Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iidsed jumalad, keskaja haldjad, tänapäeva maavälised olendi
Tsitaat:Esialgne postitaja Aztecca
Pakun välja sellise mõtte, et kõik müstilised olendid alates iidsetest aegadest kuni tänapäevani välja on kõik üks ja sama nähtus, lihtsalt vastavalt inimkonna teadmistele ja arvamustele tõlgitakse neid erinevalt. Näiteks, kui Vanas-Egiptuses olid jumalad, siis tänapäeval arvatakse neid samu asju olevat UFO'deks kuigi tegelikku tõde ei tea keegi... . Smile

Mis arvate? Smile

Jah. See on enam-vähem täpselt see, mida oma teostes propageerib kaasaaja üks silmapaistvamaid UFO-uurijaid Jacques Vallet (e.k. vt "Teine reaalsus. Võõrkontaktide juhtumisraamat", Kupar, 1993). Võrgust nt http://www.ufoevidence.org/documents/doc839.htm
Vasta
Oijah. Ma ei ole enne selle peale mõelnud, et jumalad võisid olla tulnukad. Aga see on võimalik. Võibolla võtsid nad sellise kuju - inimese keha ja looma pea, et panna egiptlasi uskuma, et nad on erinevad ja võimsamad... Siis nad ilmutasid ennast ainult kõige kõrgematele tegelastele - alguses vaaraole, kes siis kohe määras ametisse preestrid - siis nad ilmutasid ennast ka preestritele ja lõpuks oli siis piisavalt palju tõendajaid, et jumalad on olemas, et seda avalikkusele tõestada. Või midagi sarnast Bleh
Vasta
Kunagi kohtasin netis huvitavat linki. Kahjuks ei suuda seda aadressi enam taastada, aga lugu oli järgmine. Põhja-Ameerikas elav, riiklikus elanike registris töötav statistik, kelle ülesanne oli elanikonna surmade registreerimine, hakkas oma andmebaasi töötlema inimeste surmaaja ja surmakoha põhjal. Kandes surmahetked, mis olid selgelt ajaliselt dateeritavad maakaardile. Tulemus oli hämmastav. Surmajuhtumite ajaline jada ja paiknemine maakaardil moodustavad selge koridori. Ta nimetas selle nn. "Surmaingli lennutrajektooriks". Huvitav hüpotees.
Vasta
Vanas testamendis, on tulnukatele vihjeid. Hääl mäepeal kui mürin, Moosese lugudes. Tuleb pilves, pilvesambas, tulesambas, juhatab teed Moosesele kõrbes, ükski kel pole mõistust ei tee teadlikke tegusi, et rahvast päästa,kui need asjad loodusnähtuseks tembeldada. Kuskil teises kohas räägib Jumal prohvetile kuidas ta vaenlase sõjaväe öösel kiirega maha lööb, kiirega tapab.
Ma ei mäleta peatukke numbrites aga olen lugenud midagi sellist. Ja kõige selgem näide Kui prohvet Elias astus tulevankrisse, mis maandus maha, läks Elias sisse ja tõusis taevasse, ta õpilane nägi seda pealt, kuidas elias elusalt ära läks.
Mis ka Uues testamendis ütlus jeesuselt, "ma võiks kõik taeva inglid appi kutsuda....". Ingel on nimi, mis ei pea tiibadega inimest tähendama vaid inimsest kõrgemal arengutasemel olevaid olendeid kes meid jälgivad ja vajadusel ilmutavad.
Või Jeesusele tuli hääl taevast "see on minu ainuisündinud poeg"
Või ka Petlemma täht, mis idamaa tarkadele teed juhatas, nende ees liikudes ja seisma jäädes kohas kus Jeesus sündis.
Tollal polnud ju satellite ega lennukeid, kinnistähed ei liigu ja planeedid on oma kindlal orbiidil.
Vasta
Selle tähe kohta seda, et see olevat sabatäht olnud. ma ei mäleta kuskohast seda lugesin, igatahes olevat välja arvutatud, et mingi kindel sabatäht läks just maast mööda sel ajal.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: fyb
Mulle tundub et inimesed kes väidavad et egiptlased kujutasid helikopterit ja allveelaeva ei tea lihtsalt hieroglüüfidest midagi.
Ma olen egiptuse hieroglüüfe õppinud aga antud juhul pole sedagi vaja.. http://www.finart.be/UfocomHq/usabydos.htm näitab niigi ära et tegu on lihtsalt ülekirjutatud tekstiga..
samuti ei lähe helikopterite ja allveelaevade kujutamine kuidagi kokku ülejäänud hieroglüüfidega.. Kõigepealt on nimi, siis on tiitel ja siis on väikene kirjeldus.. kirjelduse koha peale ei sobi mingi helikopter Smile.
mismõttes ülekirjutatud,?link on maas.
Vasta
selles mõttes ülekirjutatud, et võtad paberi ja kirjutad leib, siis kirjutad uuesti üle niiet L muutb E'ks, I muutb L'iks ja sad EELB Bleh
Vasta
vihjeid ja veelkord vihjeid võib igaltpoolt leida tähtis et sa jääd erapooletuks kaaludes poolt ja vastu argumente kontekstis ,tähtis on mõelda ikka oma peaga

kui läheksid amazonase metsa kiviaja rahvaga kohtuma ,siis sind peetakse ka jumalaks ja kui sa neile jumal oled siis pead sa rahvast hästi ja õiglaselt valitsema aga kuidas sa saad kui sekkuda ei tohi ,sa võid loomulikult veidi taskus püssirohtu paugutada et alandlikkust või ohverdamist nõuda just selliseid veriseid ohverdusi ja jumalakartlikkust loen ma ajaloost välja ,näiteks inkade või mõne teise rahva kultuurist,inkade ohverdused ja sportlikud mängud lõppesid ka tavaliselt kaotaja verevalamisega ja kui arvad et tulnukad ehk jumalad tahtsid verd näha,siis seda tegid ja soovisid ikkagi inimesed kes oma liigikaaslaseid raiusid ,ka oli kohalikul kuningal (mitte jumalal) paha komme endale teatud kindla aja tagant pruut leida(tal oli palju naisi),selleks puhuks rivistati kogu maa kaunimad tüdrukud kuninga ette, kellest ta valis välja vaid ühe,ülejäänud heideti kiskjatele ,julm kohtlemine seda paljuski kuninga tahtest jumala ülistamiseks ja kui aasta tuhandeid on tapetud vägistatud lapsi ,naisi ,rauku siis miks ei aidatud``?ei aidatud siis , ega aidata ka tulevikus ,sest inimene peab ise hakkama saama, seda on minevik tõestanud....

Muudetud: 12-11-06 kell 23:08:18 reaalne
Vasta
"selleks puhuks rivistati kogu maa kaunimad tüdrukud kuninga ette, kellest ta valis välja vaid ühe,ülejäänud heideti kiskjatele"
Seletan lahti enda nägemuse mehhanismist, selgitamaks, et kungingal olid ikkagi omad motiivid, mitte eesmärk lihtsalt tappa: korjad kokku kõik ilusad naised. Kuna sa neid kõiki ei taha või ei suuda enda tiiva alla võtta siis valid välja kõige ilusama ja ülejäänud ilusad naised lased ära tappa, et sinu naise suhteline-iludus veelgi kõrgemale tõuseks. Kuninga plaani tilluke viga on selles, et geneetikast ta vist suurt midagi ei jaganud: kui 5 põlvkonda on ilusaid inimesi siis tõenäoliselt tuleb ka 6s ilus. Kuigi ühe kuninga vaatenurgast ei oma see mingit tähtsust, tema on selleks ajaks ammu surnud.

See selleks. Igaks mõrvaks olevat motiivi vaja. Miks peaksid inimesed teineteist räigelt tapma kukkuma, kui nad selle eest mittekunagi mittemidagi saanud ei ole ? Sama hästi võiksime keelustada teisipäeviti mulgikapsaste söömise ja loota, et miski sajab meile kaela taevast. Midagi ei hakata ilma põhjuseta tegema.
Vasta
http://www.youtube.com/watch?v=MQ00YlccLP4
Siin midagi teistsugust,Volbriöölt tulnud igivana nõiaella, kes ilma luuata meelt veidi lahutas ,lenneldes ringi ja lõpuks policeiniku ahistas,korduvalt tuuleklaasi peale viskudes ja jälitades.¹okis poitseinik põgenes,võttis oma raadio ja kutsus abiväge ,vana oli tal kannul ja sõitis korduvalt esiklaasi,mõne ajaparast kaotas ta teadvuse.Noor korravalvur oli ekipaa¹i saabudes tugevalt kogetust häiritud.Testid näitasid et mehel alkoholi ega muid keelatud aineid veres polnud.

kui ta oleks tõesti seda politseiniku tahtnud saada ,siis ta oleks seda teinud,pigem ta mängis temaga.
Paljud kontaktid on halvasti lõppenud vaatlejatega psühholoogilise ettevalmistamatuse tõttu,kes on segi läinud, kes erakuks muutunud ja kes enesetapu sooritanud.
Ei pea neid kartma ,sest nad ilmuvad millal tahavad ja kuhu tahavad ,sõltumata vastupanust, müüüride paksusest jne..,las vanad toimetavad,kes pole omapärast huumorisoont kaotanud.
tegelt see klipp ei tõesta midagi, miks mexico igivanad ringi hõljuvad ja kuju muudavad?.
http://www.youtube.com/watch?v=gNbe0YWXUuc
Vasta
miks arvatakse, et need tulnukad ja UFOd on mingid maavälised tüübid?
kas sellele pole te mõelnud, et nad võivad vabalt olla enne inimesi elanud tsivilisatsioon? ja et nii öelda jumalad on meie esivanemad. nagu kreeklased olid kunagi öelnud: maailm lõi jumalad, mitte jumal maailma. nojah, see väide küll ei tõesta midagi erilist, aga muistsete usundite maailma tekkelood on küllaltki huvitavad ja tõsiselt võetavad (juhul kui aru saada)

ma küll ei kahtle maavälistes olendites, kui ma piirdun sellega, et need tulnukad ongi kas meie esivanemad (jumalad) ja elanud Maal (Marsil). ja nad on suutnud ellu jääda kõigis kosmilistes kataklüsmides.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: batoonike
"

See selleks. Igaks mõrvaks olevat motiivi vaja. Miks peaksid inimesed teineteist räigelt tapma kukkuma, kui nad selle eest mittekunagi mittemidagi saanud ei ole ? Sama hästi võiksime keelustada teisipäeviti mulgikapsaste söömise ja loota, et miski sajab meile kaela taevast. Midagi ei hakata ilma põhjuseta tegema.

Põhjuse leiab alati. Vähemalt mulle tundub juba mõnda aega, et inimesele on kas loomise või evolutsiooni käigus sisse programmeeritud mingi psüühiline vajadus kedagi mõrvata-tapmine tekitab naudingut, aitab pingeid maandada jne. Lugege Vana Testamenti... mul on kahtlus, et too Jehoova sai sellega hakkama.
Vasta
Tsitaat:Esimese maailma hävitas Tuli

Kui leiaks kusagilt infi, mis üritaks meile seda kinnitada, leiaksin ma ehk niidiotsi edasiseks uurimiseks ja tekiks põhjus oletada, et viikingite mütoloogia võib olla maailma vanim ja kõige algupäraseim maailmavaade üldse... ja selle uurimine võib sel juhul viia meid tegelikele loojatele veelgi lähemale.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Wolfgirl
Aga igal pool on nad erinevad. See on veica imelik, et igalpool käisid erinevad tulnukad. VB oskasid mõned inimese kuju võtta.

[Teadet on muutnud 18-4-2004 postitaja Wolfgirl]

aga ma olen märganud, et kõik uskumused on pmst. samadSmile. Nimed ja Jumalate arv on erinev, aga maailmaloomis jutt on praktiliselt sama.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Aztecca
Pakun välja sellise mõtte, et kõik müstilised olendid alates iidsetest aegadest kuni tänapäevani välja on kõik üks ja sama nähtus, lihtsalt vastavalt inimkonna teadmistele ja arvamustele tõlgitakse neid erinevalt. Näiteks, kui Vanas-Egiptuses olid jumalad, siis tänapäeval arvatakse neid samu asju olevat UFO'deks kuigi tegelikku tõde ei tea keegi... . Smile

Mis arvate? Smile
Ei ole.
Igasugused jumalad on inimeste endi poolt loodud. Egiptlaste jumalad on lihtsalt vahe etapp animistliku maailma pildi ja selle maailmapildi vahel kus jumalad juba muutusid inimeste sarnasteks. (Seega inimesed lõid lõpuks jumalad, enda näo järgi)

Haldjad on lihtsalt loodusvaimud.

Jumalaid ja haldjaid ühte patta panna on imelik.

Muudetud: 30-12-07 kell 13:15:05 Raul
Vasta
http://karavanserai.bluemoon.ee/Kultuur/...ion_ra.php
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas paadikapten
Tsitaat:Algselt postitas: batoonike
"

Põhjuse leiab alati. Vähemalt mulle tundub juba mõnda aega, et inimesele on kas loomise või evolutsiooni käigus sisse programmeeritud mingi psüühiline vajadus kedagi mõrvata-tapmine tekitab naudingut, aitab pingeid maandada jne. Lugege Vana Testamenti... mul on kahtlus, et too Jehoova sai sellega hakkama.
Kui tüli ei tee siis palun selgita,millistele Vana Testamendi kirjakohtadele sa viitad.Vana Testament sisaldab 39 raamatut ja seega poleks paha ,oma väidete kinnituseks, lisada täpsustavad viited.
Vasta
Parem lugege "Eedeni jumalad", sealt saate teada põhjused, miks me sellised oleme.
Vasta
Ammu loetud ja hoolega loetud!
Mina seda teost siin foorumis esimesena tutvustasingi muuseas!
Aga aru küll ei saanud, et millised me siis oleme? Ja miks???

Ja veel vähem saan ma aru miks see teema endiselt krüptozooloogia all on?
Haldjad ikka vaimolendid, mitte ebatavalised olendid!?

[Muudetud: 25-9-2009 Müstik]
Vasta
Siin ongi huvitav,et pajud teema täiendused tulevad välja just sealt, kus neid olla ei tohiks. Pakuks välja variandi,et suurematel kokkusaamistel võiks teha elava vestlusteemamingitel kindlatel teemadel, kus igaüks keda vastav teema huvitabvõib targematelt küsida ja teised siis vastavad või küsivad. Siis ehk on siin seda sega summa ka vähem. Mõtlemiseks kõigile.
Vasta
Graham Hancocki raamatust ^Supernatural^ on palju juttu mis l2heb siia teemasse.Endal raamat hetkel poolepeal,soovitan teistelegi.v22rt lugemine
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Müstik

Ja veel vähem saan ma aru miks see teema endiselt krüptozooloogia all on?
Haldjad ikka vaimolendid, mitte ebatavalised olendid!?

[Muudetud: 25-9-2009 Müstik]

Kust sa seda nii kindlalt väita saad, et haldjad on vaimolendid? Meil on ju kombeks liigitada vaimude alla kõik, kes oskavad nähtamatuna ringi tuiata. Ufokaid on aga maalased ka reaalselt kabistada saanud, nagu osadest kontaktjuhtumitest lugeda võibSmile Samuti on füüsilise kontaktina tõlgendatavaid juhtumeid vanades legendides. Näiteks keltide alal olla ebamaine rahvas surelikega lausa abielusidemeid loonud, lapsi saanud jne.

Ceasar, kui loed Vana Testamenti, siis pööra tähelepanu kohtadele, kus toimuvad jubedad tapatalgud. Kes neid tavaliselt korda saata käseb? Jehoova. Millise käsu ta tavaliselt annab? "tapke kõik inimesed ja loomad, vanusest ja soolisest kuuluvusest küsimata". Samuti armastab see Jehoova seal vereohvreid loomade näol, kes, nagu ma aru saan, surmatakse üsna piinaval moel. Mine tea, äkki ohverdati ka inimesi... on ju infot, et kogu seda piiblit on aegade jooksul mitu korda ümber kirjutatud ning mõnigi infokild olla ümberkirjutajate huvides välja jäetud või moonutatud (näiteks omistatakse inimeste elajalikku ohverdamist altaritel hoopis "paganarahvastele"). Mõni vabatahtlik allaandja ehk jäeti tapatalgutel ellu kah, kuid see tundus olevat erand. "Jumalarahva" mõrvarlik kuulsus oli nii karm, et üks suht neile lähedal elanud hõim otsustas kavalust kasutada pääsemaks surmast, mis muidu oleks neid ehk tabada võinud. Muidugi said neist orjad ja edasine ajalugu nende saatusest ei räägi (äkki nad ikkagi tapeti ja kogu lugu vaikiti maha?)

Hiljem tuleb mängu ka see kuulus israeliitide kõrberetk... mille kohta aga liigub infi, et see oli kõigest koonduslaager, kus inimestele taevamanna nime all kullatolmu sisse söödeti ja nad brutaalsele vägivallale allutati, eesmärgiga muutagi nad pohhuistlikeks tapamasinateks. Kes siin foorumis sellest lähemalt on rääkinud... ei mäleta, kas mitte Excubitoris? Pärgel, peaks foorumis veidi tuustima, leiaks ehk info üles.

Ja siis veel need juhtumid, kus linnad hävitati "tule ja väävliga". Mis toimus nende linnade ümbruses, sellest ei kirjutata, me ei tea, kas seal üldse külasid oli ja kui oli, siis mis neist sai. Loti naine, kes põgenemisel tagasi vaatas... ja mis temaga siis üldse juhtus?
Vasta
Mul on nii piinlik,et olen väga harimatu,kuid VT on nii igav raamat,et kui lugema hakkan siis tuleb uni ja ma lihtsalt magan.
Aga tänan valgustamast!
Sodom and Gomorrah/pisut tänapäeva!http://www.arkdiscovery.com/sodom_&_gomorrah.htm
ja http://www.foxnews.com/story/0,2933,343674,00.html

[Muudetud: 10-12-2009 Ceasar]
Vasta
Olen ka mõelnud, et tulnukad võivad olla 20.sajandi haldjad. Sest mis pärimusi on haldjate kohta? Esteks - elavad maa all, mäe sees v. haldjasaarel* (ei mäleta, kust selle viimase kohta lugesin), kuhu saab vaid siis, kui haldjad su kaasa viivad. Samas inimesed on leiutanud ikka arusaamatutele asjadele põhjendusi, nii et võib-olla polnudki "maa sees" vaid lihtsalt inimsilmale nähtamatu (teine dimensioon?). On nn. haldjaringid, kuhu inimene võib ära eksida, st. kaotab orienteerumisvõime. Ja haldjad olevat viinud kaasa inimesi, eriti lapsi. Ja haldjate käitumist peeti üldiselt kummaliseks ja mitte just alati sõbralikuks.
Samma punti võiks panna ehk ka härjapõlvlased, kes elasid maa sees ja kaevandasid sealt midagi.
*Atlantis? Mis ehk ei kadunudki merevoogudesse vaid muudeti nähtamatuks?

(lasin lihtsalt fantaasial lennata Bleh)

Vasta
Haldjad: mitmuses Elves

ainsuses Elvis

http://www.youtube.com/watch?v=Za8cpM6cGYk

Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Haldjad ja/ehk metsavaimud Norwain 122 57,008 12-03-2013, 12:13
Viimane postitus: lahendused
  Vene kalamehed sõid ära tundmatu olendi VLAD 33 15,297 13-01-2008, 03:26
Viimane postitus: rha

Alamfoorumi hüpe: