Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tänapäeva misjonärid
Ei tea nüüd kui paranormaalne see on aga religiooniga seotud küll. Võibolla on kellelgi sarnaseid kogemusi.
Tartus, raekoja platsi läheduses asuva Zumzum kohviku ees täna kella 15 paiku selline lugu: kõnnin rõõmsalt ühe sõbraga kesklinna poole. Bussini on kõva 50 minutit sisustamata aega. Eemal paistavad kaks klassivenda, kes räägivad kellegi kolmandaga. Nendeni jõudes tervitame ja ajame natuke "jou mis toimub" stiilis juttu. Kolmas persoon osutub üllatuseks ingliskeelt kõnelevaks noormeheks, kes meid innukalt tervitab ja käe pihku surub ja ütleb oma, mis seal salata, väga huvitava nime. Algul arvasime, et tegu on eksinud turistiga. Ta küsis meilt, kas teame mis on "guilt". Arvates, et ta soovib lihtsalt tõlkimisteenust ütlesin kõigepealt eestikeelse "süü" ja siis seletasin lahti, mis see on. Tüüp paistis rahul olevat. Siis küsitles pikalt ja laialt, kas me oleme süütunnet tundnud ja kas me tahaksime sellest igaveseks vabaneda. Mõte tundus hea ja mingit ohtu ei tunnetand, seega nõustusime teda ära kuulama. Edasi rääkis ta, et kõrgematesse jõududesse uskudes on võimalik vabaneda süütundest. Kõrgemasse jõudu uskumine oli tema arvates nagu armastus, et seda ei ole eriti võimalik kirjeldada aga kui seda koged siis tead kindlalt, mis see on. Tema olevat oma tunde saanud ühte filmijuppi vaadates. Filmijupp ise rääkivat ühest ~16 saj ameeriklasest, kes suhtles jumalaga. Ta pakkus välja, et võiks seda meile näidata. Lühikokkuvõtte tegemisest ta keeldus põhjusel, et "it isn't worth it". Nõustusime ettepanekuga. Kuna ei minul ega tal endal aega hetkel polnd, leppisime esmaspäevaks aja kokku. Ta oli paras tööinimene, märkmikus oli kogu nädalavahetus ära sisustatud juba samas stiilis kohtumistega. Ise nimetas ta ennast misjonäriks. Ja läksimegi lahku.

Tüüp oli väga professionaalne, rääkis huvitavalt ja kaasahaaravalt. Temast kiirgas vahepeal ka mingit sorti positiivset energiat. Minu pähe ta tungida ei üritanud. Tema jutt oli siiski kuidagi hüpnootiline. Kui seda nädal aega jutti kuulata siis ma arvan, et ma ta võiks mulle ükskõik mida rääkida.

On kellelgi taolisi kogemusi või lausa selle sama inimesega ?

Küsimus on selles, kas tasub kohale minna või mitte. Üks variant on see, et me langeme naiivselt inimkaubanduse ohvriks. See poleks eriti paranormaalne. Teine variant oleks, et ta aretab enda energiavampirismi võrgustikku Eestis. Või on see alateadlikult mõjutav filmijupp.
Tohutut tungi kohale minna õnneks ei ole. Samas uudishimu on küll Laugh
Vasta
Hakkame nüüd siis batoonikesele kõik andma häid soovitusi parimate krimi- ja spioonilugude vaimu:

A. Kui kokkusaamine oli lepitud kusagil avalikus kohas:
1. Minge vähemalt kolmekesi.
2. Üks teist teeb kokkusaamisest mõned pildid*: paar esimest suht varjatult, ja mõned suht avalikult, et "tüüp" näeks, et teda on pildistatud ja et teie pildistajat tunnete.
3. Pildistaja ei tule teiega kaasa.
4. Keelduge minemast "tüübi" autoga, kui selline ettepanek tehakse vaid nõudke-soovitage tungivalt minekut taksoga.
5. Taksost teatage moblaga kohe aadress, kuhu "tüüp" sõita palus, nt mahajäänud sõbrale.
6. Kui siiski peaksite minema "tüübi" autoga, pildistatagu ka autot.
7. Kui eelnevalt pole siiski õnnestunud infot mineku sihi kohta saada-edastada, siis tuleb ühelt teist kohalejõudmisel meelde mingi ülioluline põhjus, miks ta siiski ei saa sisse tulle, vaid peab ära minema.
8. Kohapeal keelduge pakutavatest söökidest ja eriti jookidest.

B. Kui kokkusaamine on lepitud mingil eraaadressil:
1. Postita see aadress siia.
2. A8

Anna siis esmaspäeva õhtul meile kindlasti teada, mis ja kuidas - ka siis, kui otsustasite mitte minna - muidu me muutume ärevaks.

*Ja pilte oleks kah huvitav näha igal juhul.
Vasta
Koht on selle sama raekoja platsi ja kaubahalli vahelisel tänaval asuva Zumzumi kõrval asuv korter. Mitte et neid kortereid seal 1 oleks. Nii sain jutust aru vähemalt. Aadress ei teeks mudugi paha.

Kui esmaspäeva õhtul mingit infot pole siis ärge paanikasse sattuge veel. Siin käib tihti vool ja muud kommunikatsiooniks vajalikud nähtused ära.

Noormees väitis enda nimeks olevat Kiddo. Keskmise kehaehitusega, musta värvi lühikeste juustega, 175-180 cm pikk. Kannab ülikonda ja räägib puhtalt inglise keelt. Tõenäoliselt USA kodakondsusega. Lahkub Eestist tuleval nädalal, teisipäeval väidetavalt.

Aeg on just esmaspäevaks selle pärast, et varem polnd tal aega ja teisipäeval kaob enivei minema.
Vasta
Läksime kohale, ootasime pool tundi, kedagi välja ei ilmunud. Läksime minema. Ühendust pole võetud siiani. Nii palju siis sellest.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: batoonike
Läksime kohale, ootasime pool tundi, kedagi välja ei ilmunud.
Tsitaat:ja teisipäeval kaob enivei minema.
Ju siis oli põhjust varem kaduda ... või piilus teid enne kardinate vahelt ja miski ei meeldinud. Harilikult on sellised poisid täpsed.
Vasta
Kui ma ükskord koolist koju tulin,siis ma nägin,et minu ees räägib mingi naine peaaegu kõikide inimestega,kes talle vastu tulevad.Ja kui ma hakkasin minema temast mööda,siis ta ütles mulle tere,ma ütlesin talle ka.
Siis hakkas ta küsima,et kas ma usun jumalasse ja armastusse.Ma ei jõudnud midagi ütelda,kui ta ütles mulle,et kui ma teda armastan,siis saan ma igavese elu.

Mulle tundus kõik imelik ja ma hakkasin ära minema,kui see naine ütles,et ainult siis saavad mu lapsed hea elu,kui ma teda usun ja kui ei siis ma ei või igavesest elust unistadagi vms...

Igatahes oli see kõik nii imelik,et ma läksin kohe oma teed edasi,kui ta oli oma jutu ära rääkinud.
Siis hakkas ta rääkima mingite inimestega,kes mu taga olid,aga nee ütlesid talle,et ta on hull...ma oleks isegi talle seda ütelnud vist.
Vasta
Kui tegemist oli tüübiga, kes kannab valget triiksärki ja lipsu, siis on tegemist mormooniga. Neid liigub raekoja platsi ja kaubamaja vahelisel teelõigul päris palju. Ma olen mõelnud et mõni võiks minuga ka rääkima tulla, sest mulle meeldiks arendada oma inglise keele oskust ja niisama tahaks ka teada, et mis vennikesel öelda on. Keegi pole aga siiani minuga rääkima tulnud. Sellele üks päev mõeldes hakkas koitma asjaolu, et ma pole neid kunagi ühegi naissoost isikuga rääkimas näinud. Nad on vestelnud ainult meestega. Huvitav miks (kui keegi teab täpselt, kommenteerigu olukorda)Ma ise pakun et kuna tegemist on ikkagi kristluse haruga, siis peetakse naisi meestest alamateks ja värki..
Sa pole esimene kellega mormoon on vestelnud ning siis hilisema kohtumisaja kokku leppinud ja siis mitte välja ilmunud. Üks sõber näiteks vestles mormooniga ja küsis temalt mingit tõestust või midagi.. selle peale ei hakanud mormoon aega raiskama ning ütles "ma helistan sulle õhtul, siis tõestan kõik ära" ..ja ta ei ole siiani helistanud.
Ma pakun et neil läks meelest (graafik tihe ikkagi) või siis on neil mingi plaan. Noh näiteks arvavad et äkki mitte-kohale ilmumine äratab inimeses mingisugust huvi.
Samas äkki nad lihtsalt ei jaga asjast midagi(neil on kästud mingit teatud teksti edastada) ja väldivad igasugust tõestamist kuna nad ei tõestaks seda usutavalt ära. Nad küll väidavad et oo jätsid oma naise ja lapsed maha, sest nad niiväga tahtsid eestlastele usku levitada ja nad taevasse aidata.
Mina aga leian nende kahe aasta ohverdamises ühe teise põhjuse.. teate nende kolledzirahad makstakse kinni...Smile
Vasta
See viimane lause oli valgustav Laugh Lisamärkuseks veel, et see tüüp elab tegelikult Tartus.
Vasta
Ma olen seda inimest TARTUS kohanud.Ta on "MORMOONI" kiriku pastor .Ta on pärit OHIOST USA st.TA ON ERIVÕIMEGA inimene.Kogudused on TARTUS ja PÄRNUS. me ajasime hulk aega juttu.Lõpuks uurisin natuke ta loal nende RIIBLIT.Päris võigas tekst neil.palju põhineb vägivalla propageerimisel.Ma ei leinud tema visiit kaarti üles seal oli nende koguduse aadressid ja muu info ka.Meenutab natuke jehoova usku.Igatahes soovitan eemal hoida nendest.
Vasta
tahaks ka ilgelt mingisuguse usuhulluga kokku saada. pole kunagi kohanud ega kunagi rääkinud ühegi sellisega...
tahaks teada saada, et mis värk neil on ja mida nad üritavad, kui on üsnagi kindel, et inimesed kohe "ei" ütlevad. kas ohvreid siis leidub, kes jäävad nende võrku?
Vasta
Sa võid nende "NENDE JUTU " ära kuulata aga see on ka kõik.
Vasta
MORMOONIDEL on lubatud pidada mitut naist.Nende seadus lubab seda.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: HUGOTH
MORMOONIDEL on lubatud pidada mitut naist.Nende seadus lubab seda.
Aga naisel mitu meest?

Mis see muidu siia puutub?
Vasta
Olen ka nende tegelastega kokku puutunud. Olen käinud koosolekutel ja tasuta inglise keele tundides nende "kirikus" seal Mõisavahes, see asub ühes endises lasteaiahoones, sealsamas, kus on ka üks hotell, aga vastastiivas. Samuti olen käinud tolles korteris seal Zum Zumi majas, lihtsalt seetõttu, et nad proovivad oma jumalasõnaga läheneda kõigile, kes satuvad nende Mõisavahe baasi ja eks mul tekkis huvi. Korter ise oli puhas, korras ja üsna spartalikult sisustatud - veidi mööblit, telekas ja videomakk. Lisaks oli mul seal viibides selline tunne sees, nagu avaldataks mulle vaimsel tasandil survet - seetõttu ma rohkem sinna ei roninud, kuigi nad veel mitu korda mulle helistasid ja püüdsid moosida mind nendega vestlemiseks aega leidma. Kui ma seal korteris käisin, tundus mulle, et püsivalt seal ei elata - pigem võib see koht olla soetatud või üüritud (potensiaalsete) ohvrite küllakutsumiseks ajal, mil kirik on kinni. Ei näinud ma klaasist kaipuste taga serviise, raamatuid jms, ei näinud ma köögis mingeid köögitarbeid, ei vedelenud teleka juures videokassette... muidugi ei näinud ma, kas varjatud kohtades (sahtlid, riidekapp jne) midagi on. Panin tähele, et mormoonidel ei käi naised tänaval kuulutamas, küll aga on inglise keele tundides olnud naisõpetajaid - samuti ameeriklastest neiud, kes inglise keelt õpetades ei jätnud vajadusel kasutamata võimalust tunni ajal oma eesti keele oskust täiendada (ehk siis tegelikult oli õpe lausa mõlemapoolne).

Muide, Yar - "Ärgakest" ja "Vahitorni" pakuvad ühed teised usukuulutajad, Jehoova tunnistajad, kelle maja Tartus on Ihaste tee otsa juures A Le Coqi spordimaja ja Eedeni keskuse vahel. Sai sealgi kunagi agaramalt käidud, see oli põhikooli lõpus, kui olin ise nende usku pöördumasSmile Maja on ilus, sealt võib leida ka inimesi, kes vestluse ajal ei hakka iga teise lausesse usupropagandat loopima, ka on nad korraldanud üritusi, kus religiooni ei puudutata (olen koos nendega käinud matkal Taevaskojas jne), kuid, jah, mitteusklikke nad heameelega oma üritustesse ei kaasa. Lisaks koosolekutele nende oma majas toimivad neil eraviisilised piibliuurimisgrupid üle linna mõne uskliku kodus - kui see sügav religioossus maha võtta, siis päris hubane värk.

No ja kes tahab "kino" saada, see võib vaadata Aruküla tee 3, kus valge laohoone moodi maja keskmises osas on Elu Sõna koguduse saalSmile See, kuidas nad kõva muusika saatel "inglite keeles" (mis tegelikult on tavaline pudikeel) mölisevad ja isegi tõmblema hakkavad, on omaette huvitav nähtus... kuigi, jah, kui nad mölina ja tõmblemise asemel lihtsalt laulda tahavad, siis teevad nad päris ilusat muusikat. Nende bändis olen trumme harjutanud - aga nende bändi juht ei talunud mind, ma olin tema silmis räpane paganSmile Aastaid tagasi oli aeg, mil nad vahel kusagil kesklinnas (näiteks Raekoja platsil) oma tehnika üles panid ja valjult oma usupropagandat tegid. Ka on nende pastorid raha peale väga maiad.

Salemi kiriku (seal Sõpruse silla otsa juures Kalevi tänavas) bändis olen ka trumme tagunud. Lisaks korraldavad nad vahel üsna huvitavaid noorteõhtuid, kus vaadatakse filme, kõnelevad igasugu oraatorid, pugitakse popcorni jne - näiteks Postimehes teadeterubriigis kirikuteadete alt saab ka selle kiriku üritustest lugeda. Tõsi küll, noorteõhtud on viimasel ajal harvaks jäänud, aastaid tagasi linn toetas neid rahaliselt selles ettevõtmises ja siis tegid nad seda iga nädal.

Ja on olnud ka igasugu pisikesi kristlikke ja esoteerilisi gruppe, millest enamus tartlasi pole undki näinud ja mille kohta levib info mingeid tont teab mis kanaleid pidi (a´la "mu tuttava tuttav rääkis" jne). Paar sellist gruppi olen ise ka üles leidnud. Üks neist - Valguse Perekond - on ammu laiali läinud, nemad kogunesid Võru tänaval tollase Moonika kaupluse (esoteerikapood, mille asemel on juba ammu mingi kaltsukas) teisel korrusel (oli gruppe ka teistes linnades, aga nende kohta ei tea ma midagi), teine on Kristuse Kogudus ja selle kohta mul info puudub... aga aastaid tagasi armastasid nad koguneda näiteks Ülikooli raamatukogu fuajees, kust siis kellegi poole tuterdati ning teed juues usuteemadel arutati.

Aa, Valguse Perekonna koduleht on siiani üleval:

http://www.hot.ee/valguseperekond/

Muudetud: 9-3-08 kell 19:08:32 paadikapten

Muudetud: 9-3-08 kell 19:12:29 paadikapten
Vasta
Meil on ka neid Jehoova tunnistajaid uksetaga käinud. Õnneks sisse ei tulnud, kuigi proovisid midagi peale ajada, et tulge sinna jne. Laugh
Vasta
Mina tervitan oma ukse taga jehoovatunnistajaid rõõmuga, see on hea juhus alustada tormilist debatti, mis lõpeb üldiselt sellega, et me jõuame punktideni, millest nemad pole kuulnudki, ja siis peavad nad vahepeal minema piiblit uurima jälle ja teistega nõu pidama.

Muudetud: 15-3-08 kell 16:41:12 Kivikas
Vasta
Mul mormoonidega samad kogemused...kui ikka mina küsimusi esitama hakkan, siis nad oma mormooni raamatut pidevalt sirvivad ja kui see ei aita, siis lubavad asja uurida ja kui teine kord küsin, siis mingi hale vabandus välja on mõeldudSmile
Vasta
Minu kohtumine Mormoonidega...

Paljud vist teist on tänava peal kokku sattunud kahekeisi liikuvate inimestega. Alati nad on riietatud musta ülikonda, ja valge triiksärk, rinnas mingi must silt valge kirjaga, mida kaugelt ei näe lugeda, kuid äratab tähelepanud. Kui jõuad neile ligi, siis suure tõenäosusega peatavad nad teid kinni ja räägivad natuke jumalast jne.

No mina olen nüüd juba saanud tänaval nii vestelda 3 korda. Nagu ikka räägivad, et kuidas jumal on neid aitanud, ja kuidas jumal vastab nende küsimustele. Lõpuks, kui teie teed hakkavad lahku minema, siis küsivad nad teie kontaktandmeid, ja tahaksid külla tulla. Kuna mul enamuse ajast suht kiire kusagile, ja tegemist küllaga, siis olen keeldunud sellest mõttest. Aga nagu ikka... 3 on kohtu seadus, ja lubasin neil külla tulla ja jutustada. Paljuti uudishimust, et mis juttu siis neilt tuleb...

Saabusid külla isegi. Kuigi jäid natuke hiljaks, kuna suutsid Tallinna vahel ära eksida. Aga mitte midagi märgatavat, kõigest 15 minutit.

Jutt algas siis sellega, et uuriti, mis huvid mul on, kuidas läheb, millega nemad tegelevad, milline neil pere on, kuidas nad oma peresse suhtuvad. Nad nägid mul kitarri vedelemas, ja olid kohe nii vaimustuses sellest Laugh...
Aga kui rääkisin neile, et lemmikuks mul Metallica ja üldine raske stiil, siis tuli sealt selline väga hästi peidetud pettumus. Et selle jutuga venitasid nad sinna välja, et klassikaline muusika on väga hea Bleh... Mitte, et mul midagi klassikalise muusika vastu oleks.
Nad näitasid mulle pilte oma perekonnast ja endist. Oli selline väga Ameerikalik väimehel perekonnaga tutvumine Bleh...

Lõpuks läks siis jutt usu teemale. Küsisid, et kas ma usun üldse jumalasse, ja kas ma palvetan. Vastus oli küll lihtne, kuid see ei paistnud neile piisavat. Vastasin, et ma aksepteerin jumala olemasolu. Ei eita jumalat, ja ei ole suur usklik. Midagi keskmist seal. Kuid palvetamist tuli kunagi ammu ammu sisse.
Selle peale tahtsid nad minuga koos palvuse esitada. Et mitte inimestes pettuda, siis läksgi see nii. Anti juhendid, et üks neist räägib palvuse, mis on soovide, mõtete ja küsimuste esitamine jumalale. Ja kui tema lõpetand, ja kui nõustud, siis ütled peale teda Aamen. Mõeldud tehtud Laugh...
Palves mainis ta, et tänab jumalat selle kena päeva eest ja võimalusega minuga kohtuda ja juttu vesta.
Siis küsisid, et kas ma tean midagi mormoonidest, kristusest, nende usust jne. Vastasin, et huvi käigus olen üpris palju kokku puutunud sellega.

Peale seda nagu oleks kohe ennetanud mu järgnevat küsimust, hakkasid rääkima maailma sünnist, Aadamast ja Eevast, mitte usulistest, teistest religioonidest. Rääkis, et Jumal saatis maale Aadama ja Eeva. Sealt koheselt täpsustasin, et Eeva loodi Aadama külje luust. Kus kohe parandas, ennast, et Jumal lõi need kaks isikut. Siis tuli mingi imelik lünk, ja jutt jätkus sellest, et jumal saatis maapeale Proffeti. See proffet rääkis jumala sõnu ja õpetusi. Mingil hetkel aga inimesed lõpetasid uskumise ja läksid oma teed. Tuli segane ajastu ja proffet võeti ära neilt inimestelt. Sealt hakkasid inimesed edasi arndama oma kirikuid ja oma religioone, väites, et see on see mida Jumal tahab.
Mingil hetkel jumal parandab selle vea, ja parandab selle proffeti teema ära, kust läheb kõik nagu nõia ring edasi.

Selle teema jätkuks küsisin neilt, et miks nad on nii kindlad, et just see on see õige usk, et just see on see õige tee mida nad järgima on otsustanud hakata? Vastuseks tuli üks lugu, mida ma kuulsin küll esimest korda.
Oli inimene nimega John Smith (Ha ha leidlikuse eest. Vägisi kakkus sel hetkel naegama, kuid õnneks suutsin taltsutada ennast). Tema otsis samuti nagu mina, seda õiget religiooni, et milline on siis see õige kirik, et milline siis on see õige tee? Ta rändas kõikjal ringi, suuresti vastuseta. Kuniks ta läks metsa, laskus põlvili, ja paljus Jumalat, et ta näitaks teed õige kiriku juurde. Siis sel hetkel tuli taevast valgusvihk. Eredam kui päike ja selle valguse käes nägi ta Jumalat ja Kristust. Sealt öeldi talle, et ta ei ühineks mitte ühegi kirikuga, vaid looks enda oma.
Sealt kujunes välja see mormoonide teema. Ja see on just see õige kirik. Kuid jah... Miskipärast nad ei saanudki ma vastust, et mis kirik see täpsemalt on.
Rääkisin siis mina, et kui Jumal on perfektne, et tema plaanides ei ole vigu, et midag ka keegi teha ei tahaks, siis plaanidest nad välja ikka ei saa. Et plaanist välja rabelemine oleks ju Jumala kehtetuks tegemine, et miks peaks siis mina valima Jumala tee, kui minu saatus on juba kindel? Tavaliselt selle peale kõik usu tegelased lihtsalt tarduvad, ja kukuvad kokutama midagi pudi padi kokku.
Nendel oli isegi vist juba valmistatud selleks. Vastasid, et inimene õppib ikka ju vigadest, vastasel juhul ei oleks ju inimestel vabat valikut, see oleks Jumala poolt orjastamine vms. Inimene peab ennem aru saama elust endast.
See oli kõige parem vastus, mida antud küsimusele ma saanud olen.
Siis rääkisid nad, et parem on mul lugeda see Mormoonide Raamat läbi, ja siis ise küsida ja palvetada, et milline oleks minu jaoks parim tee, ja kogeda, kas Jumal on ikkagi olemas?
Küsisid mult, et kuna neil oleks parim aeg korraks läbi hüpata ja tuua mulle see raamat. Vastuse kätte saanud, tegid veel ühe palve hüvastijätuks, kus tänasid tänast õhtut ja peäva, ja soovisid, et ma leiaks selle õige tee, ja et kõigis mu tegemistes hästi läheks.
Jätisd nad siis hüvasti ja jutul lõpp.

Selle loo kirjutasin ma selle pärast siia, et kui kellegil on tulnud mõte, nendega pikemalt vesta, kuid ei ole seda teha saanud, siis kuulete, mida räägitakse.

Kui küsimusi, siis rääkige julgesti. Olen suhteliselt kindel, et unustasin midagi mainimata, mis hetkel ei tule meelde. Ja kui on soovi, siis võin nende kontaktnumbri anda. Suhtlemiseks eelistaksid nemad inglise keelt, kuna ikkagi ameeriklased, kuid nad on spetsiaalselt selleks ära õppinud ka eesti ja vene keele. Seega kui soovi, siis saab ka nendes keeltes suhelda.
Vasta
Väga huvitav, et sa mormoonidega isiklikult kohtusid. Mina olen ka kohtunud nendega ja juttu ajanud. Päris toredad inimesed!
Muuseas, kui tahad selle õige nimega Jeesuse Kristuse Viimsepäevapühakute Kirikust rohkem teada, siis eesti keeles on ilmunud Marwin W. Gowani raamat "Mormoonid" (Logos, 1995).
Ja kui sul juhtuvad kodus olema järgmised teosed:
Jüri Henno "Globaalprohvetlus"
E. Dammann. "Usundiloo alused."
Paul Roland "Millennium" (1999)
David Icke "Matrixi lapsed" (2003)
J. Vallée. "Teine reaalsus." (1993)
W. Bramley. "Eedeni jumalad." (1999)
Siis nendes teostes on ka mormoonidest omajagu juttu.
"Mormooni raamat" sisaldab Ameerika mandri varasemate asukate ajaloo.
See seob muistse Põhja-Ameerika ajaloo Vanas testamendis kirjeldatud sündmustega.
Mormooni raamatu järgi on inimesed surematud vaimsed olendid, kes on vangistatud inimkehadesse. Elu tõeline eesmärk on oma vaimsust parandada ja igaühel on võimalik taas saavutada Kõrgema Olendi sarnane vaimne seisund.
P.S. Ära pane tähele Jasoni ilkumist nende Kuldplaatide üle, kui ta peaks ka siia teemasse susima tulema!
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Müstik
Väga huvitav, et sa mormoonidega isiklikult kohtusid.
Seal ei ole midagi erilist ju tegelikuses. Tallinnas liigub neid kõikjal rinigi. Nagu mainitud, et kolm korda juba räägitud, ja küll ja küll niisama nähtud. Oled ühega juba korraks juttu vestnud, siis tunned teised juba kaugelt ära.
On vaja näidata üles ainult huvi, kasvõi pilguga. Tulevad kohe ligi, ja hakkavad rääkima. Siis näitad välja huvi ja lahkus, siis saad nad endale külla kah...
Vasta
Meil on ka siin jehovistid,üsna aktiivsed tegelased,kes nende võrku langeb see tõmmatakse tühjaks nagu sidrun.Parem, kui nendest eemale hoida ikkagi võõrorjastajad ja hea jutuga mullipuhujad. Tavaliselt on nede pastorid erivõimetega inimesed.Kelle energeetiline tase peab ületama kõrgelt tavainimeste omi.ul on siin häid lugusid nende tegemistest,kusagil koos olles võib neist rääkida lõbusaid lugusi.
Vasta
Jehoova tunnistajatega seoses on mul üks eriti koomiline lugu.
Mul Jõgeva elamises on kah üks pisike koera nähvits. Ülimalt sõbralik koer. Vaevu klähvib üldse kellegi peale. Tulgu kasvõi keegi väravast sisse.
Ühel päeval astusid sealt Jehoova tunnistajad sealt väravast sisse, mille peale mu nähvits tahtis nad koheselt ära süüa. Ei kujuta ettegi, millest see tingitud on, kuid jah. See on olnud ainuke ja viimane kord, kui Jehoovasid enda maja äheduses nägin...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: batoonike
Ei tea nüüd kui paranormaalne see on aga religiooniga seotud küll. Võibolla on kellelgi sarnaseid kogemusi.
Tartus, raekoja platsi läheduses asuva Zumzum kohviku ees täna kella 15 paiku selline lugu: kõnnin rõõmsalt ühe sõbraga kesklinna poole. Bussini on kõva 50 minutit sisustamata aega. Eemal paistavad kaks klassivenda, kes räägivad kellegi kolmandaga. Nendeni jõudes tervitame ja ajame natuke "jou mis toimub" stiilis juttu. Kolmas persoon osutub üllatuseks ingliskeelt kõnelevaks noormeheks, kes meid innukalt tervitab ja käe pihku surub ja ütleb oma, mis seal salata, väga huvitava nime. Algul arvasime, et tegu on eksinud turistiga. Ta küsis meilt, kas teame mis on "guilt". Arvates, et ta soovib lihtsalt tõlkimisteenust ütlesin kõigepealt eestikeelse "süü" ja siis seletasin lahti, mis see on. Tüüp paistis rahul olevat. Siis küsitles pikalt ja laialt, kas me oleme süütunnet tundnud ja kas me tahaksime sellest igaveseks vabaneda. Mõte tundus hea ja mingit ohtu ei tunnetand, seega nõustusime teda ära kuulama. Edasi rääkis ta, et kõrgematesse jõududesse uskudes on võimalik vabaneda süütundest. Kõrgemasse jõudu uskumine oli tema arvates nagu armastus, et seda ei ole eriti võimalik kirjeldada aga kui seda koged siis tead kindlalt, mis see on. Tema olevat oma tunde saanud ühte filmijuppi vaadates. Filmijupp ise rääkivat ühest ~16 saj ameeriklasest, kes suhtles jumalaga. Ta pakkus välja, et võiks seda meile näidata. Lühikokkuvõtte tegemisest ta keeldus põhjusel, et "it isn't worth it". Nõustusime ettepanekuga. Kuna ei minul ega tal endal aega hetkel polnd, leppisime esmaspäevaks aja kokku. Ta oli paras tööinimene, märkmikus oli kogu nädalavahetus ära sisustatud juba samas stiilis kohtumistega. Ise nimetas ta ennast misjonäriks. Ja läksimegi lahku.

Tüüp oli väga professionaalne, rääkis huvitavalt ja kaasahaaravalt. Temast kiirgas vahepeal ka mingit sorti positiivset energiat. Minu pähe ta tungida ei üritanud. Tema jutt oli siiski kuidagi hüpnootiline. Kui seda nädal aega jutti kuulata siis ma arvan, et ma ta võiks mulle ükskõik mida rääkida.

On kellelgi taolisi kogemusi või lausa selle sama inimesega ?

Küsimus on selles, kas tasub kohale minna või mitte. Üks variant on see, et me langeme naiivselt inimkaubanduse ohvriks. See poleks eriti paranormaalne. Teine variant oleks, et ta aretab enda energiavampirismi võrgustikku Eestis. Või on see alateadlikult mõjutav filmijupp.
Tohutut tungi kohale minna õnneks ei ole. Samas uudishimu on küll Laugh

Arvan,et tegu oli Jehoova tunnistajaga.Kui oled piisavalt tugev inimene ei saa keegi sind hüpnotiseerida niiviisi.Usud ikka seda mida ise usudSmileKuid tunnetus tõesti tekib-ma ei oska seda kirjeldada -ja süütundest saab ka lahti.Jumal on Armastus.Olen hinnanud paljud asjad elus ümber tänu usule Jumalasse.
Aga olen ikka veel see sama vana vaene patune kes ennegi-ei tea kas tahtmisest tuleb puudu...täiuslikkus on igav -vead teevad meid erilisteks.
Aga igatahes mine ja vaata järgi.Tahaks isegi teada mida ta vaatas,et sealt selle tunnetuse sai,see peaks ikka ise tulema(või siis kui Jehoova seda ise soovib ja oma head inglid seda sõnumit läkitama saadab).Ei oska õelda aga see tunne minus oli nii eriline.(ilma kõrvalise abita-olin ise millegi otsingul)Aga jah ,see tunne oli eriline.(Olin ise samal ajal süütundest üleni krampides jubaSmileAga kui lõpuks tundsin seda vabanemist,siis....see oli hea...
Piiblis on ka mingi tekst olemas nendest usust taganenute kohta.Angry Aga ise ma ennast ei pea taganenuks lihtsalt arvan,et pean oma eluga siin maailmas kuidagi hakkama saama selle maailma reeglite järgi.....
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Nazz
Jehoova tunnistajatega seoses on mul üks eriti koomiline lugu.
Mul Jõgeva elamises on kah üks pisike koera nähvits. Ülimalt sõbralik koer. Vaevu klähvib üldse kellegi peale. Tulgu kasvõi keegi väravast sisse.
Ühel päeval astusid sealt Jehoova tunnistajad sealt väravast sisse, mille peale mu nähvits tahtis nad koheselt ära süüa. Ei kujuta ettegi, millest see tingitud on, kuid jah. See on olnud ainuke ja viimane kord, kui Jehoovasid enda maja äheduses nägin...

siin võib lugu olla selles, et Jehoova tunnistajad on usulahk mida loetakse "puhasteks goydeks" - ehk need inimesed usuvad, et juhul kui Jumal saabub ja loob israeliitide riigi siis nemad on ainukesed kes mitte israeliitidest ellu jäävad või siis vähemalt ei satu OTSESESSE orjusesse nende alla aga jäävad nö puhasteks teenijateks maailmas kus teised on orjad ja teised isandad.
Vasta
Kunagi ammu käisid mu uksel jehoova tunnistajad ja nad rääkisid põrgust ja taevast ja maailmalõpust. Mulle isiklikult tundub imelik ,kui keegi käib ukselt uksele usku pööramas. Tahtsin teada, mida te arvate neist nn jehoova tunnistajatest.

[Muudetud: 1. Aug 2009 Flash]
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne