Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pikem lugu häältest ja nende tagajärgedest
Uus kasutaja ja kohe selline pikk post. Ehk teadjad inimesed leiavad aega see läbi lugeda ja mingit nõu anda, et mis toimub (kui üldse toimub). Ise olen suht nõutu ja ei oska midagi teha enam. Üritasin võimalikult täpselt asja kirja panna - kindlasti on midagi välja jäänud aga alati saab küsida, kui mingi oluline koht ähmaseks jääb. Veel peaks juurde lisama, et peale seda nädalat pole sinnakanti enam sattunud ja ei näe põhjust, et peaks...
Aga lugu ise siis järgmine.

Asi juhtus eelmise aasta lõpu poole (vist) Täpsed kuupäevad enam meeles ei ole. Ei näe ka tungivat vajadust nende väljaselgitamiseks. Viimase tõuke andis kirjapanekuks hiljuti juhtunud asjad... Asjad sest muudmoodi ei oska neid nimetada. Võimalik, et näen tonti seal kus seda ei ole aga siiski.

Kohale jõudsime siis selgus, et ööbime V sugulaste kolmetoalises korteris. Mis seisis enamuse ajast tühjalt ja ... Mis põhjusel, seda hiljem, kui seda saab põhjuseks nimetada. Aga võimalik on, et just see oli põhjuseks.

Maja ise asus mingi järve kaldal. Selline tavaline vene-aegne korterelamu. Ja neid oli päris mitu sealkandis nagu ikka. Üle järve (tegelikult oli vist ikka jõgi – [removed]) oli surnuaed – kus ma ka korra jalutamas käisin peale tööpäeva.

Korteri sisustus oli nagu oli. Vana selline – välisukse link oli mingi selline nikerdustega ja meenutas mingit antiiki., elutoa ukse kohal rippusid mingid kellukesed vms asjad. Esiku seinad korteris olid selle punase pehme asjaga kaetud... mingi tapeet vist. Selline pehme kummjas materjal. Need olid asjad mida kohe tähele panin. Edasi siis nädati meile toad kätte ja tutvustati kes, kes on... ja siis selle perenaise pilk. Kui ta mulle otsa vaatas. Nagu ta oleks midagi näinud – kerge kohmetus oli, siiski tajutav. Eks ikka võõraste inimestega tutvumisel on kohmetus vms, et ei tea kuidas käituda aga ikkagi tundub, et seal oli midagi muud... muidu see ei oleks nii meelde jäänud ma arvan. Nüüd tagantjärele mõeldes võib-olla olid tuttavad silmad? Ah see selleks.

Auto laadisimie tühjaks selle tädi maja juurde sauna ja liikusime siis tagasi (ennem poes ja siis välja vist). Nagu mainitud siis napsu sai kõvasti tehtud. Igal õhtul – nii et hommikul ikka paras promill sees oli kui objektil taarusin.

Sellepärast üks õhtu enam ei tahtnud ja mõtlesin, et jään üksi siis korterisse kui teised välja lähevad ja loen raamatut vms natuke ja keeran magama, et üks öö korralikult ennast välja magada.

Nüüd on see koht kus peaks rääkima põgusalt korteri sisustusest. Köök oli nagu köök ikka, kaks külmkappi ainult ja tilluke lauake kahe tooliga. Ega seal midagi erilist ei olnud peale selle, et suurem ja töötav kapp käimaminnes ja seisma jäädes päris suurt müra tegi (kolinat pigem) ja siis veel kõik need vanad nõud. Teetassid ja taldrikud – kõik sellised vanad.

Köögiga samas korteri poolel oli elutuba. Madrats maas magamiseks, kapid, tv, laud. Ja oligi kõik vist. Too kolmas vend siis magas seal toas – ise oli rahul, et TV-ga toa sai, hea vaadata vms. Mina krahmasin rõduga toa, mis siis diagonaalis selle elutoaga asus teises korteri otsas. Ja minu toa kõrval siis oli V ajutine pesa – kõige kaasaegsem tuba. Äsja remont tehtud vist. Ainult üks lai voodi ja kapike. Ehk siis kõ ik olid rahul. Mina sain toa kus saab rahulikult rõdul suitsu popsida kui isu tuleb, pluss siis veel oli üks vana lahtikäiv kusset millel ma magasin ja mis ma lõpuks ikka lahti suutsin teha (perenaine sellega hakkama ei saanud kuigi oli üritanud). Siis oli seal riiulitele kuhjatud raamatud – vanemad. Riideid hunnikutes – kardinad jms kraam. Ehk selline ladustamise tuba oli ja ajaloo hõngu täis. Jah, selline kopitanud või vanadele asjadele omane lõhn oli küll toas. Esimene asi mis ma seal kohe uurima hakkasin oli raamaturiiul. Päris huvitavat kraami oli seal – lihtsamaks lugemiseks valsin mingid paar aforismide kogumikku. Need sai ka läbi loetud mõne õhtuga, ennem kui välja mindi ja teised telekat vahtisid.

Korteri plaanist veel, et üks asi mis kohe silma jäi kui sisse kolisime oma kompsudega siis tundus imelik, et kõikide tubade ustel olid lukud ees ja võtmed lukuaugus. Imelik, kas pole? Mina näiteks ei kujuta küll ette miks mul peaks olema võimalus köögi uks lukustada, või siis elutoa uks? Magamistubadest saan veel aru... No tegelikult peale seda kogemust võib aimata miks neid lukke vaja on...

Olgu siis, tagasi selle õhtu juurde. Oli mingi tüdrik ka ligi ujunud ja siis nad istusid seal elutoas ja lasid õlle ja pläkutasid mingit saadet vaadates... ma lugesin rahulikult ja rüüpasin kuuma teed... päris mõnus oli peale mitut päeva jutti tinutamist. Klapid oled peas ja olin omas maailmas. Mingi aeg siis hakati mind lunima, et ma ka ikka välja tuleks – karaoke õhtu jms. Ma olin kindel, et ei lähe ja valmis. Tahaks puhata natuke. Lõpuks ikka andsid mõista, et kui ümber mõtled siis ikka tule Laugh no ma panin kõrvataha siis.

Kolmas tüüp pidi samal õhtul vanemate juurde või mingid sugulased olid kuskil sealkandis. Et läheb autoga ja siis hommikul tuleb tagasi ja võtab meid ka peale ja siis objektile. Päris pikk ots oli – miski 60 km.

No jah... mõeldud tehtud. Umbes kella kaheksa paiku olin korteris üksi. Istusin oma toas (või kellegi teise toas) ja mõtsin jube hea oleks kui nüüd uni tuleks – a vot ei tulnud. Korra lasin isegi tule kustu ja unelesin vist natuke – ei tule. Tegin suitsu ja mõtlein et vaatan mingit filmi – äkki näkkab ja tuleb midagi head. Tuli. TV1000 ikka näitab. Sättisin siis ennast mõnusalt elutuppa madratsi peale ja mõtlesin kas tule ka ära kustutan – õnneks ei kustutanud. Filmiks oli see japside Silm. Ütleme nii, et üksi kuskil võõras korteris seda vaadata on päris õudne. Vist siiani üks parim õudukas mis näinud (suuremalt osalt tänu keskkonnale vist). Nüüd ei kannata peaaegu üldse neid õudukaid vaadata. Ja siiani on mõned õhtud kui jätan tule põlema, kui magama jään. Peale seda ööd. Päris korralik shokk oli ikka. Võib-olla sellepärast ka pidevalt õhtuti klaasikese teinud, et kurat võtaks magada saaks. Ja iga kraps ei ajaks selga higiseks. Ja-jaa, argpüks vms. Aga just siis kui magama tahan jääda. Unenäod on ka eriti imelikud ... juba nende painajate pärast ei taha eriti magada. Kui siis päeval ainult saad rahulikult pikutada... Eile öösel kusjuures just oli juhus kui und ei tulnud – tegelikult väsimus oli päris suur aga ei julgenud vms. Mõttetu ju kui kõrv on valvel koguaeg ja mingeid naginaid kuulad ja mõtled, et mis see nüüd oli. Peast on läbi käinud ka uksepiita mingite sümbolite kraapimine jms kraam... Masendav igaljuhul. Eile sai aeg konkreetselt maha võetud ja mõeldud ... Sellepärast ei saanud ka magada. Istusin ja lugesin sellekohaseid foorumeid saite niikaua kuni päike tõusis siis sai lõpuks pikali visata. ..

Oot, kuhu ma nüüd jäin. . . ahjaa film. Vot see oli selline film, mis mul seal ajas selja märjaks ikka. Eriti need kohad kus oli vaime kujutatud. Oijah. . . Kuskil poole peal endamisi tänasin õnne, et tuld ei kustutanud... siis oleks vist jama olnud Laugh

No sai siis filmike läbi – üks suits rõdul veel ja kell oligi kuskil 22 või midagi sinnakanti... Väsimus oli küll aga und ei tulnud. Tuled surnuks ja vähkresin natuke ühelt küljelt teisele ... ei midagi.

Siis hakkas pihta. Mingi kolin sealt köögi poolt teisest korteri otsast... Ma mõtlesin, et oot mis see nüüd oli... Ma peaks ikka üksi olema... Välisuks sai kindlasti lukku ka, selles kahtlust ei olnud. Aknad ka kindlasti kinni... talve aeg ju... Ärevust ei tekkinud lihtsalt endamisi arutlesin mõttes, et mis kolin see oli... (eks mingit rolli mängis ka äsja vaadatud film, kuigi ma kunagi ei ole mõelnud neid õudukaid vaadates, et sellised asjad ka tegelikult on... vms, vähemalt senikaua kui ise midagi ei ole kogenud... vot nüüd siis, kus ma olen). Ok, mingi rott või asi kuskil kolistas köögis. Samas variant oli kohe ka külmkapp. See ka mingit ebamäärast kolinat tegi... tubade uksed olid lahti. Enda oma lükkasin kergelt kinni, mitte nii et link ka oleks kinni läinud vaid ainult nii, et kerge tõuke peale oleks lahti vajunud. Sellised mõtted keerlesid peas... Samal ajal keerasin ennast selili, et paremini kuulda oleks... juhul kui veel midagi toimuma peaks. Voodi oli nõnda seinaääres, et jalutsis oli uks kohe. Ehk siis kui selili lamasin siis nägin ilusti ust... ja väljast tuli selline õrn valgus, et päris pime ei olnud... pimedusega harjunud silmad nägid küllaltki hästi...

Möödusid mingid minutid ja... tundus, et oligi nii... pole seal midagi – külmkapp oli, raudne laks... et jää magama rahulikult nüüd. . .

Ja siis oli esimene suurem ehmatus. Elutoast kostus mingi ebamäärane hääl. Jah hääl, mitte mingi kuradi kolin vms. Häälel ja kolinal ikka vahet teen, endiselt olin selili. Siis ma mõtlesin sekundiga kõik need samad asjad läbi ja veel juurdegi. Et kurat – see esikuuks ikka sai ju kinni. Ja kui ta ei olekski lukus olnud siis avamine ei oleks saanud kuulmata jääda. Ma mõtlesin, et WTF!!! Keegi sisse on murdnud... Vaatasin telefon on voodis enda kõrval kohe. . . Liigutada enam ei julgenud... et endast mitte märku anda vms. Mõtlesin et olen vait ja äkki selgub et ikkagi mingi loogiline seletus asjale olemas... Juhuks kui ei ole loogilist ja toa uks vaikselt lahti hakkab vajuma, et mis ma siis teen? Variant üks oli, et rõdule. Krt trussaritega külm hakkab seal ju... talv ikkagi(tagantjärgi targutuseks hea et ma seda ei teinud... ). No ma siis mõtlesin, et tõmbaks traati V-le. Lendab kähku kohale vms. Nojah selleks oleks kulunud ka mingi 15-30 min. Selle ajaga oleks ei tea mis võinud juhtuda.(millest ma üldse räägin eksole? – vat ei tea siiani). Ehk siis olin juba parasjagu külma higiga kaetud ja käed jalad olid juba parasjagu hirmust kanged et mis toimub. . .

Ja siis oli see koht kui hakkas süda peksma nii, et mõnus rõhk tekkis kõrvadesse... pulseeriv selline... täiesti kohutav. Sammud tulid elutoast esikusse. Mitte kiirelt, mitte aeglaselt... täiesti tavalised sammud... Ei olnud rasked ega midagi. Muidu räägivad, et mingid lohisevad ja rasked sammud... See oleks eriti hulluks ajanud kui keegi oleks jalgu lohistanud seal ... Nojah... sammud esikus. Ja siis jäid vist keset esikut seisma. . .

Selleks hetkeks olid juba kõik ihukarvad püsti... ja vahtisin ainiti oma toaust... Tekkis plaan, et täitsa inimese sammus, et krt kargan püsti löön tule põlema ja kargan esikusse ja seal ka tuli põlema ja nii kui midagi liigub kuskil panen kogu oma keharaskuse ühte rusikahoopi... Vahet pole kas see hoop purustab kõik sõrmeluud vms. Peaasi, et „sissetungija” ohutuks saaks tehtud... siis oli hetkega, et oot... Meenus... Minu toas laetulega ei olnud kõik korras. Kustus ise lambist ära. Üks hommik otsisin prille ja tuli ei läinud põlema... Hiljem V rääkis ka et oli päevaaeg õllepudeleid kokku korjanud ja minu toas vaatas, et krt tuli põle... et mis siis ikka. Hiljem lõuna paiku oli uuele tiirule läinud ja voila tuli põles. Endal oli mingi aeg ka juhus, et tuli põles kenasti a kui tuppa astusin siis üks kustus ära (kaks pirni lambis, ühe lüliti all)... jms. Oli see lambipirni viga vms vahet pole fakt oli see, et ei olnud üldse kindel, et kui ma seda lülitit löön siis tuli ka särama hakkab rõõmsalt. See nullis mu vapruse värinad kohe – tulid veel suuremad, hirmu omad.

Siis oli juba kindlamast kindel, et keegi või miski on korteris, kuigi ei tohiks peale minu kedagi seal olla. Püüdsin endale veenda, et ikka luust ja lihast olevus on ja siis päästavad kärmed käed ja võimas hoop mõnda kohta... tulemusest ei hoolinud... Ainuke asi mis püsti ei lasknud karata oli fakt, et kuidas? Välisuks teeb päris kõva häält ... Võimatu oleks olnud seda mitte kuulda... Siis olid juba need hetked kui sekund vaikust tundus 10min või kauemgi... Iga uus hääl viis selle õudsa seisundi uuele tasemele. Peale neid samme olin juba ma arvasin, et enda shoki taluvuse laes vms.

No siis kostus köhatus... Meesterahvas... nooremapoolne... Aga mida kuradit ta teeb siin?

Hetk hiljem kostusid uued hääled... natuke läheml uksele, aga nagu roomas keegi vms. Kurat ma ei tea mis see oli... selline roomamisele iseloomulik hääl.. Need hääled tulid küllalti üksteise järel. . . Mõte midagi teha või ette võtta oli selleks ajaks kuskil kaugustes juba... pea oli tühi ja silmad ainiti suunatud uksele...

Vaikus...

Uitmõte, et miks ma ust korralikult kinni ei pannud siis oleks saanud vähemalt lingi vajutuse ajal midagi teha... oleks kindel koht olnud teada kus „ta” asub vms... nojah ...

Ma ei osanud enam midagi mõelda...

Ikka vaikus.

Ja kõige tipp siis mingi kuradi kraapimine mu toauksel. Nagu keegi tõmbab küünega mööda ust. . . Nagu narritades? Eesmärgiga hirmutada? Sell hetkel ma mõtlesin, et mul pea lendab kohe tükkideks selline rõhk oli tekkinud. Täielik hirmukangestus... Mingid ähmased mõtted veel olid, et miks ta kurat seda ust kohe lahti ei lükka siis – on vaja kraapida seal? Või et kurat näe kraabib... raudselt mingi näriline... No need ju kraabivad närivad lühikeste tõmmetega, vahedega... Ja üks kuramuse suur näriline kes kahel jalal kõnnib ja köhib...

Seda ma ei saagi teadma kui kaua peale seda kraapimist paus oli... Tundus igatahes minuteid pikk... Siis ma mõtlesin, et mis nüüd? Avaneb uks või on veel midagi varuks?

Suureks üllatuseks... segadusse ajavad kiired sammud minu uksetagant üle koridori välisukse juurde ja välisukse luku ja lingi liigutamise hääled. Miks kiired sammud? Mis toimub? Keegi tuleb? Kes? Vaevalt, et V nii vara tagasi tuleb. Kolmas tüüp ka alles homme pidi tulema. Kurat, mis nüüd? No siis keegi lihast ja luust nüüd tuleb välsiuksest sisse. Muugib raudselt, mis muud. Ootasin pingsalt, et kui uks avaneb ja tuli põlema läheb olen plaks platsis ja lendan peale... Ukse juures hääled lakkasid ja ei midagist juhtunud. Persse, mis toimub. Välja ta ei läinud sest ust lahti ei tehtud. Ainult mingid hääled luku kallal. . . Vaikus...

Alt koridori uks käib pauguga ... uuesti hääled lukuaugus... Selle kahe hetke vahel oli umbes kaks minutit vist. Seekord ragistamine on pikem. Keegi näeb tõsiselt vaeva, et ust lahti saada... Kurat võtmega tuli kohe lahti ju... keegi võõras raudselt. Nii ragin lakkas. Uks avanes. Tuli panid põlema koridoris. Voodist püsti, toa uks pärani hooga, kehe ettepoole kallutatud lendan koridori käed rusikas ja valmis midagi purustama...

- Persse! Sina! Mis sa siin teed?

- Mmm-is?!! Mis suga juhtus?!

Rahunesin maha hetkeks ja kiirelt käisin kõik toad läbi tuled põlema . . . Elutuba tühi, köök tühi, kõrval magamistuba tühi. WC ja vannituba ka tühi. Korteriuks endiselt lahti.

- Mis juhtus?! Mis on?

- ...

- Vaata milline sa oled! Lubivalge. Tonti nägid w6?

- Õnneks mitte...

- Mis juhtus siis?( Ettevaatlikult ust kinni pannes.)

Viskasin kiiruga midagi selga ja siis seisime koridoris ja rääkisin lühidalt loo ära. Uskumisega probleeme ei olnud kui mulle otsa vaatas. Ma võisin päris imelik välja näha Laugh Aga kurat ma olin nii endast väljas, et esimene asi oli, et nüüd lähme välja ja rahustuseks mingit 60-st Strohi ntx paar pitsi ja siis mõtleb edasi. Mina siia täna ei taha kauemaks jääda... Ja üksinda enam mitte hetkekski.

Kolmas tüüp oli otsustanud ikkagi tagasi tulla, et hommikul muidu kole pikk sõit... Minu õnneks. Vastasel juhul ei teagi mis saanud oleks. Ta oli ka hetkegi kõhklemata nõus, et välja karaokesse. Ei ta tahtnud ka sinna üksi istuma jääda. . .

Ai mul käed värisesid terve see õhtu veel. Eriti masendav oli pubis tühja pilguga küljealla pugevatele ... otsa vaadata... Ei tõesti ei huvita su jutt a no räägi siis kui sa pead ...

V-d nägin siis esimene küsimus oli, et on sellel perekonnal keegi surnud seal korteris? Vastuseks tuli, et seal ei ole aga perepoeg olevat mõned aastad tagasi kuskilt rõdult peaees alla hüpanud. Kahekümnendates oli olnud. . . Nojah ... uus Stroh ja mõttepaus. Võib-olla ma siis ikka ei ole lolliks läinud...

Hiljem selgus, et teist nädalat meid sinna enam ei lastud. E naabrimutt oli näinud, et mingi noor tüdruk oli seal võtmetega sees käinud? Meil muidugi, et WTF jälle? A nojah, võib-olla oli lihtsalt vabandus, et rohkem poja rahu ei rikuks vms? Või siis oligi mingi krdi noor tüdruk hoopis? Jube madalalt köhatas siis igaljuhul. Kuigi see seletaks selle küüne kraapimist uksel(mingil määral vähemalt). No mina tean mida ma kuulsin seal. Täiesti kaine olin too õhtu, ja õudukad sinnamaani nii endast välja ei viinud... et kujutaks ette selliseid asju. Nüüd on jah närvid öösiti pidevalt pingul... õnneks midagi sarnast ei ole kogenud – ei taha ka, vist.

Segaseks jäi see lugu igatahes seal – ja ma ei ole enam päris kindel, et see lugu lõppenud üldse on... Minujaoks vähemalt. Seda ma hakkasin eile kahtlustama... Peale seda kui vend öösel jooksis üle õue sokkides vanemaid äratama... Ma olevat siis trepil istunud pea käte vahel ja...

Peale seda enam nii ekstreemseid kogemusi ei olnud seal korteris... Tuled küll kustusid aegajalt a sellega harjus ära... Samas telekas olevat ka päevaaeg eennast mõned korrad välja lülitanud... ja siis ise jälle tööle hakanud(ei läinud vool ära samal ajal arvuti oli ka töös). Samas need on kaheldavad asjad jälle. Elekter ja elektroonika teinekordki teeb igasugu vigureid. Vana maja ka ... elektri kaabeldus ka tõenäoliselt iganenud jms pla pla ma tean küll. Lambipirnid pealtnäha täitsa ok olid. Ja huvitav on, et peale seda on hakanud endal ka kodus laualamp täiesti suvalt kustuma ja põlema – varem sellist asja ei olnud. . . Olen pirne vahetanud jms ei midagi. Mingi hetk ikka plõks kustus ja vaatad pirni – korras aga sisse paned siis midagi... Mingi hetk jälle põleb. Ahjaa laelambi pirn on ka paar korda põlemise ajal pauguga kildudeks lennanud... Eriti spooky Laugh Tüütu tegelikult, kilde koristada. Õnneks on seda kaks või kolm korda ainult juhtunud... Seda kildudeks lendamist juhtus ennem Valga juhtumit juba ... Aga peale seda... Suur kõlar on kettidega lakke tõmmatud mul(~60kg, 2x12” suures kastis – et ikka jurakas on). Ja see hakkab mõnikord lambist kõikuma öösel. Aknad uksed kinni, et tuuletõmbust ei tohiks olla ja muusika ei mängi ... a muudkui kõigub. Ennem tükk aega sama kett rippus soojamüüri küljes konksude otsas... siis ka aegajalt öösel nokitsedes silmanurgast nägid, et wtf? A las kõigub. Mingit tormilist kõikumist ei olnud siis ei koti kui nad vahepeal natuke õõtsuvad seal... vist. Pole veel jälile saanud miks nad kõiguvad seal.

A peale seda Valga lugu on üks huvitav nähtus veel see, et kui mõnikord öösel jätan playeri käima siis lambist jääb mingi lugu kordama... st jookseb kokku kuidagi vms. Ja ainult siis kui ma kuulan neid Benedictine Monks of Santo Demingo De Silos-e asju... Kolm, neli korda on seda juhtunud. Ei ole üles ka märkinud, et mis lugu see täpselt on. . . Kas peaks? Vist mitte.

Kogu jutu lõpetuseks võiks vist öelda, et muretsemiseks pole põhjust? Näen tonti kus seda ei ole? Jaa – mulle ka meeldivad need toredad painajad... Peale sellist kogemust mingeid painajaid näha veel...

Ehk mingi selline ... eem... no ma ei tea kas nii on õige öelda aga nagu kurjast vaimust vaevatud.

Jah ma ise ka vahel kahtlustan, et ma mingi pooletoobine olen, et selliseid asju mõtlen või seoseid leian/otsin...

Aga ma leian jõudu, et edaspidi kainelt ööle vastu minna. Jah ma leian. Ja kui ma kuu aja jooksul magada ei saa korralikult siis tuleb hakata vist mingeid sensitiive või nõidasid taga ajama... Hetkel uurin mingeid pentagramme jms pahna... Poor me Laugh

Lisan juurde:
Meenus veel üks oluline seik, mis märkimata on jäänud.
Nimelt kui too kolmas tüüp tagasi jõudis ja ukse kallal kohmitses ( see koht kus sammud välisukse juurde liikusid ja luku kallal askeldas nagu ja peale seda üldist vaikust) siis ta hiljem mainis, et kurat selle uksega oli? Ei saanud lahti kuidagi. Muidu nagu pole midagi olnud? Käis täitsa korralikult. Ma kohe uurisin ka muidugi kui koridoris oma jubedast elamusest rääkisin, et kui kaua sa ukse kallal ragistasid kas mingi pausi ka tegid, et natuke ragistasid ja siis läksid minema? Ta ütles, et ikka paar minutit järjest üritas kuni lõpuks võti keeras. See välistab siis võimaluse, et see esimene ragistamine tema tehtud oli või keegi trepikojas talle vastu jooksis (samuti välistatud, et uks ennem tema sisenemist ei avanenud...).

Lisasin ka enda messengeri aadressi, kes arvab, et asi on arutamist väärt võiks ühendust võtta. Kõige parem oleks vast irl kokku saada ja rääkida. Ise ei tunne kedagi kes selliste asjadega tegeleb/on kogemusi ja ei oska otsida ka kuskilt...

Muudetud: 29-5-06 kell 19:12:49 gzus

[Muudetud: 9-20-2010 Cassiopeia]
Vasta
Ooo jess, oled ikka pika loo viitsinud kirjutada! Iseenesest saanuks selle ka hulka lühemalt ära seletada.
WTF on küll arusaadav lühend, aga &#8222 ja &#8221 tahaksid lähemat selgitamist, kuigi ega see vist suurt midagi juurde ei anna.
Usutav lugu küll ja mis siin salata, mõnigi siit foorumist ihaldaks enesele sellist kogemust, teadmata et nõrkade närvide korral polegi see teab kui meeldiv.
Taolisel puhul aitab enesesisendus kui pole ennast juba hirmust kangeks ehmatatud või ka mingi laulujorin ja iseendaga rääkimine, kus valju häälega kinnitad enese tugevust ja kujuteldava hirmutekitaja nõrkust. Olgu see siis olemas või mitte. Selline justkui "enda peitmine" minu meelest süvendab kartust.

Muudetud: 30-5-06 kell 19:58:15 aapee
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: aapee
&#8222 ja &#8221 tahaksid lähemat selgitamist,
See vist mingi fontide konverteerimise asi - kui oled oma jutu mingi teise editoriga valmis teinud ja ta siia siise kopi-peistid, siis mõned sümbolid (jutumärgid, nt) "väänatakse ära" sedasi (võrdle: “väänatakse ära” - see on nüüd MSWordist kopi-peistitud). Midagi taolist on juhtunud ka mõnede vanemate postidega foorumis, kus needsamad jutumärgi on asendunud mingite kastikestega. Ega see arusaamist suurt muidugi häiri, peaasi kui jutt ise arusaadav ...
Vasta
Kirja sai pandud viimaste päevade sündmuste ajel - olen seda kirjapanekut pikalt edasi lükanud, et mitte jälle süveneda selle hetke sündmustesse, tunnetesse... Ja see oli rohkem enda jaoks, et ehk koorub midagi välja, mis kahe silma vahele jäänud või aitaks hetkel kujunenud olukorda seletada kuidagi. Siit ka palve kes võtab vaevaks läbi lugeda ja oma arvamust avaldada seda ka põhjendada. Vajadusel juurde küsida.

Pikk lugu on sellepärast ma olen alati arvanud (ja ka edaspidi), et mistahes loo juures on tähtis teada n.ö "tausta" - parem sõna oleks vast taustsüsteem (ei ole keeleteadlane).

See laulujorina jutt võib täitsa õige olla aga too hetk oli uudishimu sama suur või suuremgi - kummaline kas pole ...
Oled siis kindel, et see oli mu enda kujutlusvõime? Täpsusta palun mille põhjal sa seda väidad/arvad (juhul kui ma õieti aru sain su postitusest).

Need märgid on kopi-peistiga tekkinud ... mõttekriips peaks olema...
Aga tänan tagasiside eest.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: WizardInWinter
...
Korraga me kuulsime all keldris kolinaid.
...

Kujuta nüüd ette, kui sa oleks seal ihuüksi olnud. . .
Olen ise ka peale seda juhtumit Valgas, vanades mõisades kolanud (üksi), et välistada tõsiasi, et keegi ei mängi lolli ja niisama "kollita".(olgem ausad - kui palju saab teisi usaldada, jah ma olen kohati paranoiline - aga jutt läheb liikvele ja "osaleda" võivad ka kõrvalised isikid jne ) Paar kuud tagasi oli viimane kord. Kottpimedas ja valgusallikaks võtsin telefoni taskulambi... hiljem olin ise ka hämmingus, et ma isegi ei kontrollinud kas akut piisavalt on vms.
Igatahes peale seda Valga asja ei ole konkreetselt sellist kogemust olnud. . . kuigi otsida on saanud.. spontaanselt rohkem.

Aga teemasse.

Muudetud: 29-5-06 kell 22:29:11 gzus
Vasta
Ma ei mõista, miks kõik seostavad kolinat sellega et keegi on ennast seal kunagi ära tapnud?
Mul endal ka võsul (suve)maja kus olevat mõningad surmajuhtumid olnud, aga see ei tähenda kohe et kõik selle arvele panen.
Tunnistan, et on kõhe kui sa tead et keegi pole seal käinud ja mööblit on ümber tõstetud, näiteks ühel korral oli ühes toas akna alla tõstetud üks tool ja peegel selle kõrvale, teises toas oli tõstetud üks seljatoega tool täpselt keset tuba, suunaga otse ukse poole...vahest on ka kuulda mõningast krääksumist lae või seinade poolt, aga noh, majad lagunevad.
Selliseid lugusid on minu arust liiga palju, tahaks teada, kas see on ainult Eestile omane tunnusjoon, et igast teisest vanast Eesti majast saaks vändata täisõuduka hea tahtmise ja mõningate liialduste korral, või on selliseid asju ka mujal.
PS. on olnud inimesi, kes lubavad et nad ei tule sinna majja enam kunagiSmile, tekivad ka mingid perioodid kus endal hakkab kõhe aga need mööduvad.
Endal tuleb meelde kuidas keerasime ühel korral kahekesi kellegagi majast korgid välja, väljas oli juba pime ja tahtsime paari inimest ehmatada. Ootasime üleval pimedas koridoris ja ootasime et keegi üles tuleks. Koridor lahkneb seal mõlemale poole ja kumbki olime omal poolel. Mingil hetkel nägin kuidas teiseltpoolt koridori liikus mingi tume kera meie poole, teine isik oli loomulikult sellele seljaga, möödus tema jalast ja sealt edasi liikus minu näo poole ja sellelt kõrguselt minust mööda. Loomulikult panime jooksu selle peale, pikka aega ei julgenud majja minna, aga põhiline on see, et midagi hullu ei juhtunud(mõlemad oleme elus veelSmile ).
Lisan: ja seda tumedat kera ma ei pane kindlasti seal kohas surnute tempude arvele. See oleks ilmselt solvav nii kadunud hingele kui ka "süüdistajale".
Gzus,(ära solvu!) kas sa tõesti arvad et kadunud hingedel pole midagi paremat teha kui käia öösel uksi kraapimas? Minu arust on absurd mis kõik pannakse (oletatavate) kummituste ja vaimude arvele, isegi siis, kui peale surma midagi peaks juhtuma su mõtlemise või tegutsemisega, siis kindlasti sa ei hakka käima suuri rauahunnikuid kolistamas, enda samme materialiseerimas ja uksi kriipimas.

Muudetud: 29-5-06 kell 22:56:26 Metavo
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Metavo
...
Gzus,(ära solvu!) kas sa tõesti arvad et kadunud hingedel pole midagi paremat teha kui käia öösel uksi kraapimas? Minu arust on absurd mis kõik pannakse (oletatavate) kummituste ja vaimude arvele, isegi siis, kui peale surma midagi peaks juhtuma su mõtlemise või tegutsemisega, siis kindlasti sa ei hakka käima suuri rauahunnikuid kolistamas, enda samme materialiseerimas ja uksi kriipimas.

Muudetud: 29-5-06 kell 22:56:26 Metavo

Kuidas sa seda siis seletaks? Või millega? Kõige lihtsam on muidugi kujutlusvõime kaela ajada. Ma ei ole väitnud või kinnitanud, et see oligi see sama noormees. Lihtsalt üks võimalik seletus juhtunule. Miks ta seda tegema pidi - ma ei tea(oletus kõigest, et see oli tema).
Häälte kohta on alati palju erinevaid võimalikke seletusi olemas. Enda kogemus on piisavalt reaalne, et kahelda (jah - ma ei usu et nüüd nii ongi ja hakkan kuskil vaime kummardama vms.) Suurema tähelepanu all on peale seda juhtuma hakanud (osaliselt ka varem) pisiasjad. Pluss veel paar suuremat tähelepanekut enda juures... Kõike ei hakka siia kirjutama sest esimene postitus on juba masnedavalt pikk, et keegi selle süvenenult läbi viitsiks lugeda.

Ehk lühidalt mind ennast huvitab kogu selle loo juures, kas on võimalik, et sealt miski asi kaasa tuli vms? Oletame, et ta oli olemas(nii ebareaalne või reaalne nagu ta oli), siin on räägitud mingitest kurjadest vaimudest vms.

Lisan veel, et umbes samal ajal kui see intsident aset leidis tegelesin ka põgusalt sarnase teemaga - uurisin kirjandust, dokumntaale, lugusid... Rohkem oli suund astraalprojektsioonile jms kraamile. Eks ma siis seal korteris ka mõni rahulikum õhtu n.ö mediteerisin... et kurat sellega mingit jama kaela ei tõmmanud? Peale toda õhtut muidugi mõista ei julgend enam mõeldagi nendele asjadele (vähemalt seal).

Ja nende laikude kohta millest siin foorumis(ka teistes kohtades) on oi-kui-palju-juttu ma ei süveneks eriti.Optilised illusioonid on kerged tulema. Väsinud silmad ja hämar ruum võib imesid teha. Tean omastkäes - sellepärast ka kolan erinevates nn. spookydes kohtades - oh seda rõõmu, kui selgub silmale nähtav tont oli mingi kuramuse peegeldus vms. Alati aitab lähemalt uurimine mitte kiljudes ärajooksmine.
Minupoolt kirjeldatud juhtumi puhul on raskendav asjaolu muidugi enda abitu olek(aluspesus, võõras kohas, ihuüksi), et püsti karata ja tõde selgitama hakata - nurka surutud.

Rauahunniku loo kohta on ka lahtiseid otsi kole palju... Kõige lihtsam on, et laest kukkus krhvi vms kivike ja täpselt sellisele kohale mis piisavalt tugeva müra tekitas. Hirmul on suured silmad - samal hetkel võib ka tunduda, et kogu maja värises jne. (ei lükka kellegi juttu ümber - lihtsalt oletatvaid võimalusi kaalun). Seda krohvi kukkumist oleks ka saanud väga lihtsalt tuvastada natuke lage uurides vms. Eks sellel lool ka palju võimalusi mide tagantjärele enam ei tuvasta.

Ei ma ei solvunud Smile
Sooviks ikkagi antud esimese postituse piiridesse jääda? Muidu valgub see laialivalguv jutt veel rohkem laiali...
Ja kui lükatakse mõni mu väide ümber palun ka põhjendada, et mingi tulemuseni jõuda (ja ma usun, et enamustel sellistest lugudest ei ole mingit tulemust - proovime, sest asjad on "natuke" imelikuks läinud minu elus )

Arlich
Tänud lingi eest kindlasti loen.
Ja magamisasendeid on mul umbes 10 erinevat (seda siis kodus) - tulemuseta. Olen ka tuba ümber tõstnud jne. Ja see füüsiline värk on ka toimunud selle olen ka üles kirjutanud... Igatahes väga vastakad tunded... kuigi lõpptulemus oli peale 24h ärkvelolekut 1 tund magada küünlavalgel ja ärgata täielikult puhanuna... kuigi kaetud külma higiga ja jubeda mälestusega unenäost.

Edit:
Lugesin läbi selle jutu seal. Sedasama mainitud unenägu ja kirjutatut tektsi võrreldes võiks öelda, et ma siis kohtusin selle süsimustaga. Murelikuks teeb selle unenäo juures siis see, et olid olemas mõlemad tunded paaniline surmahirm" ja samas mingi võimu tunnetus - miski mis andis kohutava jõu - ja see mekkis hästi. Pärast selle jõu proovimist tunda saamist jooksin kabuhimrus majast välja ja kukkusin jõetuna maha. Siis see sama must vari võttis mu nagu udusule sülle ja viis rahulikult voodisse, samal ajal väga rahuliku ja hüpnotiseeriva häälega rääkides, et ma puhkaks rahulikult ja ei muretseks - lihtsalt puhka ja seda korrutades kadus väga sujuvalt... kust ma ka hetk hiljem ärkasin, sama sujuvalt. Pigem segaduses kui ärevil olles. (see siis lühidalt see unenägu - ega keegi vist ei aplodeeriks kui ma sama asja detailsemalt siia kirja paneks Bleh).
Enda juures täheldatud muutused on ka just sinna negatiivse poole kalduvad...

Soovitatud meditatsiooni ei saa kasutada kuna ei ole usklik ja raske on abi küsida milleltki mida ei usu vms. Paadunud ateist olen. Aga viimase aja sündmused on piisavalt imelikud olnud, et ...

Muudetud: 30-5-06 kell 00:17:22 gzus

Muudetud: 30-5-06 kell 00:20:31 gzus
Vasta
Hmm... kas ateist ei tähendanud mitte uskumist? Olenemata usundist/usust? Kuidas sa ütled siis, et ateist usub? Kuidagi vastuoluline... Ma ei eita teiste jumalaid - lihtsalt mina ei tunnista neid...

Tänud veelkord.
Vasta
Gzus, nagu ma enne ütlesin, siis heida see vaimu/kummituse teooria oma peast, ise ka usun et pigem on tegu musta varju kui lihtlabase kummitusega, alati jääb ka võimalus, et see tüdruk keda nähti, käisgi sees.
Ateist on see, kes ei seosta oma maailmatunnetust religiooni ja hingega mingitpidi ja igal võimalikul viisil eitab seda, niiet sinu kohta ei saa seda terminit kasutada.
Muidu aga, Arlich on suutnud minu arust kõik olulise ära seletada ja lisaks veel andnud toredat pildimaterjali.
Vasta
Tore, et lollile põhjalikult lahti seletate siin üht-teist.
Aga...
Metavo
Nagu ma aru saan siis sa oled raudpolt kindel, et tegu ei olnud kummituse või vaimuga. Räägid ehk sellest ka lähemalt? Oleks huvitav lugeda. Igaüks võib ju tulla ja lällata, et ah sa kujutasid seda ette ja polnd seal midagi - joo vähem jne. Ja kesse tüdruk siis oli, kui mitte mõni teine eksinud hing?
Samas see must vari oleks mingi loogika järgi ok seletus - negatiivset energiat ja hirmu ajab taga... et sellepärast seal kraapis... a nad pidid õhus hõljuma ju? See keda ma nägin(unes siis) ka hõljus pigem õhus kui kõndis, ilma ühegi hääleta.
Musta varju kasuks räägib ehk ka võtmed/lukud kõigil korteri ustel... et pahatahtlik. Ise tean vähemalt ühte perekonda(sugulased) kellel lähedane inimene käib öösiti asju liigutamas ja kolksutamas peale surma... omaksed on sellega harjunud ja ütlevad, et näe Juss (suvaline nimi) tuli külla jälle vms. Ehk selle näite mõte siis ongi, et kui perekond on mingit moodi teada saanud, et see nende enda kadunud lähedane siis vaevalt uksi lukustatakse... iseasi mis suhted sellel perel oma kadunud pojaga olid - uus küsimärk õhus.

Mingit sarnast loogilist arutelu ootasin aga seda siit vist ei leia.(?)
Siiani pole vähemalt suure häälega välja naerdud - asi seegi Smile

Arlich
Mis sa arvad kes seal uksetaga kraapis?
Vasta
Gzus, hirmul on mitu nägu, ühe liigi musta varjude näol(Arlichi jutu järgi) ongi tegu hirmu kehastusega.
Ma ise kaldun arvama, et teatud sündmused ja energiad võivad neid ligi tõmmata, ilmselt see sinu filmi vaatamine oli siis see mis vallandas reaktsiooni, mis omakorda võis ehk tõmmata ligi suuremaid hirmu tekitajaid(musti varje?)
Nagu ma aru saan, siis see hirm on sinusse pidama jäänud, sa pole sellest vabanenud, järelikult miski ikka veel toitub sinust. Vaimu või kummituse perspektiivist pole mõtet hirmu tekitada, tema soovib parimal juhul endast lihtsalt ehk märku anda, kui sedagi, aga üldiselt kummitusteemasid vaatan ma väga kriitiliselt...samas jällegi, peab mõtlema, mis sundis teda(selle koha elanike poega) enesetappu tegema. Mina mõtleksin pigem sellele: miks ta hüppas rõdult alla? Kas sul polnud sama mõtet rõdu kaudu väljuda?
Aga Gzus, põhiline on küsida, mis on hirm? Mis on ikkagi see mida sa selles teemas nii väga kardad? Ja kas sellel hirmul on sinu jaoks reaalne põhjus või tuleb hirm mujalt.
Nendele kolmele küsimusele võid vastata nii omaette kui ka siia, aga põhiline järjekordSmile
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Arlich
Vaimsed jõud alluvad alati kindlatele reeglitele ja toimivad ka alati, olenemata sellest kas keegi neisse usub või mitte.
See ehk polegi otseselt selle teema küsimus ... aga mis poolest siis vaimsed jõud erinevad ... millest? Ehk mida see "ka" veel sisaldab? "Materiaalseid jõude"?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Arlich
Pole just lihtne alati oma mõtteid kirjapilti nähtavaks muuta. Võib juhtuda, et mõtled asjast natuke teisiti kui igaüks just aru saab.
Jah, see on küllap inimkonna "igavene" probleem ja eriti seal, kus puututakse kokku uute ja tundmatute asjadega. Juhul, kui on vajalik väga täpne arusaamine ja üksteisemõistmine, siis on selleks ka erivahendeid välja töötatud - matemaatika, nt, mis pole ju ka muud kui üks keel.

Tsitaat:Vaimsete jõudude puhul võiks näitena tuua jumaliku loovjõu, mis kõike elutut ja elavat läbistab (ja elustab). See toimib ka olenemata sellest, kas inimene sellest teadlik on. Tunned sa aga selle jõu uut energiat alati oma kehas kui hommikul puhanuna üles ärkad.Osad füüsilised jõud näiteks võivad toimida (ja toimivad ka) meie tahte alusel. Tõsta kiviplokk üles või siis ära tõsta, sina otsustad kas rakendad jõudu või mitte.
Jah ... aga see allumine või mitteallumine meie tahetele pole (vähemalt minu jaoks) see, mis vaimset ja füüsilist - nimetagem neid siis nii - eristab. Pigem on see teatud põhimõtteline erinevus "vaimse" ja "füüsilise" tunnetamise võimalustes. "Füüsiliseks" nimetaks ma kõiki neid jõude (aspekte, ilminguid jne) maailmas, mis on tunnetatavad teaduslike meetoditega (või olgu - et keegi ei pahandaks, siis kitsendame: loodus-ja/või reaalteaduslike meetoditega). Olen nõus möönma, et sellest väljapoole võivad jääda jõud (aspektid, ilminguid, momendid jne), mille puhul pole selliste meetoditega eriti midagi peale hakata ja kus tunnetusmeetodid peavad olema hoopis teistsugused (ei allu nt formaalloogikale, on väga tugevas sõltuvuses tunnetavast subjektist vms), vastavalt sellele ka taolisest tunnetusest saadud info kasutusvõimalused jne. Mida ma silmas pean? Paberi ja trükimusta tundmine ei ütle teile veel midagi raamatu sisu kohta - see sisu võib olla kõige ootamatum ja imelisem ning hoopis midagi muud, kui paberi ja trükivärvi kirjeldamine. Möönan, et minu huvid on suuresti suunatud paberile ja trükimustale - mis aga mõnel puhul võib olla kasulik ka neile, keda eelkõige sisu huvitab - nt mõne vana käsikirja taastamiseks. Ja minu jaoks on kõige põnevam küsimus - kas me tunneme juba kogu "paberit ja trükimusta" - nt mõeldes nähtustele, mida me selles alafoorumis arutame. Raamatut avamata (füüsiline liigutus!) on raske (pole öeldud võimatu!) teda lugema hakata!

Muudetud: 30-5-06 kell 18:33:25 Hallucigenia
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: gzus

Oled siis kindel, et see oli mu enda kujutlusvõime? Täpsusta palun mille põhjal sa seda väidad/arvad (juhul kui ma õieti aru sain su postitusest).

Ei, ma kirjutasin, et see jutt on täiesti usutav (minu jaoks vähemalt) ja olen täiseti veendunud, et kummitustest pole Sul pääsu ka tulevikus. Nii et mõtle ise mingi nö. kaitseloits välja ja ära lase teistel seda teha, siis on selle jõud suurem. See võib sellisel juhul suureks abiks olla. Ehk siis saad taolisel hetkel pea selge hoida ja olukorda lähemalt uurida. Võib-olla vaimolendiga suheldagi. Peamine alus, millele toetuda, olgu täielik enesekindlus mõttes, et a´la "mitte keegi ei saa sulle viga teha" - ja nii see ka on. Muud vajalikud "lisad" kui neid veel rohkem peaks tarvis olema, paned juurde.
Kirjuta tekst üles, jäta korralikult meelde, pannes sellesse oma väe ja tea kogu aeg, et sel on suur jõud taga. Juba kogu eelnev mõtestatud tegevus ongi tegelikult asja väestamine. Samas peaks see kõik kõlama positiivselt.
Proovi ja ei ole vist põhjust kahetseda.
Vasta
Metavo

Rõdu kaudu väljuda ei olnud plaani (kuramuse kõrge oli) lihtsalt, et saaks sealt toast minema. Õnneks/kahjuks ei suutnud end sel hetkel liigutadagi. Pigem õnneks vist - kuulnud hiljem, et (oletame et oli see tüüp) ta ise ka oma otsa nii leidis. Ja nüüd tuli ja mõtles, et ajab mu ka sealt alla hüppama vms.

Hirm... See hirmu asi tundub kõige mõistlikum siiani tegelikult. Üks huvitav seik asja juures on ka see, et nagu need vanad veneaegsed majad on seinad kostavad ju väga hästi läbi. Peale seda õhtut, kuulsin väga hästi mida teistes korterites tehti (keegi jalutas üleval, keegi tõmbas vetsus vett peale, keegi kõhis jms) ja väga selgelt sai heli allika suuna ära määratleda - lihtsalt kuulmise järgi. Aga sellest õhtust ma ei mäleta selliseid helisid peaaegu üldse va. siis alt trepikoja välisukse pauk, kui too kolmas tüüp tuli. See pani juba tookord mõtlema, et miks? Miks ma sellel õhtul mitte midaig ei kuulnud? Ainult need sammud korteris? Võiks arvata, et kujutasin seda kõike ette - etekujutamiseks oli see ikka liiga reaalne. Ühte või kahte heli võiks arvata, et ah tähelepanu oli hajunud ja moondus kuidagi...

Ma ei oska seda hirmu defineerida. Või üldse mis on minujaoks hirmu tähendus. Võib-olla siis teadmatus millega silmitsi seisad. Pole õrna aimugi mis see on? Seega ei oska ennast ka kuidagi kaitsta selle eest(kui ei tea mis see on miks peaks siis kaitsmise peale mõtlema? - alalhoiuinstinkt vms). See kehtib ka muidu elus ette juhtuvatel olukordadel. Ja seda ma selles teemas ka kardan ma arvan. Reaalset põhjust ei oska küll tuua, seega võib küllaltki kindlalt, et ta tuleb kuskilt teisest allikast. Kustkohast ei tea - ja see teadmatus samamoodi ajab segadusse (võimendab seda olemasolevat hirmu).

Arlich

Asi ei ole selles, et õhtupimedus mu kartusi suurnendab vms. Asi rohkem selles, et alati kui püüad magama jääda st puhkama - pea argijampsist puhtaks ja lihtsalt lased silma kinni ja tahaks magada siis hakkavad igasugused mõtted vaikselt tulema... need "halvemad" ja häirivamad, mis reeglina siis tekivad mingitest maja nagisemisest vms häältest - eeldusel muidugi, et pea on muudest mõtetest tühi(st siis päevalgi juhtub kui niisama chillid kõhupeale päikest võtta, et mingid mõttekollid tulevad). Ja lõpptulemus ongi see passid öö otsa üleval(hetkel on sellest tingitud unepuudus muidugi hea sest tööd on palju ja siis öö kenasti sisustatud).
Ehk siis... vägijookidest... sellepärast sai jah neid pruugitud, et uni tuleks... st mitte nii, et iga päev väljas ja suur trall käib(korra kuus healjuhul), pigem vaikselt õhtul sada või kakssada grammi hingealla ja uni tuleb. Ei tahaks uskuda, et asi niipidi oli/on et alkohol kutsus esile.. pigem vastupidi - sellega sai vähemalt mingil määralgi magada rahulikult.

Endale hakkab tunduma vaikselt, et mul vist üleval pole kõik ikka korras, kui selliseid asju kuulen(huvitav millal nägema hakkan - siis võiks vist isegi juttu teha kui näed kellega räägid). Eile umbes samal ajal(kell hetkel 4:30) sai vannitoas käidud vett näkku viskamas (ei olnud minged "selliseid" mõtteid peas - täitsa ok oli olla) ja siis vannitoast väljudes uks veel lahti olin just ümber keeramas, et ust kinni panna kuulen seljatagant kellegi krdi ohkamist, rahulolevat või parastavat... ei teagi - ju siis kujutlusvõime maalis sellise kõlapildi mis kõige ehmatavam/hirmutavam oleks. Esimene reaktsioon oli kiiremas korras ümber pöörata, et näha (oi me liiga palju usaldame oma nägemist) mis kuradi asi see oli. Samal hetkel läksid jalad nõrgaks ja kerge jõnks käis läbi(ma siis muigasin omaette, et mida..). HEtkel mil vannitoa uksest sisse nägin hakkas soojaveeboiler tööle. See teeb ka mingit imelikku häält. Plaks seletus olemas kohe asjale. Poleks seda olnud siis ma oleks tõsimeeli jälle uskunud, et mingi paranähtus - keegi, miski kollitab. Kaks hetke kõhklesin kas astun sisse kohe või ei a siis lendasin sisse, et mis toimub - tunne oli küll siis, et lolliks peast läinud või mida(päris aus olla ega seda teemat siin tehes sama asi).
Samas tekkis küsimus. Kas (oletame) mingi must vari vms paha loom ei püüaks samamoodi sellistel hetkedel endast märku anda(mõtlen rohkem hirmutamist) samas enda kohalolu mitte reetes, et hetk hiljem ma leian miski loogilise seletuse a tema oma osa sai juba sest ma olin jälle näost kaameks ehmatanud ja 5 min käed vist isegi värisesid(mõtlesin et s***a kah ja läksin tegin tööd edasi) - ja kogu loo juures hakkan enda vaimses tervises kahtlema mitte mingit kurja looma välja juurima... See oleks muidugi rahustav seletus loole, et ma ikka ei ole lolliks läinud ja poolsunruks ehmatan täiesti tavalises olukorras mingi hiire peeru peale näiteks Laugh

Seda Valga lugu ei ole vist enam mõtet puurida, targemaks enam saa. Rohekm ja rohkem küsimusi tekib ainult. Täielikult välistada ei saa midagi...

Lõppu siia küsiks, et kui hirm ei ole materiaalne siis kuidas ta saab esile kutsuda materiaalset? Heli on ju? Hirmus võib siis ikka päris palju energiat olla... olgu see siis negatiivne aga siiski. Seda endakasuks ei saa pöörata kuidagi?

aapee

Ega mul vist suurt muud üle ei jää... Vaikselt midagi sepitsema hakkama.

Pikk postitus sai jälle. Palju mõtteid siin teemas... sain siit palju värsket materjali nüüd mille üle mõtiskleda.
Vasta
Ok - läks keeruliseks nüüd.
On mingit viidet materjalidele anda? Uuriks ise edasi seda teemat.
Ja küsiks siia juurde selle tuttava kohta kes sarvedega kuradit nägi, et kas ta sai lahti neist või ikka kummitavad sellised nägemused?

Huvitav kas seal korteris olles miski siis leidis mind?(ütleme, et hirm) Nagu seletatud siis algul ta niisama jalutas, kuni minu uksetaha jõudis. Ootas seal korteris ei tea mis ajast(ütleme, et sellest tüübist maha jäänud - teoorias ju sobiks siis pakutud variant kurjadest jõududest mis noormehe enesetapule võis viia) ja siis leidis minunäol potensiaalse uue ohvri.

Ja huvitav kas igakord ennem magamaminekut vähemalt korra kuulen midagi uut. Täna hommikul siis kuulsin jälle - seekord voodis juba ja seljatagant peakohal kuskil... keegi hapnikupuuduses ütles "hh..a-appii" (naishääl oli). Nõutu näoga istusin pool tunnikest peale seda voodis... umbusklikult vaatasin kuuldud hääle suunas...siis keerasin magama ja ei olnud peale lindude siristamise midagi kuulda.

Keegi võiks nüüd semulikult õlale patsutada ja öelda, et jah see on paranormaalne nähtus (olgu siis vaimud, mustad varjud vms) ja sa ei ole hulluks läinud.

Aitäh.

Edit:
Paras aeg EVP-d proovida vist...

Muudetud: 1-6-06 kell 18:53:34 gzus
Vasta
Oletame, et mingi x para jõud ajabki sind taga. Tekib küsimus: mida ta sinust tahab ? Vares ei lendavat ka niisama. Praeguste kirjelduste järgi tundub ta ainuke eesmärk olevat sinu hirmutamine. Seega kui sa keeldud "hirmutumast" siis ei saa tema sinult midagi ja varem või hiljem lahkub parematele jahimaadele. Nii tema ise kui ka teised "vennad ja õed".
Vasta
njah tagant j2rgi eha targutada aga ma olex kohe kui mingi kriginat kuulnud sinna kobind ja kellegile yle tahi s6itnud...mmh varagad on v2ga eba reaalne tglt kui uxed olid lukus kui mingi poltergeist siis mida fakki ta teha saab ....
Vasta
Tondid koguvad omale energiat meie hirmudest.
Vasta
Jah ja teadmatus kindlasti tekitab omakorda hirme. Aga ka meie endi sees võime vahel nihkuda näiteks ka mitte ainult unne suikumise eel kahemaailma vahele vaid ka ilmsi vahel ja siis võib just sedamoodi olla, et muid helisi ei kuule, kuigi oled nagu ärkvel ja kuuled seda, mida hetkel kuuled või tajud. Ja kui nüüd see hirm ka tuleb(tavaliselt tuleb), siis saab see olend, tont, või tundmatu, või teistsugune energiaväli vm.s "toitu" ja võimendub, sest me anname seda talle kuna asi on tundmatu või vööras ehk tavailsele elule vastuoluline.
Vasta
selline kogemus jääb sulle eluksajaks..
sa mõtled sellele iga päev ja iga väike prõksumine ärritab sind jne...
tean seda!
endalgi sama asi.
du¹¹iall olles kardan silmi sulgeda..:S
Vasta
Tegelikult tahaksin nüüd küsida, kuidas on lodo sellega, kas on veel midagi juhtunud?
Vasta
Mul on enda viimasest postitusest saati kiire ja kiire ja tööd ja jooksmist...

Mõnikord siia piilunud - pikem postitus tuleb... vastan, pajatan. Nii mõndagi selgemaks saanud tänu selle teema püstitamisele Smile
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: nemad
Tondid koguvad omale energiat meie hirmudest.

Saavad võib-olla piisavalt energiat, et elavate "dimensioonist" lahkuda?
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Lugu Pealtnägijas: Risti tänava poltergeist rha 54 28,125 18-03-2022, 18:45
Viimane postitus: Mannu
  Narva kummitus, tõestisündinud lugu bv206 24 16,835 31-01-2018, 00:16
Viimane postitus: mees 35
  Minu lugu triinu27 2 3,323 03-11-2011, 18:50
Viimane postitus: TonyZimmer
  Minu lugu Vor 1 2,167 06-09-2008, 20:51
Viimane postitus: --Marru--
  Lõbus lugu maiks 4 3,045 30-12-2007, 14:01