Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stephen Hawking-i uus avaldus
Tsitaat:Algselt postitas Ott Sama
WW postitus on peris värskendav - pean silmas S.Hawkingi arvamust, eriti seda ajarändesse puutuvat. Kas ei
tundu, et läbi lillede oli öeldud, et ajaränded viisil nagu me soovime - ei ole teostatavad. Oletan, et hr. Surm on
reaalne tegelane ja nüüd prooviks Teda tüssata, sooritades ajarände tulevikku? Kui Ta peris loll pole, siis ma
kahtlen peris korralikult. Ilmselt S.H. järgi me "reisimegi" tulevikku, ainult igaüks eraldi oma kiirusega... või mis?

Ta muideks pole päris loll ja see on kõik füüsikareeglitega kooskõlas, kui liikuda peaaegu sama kiiresti kui valgus(99,99%) aeglustub aeg selles sõidukis. Lisaks on veel võimalik ajatelge painutada ja liikuda läbi "wormhole"-ide.

Ajas tagasi liikuda pole võimalik kahjuks, kuna juba paradoksid seda ei luba, samuti ei ole võimalik liikuda kiiremini kui valguskiirus.

[Muudetud: 8-15-2010 kaido81]
Vasta
Tsitaat:Ta muideks pole päris loll ja see on kõik füüsikareeglitega kooskõlas, kui liikuda peaaegu sama kiiresti kui valgus(99,99%) aeglustub aeg selles sõidukis.

Tegelikult aeglustub(suhtes ümbritseva keskkonnaga) aeg igasugusel kiirusel...isegi kõndimise kiirusel väändub ajakangas...kuigi nii väiksel määral, et pole mingit mõtet seda praktilises elus arvesse võtta...

Siin wiki artikkel koos kiiruse/aja erinevust illustreeriva graafikuga: http://en.wikipedia.org/wiki/Time_dilati...f_formulae

[Muudetud: 8-15-2010 Nielander]
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas kaido81
Huvitav on inimlooma mõttemaailm, kõik teavad, et me hävitame ennast ja ka maailma koos sellega, aga keegi ei suuda midagi teha. Kõiges on süüdi ahnus, kõik tahavad rohkem midagi, kes rohkem raha, kes rohkem naisi, kes rohkem skalpe jne jne.
Sealt ka maailma majandus, mis on üles töödatud nafta baasil, ammu on olemas autod mis liiguvad muu energia allika jõul, kuid nende masstootmist ei tule, kuna 1% maailma rikastest ja tugevatest on nii otsustanud, muidu kaob nende rikkus.
Kahju!

Noh isegi sellel 1%il on omad võimalused ning tuleb tunnistada, et suuremad kui enamusel meist.
Nende võimaluste hulgas on alustada käesoleval sügisel tuumasõda või siiski leppida läbirääkimistelaua taga kokku... kasvõi selles, et üksteist ei segata.
Kuigi see oleks pigem hädapärane variant.

Nende võimaluste hulgas on tegeleda raha kui institutsiooni tagatisvaraga... kui ekvivalendist on tagatud vaid tühine protsent, siis on see ju tegelikult puhas pettus... Seda ei käsitleta Universumis hea sõnaga.
Kuigi tõepoolest, kui ekvivalendist kogu õhk korraga välja lasta - ega sellest miskit head tule, pigem oleks mõistlik seda mõne aasta jooksul teha... mõningane deflatsioon oleks vist küll paratamatu.

Nende võimaluste hulgas on esile tuua seni mahasalatud uusi tehnoloogiaid... mis võimendaksid majanduslikku suutlikkust...

Nende võimaluste hulgas on ka lõpetada kõikvõimalikud "massilise hukkamise programmid" a la seagripp või superbakter... teadvust planeedil Maa ei jäeta lähema paari aasta jooksul omapäi nagunii ja seega teeks ehk pigem koostööd...? Sest võiks isegi midagi sündida.

Aga teiste valikutesse pole eriti ilus ega ülearu mõistlik sekkuda nagunii... eks me näe.

[Muudetud: 15-8-2010 WhiteWolf]
Vasta
Mingi suur katk-taud-viirus peab varsti tulema, mis hävitab osa maailma rahvastikust, sest meid on juba 7 miljardit maailma peal ja takistamatult tuleb juurde arengumaadest.
Vasta
Neis nn "arengumaades" ongi vaja suuremat puhastust.
Vasta
Eks igal oma arvamus. Nii ongi õige.
Vasta
Seda ma räägingi, et seal on vaja puhastust. Küll see tuleb ka kunagi, iseasi kas meie silmad seda näevad.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas excubitoris

Mis mõttes?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Taksonoomik

Mis mõttes?

Otseses.
Vasta
Stephen Hawking ... oma avaldusega tahab Ta mind kastreerida! See on ennekuulmatu ülbus minu vastu! Miks
ma ei tohi elada lärmakalt ja suurelt? Kõik ju panevad powerit juurde...ei saa ju mahajääda teistest! Elu tahab
elamist ja elamine nõuab minult laiutamist, et teha ruumi minu ihuviljadele...minu toodetud saastale ja missiin
kellelgil möliseda on? Muidugi meeldib mulle loodus; siililegi selge miks? - seal on ju lõbus!...võtad oma kaheraudse
ja saad lasta kellegi v. millegi pihta (linnas ju ei saa)!...Ja missiin põdeda, mull on ka sõpru kellel on need pommid!
Kui keegi rahul pole, siis saab ju talle pommid pähe visata! Mida targem sõber, seda suurem pomm tal on!..vott!...
mina olen oma sõpradega alati nõus, sest neil on alati õigus. Kui siin sitaks läheb, siis istume sõpradega suurde
raketti ja põrutame sinna kus on jälle hea elada. Veel parem kui seal miskit inimese moodi olevused elaksid,...hakkaks
kohe neile midagi õpetama, sest meie oleme ju alati targemad!
Vasta
Ott palju sa täna kohvi joonud oled?
Vasta
Sorry!...mingi kolm kruusi. Nüüd käed värisevad ja pööningul on tõmbetuul.

[Muudetud: 8-18-2010 Ott Sama]
Vasta
Pole hullu, kõigil omad veidrused.
Vasta
Mingi hiinlane tulevikust ilmus hiinlaste foorumisse ja lubas seda tõestada MM 2010 lõpp tulemusega , milleks oli Holland ja Hispaania ! Mees lubas isegi isiklikult saata videosid , kui keegi soovi e-mailile !
Aga siiski tema ennustus ei làinud tàppi Holland kelle võittu ta lubas , hoopis kaotas .
Mul tekkis sellest pisike arvamus , et àkki tulevik on muutlik , kui seda kasutad enda huvides àra , või mees tulevikust ennustas spetsiaalselt valest Smile !
Link , http://weekjournal.ru/science/news/15427.htm

Ps. See tuleviku hiinlane tekitas siiski nii palju elevust , et vàhese ajaga , kui tulemused hakkasid tulema , kogunes meeletu arv postitusi foorumis ! Rohkem , kui 7000 lehte postitusi !!!!
Vasta
Foorumlane - seda ennustamise paradoksi on korduvalt mainitud päris mitmed ennustajad. Tulevik ON
muudetav ja ennustuse "väljakäimine" võib muuta selle kulgu. Just see on põhjuseks miks tuntumad
ennustajad nagu Vanga ja Nostradamus kirjutasid oma ennustused peidetult.
Parim viis näidata oma ennustaja võimeid on kirjutada paberile ennustus ja seda MITTE näidates kaasas
olevatele tunnistajatele panna see ümbrikusse (või isegi mitmesse) ning see järel panna see näiteks
panga seifi (Eestis pole selline teenus minu teada levinud), ning kui õige aeg käes ehk ennustuses paika
pandud sündmus toimunud võtta see kiri ja tunnistajate juures olekul AVALIKULT üle lugeda. Siis selgub
kõige adekvaatsemalt kas on ennustaja metsa pannud või on tema loba täppi läinud.
Minu teada on sellist praktikat ka rakendatud, ning päris huvitavate tulemustega.
Vasta
See jutt on nüüd küll üldine loba, see on sama nagu ilma ennustamine tagantjärele, ala. et suvel tuleb päikest, mõni päev on vihma ja mõni tormgi meid külastab. Kui ennustada siis ikka otse ja enne sündmust, sest inimene moondab ajalugu endale huvitamas suunas tihti peale.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Taksonoomik

Mis mõttes?

Otseses.

Siis mis mõttes sina ja sinu mõttekaaslased erinevad illuminaatidest, vabamüürlastes, mingitest tulnukatest või Icke sisalikest, kelle soov on inimkonda orjata ja vastavalt vajadusele hävitada? Ehk olevustest, kes piiravad antud riikidesse teadmiste ligipääsu, et sinusugused hakkaksid neid rumalast peast vihkama.
Ajupesu ülemine tasand, mida siis paljud, kahjuks, peavad kõrgetasandiliseks teadmisteks ja infoks.
Vasta
Vahendites millega oma eesmärki saavutada tahetakse. Mina pean silmas teadlikkuse kasvu ja sellest tulenevat HOIDUMIST aga nemad peavad silmas otsest HÄVITAMIST.
Vasta
Natuke ülevalpool oli selline teema.

Tsitaat:Algselt postitas kaido81
Mingi suur katk-taud-viirus peab varsti tulema, mis hävitab osa maailma rahvastikust, sest meid on juba 7 miljardit maailma peal ja takistamatult tuleb juurde arengumaadest.

Sinu vastus:

Kas ei suuda ennast piisavalt väljendada?
Vasta
Tuleks nüüd vahelduseks teema juurde tagasi.

Foorumlane - seda ennustamise paradoksi on korduvalt mainitud päris mitmed ennustajad. Tulevik ON
muudetav ja ennustuse "väljakäimine" võib muuta selle kulgu.

Kas ennustuse nn. peidetud väljakäimine ei muuda siis tulevikku? Arvan, et tulevikku ei mõjuta ainult see, kas teised inimesed ennustusest teadlikud on või sellest aru saavad. Ennustuse tegemine juba mõttes mõjutab ennustajat ennast ja sellega ka teda ümbritsevat keskkonda. Ja uskudes "liblikaefekti", väikesed muutused viivad lõpuks suurte muutusteni.

Antud mõttekäik viib mind aga tõdemuseni, et kaugemat tulevikku kuigi täpselt ennustada ei ole võimalik. Ennustaja peaks ennustuse väljakäimise mõjusid ette nägema ja ennustust korrigeerima. See korrigeerimine tekitab jällegi uusi muutusi jne... tekib nö surnud ring.
Vasta
Otto - ette võib kõike ennustada ja see "liblika effekt" toimib ainult teatud liiki protsesside puhul.
Peamine tuleviku muutmise vahend on Isiku TAHE. Mida suurem on Isikute arv kes muutust soovivad
seda suurem on tõenäosus, et tulevik muutub just selliseks nagu soovitakse.
Tuleviku toob meieni 2 põhiklassi kuuluvad protsessid:
Esiteks inimlik aspekt - siis kuulub see mida MEIE teeme, tahame ja soovime ning selle arenguliini
protsesse on inimesed võimelised muutma ja seda liini on raskem ennustada kuna alati jääb sisse
teatud "kaose printsiibi" (see on nagu "Browni liikumine" - raske on ennustada suvaliselt liikuvate
osakeste tulevikku) aspektid. Võime ette ennustada üldist suunda, kuid raskem on ennusta üksik
indiviidide osa selles. Lisaks ennustamisele on olemas ka ANALÜÜSI meetod, kuid see sobib pigem
masside tegevuse analüüsiks kui indiviidi tegevuse ennustamiseks.
Teiseks looduslik ehk Universumi aspekt - selge, et kosmoses liiguvad kehad ning arvestades meie
tänapäeva teadust siis rõhuv enamik neist liigub kindlaid trajektoore mööda. Seega sõna "ennustamine"
kaotab oma reaalse mõtte kuna on ju SELGE kuhu üks või teine objekt jõuab mingil ajahetkel kuna
on teada ja arvutatav tema trajektoor. Sellised protsessid aga mõjutavad ka indiviidi ja isikute grupi
käitumist.
Seega on tulevik nii ette ennustatav kui ka ette arvutatav teatud parameetrite alustel, kuid tulevikku
määrab ka teatud kogus kaose printsiipi. Inimeste teadmiste pagas aga ei ole hetkel piisav, et teada
mida toob see tulevik.
Vasta
Muideks see arvutamise teema on vägagi aktuaalne, nimelt uued superarvutid(kvantarvuti nt.) suudavad arvutada välja liikumisi erinevate paralleelmaailmate vahel ja sellest tulenevalt on ka võimalik ette arvutada tuleviku.
See teema on huvitav ja tasuks selle kohta lugeda, kui keegi teab rohkem, siis loeks heameelega.
Vasta
Tuhnisin netis ja otsisin materjali, mis aitaks mul luua hüpoteesi ühele fantaasiale ning kogemata juhtusin ühele kriitikale Hawkingsi aadressil, kus jutt käib Hawkingsi avaldusest, et Universumi loomiseks pole vaja Jumalat, sest piisab gravitatsiooniseadusest, et luua mitte millegist midagi.

Kriitika leiab siit (ing.k):
http://johnlennox.org/index.php/en/resou...g_and_god/
John Carson Lennox on kristlane, filosoof ja matemaatika professor ühes isikus Smile
Minu arvates väga vahva kriitika ja kõlab igati loogiliselt.

John Lennox on ka üsna tundud väitleja teemadel usk, teadus, ateism.
Siin on üks duell: http://www.youtube.com/watch?v=Yx0CXmagQu0
mis oli kohati päris huvitav ja veel vs Richard Dawkins
http://fixed-point.org/index.php/video/3...nox-debate
Vasta
Mul on kolm poega,umbes Sinu vanused, levis.Igati toredad ja targad.Aga nad ei usu ei jumalat, ei sensitiive,ei pendlit, ei ufosi - mitte midagi, mida pole teaduslikult tõestatud.
Ehk nad on materjalistlikus, ateistlikus peavoolus ja ma ei suuda neid veenda milleski.
Äkki saad anda mulle nõu.Mingit infot , mida ei saa mitte uskuda - mis tõestaks midagi
eelpool mainitust.Natuke võibolla lapsik soov(et näita jumala pilti)
Vasta
Olen kah läbinisti materialist, nimetage ükski loogiline Universumi LoojaJumala olemasolu põhjendus?
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Uus ajakiri "Mõistatuslikud faktid" Veli Joonatan 69 60,862 28-12-2019, 19:02
Viimane postitus: NelliN2
  Stephen Hawking-i avaldus kaido81 55 35,146 22-07-2019, 10:40
Viimane postitus: Teloslane

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat