Postitused: 1,081
Teemad: 18
Liitus: Sep 2009
Maa on kvantarvuti, millel jookseb Uniwersumi parim strateegiamäng.
(isiklik tähelepanek)
Postitused: 84
Teemad: 4
Liitus: Aug 2010
Maiad uskusid: "Taevaste ja allmaailmade vahele oli paigutatud Maa, inimeste maailm. Maa oli asettatud tohutule krokodillile, kes ujus vesiliiate keskel." http://helios.kolhoos.ee/stories/storyReader$155
Aga tänapäeval on ju teada, et maa ei ole asetatud mingisugusele krokodillile ja kindlasti ei ole seal mingisuguseid vesiliiliaid. Tõenäoliselt nad uskusid väga paljudesse asjadesse, mida tegelikult ei eksisteeri ja ehk on ka nende kalendrid ja tõedki lihtsalt uskumused, mis loodud selleks, et inimrahval oleks Millesse uskuda. Tegelikult võib ka kõik see horoskoobindus olla fantaasia vili, kuid kuna inimesed sellesse usuvad, siis nendega juhtubki nii nagu nö ette määratud (kui muidugi juhtub?). Kuna usul on tõeline jõud, siis üritatakse tihti seda luua, või usku muuta, tõenäoliselt iseenesele kasulikel põhjustel. See on minu arvamus. Ja mina ei usu sellesse "Jumalate" kui kõrgemate olevuste austamisse ja palvetamisele nende poole. Iga üks peaks looma ise endale jumala ning kunagi ei tohiks usk ja palvetamine olla kohustuslik. Ükski kohustuslik tegevus ei tule ju otse südamest või mis? Mina isiklikult austan pigem Maad kui tervikut ja ennekõike iseennast ja teisi. Nagu kirjutab ka Aleksander Sviyash raamatus "Mida teha, kui kõik pole nii nagu tahaks" - Miski pole siin maailmas Meie Oma, me vaid laename kõike Maailmalt ning peame nautima seda, mis Maailm pakub ja kohtlema suure austusega, kuna kõik tuleb ühel päeval tagastada.
Seistes näoga Päikese poole, jäävad varjud seljataha.
Küsimus taandub sümbolite tõlgendamisele.
Hindude vanast uskumusest, et Maa toetub kolme elevandi turjale, on vist kõik kuulnud - ma nendes hindude asjades eriti tugev ei ole, kuid see tähendavat Maa toetumist kolmele tõele...
Ehk kuni käsitleda krokodille krokodillidena ja vesiliiliaid vsiliiliatena, seni ilmselt edasi liikuda ei saa.
(isiklik tähelepanek)
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Tsitaat:Algselt postitas Sethy
Tõenäoliselt nad uskusid väga paljudesse asjadesse, mida tegelikult ei eksisteeri ja ehk on ka nende kalendrid ja tõedki lihtsalt uskumused, mis loodud selleks, et inimrahval oleks Millesse uskuda. Tegelikult võib ka kõik see horoskoobindus olla fantaasia vili, kuid kuna inimesed sellesse usuvad, siis nendega juhtubki nii nagu nö ette määratud (kui muidugi juhtub?).
Tõenäoliselt olid maiad väga arenenud kultuurrahvas.
Ja tõenäoliselt meie ei olegi nii arenenud kui maiad olid.
Maiade kalendrid on Vana-Ameerika suurimaid kultuuri saavutusi. Maiade kalendrite sisuks on teadmine ajaperioodide rütmilisusest kosmoses. Osa neist kalendreist ulatuvad ajas 10 miljonit aastat tagasi.
Üks tähtsamaist kalendreist on T z o l k i n ehk püha kalender. Selle aluseks on maa pöörlemine ümber Plejaadide ehk Söela tähtkuju. Üks Söela periood kestab 26 000 maa aastat, mille jooksul meie päikesesüsteem teeb tiiru ümber Söela keskse päikese Alkoone ehk Hunab K´u.
Siin tutvumiseks, kes olid maiad (maajad):
http://para-web.org/viewthread.php?tid=1...#pid104895
Horoskoobindus ei ole fantaasiavili. Horoskoobid on täiesti olemas. Samuti nagu iidne teadus astroloogia.
Antud teema on aga lihtsalt ajaviite teema siin.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
27-08-2010, 16:09
(Seda postitust muudeti viimati: 02-04-2011, 03:34 ja muutjaks oli WhiteWolf.)
Tsitaat:Algselt postitas Müstik
Horoskoobindus ei ole fantaasiavili. Horoskoobid on täiesti olemas. Samuti nagu iidne teadus astroloogia.
Antud teema on aga lihtsalt ajaviite teema siin.
Eelnevale lisaks:
http://hot.ee/mayapeople/text/MAAJAD.HTM
eriti http://hot.ee/mayapeople/text/kalender.htm
kes natukene tagasi (ja mingil määral ka edasi) arvutada viitsib, võib leida üllatavaid seoseid.
(isiklik tähelepanek)
Minu eelnev postitus oli Sethyle, kes ilmselgelt ei ole veel maiade muistse kultuuriga seni tutvunud.
Aga tänan linkide eest, sest neid mul veel ei olnudki.
Muidu meil peaks siin olema kuskil ka mitu teemat maiade kalendritest.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 84
Teemad: 4
Minu eelnev postitus oli Sethyle, kes ilmselgelt ei ole veel maiade muistse kultuuriga seni tutvunud.
Tõesti veel ei ole, aga kunagi on ikka algus. Huvitav teema ju ikkagi minu jaoks. Kusjuures nagu kiuste sain veidi peale viimase vastuse postitamist suure kinnituse, et maiade horoskoop on uskumatult tõene.
Leidisin nimelt ühe uue sõbra, kes tõi minus välja mu (minu arvates) tõelise olemuse. Peale seda on kõik muutunud, olen nagu ennast taas leidnud. Tegelen ka (amatöörliku) meditatsiooniga ja tunnen rohkem huvi kõige paranormaalse vastu ning üleüldse, ka kõige spirituaalse vastu. See sõber on mind sellele teele juhatanud ja õpeatnud mulle palju uut.
Naljakas oli just see, et vaatasin maiade horoskoobist oma tähemärki, mis on Yellow Overtone Star. Ja seal ütleb, et Yellow Warrior is my Higher Self & Guide. Mõtlesin siis naljaga et see oleks küll äge kui see uus sõber oleks justnimelt Yellow Worrior. Ja ennäe imet - täna selgus et ongi
Seistes näoga Päikese poole, jäävad varjud seljataha.
Postitused: 326
Teemad: 1
Liitus: Dec 2007
Üks tähtsamaist kalendreist on T z o l k i n ehk püha kalender. Selle aluseks on maa pöörlemine ümber Plejaadide ehk Söela tähtkuju. Üks Söela periood kestab 26 000 maa aastat,
Rituaalne aasta Tsolkin kestab 260 päeva. WW toodud linkidelt saab täpsemalt lugeda.
Kunagi ammu-ammu, igihallil ajal, kui WW oli veel üsna pisike kutsikas  luges ta sellist tarka raamatut nagu: http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?18931
Vast aitaks see ka maiahuvilistel miskit mõista...?
(isiklik tähelepanek)
Selline raamat on ka "Kui tähed olid jumalad". Samuti "Üksi 300 vastu", vene autor Kuštšmišev. Aga "parama" poole pealt oli vene ajal muistsetest indiaanlastest aeg ajalt juttu sellises venekeelses ajakirjas nagu "Tehnika molodjoži". Ja mitte ainult indiaanlastest, vaid üldse ka muudel para-teemadel oli üllatavalt palju artikleid. Ka uuemal ajal on mõned raamatud sel teemal loetud.
Maiade Tsolkini kohta ei ole ühest arvamist, mis sellise aasta pikkuse aluseks on. On arvatud, et see on küllalt lähedane raseduse kestusega, on arvatud et see võib põhineda Veenuse liikumisel - täpsemalt ma ei mäleta, ja allikat ma ka enam ei mäleta - niiet ma võin ka eksida.
Rituaalse kalendri Tsolkin ja päikesekalendri Haab (mille järgi sätiti põllutööd ja igapäevane elu) alguspunktid sattusid kokku ühele ja samale päevale iga 52 aasta tagant. No järgmine kokkusattumise aasta ongi 2012. Aga asi on selles, et maiadel oli veel kolmaski aastatuhandete pikkune "kalendriratas", ja nüüd 2012 sattuvad need kõik kolm kokku. Selle kolmanda ja kõige pikema kalendritsükli kohta ma hetkel kahjuks midagi rohkem ei mäletagi kohe, võimalik, et seal olid Plejaadid mängus, sest Plejaade maiad austasid küll. Aga igaksjuhuks uurige ise, ma võin praegu mööda panna.
See teemaalguseks olev horoskoop tahab veidi uurimist kui palju seal tegemist Tsolkin'iga on. Vanamaiade mõttemaailm oli igatahes üüratult kaugel sellest roosamannast, mis seal horoskoobis kirjas on.
Neil oli äärmuseni arenenud surmakultus. Surm (inimohvrid) ja veri olid kaks asja ilma milleta maailm pidi kokku kukkuma. Teatud kuupäevadel sündinud inimesed olid automaatselt määratud ohvrinoa alla. See oli aga auasi, ja üldjuhul selle saatuse eest ei põgenetud. Olid ka nii (seda küll veel lõunapoolsematel hõimudel kui maiad), et ohvrina sündinud abiellusid, said lapsi, aga neil kõigil oli mingil ajal ikkagi määratud maailma käigushoidjateks saada - ehk siis ohverdatud saada. Mõtelge nüüd, mis tunne on elada selle väljavaatega? Aga kas meie "väljavaade" nii väga erinebki sellest - sureme me kõik, ainult me ei tea, millal.
Ohvriks satuti ka miljonil muul viisil, näiteks sõdade peamine eesmärk oli inimohvrite hankimine, mitte niivõrd oma valduste lainedamine ja ressursside hankimine nagu valgete maailmas. Jällegi kõik see inf on kunagi kuskilt ülalmainitud allikatest loetud, aga konkreetset viidet ma ei oska anda, aga ma loodan, et ma väga palju "juurde pole kirjutanud" omalt poolt. Üksjagu inimohvrite arvu osas hispaanlased muidugi liialdasid , et õigustada OMA vägivalda, aga verine see vana Mesoameerika kultuur oli, väga verine. Sellepärast kaasaja mehhiklased ütlevad, et neile kristlus sobib rohkem, sest Kristus ikkagi hukkus verisena ristil, aga mitte ei surnud maohaavadesse või toidumürgitusse nagu Buddha.
Kui keegi aga leiab teemaalguseks olnud horoskoobist midagi enda jaoks edasiviivat või kokkulangevat, siis on ju väga hea. Aga ikkagi ma tõmbaksin paralleeli pigem sellega, et mingile küsimusele vastust otsides on tavaks avada mingi paks raamat suvalise lehekülje pealt - ja leiab sealtki oi kui palju tarkust - ja mitte maiade mõttemaailmaga.
Edit: Veenus EI olnud Tzolkini aluseks, Veenuse järgi peeti omaette arvestust.
[Muudetud: 8-29-2010 troodon]
Ma nüüd vaatasin seda teemaalgataja leitud horoskoopi pisut lähemalt, http://starroot.com/cgi/daycalc.pl. On küll 260-päevane kalender. Ainult et siin lingis http://helios.kolhoos.ee/stories/storyReader$157 toodud näidiskuupäev 2. märts 1977, mis Tzolkini järgi pidi olema 4 IK, tuleb selle Dreamspell Calculatori järgi hoopis 8 ETZNAB. Mine võta nüüd kinni, kumb mööda paneb. Või panen mina milleski mööda
Mingisugune maiade horoskoop oli ka 1992 aastal ilmunud raamatus "Globaalhoroskoopia", koostaja keegi Rafael. See oli jälle hoopis omamoodi. Ilmselt on liikvel väga palju erinevaid versioone. Kui üks horoskoop ei meeldi, siis võib alati järgmist vaadata  Globaliseerumise üks headest külgedest
Tore, et põhjalikumat huvi tunned nende muistsete kalendrite kohta! 
See on keeruline asi jah. Eriti sellepärast, et maiadel oli kokku 17 kalendrit.
Ja sellepärast ka, et kogu aeg räägitakse, et maiade kalendri järgi saabub..., aga ühelgi lingil ei öelda, missuguse kalendri järgi.
Sellel teemal käib ammu juba üks vussimine. Internet on jama täis kirjutatud, nii nagu enne a. 2000 kirjutati igasugust pahna kokku seoses Nostradamusega.
Muudkui räägiti, et Nostradamus ennustas a-ks 2000 maailmalõppu, ehkki ta polnud seda kunagi teinud.
Nii maiade kui asteekide ja nende kalendrite kohta on siin mitmeid teemasid.
http://para-web.org/viewthread.php?tid=5284&page=1
VS on kirjutanud:
Asteekide astroloogia baseerub maiade (maajade) kalendrisüsteemile mis võeti asteekide poolt üle.
Asteekide kalender koosneb kahest osast: Tonalpoul'ist - rituaalne päevade järgnevus ja päikesekalendrist, mis on jagatud 18-ks kuuks, igaühes 20 päeva ja lisaks veel viiepäevane nn õnnetu periood (7-11 veebruar)
Pikemalt siin teemas: http://para-web.org/viewthread.php?tid=3...2#pid62605
Maiade muistset kultuuri tutvustavad raamatud olen lisanud siia:
http://para-web.org/viewthread.php?tid=903&page=3
Eraldi teema on maajade ohverdamiste kohta ja palju muud huvitavat leiab ka. Head otsimist! 
Endale pakuvad eriti huvi maiade muistsed linnad, templid, maiade petroglüüfid, mis meenutavad elevante, keda ei ole aga kunagi Ameerikas leitud, Pacali hauakamber, mis leiti Palenques Raidkirjade templist, maiade maa-alused tunnelid, tekstid, mis neist leitud on, maiade kunstiaarded, maiade kristallkolp, eriti aga ajaportaalid, sh maiade Tahtzibicheni põrguväravad, mille kohta samuti eraldi teema olemas!
29-08-2010, 11:41
(Seda postitust muudeti viimati: 03-09-2011, 22:09 ja muutjaks oli WhiteWolf.)
Mel Gibson on loonud huvitava filmi Apocalypto, kus kujutatakse Mesoameerikat nimelt hispaanlaste maabumise eelsel ajal. Isegi ETV on vist paaril korral seda näidanud... väga hea film, kindlasti soovitan.
Kui ta kavandatava Viikingite-filmi valmis saab, ehk siis võtab järgmiseks kätte ja paneb pildi kokku.
Ahjah, Thor Heyerdahli elutööd tuletaks ka meelde - ühenduslülid vägagi erinevate kultuuride vahel olid pikad heledapäised meresõitjad, keda nii maiad, polüneeslased, kui ka mõned Saharas elavad hõimud käsitlesid jumalatena.
Heyerdahl nuputas selja märjaks sõiduvahendite ehitust taastades... huvitav, kas ta kunagi "meresõitjate" maavälist päritolu ka kahtlustas...?
(isiklik tähelepanek)
30-08-2010, 18:16
(Seda postitust muudeti viimati: 04-01-2011, 20:04 ja muutjaks oli Müstik.)
Küllap kahtlustas.
Postitused: 3,023
Teemad: 45
Liitus: Jul 2010
White Electric WorldBridger
Blue Western Castle of Burning
Earth family- Cardinal Clan- Blood
Galactic Activation Portal
I activate in order to equalize
Bonding opportunity
I seal the store of death
With the electric tone of service
I am guided by the power of heart
I am a galactic activation portal
Postitused: 1
Teemad: 0
Liitus: Jan 2011
White Lunar Mirror
Yellow Southern Castle of Giving
Earth family- Signal Clan- Sky
I polarize in order to reflect
Stabilizing order
I seal the matrix of endlessness
With the lunar tone of challenge
I am guided by the power of heart
Päris huvitav...
Olen tõeliselt oma otsingute teel...
Kes ma olen? Ei tea...
veel...
Huvitav, kes annaks sellele vastuse?
Mina ise?
Leiaks küll raja, mida mõõda sammuda...
Postitused: 58
Yellow Solar Star
Red Eastern Castle of Turning
Earth family- Signal Clan- Blood
I pulse in order to beautify
Realizing art
I seal the store of elegance
With the solar tone of intention
I am guided by the power of flowering
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Kahjuks ei oska teid, teie dreamspellide (või mis need ongi) puhul aidata.
Postitused: 3,324
Teemad: 13
19-10-2023, 12:20
(Seda postitust muudeti viimati: 19-10-2023, 13:24 ja muutjaks oli Mannu.)
Maiade horoskoobi saab igaüks endale teha selle raamatu põhjal: Püha aeg ja maiade kalender. ja seletused on ka.
Minu isikliku maitse järgi on ikkagi küllaltki NewAge, aga eks tänapäeva maiadestki peab aru saama, sest egas nemadki ei taha jääda oma verise ajaloo juurde kinni. Väga hästi saab hakkama ka kanaverega
Muistsed maiad uskusid, et inimesel on mitu hinge. Mõned hinged surid koos kehaga. Way ehk loomast hinekaaslane on hingeliik, šamaaniuskumustes tuvastada juba maiade eelklassikalises perioodis. Seda usuvad paljud tänapäeva maiadki. See kaasolemus siiski lahkus kehast surma ajal, sest jumala vaim ei surnud koos inimesega, vaid sündis uuesti kelleski teises. Võimalik, et uues isikus sündisuuesti mitut liiki hingi: valitsejad kinnitasid, et looma, jumala või esivanema nime võttes said nad endasse ka vastava hinge.
Seega üsna korralik šamanism (mh ka ilmapuu on neil olemas) ning reinkarnatsioon on neil mu jaoks isegi pisut loogilisem kui nn idamaades. Sest esivanematest läbi geenide (ja ilmselt ka läbi infovälja) on meis niieknaa paljutki. Taassündiv loom-kaitsja vastab aga sellele kujutelmale, et loomadel ongi kollektiivhing kogu liigi peale. Ning kui liik välja sureb (nt kukkurhunt), siis mõnda aega kestab ta veel kollektiivhingena ja võib end ilmutada või kellegi väeloomaks olla. Mingi hingeosa jääb aga maiadel elama ka allilma, kuid teekond sinna on raske, teel on mitmed takistused, tänapäeval usutakse see olevat retk üle vee, mille jaoks pannakse surnule hauda kaasa ka abivahendeid. Siinkohal tuleb meelde Egiptus, kus samuti surnul on pikk ja keeruline tee läbida, ja mille jaoks on hauas paat ja surnuteraamat, mis on teejuht ja õpetus takistuste ületamiseks. Maiadel on tihtilugu surma piltlikuks väljendamiseks ütlus "vette astuma" või ka "teele asuma". Vett pidasid maiad allilma ja surma asupaigaks. Sellega seostub mul jällegi Soomes ja vb oli meilgi komme pronksiaja algul?, kus naised ja lapsed "maeti" veekogusse.
Maiadel suuremas osas oli komme matta surnud elamu alla, ja neil tähendas üks ja sama sõna "na" nii maja kui suguvõsa. Mingil määral ja hilisel ajal esines ka põletusmatust. Omandi muutis seaduslikuks just selle põranda all asuvad esivanemad - vot on juured!
Ja nüüd üks muiet suule toov käsitlus - nimelt vikerkaar.
Ix Chel , maiade vanakuu, surma ja sigivuse jumalanna, nimi sisaldab maiakeelset sõna "chel", mis tähendab vikerkaart. Erinevalt lääne inimestest, kes tundsid vikerkaarest rõõmu, pelgasid maiad seda ja nimetasid deemonite puhituseks. Olen lugenud ka tõlget "jumalate kõhutuul", kuid tegelikkus oli veel hullem - see tähendas seda puhitust ja pundumist, mis tekib laiba asudes soojas keskkonnas. Vikerkaar arvati algavat kuivas kaevus, mida maiad pidsid allilma pärakuks. Nagu koopaid, peeti ka vikerkaart haiguste allikaks.
|