13-03-2012, 20:48
Millise küla elanikud?
Millal võeti need tunnistused?
Millal lausuti need ütlused?
Millal võeti need tunnistused?
Millal lausuti need ütlused?
Holokaust - sajandi vandenõu?
|
13-03-2012, 20:48
Millise küla elanikud?
Millal võeti need tunnistused? Millal lausuti need ütlused?
13-03-2012, 20:52
Euroruubeliga täitsa nõus! Ja muide.. kuivõrd tõsiseltvõetvad on kõik need "punavabastajate" dokumendid-
fotod-tunnistused? Pole ju mingi saladus, et nad ise valmistasid seda Sõda ette! See oli kuritegelik vandenõu kogu Euroopa vabade rahvaste vastu! Mõistagi - mitte kunagi, nad seda ISE EI TUNNISTA! Sest saavad aru - ise nad seda KURITEGU PLANEERISID ning selle eest VASTUTUST ja viimasest tulenevat KARISTUST, nad ei soovi ega taha kanda! Ei soovi ega taha, sest oma loomult on nad endiselt jäänud KURJATEGIJATEKS! Oma loomusest aetuna.. käib uue KURITEO hiiliv toimepanek. Ja seda viimast, kallid lugejad, võite näha, tunda, märgata, kombata, haista ja näha kõiges selles, mis meid argipäevas ümbritseb! "Habemega" numbrid: 6; 12; 60; 120; 600 jne. ... kuni 6 miljonini välja! Jääb alati ning igalpool hõlpsalt meelde.
13-03-2012, 20:53
Kui külaelanike ütlusi kuulata siis tõepoolest minu nooruses kui sai küsitud nende tapmiste kohta siis kohalikud küsisid kohe milliseid laipu ja haudu tahad näha, kas venelaste 40 kuni 41, sakslaste 41 kuni 45 või venelaste omi peale 45ndadt.
Miks austet härrat ainult juudilaibad huvitavad, teisi oli ju samades laagrites kordades rohkem. või teised lihtsalt olid mitteinimesed alamast rassist nagu ka kõik Siberi laagrite laibad, mul pool suguvõsa seal Siberi mullas, olid enne viimist siin töökad inimesed mitte sulased.
13-03-2012, 21:08
(Seda postitust muudeti viimati: 13-03-2012, 21:31 ja muutjaks oli euroruubel.)
(13-03-2012, 20:53 )Chaos Kirjutas:(13-03-2012, 20:43 )euroruubel Kirjutas:(13-03-2012, 20:33 )Chaos Kirjutas: Mitte lihtsalt ei surdud vaid tapeti ja ei huvita ümmargune number minupärast olgu kasväi 1653, aga kuhu jäi vastus? Ma ei väidagi, et sakslased pole seal kedagi tapnud, ma väidan, et ei tea täpselt, palju sakslased seal tapsid ja kas nad kõik olid juudid ja nii edasi. Segast värki on liiga palju, see on kõik, mida saab öelda. Mingeid käegakatsutavaid tõendeid, palju sakslased juute tapsid Kloogal, lihtsalt ei ole. Parimal juhul on mingid nimekirjad, aga on suht võimatu kontrollida tihtipeale, palju oli nimekirju võltsitud - inimesi ei pruukinud olla olemaski, aga nimekirjade põhjal anti välja toidumoona, riideid, seepi...sõja ajal kõik nõutud kraam. Ainus, mida ma väidan - see number - 2000 - ei kannata mingit allikakriitikat, tõendite puudusel. Mingi numbri tapsid sakslased kohe kindlasti. Ühe asja eest võin ma veel pea anda - kui sa läheks kavatsusega numbreid kindlaks tegema, siis - seda lihtsalt ei lastaks. Kui siin teemas mingi keegi teine väidab, et juute ei tapetud - noh...seletagu ise, mis ja kuidas. Paraweb ei ole mingi "ühismõistus", kus kõik mõtlevad ühtmoodi. Eri arvamuste möll on siin kõva...
13-03-2012, 21:36
(13-03-2012, 21:31 )Chaos Kirjutas:(13-03-2012, 21:08 )euroruubel Kirjutas:(13-03-2012, 20:53 )Chaos Kirjutas:(13-03-2012, 20:43 )euroruubel Kirjutas:(13-03-2012, 20:33 )Chaos Kirjutas: Mitte lihtsalt ei surdud vaid tapeti ja ei huvita ümmargune number minupärast olgu kasväi 1653, aga kuhu jäi vastus? Millest see möll siis siin?
13-03-2012, 21:42
Ka Holokaust on osa suurest mängust.
Sest... SUUR MÄNG - KÄIB SENI, KUNI VIIMANE MÄNGIJA ON MÄNGUVÄLJAKUL SURNUD. Vahelduvad ainult mängiad ja mänguasjad, vaieldakse mängu ja mängureeglite üle. Mitte kellelgi ei ole tahtmist ega jõudu mängu katkestada. Mäng käib edasi üha asartsemalt ja üha kaasaegsemate mänguasjadega. Peatada mängu ei ole võimalik. Nii et ; SUUR MÄNG - KÄIB SENI, KUNI VIIMANE MÄNGIJA ON MÄNGUVÄLJAKUL SURNUD. Paistab et kõikki on haaranud SUUR MÄNG. (13-03-2012, 21:42 )kalldunn Kirjutas: SUUR MÄNG - KÄIB SENI, KUNI VIIMANE MÄNGIJA ON MÄNGUVÄLJAKUL SURNUD.Programm või juhe jooksis kokku või et sama teksti mitmes teemas kopeerid nagu rikkis grammofon. Muide tundub nagu mitmes teiseski teemas et kui asi sisutihedaks ja asjalikuks aruteluks läheb kukuvad mõned liiva peale kraapima.
13-03-2012, 22:15
(Seda postitust muudeti viimati: 13-03-2012, 22:25 ja muutjaks oli kalldunn.)
Sest ma vihkan sõda , kõikkides sõja vormides. Pole olemas head, ega halba sõda.
Üks tapatalgu kõik. Aga mäng sõjaga on kaasa tulnud juba ajast, mil inimene ilmumus siia planeedile. Siiani pole seda mängu õnnestunud kellelgi peatada.
13-03-2012, 22:19
(13-03-2012, 21:41 )Chaos Kirjutas: Tulid kõik ju tõestama, et sakslased pole midagi teinud ja mingeid hukkamisi pole olnud, kõik venelaste vale ja laim. (kõik teised peale sakste on pahad) Olen ise rääkinud sonderkomandolaste lastega kes kiitlesid oma vanaisade juttudega juutide ja kommunistide tapmisest arvestades nende originaal wwII aegseid teenetemärke mis olid näidata olid jutud tõepärased.Aga nagu ütles us riigisekretär Henri Kissinger:"Military mans is like stupid animals." Nad ei tea halli essugi poliitikast ega ammugi selle telgitagustest.
13-03-2012, 22:23
(13-03-2012, 21:41 )Chaos Kirjutas: Tulid kõik ju tõestama, et sakslased pole midagi teinud ja mingeid hukkamisi pole olnud, kõik venelaste vale ja laim. (kõik teised peale sakste on pahad) Kuule inime - mind hakkab lausa huvitama sinu silmade ja aju vahelise teksti töötluse protsess?? Kus ja kes on siin väitnud, et sakslased pole midagi teinud ja kedagi tapnud? Jutuks on see, et sakslastele süüks pandu on ebareaalselt suur ja nende kraesse keerati ka enamus liitlaste poolt läbiviidud kuritegusi mida summaarselt võis vabalt olla rohkem kui sakslaste poolt läbi viiduid. Meenutagem või Katõni mida loeti ametlikult aastakümneid sakslaste poolt tehtuks ja alles nüüd - mõned aastat tagasi tunnistas Venemaa, et jahh - tegelikult olid need PUNASED JUUDI KOMISSARID kes organiseerisid ja läbiviisid selle tapatalgu. Arvestades asjaolusi võib julgelt uskuda, et Katõn on vaid jääpealne osa kui meenutada ka näiteks Dresdeni pommitamist ja muid numbritega tehtud fookuseid ja trikke. See sinu poolt teistele suhu topitav parafraas - "kõike peale sakste on pahad" on aga puhas ja pesu ehtne kretinism. Meenutan oma vanaema (rahu tema põrmule) jutte 2MS aegsest Tallinna elust kui punaste aegu ei juletud majadest välja tulla öisel ajal sest inimesed kadusid - eriti noored naised. Sakslaste aegu aga käisid KÕIK julgelt tänaval ja inimesed meenutasid juba nn "Eesti aega" ainult saksa mundreid oli tänavatel paljuvõitu. Juttu oli ka laagritest sest linnas oli avalik teave, et Kloogal ja mitmes teises kohas olid laagrid kus hoitakse sõjavange, juute ja kurjategijaid kes teevad seal tööd - lõikavad turvast, metsa ja töötavad tehastes. Paljud neist vangidest käisid ka taludes töid tegemas ja said selle eest lisa nänni - peamiselt võid, mune ja liha aga ka jahu. Samuti oli olnud minevaks kaubaks vill millest vangid omale villaseid sokke kudusid. Saladuseks ei olnud ka laagrites aeg ajalt tekkivad haiguspuhangud millede ajal olid need kohad karantiinis. Samuti oli teada, et vangid toovad täisi ja selle pärast neid taludesse ei lastud ja ka lapsi ei lastud nende juurde. Vanaema 3 õde elasid kõik maal taludes - 1 Ida Virumaal,2 Rakvere kandis ja käisin siis kui nad veel elus olid neil külas - ja usu mind mutikestele meeldib rääkida oma noorusest. Kurb on vaadata, kuidas poliitkorrektsus ja poliitiline represseerimine on vanemate inimeste suud kinni pannud ja ajalooline side on põlvkondade vahel katkenud. Ma südamest loodan, et sinu puhul Chaos on lihtsalt tegu tänapäeva tarbimise maailma produktiga kes pühas naiivsuses püüab oma nägemust tõest kuulutada ja sa ei ole ideeline või palgaline provokaator.
14-03-2012, 13:05
(Seda postitust muudeti viimati: 14-03-2012, 13:55 ja muutjaks oli Ott Sama.)
Näib tõesti, et siin holokaustist vaieldes, me anname vabatahtlikult tunnistusi oma tulevaste kohtuprotsesside jaoks!
Oleme ja asume euroliidus, tulenevalt meie teatav holokausti-skepsis võib väga vabalt muutuda siduvaks Saksa ja Austria õigusruumiga. Nagu tapsix naljanurgas mainis - reisides tulevikus Saksamaale - igavleb meid oodates ees, süüdistus kriminaalkuriteos! Mõistlik, jaa.. luua oma väärtuspõhist demokraatiat puhtale hirmule! Just nagu kommunistid oma "tööliste-talupoegade paradiisis!" Kes kurat pommitas 44`a märtsil Tallinnat? Õige - liitlaste lennuvägi! Oli selleks vajadust? Oli - puhas terror! Sama, mis Dresdeniga! Terroriga murda rahva kaitsetahet! Olid ju need ainult kaks aatomipommi, mis Jaapani keisririigi põlvili surusid. Taas terror! Nüüd on siis ka meil, argiterror, selle holokausti näol! Nagu pidev ning kestev kontrollküsimus - tunnista seda või keerame kogu seadusest tuleneva karmusega nii, et.. et vähe pole. Selleks näib neil itskestel ressursse jätkuvat - terve kogukond üksikisiku vastu! Kes kaitseb seda õnnetut, kes julges ametlikus "tões" kahelda? Vastan ise - mitte keegi! Mida see demokraatia siis maksab, kui see osutub nii neetult jõuetuks, saamatuks, selle kummutamatu "tõe" ees? "Holokaust" ei ole ajaloos toimunud sündmus kui fakt,.. see on psühholoogiline relv, vahend, meie kõigi hirmutamiseks ning kontrollimiseks! Seda tuleb uskuda, mitte teada. Kooliõpetajate palgad võivad palju kobedamad olla,.. aga paraku on ka "tõel" oma hind, mis ei lasegi endale väärilist töötasu nõutada! Ütlete, et absurd! On küll. Nii mõnigi teadus hakkab "teaduslikust kommunismist" v. "ilmsest holokaustist" - siit kulgeb see punane miinimumjoon, millest edaspidine väärtuste hindamine algab ning ka lõppeb! Egas väga raske ja keeruline on leida neid fakte, mis siis kummutaksid selle suure vale. Meie sotsiaalpoliitiline argipäev lihtsalt ei võimalda seda. Need faktid on täitsa olemas - küsimus taandub siin ikka selle peale, et kas me JULGEME seda endale tunnistada või mitte! Nagu nõukaajal - kõik on teoorias nagu õige, aga samas.. praktikas on kõik valesti!
14-03-2012, 23:55
Vaatasin doc-filmi Piibli kood ja enamus, kes filmis on seletamas on juutidest teadlased. Nad rààgivad, et piiblis on kirjas meie minevik ja tulevik!
Ma siis vaatasin hoolega mida nad minevikust tàppi on sealt leidnud. Oli muidugi Ameerika revolutsioonist, kuni 9/11 terrori pàevani kôik sealt piiblist vàlja kodeeritud. Aga siiski midagi oli puudu, kui rààgiti Hitlerist. Teise maailma sôja holokaustist ei rààkinud juudid midagi, vaid rààkisid 1945 aasta holokaustist Jaapanis, kui ameeriklased viskasid sinna 2 tuumapommi. Kas siis see polnudki tàhtis màrkida neil selles filmis? Piiblis olevat ju peidus kôik meie minevik ja ka tulevik. Nad olevat selle lahti kodeerinud ja seal on kirjas isegi mitte eriti tàhtsaid sùndmuseid ja oma juutide holokausti unustasid àra ? Hmm huvitav!
15-03-2012, 04:22
Ilmselt ei tõesta ka see materjal midagi, aga keda huvitab:
http://www.vho.org/aaargh/fran/livres10/JGrafestho.pdf , üllatas ka selline leid: http://www.kool.ee/?6223 Päikest.
15-03-2012, 07:26
(14-03-2012, 23:55 )Foorumlane Kirjutas: Kas siis see polnudki tàhtis màrkida neil selles filmis? Piiblis olevat ju peidus kôik meie minevik ja ka tulevik. Nad olevat selle lahti kodeerinud ja seal on kirjas isegi mitte eriti tàhtsaid sùndmuseid ja oma juutide holokausti unustasid àra ? Hmm huvitav! Mida pole olnud seda pole olnud.
15-03-2012, 22:32
(15-03-2012, 22:10 )Chaos Kirjutas: Kahtlemine on loomulik. Kui sa soovid üldteada tõed kahtluse alla panna, siis sul peavad olema selleks VÄGA KAALUKAD tõendid. Ei piisa "mulle tundub" stiilis argumentidest. Peab olema võimalus viidata konkreetsetele arhiivimaterjalidele, mida ka teised saavad kontrollida või kellegi pädeva põhjapanevale analüüsile. Pädevus tuleb aga ära tõendada pikaajalise tööga ning avaldatud materjalide mahuga. Just.... ja nii ongi. Seda enamus selgeks teha üritavadki, et holokaust juutite pihta ei ole piisavalt tõestatud.
15-03-2012, 22:39
Tasub aga meeles pidada, et võitjad kirjutavad ajaloo ja mitte kunagi adekvaatse. Tasub ka meeles pidada, et antud foorum on pigem meelelahutuslik, mitte tõsiteaduslik mõttevahetuse koht. Ja minu arust püütakse Teile selgitada "maakera kerakujulisuse" fakti.
15-03-2012, 22:41
15-03-2012, 23:07
(15-03-2012, 22:45 )Chaos Kirjutas: Kristalliööd ja sellest veerema hakkanud sündmuseid nüüd küll kahtluse alla keegi panna ei suuda. Nalja teed või? Jälle? Just ühe teema lõpetasime mis siin juba käsitlust leidnud ja sa alustad uuesti. Hetkel teen lühidalt - kui veab siis ehk esmaspäeval (või hommikul) täiendan. Löödi siise piir tagant tulnud provokaatorite poolt mõned aknad. Gestaapo arreteeris mõned neist ja aastaid hiljem tehti sellest üleriigiline pogromm kuhu liideti mitmed eraldi seisnud intsidendid. Ehk midagi oli, kuid sellest puhuti suur pall.
15-03-2012, 23:10
Kaos, kas antud teema riivab sind isiklikult kui mingi kogukonna inimest.
(15-03-2012, 22:10 )Chaos Kirjutas: Kahtlemine on loomulik. Kui sa soovid üldteada tõed kahtluse alla panna, siis sul peavad olema selleks VÄGA KAALUKAD tõendid. Ei piisa "mulle tundub" stiilis argumentidest. Peab olema võimalus viidata konkreetsetele arhiivimaterjalidele, mida ka teised saavad kontrollida või kellegi pädeva põhjapanevale analüüsile. Pädevus tuleb aga ära tõendada pikaajalise tööga ning avaldatud materjalide mahuga.Eem, muidugi on leitud tõendeid ja tehtud ka põhjalikkumat analüüsi nendes nn. surmalaagrites, aga see ei ole midagi sellist nagu sina loodad, sest cmon.. selliseid uuringuid ilmselgelt ei rahastata, mis teeb selle tõestuse väga raskeks. Neid tõendeid on küll olemas, kui inimene ise uurib ja loeb, aga vastuargumenteerijatel pole mingisugust reaalset supporti, siis mis sa teed.. Saavad ainult diskrediiti, kui isegi et seavad oma elu ohtu. Minu arvates just taoline diskrediteerimine ja vaigistamine peaks kogu kupatuse kahtluse alla viima... Sa räägid siin, et kuskilt ilmub välja mingi isend, kes väidab, et maakera on lapik.. Noh, kunagi arvatigi nii ja samuti oli väga raske vastu vaielda.. Aga holokaustiga on ju nüüd sama lugu, enamik arvab, et see asi toimus ja seda peetakse absoluuteks tõeks. Aga kas see muudab selle tõeks?
16-03-2012, 07:33
(15-03-2012, 23:37 )Chaos Kirjutas: Kui keegi suudaks ümberlükata selle tokumendi autentsuse, siis alustuseks käiks küll http://www.upload.ee/image/2002947/topf-8-9-42.jpg Välismaa keelse dokumendiga oleks kena anda kaasa ka tõlge või vähemalt sisukokkuvõte. Hetkel võrdub see minu jaoks absoluutselt mitte millegagi.
16-03-2012, 11:00
(15-03-2012, 23:37 )Chaos Kirjutas: Te võibolla ei mõista mind, kuigi ma sooviks uskuda paljusid asju, siis ma ei saa seda teha ainult soovist (kuna mulle sümpatiseerib selline versioon enam), minu maailmapilti mahuvad faktilised ja tõestatud asjad.Minu arust võiksid alustada hoopis endalt küsimuste küsimistest, et miks ma võtan endale teadaolevat infot kui fakte ja tõestatud asju ning kas ma saan ise nende algallikateni jõuda ning nende ehtsuses veenduda. Näiteks tooks küsimuse, et kuidas sa tead, et maa tiirleb ümber päikese? Kas seda on sulle õpetatud ja igalpool on tõepärane info selle kohta või oled ise ka proovinud selles selgust saada st mille alusel sa seda tõena usud/aktsepteerid.
16-03-2012, 11:31
(15-03-2012, 22:10 )Chaos Kirjutas: Kahtlemine on loomulik. Kui sa soovid üldteada tõed kahtluse alla panna, siis sul peavad olema selleks VÄGA KAALUKAD tõendid. Ei piisa "mulle tundub" stiilis argumentidest. Peab olema võimalus viidata konkreetsetele arhiivimaterjalidele, mida ka teised saavad kontrollida või kellegi pädeva põhjapanevale analüüsile. Pädevus tuleb aga ära tõendada pikaajalise tööga ning avaldatud materjalide mahuga. Ma tõesti ei tea, kui kaalukad need "tõendid" peavad olema? Lähtun muust - kuivõrd ning millises ulatuses on võimalik saada oma küsimustele vastuseid, mis oleksid loogilised ning sobiksid antud ajaloosündmuse kirjeldamiseks. Lähtun sest lihtsast huvist ning uudishimust. Tõepoolest - holokaust on oma sisult ning viisilt üks äärmiselt ebameeldiv ning vastik ajalooline sündmus! Kummaline vaid, et see jätab paljud meist nii külmaks! Jätab külmaks ning rahulolevaks nende valvetõdedega, millega haridus-, ajalooprogrammid on meid kõiki turavaliselt vooderdanud. Mainisin eelnevalt - kui on loomulik huvi ja soov mõista toimunut, siis vastused jäävad, omandatud programmi ulatuses, ikkagi saamata! Holokausti, kui sellist pole võimalik endale arusaadavaks teha! Midagi lihtsalt ei klapi, ei sobi..! Jaa - natsid olid inimsööjatest antisemiidid. Õelus oli neil ühendatud orgaaniliselt nende rumalusega! Ometi, isegi kui nad seda olid, siis ikkagi pole võimalik seda mõista! Kuidas, siis Poola juudid natside kätte sattusid? Kas Poola müüs neid natsidele, andis vahetuskaubaks, või kogunisti - kergeusklikud Poola juudid ise lahkusid oma kodumaalt, et liituda natside "paradiis-töölaagritega"? Uskusid lihtsalt Hitlerit! Ahjaa - Poola vallutati natside poolt! Rumalate natside poolt või? Sel juhul peab Poola valitsev klikk natsidest topelt rumalam olema! Ei taipa, ei oska või ei omanud piisavat pädevust oma kodumaa, oma riigi, oma juutide kaitsmiseks? Miks siis keegi Poola valitsevat klikki ei süüdista? Osa vastutusest, pool v. veerand, holokaustist.. võiks ju sujuvalt, aga kindlalt, Poola kraesse veeretada. Iga riik, mis natside poolt okupeeriti.. peab ju ometi vastutama oma juutidest kodakondsete eest! Inimsööjatest natsid võisid palju tahta. Aga nende tahtmistele saab kenad ning kindlad piirid panna. Või ma eksin? Aga mis selgub - Poola riik andis oma kodakondsed natsidele gaasitamiseks, ning peale sõda.. premeeriti Teda veel Saksa maa-aladega!? Said kohe õite magusad tükid Pommeri, Sileesia ja Ida-Preisimaa näol! Mille eest, kui tohib küsida? Kes siis olid kõige rumalamad, kõige õelamad v. kõige naiivsemad? Ja miks nad seda olid? Ja mis kõige olulisem - kui rumalad-õelad olid seejuures juudid? Või olid nad targad-kavalad, aga kahjuks lambad? Chaos kirjutab: "Pädevus tuleb aga ära tõendada pikaajalise tööga ning avaldatud materjalide mahuga". See avaldus teeb relvituks! Kui kaua pidi inimene koolipinki pühkima, et selle tarkusega välja tulla? Avaldatud materjali maht, kogus, ruumala ning kaal kilogrammides, on siis /kellegi-millegi/ pädevuse kriteeriumiks või? Palun mulle pool kilo tarkust?
16-03-2012, 12:56
(Seda postitust muudeti viimati: 16-03-2012, 12:59 ja muutjaks oli euroruubel.)
Näiteks - terved põlvkonnad "teadlasi" elasid ja elavad mõnusalt ära aind Auschwitzi laagrist kirjutades - palju neid teaduskraade sel teemal on välja antud, seda ei tea keegi...Kuni... mingi 10 aastat tagasi ilmus akadeemilistele kaanonitele toetuv teos - korralik allikakriitika, mis näitab, et need paberid, mille alusel räägiti, et Auschwitzis hukati 2 miljonit juuti - ja neil paberitel see number ka põhines, sest muid "tõendeid" polnudki võtta, et vähemalt pooled neist olid fabritseeringud - mis motiividel, leiad ühest mu varasemast postitusest. Akadeemilistel ringkondadel ei jäänud muud üle kui alla anda ja Auschwitzist miljon maha tõmmata. Palju seda numbrit tuleks veel kärpida, ei tea, aga praeguses kurjas ilmas on see miljon tegelikku hukkunut vähem - ka suur asi. Olgu sulle, Chaos öeldud, et juudid ei olnud selle üle üldse õnnelikud kui välja tuli, et hukkunuid võiks olla tegelikust vähemalt miljoni jagu vähem, kõige vihasemad selle autori ründajad olidki juudisoost akadeemikud, kes, suutmata midagi öelda raamatu sisu kohta, ründasid autorit kavatsusest "vähendada häbitult juutide kannatuste hulka ja niiviisi pisendada holokausti tähtsust".
Peale seda raamatut ilmuski "ei kusagilt" soov pista Kloogale kivi "12 000 hukkunuga". 6 miljonit oli ohus ja tekkis vajadus see number teistest laagritest kokku saada. Eesti juutidel oli jumala pohhui....kas 2000 või 12 000 või kas 2 miljonit või miljon.
16-03-2012, 15:27
Ka ainult üks tapetud-mõrvatud inimene on hirmus. Olen seda arutelu pikemalt jälginud. Klooga kohalt veel sõna ei võta, sest peab väikese uuringu tegema. Auschwitzist tähaks tuua aga ühe näite. Olgugi et seda on varem siin puudutatud, kuid mäluvärskendus kulub alati ära.
Nimelt Päevalehe artiklis Auschwitz – koht, kus inimesi põletati ahjus, räägitakse hirmsaid lugusid. Lugedes seda tähelepanelikult, hakkab silma paar imelikku kohta. Auschwitzis tegutses 1940-45 aastani sakslaste laagrina. Lisaks tuuakse ära 83 000 poolaka hävitamine. Poolas on põhiliseks usuks katoliiklus. Samas kirjutatakse lõpus, et 1979. aastal käis Auschwitzis 1941. aastal mõrvatud 152 katoliiklase mälestusteenistusel paavst Johannes Paulus II, mispuhul püstitati sinna suur puust rist. Laager töötas 5 aastat ja ainult ühel aastal (1940) mõrvati 152 katoliiklast. Aga mis usku olid siis 82 848 poolakat, kui Poola on valdavalt katoliiklik? Ja mõrvati ainult ühel aastal? Artiklis on veel huvitav see, kuidas juudid ei ole senini leppinud selle ristiga seal. |
Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: |
2 külali(st)ne |