Postitused: 9
Teemad: 3
Liitus: Mar 2007
Ilma päikeseta viskaksime varsti kõik vedru välja.....nii et päike on võimsam =D
Postitused: 1,660
Teemad: 26
Liitus: May 2005
Tsitaat:Algselt postitas: miraioh
Ilma päikeseta viskaksime varsti kõik vedru välja.....nii et päike on võimsam =D
ilma kuuta on sama asi. isegi kuu asukoha muutus mõne saja/tuhande kilomeetriga hävitaks elu.
Postitused: 44
Teemad: 1
Liitus: Nov 2006
Tegelt on see enamvähem sama nõme küsimus kui: Kumb on parem kas inimene ilma kätete või jalgadeta.
Mõlemat on vaja, ja neid ei saa meie kohapealt võrrelda.
Postitused: 65
Teemad: 3
Kuu on võimsam(minu arvates).
Minule päike ei meeldi.

Noh jah,me sureksime selleta,kuid miljonite
aastate pärast saab päikesest meie suurim vaenlane.
Minu arvates on kuu võimsam,sest mõned lähevad
hulluks ja mõned jäävad lihtsalt kuutõbiseks
(nagu mina)...
Postitused: 211
Teemad: 4
"Minu arvates on kuu võimsam,sest mõned lähevad
hulluks"
Kuidas see kuuga seotud on ?
Kuutõbisus pole kuuga seotud ma ütleks.
Tsitaat:Algselt postitas: Thorondor
Mis siis juhtub selle 8 tunnise päevaga ?
Veenusel ei ole kuud. Seal enne vulkaanilist tegevust oli suhtkoht elukõlbulik keskkond. Ei võbele ka.
Varem kirjutatud postitus oli primitiivne.
Mina arvan ,et 8 tunnise päevaga ei jõua taimed piisavalt fotosünteesida. Ja kõik teavad mis saab kui taimi ei ole. Ilma kuuta ei ole meil aastaaegu kuna, kuu gravitatsioon hoiab meie planeeti 22,5 kraadise nurga all, tänu millele meil on aastaajad(loodetavasti ei pea seletama kuidas on seotud 22,5 kraadi ja aastaajad). Ilma kuuta on maa pooluste asukoht muutlik, muidugi see toimub väga aeglaselt. Poolused jäävad samadele kohtadele(põhja ja lõunasse - üles ja alla), kuid maakera on see mis liigub. Merkuuril ei ole kuud ja selle pärast tiirleb ta vertikaalselt. Kui maa peaks vertikaalselt tiirlema siis oleks eluks kõlbulikku maaala väga vähe, Kesk-aafrikas oleks aastaringselt suvi ja päike paistaks kogu aeg lagipähe. Põhjas ja Lõunas oleks koguaeg külm.
Sellise külma ja kuuma vee kokkupuude tekitaks tohutult udu.
Postitused: 4,919
Teemad: 189
Liitus: Nov 2003
Tsitaat:Mina arvan ,et 8 tunnise päevaga ei jõua taimed piisavalt fotosünteesida.
Kuidas ei jõua, jõuavad küll. Päikesevalguse hulk jääb ei muutu ju. Päev on lühem ja ka öö.
Mina arvan, et elu oleks ka siis täitsa edukalt. Iga päev oleks nagu 21 märts. Poolustel oleks soojem kui talvel ja külmem kui suvel. Meil oleks koguaeg kevade algus ekvaatoril, kus aastajad praegugi kõige vähem vahelduvad, kasvaks ikka vihmametsad. Ja ülemineku ala pooluselt ekvaatorini oleks ka päris lai. Kui sa mõtlesid taimede kadumisega hapniku puuduse teket, siis on nii, et enamus hapnikust ei tule mitte vihmametsadest vaid just ookeani elustikust. Ja kui mingi ime läbi peaks minema jahedamaks, siis fotosünteesiv fütoplanton, millest kõigest väga väike osa elab 30. lõunalaiuse ja 30 põhjalaiuse vahel, saaks kenasti ekvaatori poole kolida.
Postitused: 3,545
Teemad: 235
Liitus: Dec 2004
Tsitaat:Algselt postitas: MEGALODON
kuu gravitatsioon hoiab meie planeeti 22,5 kraadise nurga all,
Aga mis "hoiab" Marssi 25 kraadise nurga all? Ja ära ütle, et kaks tema imetillukest (ka suhteliselt - Kuu/Maas ja Fobos-Deimos/Marss massisuhteid võrreldes) kaaslast. Või mis "hoiab" Uraani pöörlemas nii, et tema telg on enam-vähem orbiidi tasandis (nurk 97 kraadi). Ehk lühidalt: see nurk pole seotud planeedi kaaslastega.
Soovitan teil lugeda ''Kes ehitas Kuu'' Christopher Knight ja Adam Butler.
Aga öö loomad? Kas 4 tundi on piisavalt pikk aeg neile ,et oma toit kätte saada?
Ja samuti ka päeva loomad kas nemad saavad oma saagi kätte enne kui pimedaks lähevad?
Selles raamatus mainiti ,et teiste planeetide(päikese süsteemi) ''nurk'' on muutlik.
Postitused: 211
Teemad: 4
Jep, Jurassic park'is Sam Neil ütles: ''Nature finds its way...'' aga mina ei ole ikkagi kindel ,et 8 tunnise ööpäevaga saaks elu olla, äkki te saate mind veenda? Kuid lähen küsin bioloogidelt järgi...
Postitused: 481
Teemad: 9
Liitus: Feb 2007
Tsitaat:Algselt postitas: ghostSpirit
Kuu on võimsam(minu arvates).
Minule päike ei meeldi.
Noh jah,me sureksime selleta,kuid miljonite
aastate pärast saab päikesest meie suurim vaenlane.
Minu arvates on kuu võimsam,sest mõned lähevad
hulluks ja mõned jäävad lihtsalt kuutõbiseks
(nagu mina)...
miljardite. umbes 5 miljardi aasta. miljon on tunduvalt väiksem arv.
keegi ütles et mõlemat on vaja. kuu pakub silmailu ja mõjub tõusude ja mõõnade näol koostöös päikesega. veenus ja merkuur saavd küll ilma hakkama. ei näe otsest vajadust kuul, aga tore on ta ikka. vastuseks küsimusele, päike kindlasti.