Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KOLM MAAGI - Lugu Inimese Sünnist
Iga kord, kui inimene sünnib, ei sünni ainult keha. Sünnib võimalus, et elu leiab koha, kus Ilu, Hea ja Tõe jõud võivad kohtuda. Ja just siis – mitte müüdi, vaid olemise keeles – tulevad kolm Maagi. Nad ei tule väljast, vaid seestpoolt.

Esimene Maag (Suur Mina) tuleb koos valuhaavaga, kuid tema käes on abistav Mürr. Ta ei küsi nime, sugu ega saatust. Ta näeb ainult seda, et elu on tulnud Loodusesse, kus on valu ja trauma. Ja ta ütleb vaikselt: „See elu peab vastu. Elujõu ringlus leiab tee ka haava sees.“

Mürr ei luba kergust, ta lubab tervenemist loomuliku Looduse ringluse kaudu. See on elu hoidva Ilu algus – Suur Mina, toetav Olemisepinnas, mis kannab inimest enne, kui ta veel oskab ise kõndida.

Teine Maag (Kõrgem Mina) ilmub hingamisega, ja tema toob suunava Viiruki. Kui laps tõmbab esimese hingetõmbe, tõuseb nähtamatu hingusesuits – mitte taevasse, vaid energiakehade tähenduseväljadesse. See Maag ei puuduta samuti niivõrd keha, vaid avab Vaate horisondid. Ta ütleb: „Maailm saab sulle nähtavaks ja sina saad nähtavaks maailmale.“

Viiruk ei ütle, mis on õige, ei ütle, mida teha. Ta annab aegamööda selgineva läbipaistvuse, milles üldse midagi saab näha. See on valgustava Hea algus – Kõrgem Mina, kasvav Maailmavaade, milles Valgusejõud hakkab loovalt ärkama.

Kolmas Maag (Väikene Mina) astub ligi natuke hiljem, aga ta on kohal algusest peale, ja tema kingiks on püsivuse Kuld. See Maag teab, et ühel päeval peab inimene oma tahte valikud ise kehastama. 

Kuid Kuld ei sunni, ta ootab kannatlikult ja ütleb: „Kui sa kord tead ja teostad, siis vali nii, et see jääb transformatsiooni looma.“ See on toimiva Tõe algus – Väike Mina, pingutav Hingeronimine, kes kehastab vastutavat Hingejõudu läbi tunde, teo ja mõtte.

Ja siis nad vaikivad. Kolm Maagi ei jää õpetama. Nad ei anna juhendit. Nad ei tee midagi lõpuni valmis. Nad ainult tunnistavad vaikuses inimolendi kolme võrdväärset Jõudu. Ja siis nad justkui lahkuvad – mitte teist teed pidi ja täielikult, vaid kuidagi nähtamatusse. Nii sünnib inimene ja võib-olla isegi iga elusolend.

Seega igas olendis on algusest peale olemas kolm tarkusejõudu:
•  Loomulikkuse Ilu maagia, mis kannab ka valuhaava sees ja abistav Mürr, mis toetab tervenemist.
•  Valguse Hea maagia, mis teeb maailma nähtavaks ja suunav Suitsuviiruk, mis viitab loovale kasvule.
•  Teadlikkuse Tõe maagia, mis tahab toimivat kehastumist ja püsivuse Kuld, mis ootab transformatsiooni.

Kristuse loos said need kolm korraga müütiliselt nähtavaks. Aga iga inimese sünnihetkes kohtuvad nad reaalselt. Ja kogu elu on vaid üks teekond, kus jumalik inimene õpib üha uuesti vastu võtma selle, mis talle juba sünnihetkel kingiti.
Vasta
https://www.youtube.com/shorts/jBBL43ygU...ture=share
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Inimese maailmataju mtrxx 57 29,580 08-05-2020, 09:39
Viimane postitus: pila

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat