Postitused: 303
Teemad: 36
Liitus: Nov 2003
Et siis teema, mis peaks osaliselt kuuluma offtopicu alla. Siiski, arvan, et iga inimene peaks väljendama seda, millesse ta usub - olgu selleks siis mingi usuline usk, usk rahasse, usk ufodesse, heasse elusse jne. Väljendage ennast. Öelge, millesse teie usute.
Ise rääkides konkreetselt usunditest usun mingisse keerulisse kompotti, mis oleks sümbioos kõikidest enamlevinud ja vähemlevinud usundides. Ma arvan, et täiuslikku usundit pole olemas - selle saab vaid siis kui erinevad usundid ühendada.
Postitused: 1,615
Teemad: 181
Liitus: Oct 2003
Mina usun ufodesse.. Mitte tulnukrassi, kes meie keskel elab, vaid rohelistesse mehikestesse, kes käivad aeg-ajalt meid külastamas. Usun elusse teistel planeetidel või hoopis teistes dimensioonides. Kuskil meie lähedal on elu ning me ei taba seda lihtsalt ära.
Usun sellesse, et palju müstilist on seotud ufodega ning ka mitmed iidsed usundid on alguse saanud tänu tulnukate tegevusele.
Usun lausesse, kus suitsu seal tuld. See tähendab, et kõigel on tõepõhi, aga alati annab asju ka teisiti tõlgendada. Ei ole minu jaoks olemas absoluutset tõde, üritan olla avatud uutele ideedele ning lasen oma uskumustel kohaneda vastavalt sellele.
Postitused: 547
Teemad: 16
Usun elu lihtsusesse. Usun, et kõik mis on loodud, on olemas on keeruliseks aetud (mitte et mu mõistus sellest üle ei käiks). Usun, et kõik on süstemaatiline. Usun, et ühte ja ainust,ükskõik mida, pole olemas.
Postitused: 174
Teemad: 5
Liitus: Dec 2003
Jah, ma usun ka, et noh need mütoloogiad ja värgid EI SAA ju lambist tulla. Neil peab mingi tagapõhi olema! Laest ei saaks ju Jaapanlastel ja Waleslastel kokkusattumusena olla draakon suur sümbol! Need peavad olema ufod. Ma küll uskusin Ufodess kuid noh ma sellest ei kriiska ja ma lihtsalt vaatan mis elu toob
Postitused: 16
Teemad: 0
ma ka usun Ufodesse, sest ma ei usu, et kõik filmid, pildid jne on fake. miski peab ju olema tõsi.
Postitused: 430
Teemad: 12
* durian usup kotkasse
...for knowledge is limited while imagination embraces the entire world.
Postitused: 378
Teemad: 11
Usun energiasse, st energiasse mis paneb kõik aineosakesed ja värgid liikuma. Kõik see bioväljad ja muu värk on üks energia, ainult eri vormides. Ja seda energiat on mingi nipi abil võimalik kontrollida, võibolla koguni selle sama energiaga sest kui kõik sellel põhineb siis... ah väga keeruliseks läheb.
Usun ka tulnukatesse, ja sellesse, et neid on mitu rassi ja nad külastavad meid. Usun elusse teistel planeetidel ja värkidel.
Paranormaalsusi pole olemas, kõiks siin maailmas on normaalne, kõigel on seletus ja tähendus, iseasi missugune.
Postitused: 493
Teemad: 4
ma usun samuti energiasse (aether, orgone)
ja samuti et seda saab kontrollida lisaks geomeetrilistele kujunditele (nagu püramiid, sfäär või hoopis metalli ja orgaanilise mateeria kõrvuti paigutamisel tekitatud energia suunamine mida annab rakendada kastidena või silindritena) ka mõistusega. Kuna mõistus isegi ju energia. Kuna ma usun, et energia on kõik meie ümber ja meie sees siis arvan ka et kõik on võimalik .. võimalusi on lõpmatu arv kuna ka ruum ei lõppe kunagi. Usun kuna olen seda uurinud juba mitu aastat.
Usun veel Castanedat ja sealt olen õppinud uskuma ilma uskumatta.
[Teadet on muutnud 23-12-2003 postitaja fyb]
Postitused: 445
Teemad: 34
Ma pole usklik, nii, et seda ma ei usu, mida mu ukse taha aeg-ajalt tullakse rääkima - mis käib eriti pinda, igakord kui käivad saab öelda, et saab kempsupaberit tasuta, aga nad tulevad ikka tagasi, kahjuks. (ma ei ütle igaks juhuks, mihuse usuga on tegu, kes mu ukse taga käib, äkki pahandan kedagi...) Muidu usun, juhul, kui tegu on uskumustega paranormaalsustesse, siis neid ma usun nii mõndagi, teisi jälle ei, need arvamused ma olen vastavalt siis teemades tavaliselt ka öelnud, et mida usun, mida mitte.
Veel usun ma nii rahasse, armastusse(ka esimesest silmapilgust) ja heasse elusse, ma ei teagi, kuidas nüüd need kõik asjad koos saavad olla, aga ähh vahet pole....
kõik koos oleks et usud elusse {mar
Postitused: 189
Teemad: 13
ma usun paljudesse asjadesse nagu henz juba mainis pole täiuslikku usku
Kuid usun looduse jõudu ja et sellega tuleks elada harmoonias, hoida seda, sest lõppude lõpuks on see väga tähtis meie elus. Kuid inimeste ahnus ja primitiivsus ikka hävitab seda, siit ka minu arvamus et inimkond hävitab ise maailma.
Usun ka seda et pärast surma sünnin ma uuesti. Kui ma nüüd pikemalt ja lähemalt hakkaks oma uskumustest kirjutama siis võtaks see mul liiga palju aega ehk kunagi hiljem. Point on teada mis määral ma maailma asju näen ja usun
Tsitaat:Esialgne postitaja MissIs
mõnikord täitsa usun iseendasse.... sest kui ise midagi teed, siis tead et asi saab tehtud, aga kui lased teistel otsustada... siis pärast ei või midagi loota...
no iseendasse tuleb alati uskuda.
Vaatamata sellele kas me kuulame teisi või teeme oma moodi sina ju lõppude lõpuks teed valiku millise tee sa valid
Postitused: 79
Teemad: 2
Liitus: Jan 2004
tõepoolest.
usk iseendasse ei välista usku millessegi kõrgemasse või suuremasse.
seda enam, kui saadakse aru, et see *sina ISE* ongi ehk orgaaniline osa sellest miskist suuremast.
/ja et see *miski suur* asub ka sinu sees.
mde, kuskil ajakirjanduses jooksis kord läbi stoori, et väga suur osa eesti rahvast on tegelikult siiski nii öelda mingit "jõulu-usku".
et kord aastas käiakse KOMBE PÄRAST kirikus, lauldakse hardaid jõululaulukesi, sonitakse infantiilseid jutukesi päkapikkudest ja jõuluvanadest, tehakse (teatud ninakirtsutusega) kuid siiski vabatahtlikult kaasa kogu kommertslik jõululik tringel-tangel ja justkui MÄNGITAKSE sellel perioodil mingit kohustuslikku jõulurahu ja hea läbisaamise vastastikust mängu.
sarkastiline.
ja tegelikult ka kurb...
Postitused: 455
Teemad: 15
Mina usun seda, et kõik koosneb energiast. Ka mina koosnen lõppkokkuvõttes energiast. Oma kätt ma liigutan, see on energia.
Mind kiusab vaid see, et objekti mis on 3 meetri kaugusel ning mis koosneb samuti energiast, ma mõjutada ei suuda (veel).
Jumalat ei usu. Milleks...what for?
ee.. kui natuke mõelda siis Jumal ongi see energia.. ega ta ei peagi tähendama habemega vanameest pilve peal ..
Jumal on miski mis lõi maailma ja mis eksisteerib tänapäevani seda koos hoides.. kas energia mitte ei ole just see Jumal.
Jumal on kõiksuse metafoor.
Postitused: 430
Teemad: 12
ongi! sa ise lood selle maailma, mis sind ümbritseb... me kõik teeme seda...
Postitused: 13
Teemad: 0
millesse uskuda
ainus kindel asi siinses elus on surm, seega tuleb surma uskuda
ja iseendasse
jumalasse ei usu, ja UFO'd on ka suht kahtlased tegelased
mis mõttes *ainus kindel asi on surm*?
täiesti ebakindel asi minu meelest. -- keegi ju päris täpselt ikka siiani ei näi teadvat, et mis siiski PÄRAST tuleb.
aga, et füsioloogiliselt on surm iga elava organismi üks vältimatu paratamatus -- siis USU aluseks on seda siiski natca vähe ehk? neid nn. vältimatuid asju on teisigi. näiteks toitumine, vananemine, paljunemine jne. või mis?
või seletaksid ehk veidi lahti oma *surma-usku*, lp yller?
/sõbralikult norides.
Postitused: 23
Teemad: 1
Mina (ja ilmselt teisedki) tahaks teada, kuidas toitumine, vananemine ja paljunemine vältimatud asjad on??? {stu
d-kvark
mina (ja ma ei tea, kas teised ka) tahaksin aga teade, et kuidas siis ei ole?
kas kogu planeedi Maa evolutsiooniprotsess siis ei baseerugi nendele samadele asjadele?
enamike elusolendite (ja ka SINU e. INIMESE) eksistents rajaneb minu teada samuti sellele, et toituda, kasvada, paljuneda. ja sama teevad nii ainuraksed kui kahepaiksed kui imetajad. mikroobist elevandini.
või on sul teisi andmeid?
või ei saanud ma küsimusest aru?
surma kohta aga: see on aga vaid üks orgaaniline osa sellest ringtsüklist.
joosu
Kõik on lihtsamast lihtsam. Tuleb vaid loobuda toidust ja umbes 30 (või rohkema) päeva pärast selgubki, et oled loobunud nii kasvamast, vananemast kui ka paljunemast! See kehtib just minu kui inimese kohta. Muidugi loomade puhul on selline käitumine küsitav, sest neil vist (?)puudub vaba tahe. Aga näiteks luikede puhul on täheldatud, et kui üks paarilisest hukkub, siis hukutab ennast ka teine. Ju see ikka vabasurma minek on. (Vot mikroobide kohta ei oska ma midagi öelda. Nagu ka Maa kohta, keda pean muuseas elusaks olendiks. )
Kuna teema siin on tegelt millesse uskuda, siis eeldasin muidugi, et me räägime inimestest, sest keegi pole täheldanud elevantide või nendesamade mikroobide kalduvust usu kütkeisse langeda. Need on terve mõistusega elusolendid, kes ennast taolise jamaga ei vaeva.
d-kvark.
minu meelest ei olnud meie arutluse aluseks siiski INDIVIDUAALSED TAHTELISED või JUHUSLIKUD OTSUSED (sinu näite põhjal: toidust loobumine) vaid ÜLDPROTSESSILISED NÄHTUSED.
?
E. tulles alguse juurde tagasi: mina seadsin (natuke norivalt muidugi küsimuse alla, et kas surm ikka on *ainus kindel asi siin ilmas* või on ka teisi KINDLAID asju, millele oma usus nö. tugineda.
ja veel palusin tagasihoidlikku selgitust sellele, et millele su surma-usund siis baseerub? KUI ta üldse baseerub millelegi..
/kuigi tegelikult tundub, et me räägime Sinuga justkui natuke.. erinevas keeles. ei?/
joosu
minu arust on meil arutluse all just individuaalsed tahtelised otsused. Sest küsimuseks on endiselt "millesse me usume?"
Või pead Sina seda ÜLDPROTSESSILISEKS NÄHTUSEKS?
Surm võib seda küll olla nagu ka jumal näiteks. Algataks siis järsku teema: mis asi see jumal on? {mar
Jumal mmhh.. see on hea küsimus Piibli järgi võttes mingi muhe sell kes lõi maailma!! Aga ehk inimeste jaoks midagi/kedagi kellesse uskuda raskeil hetkeil.
Ma olen pärit kristlikust perest ja nooren käisin ka vanemate tahtel st. ema tahtel Pühapäeva koolis kuni ma otsustasin enam mitte minna ja olin piisavalt julge seda emale ütlema! Seega Piibliga olen kursis aga vot ei usu seda värki.
Ma ise imestan kah kuidas ema saab millegisse sellisesse uskuda oleme ka neil teemadel rääkinud aga läksime tülli ja otsustasime et tema ei tule minu uskumisi ümber lükkama ja mina tema omi.
Venna naine ütles et tema saab kirikus käimisest rahu, et vahest lihtsalt on kõik pahasti läheb sinna kuulab selle jutluse ära ja pärast ära tulles paistavad asjad paremini.
Mehed meie peres Jumalasse ei usu.
Enam jaolt lihtsalt on vaja kellegisse uskuda ja niisiis jumal on selleks.
|