Postitused: 28
Teemad: 1
Liitus: Aug 2013
04-11-2013, 18:36
(Seda postitust muudeti viimati: 04-11-2013, 18:37 ja muutjaks oli Lindalinda.)
(04-11-2013, 18:13 )excubitoris Kirjutas: Lindalinda - siin on mängimine mõistetega mis paljud asjad tukis keerab - nii otse kui kaudselt.
Popkultuur ja täppisteadus on siiski natuke erinevad. Üks määrab asja definitsiooni teine arvab.
Tegin nüüd veidi uurimustööd selle fotogeenilisuse üle ja ma ei saa sinuga nõustuda. Pigem, kulla tüdruk, tundub, et praegu hoopis sina "arvad".
Keelenõuandest: Üksnes ne-liitelisena on normitud fotogeenne (mitte fotogeeniline). Ehk siis sõna fotogeeniline eesti keeles ametlikult ei olegi. Kuid kasutatakse seda fotogeense sünonüümina.
http://www.emakeeleselts.ee/omakeel/2008...8-1_06.pdf
ÕS-ist: fotogeenne: pildistamiseks, filmimiseks sobiv.
Eesti-Inglise sõnaraamat: photogenic: fotogeenne, fotogeeniline
http://aare.edu.ee/dictionary.html?query...&otsi=otsi
Wikipedia: A subject (generally a person) is photogenic if appearing aesthetically or physically attractive or appealing in photographs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Photogenic
Kusagil pole mainitudki seda, et fotogeeniline tähendab seda, et parem ja vasak pool on sümmeetrilised.
+ parawebi siduda täppisteadusega on ka veidi ülepingutatud äkki? Vastasel juhul peaks kõik postitused või vähemalt teemad algama mõistete lahtikirjutamisega.
Kas lükkad ümber?
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Küsimus polnud mitte paraweebi seotusest täppisteadusega aga see selleks. Mõistete lahtkirjutamine tuleks ainult kasuks ja seda - arvan, et - enamikus teemades aga mitte sellest ei ole siin hetkel jutt
Need lingid mida andsid on mul enamuses loetud - või analoogsed vähemalt - nimetuste järgi, kuid tundub, et mina vist olen liiga vana ja omal ajal õppisin materjalidest mida kas pole netti pandud või ei taheta sinna panna mingil põhjusel - ei pea tingimata "vandenõu" olema - piisab kurikuulsast autoriõiguse klauslist.
Kui oma pildistamise harrastust kaugetel 1980ndatel alustasin siis olid vastavates õppematerjalides - mis Pärnu poodides ja raamatukogudes olemas olid - just kirjas see, et näo puhul tähendab fotogeenilisus just seda, et näo mõlemad pooled on sümmeetrias. Sama kehtis ka teiste objektide puhul, kuid mitte alati ei pidanud olema selline otsene sümmeetria kui näo puhul. See võis olla ka neliksümmeetria ehk keskpunkti suhtes olevad neli piirkonda on omavahel mingis sümmeetria suhtes aga see jutt läheks juba pikaks. Kõiki neid põhitõdesi sai ikka päris mitu aasta studeeritud ja ühte koma teist on ikka veel mälus alles.
Ka hiljem olen sama mõistega kokku puutunud, kuid tunnistan, et viimased nii pea paarkümmend aastat olen oma hobi suht unarusse jätnud - teen vaid vahest neid nn olustiku pilte ja sedagi harvem kui tahaks.
Samas võiks nati jätkata - sinu toodud Wiki lingis on kirjas, et tegu on füüsilise meeldivusega - eelnevalt sai mainitud, et sümmeetria tekitab füüsilise meeldivuse emotsioone. Seega sellise väikse kaarega oleks mul nagu ju isegi õigus
Postitused: 28
Teemad: 1
Liitus: Aug 2013
04-11-2013, 22:07
(Seda postitust muudeti viimati: 05-11-2013, 21:11 ja muutjaks oli Nielander.)
(04-11-2013, 19:38 )excubitoris Kirjutas: ...Need lingid mida andsid on mul enamuses loetud - või analoogsed vähemalt - nimetuste järgi, kuid tundub, et mina vist olen liiga vana ja omal ajal õppisin materjalidest mida kas pole netti pandud või ei taheta sinna panna mingil põhjusel - ei pea tingimata "vandenõu" olema - piisab kurikuulsast autoriõiguse klauslist...
Olgu, olen nõus, et ühest küljest on sinul õigus
Postitused: 3,436
Teemad: 29
Liitus: Jul 2011
06-11-2014, 18:55
(Seda postitust muudeti viimati: 06-11-2014, 18:56 ja muutjaks oli Minaelan.)
"Saudi Araabia vooruslikkuse edendamise ja pahede ennetamise komitee teatas hiljuti, et naised peavad katma oma silmad, kui neid peetakse „ahvatlevaiks“.
„Komitee mehed sekkuvad, et sundida naisi katma oma silmad, eriti ahvatlevad,“ ütles komitee esindaja šeik Motlab al-Nabet agentuuri AINA vahendusel. „Meil on õigus seda teha.“
Millised on ahvatlevad silmad? Üks Saudi Araabia ajakirjanik pakkus anonüümselt, et need on ilusa kujuga ja meigitud silmad. Või isegi meikimata, kui nad on ilusad, on naisel probleem. Komitee ei pakkunud „ahvatleva“ definitsiooni."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/va...d=70098459
Hea, et ikka Eestis elame ja islamistide lollid reeglid meid ei piira...VEEL.
Oma hinge kuulates ei saa sa teha muud, kui ainult täiuslikke valikuid.
Õpi selgeks reeglid, siis tead, kuidas neid korralikult eirata.
Dalai-laama
Postitused: 718
Teemad: 2
Liitus: Sep 2009
28-03-2015, 09:55
(Seda postitust muudeti viimati: 28-03-2015, 09:55 ja muutjaks oli Digitaria.)
Vaadake kuidas saatejuhi silmad korraks muutuvad.
Postitused: 203
Teemad: 13
Liitus: Sep 2013
11-01-2021, 23:25
(Seda postitust muudeti viimati: 12-02-2021, 23:35 ja muutjaks oli Teloslane.)
Hetkes, kus kõik oleme sunnitud viibima avalikus ruumis näomaski taga, koos enda lahutamatu miimikaga on võimalus igaühel analüüsida vastutulija silmi ning lugeda neid. Paljudel on külmal ajal peanupp kaetud ka mütsilotuga, isegi kulmud on varjus ja jäänud on vaid kitsas avasus silmadele.
Inimestel, olenemata vanusest peitub silmades eluterve energia ja selle taga terve särav maailm, kuid paljudel asub silmis kurnatus, tüdimus, väsimus...
Vaadake julgelt silma! Kas need kõnetavad teid?
-------
"Igal maa peal elaval inimesel on paar unikaalseid silmi, mis näevad oma enda universumi."
Selle lausega algab mängufilm Silmadest.
Auhinnatud film: " I Origins" Alguspunkt, https://www.youtube.com/watch?v=Mk4briOLrTQ
Igaühe hinges on peidus teemant, mille üks tahk vajab veel lihvimist, et sellest kujuneks kirgas briljant.
Postitused: 171
Teemad: 5
Liitus: Nov 2013
12-01-2021, 12:57
(Seda postitust muudeti viimati: 12-01-2021, 12:58 ja muutjaks oli antiamerikanist.)
Nendele, kel on mõnikord raske kellegile silmast silma vaadata, võin pakkuda nõu mis algselt on mõeldud kergelt autistlikke inimeste (aspide) jaoks. Kuna nad näevad vaeva teise inimesega silmakontakti loomisel, aga mida ühiskondlik neurotüüpiline kombekompleks ikka suhtlemisel nõuab, siis on hea alternatiiv suunata pilku mitte vestleja silmadesse vaid lauba keskele. Sel juhul ebamugavustunne kaob ja samas ei saa teine aru et tegelikult silmakontakti pole.
Postitused: 1,591
Teemad: 23
Liitus: Apr 2013
11-03-2025, 23:33
(Seda postitust muudeti viimati: 12-03-2025, 20:51 ja muutjaks oli isemaag.
Muutmise põhjus: lihtne täiendus
)
Teema päälkirjaks on SILMAD! Niisiis siia teemasse sobib. Paar aastat tagasi lisasin siinfoorumis SELLISE LINGI:
https://www.youtube.com/watch?v=z2Y9rB7MlCE&t=2s
Оптический сеанс способный быстро восстановить зрение / Проводит создатель методики В.Морозов
Vene keeles!
Proovitud ainult üks kord ja mitte mingit uskumist polnud et üleslaaditud videosse osatakse Jõud sisse panna, ilma sõnalise sisenduseta ja hüpnoosimulata, ammu meditsiini kaudu sandistatud nägemine sai teravamaks mitme rea võrra. Ainult ühe korraga, rohkem pole vaja olnud. Mitte mingit hüpnoosi videos ei tehta.
Kulutasin tund aega et seda kunagi lisatud videot üles leida ja ei paistnud kusagil, vaja ühele tuttavale edasi anda. Absoluutselt kindlasti mina ise seda ära kustutanud ei ole! Niisiis kes kamandavad teie Paraveebis, kas kristlased või Inimesed? Ise proovitud ja abi oli, seda ju ei hakka ise kustu panema.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ainult täiendan arusaamatuste ennetuseks: Sel videol pole veel 2 aastat täis tiksunud, aja kohalt eksisin, kuid laadige alla kõige paremas kvaliteedis. Ma tean kuidas käte liikumise kaudu muudetakse, see pole internetist loetud, kõige õigema jebausklike kristuse nime kaudu suurte suudega kristlased ähvardavad kõikisid muid kristlasi kel pole vene õigeusu kristust. Kiievi ülemnõiaks kroonitu hävitas vene õige usu kiriku.
Postitused: 1,591
Teemad: 23
Liitus: Apr 2013
12-03-2025, 20:08
(Seda postitust muudeti viimati: 12-03-2025, 20:25 ja muutjaks oli isemaag.
Muutmise põhjus: täiendav
)
(12-01-2021, 12:57 )antiamerikanist Kirjutas: Nendele, kel on mõnikord raske kellegile silmast silma vaadata, võin pakkuda nõu mis algselt on mõeldud kergelt autistlikke inimeste (aspide) jaoks. Kuna nad näevad vaeva teise inimesega silmakontakti loomisel, aga mida ühiskondlik neurotüüpiline kombekompleks ikka suhtlemisel nõuab, siis on hea alternatiiv suunata pilku mitte vestleja silmadesse vaid lauba keskele. Sel juhul ebamugavustunne kaob ja samas ei saa teine aru et tegelikult silmakontakti pole.  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Mulle meeldib täiesti õkvalt kahe silma vahele vahtida, nii olen teinud mõne mendistsaasta suunas ja see mõjub, kuid tavaliselt vaatan ja otsin märkisid, on sattunud nõiaoskustega mõned, mitte ühtki kriipsu ei paista, täiesti sile ja ka korraks esile kutsuda mõnd joonekest pole võimalik, need on väga puhta hingega Inimesed. Kas ma olen aspi? Taevale tänud et pole ahvist aspiks arenenud. ,,,
,,, Täiendan: Niimoodi on võimalik äratada sügavas unes olijaid ilma häireid põhjustamata, kulub ainult paar minutit ja magaja teeb oma silmaluugid lahti ja kohe on ärkvel. SEE ON KEELATUD INFO! AMETLIKULT NORMAALSED LÄEVAD RAPUTAVAD ÕLA KAUDU VÕI TOGIVAD. Mõlemad moodused on ise läbi tuntud.
|