Teema hinnang:
  • 2Hääli - 4.5 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas Sfinksi all on salakamber?
midagi on seal kindlasti mida me teadma ei peaks logic.
Vasta
Ma arvan, et taheti neid dokumente või mis iganes ka seal poleks kaitsta pahatahtlike inimeste eest, kes kasutaks neid oma huvides... Ja selle pärast ongi see just sfinksi käpa all... Siit võib mingeid hullumeelseid teooriaid aretada... No üks mitte just nii hullumeelne - ei tahetud, et keegi ülearune neid dokumente leiaks, aga säilitati naid, sest kunagised preestrid ennustasid, et millalgi tulevikus naasevad Egiptusesse jumalikku päritolu olendid/inimesed, kellel neid dokumente mingil põhjusel näiteks vaja on... Bleh
Vasta
Mõned minu mõtted seda topicut lugedes:
Kui Sfinksi all on see nn. raamatukogu, mis peidab põhjapanevaid saladusi, siis kes ütleb, et me neid saladusi lugeda oskame. Olen kuulnud ka teooriat, et teadmised ei olegi jäädvustatud papüürusele, vaid energiasammastesse ja ma ei usu, et need sambad siis oleksid neoonrohelised ja helendavad, nagu hollivuudi filmides sääraseid asju kujutatakse. Ja ma söön oma mütsi ära, kui mõni ortodoksne egüptoloog sfinksialuse kambri avamisel energiasammaste olemasolu tunnistaks ja need ära tunneks.
Teisest küljest paberile jäädvustatuna on need saladused siiski ilmselt mõnes hoopis iidsemas (kuid mitte vähemaarenenud) keeles, kui seda on vana egiptuse hieroglüüfid.

Mida ma tahan ütelda on see, et saladustekambri avamine ei tähenda saladuste lahendamist, vaid sellest hetkest hakkab alles mõistatamine pihta. Leiduks vaid mõni erapooletu vastava haridusega teadlane, kes suudaks meile sealt vastuseid välja lugeda...

Muudetud: 20-2-05 kell 19:04:54 glaurung
Vasta
Nii... Alustan otsast peale.
Vastuvaidlematult on Sfinks lõvi kehaga ja vastuvaidlematult kannab ta vee-erosiooni jälgi. Ilmastikuolud, mis olnuks suutelised sfinksi keha niivõrd ulatuslikult erodeerima valitsesid Egiptuses mitte vähem kui 10 000 aastat tagasi. Millal tahuti Sfinks aluskaljust välja? Lõvi ajastu algas 10 400 e.Kr. Sel ajal tõusis lõvi tähtkuju kevadisel võrdpäevsusel otse idast ning Sfinks kes täpselt itta vaatab, vaatas oma taevasele teisikule otsa. Loogiline oleks oletada, et lõvi kehaga (ja kunagi ilmselt ka -peaga) Sfinks ehitati tähistamaks Lõvi ajastu algust.

Sfinks on raiutud süvendisse ja kõrvalt vaadates jääb osaliselt maapinna varju. Loome 10 400 aastat tagasi kevadisel võrdpäevsusel taevas nüüd sama seisu. Pisut enne päikesetõusu kerkib Lõvi tähtkuju idas üle silmapiiri, kuid mitte täielikult - lõvi tagumik koos tagajalgadega jääb endiselt silmapiiri taha. Võtkem nüüd see hetk, kui lõvi ulatub maksimaalselt üle silmapiiri, mida me näeme? Täpselt sama situatsiooni, kui lõunaküljelt maapealset sfinksi vaadates. Misuguses kohas on sel hetkel silmapiiri taga päike? Taevase lõvi tagakäppade all. Kus on maise sfinksi all salakamber?

Kuna mu jutt jäi ilmselt kõigile väga segaseks, lisan siia juurde ühe joonise. Tegin joonise mälu järgi, seega võib sealt vigu leida. Kes rohkem teada tahab, soovitan lugeda "Tekkeloo Algust"

Muudetud: 25-3-05 kell 21:44:46 glaurung
Vasta
olen ise ka kindel, et seal on midagi.. kas ta valvab seal midagi..
äkki on seal mingi egiptuse valitseja. või mõni muu suur tegelane...
Vasta
leidsin mingi skeemi antud teema kohta.. arvan et sobib siia
http://www.crystalinks.com/sphinxschematics.html
Vasta
:o niiet teeme mingi road tripi sfinksi juurde

Muudetud: 15-5-05 kell 20:15:30 zumm-zumm
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: zumm-zumm
:o niiet teeme mingi road tripi sfinksi juurde

Muudetud: 15-5-05 kell 20:15:30 zumm-zumm
Kusjuures on küll mõte olnud, korraldada terrori akt ja sfinks õhku lasta, ning vaadata, mis seal all võiks küll peitudaSmile
Vasta
Aga kui sa, Metavo, leiad sealt asjanduse, millega sa midagi peale ei oska hakata, aga tulevikuinimesed on juba nii kaugele arenenud, et oskaksid, aga tänu sinu lammutustööle ja enneaegsele leiule läheb midagi väga hädavajalikku inimkonnale kaotsi???
Vasta
Võimalik, aga esiteks oli see kõigest mõte, ning teiseks, niikuinii oleks huvitav seda kohe teha, tulevikus ei pruugi see olla enam eriti huvitav või siis oleks see nagu patarei leidmine maast.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: zumm-zumm
leidsin mingi skeemi antud teema kohta.. arvan et sobib siia
http://www.crystalinks.com/sphinxschematics.html

taolised skeemid, mis sealgi lehel antud on, on kahjuks väga hüpoteetilised.
Konkreetselt jooniselt paistaks, nagu oleks Sfinksi alune kompleks esmalt valmis ehitatud, ning seejärel sfinks sinna peale tõstetud, tegelikult on asi nii, et Sfinks on välja tahutud aluskaljust.
Tegelikult ma ei usu, et kogu see sfinksi alune kompleks nii suurejooneline on, sest sfinks on parasjagu suur ja raske ka, ja selle kandmiseks peaks seal maa-aluse "suure" koopa lage toetama päris raju konstruktsioon. Pigem on tegu mingite väikeste kambrikeste ja käikudega, mis võivad isegi sfinksist maa all pisut nihkesse jääda.
Vasta
Mina arvan, et selline kamber kannataks oma sammastega vabalt sfinksi all olemise ära. Seda enam, kui see on kaljusse raiutud.
Vasta
muidugi kannatab sellise klompeksi ära, aga minu arust alumisel joonisel oli nagu näitatud, et sfinks on välja tahutud ja ta alla on koopaid kaevatud ja siis mingeid samabaid tehtud, väga hea seletus asjale muidu, eriti see, et sfinksi sees onli mingi ventilatsiooniava ainult:odie:
Vasta
No peab kõige pealt mainima, et joonised on äärmiselt ebaproportsionaalsed teinud, mistõttu võib jääda sfinksist kergem mulje...
Ka peaks need olema raiutud aluskalju sisse, kuid mõlemalt jooniselt võib välja lugeda selget ideed, et kogu kompleks on püstitatud ehituslikult. (sfinks on ju välja tahutud aluskaljust, mitte sinna kohta veetud või paigaldatud.

Ka tuleb arvestada faktiga, et sfinksi süvend on olnud pikka aega täidetud liivaga, mis lisab tohutult koormust, ning, sfinks on kahjustatud veeerosioonist, mistõttu on loogiline järeldada, et kahjustatud on ka sfinksi kandev ehituskonstruktsioon, ning selle põhjal usun, et selliste mõõtmetega sambad ja sellised sildeavad ei kannaks sellist kompleksi ära...

Kui seal all midagi on, siis palju väiksemõõtmelisemalt ja tagasihoidlikumalt...
Ning juhin ka tähelepanu tõigale, et sfinks on tõenäoliselt üks vanimaid egiptuse ehitisi koos püramiididega ning üheski selleaegses ehitises ei ole kasutatud taolisi ümarsambaid nagu too "kunstnik" siin välja pakub.
Vasta
Mis tuletab mulle meelde, et Delta Force Landwarrior'is, mida paar-kolm aastat tagasi ikka kohe kõvasti "pelasin"i, sai Sfinksi all ringi mütata küll Smile

[Pilt: 28062.jpg]
Vasta
kuskilt lugesin et, sfinksi juurest avastatakse midagi huvitavat ja mitte maist päritolu 2007 aastal, jääme ootamaSmile
Vasta
mina kuulsin et see avastamine pidavat toimuma aastal 2006... juunikuus.
Jaan Tatikas ise läheb kah kohale et seal rahvusvahelise tiimiga lävida...
Vasta
Aga äkki Sfinks seest tühjaks uuristatud ... siis ei ole ta nii raske ja mingi kamber võib ju sees ka olla ... Bleh
Vasta
Drunvalo Melchiezedek´i raamatus “Elulille iidne saladus” on informatsioon ja tema enda poolt Egiptuses tehtud foto selle kohta, et sfinksi üks käpp on maa-aluse tühimiku tõttu ära murdunud ja maa sisse hakanud vajuma.
Islami usundi kohaselt on maailm mitte vanem kui 6000 aastat. Kõik vastupidist tõendav informatsioon salastatakse ning asitõendid võimaluse korral hävitatakse. Vähemalt üks vanimast ajastust (ca. 10 000 aasta vanune) Egiptuse tempel on selle tõttu hävitatud.

Sfinksi lähedusest maa seest on leitud kaheteistkorruseline umbes ruutmiili suuruse pindalaga maa-alune linn.
Seda linna kaitseb labimatu valguskaitse. Tegemist on ÜLESTÕUSNUD MEISTRITE elupaigaga (kaasa arvatud Toth, Druvalo õpetaja). Egiptuse valitsus on sellest informeerinud teisi riike, kuid täpsemat informatsiooni ei levitata.
Vasta
HadziOgloele: Väga huvitavad andmed! Ei saa mina seda "Elulille iidset saladust" raamatukogust kätte, kogu aeg on väljas!...
Niipalju kui mina tean oli too kuulus Thoth 36 000 a. tagasi Atlantise preesterkuningas ja Egiptuse müsteeriumide rajajaks. Ja Thoth olevatki egiptlastele püramiidide rajamist õpetanud. Väga, väga vanal ajal, peab ütlema. Kahju neist iidsetest templitest, mis Egiptuses ja ehk ka mujal seal valitseva usundi tõttu hävitatakse. Sellest, et Thothi salakamber asub Gizas Suure Sfinksi tagakäppade all, olen enne kuulnud, aga, et see on lausa maa-alune linn, tuli küll üllatusena. Thtothi pühamust on juttu Westcari papüüruseks nimetatud dokumendis (V dünastia aegne teave). Kreeklased nimetasid Thothi Hermes Trismegistoseks. Ka Hermeticasse kuuluvas "Kore Kosmous" olevat kirjas, et Hermese salateadmised raiuti kivisse ja peideti "Osirise saladuste" ligidusse. Selge on vaid üks asi, et seda Ülestõusnud Meistrite elupaika küll torkima minna ei tohi ega ka tasu.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: HadziOgloe
Sfinksi lähedusest maa seest on leitud kaheteistkorruseline umbes ruutmiili suuruse pindalaga maa-alune linn. Seda linna kaitseb labimatu valguskaitse.

Kas on teada, kas jutt on meie dimensiooni-sageduse-tiheduse Maa ja "Maa-ajas" asetsevast maa-alusest linnast? Kas sellel "valguskaitsel" on midagi ühist selle valgusega, mis on meile antud meie igapäevase kogemuse ja füüsikateaduse läbi? Raamatut mul kahjuks pole ...
Vasta
Sfinksi alune (sala)kamber ja ÜLESTÕUSNUD MEISTRITE 12 korruseline maa-alune linn on kaks täiesti erinevat asja.
Enne milleeniumi vahetust 1999.a. ilmus Eestikeelses pressis teateid selle kohta, et (ei mäleta täpselt) kas sfinksi või suure püramiidi all leiti seniavastamata kambreid; viimane nendest oli nii väike, et inimene sisse ei mahu. 2000 aasta saabumisel pidi Egiptuse valitsus lubama kitsast kambrist edasiviivasse käiku rahvuvahelise uurimisrühma roboti. Pärast seda ei ole asjast tulnud ühtegi teadet. Ilmselt asi salastati.

Ega sfinksi käpa maa sisse vajumisest ei ole ka ühtegi ametlikku teadet tulnud. Kui Drunvalo ise Egiptuses käis, siis pildistas oma fotoaparaadiga, kuidas sfinksi käppa püütakse maa seest uuesti üles tõsta ja tagasi panna. Käpal tellingud ümber.

ÜLESTÕUSNUD MEISTRITE maa-alune 12 korruseline linn on meie kolmandas tiheduses, kuid selle sisemuses toimivatest loodusseadustest ei ole meie planeedi teadusel aimugi. Asja ametlik avalikustamine jällegi kahjustaks islami autoriteeti. Drunvalo teab asjast, kuna tunneb inimest, kelle poole pöörduti valgustõkke väljalülitamiseks. Erivõimetega inimesed suhtlevad omavahel.
Vasta
See elulille iidne saladus on veel suurem sega kompott kui Urantia raamat.
ei soovita eriti tõsiselt võtta.
Vasta
Fotod ei tohiks küll mingi kompott olla.
"Elulille iidne saladus" sisaldab hulgaliselt autentset faktimaterjali.
Igaühel võib muidugi olla oma arvamus.
Vasta
Toome teema oma rööbastele tagasi.
Muu jutt käib edasi selles teemas siin.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Huvitav leid. Kas surimaskid? Jasper 3 1,812 16-12-2018, 11:28
Viimane postitus: Jasper
  Siluri hüpotees: kas Maal võis miljoneid aastaid tagasi eksisteerida arenenud tsivili xawa 13 3,742 20-04-2018, 22:53
Viimane postitus: euroruubel
  Kas kultuur on sinu sõber? Mis on kultuuri eesmärk? Waffa 42 21,639 27-01-2017, 15:09
Viimane postitus: Müstik
  Kas arvutid ja CD-ROMid Vanas-Egiptuses? Arlich 20 15,145 20-09-2015, 17:56
Viimane postitus: Müstik
  Vedrussid - kas tõesti unustatud? gaialee 11 6,061 18-06-2007, 08:49
Viimane postitus: kurk
  Selgeltnägija paljastab Sfinksi ja Cheopsi saladuse Tutanhamon 20 10,043 14-03-2007, 19:46
Viimane postitus: Ghostfreak

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat