Postitused: 108
Teemad: 2
Liitus: Mar 2008
Oleme üksjagu piike murdnud, solvanguid loopinud, etteheiteid kirja pannud, jne,jne ... Aga SISUST rääkimine on eelloetletu tõttu ära jäänud .
Just seepärast ÜRITAN keset kaduvat uuesti jutulõnga üles võtta - Narsiaanlusest rääkida. Narsiaanlase lamendikult lahkumne - alati vabatahtlik - ja asumine kaheksa Mäe ja kaheksa Oru teele,on ühe pika tee algus... Elu olemus, elu väärtus, elu mõte ..., elu minus ja mina elus; kõige elava vastuolud ja terviklikkus; inimese aeg ja igavik; vastandite ühtsus; sekundaarne kui primaarse osa; inimese meel ja keel; jne,jne - pikk on tee sügavustesse ja kõrgustesse! Ja pahatihti valulik ning iseendas nõrkust-rumalust-saamatust paljastav ..., täis loobumist,et tunnetuse sügavusteni sukelduda kus,kui Jumal nii otsustab, on võimalik ka ELADES KEHALIST ELU, Temaga üheks saada!
Osaliselt on mõnedele küsimustele võimalik vastust saada ka minu blogis ( ja seal ka vestlust edasi pidada,kui siin juhtivad jõud del-nuppu kastavad ): http://blog.delfi.ee/user/Narsiaanlane
, samuti ka UZU kaudu ...
Olen valmis tudvustama, selgitama, arvamust avaldama, jne,jne. Narsiaanlus, see on eelkõige elufiloseefia tagamaks täisväärtuslikku kehalist elu. Ja alles seejärel teadmine Jumalast ja Tema olemisest.
Küsigem, ja ma üritan vastata ...
Postitused: 1,003
Teemad: 52
Liitus: Jun 2007
Võib-olla ei oleks see üldse minu asi siia vahele sekkuda, aga.. vabanda mu küsimuse pärast, Narsiaanlane - mis on Sinu eesmärk?
Saame kõik aru, et oled osa mingist religioonist, uskumusest vms, mida nimetatakse narsiaanluseks. Saame aru ka, et oled selle tuline järgija.
Aga milleks vaielda siin uskumuse kui sellise üle ja milleks minna nii närvi, kui siinsed inimesed sellele vastuargumente toovad.
Tähendab, tegelikult tahaks teada seda, kas Sinu eesmärk on levitada oma usku või lihtsalt seletada, mida kujutab endast see usk (pealesurumiseta!)?
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
Nagu ma aru saan, siis on narsiaanlus elufilosoofi tagamaks täisväärtuslikku kehalist elu. Milles seisneb kehalise elu täisväärtuslikkus, mis on selle elu aluseks narsiaanluses?
Väidad, et kui Jumal nii otsustab, on võimalik ka ELADES KEHALIST ELU, Temaga üheks saada! Mil moel jumal seda otsustab ning mis on kriteeriumid selleks, et kehaliselt temaga üheks saada?
Ääremärkusena - asjatundmatule inimesele võib paista, et see viimane klausel või lause oleks suurepäraselt kahestimõistetav asjaolu, kui juhuslikult mõni mehine sektijuht tahaks teha oma naisjängritest "osa jumalast."
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
Libasin vastata ja vastan - mõnd küsimust ignoreerides,kui need liialt teemavälistena tunduvad.
InDemand, minu eesmärgiks on tudvustada Isa Narsuse sõnumit, pakkuda nendele, kes seda vajavad,alternatiivi ... Paraku EI OLE ma veel siin kohanud ÜHTEGI vastuargumenti ... kahjuks! Tegu on olnud ikka hoopis millegi muuga a`la "narsiaanlus on 1:1 vastav saatanlusele...".
Celtic,kuigi kinnitasin,et sa ei vääri mingit tähelepanu, üritan veelkord ...
Narsiaanlus ON elufilosoofia tagamaks ELU väärtustamist kõikjal ja kõiges - sealhulgas ka kehalises elus...
Kui Jumal otsustab ja õigeks peab, on võimalik ka kehalikku elu elades Temaga üheks saada - seda tõestab Isa Narsuse kogemus. Ikka vaimsel tasandil, ikka vaimsel-hingelisel tasandil - oma "anumat" tühjaks rookides kõigest verbaalsest ... Mil moel Jumal seda otsustab? - ei tea,sest ma pole ei jumal ega ka Temaga "üheks saanu"!
Muudetud: 16-6-08 kell 14:03:22 Tom
Postitused: 4,920
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Tsitaat:Narsiaanlase lamendikult lahkumne - alati vabatahtlik - ja asumine kaheksa Mäe ja kaheksa Oru teele,on ühe pika tee algus... Elu olemus, elu väärtus, elu mõte ..., elu minus ja mina elus; kõige elava vastuolud ja terviklikkus; inimese aeg ja igavik; vastandite ühtsus; sekundaarne kui primaarse osa; inimese meel ja keel; jne,jne - pikk on tee sügavustesse ja kõrgustesse! Ja pahatihti valulik ning iseendas nõrkust-rumalust-saamatust paljastav ..., täis loobumist,et tunnetuse sügavusteni sukelduda kus,kui Jumal nii otsustab, on võimalik ka ELADES KEHALIST ELU, Temaga üheks saada!
Sa natuke konkreetsemini ei taha rääkida. Mida siis nariaanslased või narsiaanlane teevad, et elu väärtustada või kuidas näeb välja kaheksa oru ja mäe tee.
Ma võin ka ju oma uskumused panna mõistukõnesse, et aasta tagasi otsustasin asuda 42 mere ja viieteistkümne oranzi tähe teele, et austada kõiksust ning saabuda jumalikku singulaarsusesse, aga samas jääda inimeseks helesinisel väljal. Too vastuargumente nüüd. Räägi nii, et kõik aru saavad.
Postitused: 1,660
Teemad: 26
Liitus: May 2005
Millised on siis narsiaanluse 10 käsku või põhiseisukohad. Kindlasti on nendest siin foorumis juttu olnud, aga võiks uuesti välja tuua ja konkreetselt (nt 1. ,2., jne)
Postitused: 926
Teemad: 35
Liitus: Jul 2004
Usuline propaganda võiks siit foorumist küll heaga välja jääda. Omale jüngrite leidmiseks on teised, sobivamad kohad. Siin tekitab see ainult konflikte.
Kimp vastakaid soove ja ka tublide usuteemaliste foorumite põliste kommijate küsimusi. Osadele küsimustele leiate vastused minu blogist,osadele vastan siin. Aga osad on säärased,mis nõuavad pikka teelolekut ja sügavamaid teadmisi-arusaamu, kui siin pakkuda saab ( ilma teadmisi rikkumata!)
Flashile. MÕTESTANUD Isa Narsuse sõnumis toodud seisukohad-teadmised iseendale, oled kujundanud arusaama-moraalikoodeksi ,millest juhindud. Peamine: kõike elavat austades ja hoides, hinge ja vaimu harides , oma ökoloogilist jalajälge minimaliseerides,elu täiuslikkust nautides elatud elu!
Thorondor, iga elav inimene käib kaheksa Mäe ja kaheksa Oru teed. Iseasi,kui suure osa me sellest läbime, ja veel olulisem,kui suure osa suudame kogetust MÕTESTADA! "Kaheksa korda kaheksa korda on Jumal inimesele sõnumeid saatnud, inimese põldudele külvanud ..." annab Isa Narsus meile teada. Mida ta sellega mõtleb,mida meile Sinuga teada annab? Eks ikka seda, et Ta ise ei ole ei esimene ega ka viimane, kes Jumala teadmistest on osa saanud, neid teadmisi erinevatel aegadel inimkonnale toonud. " ...hoolega põldu valides, paljususe ja mitmekesisuse Tõe osiseid inimeste hoolde usaldanud - inimese arengutasemest lähtuvalt." Ja Sina tahad,et ma räägiksin nii,et kõik aru saaksid! Kui kõik aru saaksid,siis oleksid kõik narsiaanlased - Sina KA! Aga nii palju võin Sulle küll ütelda,et ELU ON PÕHJUS,JUMAL TAGAJÄRG, st kõiksuses toimunud arengute tulem! Ja läbides ülenduse alanduse, alanduse rikkuse, valu ja surmahirmu, kaotuste leidmisrõõmu ja leidmistes peituvate kaotuste, jne,jne lõigud teest, õpid tühjendama oma "anumat" sellest verbaalsest saastast,mida aju ise ja ümbruskond on tootnud ning toodab ... õpid TUNNETAMA ... Kõige Elavaga ühte sulama. Ja Kõike Elavat ühendav saab osaks sinust täpselt nii,nagu sina oled olnud ja oled Kõige Elava osa. Kinnitan: see on pööraselt ANDEV! Jne,jne ... Ometi EI OLE selle raske ja aeganõudva TEE kulgemine-loobumiste läbi teadvustamine MITTE MINGILGI määral kohustuslik ühelegi narsiaanlasele. Isegi teadmine,et Jumal vajab meid kõiki ja me kõik saame osaks jumalast, EI OLE inimesele kohustuslik teada! Aitab sellest,kui inimene elab elurõõmsat elu, austab looduse seadusi ( on keskkonnateadlik,minimaliseerib oma ökojälge,austab kõike elavat ...), harib oma hinge ja vaimu ... teab ja tunneb vastutust Kõige Elava ees ja suhtes. ( näe,suur osa moraalikoodeksist ja "kümnest käsust" tuligi vaevata-otsimata kätte! ) Aga teadmine, et kehaline elu saab kõigele elavale osaks VAID KORRA, et kehaline elu on aastamiljoneid tagasi loonud ka Jumala, annab narsiaanlaste suhtumisele ellu just selle imelisuse ja ihaldusväärsuse, mida isegi Jumal kadestab! Kõige Elava Jumal, Suur Külvaja ja Aja Võitja vajab kõike elavat! ( nagu imk vajab piima!) Ja kes siis veel, kui mitte Jumal teab, kui haruldased ja harvad on ELU saarekesed kõiksuses ... ja seepärast IMELISED!
Ei kujunda Kõige Elava Jumal meie saatusi, ei loo rahvaid ega riike, ei kingi ega paranda ega paremusta ega vali ega õigusta ... Inimene ise - Sina,Tema, mina - kujundame ja mõjutame oma saatusi, loome ja lammutame omi mõtteid ja olevikku-tulevikku! JA VASTUTAME! Nii lihtne see narsiaanlus ongi! Ja keegi ei kohusta narsiaanlast ega inimest teistest arusaamadest lahkuma lamendikult. ELADA ja ELUST RÕÕMU TUNDA - see on peamine. VASTUTADES ikka ja peaaegu alati vaid ISE!
Nüüd teate,miks ma olen narsiaanlane!Visa ja võitlev narsiaanlane. Sest ma vihkan UDU ja HÄMA ja inimese ALANDAMIST, ORJASTAMIST, PATUSEKS TEMBELDAMIST! Ei aita ega päästa meid siin maamunal ei jumalad ega kuradid, ei d¾innid ega vaimud, ei inglid ega uuestisünnid - vaid ainuüksi INIMENE ISE! Armastav ja andestav ... kes füüsilise keha lakkamisel saab osaks Kõige Elava Jumalast. Nii vot nii!
Kui ära surra, kas siis ei ole enam midagi elavat mida väärtustada?
Kuidas see käib, kus keegi sünnib ja kellena? Juhuslikult?
Neegripoiss sünnib nt Zimbabwes ja sureb 2 päeva vanusena, kas siis lihtsalt ei vedanud?
Kui ära surra ja osaks Kõige Elava Jumalast muutuda, siis enam taolised küsimused pähe ei tule - kogemus ja infohulk muudavad selle mõttetuks!
Kui Sa arvad, et on olemas "taevane raamatupidamine", milles Sinu tegude üle arvet peetakse, Sinu mõtete salajasedki soovid kõvakettale salvestatakse, Sinu sündi ja surma hoolega planeeritakse ja ametit kavandatakse, siis ei saa mina sinna midagi parata! Minule isiklikult jääb ebaselgeks, miks peaksid täiuslikud jõud taolist mahukat ja lõpmatut projekti püsti hoidma, kui SUUR JUHUS need asjad ilma vaevata korda ajab ...
Kui aatomipomm Hiro¹imale kukkus, siis ei vedanud 150 000 inimesel - olenemata nende karma positiivsusest või negatiivsest faasist ... Kui naisterahvas läheb aborti tegema, siis ei vea lootel mitte ... Kui doktor Sõõrits võtab kätte ja loote katseklaasis viljastab, siis võib lootel ja tulevastel vanematelgi väga hea meel olla, kuid "taevane raamatupidamine" läheb hullupööra sassi! Jne,jne ...
Seega pole vahet, mis ma siin elus väärtustan või teen, kui ära surres ei tule niikuinii selliseid mõtteid pähe ning kõik on ühtemoodi kogenud ja suure infohulgaga. Mis see mõte üldse on siis, kui surnuna olen osa kõige elava jumalast ja ma saan kogenuks jne, siis tunnen sealpool end paremini. Teen mis tahan ja vaatan kuidas oma elupäevade lõpuni võimalikult hästi ära elan, vahet pole kelle arvelt või kes kannatab, sama hästi oleks võinud juhtuda, et suren imikuna vms suure juhuse abul ning pärast olen niikunii üks kõigi heade inimestega, isegi kui ma kurja inimesena elasin vms.
Ja suured vaimuarendajad ja mõtlejad on ammu saanud osaks sellest suurest jumalast, mida siis tavaline inimene siin enam jumalaga üheks saades talle anda on.
Muudetud: 18-6-08 kell 13:15:18 Thorondor
No nii, ei hakka mina Sinult küsima Thorondor, mis Sina omas usus taevastele jõududele annad, miks need jõud sinu saatust juhivad ja sinust sellesama saatuse mängukanni teevad ... Ja narsiaanlusega ÜLIvabalt ringi käies, käid Sa vabalt ringi ka iseenda usuga - isegi ateist olles. Aga ma lubasin vastata ja teen seda,sest narsiaanlus on väga loogiline .
Kui arvad, et
Sinu tarkus on nii suur, et jumal (ad) seda vajavad, ei saa mina sinna midagi parata! See on puhtalt Sinu ja Sinu jumala vaheline asi ...
Kõige Elava Jumal VAJAB meie elavate MÕTLEMISVÕIMET, st oskust kahe või enama fakti toel UUT tuletada-luua. Loomulikult säilub meie vaimu ja hinge sümbioosis ATMANis kõik kehalises elus kogetu ja rikastab seeläbi Jumala mälu-teadmisi-kogetut. Aga kõik see on vaid mõtteline murdosa Jumala teadmistest-kogemustest ja lisaks suure subjektiivsuste ja eelarvamuste, väärarusaamade ja uskumuste loodu ... seeläbi üldjuhul vaid ülioluline iseendale. Saades osaks Jumalast, "lülitudes" jumala teadmistepagasisse - kogemustesse, saame mõistme seda kohutavat eksiarusaamade summat, kes me tegelikult oleme. Ja siis saame NAERDA südamest - koos oma esivanemate
ATMANitega, kes sama läbinud...
Mina EI OLE väitnud, et "tunnen end sealpool paremini"! See on puhtalt Sinu meelevaldne arvamus-väide. Vastupidi, Isa Narsus teatab meile: " Kehaline, Aega ja Ruumi aheldatud ELU IME on - sõltumata kohast,ajast ja vormist - oma mitmekesisuses,paljususes ja näivas vastuolulisuses kõige täiuslikum ja imelisem Osatervik, mis lõpmatuses - ÜHES - tekkinud." Vaimu teritades ja hinge harides, imelist kingitust täiel rinnal nautides ja Elu jätkumisest rõõmu tundes, SEDA AUSTADES ja ARMASTADES, HOIDES ja VASTUTADES elatud elu on inimese parim kingitus nii iseendale, lähedastele, kui ka Jumalale! Sina aga räägid mittevastutamisest, "teen mis tahan" elufilosoofiast, arvelt ja arveta elamisest ... Ja ära unusta, et kurja tehes näitad Sa üles oma hinge harimatust! Tõenäoline on,et Sinu hing ja vaim ei saa kunagi üheks - Atmaniks - ja Sa "maandus" Jumalas energeetilisele ehk TEADVUSTAMATA olemise tasandile. Nii me usume ... aga Jumala valikud on ikka ja alati Jumala omad! Tõsiasi on,et kurjus,rumalus,vihkamine, jne,jne Tema valikute hulka ei kuulu ... Veel lisaksin,Sinu küsimusi ennetades, et inimese energeetilisel MINAL-ATMANIL on Jumalas pea lõputult AEGA ja võimalusi iseenda arendamiseks-täiendamiseks ... ilma nende tohutute eksiarvamuste,väärarusaamade mägeteta, mis meid maises elus eksitavad. Ihad, uskumused, nahavärv, sugu, vanus, tervislik ja majanduslik seisund, pikkus ja kaal, riigi sundaparaat, naabrimehe arvamus ... jne,jne - KÕIK see ja tuhat muud eksitavad-ahistavad-piiravad nähtust PUUDUVAD Jumalas.
|