Postitused: 5
Teemad: 0
Liitus: Apr 2006
hmm, pean siiski mainima, et vabamüürlased ei ole mingid tüübid, kes niisama organiseerivad sõdasid ja revolutsioone, et huvitavam oleks.
Tsiteerin: Vabamüürlus, ühendades häid mehi sõltumata rahvusest, rassist, nahavärvist ja usutunnistusest, pakub oma liikmetele enesetäiendamise võimalusi, et saada veelgi paremaks. Ausus, õiglus, vendlus on need ideaalid, millest lähtutakse. Vabamüürlased tegelevad heategevusega, mis keskendub üldisele abivajajate toetamisele.
Vabamüürlus ei anna valmis vastuseid, vaid püüab panna inimesi mõtlema, küsima ja otsima.
Ja veel: Vabamüürlased ütlevad et tuleb osata head teha ka puht hea pärast, mitte ainult kasu pärast, aga see ei lähe ju kokku kristlaste püüdlustega teha head just selleks et mitte põrgusse minna ja igavesti paradiisi nautida ja ainult ühe eluaja pikkuse vaeva läbi elada.
Ühe artikli leidsin kaa: http://www.zone.ee/avanemine/artiklid/ol...stele.html
Ei lugenud läbi küll kogu teemat, kuid teema algataja postidest jäi väga asjatundmatu mulje. Enne millegi kritiseerimist võiks natuke asja tundma õppida. Ma ei väida, et vaatenurk on õige, kuid tasub sellele mõelda
Edit: http://et.wikipedia.org/wiki/Vabamüürlus
Muudetud: 2-4-06 kell 19:34:54 Selene
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Olen vabamüürlaste kohta lugenud nii head kui halba. Senini on jäänud mulje, et lihtvabamüürlane on lihtsalt selle org-i heauskne liige ega tea telgitagustest tuhkagi.
On ilmunud bro¹üüre ka eesti vabamüürlaste kohta. Üks kuulus eesti vabamüürlane oli O.W.Masing.
Mind huvitavad naisvabamüürlaste harud või loozid, kas keegi teab neist midagi täpsemat?
Eekõnelejale tänud postiivse artikli tutvustamise eest!
Muudetud: 31-8-06 kell 15:04:11 Müstik
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Postitused: 139
Teemad: 3
Liitus: Aug 2005
Selline küsimus, et kuidas saab aru, et inimene on vabamüürlane?mingid märgid?
Postitused: 51
Teemad: 1
Liitus: Dec 2004
Päris huvitavalt rääkis saates R2koolis Igor Volke.Aegajalt ta vestleb seal.Viimases saates oli puudutatud just vabamüürlaste,illuminaatide,vandenõuteooriate ja Bildenbergerite küsimust.Eks kõik erilised sektid alates usunditest ja lõpetades kasvõi suvalise erakonnaga on loodud lähtudes mingitest n.-ö.vandenõudest võimu saavutamiseks.Vandenõuks võib pidada suvalist info varjamist ja selle hilisemat omakasuks ärakasutamist.Pole need vabamüürlased kah mingid õiged oma tegudes.Kuulujutte ja desinformatsiooni on piisavalt,et mitte midagi enam uskuda ei oska.Kasvõi see,et II sõja ajal olevat nad olnud kuni viimase hetkeni kahevahel,kumb peaks kummale kallale tungima,kas Hitler Stalinile või vastupidi.
Tsitaat:Algselt postitas: Müstik
Ega arvatavasti ei saagi, kui sellesse salaordusse kuulujal just mingi kuuluvust tõendav märk rinnas ei ole või sõrmus sõrmes. Arvatavasti saad teada, kes on vabamüürlane, alles siis, kui ise sellesse salaseltsi kuulud...sest vabamüürlastel on ainult neile teada eriline käepigistus.
Seda käepidi tervitust nad avalikuse ees ei tee , aga see selleks, tegelikult on ka tallinnas üks koht kus neid kohata võib, kuidas nüüd siis tänapäeva noorte keeles öelda, hängida.
Huvitav ,miks SELLINE ürituse sümbol?, nagu vabamüürlastel, a jah, aga jäägu see spekulatsiooniks, ehk lihtsalt kokku sattumine .
Muudetud: 13-7-06 kell 18:24:18 herr der dunkelheit
Muudetud: 13-7-06 kell 18:25:07 herr der dunkelheit
Postitused: 2,838
Teemad: 101
Liitus: Apr 2004
Tsitaat:Algselt postitas: herr der dunkelheit
Huvitav ,miks SELLINE ürituse sümbol?, nagu vabamüürlastel, a jah, aga jäägu see spekulatsiooniks, ehk lihtsalt kokku sattumine.
Kummaline on selle juures veel see, et ma ei leidnud, miks see peaks kuidagimoodi liiklusega seotud olema. Miks on ürituse nimi "Liiklus" kui ainuke selleteemaline päevakavapunkt on kell 22.00 ja kannab nime Tipptund?
Vihja paranormaalsetest nähtustest meile:
paravihje@gmail.com
"To do is to be" - Descartes
"To be is to do" - Voltaire
"Do be do be do" - Frank Sinatra
Postitused: 17
Teemad: 2
Liitus: Aug 2006
Tegelikult pole vabamüürlased iluminaadid, vaid vastupidi(osad on seda öelnud)
Iluminaatitel on suur plaan mitte vabamüürlastel, kui vabamüürlaste ühing loodi hakkasid iluminaadid Rooma paasti eest peites, kattevarjuna kasutama, värvates noori geeniuseid, kuna Iluminaadid oli ise teadlased kes Roomast välja peksti(kõige kuulsam iluminaat on Galilei Galileo). Kui tahtsid iluminaatiteg ühinenda pidi käima läbi nende "valgustuse tee" mis oli/on peidetud Rooma linna.Lisaks pidid valdama sa seda keelt, mis sell ajal oli kirikule võõras e. Inglis keel.Valgustuse tee oli ära märkitud selle aja 4 elemendiga(maa,õhk,tuli ja vesi) jõudes 5. punkti , mis oli Iluminaatitde kogunemis koht ja teaduse temple. Lisaks on Iluminaatite suur plaan kättemaksta Vatikanile(kuna vanal ajal seostati teadust nõiakuntstiga pidi mine teadalsed praktiliselt oma töödega põranda alla, kui neid avastati siis nad hukkati). Nad tahavad hävitada selle väikse pindala kuid suuremõjuga riigi. MA pean raamatust veel vaatama et siis midagi juurde rääkida
Dan brow"INGLID JA DEEMONID"
Postitused: 430
Teemad: 12
Liitus: Nov 2003
marty5665, sa seda kohta raamatu alguses märkasid, kus oli öeldud, et tegu on väljamõeldisega?
...for knowledge is limited while imagination embraces the entire world.
jutt on raamatus välja mõeldis aga ees on öeldud mis on tõsi, kõik see ajalooline jutt on raamatus õige
Postitused: 147
Teemad: 5
Aga kus sa marty5665 tead et ka see raamat pole üks illuminaatide väljamõeldis ja et Dan Brown pole ise ka illuminaat kes on saadetud siia ilma et ajada nende vastu juttu mis tegelt ongi nende endi välja mõeldud.
Kuidas siin üldse midagi uskuda saab.
Illuminaadid peaksid just Vatikani kaudu tegutsema et sõdu ja vaenu ärgitada.
Postitused: 59
Tsitaat:Algselt postitas: etc
Tsitaat:Esialgne postitaja Tutanhamon
Tsitaat:Esialgne postitaja etc
...samas on ka A.C. Doyle vabamüürlusest vastava raamatu kirjutanud Sherlock Holmesi temaatika all
Millist konkreetset juhtumit silmas pead? Tervet sarja? Ei näe otsest seost..
Kui ma õigesti mäletan, siis antud loo nimi oli "Nelja märk".
Väike parandus: See jutt on "Hirmu org", "Nelja märk" on Agra aardest.
Eesti põhilisemad vabamüürlased on Toomkogudusse sulandunud. Keda huvitab, võib Toomkirikus otsiva pilguga ringi vaadata - seal on omajagu vabamüürlaste sümboolikat.
Huvitav ,miks SELLINE ürituse sümbol?, nagu vabamüürlastel, a jah, aga jäägu see spekulatsiooniks, ehk lihtsalt kokku sattumine.
Kokkusattumusi ei ole olemas. Korraldajate juured on Toomkirikus ja vabamüürlaste juures.
Postitused: 147
Teemad: 5
Illuminaadi märk, järjekordne tõestus sellest et kirikut ei saa usaldada jne...
Postitused: 22
Sellel teemal olen ma suhteliselt võhik, nii et siis küsiks, mis on veel vabamüürlaste sümboolika peale selle silmaga kolmnurga?
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
Aitäh!
Aga mõni hetk pärast seda, kui olin küsimuse siia postitanud, jõudis mulle endalegi lõpuks kohale, et miks kuradi päralt ei võiks ma seda ise netist otsida?
Aga tänan ikkagi abivalmiduse eest.
Tsitaat:Algselt postitas: Karvand
Sellel teemal olen ma suhteliselt võhik, nii et siis küsiks, mis on veel vabamüürlaste sümboolika peale selle silmaga kolmnurga?
Siin siis pisut neid jubinaid.
http://translate.google.com/translate?so...spix%2Ehtm
Muudetud: 1-9-06 kell 09:32:13 Kolumats
edit: link
Muudetud: 1-9-06 kell 09:53:33 Flash
Nagu näha, said need poisid hakkama ka riigi moodustamisega http://www.chronik-berlin.de/images/ddr_flagge.gif
Keegi A. Dumas'i "Krahv Monte-Cristot" on lugenud?
Mul oli kirjanduseõpikus üks katkend sellest. Ja just tolles katkendis (terve raamatu kohta ei oska öelda, pole veel jõudnud lugeda) on selgeid viiteid vabamüürlusele. Kuna see teema on mind viimasel ajal üsna palju huvitama hakanud, kavatsen selle raamatu kindlasti läbi lugeda. Ja selle katkendi põhjal julgen ka teistele soovitada.
Postitused: 12
Teemad: 0
Liitus: Sep 2006
Ei ole kindel, kas see link on siin foorumis juba olnud või mitte aga otsustasin lisada.
Muudetud: 14-9-06 kell 00:50:06 TMPS
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Tegelt tuleb Illuminati hoopis samast sõnast, millest kuu, mitte ei tule Illuminati sõnast kuu.
Sama hästi võiks panna et Illuminati on sarnane sõnale Lucifer. Satanistid.
Juhul kui mõni uus liige kes veel ei tea näiteks Alex jone,sist midagi ,siis Vajuta siia ja vaata dokumentaal filmi, film on inglise keeles.
|