Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veregrupid.
Ei ole küll üleni paranormaalne teema, aga minuarust üsna huvitav.

Inimese "loomise" hetkel oli olemas ainult üks veregrupp - O, mis tähendab, et puudusid antikehad. Umbes 20 000 a.ekr toimus Euroopas, Skandinaavias ja ka Austraalias! pisike mutatsioon, mis tõi kaasa A veregrupi - A-antikehade tekkimise vereliblele. Järgmine mutatsioon toimus u 10 000 a.ekr Aasias, kus tekkis veregrupp B - B-antikehadega. Ja alles u 500 aastat tagasi tekkis eelneva kahe segunemisel AB-veregrupp.
Mida see veregrupp siis meile annab?

O-veregrupi inimestel on tugev tervis- neid ähvardavad ainult mao- ja soolehaigused. Seejuures elavat nad teiste veregruppide esindajatest 60 protsenti suurema tõenäosusega vanemaks kui 75 aastat. Põhjus on nende tugevas psüühikas. Kuid siiski ähvardavad O-veregrupi inimesi aga peamiselt kõikvõimalikud põletikud, allergia ja haavandtõbi. O-veregrupi inimesed on tavaliselt liikuva eluviisiga ja nad vajavad pidevat füüsilist koormust. Neile sobib rasvavaba, kuid mitte taimetoit. Nende menüüsse peaks kuuluma üsna palju punast liha, mereande ning puu- ja juurvilja. See-eest vältima peaks nisu- ja maisitooteid, kaunvilju, ka palju piima ja kapsast ei tule kasuks (viimane mõjub kilpnäärmele). Tervise tugevdamiseks soovitatakse juua tomati- ja porgandimahla. O-veregrupi inimesed on energilised, nad peavad pidevalt midagi korraldama. Neil on omadus läbi lüüa, sest nad on head suhtlejad, pealegi on selles veregrupis inimestel tugev tahtejõud. Energia on neil tõesti ammendamatu - keskendudes tööle võivad nad lühikese ajaga ära teha kolm korda rohkem kui mõnigi kolleeg.

A-veregrupi inimestel on kalduvus haigestuda nn. tsivilisatsioonihaigustesse: infarkti, ateroskleroosi, suhkruhaigusesse, neerukivitõppe, kasvajatesse. A-veregrupi inimesed kipuvad end haigeks töötavama . Ja nii ohustavadki neid südame- ja veresoonkonnahaigused ja kasvajad; sageli teeb muret sapp või keskikka jõudes saavad neist diabeetikud. A-grup on taimetoitlaste veri. Tema menüüsse kuuluvad juur- ja puuviljad, herned, oad, soja ja toiduõli. Liha- ja piimatooted tekitavad tema tundlikus seedetraktis raskustunde. Kuigi tegemist on taimetoitlasega, oleks soovitatav menüüst välja jätta oliivid, kapsas, tomatid, apelsinid ja mandariinid. A-veregrupi inimesi peetakse kohusetundlikeks ja püüdlikeks, kes täidavad vastu vaidlemata kõik oma kohustused. Neid võib julgesti nimetada täiuslikeks - kui nad juba üht asja alustavad, viivad nad selle ka võiduka lõpuni. Tänu sellele teevad nad ka kiiresti karjääri. Neile võib loota ja nende jah-sõna peale kindel olla. Peresuhetes on A-veregrupi inimesed oma lähedastele truud. Arvatakse isegi, et selle veregrupi omanikud on teistest intelligentsemad.

B-veregrupi omanikud jäävad oma tervise poolest kahe eelnimetaud veregrupi vahepeale ja neil on teistest sagedamini täheldatud suhkruhaigust või kroonilist väsimust. B-grupp ennustab vastupidavat seedetrakti. Jookidest on keelatud apelsini- ja tomatimahl, õlu, kange alkohol, samuti must tee. Selle asemel on soovitatav juua rohelist teed, punast veini, õunasiidrit, kohvi ja greibimahla. B-veregrupp lubab loota vastupidavat seedetrakti ja tugevat immuunsüsteemi. Soovitatav on süüa palju rohelist, mune ja väherasvaseid piimatooteid. Piirata tasuks aga maisi, arahhise, tatra ja seesamiseemnete tarvitamist - need aeglustavad ainevahetust ja seedeprotsessi. Kasuks ei tule ka kanaliha, mereannid, tomatid ja kõikvõimalikud vorstikesed. Teraviljadest tasuks eelistada riisi ja nisu. Väga soovitatav on juua rohelist teed.B-veregrupi hulgas domineerivad tundlikud natuurid ja andekad inimesed, kelle välise rahulikkuse taga on peidus tundlik ja haavatav hing. Tegemist on usaldusväärsete kolleegidega, kes tööl nõuavad nii endalt kui ka teistelt. B-veregrupi naised on palju armukadedamad kui mehed.

AB-veregrupi kohta oskavad geneetikud vähe kosta, sest seda tuleb üsna harva ette. AB-veregrupi inimestes peitub kaks hinge, kes püüdlevad harmoonia poole. Paraku põhjustab see sageli tõelisi hingepiinu ja enesesüüdistusi. Kõiki muresid elavad nad läbi iseendas, mis võib sageli põhjendamatu alaväärsustundeni viia.

Ehk, kui mina olen näiteks 0+, mis on kõige ürgsem veri, siis ei tasugi loota, et ma suudaks näiteks taimetoitlaseks hakata.

Kas mõni teadjam oskab ka paranormaalsete võimete vaatepunktist veregruppe kirjeldada? On jäänud mulje, et shamaanilikud/nõialikud võimed on siiski päritavad, järsku on ka nendel seos vere(tüübiga)ga?

Allikad: http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=95835
http://www.lisashea.com/lisabase/biology/art14433.html
Vasta
Huvitav... Mina just olen kuulnud, et O vereguppiga inimestel on kehemat sorti tervis, just nende antikehade puudulikuse tõttu.

Endal on mul O-Positiivne, ja see kirjeldus on küll nagu rusikas silmaauku.
Vasta
Päris huviatv lugemisvara ja täitsa juurdlema võttis. Seda asja jah, tuleks küsida mõne med.töötaja käest, kuidas nende veregruppidega lood on. Doonoreid ikka meie rahva seas on ja ei häbeneta oma verd loovutada. Ise seda kahjuks teha ei saa, kuigi väga tahaksin, kuid tänu lapsena põetud kollatõvele, ei ole mu veri kõlbulik.
Olen kuulnud, et erinevatel rahvastel on selline enam- vähem kindel veregrupp. Kui enamusel valgetest inimestest on A ja B või see koos, siis mustadel on enamusel 0 grupi veri. Loomulikult on erandeid, kuid rahvuspildis on ikka üks veregrupp teisest üle. Ja sedagi tean, et 0 grupi veri on üsnagi hinnatud, sest see sobib kõigi teiste grupi inimestele, seda siis sellisel juhul, kui mingi erakorraline avarii juhtub olema ja käepärast pole kohe täpset võtta. Kuid 0 grupi inimene peab ise kasutama 0 grupi inimese verd, nii on loodus seadnud. Teisi saab aidata, kuid teda ennast saavad aidata ainult ta enda sugulased või siis samasse veregruppi kuuluvad inimesed. Nii, et 0 grupikad, olete potensiaalsed ''päästjad''! Ka seda olen kuulnud, et erand kordadel on mõnel inimesel veregrupp muutunud, kord on üks ja siis mingil ajahetkel teine. Ja samas onju teada ka sünnitavatel emadel selline probleem, et nii mõnelgi juhul vajab sündiv laps teist verd, kui seda ema enda veri on - nn. reesusfaktor.
Aga üldjuhul jah, sarnaseid jooni võib samade veregruppide inimestes leida küll. Nii nagu sarnasusi võib leida samades tähemärkides sündinutel jne, jne.
Vasta
5 aastat möödus sellest kui jäin raskelt haigeks. Luuüdi ei tootnud verd ning haiglasse sattudes olin juba suht minekul omadega. Õnneks saadi asjale kähku piir peale ning hakati ravima. Leiti, et minu noorem õde sobib luuüdidoonoriks. Sel ajal oli mul veel B-positiivne veregrupp. Tehti keemiaravi, mis hävitas immuunsusüsteemi ehk kaitserakud ning siirdati õe luuüdi. Point selles, et temal oli A-positiivne grupp. Nii hakkas ka minu organismis uus üdi tootma A gruppi. Huvitav on see, et olen ka ise saanud aru, et minus on toimunud mingid muutused. Olen palju emotsionaalsem, suhted lähedaste inimestega on väga tähtsad, kui tüdrukuga kõik rappa jooksis, oli väga raske, on ka veel praegu (aasta hiljem). Üldse muutus ka muusikamaitse, toiduisu jne. Eks mingil määral mõjus ka see, et aastad möödusid ning sain vanemaks aga ikkagi.
Vasta
Tegelikult jaotuvad veel veregrupid: näiteks minul on B(III)+ ehk siis teaduspäraselt BrhD+ ja ma päris kindel ei ole kas, mulle sobiks B grupi veri,mis on miinusmärgiga.

Muudetud: 8-10-08 kell 15:33:01 seffe
Vasta
Minul on endal 0rhD+
rhD on reesus faktor. Mis iseenesest on antigeen.
ja see +/- näitavad, et kas on verel kokkupuudet olnud rhD antigeeniga või mitte.

Kui inimesel on rhD- siis talle ei sobi rhD+. Kuid vastipidi läheb küll.

Veregruppidest siis täpsemalt:
A - omab B antikehi ja A antigeene
B - omab A antikegi ja B antigeene
AB - ei oma ühtegi antikeha, ning A ja B antigeene omab
0 - omab A ja B antikehi, ning ei oma ühtegi antigeeni

EDIT: Veaparandus

Muudetud: 8-10-08 kell 16:07:19 Nazz
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Tom

AB-veregrupi kohta oskavad geneetikud vähe kosta, sest seda tuleb üsna harva ette.

-----------------------------------------------
Hmm, mul nt on AB+ ja huvitaval kombel on AB gruppi veel tervelt kolmel mu lähedasel inimesel(pole keegi neist veresugulane) ning kõik oleme just nimelt nö eesti verdSmile st pole viimaste põlvede vältel segatud teiste rahvustega (teadaolevalt ühel neist on läti verd suguvõsas, aga seda isapoolt mingi 4 põlve tagasi)

Muudetud: 8-10-08 kell 23:23:31 333

Muudetud: 9-10-08 kell 13:22:48 Tom
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Tom

Umbes 20 000 a.ekr toimus Euroopas, Skandinaavias ja ka Austraalias! pisike mutatsioon, mis tõi kaasa A veregrupi - A-antikehade tekkimise vereliblele. Järgmine mutatsioon toimus u 10 000 a.ekr Aasias, kus tekkis veregrupp B - B-antikehadega. Ja alles u 500 aastat tagasi tekkis eelneva kahe segunemisel AB-veregrupp.

Huvitav on muidugi, et Skandinaavias ja ka Austraalias samal ajal - asuvad teised nagu küllalt kaugel! Keegi käis meite kandist aborigeenidel kosjas või vastupidi.wink Kuidas on järeldusele jõutud sellises aegreas, kas selle kohta on ka miski teaduslik uurig tehtud? Põhimõtteliselt peaks olema ju võimalik kuivanud verest igasugu asju välja lugeda, seega tehtav.

Muudetud: 9-10-08 kell 13:22:17 Tom
Vasta
oman B 3 + Laugh
ja jutt on suhteliselt õige, enam jaolt, suur info tegelikult.
Vasta
Üks Joe Montaldo nimeline ufo-uurija saatis tulnukatega kokkupuutunud inimeste kohta statistikat:

total from 1123 contactees over 2 years
O- 405 36%
O+ 326 29%
A+ 166 15%
A- 34 3%
B+ 23 2%
B- 23 2%
AB+ 34 3%
AB- 112 10%

Võrdluseks kogu elanikkonna jagunemine veregruppidesse:
O- 4.33%
O+ 36.44%
A+ 28.27%
A- 3.52%
B+ 20.59%
B- 1.39%
AB+ 5.06%
AB- 0.45%

Ehk, kui sul on 0- või AB-, siis on tõenäosus uhuud näha kordades suurem. Bleh

[Muudetud: 12-7-2010 Tom]
Vasta
Ohhoo.
Olen 0-negatiivse verega. Energiline ma nüüd küll pole, koguaeg on tahtmine magada. Bleh
Ning uhuu nägemise kohta, Tom, see polegi ju halb! Ikka tahaks ju näha. Laugh
Vasta
0+ oleks nagu mu enda horoskoop - rohkem täppi oleks raske panna. Ufode koha pealt peaks mainima, et pagan.
Igatahes, tänud Tom'ile rõõmustavate uudiste eest...
Hakkan kotte pakkima. ;D
Vasta
Mul on AB negatiivne veregrupp.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas iff0lenvms
Mul on AB negatiivne veregrupp.

Ja kuidas kommenteerid seda eelmainitud statistikat?

Tsitaat:Ehk, kui sul on 0- või AB-, siis on tõenäosus uhuud näha kordades suurem. Bleh

[Muudetud: 6-8-2010 Tom]
Vasta
Ma ei saa sellest "uhuu"-st aru. Kahe hinge kohta ei oska midagi kosta, aga see AB grupi viimane lause tundub küll tõsi.
Vasta
uhuu ehk siis tulnukad või midagi selle laadset.. Tomi eelnevalt toodud statistika näitab, et AB- saab kõige suurema tõenäosusega kontakti mingi tulnuka laadse olendiga.. kuidas iganes sa neid kutsuda tahad - uhuu, tulnukas, ufo, tont... vahet pole.
Vasta
Kuidas, kui O+, O- ja A+ on kolm esimest? Võin pange ka panna millegiga.

// Kuskilt materjali pole veregrupp AB- kohta?

[Muudetud: 9-13-2010 iff0lenvms]
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat