Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aneemia
Juba üle aasta olen kannatanud aneemia ehk kehvveresuse käes, kuna aga ma ise selle kohta midagi ei tea on abi rohkem kui võimatu saada. Seega ehk leidub siin hulgas veel keegi, kellel on aneemi. Minu perearsti ütles, et ma ei tohiks käia koolis, tööl ega teha midagi füüsilist...ka ühe tuttava perearst oli sama juttu rääkinud.
Mis aga asja hullemaks teeb on migreen(meeletud peavalud, iiveldus,valu tundlikus,pearinglus,isutus)...mis õnnetuseks viimaselajal on väga tihedaks muutunud. Tavaliselt sellisel puhul otsin hämara ja müravaikse koha,paksu sooja teki ja teen kuuma teed(kõige tõhusam on meega tee) aga ikkagi kestab üks hoog viiest tunnist kahe päevani...tablettid ei tule kõne alagi, sest neis pole kaus olnud ei kummagi puhulSad
Vasta
Söö söö ja veel kord söö. Mida rohkem salatit, seda parem. Muidugi koos rohke lihaga, mida sinu suuruse juures polegi vast eriti palju vaja.

Kas aneemia on sul rauaga seotud või hemoglobiiniga? Saan aru, et need on omavahel seoses, kuid tekkepõhjused ja tagamaad on erinevad. Kehvveresuseks kutsutakse üldiselt olukorda, kus 1. puudub raud, mille abil luuüdis moodustuksid punalibled 2. on häiritud hemoglobiini tootmine, mis aitab punalibles hapnikku siduda. Igal juhul on kehvveresus organismi suutmatus ennast hapnikuga varustada.

Kui nüüd võtta veidi teise kandi pealt, siis veri on eluenergiakanalite ja energia liikumise kajastus füüsilisel tasandil. Lisaks hapnikule varustab veri organismi ka erinevate toitainetega. Kuna aga probleem on just hapnikuga, ehk siis sellega, mida kasutame enese elus hoidmiseks, mida igapäev sisse hingame, muundame ja mille lõpp-produkti välja hingame, siis on hapnik meie jaoks justkui meie suhe meie looja olemusega. Me loome iga hetk midagi uut. Me oleme osa ringlusest, hapnik muundatakse tarbimise käigus erinevateks ühenditeks, mida tarbivad jällegi teised eluslooduse osad.
Samamoodi me loome iga ajahetk uut hetke, uut aega ning vana aja jätame selja taha. Selleks et kõik meie energiakanalid oleks pidevas liikumises ja ei tekiks blokeeringuid, tuleb puhastada erinevaid chakraid, mis vastavad erinevatele energiakanalite keskustele. Täpselt samamoodi on ka veresoontega, veri kannab endas infot loome kohta, selle kohta, mis aitab luua uusi rakke, olemasolevaid säilitada ning toidab rakumälu. Luues igal ajahetkel oma keha üha uuesti ja uuesti, toimib see kaadervärk ideaalse kooslusena. Punased verelibled on need, mis kannavad edasi sedasama vajalikku loomematerjali. Miks on nende töö segatud, miks ei saa nad täita oma funktsionaalsust? Vastus peitub inimese alateadlikus soovis liiga palju ennast muuta. Inimene soovib hakata vormima oma keha, oma organismi oma arvamuse järgi, kuid rakumälu ja organismi energeetiline tasakaal ei lase seda teha. Kehvveresus on organismi moodus võidelda inimese alateadliku sooviga oma organismi hävitada. Vale mõtlemine muundab seda loomematerjali, mida inimene kannab oma veres, organism hakkab automaatselt tootma vähem punaliblesi, kuna sellevõrra vähem on tal võimalik muutuda. Kehvveresus on organismi alalhoiuinstinktist tulenev reaktsioon.

Organism viib inimese seisundisse, kus ta nö. nullitakse ja pannakse inimene taas iseennast omas kehas normaalsemana tundma. Mida enam oma keha vihata selle eest, et sul on kas peavalud, peapööritused, jõuetus jne. sümptomid mis on otseselt hapnikupuuduse tagajärjed, seda enam sinu keha end kokku tõmbab. Organism ei hävita ennast kunagi, temal on varud olemas, inimene oma mõtlemisega hävitab ennast.

Lõpetuseks üks triviaalne küsimus - miks on aneemia põdejateks enamjaolt kasvueas ja ka viljakuse-eas tüdrukud ja naisterahvad? Vastuse leiad eelnevast jutust...
Vasta
http://www.kliinikum.ee/ho/index.php?id=...8&mod=page

Aga minu arust pole see foorum haiguste üle arutlemiseks.
Vasta
Alateema on Inimene. Samuti sai siin räägitud energiatest ja muust tavameditsiini jaoks "parast" seega millest selline tõrksus?
Vasta
Kas keegi teab aneemia energeetilisi põhjuseid?
Vasta
Müstikule: Internetis olen neid lehekülgi juba korduvalt lugenudSad

Celticule: Ma söön nii kuidas jaksan! Täielik segatoiduline aga jah arvestades söögi kogust peaksin kaalus juurde võtma mitte alla. Ning ennast alateadlikult või mõeldes hävitada ei taha... Miks on aneemia põdejateks enamjaolt kasvueas ja ka viljakuse-eas tüdrukud? Nujah olen mitemed uuringud teinud ja selle kohapealt olen täiesti terve...
Vasta
Mulle ütles arst kroonilise aneemia kohta 'füsioloogiline eripära'. Sellega tuleb õppida elama nii nagu nt suhkruhaiged õpivad elama oma haigusega.
See ei ole õige, et enese liigutamisest hoidma peaksid, kuna see teeb südame nõrgaks, mistõttu süda jaksab vähem seda niigi kehvakest verd ringi pumbata. Pigem pead end koguaeg jälgima, et kui väsid, siis tuleb puhata ja kui pea hakkab ringi käima, siis tuleb maha istuda jms. st. mitte oma keha liialt koormata. Arvestada sellega, et su veri ei transpordi nii hästi hapnikku kudedesse, kui teistel...
Lisaks celticu söögi jutule - rauapreparaatide regulaarsed kuurid, alguses tõenäoliselt soovitab arst, et millal võtta ja millal aitab (vereanalüüsi põhjal), hiljem tekib juba selline nö kõhutunne, et tunned ära, nii nüüd on vere hemoglobiin madal, vaja seda natuke turgutada. Samuti väidetavalt pidavat fosfor aitama kaasa raua omastamisele. Rauarikaste toiduainete söömisel ja rauapreparaatide tarvitamisel katsuda vältida kaltsiumi sisaldavaid toiduaineid, kuna need takistavad raua imendumist ja kaltsium suures koguses viib ka rauda kehast välja. Punased viljad (ennekõike maasikad, granaatõun), maks ja tailiha, peaks saama su suurteks sõpradeks (: kuna neis on ohtralt rauda.

Lisaks peaksid kindlaks tegema, mis tüüpi aneemia sul on, neid on ka erinevaid. Ning vastavalt sellele on ka ravi.
Kasvueas naistel on tihti aneemia tingitud sellest, et menstruatsiooniaegne verekaotus on suur ning lisaks võib aneemia tuleneda ka hormonaalse tasakaalu kõikumisest tsüklite ajal.

Kui arst abi ei anna selle korral, siis tuleb arsti vahetada. Naljaasi see ei ole ja kindlasti ei tohi seda ravita ja tähelepanuta jätta. Õigeima ravi saad ikkagi arstilt.
Vasta
Kasvueas naised pole alateadlikult oma kehaga rahul. Aga see selleks.

Mõningatel andmetel on väga hea tarbida ka kitsepiima, kuigi sealt saab ka kaltsiumi.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: elis
Mulle ütles arst kroonilise aneemia kohta 'füsioloogiline eripära'. Sellega tuleb õppida elama nii nagu nt suhkruhaiged õpivad elama oma haigusega.
See ei ole õige, et enese liigutamisest hoidma peaksid, kuna see teeb südame nõrgaks, mistõttu süda jaksab vähem seda niigi kehvakest verd ringi pumbata. Pigem pead end koguaeg jälgima, et kui väsid, siis tuleb puhata ja kui pea hakkab ringi käima, siis tuleb maha istuda jms. st. mitte oma keha liialt koormata. Arvestada sellega, et su veri ei transpordi nii hästi hapnikku kudedesse, kui teistel...
Lisaks celticu söögi jutule - rauapreparaatide regulaarsed kuurid, alguses tõenäoliselt soovitab arst, et millal võtta ja millal aitab (vereanalüüsi põhjal), hiljem tekib juba selline nö kõhutunne, et tunned ära, nii nüüd on vere hemoglobiin madal, vaja seda natuke turgutada. Samuti väidetavalt pidavat fosfor aitama kaasa raua omastamisele. Rauarikaste toiduainete söömisel ja rauapreparaatide tarvitamisel katsuda vältida kaltsiumi sisaldavaid toiduaineid, kuna need takistavad raua imendumist ja kaltsium suures koguses viib ka rauda kehast välja. Punased viljad (ennekõike maasikad, granaatõun), maks ja tailiha, peaks saama su suurteks sõpradeks (: kuna neis on ohtralt rauda.

Lisaks peaksid kindlaks tegema, mis tüüpi aneemia sul on, neid on ka erinevaid. Ning vastavalt sellele on ka ravi.
Kasvueas naistel on tihti aneemia tingitud sellest, et menstruatsiooniaegne verekaotus on suur ning lisaks võib aneemia tuleneda ka hormonaalse tasakaalu kõikumisest tsüklite ajal.

Kui arst abi ei anna selle korral, siis tuleb arsti vahetada. Naljaasi see ei ole ja kindlasti ei tohi seda ravita ja tähelepanuta jätta. Õigeima ravi saad ikkagi arstilt.

Rauapreparaadid mul olid aga pärast vereanalüüse ütles arst, et neist polnud kasu.Uusi ta välja kirjutama ei hakanud esialgu tahtis oodata järgmise kuuni...Vahepeal aga sain aga hoopis Magvit b6-te, mis aitas päris hästi väsimuse vastu ja ma suutsin vähemalt keskenduda koolis. Aga neid võttes sagenesid peavaluhood...Viimane kord soovitas arst silmaarstile minna
Ei saa kahjuks öelda, et viga on vales toitumises...Hommikusöögiks on tee,pudru,võisai ja saiake. Lõunaks supp ja magustoit(mannavaht, puding,mingi puuvili) või siis praad (kartul või riis,mingi keedetud liha,kala või kana,salat,tomatid,hapukurk,porgandid jne). Ja õhtul ka mingi praad. Vahepeal joon teed, söön banaane ja mandariine. Eriti suur maiustaja ma pole...
Vasta
Rauatablettidest ei ole kasu, kui juua teed. Sellisel juhul raud lihtsalt ei imendu. Samamoodi mõjub rauatableti võtmisel kohv, kakao, punane vein ja kokakoola, kuigi nende tanniinisisaldus on väiksem kui mustal teel.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat