Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kambja energiasamba väljasõit
Pakun välja, et järgmine pühapäev(19. oktoober 2008) võiks korraldada väljasõidu Kambja poole.

Vajame inimest kes suudab meile täpsema asukoha määrata, kasvõi mingilgi määral, ning täpse käega inimest.

Kui kellelgi on veel miskit informatsiooni välja pakkuda Kambja lähistel toimuvatest või olevatest anomaaliatest, võib postitada sellest või u2u vahendusel teada anda.

Osavõtjad:
Metavo
Gunnar
Paadikapten
...

Muudetud: 11-10-08 kell 19:45:01 Metavo
Vasta
Ma laup 24h tööl ja esmasp pean kooli laekuma ehk vaevalt, et ma jõuan teiega ühineda Sad
Vasta
Järgmine pühapäev mulle sobib.
Vasta
Väike nimekiri tavaarist, mida annaks kaasa võtta:

Ma saan kaasa võtta paar diktofoni (digi ja kassetiga), samuti kaks vanemat digifotokat. Ja saan võtta 3 väikest raadiosaatjat, kui on ette näha, et tuleb hajusamat ringikondamist. Saan võtta ka pildad ja pendlid.

Keegi võiks võtta kaasa, kui on:

1) Magnetkompass.
2) 2 soovitavalt ühesugust võimalikult tundlikku termomeetrit - esimest korda sambas viibides ma nagu tunnetasin temperatuurierinevusi.
3) Filmiga töötav "seebikas" - senisest infost on jäänud mulje, nagu meeldiks anomaalsetele asjadele filmilindile jäämine rohkem kui digitehnikaga jäädvustamine...

Nimekiri võib täieneda, kui kellelgi ideid tekib.
Vasta
Mul on üks pikaldase mõtlemisega magnetkompass võtta. Veel saan kaasa haarata digipeegelkaamera.
Vasta
Minu poolt siis nagu alati transport, videokaamera ja digifotokas. Väljasõit tuleb aga ilmselt pikem kui algselt välja kuulutatud. Kambja energiasamba uurimine ei võta kuigi kaua ning seega lisame plaani mõne objekti juurde. Täpsem info lähipäevil.
Tundlik termomeeter oleks sel korral küll oluliseks abivahendiks kui paadikapten varem seal temperatuuride erinevust koges. Kes hangib?
Ja üldse kutsuks Tartu piirkonna parahuvilisi suuremale aktiivsusele. Miks osalevad uurimisretkedel vaid mõned üksikud?
Vasta
Võtke igaks juhuks kummikud või matkasaapad kaasa! wink
Väljasõit nagu alati vana Kaubamaja tagant parklast umbes kell 11.00. Võin veidi hiljaks jääda.

Muudetud: 17-10-08 kell 20:32:34 Gunnar
Vasta
Meeldetuletus: Väljasõit homme, pühapäeval. Väljasõit kell 11.00 Kaubamaja tagant.
Vasta
Sai seal ära käidud. Tõsi küll, mina otsustasin Elvas, et astun autost maha, seda ma ka tegin ja tulin sealt bussiga Tartusse (ma polnud kaugemale sõiduks piisavas konditsioonis), ülejäänud läksid kuhugi Viljandimaale mingit hiietamme otsima ja muljetavad siis, kui tagasi jõuavad.

EVP-d ja pendeldamist ei viitsinud seal oletatavas energiasambas ette võtta (pole nagu kuulnud kah, et EVP sellistes kohtades midagi annaks). Sai kohta uuritud pildadega - tundus, et saime mingi ettekujutuse samba oletatavast laiusest kätte küll. Samas mida need pildad mul ikkagi näitasid, tont seda teab... tuleb mingi test teha, et hinnata nende usaldatavust. Gunnaril oli autotermomeeter, mingi allasajakroonine plönn, see näitas suht lambi näitusid (eks Gunnar räägib hiljem lähemalt). Metavol oli 2 kompassi - mingi väsinud magnetkompass ja mobiili kompass. Viimane andis samba juures paar anomaalset näitu kahSmile

Aga selle käiguga tekkis mul paar ideed...

Nimelt, esiteks, kui ma olen pildadega samba piirid ära määratlenud, võiks need märgistada (kasvõi mingi tokk maasse püsti vms), siis on muude mõõteriistadega tegelastel lihtsam tegutseda. Muidugi jama on see, et elumajad on seal krdi lähedal ja seetõttu ma pildadega päris põllule minna ei julgenud (tont teab, äkki on eravaldus), suurem mõõtmine tuleks ilmselt öösel ära teha.

Teiseks oleks hea ikkagi koguda infi seal toimunud liiklusõnnetuste kohta. Võru maantee teeb seal samba juures kerge kurvi, aga Gunnar ütles, et seal saaks lõdvalt 180-ga lasta, nii et siis maistest põhjustest tuleksid kõne alla vist vaid purjus juhid ja Otepää poolt tulevad autod... Väga lihtne on ju väita, et "õnnetusi põhjustab mingi sammas".

Gunnar käis välja idee, et kasutaks infrapunatermomeetrit... mul selle peale nüüd tekkis idee, et kui kellelgi on vana öönägemisreziimiga videokaamera, millel sai mingi nipiga seda ööreziimi ka päevasel ajal aktiveerida, siis sellega ehk filmiks seal veidi... ja prooviks nii päeval kui ka öösel.

Piltidelt ma midagi kahtlast ei avastanud, täitsa tavalised klõpsud.

Kus mu pildad siis reageerisid? Esimene reaktsioon oli just Võru mnt-Otepää mnt ristil asuva ohutussaare Kambja-poolses servas. Teised reageerimised toimusid umbes 50 m Kambja suunas, seal, kus üks kruusatee Võru maanteelt vasakule keerab ja seda mõlemal pool Võru maanteed. Põldude peale ei hakanud ma ronima.

Muudetud: 19-10-08 kell 14:58:07 paadikapten
Vasta
Paadikapten, mul on selline vanem videokaamera olemas, kuid ei mõista mis see head võiks teha.

Kompassist rääkides, siis kipun arvama, et selle energiasamba saaks ära piiritleda ka täpse kompassi abiga. Ühes kohas viskas lambist 10 kraadise suunamuutuse sisse, sammusin selle kohapeal edasi-tagasi mitu korda ja olen kindel, et tegu polnud minu saamatusega. Kuna enamus olid juba autosse ära kobinud selleks hetkeks, ei jäänud kauemaks passima.

Pildid
Vasta
http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=3835

Kas öönägemise reziimiga kaamerad ja termokaamerad mitte suht sama süsteemiga ei tööta (infrapuna)?

Igiammu oli lehes artikkel, mis rääkis, et osade videokaamerate öönägemisreziimi tuleb täiustada, sest seda reziimi saavat aktiveerida ka päevaajal ning siis pidavat saama vaadata näiteks läbi inimeste riietuse... Peab selle artikli kusagilt üles leidma, äkki netis on.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: paadikapten
http://www.para-web.org/viewthread.php?tid=3835

Kas öönägemise reziimiga kaamerad ja termokaamerad mitte suht sama süsteemiga ei tööta (infrapuna)?

Igiammu oli lehes artikkel, mis rääkis, et osade videokaamerate öönägemisreziimi tuleb täiustada, sest seda reziimi saavat aktiveerida ka päevaajal ning siis pidavat saama vaadata näiteks läbi inimeste riietuse... Peab selle artikli kusagilt üles leidma, äkki netis on.

Minu oma saab ka päeval aktiveerida, kuid hetkel asi paranduses. Pole proovinud ka läbi riiete vaadata. Kuidas see aga termokaameratega seotud on?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Metavo
Kuidas see aga termokaameratega seotud on?

Lihtsalt mind huvitab, mis süsteemiga termokaamerad töötavad, mõni spets võiks asjast rääkida, et saaks teada, kas nad oma tööpõhimõttelt erinevad öönägemisega videokaameratest.

Ühesõnaga, infi liigub vähe ja see tehnika osa tundub olevat väärt uurimist... ja katsetamist selle samba jm taoliste asjade peal.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: paadikapten
Lihtsalt mind huvitab, mis süsteemiga termokaamerad töötavad, mõni spets võiks asjast rääkida, et saaks teada, kas nad oma tööpõhimõttelt erinevad öönägemisega videokaameratest. Ühesõnaga, infi liigub vähe ja see tehnika osa tundub olevat väärt uurimist... ja katsetamist selle samba jm taoliste asjade peal.
Pidamata ennast eriliseks spetsiks (see tarkus on kõik netist leitav): erinevad riistad ja erinevad tööpõhimõtted - ühist vaid niipalju, et mõlemad kasutavad infrapuna, aga termokaamera palju pikalainelisemat. Termokaamera näeb püsisooja elukat (no inimest näiteks) ka täielikus pimeduses, öönägemisega kaamera aga mitte. Viimase korral polegi nii oluline infrapuna kui väga nõrga valgussignaali tugev võimendamine. (Infrapuna annab muidugi võimaluse silmale nähtamatute infrapunapro¾ektorite kasutamiseks valgustamisel - kus sellest kasu võib tõusta.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Thermographic_camera
http://en.wikipedia.org/wiki/Night_vision_device
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Gunnar
...Tartu piirkonna parahuvilisi suuremale aktiivsusele. Miks osalevad uurimisretkedel vaid mõned üksikud?
Oops maha magasin Laugh
Vasta
Tegelikult Kambjasse võiks taas minna mõne pendlist erineva mõõteaparaadiga
Vasta
Norm, ma pole veel ühelgi väljasõidul käinud. Tulen kindlasti kaasa kui aeg sobib muidugi.
Vasta
6. mai 2009 kell 4 hommikul sai tehtud taas väike väljasõit Kambja energiasamba juurde.
Osa võtsid Metavo, Sauram, Elektromagnetvälja Detektor(EMVD), Video Kaamera.
EMVD midagi väga paranormaalset kahjuks ei registreerinud ning mõned osavõtjad pettusid saadud tulemustes.

Vasta
Vähemalt nägime toonekurge! Seegi hea Smile
Vasta
No ja mis te siis lootsite? Täiesti tühi koht ju... senimaani on too Kambja lihtsalt rahvajutu tasemel ja sedagi vaid paari inimese suus.
Vasta
Irw. Metavo käisid 'deidil' vä?
Vasta
Elvast ehk leiab midagi põnevat:
http://klubi.energo.ee/koolitus/k76.phtml

Saaks ka Tõravere teleskoobid üle vaadata.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Flash
Irw. Metavo käisid 'deidil' vä?
EMVD tahab jah natuke liikumist ja tutvumist saada.

Elva ja Lõuna-Eesti loodusrajad võib läbi käia, kuid ei tea kuivõrd võimeline tunnetama olen kui iga suunavälise liigutuse peale seier hüppama hakkab.
Vasta
Nüüd on juba soojem, kannatab igale poole juba minna.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kolgu (ka Kaiu) raba väljasõit 27-29 apr Tom 217 119,478 08-09-2015, 20:32
Viimane postitus: zzz34
  Saka mõisa väljasõit 26 mai Tom 72 54,557 10-01-2011, 22:16
Viimane postitus: Tom
  Väljasõit rohelusse 17-19.aprill.09 Tom 20 9,337 20-04-2009, 16:00
Viimane postitus: Metafor

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne