Postitused: 1,615
Teemad: 181
Liitus: Oct 2003
Me kõik teame umbes piibli sisu ja seda, et Maa peal elas keegi Jeesus Kristus ja et ta oli jumala poeg. Paljud on meist isegi veendunud, et kõik see on kindel ja õige informatsioon. See aga ei ole selle teema objektiks.
Pigem küsiks, et kui Jeesuse olemasolu Maal tunnistatakse, siis miks ei ole liikvel juttu Saatana olemasolust. Võib-olla ma pole piisavalt piibliga tutvunud, kuid keegi teadlikum võiks sel juhul meid/mind informeerida, et kuidas selle Saatanaga ikka on. Kas võib oletada, et ainult heategija Jeesus oli see, kes TEGELT ka olemas oli? Saatan on lihtsalt üks müüt? Mis on ka piiblist siiski võetud? Mis neid kahte siis nii väga eristab? Üks on usutavam? Ei usu..
Postitused: 455
Teemad: 15
Liitus: Nov 2003
Noh miks niipalju saatanast ei räägita... esiteks ta "paigutati maa alla" ta oleks nagu selline kõrvaline teglane kes om nö "maa all" lihtsalt... sabaga ja sarvedega... Jeesus oli tavaline inimene aint ebatavaliste võimetega.
Saatan (kui üldse - ei usu) on lihtsalt kurjus... mitte mingi pagendatud ingel mille jumal ise lõi ja kellest ta nüüd jagu ei saa - jumal peab ikka puhta loll olema sel juhul.
Ta pole mingi vanake .. on kõik see mis on valelik ja paha, väiklane.
Ma pigem usun sellist ka pool-religioosset lauset, et hea tasakaalustab kurja ja vastupidi ja siin ma ei pea silmas ei rahva kurjust ega ka valitsejate kurjust vaid sama üleloomulikku kurjust nagu oli Jeesus Kristus headuse üleloomulik kehastus.. Sellest seisukohast peaks olema olnud (on) ka Saatan või Kurat, kuidas kellelegi
Postitused: 148
Teemad: 8
Kui on olemas hea, peab taskaaluks olema ka halb..
Temast ei räägita sellepärast nii palju, et ta pole midagi märkimisväärset korda saatnud...? Jeesus kõndis vee peal, sündis uuesti jne[väidetavalt]
Edit: Tut jõudis ette...
[Teadet on muutnud 26-2-2004 postitaja calitry]
![[Pilt: para.jpg]](http://www.hot.ee/jyrgenhenn/para.jpg)
Its all about searching the truth....
Postitused: 547
Teemad: 16
Minu meelest on Jeesus rohkem müütiline tegelane kui saatan. Saatanit loetakse rohkem kõige halva sümboliks. Tegelt on asi nii, et reaalselt pole kummagit sellisel kujul, nagu me neid "tunneme," eksisteerinud.
NB! Kui keegi tahab tõestada et põrgu ja saatan on olemas, siis parim viis selleks on kaevata auk, väga sügav auk.
Ja jumala tõestamiseks lennata kõrgele taevasse..? Kiigata pilvede taha?
Postitused: 547
Teemad: 16
Tsitaat:Esialgne postitaja Tutanhamon
Ja jumala tõestamiseks lennata kõrgele taevasse..? Kiigata pilvede taha?
Pole kasu, seal on juba otsitud
Postitused: 7
Teemad: 0
Liitus: Mar 2004
minu arust ei ole olemas ei jumalat ega ka mitte saatanat mingite kindlate isikutena. eksiteerivad ainult mingid hudused kogud millesti.
paljud inimesed peavad satanismi halvaks. aga miks?
satanistid teevad kurja? tapavad ja ebasündsaid rituaale teevad need inimesed, kes peavad ennast lahedateks kui arvavad, et on mingid kõvad satanistid. kuid asjasse pühendunud isikud näevad, et satanism ei ole mitte midagi kurja, see on elustiil (ela vabalt).
siin kohal tsiteeriks satanistlikust piiblist väikest lõigukest: "Laupäea õhtuti nägin ma mehi ihalevalt vaatamas poolpaljaid karnevali tantsutüdrukuid ning järgmisel hommikul olid needsamad mehed teisel pool karnevaliplatsi, kus ma evangelistide jutustusel orelit mängisin, oma naiste ja pattude ning himura loomuse eest andestust palumas. järgmisel laupäevaõhtul olid samad mehed aga jälle tantsijaid vaatamas või kuskil mujal oma ihasid rahuldamas. siin saigi mulle selgeks, et kristlaste kirik põhineb silmakirjalikusel ning, et inimese ihar iseloom lööb alati välja, ükskõik kui puhastatud või läbipiitsutatud ta Hüvakäekirja religiooni poolt ka poleks."
Väga huvitav Lõik oli see minu jaoks.
kokkuvõte
mis on siis minu jutu mõte, ma tahaksin teada miks peetakse saatanat halvaks. siini ei ole suutnud mulle seda veel keegi selgeks teha. kas satanistid käivad avalikult oma usku kuulutamas? kas nad eksivad mingi jumala poolt antud surmapatu üle?
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Võib-olla on asi selles, et saatanat ie peeta halvaks, vaid kõike halba saatanaks.
[Teadet on muutnud 16-3-2004 postitaja Thorondor]
Postitused: 7
Liitus: Mar 2004
Tsitaat:Esialgne postitaja Thorondor
V]ib/olla on asi selles, et saatanat ie peeta halvaks, vaid k]ike halba saatanaks.
väga õige märkus, kuid mind huvitab miks just paljud inimesed nii teevad.
Postitused: 43
Teemad: 1
Liitus: Jan 2004
Tsitaat:Esialgne postitaja rocco
minu arust ei ole olemas ei jumalat ega ka mitte saatanat mingite kindlate isikutena. eksiteerivad ainult mingid hudused kogud.
Seda arvan minagi :o
Postitused: 2
Liitus: Dec 2003
Tsitaat:minu arust ei ole olemas ei jumalat ega ka mitte saatanat mingite kindlate isikutena. eksiteerivad ainult mingid hudused kogud.
pigem on nad vaimsed. või tahtsidki seda väita. ei mäleta kindlalt aga see saatana lugu on vist järgmine:
kunagi kui maa loodi orjade planeediks, siis olid need raa, ree, rii wateva. keegi hakkas ma rahvale vaimseid saladusi õpetama. seda aga ei tohtinud teha kuna ma oli orjade planeet. see kes vaimseid teadmisi(nime ei mäleta) õpetas kuts. saatanaks. põhimõte oligi kurjus kuigi tegelt tahtis ta maa elanikele head aga teda hakatai halvaks kutsuma.. ah asi läks vähe kahtlseks juba. lõpetan ära parem
Postitused: 78
Teemad: 1
Liitus: Jan 2004
Ma olen kuulnud, et tõsised satanistid pidid ju väikseid lapsi tapma ning muid haigeid asju nende peal proovima ja katsetama (toovad saatanale ohvriks). See pole ju normaalne!
Mina küll ei näe selles midagi head ja õiglast.
Aga tõsine satanist võib-olla just see tegelane kes on tegelikult asjast hoopis valesti aru saanud.
Samas - ei usu ma, et on olemas "õiglane" ja "väär" kes on määratlema mis on hea ja mis on halb?
Laste tapmine (ma ei tea kes nii teeks) on ainult meie silmis väär. On seegi ainult üks meie enda loodud tõekspidamistest et laste peal katsetamine on väärtegu. Võibolla "MÕNED AAAFRIKA HÕIMUD" peavad loomulikuks laste peal katsetada jne.
Satanist on ka inimene, ainult et ta ei pea lugu teiste inimeste poolt seatud talle naeruväärsetest reeglitest ja tõekspidamistest. Talle ja temasugustele näib kõik olevat püha ja õige.
Ma ei levita siin satanismi eksole ... samuti ei ole ise satanist ega pea osasi nende tegemisi õigeteks.
[Teadet on muutnud 29-3-2004 postitaja loom]
Postitused: 71
Liitus: Feb 2004
Samuti ei usu mina saatanat ega jumalat.Lihtsalt kasvatus selline. Minu jaoks on nad samasugused müüdid nagu kalevipoeg.
Postitused: 278
Teemad: 27
Neti ocing saatanast andis välja sihukese texti
Kurat on kreeka keeles diabolos. Tegusõna sellest - diaballein, tähendab: läbisegi viskama, takistama, salakavalate võtetega liginema, kiusama, peale kaebama.
Kuradiks nimetatakse Uues Testamendis ülemat deemonit. Kus Luther räägib oma tõlkes kuraditest, seal seisab algtekstis: deemonid. Kreekakeelse sõna "kurat" asemel seisab sageli heebreakeelne: "saatan". Saatan tähendab: vaenlane, vastupanija, vastane, takistaja. Selle nimega märgib UT langenut, kunagi väga aulist inglit, kelle tegevus on alati sihitud Jumala ja kõige jumaliku vastu. Jeesus nimetab teda selle maailma vürstiks. Tähendust võib tõlgitseda ka nii: selle maailma olukordade ürgtekitaja.
LINK
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Saatana jalajäljed ?
Brad J. from Beauty, Kentuckist kirjutab:
Ma töötan kohas, kus ma viibin veidratel kellaaegadel...tõeliselt hilja või väga vara.
Ma olen kuulnud tüüpilisi kuulujutte kohtadest, kust inimesed räägivad, et sealsed töötajad on kohapeal ära surnud. Enda tööandja juurest ma tean ühte kinnitatud surmajuhtumit.
Niisiis, ma tihtipeale tunnen öösiti töötades nagu keegi oleks veel seal... justkui keegi vaataks mind selajal kui ma tööd teen.
Ühel ööl, 4. märtsil, kui ma olin oma projekti viimistlemas, kuulsin ma liikumist all väikses saalis, ja haistsin justkui midagi kõrbemas. Ma läksin vaatasin alla saali ja märkasin, et seal tuli põleb, mis oli kohe kindlasti ennist välja lülitatud. See hirmutas mind ja ma proovisin sellele mitte mõelda, süüdistades ennast olemas lohakas, või mõtlesin, et eelmine päev oli keegi kollegidest tule põlema jätnud.
Ma panin oma tööle veel viimase punkti, ja otsustasin minna ringi vaatama, ning kui ma jõudsin sinna ruumi, siis mu süda kukkus saapasäärde. Ma nägin neid saatanlike jalajälgi.
![[Pilt: 35b.jpg]](http://www.para-normal.com/news/apr/35b.jpg)
Esimene asi, mis mulle pähe tuli, oli see, et Saatan ise jälgis mind ja siis pööras ümber ning lahkus. Oli see surnud töötaja, kes oli elanud oma elu valesti? Oli see deemon, kes tahtis mind kätte saada? Ma ei tea, tehke omad järeldused. Mul on rohkem pilte ja ma võin alati neid juurde teha, kuna jalajäljed on ikka veel seal.
--------------------------------------------
Ingliskeelne originaal
Minule see lugu väga meeldis, parasjagu õudne praeguse kellaaja kohta ka. Nendes jalajälgedest tõesti tundub nagu See oleks piilunud ukse taganti ja siis ümber pööranud.:vaim:
[Teadet on muutnud 27-4-2004 postitaja Thorondor]
Postitused: 213
Teemad: 5
Liitus: Feb 2004
Tundub selline fake olevat. Inimesed kannavad alati fotokat igaks juhuks kaasas, et äkki saab midagi paranormaalset pildistada?
Postitused: 150
Teemad: 11
Saatan, Lucifer, Kurat, Diablo, Eti, Anubius,... igas usundis on see sees, myby on see selle pärast, et enamus uske kasvas välja ühest.
Anyway keegi enne ütles sellist asja: "Saatan (kui üldse - ei usu) on lihtsalt kurjus... mitte mingi pagendatud ingel mille jumal ise lõi ja kellest ta nüüd jagu ei saa - jumal peab ikka puhta loll olema sel juhul. " jumal ei saa kontrollida inimese praegusel juhul ingli vabatahet.
maailm pole kunagi üxi olnud.
Postitused: 187
Teemad: 4
Liitus: Apr 2004
Minu arust on Saatan samasugune jumal nagu Jumal ise. Sõltub kes mida usub. Ja muideks satanistid ei söö lapsi. See on mingi täielik väljamõeldis, võibolla isegi kiriku tegelaste poolt. Satanistide poolt vaadatuna on Jumal samasugune kuri olend kui Jumalale Saatan. Satanistidel on ka oma piibel, oma 10 käsku, oma 10 tõekspidamist jne. Seal ei ole midagi kurja toovat inimkonnale, pigem on seda kristlikus piiblis. Parandage kui eksin.
Põhimõtteliselt on sul õigus, see on mind ennastki naerma ajanud, kuidas pooled usud peavad ennast teistest paremateks. Näiteks kui kristlus räägib satanismist halvakspanuga, siis islam ju räägib tervest muust usumaailmast kui paganate maailmast. Kahtlemata on maailmas ka religioone, mis on äärmiselt sallivad ka teiste religioonide suhtes, kuid vaevalt leidub selliseid, mis otseselt ütleks, et ka teistes religioonides paikneb samasugune tõde kui selles konkreetses religioonis.
Ilmselt tõepoolest satanistid lapsi ei söö, kuid minu arvates näiteks eneselõikumine on äärmiselt põlastusväärne. Kui usu sümboleid üldiselt ei ole ilus teistele reklaamida, siis satanistid teevad ju enesest usu sümboli. Olete näinud naisterahvast, kelle huuled on väga väga tumedaks värvitud, riietus must, igasugu kõlinad käte peal ja randmed on lõigutud? mina olen.. sealt on kujunenud minu arvamus satanistide kohta ning see ei ole positiivne arvamus. Võib-olla tõesti on kirik loonud tehislikult selle usu, mida eksinud jüngrid kunagi silmad kinni kummardama tõttavad ning kuna muud infot pole saadaval ning Saatan ise ka ühendust ei võta, tuleb kuulata seda, mida kristlane räägib, et satanism on paha, ning temale protesti märgiks ennast lõikuda ja musti jõude kummardada.
Postitused: 187
Teemad: 4
Liitus: Apr 2004
Samas oleme ju näinud et nn usu inimesed käivad kindlalt igapäev mustas, naised kannavad ainult maani seelikut ja toimuvad ümberlõikamised nii meestel kui naistel. Riietus ja välimus näitab ainult veendumust oma kõikevägemama ees
[Teadet on muutnud 4-5-2004 postitaja alri]
Mis seal halba on kui inimene ennast lõigub, ja mis puutub sellesse tumedate huultega ja nahkades kettides naisesse,
mees sul on lihtaslt teised arusaamad milline ilus naine välja näeb - asja nimi on: maitse üle ei vaielda
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
saatan - satanas - vastane
saatana hüüdnimi - koidutäht
lucifer - valgusetooja
milline osa neist arusaamatuks jääb?
saatan pole kurjuse kehastus... saatan on valgustaja, reformist. kristlus ei soosi satanismi kuna saatan hakkas jumalale vastu. sellest ka pahameel saatana suunas.
muide... need nn. deemonid kes maapeale aeti... olid hoopiski inimsoo valgustajad... nad kinkisid nmeile valguse... käsitöö... erinevad oskused. senimaani oli inimkond Jehoova mängumaaks...
nüüd korraga tekkis inimestel arusaam et nad on ise oma elu valitsejad. (siit ka veeuputuse teema).
muide... Jehoova ei olnud looja... jumalaid oli mitmeid... Jehoova aga oli üks kes valis omale rahvuse (heebrealased) ning levitas seal monoteismi.
Postitused: 190
Teemad: 13
Liitus: May 2004
Kõigi valge võrgustiku usundite taga on tegelikult jehoova...
Orjastavate usundite struktuurid aga "lammuvad" kosmilise kiirusega ja võiks öelda, et iga päevaga nende jõud väheneb.
Jehoova on eksiilis ja tegelikult on kristlikel värkidel asi totaalselt p****s.
Muide, veel paar aastat tagasi kanditi jõuludeaegsel pööripäeval ära enamus osa energiast, mis inimkonnale saadeti.
Nii talvisel kui ka Jaanipäeva aegsel pööripäeval saadetakse inimkonnale suur hulk uut energiat. Kristlikud struktuurid varastasid enamus sellest energiast varem ära (vähemalt jõulude ajal)
Minu mälu järgi, on saatan ikkagi lihtsalt müüt, selleks, et inimesi paremini orjastada, oli vaja luua kaks poolus, halb ja hea. Kõik mis on kristlaste jumalaga seotud on hea, kõik mis on võõras, on aga saatanast
|