Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kumb on võimsam: Kas Päike või Kuu
Ilma päikeseta viskaksime varsti kõik vedru välja.....nii et päike on võimsam =D
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: miraioh
Ilma päikeseta viskaksime varsti kõik vedru välja.....nii et päike on võimsam =D

ilma kuuta on sama asi. isegi kuu asukoha muutus mõne saja/tuhande kilomeetriga hävitaks elu.
Vasta
Tegelt on see enamvähem sama nõme küsimus kui: Kumb on parem kas inimene ilma kätete või jalgadeta.
Mõlemat on vaja, ja neid ei saa meie kohapealt võrrelda.
Vasta
Kuu on võimsam(minu arvates).
Minule päike ei meeldi.Sad
Noh jah,me sureksime selleta,kuid miljonite
aastate pärast saab päikesest meie suurim vaenlane.
Minu arvates on kuu võimsam,sest mõned lähevad
hulluks ja mõned jäävad lihtsalt kuutõbiseks
(nagu mina)...
Vasta
"Minu arvates on kuu võimsam,sest mõned lähevad
hulluks"
Kuidas see kuuga seotud on ?

Kuutõbisus pole kuuga seotud ma ütleks.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Thorondor
Mis siis juhtub selle 8 tunnise päevaga ?
Veenusel ei ole kuud. Seal enne vulkaanilist tegevust oli suhtkoht elukõlbulik keskkond. Ei võbele ka.
Varem kirjutatud postitus oli primitiivne.
Mina arvan ,et 8 tunnise päevaga ei jõua taimed piisavalt fotosünteesida. Ja kõik teavad mis saab kui taimi ei ole. Ilma kuuta ei ole meil aastaaegu kuna, kuu gravitatsioon hoiab meie planeeti 22,5 kraadise nurga all, tänu millele meil on aastaajad(loodetavasti ei pea seletama kuidas on seotud 22,5 kraadi ja aastaajad). Ilma kuuta on maa pooluste asukoht muutlik, muidugi see toimub väga aeglaselt. Poolused jäävad samadele kohtadele(põhja ja lõunasse - üles ja alla), kuid maakera on see mis liigub. Merkuuril ei ole kuud ja selle pärast tiirleb ta vertikaalselt. Kui maa peaks vertikaalselt tiirlema siis oleks eluks kõlbulikku maaala väga vähe, Kesk-aafrikas oleks aastaringselt suvi ja päike paistaks kogu aeg lagipähe. Põhjas ja Lõunas oleks koguaeg külm.
Sellise külma ja kuuma vee kokkupuude tekitaks tohutult udu.
Vasta
Tsitaat:Mina arvan ,et 8 tunnise päevaga ei jõua taimed piisavalt fotosünteesida.
Kuidas ei jõua, jõuavad küll. Päikesevalguse hulk jääb ei muutu ju. Päev on lühem ja ka öö.
Mina arvan, et elu oleks ka siis täitsa edukalt. Iga päev oleks nagu 21 märts. Poolustel oleks soojem kui talvel ja külmem kui suvel. Meil oleks koguaeg kevade algus ekvaatoril, kus aastajad praegugi kõige vähem vahelduvad, kasvaks ikka vihmametsad. Ja ülemineku ala pooluselt ekvaatorini oleks ka päris lai. Kui sa mõtlesid taimede kadumisega hapniku puuduse teket, siis on nii, et enamus hapnikust ei tule mitte vihmametsadest vaid just ookeani elustikust. Ja kui mingi ime läbi peaks minema jahedamaks, siis fotosünteesiv fütoplanton, millest kõigest väga väike osa elab 30. lõunalaiuse ja 30 põhjalaiuse vahel, saaks kenasti ekvaatori poole kolida.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: MEGALODON
kuu gravitatsioon hoiab meie planeeti 22,5 kraadise nurga all,
Aga mis "hoiab" Marssi 25 kraadise nurga all? Ja ära ütle, et kaks tema imetillukest (ka suhteliselt - Kuu/Maas ja Fobos-Deimos/Marss massisuhteid võrreldes) kaaslast. Või mis "hoiab" Uraani pöörlemas nii, et tema telg on enam-vähem orbiidi tasandis (nurk 97 kraadi). Ehk lühidalt: see nurk pole seotud planeedi kaaslastega.
Vasta
Soovitan teil lugeda ''Kes ehitas Kuu'' Christopher Knight ja Adam Butler.
Aga öö loomad? Kas 4 tundi on piisavalt pikk aeg neile ,et oma toit kätte saada?
Ja samuti ka päeva loomad kas nemad saavad oma saagi kätte enne kui pimedaks lähevad?
Selles raamatus mainiti ,et teiste planeetide(päikese süsteemi) ''nurk'' on muutlik.
Vasta
kõigege annab kohastuda.
Vasta
Jep, Jurassic park'is Sam Neil ütles: ''Nature finds its way...'' aga mina ei ole ikkagi kindel ,et 8 tunnise ööpäevaga saaks elu olla, äkki te saate mind veenda? Kuid lähen küsin bioloogidelt järgi...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: ghostSpirit
Kuu on võimsam(minu arvates).
Minule päike ei meeldi.Sad
Noh jah,me sureksime selleta,kuid miljonite
aastate pärast saab päikesest meie suurim vaenlane.
Minu arvates on kuu võimsam,sest mõned lähevad
hulluks ja mõned jäävad lihtsalt kuutõbiseks
(nagu mina)...

miljardite. umbes 5 miljardi aasta. miljon on tunduvalt väiksem arv.

keegi ütles et mõlemat on vaja. kuu pakub silmailu ja mõjub tõusude ja mõõnade näol koostöös päikesega. veenus ja merkuur saavd küll ilma hakkama. ei näe otsest vajadust kuul, aga tore on ta ikka. vastuseks küsimusele, päike kindlasti.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kuu Tutanhamon 389 162,276 08-04-2024, 20:52
Viimane postitus: xcad
  Kas universum on analoogne või digitaalne ehk holograafiline? xcad 53 10,391 23-11-2021, 15:36
Viimane postitus: xcad
  Olla või mitte olla - kosmoses? Müstik 145 58,985 05-06-2021, 21:11
Viimane postitus: isemaag
  Mis asjad on Maa dimensioonid või sagedused? ragingliz 59 29,706 30-11-2020, 20:12
Viimane postitus: Q11
  Kas planeedid reastuvad ühele joonele? Veli Joonatan 31 21,439 04-07-2020, 19:08
Viimane postitus: Lorenz
  Kuu pildistamine Eestis lahendused 111 69,524 03-03-2020, 11:21
Viimane postitus: lahendused
  Päike zed 338 193,527 14-04-2019, 19:25
Viimane postitus: zzz34
  Kuu peal pilvelõhkujad ja iidse tsivilisatsiooni varemed? Celtic 98 68,012 08-01-2019, 14:29
Viimane postitus: Eithea
  Jupiteri kuu - Europa Tutanhamon 56 24,029 19-07-2018, 11:21
Viimane postitus: Müstik
  Saturni kuu Enceladus Hallucigenia 40 15,949 29-06-2018, 16:05
Viimane postitus: Müstik

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat