•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7(current)
  • 8
  • 9
  • ...
  • 15
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 1Hääli - 5 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sõda "puhta" ning värske toidu vastu
Kas sealt samast liidust ei tulnud mitte see armas Ku Klux Klani toiduõli reklaam? Ütleks, et see asi kisub ikka päris veidraks.
Iseenesest väga originaalne... Achju! ja et meile eestlastele ju MUSTAD viinerid ei meeldi... väga tabavLaugh
Vasta
Ph34r2 Miks poes müüdavate kanalihatükkide luud on tihti mustad
Samuti läheb mustaks suure kiirituskahjustuse saanud inimese keha
Kiirgus, inimesed ja keskkond
http://www.kiirguskeskus.ee/image/kiirguskeskond.pdf
Leheküljel 65 pilt kahjustatud kehast
Pilt kiiritatud inimese kehast
http://194.204.12.70/Print.aspx?ArticleI...4552bf4947

Viinerite sees kasutatav kanakondilihamass on väidetavalt kiiritatud
Toidu kiiritamine kui levinud meetod toidu säilivusaja pikendamiseks
http://www.epa.gov/radiation/sources/food_irrad.html
http://www.epa.gov/radtown/food-irradiation.html
Vasta
Tsitaat viimase lingi pealt:
Tsitaat:According to the U.S. Department of Health and Human Services’ Center for Disease Control and Prevention (CDC), studies clearly show that, when done correctly, food irradiation provides a number of benefits:
  • reduces or eliminates disease-causing pathogens
  • does not make food radioactive
  • does not change the nutritional value of the food.

However, food irradiation does not eliminate all food dangers and does create some problems:
  • It does not inactivate dangerous toxins which have already been produced by bacteria prior to irradiation. In some cases, such as C. botulism, it is the toxin produced by the bacteria, rather than the bacteria itself, which poses the health hazard.
  • It does not prevent the aging of the fruit and vegetables that can lower their nutritional value, taste and flavors. Irradiating fruit and vegetables to extend their shelf life can make “old” food look “fresh”.
  • Irradiation also unavoidably kills off bacteria that produce the smells that warn you when food is going "bad."
  • Irradiated food does not meet the definition of organic.
Plussid:
  • Vähendab või ellimineerib haigust tekitavad patogeenid
  • Ei muuda toitu radioaktiivseks
  • Ei vähenda toidu toiteväärtust
Miinused:
  • Tapab küll "pisikud" aga ei tapa pisikute poolt eelenevalt toodetud "mürke"
  • Ei väldi toitainete riknemist, kuid võivad tekitada illusiooni "värskusest", samas kui toode on tegelikult "vana"
  • Tapab ka need bakterid, mis hoiatavad lõhnaga selle eest, et toit on vana
  • Kiiritatud toit ei klassifitseeru orgaaniliseks(?)

Ausaltöeldes isiklikult näivad antud informatsiooni põhjal plussid miinuseid üles kaaluvat, aga eks igaüks otsustab ise...
Peaks ka mingi võrdluse tegema, et kiiritus vs. säilitusained...
Vasta
(26-06-2011, 17:23 )Nielander Kirjutas: Tsitaat viimase lingi pealt:
/.../
Miinused:
  • /.../
  • Kiiritatud toit ei klassifitseeru orgaaniliseks(?)
Kas keegi mõistab seda asjaolu kommenteerida Ph34r2
Vasta
No see küsimärk oli seal selle mõttega, et kuidas see asjaolu, et sellisel viisil töödeldud toit ei kuulu "orgaanilise toidu" hulka üldse asjasse puutub? Orgaaniline toit on definitsiooni järgi toit, mida pole põhimõtteliselt millegiga kunagi töödeldud. Näiteks kui leiutataks selline täiuslik säilitusaine, mis toitu igavesti säilitab, aga mingit kahju ei tee, siis on see ikkagi mitte-orgaaniline...
Et asja eesmärk ei olegi teha orgaanilist toitu, vaid leida viis kuidas toitu kõige paremini säilitada...ja säilitada teda on ju ometigi lõppkokkuvõttes vaja?
Vasta
Ei nuh, lõbus, eks ole? Plastikriis ja shitburgerid, lisame siia anorgaanilise toidu ka, siis perspektiiv missugune.
Vasta
Bill Gatesi fond müttab miljoneid üritusse,
mis hakkab kanalisatsioonist pärit pasast
biodiislit tootma. Meile keemia sisse ja neile
bisness missugune..

Ei teagi nüüd, kas nutta või naerdaShockLaugh
Vasta
(26-06-2011, 18:52 )Päikeseinsener Kirjutas: Bill Gatesi fond müttab miljoneid üritusse,
mis hakkab kanalisatsioonist pärit pasast
biodiislit tootma. Meile keemia sisse ja neile
bisness missugune..

Ei teagi nüüd, kas nutta või naerdaShockLaugh

Pikemas perspektiivis, kui need shitburgerid laiatarbekaubaks saavad, siis kas jõukamate maade fekaale hakatakse Aasiasse vedama?
Ja kuida kohapeal probleem lahendatakse?
Ega see kollektorite kraam jääb ju ka üks moment lahjaks ju.
Siis on tooraine otsas.

Oijah, komöödia.

Vasta
(26-06-2011, 19:01 )olematu Kirjutas:
(26-06-2011, 18:52 )Päikeseinsener Kirjutas: Bill Gatesi fond müttab miljoneid üritusse,
mis hakkab kanalisatsioonist pärit pasast
biodiislit tootma. Meile keemia sisse ja neile
bisness missugune..

Ei teagi nüüd, kas nutta või naerdaShockLaugh

Pikemas perspektiivis, kui need shitburgerid laiatarbekaubaks saavad, siis kas jõukamate maade fekaale hakatakse Aasiasse vedama?
Ja kuida kohapeal probleem lahendatakse?
Ega see kollektorite kraam jääb ju ka üks moment lahjaks ju.
Siis on tooraine otsas.

Oijah, komöödia.

See tooraine ei saa kunagi otsa - natuke maitseaineid ja protsess jätkub: Soylent Green (1973) - IMDb
Vasta
Selline lugu siis.......lihast...... mis on tehtud tehislikult.
Vasta
(26-06-2011, 18:09 )Nielander Kirjutas: No see küsimärk oli seal selle mõttega, et kuidas see asjaolu, et sellisel viisil töödeldud toit ei kuulu "orgaanilise toidu" hulka üldse asjasse puutub? Orgaaniline toit on definitsiooni järgi toit, mida pole põhimõtteliselt millegiga kunagi töödeldud. Näiteks kui leiutataks selline täiuslik säilitusaine, mis toitu igavesti säilitab, aga mingit kahju ei tee, siis on see ikkagi mitte-orgaaniline...
Et asja eesmärk ei olegi teha orgaanilist toitu, vaid leida viis kuidas toitu kõige paremini säilitada...ja säilitada teda on ju ometigi lõppkokkuvõttes vaja?
Saan sellest mõttekäigust aru, ainult et selle loogika järgi peaks siis kõik toiduvärve, konservante jm lisaaineid sisaldavad toidud olema anorgaanilised?

Teisalt... või hoopis tunnistatakse selle klassifikatsioonimääratlusega kiiritatud toit muudest lisaaineid sisaldavatest toitudest ohtlikumaks täiesti ausalt ja avalikult?
Ainult et siis peab toit olema ka vastavalt märgistatud.

Eks mingil määral on muidugi säilitada vaja (mõningad toidud koguni ühe ajastaja ulatuses)... aga üldiselt... mida värskem, seda parem.

(27-06-2011, 09:38 )Leena Kirjutas: Selline lugu siis.......lihast...... mis on tehtud tehislikult.
Need laboriasjad on vist vältimatult puuduliku energiaga?
Vasta
What’s Hiding in Your Veggie Burger? |EMagazine.com
Mitmed tuttavad ja vähem tuttavad on käinud välja veksleid taimetoidu eelistest liha ees.
Aga kas nad ka teavad mis seal taimetoidus ja liha asendajates sees on? Tundub, et mitte.
Vasta
Ungaris lasti hävitada kõik kohalikud GMO ehk geneetiliselt muundatud maisi põllud.
AllAboutFeed - News: Hungary destroys all GMO maize fields

Samas jälle hoogustub GMO riisi "arengu" suunas tehtavad uuringud.
Rice Farmers Claim Lawyers | Attorneys for Bayer GM Rice Contamination

Ja veel - nagu kunagi käis propaganda suitsetamise "tervislikkusest" siis nüüd sama asi GMO suhtes.
Activist Post: Fortified Superfoods Aim to Convince Public of GM Food "Benefits"?
Vasta
Mida teie pidasite silmas kui lugesite toiduainete siltidelt, et "rikastatud rauaga"?

Töösturid igaljuhul peavad silmas seda:

http://www.youtube.com/watch?v=5ahlawrQHeA
Vasta
sõda jätkub ja tegemist on SÕJAGA ehk puhta toidu tootjaid rünnatakse relvastatud politseinike poolt.
Abiks soomukid, automaadid ja ka advokaadid. Toon näitena vaid ühe loo, kuid see on piisavalt ilmekas.
Teine link on võrdlus piimast - mis vahe on pastöriseeritd ja toorel piimal - üks on TOIT ja teine on "laadne toode".

Rawsome Farm Buying Club Raided Again - Press - Weston A Price Foundation
Which do you choose? A Comparison of pasteurized and raw milk
Vasta

http://www.growswitch.com/blog/2011/07/2...-monsanto/

Yle 270 000 farmeri on monsanto kohtusse kaeband.
Vasta
Jess, megalahe uudis! Ma tahan sünteetilist viinerit, ma tahan, ma tahan, ma tahan! Miks kõik head asjad ennast oodata lasevad? Esmalt iPhone ja nüüd siis ka sünteetiline viiner.

Tsitaat:Teadlased lubavad tulevaks kevadeks sünteetilisi viinereid

Toitumises toimub uus revolutsioon, mis on sama tähtis, nagu oli üleminek jahipidamiselt karjakasvatusele, kinnitavad Hollandi teadlased, lubades hakata laboris viinereid valmistama juba kuue kuu pärast.

Peamiselt searakkudega katseid teinud Maastrichti Ülikooli teadlane Mark Post avastas viisi, kuidas kasvatada lihaseid laboritingimustes. Selleks võttis ta sea tüvirakud ja toitis neid hobuse loote vereseerumiga ning kasvatas 2,5 sentimeetri pikkused ja 0,7 sentimeetri laiused ribad, mis sarnanevad lihastele, vahendas ERR Uudised väljaannet New Scientist.

Post rääkis sel nädalal Rootsis Göteborgis toimunud kohtumisel, millel teadlased arutasid sünteetilise liha valmistamise võimalust, et ta tahab hakata töötama ka veiste tüvirakkudega ning avaldas lootust, et aasta pärast saab juba hamburgerit.

Selle aasta juunis teatasid Jaapani teadlased, et nad on leiutanud mooduse, kuidas sünteesida liha kanalisatsiooni jõudnud väljaheidetest, vahendas Digital Trends.

Allikas: PM
Vasta
Millega selliseid teadlasi toidetakse?
Vasta
Tundub, et peaks olema ettevaatlik ebaloogiliselt pika säilivusajaga toiduainete tarvitamisel. Eriti laste puhul. Ei saa välistada, et neid on kiiritatud. Kiiritamine on tehniliselt võimalik ka Eestis Alliku Kiiritustehases.

Toiduainete kiiritamisest kirjutavad Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni (ELA) eksperdid oma koduleheküljel:

Kas toidu kiiritamine on ohutu?

MDS Nordion, maailma juhtivaim kiiritustehnika tootja väidab, et toidu kiiritamine on „tõestatud ja ohutu“ tehnoloogia. Ioniseeriv energia, mis toitu läbib tekitab biokeemilisi muutusi, kuid ei jäta maha püsivat radioaktiivsust.
See sama radioaktiivne, tuumarelvade tööstuse jääkprodukt mille vastu inimesed üle maailma protesteerivad, mida visatakse merre ja maetakse maha on saanud uue kasutuse toidu kiiritamise näol. Koobalt- 60 on tuumarelvade tootmise kõrvalprodukt, mis nüüd tuleb inimestele kasuks kauem kestva toiduvaru tagajana. MDS Nordion märgib, et toit pole radioaktiivne, kuid tehas milles Koobalt-60 hoitakse? Tuumalekkeid on alati ette tulnud, samuti seadmete mittetöötamist. Kas keegi tahaks sellise tehase kõrval elada? Kas keegi tahaks tarbida toodet, mis on olnud paljastatud kiiritusele?
Kiiritatud toiduainete tootjad väidavad, et toitainete lõhkumine pole probleemiks. Aminohapete grupid lõhutakse kiiritamisel laiali. Rasvad ja rasvhapped on kiiritusele väga vastuvõtlikud ja nad muutuvad kiiritamisel toksilisteks aineteks. Näiteks karbohüdraadid muutuvad aineteks millel on vigastatud rakustruktuur. Mõned ensüümid ja vitamiinid hävivad. Me peaks tarbijatena mõtlema millist parima kvaliteediga toitu me sööme ning kiiritatud toit ei vasta neile kriteeriumitele.
Paljud uuringud on näidanud, et kiiritamine pole nii ohutu kui selle reklaamijad väidavad. Näiteks USA Toiduameti siseuuring näitab, et ainult 1% (!) 413-st uuringust, mis üle 30-e aastase perioodi jooksul läbi viidi toetas kiirtamise ohutust. Kaks Venemaal läbi viidud uuringut kus rottidele anti kiiritatud toitu näitasid neeru ja munandihaigusi. India laste peal läbi viidud katsed näitasid kromosoomide vigastust ja leukeemiat. Saksa teadlased leidsid nii palju haigusnähte, et kiiritamine on Saksamaal seadusega keelatud. Need teadlased leidsid, et toidu kiiritamine võib põhjustada: mutatsioone, vähenenud viljakust, ainevahetushäireid, vähenenud kasvukiirust, vähenenud immuunsust haigustele, kasvajaid, organite alakaalulisust ja muud sellist. Ka Suurbritannia on keelanud toidu kiiritamise. Takahashi Kosei, jaapani doktor kes uuris neid uuringuid mille põhjal Maailma Kaubandusganisatsioon lubas toidu kiiritamist ja leidis, et kiiritamise ohutus polnud piisavalt tõestatud. Need uuringud näitasid hoopis, et kiiritatud kartulid tekitasid arteriaalseid probleme, suuremat surevust, mutatsioone. Kiiritatud nisu põhjustas valgevereliblede muutusi. Kiiritatud sibulad põhjustasid suuremat surevust, samuti munasarja ja munandimuutusi. Kiiritatud riis põhjustas näärmete, südame ja kopsude töö tegevuse häireid, samuti suurendas kasvajate teket. Lisaks sellele 1223 Ungari uuringut ei suutnud tõestada kiiritamise ohutust.
Ainuke asi mida kiiritamine on suutnud tõestada on see, et ta on ohtlik protsess, mis pole kõlbulik tarbimiseks ja et tema ainuke eesmärk on vabaneda tuumajäätmetest.
Mis on vale selles, et me tarbijana tahame värskeid juur- ja puuvilju nende asemel mis on kiiritatud ja kusagil laos kuude kaupa seisnud. Arusaamatu kuidas see peaks tarbijatele kasuks olema. See pole tarbijatele kasulik, vaid hoopis tervistkahjustav.

Kas kondilihamass on lastele ohutu?

Ajakirjanduses on olnud kõneaineks, et praegu kehtiva termini järgi lihamass (Mechanically Separated Meat, Mechanically Deboned Meat) ei ole täisväärtuslik tooraine. Soomes kasutatakse väljendit “luuliha”. Eestikeelne uus vaste 2003.aastast on "mehaaniliselt konditustatud liha mass". Kõnekeeles oleks suupärasem nimetus "kondilihamass".

Kondilihamass sisaldab suuremal või vähemal määral kondiosakesi. Kontidesse ja luuüdisse ladestuvad raskemetallid. www.yournutrition.com/common.html

Kondid sisaldavad rohkesti ka fluoriide, mille ülemäärane tarbimine ei ole tervislik alla 7 aastastele lastele: www.ti.ttu.ee/article/articleview/115/1/19/
Ülemäärase fluori mõjudest Eestis: sakala.ajaleht.ee/index.html?number=246&op=lugu&id=4555

Oregoni Ülikoolis uuriti kana kondilihamassist valmistatud lastetoitusid, millede fuoriidi sisaldus oli väga kõrge. www.sonic.net/kryptox/nutri/ifin388.htm

Infot sellest, milline on liigse fluori tarbimise mõju inimese tervisele. www.orgsites.com/ny/nyscof/

Maailmas on üle 150 attevõtte, kes töötlevad toiduaineid (ka kondilihamassi) ioonkiirgusega. Nimekirjas on ka 15 Euroopa riiki. Tehnoloogiat kasutatakse inimesele kahjulike bakterite arvu vähendamiseks toiduainetes.
ccr.ucdavis.edu/irr/inus2.shtml

Koobalt-60 on aine millega kiiritatatakse 40 riigis 60 toiduainet. Kiiritamise doosid toiduainetele Inglismaal.
www.ifst.org/hottop11.htm

Toiduainete (kaasaarvatud kondilihamassi) kiiritamine Koobalt 60 -ga on "hea võimalus tuumarelvade tootmisest tekkivate jäätmete utiliseerimiseks"?! www.anarac.com/is_irradiation_safe.htm
Tõestamata on toiduainete kiiritamise ohutus inimese tervisele.

Liha ja kanaliha ioonkiirgusega kiiritamisest - miks see "hea" on. Kindlasti peab etiketil olema tähistatud vastava märgiga.
www.fsis.usda.gov/OA/background/irrad_final.htm

Kondilihamassi töötlemisest ioonkiirgusega saab lugeda, kui otsida märksõna alt "irradiation mechanically meat" või "irradiation poultry".

Ülaltoodu on vaid üksikud näited kondilihamassi küsitavatest omadustest.

Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon on seisukohal, et kondilihamassi ei tohiks kasutada toodetes, milles on viidatud tervislikkusele. Kindlasti peaks kondilihamass olema toote etiketil ühemõtteliselt ja selgelt tähistatud.

ELA liikmesfirmad kondilihamassi oma toodetes ei kasuta ja sellest valmistatud tooteid iseäranis lastele ei soovita.

Vasta
Ennevanasti tõi isa sageli jõest ja järvest koju värsket kala. Seda hoiti mõned päevad kuni nädal külmkapis. Küpsetati-söödi. Vahel tehti ka kalakonserviks ja olid pool aastat külmas keldris. Ennevanasti poes hoiti-müüdi kalakonserve külmletis. Nüüd hoitakse-müüakse sadade külmlettidega kaupluses kalakonserve soojadel riiulitel päikese käes. Säilivusaeg 3-4 aastat. Soojendatud 4 aastat poes samal riiulil, ostad, sööd. Sardiin õlis. Praetud tursk omas mahlas. Toit nimega kala. Käin poes ja vaatan neid alati kurva näoga. Kõht on tühi ja tahaks kala võileivale, aga käsi tõrgub tõusmast seda karpi haaramast. Kõik on nii kaugel loodusest. Tahaksin olla veelgi elav osa elavast loodusest. Oskaks keegi mind lohutada. Olen poes jalutades seepärast tihti kurb.
Vasta
(08-09-2011, 11:44 )OtuTotu Kirjutas: Ennevanasti tõi isa sageli jõest ja järvest koju värsket kala. Seda hoiti mõned päevad kuni nädal külmkapis. Küpsetati-söödi. Vahel tehti ka kalakonserviks ja olid pool aastat külmas keldris. Ennevanasti poes hoiti-müüdi kalakonserve külmletis. Nüüd hoitakse-müüakse sadade külmlettidega kaupluses kalakonserve soojadel riiulitel päikese käes. Säilivusaeg 3-4 aastat. Soojendatud 4 aastat poes samal riiulil, ostad, sööd. Sardiin õlis. Praetud tursk omas mahlas. Toit nimega kala. Käin poes ja vaatan neid alati kurva näoga. Kõht on tühi ja tahaks kala võileivale, aga käsi tõrgub tõusmast seda karpi haaramast. Kõik on nii kaugel loodusest. Tahaksin olla veelgi elav osa elavast loodusest. Oskaks keegi mind lohutada. Olen poes jalutades seepärast tihti kurb.

“Anna näljasele õng, mitte kala!”

Vasta
(10-09-2011, 11:16 )eeru Kirjutas:
(08-09-2011, 11:44 )OtuTotu Kirjutas: Ennevanasti tõi isa sageli jõest ja järvest koju värsket kala. Seda hoiti mõned päevad kuni nädal külmkapis. Küpsetati-söödi. Vahel tehti ka kalakonserviks ja olid pool aastat külmas keldris. Ennevanasti poes hoiti-müüdi kalakonserve külmletis. Nüüd hoitakse-müüakse sadade külmlettidega kaupluses kalakonserve soojadel riiulitel päikese käes. Säilivusaeg 3-4 aastat. Soojendatud 4 aastat poes samal riiulil, ostad, sööd. Sardiin õlis. Praetud tursk omas mahlas. Toit nimega kala. Käin poes ja vaatan neid alati kurva näoga. Kõht on tühi ja tahaks kala võileivale, aga käsi tõrgub tõusmast seda karpi haaramast. Kõik on nii kaugel loodusest. Tahaksin olla veelgi elav osa elavast loodusest. Oskaks keegi mind lohutada. Olen poes jalutades seepärast tihti kurb.

“Anna näljasele õng, mitte kala!”

Et siis OtuTotu läheks Selverisse õngega? Smile

Vasta
http://www.naturalnews.com/033162_food_i...icals.html

Niisiis, ma panen siia lingi, kus on alfabeetilises järjestuses ära toodud väidetavalt kõige hullemad mürgid, mida inimestele toidu pähe serveeritakse. Päästab aind mahepõld.

Vasta
Kas kellelgi on ehk infot selle kohta, kui saastunud on Eesti pastöriseeritud piimatooted loomadele antava kasvuhormooniga (rBGH jms) ning antobiootikumidega?



(viiteks nt selline artikkel: Hormonal Milk Poses Greater Risks Than Just Twinning -- by Samuel Epstein, M.D.)
Tsitaat:More serious are major risks of breast, colon, and prostate cancers due to increased IGF levels in hormonal milk. Evidence for this has been documented in about 50 scientific publications over the past three decades. Among them is the 1998 Harvard Nurses Health Study, based on a follow-up of 300 healthy nurses. Those with elevated IGF blood levels were shown to have up to a seven-fold increased risk of breast cancer.

A less well-recognized risk is evidence that IGF blocks natural, self-destructive, defense mechanisms against early submicroscopic cancers, technically known as apoptosis.
Vasta
Joo Pajumäe talu piima.100% öko ja pastoriseerimata.Saada näiteks Torupilli selveris,Pirita selveris,Kaubamajas ,Stockmanis öko poodides.Kenas pudelis pealekauba.
Vasta
  
  •  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7(current)
  • 8
  • 9
  • ...
  • 15
  • Järgmine 


Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Maailma eliidi varjatud magamistoa "mängud" ehk kuriteod laste vastu excubitoris 456 251,904 29-06-2023, 23:37
Viimane postitus: Mario
  Salajane Leping meie vastu... Infinite 5 6,590 17-12-2018, 17:19
Viimane postitus: Minaelan
  (Info)sõda Kordus 14 8,716 20-11-2016, 22:55
Viimane postitus: Kahvanägu
  Jüri Lina vandenõu Thorondori vastu Thorondor 133 54,367 31-05-2014, 21:49
Viimane postitus: Seba1993
  Liibüa sõda Pohlatohlakas 195 83,679 18-03-2013, 11:36
Viimane postitus: mulk2003
  Antiyhendus maailma S..a vastu Gulja 62 23,551 11-06-2010, 11:34
Viimane postitus: excubitoris
  Lihtrahvas eliidi vastu protsent 14 7,363 30-01-2009, 12:37
Viimane postitus: excubitoris

Alamfoorumi hüpe:


Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
2 külali(st)ne

Expand chat