Postitused: 926
Teemad: 35
Liitus: Jul 2004
Tsitaat:Algselt postitas: VLAD
Suuliselt levis muiasjutt,kirjakunst oli vaid nii palju,et hauatahvlile mõni rida ruunides kirjutada.Raamatutes)pärgamentidest oli asi kaugel...
Soovitan minna vaatama skandinaaviasse neid üksikuid ridu hauatahvlitel, nagu sa neid nimetad.
Rootsis on üle 70% kiriku liikmed (kristlased).
Paljud neist on 'paberikristlased' nagu sa neid nimetad ?
Eestlastel oli ruunikiri 10000 e.m.a? Kuhu nad siis kirjutasid?Sulama hakkava jää sisse või? Kust kohast selline utoopiline väide pärineb? Ajaloo õppimisega pole siin midagi pistmist.Eriti,kui allikaks on seda sorti üllitised nagu Aleksander Heintalu 'T¹uudide hingestatud ilm' või E.V.Saks 'Eesti viikingid' ...Ulme ja reaalsuse kokteil.
Ja kus on meil kaljud,kuhu kirjutada?Paberit ma muidugi ei mõelnud,sest TEAN millal see siinmail (eur) levima hakkas.
Kui sa oled nii tark, siis sa peaks ju ometi teadma, et eestlased rändasid siia aladele peale jääaega, siis ei olnud siin enam sulavat jääd vaid okas- ja segametsad. Eestlased kirjutasid näiteks kasetohule, näiteks ka papüürusele ja pärgamendile, mida imporditi, näiteks kuivatatud ja pargitud looma- ja inimnahkadele. Kuid tõsi on jah see et nad ei kirjutanud minu teada palju üles, kuigi ma pole ka eriti uurinud selle kohta.
Ning A.Heintalu raamatut pole sa ilmselt lugenud vaid vaatad seda lihtsalt põlgusega, sest see ju räägib paganatest, sinu mõistes. Sest kui sa oleks seda lugenud, siis sa ei lahmiks siin seda nime niisama, vaid teaksid ka millest see raamat räägib.
Celticule vahemärkus, Vana Testament pandi kirja 3-2 saj. eKr. Seetõttu oli ta tõesti eelnev Kristusele ja piibel, mida Jeesus levitas, oli justnimelt Vana Testament. (Vlad, juubelda kui tahad, see on ajalooline fakt)
Kord räägid eestlastest,siis kiviaja inimestest.Vasta konkreetselt-kust sa võtad,et EESTLASTEL oli oma ruunikiri 10000 a tagasi? Kui sa ei oska vastata,siis palun ära fantaseeri ka...
Loe läbi tekst, mida sulle kirjutatakse. Alati on konkreetselt aru saada, kellest parasjagu juttu on.
Kes tahab mingist nähtusest adekvaatse pildi saada,peaks loobuma oma eelarvamustest ja ettekujutustest.Kui ei,siis võitleb igaüks vaid oma ettekujutusega (kui see meeldib,on teine asi.Aga nii vaidleb ta vaid oma kartustega ja hoiab seda ettekujutust elus,toidab seda.Lühidalt-kes tahab elu läbi negatiivuse näha-see ka näeb.Ja kui keegi sellisest nägemusest kramplikult kinni hoiab...mis siis ikka.
Ei olekski ise osanud paremini öelda, et iseloomustada sinu käitumist. Ja kes siin elu läbi negatiivse näeb, seda ma pole veel aru saanud !?
Kiviaegse paganluse aeg on aga otsas,õnneks enamus saab sellest aru.
Jah, on tõesti otsas, see sai otsa peale kiviaja lõppu. Tubli, viis.
Nii nagu kristlus sinu sõnul areneb, nii arenes ka meie usk ja areneb siiani, kohanedes ümbritsevaga ja muutunud inimestega. Ja mulle tundub ka et sa pole vaevunud uurima, milles eestlaste usk seisneb, vb seetõttu, et meil pole ühte ainust jumalat, seega peab see juba seetõttu vale olema? Sa oled kohe väga oma eelarvamuste ja ettekujutuste kütkes, see ei lase sul mõista maailma suuremais piirides ja kogu oma kaunis mitmekesisuses. Aga noh, kristlased eelistasid ju piiritletud ja rangelt reglementeeritud maailma, kui ma õigesti su juttu mäletan...
Kui on kuuldud,ei ole hiljem enam kellegil vabandust,miks ta ikkagi jätkas valeõpetuses elamist.Siis on see ta vaba tahe,mis talle osaks saab.Jumala käed on selles Puhtad.
Inimese usk on ikkagi inimese enda vaba tahe ja kui sa arvad, et keegi hakkab tänapäeval kristalseks, sest sa ähvardasid üllalt Johannese Ilmutusraamatu väävlijärve lõiguga, siis....wtf?!
Muudetud: 9-10-06 kell 11:28:55 elis
Postitused: 337
Teemad: 9
Liitus: Sep 2006
Ma ähvardasin? Jutt oli argusest...Pane tähele 
A.Heintalu mainitud raamat on kaanest-kaaneni läbi loetud.(kuigi hirmus paks ja laiali valguv).Tore raamat,reaalsuse,ajaloo,kultuurantropoloogia ja ulme kompott!
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy. - Chris Hedges
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
Tsitaat:Algselt postitas: elis
Celticule vahemärkus, Vana Testament pandi kirja 3-2 saj. eKr. Seetõttu oli ta tõesti eelnev Kristusele ja piibel, mida Jeesus levitas, oli justnimelt Vana Testament. (Vlad, juubelda kui tahad, see on ajalooline fakt)
Jeesus oli reformaator... oma ajastu Luther.
Jeesus võttis oma õpetuste aluseks VT, kuna muud paremat tol hetkel ja antud piirkonnas polnud. Tsiteerides Harri Kingot - Jeesus tõstis Käsuõpetuse järgmisele tasemele.
Aga see, et VT olemas oli, ei tähenda ju et kristlus oleks koos VT-ga arenenud. Kristlus tekkis alles 50 m.a.j. ning ametlikult alles 4 saj.
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
Jeesus oli reformaator... oma ajastu Luther.
Jeesus võttis oma õpetuste aluseks VT, kuna muud paremat tol hetkel ja antud piirkonnas polnud. Tsiteerides Harri Kingot - Jeesus tõstis Käsuõpetuse järgmisele tasemele.
Aga see, et VT olemas oli, ei tähenda ju et kristlus oleks koos VT-ga arenenud. Kristlus tekkis alles 50 m.a.j. ning ametlikult alles 4 saj.
Ma tean jah, millal ja kust kristlus tekkis, ma lihtsalt parandasin ühe sinu poolt toodud fakti. Neile, kes ei tea, siis kristlus tekkis judaistliku templi ühest ususektist meie ajaarvamise alguses, nii nagu Celticki mainis, seega ei olnud VT kirjutamise ajal kristlust, kui sellist olemas.
Aitäh, Arlich.
Muudetud: 9-10-06 kell 14:10:04 elis
Postitused: 654
Teemad: 8
Liitus: Apr 2004
Tsitaat:Loodud robotnukk aga ei tunne isegi oma töö põhimõtet (ma pole seda talle lihtsalt teatavaks teinud), veel vähem suudaks ta end samastada minuga (no kuidagi ei saa, isegi kui tahaks), et mõista põhjust miks ma ta lõin. Ta isegi ei suuda tajuda tegelikku maailma sellisena kui mina. Tema lihtsalt teeb seda mida ma tahan ja kui ei tee (ehk ei allu minu käskudele, reeglitele), siis ma kas hävitan ta või kannan defektsete robotite hulka.
Ütleme, et koduabilisest robot oleks kasulikum, kui ta selliste eksistentsiaalsete mõtisklustega üldse ei tegelekski. Kindlasti tahetakse tulevikus luua n-ö mõtlemisvõimeline robot. Kuid kas ta hakkab meile vastu? Seda me ei tea. Ja kui hakkakski, siis oleksid selles inimesed tema loojatena süüdi, mitte robotid ise. Ning masside puhul oleks kellelegi tõrva ja tule kaela kallamine ainult inimeste ja robotite vahelist mässu õhutav, allutava eesmärgi võiks sellisel juhul aia taha visata.
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Piibel on paraku mitu korda ulmelisem kompott kui A.Heintalu raamatud.
Vlad, kas sinu ära tundmisest tulevena ülima tõe järgi käis asi nii, et Jumal ütles siis 3. saj. enne kristust, et pange kirja nii raamatusse - ja saigi piibel.
Kas mitte need kelle pärimustest jne piibli lood pärinevad ei olnud ka barbarid ja paganad, sest kristlust siis ei olnud ju veel.
Minu teada on kristlased suht jumalakartlikud ja muidu igatipidi köidikutes ja piiratud ja seega ka kartlikud inimesed. Mittekristlased on kõik kõige karmatumad. Viimases on rohkem tõde kui sinu tolles lauses.
"PS!Ja kui siia jällegi lihtsalt informatsiooniks lisada,siis Jeesus,kui saatis jüngreid ja kuulutajaid välja,ütles neile muuseas : Minge ja kus iganes linnas teid vastu ei võeta,siis pühkige selle linna tolm oma jalgadelt..
Kui on kuuldud,ei ole hiljem enam kellegil vabandust,miks ta ikkagi jätkas valeõpetuses elamist.Siis on see ta vaba tahe,mis talle osaks saab.Jumala käed on selles Puhtad."
Ja kindlasti oli ka nii nagu see ulmeraamat kirjutab, ja ka hiljem ei ole keegi selle Jeesuse üteluse vastu eksinud.
Tsitaat:Algselt postitas: encore
Aga, VLAD, kui Jeesus oli tavaline surelik ja ei olnud mitte kuidagi moodi otsene "Jumala" poeg, siis kuidas sa saad uskuda "kirikuõpetajaid" (?) ? Kas see ei tee sind mitte valeõpetuse jälgijaks? Või kuidas?
Samuti, ma ei saa aru inimestest kes arvavad, et endale valetades saab paradiisi. Kas valetamine siis enam ei olegi "Jumala" silmas patt?
Ja, VLAD, kui sa oleksid nii hea siis ma sooviksin näha mingit adekvaatset viidet selle kohta, et Kristlasi on 1 miljard (Oli 1 miljard jah?)
Tänan!
PS: Need ei ole retoorilised küsimused, niiet...
Esiteks.Kristlasele pole Jeesus tavaline inimene (vaid Jumala Poeg,küll aga piiratud inimese kehas.Kuidas Jumal mõistakski inimest paremini,kui ta ei paneks end inimese olukorda).
Kirikuõpetaja pole eksimatu.Piibel seab mänguruumid ja paneb paika,mida/kui palju uskuda.Ja ,usu mind,Piibel ei ammendaks end ka siis,kui inimesel 10 elu oleks.Lihtsalt vaata ja imesta,kuidas mõni käib lillelt-lillele,teadmata ühegi lille lõhna./ Igaühel oma seisukoht,selge see...
Kui arvuti käes,saab igaüks kiirelt ja hulga kaupa vastuseid...
Loe.Kristlasi on 2 biljoni (nii,et pakkusin vähe)... http://www.religionfacts.com/christianity/fastfacts.htm
Valetamine on ja jääb patuks Jumala silmis.Sul on õigus
Huvitavat enam-vähem teemakohast kuulamist (usundid/kultuur).
http://www.klassikaraadio.ee/index.php?l...in_id=1014
http://www.raadio7.ee/saated.asp?id=5
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy. - Chris Hedges
biljonile on Eesti keeli ka tore vaste olemas miljardi näol. Pole vaja tuua siia sisse abstraktseid numbreid, nagu näiteks bruljard.
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
http://www.religionfacts.com/a-z-religio.../index.htm
Antud leht on kogu maailma religioonidest,see pole kristlik leht,mis on mõeldud laialdaseks kasutamiseks (õpetajad,üliõpilased,ajakirjanikud jne).
Andmed pärinevad arvatavasti koguduste hingekirjadest.
Heh, selle järgi olen vist mina ka kristlane, sest olen ristitud ja kiriku nimekirjas olemas. :o Ise end kristlaseks ei pea kahjuks.
Postitused: 59
Teemad: 2
Liitus: Aug 2006
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
Andmed pärinevad arvatavasti koguduste hingekirjadest.
Ega muud aluseks võtta ei saakski, sest asi kisub spekulatiivseks. Pean ennast ka kristlaseks, kuid ei ole ühegi kristliku kiriku õpetusega täielikult nõus. Väga levinud on teatud piiblikohtade mõtetu rõhutamine ja ainuõige seisukoha omamine. Kristuse õpetuse olemus on praktiliselt kokku võetud mäejutluses, aga see ei ole vist ühegi kiriku seisukoht. Seega eelistan isiklikku seisukohta.
Postitused: 9
Teemad: 1
Liitus: Apr 2007
ufod ja vaimud on olemas. mina usun.
Postitused: 7
Teemad: 0
Liitus: Jun 2007
mina olen ebausklik.Usun veel igast vaime ja selliseid lahedaid asju ja psipalle ja igast muud sellist..parasiitsõna"selline"
Postitused: 26
Liitus: May 2007
Füüsikasse, Bioloogiasse ja Keemiasse
Tegelt usun veel palju muudki aga mitte nii nagu osad siin vaid vaikselt/rahulikult, asjad siiski ei ekisteeri minujaoks enne kui ma ise neid kogenud olen.
Postitused: 6
Liitus: Oct 2007
Usun saatanasse.Olen aktiivne satanist ja anti-kristlane.
Postitused: 29
Liitus: Oct 2007
usun seda mida näen, tean, tunnen ja mõistan.
Postitused: 113
Liitus: Aug 2007
palgapäeva?
Postitused: 81
Liitus: Jul 2007
usun vaimudesse kuigi ple kunagi nendega kokku puutunud..
They play in the devil's key
An endless symphony
I even hear it now
Tsitaat:Algselt postitas: Satanica
Usun saatanasse.Olen aktiivne satanist ja anti-kristlane.
miks sa siis antikristlane oled? kas keegi tegi liiga?
Postitused: 54
Teemad: 4
Liitus: Jun 2007
usun sellese mida ma näen, või saan katsuda
okey tegelt nii hull asi veel ei ole
usun vabatusse
Elu on seiklus
Postitused: 578
Teemad: 8
Liitus: Aug 2005
Tegelikkus on olemas.
Kõik muu on illusioon.
Postitused: 108
Liitus: Mar 2008
Uustulnukad on ikka aktiivsed. Nii minagi ...
Millesse usun? Luigelaulu,merekohinasse,tähistaevasse,sündi ja surma,vahetevahel iseendasse,päikesetõusu ja loojangusse,helimaailma taevasesse väesse,kehalise elu harukordsusesse kõiksuses-lõpmatuses,muinasjuttudesse,elamise RÕÕMU ...
Mida muud ikka ühelt veendunud narsiaanlaselt oodata!
Postitused: 15
Liitus: Apr 2008
Mina usun headusesse ja halba.See kõik on ju omavahel seotud.Usun kõrgemasse jõusse...Universumisse.Inglitesse kohe raudkindlusega!Nemad on olendid kes on mind väga palju aidanud ja juhtinud.!Usun vaimudesse,ufodesse,teispoolsusesse...reinkarnatsiooni,vampiiridesse,astraalkehad.No kõike mis on seotud paranormaalsusega!
Postitused: 108
Liitus: Mar 2008
Mina usun uskumise vajadusse,palve jõusse,nähtamatu suurusesse ja mitmeksesisusse,esivanemate hingedesse,kes meid pidevalt jälgivad ... Aga ma usun ka iseendasse ja ARMASTUSSE ja andestamise vajadusse;usun sõprusesse,looduse imelisusse,elu harukordsusesse ja tarkusesse;usun sellessegi,et iga hetk meie elust on imeline kingitus ...
|