukorda, kus inimolemus mingil põhjusel teistsuguseks muutub (tulevad isandad Nibirult ja progevad ümber või midaiganes) ja mõtlemine pole ühtäkki enam endise au sees, oluliseks saab hoopis miski muu, siis kaotab see mõiste küll oma positsiooni, kuid mitte tähendust - asemele tuleb ehk mingi teine mõiste, tähistamaks midagi uut, mis järgmises unenäos on justkui oluline...
sinnapoole kisub justkui, jama selles vaid, et usku kui sellist pole suurt millessegi
Usutakse ikka endasse  .. kui midagi tehtud tahad saada, siis tee seda ISE. Ise oled kõige võimsam ja vägevam
Säga, ühine unenägu võib küll olla.. kuid võimalik ka, et meie liigume seal ühises unenäos kõigi teiste magajatega.. silmad kinni.. ja näeme hoopis oma alateadvuse sõnumeid, mitte päris teisi tulnukaid ja reaalseid inimesi. Sellised unenäod kus on nagu tõeline suhtlus mõne teise magajaga on tõenäoliselt harvemad tavainimestele. Kuna see unenägude maailm on niivõrd abstraktne, siis on raske seda seletada kolmemõõtmelise arusaamaga inimesele..
Savipats, ja mitmemõõtmeline sinu arusaam siis on
Ma Paide Anna unenägu pole vaadanud, kas sina oled 
Aga noh, kui ütled, et ma veel koost pole lagunenud, ju siis millessegi veel otsake usku on, mis ta muud on kui armastus
ps. laps oleks armas olla küll...
Tsitaat:Algselt postitas Savipats
Usutakse ikka endasse .. kui midagi tehtud tahad saada, siis tee seda ISE. Ise oled kõige võimsam ja vägevam
Selle peale ütleks, et usul ja usul on vahe. See enesesse uskumine on pigem "rely on" kui "believe", samas ei kasutaks ka sõna lootmine, "hope", see jällegi teine asi. On mul mõni eestikeelne sõna kahesilmavahele jäänud, mis sobiks?
siis ikkagi kõik üks ühine unenägu, lihtsalt kõik pole alati samu osi näinud
Postitused: 667
Teemad: 11
Liitus: Oct 2009
Järgmine daatum: http://www.postimees.ee/?id=300879 (Tulnukad annavad endast järgneva 25 aasta jooksul märku)
Kuidagi raske uskuda :S
Postitused: 269
Teemad: 16
Liitus: Jan 2009
Huvitav tekst. Tundub suhteliselt reaalne selle võrrandi abil.
Sealt tekstist paneb mind üks asi mõtlema, miks alati arvatakse, eeldatakse, et maaväline elu mis on olemas on tingimata targem, arenenum kui meie oma. See on lühinägelik minu meelest.
Postitused: 1,081
Teemad: 18
Liitus: Sep 2009
Tsitaat:Algselt postitas kaido81
Sealt tekstist paneb mind üks asi mõtlema, miks alati arvatakse, eeldatakse, et maaväline elu mis on olemas on tingimata targem, arenenum kui meie oma. See on lühinägelik minu meelest.
Ega peagi eeldama, sest ilmselt see nii ei ole.
Kuid see maaväline elu, mis enda ruumilaevadega Maa orbiidile jõuab, on ülimalt tõenäoliselt meist arenenum.
Mu teadmistes on küll pisike auk, ehk keegi tuletaks meelde, mitmel planeedil homo sapiens enda laevadega seni käinud on... ma miskipärast ei mäleta...
Mis sellesse 25 päeva... ptüi, tahtsin ütelda 25 nädalasse... nähh, ikka läks valesti - 25 aastasse puutub, siis ilmselt sõltub kõik Inimese valmisolekust kontaktiks - äkki võib isegi saabuvast saada Kosmosesügis...
P.S. Moodulid kolavad teadmata sagedusel juba üsna ligi ringi. Sellised lömmiistutud stetsoni moodi taldrikud.
[Muudetud: 18-8-2010 WhiteWolf]
Maa on kvantarvuti, millel jookseb Uniwersumi parim strateegiamäng.
(isiklik tähelepanek)
Minu arust tulnukaid oodatud juba alates hippidest pidevalt... Ja vast ka enne seda. Miks peaks nüüd see daatum olema tõepärane? Tegelikult - miks peaks need tulnukad tahtma meiega ühendusse astuda? Eeldusel, et nad on meist targemad, siis ma arvan, et ehk jagavad ka luuretehnikat. Ning kui nad korralikult jälgivad kasvõi lühikest aega, siis ma pole üldse kindel, et neil on soov inimsooga ühendusse astuda...
Nagu selles artiklis öeldud, siis Shostaki väide põhineb Frank Drake´i võrrandil. Drake valem võetakse aluseks maaväliste tsivilisatsioonide arvu teoreetiliseks hindamiseks.
Drake valemi kohta pikemalt siin teemas:
http://para-web.org/viewthread.php?tid=6...#pid119335
Mis puutub aga sellesse, et miks nad peaksid tahtma meiega ühendusse astuda, siis selle kohta palju teisi teemasid. Ja eks erinevad tulnukrassid ole ju meiega kontaktis pidevalt.
Ühed teevad kodeeritud viljaringe, milledel peal hoiatused inimestele, teised röövivad inimesi ja teevad inimeste ja loomadega katseid ja kolmandad on mõne Maal elava inimesega telepaatilisel teel ühenduses (meediumite ja kontaktlerite teated Maa-väliste tsivilisatsioonide kohta).
Osa tulnukaid sõidab rõõmsalt Maal oma laevadega ringi (küll UFO-de, küll USO-dega) ja vahel käivad tulnukad lausa inimestega nende õuel, magamistubades või unenägudes juttu ajamas!
Ah jaa, osa tulnukaid on missioonitundega, nad kohe mitte ei taha, et meie planeet inimeste lolluste pärast hukkub.
Aga nagu WW juba mitmetes teemades ja siingi eespool vihjanud, siis ega palju aega enam pole jäänud...
See silmast silmast kohtumine on juba ukse ees. Ei mingit 25 aastat enam signaalide vastuvõtmiseni nagu selles artiklis lubatakse! 
Lugege kasvõi Filers Filesi uudiseid, mida Excu vahendab. Iga päev lisandub sinna midagi uut ja põnevat.
Tsitaat:Algselt postitas Müstik
Nagu selles artiklis öeldud, siis Shostaki väide põhineb Frank Drake´i võrrandil. Drake valem võetakse aluseks maaväliste tsivilisatsioonide arvu teoreetiliseks hindamiseks.
Drake valemi kohta pikemalt siin teemas:
http://para-web.org/viewthread.php?tid=6...#pid119335
Mis puutub aga sellesse, et miks nad peaksid tahtma meiega ühendusse astuda, siis selle kohta palju teisi teemasid. Ja eks erinevad tulnukrassid ole ju meiega kontaktis pidevalt.
Ühed teevad kodeeritud viljaringe, milledel peal hoiatused inimestele, teised röövivad inimesi ja teevad inimeste ja loomadega katseid ja kolmandad on mõne Maal elava inimesega telepaatilisel teel ühenduses (meediumite ja kontaktlerite teated Maa-väliste tsivilisatsioonide kohta).
Osa tulnukaid sõidab rõõmsalt Maal oma laevadega ringi (küll UFO-de, küll USO-dega) ja vahel käivad tulnukad lausa inimestega nende õuel, magamistubades või unenägudes juttu ajamas!
Ah jaa, osa tulnukaid on missioonitundega, nad kohe mitte ei taha, et meie planeet inimeste lolluste pärast hukkub.
Aga nagu WW juba mitmetes teemades ja siingi eespool vihjanud, siis ega palju aega enam pole jäänud...
See silmast silmast kohtumine on juba ukse ees. Ei mingit 25 aastat enam signaalide vastuvõtmiseni nagu selles artiklis lubatakse!
Lugege kasvõi Filers Filesi uudiseid, mida Excu vahendab. Iga päev lisandub sinna midagi uut ja põnevat.
Eks see ole ka uskumise asi. Mina, ehk olen liiga skeptiline, aga ei usu, et inimkond minu eluea jooksul astuks tulnukatega avalikku kontakti. Ja ausalt öeldes ei ole ma ka selles kindel, kas see üldse halb on... Sest mingit arenenud rassi, kes oleks meile nagu eurooplased põlisameeriklastele, ei ole siia kindlasti vaja!
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Preilikass - kas sa ei arva, et võtad asja liiga "oma" (inimese HETKELISE) mätta otsast?
See mis toimus P-Ameerikas ei olnud loomulikult ilus, kuid ei maksaks unustada, et see
mis toimus EI olnud mitte nii võrd Eurooplaste kui teatud kitsa kliki tegevus.
Postitused: 1,081
Teemad: 18
Liitus: Sep 2009
Meil pole võimalik parimagi tahtmise juures oletada, milliseid väärtuseid eeldatavalt meist arenenum eluvorm kannab. Ja seega prooviks võimalusel ehk juttu teha - äkki nad ei tahagi meid lödiks lasta.
Äkki tahavad ausat äri teha  või niisama chillida.
Paraku, kui arenenum eluvorm midagi tõepoolest saada tahab, siis Hawkingu/Kiisu loogika järgi tulevad võtavad nagunii, mida neil vaja?
Miks küll Inimene enda maailma nii väikeseks soovib elada...
Pikemalt: http://www.para-web.org/viewthread.php?t...pid=119346
Maa on kvantarvuti, millel jookseb Uniwersumi parim strateegiamäng.
(isiklik tähelepanek)
Üks nimetab maailma väikeseks elamiseks, teine loogiliseks realismiks. Olgu nagu on. Kindlasti on olemas selliseid eluvorme, kes ei ole huvitatud kellegi maatasa tegemisest. Vastukaaluks on aga suure tõenäosusega olemas ka need, kelle jaoks ei oleks probleem inimesed välja suretada (ja ehk üldse mitte õeluse pärast, vaid mingitel neile teadaolevatel põhjustel). Niisiis - inimese mätas või mitte, aga oleks naiivne uskuda, et terve universum on täis ainult suurepäraseid heatahtlikke intelligentseid olendeid. Ja see oli kogu mu jutu mõte (ühesõnaga ma pole kusagil väitnud, et oleksin tulnukate vastu kui nad siia ilmuksid). Olekski natuke positiivset actionit vaja
|