Postitused: 2,127
Teemad: 11
Liitus: Oct 2016
24-08-2019, 13:48
(Seda postitust muudeti viimati: 24-08-2019, 13:52 ja muutjaks oli I'll be back.)
Kusjuures märksa tõenäolisem igasugusest militaarsest jamast.
Tsitaat:Kui nüüd eeldada, et kehadelt ikkagi leiti radioktiivsed tolmu / või selle jääke siis kust see sinna sai?
Seega tegu võis olla (suhteliselt) AINULT ikka täiesti "metsa läinud" ekperimendiga - mis läks ikka sihist VÄGA mööda.
Üks moment mõõtmiseks võis olla ju selles, et ka uurijad ei suutnud leida põhjust grupi hukkumiseks ning otsustasid kõik õlekõrred ära kasutada. Et vältida süüdistusi ametialases lohakuses. Näiteks.
Postitused: 991
Teemad: 10
Liitus: Jan 2017
24-08-2019, 13:56
(Seda postitust muudeti viimati: 24-08-2019, 14:11 ja muutjaks oli TTT.)
üks vene mees esitas väga usutava versiooni seltskonna omavahelistest kismast, kes kuidas kellele millises järjekorras jne asi käis. ehk tarbiti mingit jama ja mindi riidu näiteks naise pärast. tundub jabur küll, aga kurnatud organism võib koosmõjus mingi keemiaga käituda ettearvamatult ja ega kõik ei pidanudki "aine" mõju all olema.
kui selle juurde jääda, siis peaksime seletama lahti paar asja - kollane nahk ja kiirgavad riided...ja ehk ka dosimeetriga ringikolamise.
kardan, et need asjad meile takistuseks ikkagi saavad.
aga tüli sai alguse vahetult peale telgi püstitamist ja ahju kokkupanekuni ei jõutudki.
siin jääks segaseks see, et miks peaks enne sooja telki kolimist hakkama "ainet" neelama. amfetamiin andvat palju sooja ja palju energiat...sõdurite peal järele proovitud.
aga jah, see versioon muude andmetega ei haaku, kohe kuidagi mitte.
Toksikoloogia oli aastal 59 tänasega võrreldes samuti lapsekingades ja tuvastada pea kuu aega vanade laipade kudedes hallutsinogeene...???? Isegi täna on see kui ülepea võimalik, siis ikkagi tõsine väljakutse. Aga toona, Nõukogude Liidus ja nende võimekust arvestades...pehmelt öeldes ülimalt vähetõenäoline.
Postitused: 45
Teemad: 4
Liitus: Mar 2012
Selle loojuures on minujaoks jäänud laipade juures silma vaid üks konkreetne ja tema vigastused on niivõrd suured, et ma ei kujuta ette, kuidas selliseid vigastusi üldse tekitada. Kõikidel laipadel peale ühe olid niiöelda tavalised vigastused ( lihtsamad ja tavapärased mõrvade juures ). Sellele laibale viidatakse ka mitmes dokfilmis, laip millel rinnakorv tervenisti oli paigast ära, see tähendab, et rinnak oli tervenisti kõvasti nihkunud. Arusaadamatu, kui oleks tõesti seal keegi kabaga tagunud, oleks lihtsalt paar roiet sees aga kogu rinnak kohapealt ära, see paneb mõtlema.
Postitused: 704
Teemad: 1
Liitus: Jun 2016
Tal polnud kindaid ega saapaid; lõkke tegemiseks murdsid nad seedrimänni(tooreid) oksi, tõenäoliselt ei murdu toores oks tüve lähedalt, seega võis kogu tüvi olla täis oksatüükaid... Kõrgeimalt murtud oks asus kuue(!) meetri kõrgusel- võimalik seletus on, et ta külmast kohmetunud kätega ei suutnud end kinni hoida ning libises- kukkus kuue meetri kõrguselt, teel alla tabas mõnd oksatüügast.
Seedrist pilte meil ei ole, puu lõigati kiiresti maha(!).
Kukkumine tiba kõrgemalt?
25-08-2019, 11:00
(Seda postitust muudeti viimati: 25-08-2019, 11:29 ja muutjaks oli markkualen.)
Keegi muidugi ühes dokis pakkus välja, et kogu seltskond visati helikopterilt alla, see muidugi võib ka nii olla aga kogu seltskonda kindlasti mitte, sest mõned olid ju üksteise kõrval. Vähetõenäoline, et kopterilt visates kukud teise kõrvale. Seega võib oletada, et mingi seltskond sai põgenema ja aeti mööda metsa taga ja osad löödi kopterisse ja sealt siis benji ilma köieta
Samas paneb mõtlema selle loojuures see, et teatud seltskond notiti maha ja osad jooksid metsa ja hiljem kui asi rahunes asusid lõket tegema, kui oleks tagaajaja rollis olnud sõjaline üksus, siis need poleks elus jätnud kedagi rahule ennem kui kolju sees. Seega, pidi osa seltskonnast peale rahunemist leidma julgust lõket teha. Hmm, lloogiliselt mõeldes ei saanud ikkagi sõjaline jõud ega ka need kohalikud mängus olla, kui ikkagi tekib konflikt, siis see viiakse lõpuni, ei ole ju nii, et lööd käega ja lahkud, ei saa ju jätta tõendeid. Miks ikkagi osa seltskonnast hiljem julges lõket teha, kartmata vaenlase tulekut?
25-08-2019, 12:18
(Seda postitust muudeti viimati: 25-08-2019, 13:56 ja muutjaks oli TTT.)
6m on vähe vast. kui oksatüügas oli umbes poole peal, siis jääb kõigest 3m järele. kui arvestada, et oks murtakse kõrgemalt kui ise toetutakse, siis peame veel vähemalt ühe meetri lahutama. ja milleks puu maha saagida? siin on miskit muud, nt. tegid lõket hoopis sõdurid... ja keegi võidi puu juures maha lasta, puu võis sisaldada kuule...nt.
teine inimene sellist vigastust ei tekita. kukkumine kõrgemalt, näiteks helikast, tekitab kindlasti.
veel läheks sinna kanti ametlik versioon jääplaadi liikumahakkamisest, et see mees võttis suurema koormuse enda peale... mis omakorda ei sobi tervikpildiga, seltskond polnud ahju ju kokku monteerinud, ehk siis öömajale polnud asutudki.
jääb helikopter... ja... jeti. punker oli jetide jälgimiseks? ja hiljem loodud looduskaitseala nende kaitsmiseks?
https://www.youtube.com/watch?v=lyzcJvTOpl4
Kuue meetri kõrguselt kukkumine on inimese joonelt surnukuuri viinud. Kusjuures kukuti mitte pea peale, vaid suht lappi maha.
jah, aga selle mehe rinnakorv oli täiesti kõrvale lükatud, liig mis liig minu arvates.
Ütleme nii, et välistada ei saa kindlasti. Liiati, kui mälu ei peta, olid läheduses ka härsakud, kõrgemad kui kuus meetrit.
No rinnakorvi paigalt nihutamine terves tükis on ikka räige, see peab olema tohutu jõud ja teiseks, korv ei olnud puruks vaid liikunud paigast. Väga kummaline.
25-08-2019, 13:14
(Seda postitust muudeti viimati: 25-08-2019, 13:42 ja muutjaks oli TTT.)
https://www.youtube.com/watch?v=Ii1hvzgGWZA
proks räägib, et tehakse uurimiseksperimendid, kogu sündmuste käik
mängitakse uuesti läbi. kas on minu viga või mis, aga ma pole küll kuulnud ega näinud, et seda ka päriselt tehti.
vist ikka tehti
https://www.youtube.com/watch?v=BqH7ErR50f4
alates 5.00 kuulake hoolega...
25-08-2019, 18:00
(Seda postitust muudeti viimati: 25-08-2019, 18:24 ja muutjaks oli Geargirl.)
Niisiis, Sõjahundi positsioonid sattusid ägeda risttule alla... oli strateegiliselt "julge" otsus loovutada radiatsiooni eitamise reduut, "taktikaline taganemine". Podisema löönud "tuumakatlaversioonile" oled Sina, Mu Julge Hunt, üritamas ainsana kaant peale lüüa:
Nagu ma aru sain, "heitsid sa mulle kinda" mu enda koduväljakul "lollloogikas" võistlemiseks? Siin paar lehte tagasi patsutasid sa endale õlale loogikapagunid...
...ma mõõdan praegu silmadega, kuhu kamina kõrvale sobiks rippuma üks hästipargitud hallhundi nahk...
Andke mulle andeks, kallid kaasfoorumlased, kuid selles, et asjalik arutelu ja viisakas väitlus on peaaegu lämbumas läminasse on ka minul pisut süüd... nimelt kolksatas kaitseriiv ühel minu poolt ülesseatud loogikalõksul ja pärast seda on olnud teemas palju "ulumist" ja "oigamist" mu liig "vanaemalike" teadmiste üle militaarias.
Õige, ega's s enesekiituse rasket tööd saa teiste hooleks jätta, nad sunnikud ei võta seda ju tõsiselt. Mitte et selleks enesekiituseks vähimatki põhjust oleks.
Ütle, kuidas sa sest lõksust välja pääsesid, ega ometi närinud endal jalga läbi ja seeläbi rikkunud mu trofee?
Kuula neidis, ikkagi on vastamata, millisel aastal onu suri...
Tee veel üks hale katse öelda midagi poolloogilist, ma haaran kahe näpuga su keelest ja vean nahaparkali juurde...
26-08-2019, 21:20
(Seda postitust muudeti viimati: 26-08-2019, 21:25 ja muutjaks oli Geargirl.)
Üks!
Kaks!
Kolm!
Neli!
Viis korda kõmatasid vastase poolelt lasud... hääle järgi otsustades 1870 Remingtoni NMA demagoogialasuline... Seega on sul ainult üks lask veel...
Ka minul on su jaoks rauas üks hõbekuul...
Praegu poetan vastas(t)e kaeviku(te)sse granaadi:
Järgisin kaasfoorumlase hüva nõu ja sukeldusin teema varasematesse postitustesse ega pidanud pettuma:
Korda kolm on juhitud tähelepanu küsimusele; kuid see on jäänud kommenteerimata:
Mu vanaemaprillide paksud klaasid on kraabitud ja ma ei näe täpselt lugeda- nelja kuu pärast kukkus karjääriredeli kõrgetelt pulkadelt kolm "valvsat kindralit".
???
Kolm tuumakatlavärgiga seotud "valvsat kindralit".
???
28-08-2019, 09:27
(Seda postitust muudeti viimati: 28-08-2019, 10:09 ja muutjaks oli TTT.)
https://www.youtube.com/watch?v=xFaHzBX7EA0
kommentaarid on head, lugege kes oskab.
aga...salastatud endistviisi, ei mingit edasiliikumist selles asjas.
auru lastakse välja...
Айдын Саая
1 week ago
Хорошо что хотя бы версия стала ОКОНЧАТЕЛЬНО-ТЕХНОГЕННЫМ.
uued märksõnad: U2; С-75
niisiis, Djatlov oli raadioinsener ja tema ülesandeks oli välja peilida rakettide S75 töösagedused. grupp läks matkale piirkonda, kus toimusid pidevad õppelaskmised ja ka lahingulaskmised USA luurelennukite suunas, aga pihta veel ei saadud. osa S75-st olid varustatud 1,5 kilotonnise võimsusega tuumalõhkepeaga, et lasta lennukite parve pihta. ja raketi teise astme mootor töötas vedelkütusel, mis oli ülimalt mürgine. kogu raketikompleks oli tol ajal ÜLIMALT SALAJANE.
Djatlov töötas välja ultralühilaine raadiojaama, et seda matkal sidevahendina kasutada? igal pool on nii kirjas, iga raadioinsener aga teab, et mägedes pole sellega midagi teha, vaja on lühilaine jaama. ultralühilaine aga on rakettide töö-lainepikkus.
mõtteid on sellega seoses?
28-08-2019, 12:05
(Seda postitust muudeti viimati: 28-08-2019, 12:06 ja muutjaks oli I'll be back.)
Enne postitamist võiks end veidigi raadiolokatsiooni põhimõtetega kurssi viia. Mis, kuhu ja kuidas "töösagedusi" kiirgab, milline on kompleksi S-75 tgevusraadius, kaugel asus katsepolügoon Djatlovi kurust etc. Mingeid pidevaid lahingulaskmisi selles (Djatlovi kuru) piirkonnas ei toimunud, õhutõrjerakettide katsetused ja väeosade kontroll-laskmised toimusid valdavalt Sarõs ja Kapjaris, 30 km laskekaugusega raketid ei küüni sealt mingi vindiga Djatlovi kuruni. Samuti ei jagata sellistesse piirkondadesse massiliselt gruppidele lubasid (videos on ju jutt, et alles üks grupp sealt tuli). S-75 leidis esmakordselt U-2 suunas rakendust Powersi puhul. Koos teadaoleva tulemusega, enne oli piiranguks nimelt lennukõrgus, 1. mail juhtus lennuk lihtsalt valel ajal vales kohas olema. Selle kõige kohta on osalised ju piisavalt mälestusi maha jätnud. Teise astme kütus pole mitte ülimalt mürgine, vaid lihtlabaselt plahvatav, söövitav on komponent lämmastikhape (teine komponent oli petrool, mis kuskilt otsast ei kvalifitseeru ülimürgisena ning on rahvameditsoinis sissevõetavana kasutust leidnud) etc, etc.
28-08-2019, 12:21
(Seda postitust muudeti viimati: 28-08-2019, 12:49 ja muutjaks oli TTT.)
sa vara jalul, tervitus!
raadiolokatsioonist pole ma veel rääkima hakanud, kui kedagi huvitab, siis ehk. hetkel käib jutt raketi ja maapealse jaama vahelisest kanalist, nende arvust ja kandevsagedustest(kui neid on mitu) ja ehk ka modulatsiooni tüübist. kõik see pakkus vaenlasele suurt huvi.
rakett on ülimalt keeruline masin, tänapäeval vastavad sellele mõisted automaatika, telemeetria, telemaatika ja....lõppude lõpuks matemaatika, mis on kõige alus.
kui kedagi huvitab see valdkond, võin rääkida.
kütuses oli siis ikka kaks komponenti ja seda sisse ei neela, põletab ära ja naha teeb ka kollaseks.
aga petrool...miks mitte, ma ise ei tarbi, aga sulle - terviseks!
---------------------------------
"S-75 leidis esmakordselt U-2 suunas rakendust Powersi puhul"
see oli siiski esimene kord, kui millelegi pihta saadi
Ükski pilootidest, kes lendasid, ei ole meenutanud enda lennukõrguseni küündinud raketti, küll aga rääkinud hävitajate püüdlustest ning väiksemate komplekside kasutamisest. Nagu pole ka NSVL PVO asjapulgad seda tähendanud (Memuaare kirjutanud ja intekaid andnud on nad palju). Mis puutub aga sidekanalitesse raketi ja maapealse kompleksi vahel, siis esiteks on ka need suht väikese ulatusega ja teiseks ei kannata see jutt kriitikat juba raadiohorisondi tõttu. No ei küüni Djatlovi kurust mitte mingi vindiga maakera nuka taha midagi uurima.
28-08-2019, 13:45
(Seda postitust muudeti viimati: 28-08-2019, 13:48 ja muutjaks oli TTT.)
ma ütlen siis nii: selle kandi sõjalis-tööstuslikku kopleksi kaitsesid C75 süsteemid igast kaarest ja nad olid ka tuumalõhkepeaga varustatud.
selleks, et uurida raketi sidekanali sagedust, tuleks minna selle lennutrajektoori alla ja seal kõrvaklapid peas kruttida sagedust ja oodata kärinat kõrva.
oranzid kerad seal lendasid, madalal ja öösel ongi see oranz tulekera...tagant vaadates.
28-08-2019, 13:59
(Seda postitust muudeti viimati: 28-08-2019, 14:05 ja muutjaks oli I'll be back.)
Aastal 59??? 57 võeti relvastusse (ja jagati kohe ka pilusilmsetele vendadele, kellel oli au seda kompleksi esimese võiduga aastal 1959 pärjata). Venelastel õnnestus samal aastal selle raketiga alla tuua ADA. Aga lennukite pihta tulistati Nõukogude Liidus alles 1960. Ja objektikaitse "igast kandist" nende kompleksidega juba 50ndate lõpul on pisut kahtlane juba tööstuse potentsiaali silmas pidades. Et õhutõrjerakettidel olid ka tuumapead, pole ju mingi uudis (need olid ka Eestis asuvate komplekside relvastuses), aga mis see antud teemasse puutub. Need asusid laos ja nendega toimetati AINULT JA ERANDITULT Moskva korraldusel. Ning veelkord- mingit lambist rakettide väljalaskmist positsioonidelt ei toimunud, selleks olid suured polügoonid. Tasub lugeda Powersi epopöad- kes, kus ja kuidas sanktsioneeris rakettide laskmist.
Ning kokkuvõtteks- kogu see jura ei heida ju vähimatki valgust grupi hukkumisele. Või tahetakse väita, et õhutõrjeraketi päisosa pani kursilt lõiget, jahtis grupi liikmeid ükshaaval, korraldas nende seas verepulma ja süstis siis trajektoorile tagasi?
|