•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16(current)
  • 17
  • 18
  • 19
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tondiläbu
(19-10-2020, 14:27 )Lokster Kirjutas: Aga empaatia on sensitiivne tundmine. Mitte ühegi valemiga ei saa seda edasi anda empaatiavõimetule. Enamus on segu ühest-teisest. Seega vähem või rohkem empaatiline. Kuid empaatia ise on ikkagi teatud väärtus-nähtus. Nagu nägemine. See et mõni on lühi või kaugnägelik, ei muuda nägemist kõigi jaoks. Narts mõtleb peaga , analüüsib kasulikkust. Empaat tunneb ,,kõhuajuga,, ( ära ainult küsi ,mis see on- praegu). Kui ka nt. kristlane on puhas empaat ,siis ta tunneb end õhkinud ,kuid veel hinge vaakuva muslimi ,,siseilma,,. See et peas liiguvad mingid ,,oma-võõras,, väärtused, tundmist ei lõpeta. Kui ,,allika mõju,, lakkab siis hakkab tööle juba analüüs ning ta hindab ka indiviidi muid omadusi.

Njha, seda suurt libarastide empaatiavõimet me oleme näinud, too on neil nii arenenud, et see hävitab meid, kui lasta vabalt toimetada Eestimaal JA lasta joosta kõrbepoegadel jms muslimeil massil meist üle. Sellist empaatiat ei ole meile siia vaja.
Lõvid peavad karjaga/praidiga jahti v.a. isalõvi, gepard ja ilves jahivad koos pesakonnaga. Jah, kassi hävitavad palju linde, no aga vabad metsikuks läinud koertekarjad jälle hävitavad suuremaid metsaloomi kuni inimeseni välja, seega ma ei näe vahet. Ja kui tahad millestki kõnelda, räägi otse ei ole vaja siin läbi lillede vilkuda, et siis hiljem saaks öelda...oi ma nii ei mõelnud.

" Kui ka nt. kristlane on puhas empaat ,siis ta tunneb end õhkinud ,kuid veel hinge vaakuva muslimi ,,siseilma,,/-/ lakkab siis hakkab tööle juba analüüs ning ta hindab ka indiviidi muid omadusi. ". End õhkinud indiviidi muud omadused on väetis.
Kõmiseb miski. Ja pagulased väestab kohale metsast hoolija või? Vennaviha on süsteemi ja jumala sisene. Mida on asja tal paganast? Muslim peab vaenaseks ju kristlast. Ohhh. Mida sa liberit metsa topid kui ta on tänava ja meedia mäsu üks pooltest? Su arust raiub metsa muhmed või ? Ükski muslim ei pea teemaks riiki või rahvast, vaid kas seal on kirik ja kristlased. Jopperpupper. Usulisi on eestis u. 35 prossa. Neist luterlasi u. 15. Konserve on u. 20 prossa kogu rahvast. Neist enamus on juurtetud mugavus, lodevus ja majandus pagulased võõrsil. Libereid , homosid ja muid neile vastanduvaid kokku on u. sama palju . Ülejäänutel on poogen sellest sõjast aga nad SUNNITAKSE võõrasse sõtta.
Loom on loom . Nad kõik murravad / söövad midagi või kedagi . Kuhu loom oma häda teeb, on ju ka puhtalt kasvatuse asi . Minu koer veab mind üldse number kahe ajel poole kilomeetri kaugusele . Ja siis ka püüab ta selle diskreetselt kuskile roostikku või põõsa alla sokutada . Ja on väga häiritud, kui me hakkame seda hunnikut ära korjama .

Ja kassiga on tegelikult ju sama rida . Nii kuidas õpetatud on, nii ta ka teeb . Mitte et nüüd kleegi nimme oleks õpetanud oma hiirekuningat kinga sisse häda tegema, aga ju ta näitab oma meelsust nii .
Meil on ämm suhteliselt kodune inimene, aga siin mõned kuud tagasi käis õel pealinnas külas , ja jäi paariks päevaks kodunt ära . Mees käis mul siis looma söötmas ja jootmas . Suur oli ta üllatus, kui ta kassi liivakastist ämma mütsi leidis . Kass oli pahameeles selle kasti vedanud ja pealegi lasknud , ja siis hoolikalt liiva peale kraapinud . Ämm ei tea siiamaani, millega tema Kittykene hakkama sai, ja las see olla ka nii .

Ma ei saa ütelda, et mu koer just vooruse kehastus oleks . Voodis on alati äge rebimine parema magamiskoha pärast . Smile Mind ajab see naerma. Kui kedagi õhku ahmima võtab, tema probleem . Iseloom on neil kõigil . Mina enda lemmiku iseloomu ei jõua enamuse ajast ära imestada . Selline põikpea, et anna minna .
Lõvi jaht. Saaki toovad ainult emased. Isased kaklevad ja ajavad teisi alfasid ära. Ülejäänud aja peesitavad varjus ja lakuvad mune. Ilusti paigas- poliit liider isalõvi ja emased lambukesed teevad musta töö.
Olematu. Ma ju räägingi ,et me oleme jumalaiks loomadele. Me anname neile näo. Rääkides lemmikust, ta allub meie pakutavale maailmale. Mõne inimese maailmas on loom ainult toit või töövahend. Mõnel eemaldatakse hing, mõistus, intellekt, elusolek, iseloom, mõistus, tunded, vaim.......... võiks jätkata. Paljude jaoks ongi loom loll, madal, hingetu, ainult põhiinstinktidel toimiv, tundetu orgaanika jne. Ja see on laiem. Linna ahnus, rumalus ja kurjus ulatub ka distantsilt tervikut mõjutama. Mida napakamaks läeb inime, seda hoogsamad on ,,jumalikud võimulained,, looduses. Ja siis räägitakse ,et loom murrab oma poegi ,tegeleb homondusega, kipub linna jne. Jumal on nii ju väestanud. Ja inimste loodud jumalad ei oskagi muud teha kui olla samal,, tasemel,,. Inime omistab enda jooni ja nägu kõigele ,milleni ulatub.
Üles ta upitab omaarust õiget tarkust ja vaimsust. Alla pagendab ja eitab aga oma rumalust ja hingetust. Üleval olla igavene ilus elu. All igavene põrgupiin. Ja see ei jõua vist inimesele kunagi kohale. Sellist üle ja alahindamiste duaalset süüdimatust ei tunne mitte miski kõiksuses. Ainult inimilmas on nii. Pole olemas mingit hierarhiat, kuid inime selles vaid püüabki olla. Igasugune püramiidjas ehitus tähendab alumise õgimist ja ja ka sinna sittumist. Hea koondatakse alati enda ümber üles. Üks alfa saab olla vaid korraga iga viimsegi mulli püramiidi tipus. Inime kujutab ette et kogu kõiksus on siuke. No ei ole. See on vaid duaalses ilmas nii. See tsivi loodi algselt nii ,et kõik olid sama avara täiusega. Terviklikkus oli avatud nii maale, taimele, loomale, inimestele, vaimudele, jumalaile jne. võrdselt. Zeusi loos hästi välja toodud. Piibliski omamoodi. Oli ju adam võrdne lilithiga algselt. Aga ei jumala ( inimnäolise ) ahnusega löödi naine alla ning tehti eevaks ja kogu maailm püramiidi toiduahelaks. Orgaanika mugimine on seotud ajaga. Algselt seda polnud- kulg ja kiirus on vaid kasvanud. See viis surelikkuseni, see omakorda sigimisvajaduseni, see toiduhierarhiani, sealt omakorda juba ......... õgi või saa söögiks. Ründa või põgene. Ohverdamine ja muu sai alguse sealt. Inime peab kummardama ja toitma oma kunni.
(19-10-2020, 15:07 )Lokster Kirjutas: Kõmiseb miski. Ja pagulased väestab kohale metsast hoolija või? Vennaviha on süsteemi ja jumala sisene. Mida on asja tal paganast? Muslim peab vaenaseks ju kristlast. Ohhh. Mida sa liberit metsa topid kui ta on tänava ja meedia mäsu üks pooltest? Su arust raiub metsa muhmed või ? Ükski muslim ei pea teemaks riiki või rahvast, vaid kas seal on kirik ja kristlased. Jopperpupper. Usulisi on eestis u. 35 prossa. Neist luterlasi u. 15. Konserve on u. 20 prossa kogu rahvast. Neist enamus on juurtetud mugavus, lodevus ja majandus pagulased võõrsil. Libereid , homosid ja muid neile vastanduvaid kokku on u. sama palju . Ülejäänutel on poogen sellest sõjast aga nad SUNNITAKSE võõrasse sõtta.
Ah et eestlasest sul kama (?), las muslim tuleb ta ju metsa ei raiu, kuid see, et muslim raiub eestlast ja meie olemise elu areaali sellest on sul ükstakõik. Empaatia ikkagi ju, las kullake tuleb ja puhkab me tööinimese seljas ja kui mõne ära ka v*gistab, ju see ohverdus metsale!?
Koerte ja kasside hoidmise/pidamise seadused meil on, aga inimene võib liberasti meelest vabalt prügilas vedeleda-empaatiline liberastia ikkagi, peamine et ta krt/muslim metsa ei raiu, aga küllap see nunnuke hakkab ka raiuma, kui me inimene enam ei jõua seda empaatiat vajavat massi toita.
Lokster, kuhu tal minna on, kui ta kodu on maha saetud ? Läheb nagu inimenegi parema ninaesise või üldse ninaesise järele . Tema ju metsa ei istuta, erinevalt inimesest . Kuigi ega viimanegi istuta . jätab seemnepuud üksiku tutina püsti, ja käib küll .
(19-10-2020, 15:15 )Lokster Kirjutas: Lõvi jaht. Saaki toovad ainult emased. Isased kaklevad ja ajavad teisi alfasid ära. Ülejäänud aja peesitavad varjus ja lakuvad mune. Ilusti paigas- poliit liider isalõvi ja emased lambukesed teevad musta töö.

Ah jäta järele, ka huntidel on karjas hierarhia paigas ja need kes ei kuuletu või eksivad aetakse karjast välja.

Ja mis muslimisse puutub, siis hõõru aga lambikest ja džinn Euroopa täidab kõik su soovid ? Ausalt ka, kas meie pagulased möödunud sajandi keskpaiku olid sama naiivsed ? Ja üldse, et reisida, selleks peab raha olema .Nii nagu siis sõitsid siit minema need, kel midagi kaukas oli, pagevad ka sealt need , kes pole just kõige vaesemad .
Kus on Etioopia, Süüria , ja kus Põhjamaad ning meie ? Samal ajal, kui kohalik peab kurja vaeva nägema, et tagada endale ausa tööga vähemalt see tase, mille pagulane niisama saab ? Kus siis on see empaatia, kui kohalikust juttu tuleb ? Valikuline empaatia ?
(19-10-2020, 15:25 )Eithea Kirjutas:
(19-10-2020, 15:07 )Lokster Kirjutas: Kõmiseb miski. Ja pagulased väestab kohale metsast hoolija või? Vennaviha on süsteemi ja jumala sisene. Mida on asja tal paganast? Muslim peab vaenaseks ju kristlast. Ohhh. Mida sa liberit metsa topid kui ta on tänava ja meedia mäsu üks pooltest? Su arust raiub metsa muhmed või ? Ükski muslim ei pea teemaks riiki või rahvast, vaid kas seal on kirik ja kristlased. Jopperpupper. Usulisi on eestis u. 35 prossa. Neist luterlasi u. 15. Konserve on u. 20 prossa kogu rahvast. Neist enamus on juurtetud mugavus, lodevus ja majandus pagulased võõrsil. Libereid , homosid ja muid neile vastanduvaid kokku on u. sama palju . Ülejäänutel on poogen sellest sõjast aga nad SUNNITAKSE võõrasse sõtta.
Ah et eestlasest sul kama (?), las muslim tuleb ta ju metsa ei raiu, kuid see, et muslim raiub eestlast ja meie olemise elu areaali sellest on sul ükstakõik. Empaatia ikkagi ju, las kullake tuleb ja puhkab me tööinimese seljas ja kui mõne ära ka v*gistab, ju see ohverdus metsale!?
Koerte ja kasside hoidmise/pidamise seadused meil on, aga inimene võib liberasti meelest vabalt prügilas vedeleda-empaatiline liberastia ikkagi, peamine et ta krt/muslim metsa ei raiu, aga küllap see nunnuke hakkab ka raiuma, kui me inimene enam ei jõua seda empaatiat vajavat massi toita.

Ei ma loobun. No midagi sellist .............. Rahune maha, ei pea jälle kittuma minema. Ma vaid kontrollisin grupi vaimset arengut. Teeme nii ,et ma veeretan ka grupi mõneks ajaks oma maailmast välja. Tehke mida tahate. Ärge siis toppige minu empaatia ruumi ja maailma oma muresid kui minu omast pohlad. Tehke mida tahate. Ma ju ütlesin ma ei hakka kellegi tantsupartneriks. Ma ei vali pooli. Ja siin nähakse ja võetakse ainult pooli. Vsjoo. Komeedi lained on veel päevi mõjutamas. Ma sellist taset vist ikka ei oleks oodanud küll.
Kas keegi tahtis öelda ,et ma olen kohustatud olema ainult koer ja empaat? Kuda JHWE mulle, nõnna mina jahwe lepinguliste ja pitserikandjate suhtes. See paik ja siinsed asukad ei võrdu JHWEga. Kui kakled peegliga , ole valmis selle tagumise küljega kohtuma. Kõiges. Kõike võin...........kui tahan ja vaja.
Vaimsust ehk mõtlemist oleks siis vaja, kui midagi tegema hakatakse..Paraku käivad need asjad nii, et kui mateeria väga pigistama hakkab, siis tuleb vaimsus meelde . Siis on ta käepärast võtta, miks kehvasti läks, ja te ikka ise olete süüdi, näe karma . Mitte et ise oldi loll ja ahne .

Ja see peegli jutt ...Kui mina tõstan siin vasaku käe, ja pööran end sama pidi , kui on minu peegelpilt . siis ...Minge vaadake, kumb käsi peeglitagusel püsti on .Kas on vasak ?
(19-10-2020, 15:51 )Lokster Kirjutas: Ei ma loobun. No midagi sellist .............. Rahune maha, ei pea jälle kittuma minema. Ma vaid kontrollisin grupi vaimset arengut. Teeme nii ,et ma veeretan ka grupi mõneks ajaks oma maailmast välja. Tehke mida tahate. Ärge siis toppige minu empaatia ruumi ja maailma oma muresid kui minu omast pohlad. Tehke mida tahate. Ma ju ütlesin ma ei hakka kellegi tantsupartneriks. Ma ei vali pooli. Ja siin nähakse ja võetakse ainult pooli. Vsjoo. Komeedi lained on veel päevi mõjutamas. Ma sellist taset vist ikka ei oleks oodanud küll.
Kas keegi tahtis öelda ,et ma olen kohustatud olema ainult koer ja empaat? Kuda JHWE mulle, nõnna mina jahwe lepinguliste ja pitserikandjate suhtes. See paik ja siinsed asukad ei võrdu JHWEga. Kui kakled peegliga , ole valmis selle tagumise küljega kohtuma. Kõiges. Kõike võin...........kui tahan ja vaja.
Ma olen absoluutselt rahulik ja ei ole kordagi su peale kitumas käinud ( ju su empaatiline silm seletas valesti), kuid suuna pilk parem oma ümbruskonda ja "sõbrakestele".

https://www.youtube.com/watch?v=PjPsuSxVnY8VIS
„VIS PACEM PACEM“: Jaak Madison: Euroopa Liidu kohta

Lokster. Olen aru saanud juba, et räägid siin vaid ühe väga kitsa teooria aluspaasist, milleks olevat Allilm, Seeilm ja Ülailm, mille sisse omakorda üritad kogu maailma nähtused ja protsessid paika pressida. Ja kui tuua sellele vastuargumente elust enesest, et kõik asjad nii lihtsalt kolme suurde kategooriasse ei paigutu, siis seda millegipärast eirad ja süüdistad mustvalges mõtlemises. Lähen siis teemakohaste näidetega edasi.

Nüüd pajatad Empaadist (ühes katlas koerlase ja naisega), kes purskab kõik enda seest välja, ja vastandlikust Nartsist (koos kasslase ja mehega), kes vastupidi suundub vaid väljast enda sisse. Samas kuidagimoodi olevat mõlemad ikkagi egoistid. Seega siin tood sisse taas kaks mõistet, mis peaks kõik justkui imelihtsalt äraseletama, siiski loogiline seostatus kogu sinu eelneva jutuga juba ammu puudub. Kusjuures midagi sarnast olen ka K. G. Jungilt lugenud, kus Empaadiga sarnaneb kangesti Introvert ja Nartsiga sarnaneb väga Ekstravert (välja arvatud selle erinevusega, et Jungil oli ektrsvert kollektiivne ja introvert individualistlik, mis on samavõrd jabur nagu Loksteri vastupidine teooriagi). Kunagi oli tõesti ühiskonnas selline eelarvamus, et õige mees käitub ekstravertselt (narts) ja naisele on kohane käituda introvertselt (empaat). See kõik muidugi olevat kristliku kultuurialgega mõttemall, mis ka ühiskonna tajuprille ja sugude olekut hakkaski vastavalt raamistama. Paraku reaalne elu pole kunagi nii ühekülgne olnud, nagu too kahtlase väärtusega õpetus, seega praeguseks on selline lihtsustatud arusaam suht kadunud (kuigi paljud esoteerilised õpetused seda endas mingil moel edasi kannavad, kuni New-Ageni välja!). Minu hinnangul mehe ja naise olemused asetsevad tegelikult kuskil hoopis mujal! Sellistes teooriates ongi suureks ämbriks seet, et empaat (introvert) ja narts (ekstravert) ei pea kumbki tingimata olema üksnes koerlase või kasslase loomuga, vaid võivad olla mõlemat. Nende mõistete ja omaduste vahel lihtsalt ei saa tõmmata võrdusmärki, kuna tegu on täiesti erinevate kategooriatega, mida on võimalik omavahel kombineerida. Niisamuti ei näe ma mitte mingit takistust, miks ei võiks mees olla empaat (introvert) ja naine narts (ekstravert), seejuures absoluutselt mitte osutudes homoks. Kui veel edasi minna, siis miks ei võiks empaat mõtelda ka peaga ja narts ka kõhuga, või isegi südamega? Aga saan aru et kui ühe teooria aluspaas sisaldab vaid kolme põhikategooriat, siis lihtsalt peabki kõik sinna kolme jäigalt ära mahtuma. Ja kogu arusaamine maailmast muutubki väga kõveraks ja piiratuks. Lühidalt, ma ei leia ka et individualist (kasslane) oleks kuidagi kollektivistist (koerlane) kõrgem, vaid need kaks on täiesti paralleelsed võrdväärsed voolud, millel pole otseselt sugudega mingit seost! Tegelikult ma ei tõmbaks ka võrdusmärki Empaadi ja tegeliku empaatiavõimega, kuna empaatiavõime tuleneb minu hinnangul ürgjõududest, kuid mitte siseilma sensitiivsest tundlikkusest. Empaatiat saab tunda täiesti vabalt ka väljapoole tähelepanuga opereerides, kuna empaatia ei teki otseselt seest ega väljast. Kokkuvõttes kui mistahes valitsev ajupesu teooria on nii lihtne et seletab kõik kolme kategooriaga ära, siis peab kogu maailm ikka eriti kahtlaselt arulage koht olema!
Lihtne küsimus vaidlejatele, mis pistmist on teie vaidluses põliseestlaste liikumise ja selle vaimsusega. Äkki jõuaks tänapäeva kohalikku pulamenti kus just alles täna anti reformigeide poolt pulamendile vastuvõtmiseks EU kohustuslik seadus rahva suukorvistamiseks.
Mulle tundub et Lokster siin näitab kui pekkis on kogu inimkonna, kaasa arvatud eesti, vaimsuse aluspaasSmile
Ega VS ometi väita taha, et ühe õhtupoolikuga on üks seaduseandluse projekt ette valmistatud ja kirja pandud ?? Ikka väga blondiks pead inimesi .

Pigem on see ikka enne juba valmis tehtud ja ootab vastuvõtmiseks sobivat aega, on ju ?
(19-10-2020, 21:04 )pimedus Kirjutas: Mulle tundub et Lokster siin näitab kui pekkis on kogu inimkonna, kaasa arvatud eesti, vaimsuse aluspaasSmile

On jah vale lähtekoht (paesel pinnasel püsiv baas) see:
(19-10-2020, 10:10 )Lokster Kirjutas: Paari võib minna ainult vanemate poolt välja valitud isend. Ainult kirikliku laulatusega ( ameerikas senini ). Heas ja halvas surmani ( hambad ristis ) Sugu peab jätkama piisava kasvuga. Vähemalt 5 järglast. Sugu võib teha ainult konkreetse järglase sigitamise jaoks. Olgugi ,et liberaalsus on veidi seda ajas leevendanud, maailmas on ikkagi see kõik veel ÜK normiks . Nii juutidel, islamistidel kui kristlastel. Lõtvunud on see ainult lodevliberaalses läänes. Alles hiljutu oli ka siin veel nii. Nuja, sugu võib teha vaid pimedas , teki all, ja misjonäri asendis. Ja kui kallite lugejate seas nüüd miskit leebemalt on olnud, siis te ise oletegi liberaalid olnud. Ja seejuures on viha sellise kombekuse vastu eksimise suhtes kõigil jahwe sektidel ühine. Muslimid vast kurjemadki. Point on ju ,et ettesöödetud, vaenlase,, puhul pühad eeskirjad ei kehti. ,,Paganaga,, võib kõike teha.
Asi ongi selles, et Läänes ei ole kõike seda Loksteri loetletut, see on osaliselt islamimaades, aga ka seal hakkab saama tavaks, et max 4 last perre. Lõbu pärast seksimine on läänes jumalaks tehtud, aga Lokster lähtub sellest, et "Lõtvunud on see ainult lodevliberaalses läänes. Alles hiljuti ..."
Aga oma seisukohti tood välja ju just siin läänes? Või oled sa tegev ka islamimaades ja/või mujal tõeliselt patriarhaalsetes ühiskondades, kus homoseksuaalsus on karistatav, kus naisi ostetakse-müüakse ja tõepoolest vanemad lepivad abielus kokku. Mis kasu on sellest, kui läänes läheb asi veel liberaalsemaks, ülevõlli liberaalseks, nagu see minemas on, kui konservid pidurit ei tõmbaks. Mina ei arva, et sellest asi paremaks läheb, ei siin ega ka mitte mujal maailmas. Ainult halva näite saavad need traditsioonilised ühiskonnad, et näidata, kuhu viib see, kui traditsioonid hüljatakse.

Aga vabandust VS, kõrvalepõike eest. Võib ju hiljem ka kuhugi mujale tõsta.

Ja see, et kas tõesti USAs kõikides osariikides saab abielluda ainult kirikliku laulatusega ja ilmalikku varianti ei ole kusagil - see tekitab küsimuse, et kas tõesti? Abielulahutamine seal ometigi on.
Pimedus. Empaatia on seotud tajuga. Vastand e. mõistus loogikaga. Et laveerida, peab ikka mõlemit omama. Kas omad? Eristusvõimega. Et olla vaimne, peab olema võime laveerida vaimu ja ego vahel. Mõlemid vajalikud , kuid käsitsetavd vaid siis kui oskus olla vajaudusel puhtalt see või too.

Eithea. Kui mul oleks eestlastest kama, siis ma ei võtaks ka sõna. Aga püüa aru saada, et hoolimatta uusrahvuslaste pingutustest ei võrdu siinne elanik kiriku kaanonitega. Kui sealt hääletorud räägivad, et ,,enamus,, toetab neid ,siis see on ikka täiega möga. Enamus kui selline on ammu tüdinud kuna pole üldse kedagi valida. Jah ma ärritun väga kui mingi partei hakkab tääkima õigemast õigusest justkui kõigi eest. Jah selles on sul õigus, et mul on pitserirahvast täiesti savi. Lihtsalt ma tean ,et kõrbe kunn ei jahtu enne kui on ,,tagasi,, söönud selle ,kelle maamunale ise külvanud. Ma ju räägin , ta saab ära viia vaid neid ,kellega on siduvad niidi ja lepingud. Pitser. Muid ei saa. Kõik katsed kaasa tõmmata maksimaalselt masse, sunnivad kogu kupatust pitseri osaks saama. Ja mitte ainult inimesed. Ka koha, looduse ja muu veab kaasa kui pidurit ei tõmba. Pitser on nagu kleepuv ämbliku võrk või seene niidistik. Mis nakatub ,see välja ei rabele. Kui praegu tuua EU rahadega sisse 25000 pagulast ,siis hiljemalt kevadeks on siit enamus lännu. Vat kui sa aru saad ,et see ei juhtu mitte kristlaste ja kiilaspeade tõttu, siis ehk mõistad lõpuks tuuma. Kas su arust on see maa niisama kõige paganlikum? Koht ise oma varjus säilinud vaimuga teeb seda. Juhul kui see rohelisena ja sonkimatta püsib. Mugulane ei suuda elada meie looduses ega maapinnal kui see just ,,tapetud,, pole. Ei pea keegi laande ega hiide minema ega allikalt nõu küsima või et saada ära kuulatud. Kohavaim TEAB väga hästi ,mida asukad mõtlevad ja teevad. Ei maksa alahinnata infovälja. Väga paljus on kihid seenetunud, kuid mitte lõplikult. Ja see pole ainult kiriku teene. Nii kaua kuni vaimsel maastikul ,,asjatavad,, need ,kes on Vanaküla süsteemiga nakatunud, vaim kättesaadavaks ei ,,ärka,,. Mul on pohlad pitseri rahvast. Mind ei käivita see piibli ligimese armastuse hala. Aga ma ei hakka iial nende vastu sõdima. Kõik on juba valinud õiged ,, egregorid,, ning ka ettesöödetud vastanduvad vaenlased. Vastastikku ükstest süües toimub lõpuks ka tasalülitus. Mina püüan vaid hoida eemal ,seda mis sinna kaasa püütakse meelitada või hirmutada. No ei pea kõike saama. Probleem tapab probleemi ise. Kaks kärbest korraga.

Defineerige eestlase mõiste. Parimal juhul päädib asi sellega ,et iga üks hakkab mingit oma rida õigustama.

Pole olemas sellist asja nagu eesti rahvas ja eesti riik. See on sama debiilne linnasisene kristlik omandiõiguste süsteem. Rääkides aga selle paiga vaimust, asukaist ja koduks olemisest ,peab ikka juriidikast veidi kaugemale minema. See et me geneetika on kahe juuda kotka vahel mõnusalt täis tikitud, on fakt. Askenatsi saksid ja khazaari slaavid. Me oleme ,,neiks,, tehtud. Kui vene geneetika on puhtalt tatari mongolitest läbi põimunud ,siis meid see hõim ei puutunud. Meie oleme rohkem mõjutatud hoopis turgi harudest. Jah ka sel on araabi taust. Ma ei hakka kommenteerima väidet ,et kõik inimnäolised asukad maal pärinevadki kaheksast juuda e. araabiharust. Aga need harud on vallutanud geneetika küll siiski KÕIGI ulatuses. Koht ja asukas on seotud täielikult. Kui üks on üle markeeritud, siis teine ei saa olla vabam. Ükskõik kuidas ka ei eitaks, üle tšuudide ja uraalihõimluse ei hüppa. Jää taandudes liikusid finn-ugrid neile aladale ja nad olid segunenud ka turgi paganlike hõimudega. Rääkides aga hiidudest germ-skandidest, siis nemad olid need ,kes jääeelsest järgi jäid. Neid kaht alust ei saa olematuks teha. Ei olnud kohe pläraki mingit ,,eestlast,,. Sassile saab ette heita täpselt sama palju kui ükskõik kellele aga tema tehtu ja antu pisendamine on küll väga tobe. Tema vaen kristliku taustaga ,,ravitsejate,, vastu oli siiski ainult nooremas eas. Teda aga vaenati........ te ei kujuta isegi ette. See onsama nagu kristlaste eriviha kogu selle paiga vastu. Mitte ühegi paiga suhtes pole rakendatud KOGU jhwe viha. Eks see ,et siitelanikud murdusid viimasena risti ees , näitab nii mõndagi. Meil oldi uhkelt viikingid sadu aastaid veel, seeaeg kui kuradi taanlased ja norrakad juba juuri põletasid. Loe kuidas viimane ,,odini poeg ,, Ragnar kõrbekunnist ära seestati. Lasi oma rahvale katku kallale ja siis ta ise nottis ka oma viimsed paganaist kaaslased maha. Meie aga veel kestsime.

Kui teile ei meeldi tšuudi taust, siis sama hästi võite kuulutada ,et teile ei meeldi see paik. Ja siis vastake lihtsale küsimusele - miks sajandeid teadatuntud ja laialt räägitud tšuudidest pole alates 19 sajandist maha jäänud MITTE ÜHTEGI viidet? Ainsamat märki ,kirjeldust või meenutust? Üldse mitte midagi. Olgugi ,et igas auroopa arhviivis on kaartidel ilusti ära märgitud tšuudi alad ja ka see kuidas see maa kahanes östide maaks. Võib meeldida, võib mitte aga sellest üle hüpata ..................aitab pitseri vari. Selle pärast neid juuri enamus ei ,,näegi,,. Teadajate nõidade maa kustutamisega nähti ekspromt vaeva. See maa on väga eriline ikka veel. Tšuudid - tšudo. Võlurirahvas, kellel võimed geenides. Eks panen jälle vidju ,kus vilgutatakse ka neid kaarte, mida meie õpikuisse ei lastud. Hoiatan ette, video on loodud sama fondi rahadega ,kes uut vene ajalugu vorbib. Sealt kooruvad versioonid ,et tšuudid olid piklik munapead....................ohhhh mingu ka ikka vittu küll. Annunakid ja ahhh ma ei hakka ropendama. Ma tahtsin öelda ,et vaadake vanu märkemid ja kaarte. Pange stopile ja suurendage. Üsna kahanenud maa üheks nimeks on seal tšudsa. Kui teil peaks tekkima aga mingi refleks ja vastumeelsus ,siis esitage vastuväiteid ,,õigema,, ajaloo uuringute otsast. Lükake need kaardi ümber kui suudate. https://www.youtube.com/watch?v=sYql0238-i0
Ja vaadake muidugi paraleelselt venamaa eri osi. Nüüdseks tatari ikkest ,,vabastatud,, õige ajaloo jaoks on kuidagi ebamugavalt seal khaani valdused välja toodud. Mustasilmsetele tšuudidele tegi otsa peale slaavihõim ja pani omad nimed aga kuidas küll nii sai juhtuda ,et põhjavenemaa oli ühel hetkel kandmas nime mongoolia? Tartaria-tatarimaa aga kubiseb ainult mitterussilistest nimetustest. Jutuubist imetuv uusvenamaa vaimsus võib ju igast lolli möga ajada aga teil kõigil on võimalus külastada mitte ,,slaavi,, muuseume ja arhiive. Ja muidugi võib ka ju lihtsalt niisama jonnida ja väita ,et slaavivõimust puutumatta jäänud arhiivides on võltsitud kaardid. Kõik tahaks võltsida ju ja oma lugu luua aga ...............milleks oli vaja luua tšuudid ja siis teha nägu ,et eih neid ikka polnudki.

Sõrmuste isand. Selle loonud Tolkien oli oma ala asjatundja ning teda ei takistanud ka kirik. Nii nagu šass oli ka tema eelkõige uuriv teadur , töötades läbi suure hulga materjali. Võta mõni sassi raamat ja sirvi ,,kasutatud materjalide,, nimekirja. Hm? On sul vastu midagi panna? Tolkien on täitsa rääkinud ,et eestidel oli kõige ,,haldjalikum,, keel. Ta lõigi raamatud puht põhja euroopa kultuuride pinnalt. Ja kääbikud ei olnud muud kui ,,pisike rahvas,,. Veel leiab videosid ,kus on näidatud tšuudie ehitisi. Kõik on väike. Eelnevas videos aga see lollaks püab just suurekasvuliste munapeade patta suruda ka tšuude. Jama lugu. pisirahva ehitisi leiab täitsa ametlikult ja on külastatavad. Olgugi ,et tšuudi nimesid ei mainita väga valjult. Vähesed kogutud materjalid kirjeldavad neid ikka ja jälle päkapikkudena või trollidena või........muinakais on palju nimetusi. Ma saan aru küll et delfiteaduse lõikes pole muinakad ,,faktiks,, aga muinakad on loodud ikkagi omaaegsete ,,faktide,, pinnalt. Jäädes uskuma üha uusi ,,õigeid ajalugusid,, lühenevad juured. Millegi eitamine või millegi vastu ägedalt võitlemine ei pane midagi kedagi kaduma. Lihtsalt selliselt ei saa ,,alla,, tapetud välja. Veel mitte. Aga lahkunud tšuudide viimane sõna oli selline - ,, me tuleme tagasi, siis kui on aeg,,. Ja ka karurahvad tulevad tagasi ja hundirahvad. Kosmilise saltoga ja polaarse tasakaalustuse järgselt liigub palju omalt kohalt. Ei ma ei üritagi hakata jälle kasse ja koeri esimese ringi tasemel sisse tooma. Jäägu nii nagu igale ühele meeldib. No ja ma ehk isegi lohutaks. Kõrbepitseri rahval on ju üsna roosad toonid tulemas. Mõõdutundetu lõvikiskja valitsemine pöördub ajasilmuses ju väga jeesuslikuks. Lõvi valitsemise ,,looduse,, kroon saab tuhat aastat voonakesega kõrvu võililli nosida. ,,Lõukoer,, saab korvi pähe ja on üsna nunnu pussy. ,,Lõviväravad,, vajuvad ülevalt alla. Eip valetasin. MAA nihutab end paika ,,põhja,, naela suhtes.
RAHVAS tahab teada ja vastuseid.

Ma mõtlen parteivaba rahvas. Ja ei hakka jälle kustutama. Krt taltsutage oma naiselikke emotsioone ometi. Kuna paraweb on nüüd siis juhtkonna tasemel puhtalt konservi partei õigustes ,siis võtan ka vabamalt sõna. Olgu siis parteipärane sõnavõtt. Eesti kristlik reformatsiooni korraldav ....................em.....liikumine lubas rahvale ( kõigile ) et võimule tulles saab rahvaalgatus e. rahva hääl seadusliku aluse, lageraie peatub, RB saab punase EI, suured ja olulised muudatused saavad ainult rahvahääletusel rohelise või punase tule ning refide räpased saladused koos jõustruktuuride ringkaitsega tõmmatakse liistule.

Ja mis me siis saime? RMK demagoogia excel sai hetkeministritelt heakskiidu. RB käib täie vilega edasi ning kogu aur läheb sellele, millise kliki omad ,,joped,, õigetesse firmadesse jõuab suruda. Kaevandamisele sillutatakse ministeeriumi tasemel vaipa maha. Lubatud saladuste paljastamise asemel kasvas neil veelgi paksem tolmu ja kalevikiht. Struktuurid said täisõigused ülivõimuks. Rahva häälel lastakse laagerdada mitte rahvahuvide teemasid vaid tänava loosungeid.

Nüüd on ühtäkki ärganud konservide leerist kostmas ,et ,,jälgiv vend,, püüab käppa suule suruda. Orwell olla käes. Ja palun selgitage selle artikli sisu nüüd. https://forte.delfi.ee/news/tarkvara/val...d=91396045

(19-10-2020, 20:45 )VironShaman Kirjutas: Lihtne küsimus vaidlejatele, mis pistmist on teie vaidluses põliseestlaste liikumise ja selle vaimsusega. Äkki jõuaks tänapäeva kohalikku pulamenti kus just alles täna anti reformigeide poolt pulamendile vastuvõtmiseks EU kohustuslik seadus rahva suukorvistamiseks.

Ja vasta nüüd isegi. Kuidas saab muinasaeg, põlisus ja pärimus ning esivanemate kultuur olla parlament, poliitika, parteid ja delfitasemel VAIMsus???

Mitu korda küsinud ,et kuidas end vaimsemateks peetavad ei taha kuidagi lasta lahti mittevaimsetest luttidest? Ja mis puudutab sinu teemat vabaenergia, siis siit said ka vastuse. Aina primitiivsemaks muutuva massi vaimsus baseerub aina rohkem inimmõistusel. Peavoolu meedias vohavast peavoolu teadusest. Teslalt korjati ära kuna inime on mandunud ahnuse, kurjuse ja vabatahtliku lolluseni. Ta ei saa enne midagi väelist kui ei lõpeta kätte antud vahendeid ainult võimu ja valitsemise tarbeks rakendamast. Lühidalt, kui poleks ära võetud, oleks ta tehnoloogiaga loonud relva ,mis oleks teinud üks null maamunaga. Tuumatehn. oli viga. Ja palju aastaid püütakse sellest sündivat kahju leevendada. Ükski pomm ei lõhke täismahus. Õnneks.
Ma lubasin ,et ma ei roni ühest teemast kaugemale. Seega ei hakka ,,reageerima,, teistes teemades ümbernurga ilkumistele. Saage üle ometi. Rääkides koertest või kassidest ma ei rääkinud neist kordagi. Ma räägin inimesele inimesest. Loomadega suhtlen mujal.
Olgugi ,et mu ema töötas lasteaias ,pole ma seal kunagi olnud ise. Ja kui lapsed käisid kokku saamas liivakastides, mina pole iial talunud kollektiivstandartseid ,ühisrituaalseid stammraame. Igasugune massimeelne karjasarnasus on vastu võetamattu. Ma leidsin alati ise omad maailmad rohelusest. Ma olen jah ju koolides käinud ning täitnud töökohti, mis on seotud just maksimaalsete hulkadega aga see ei tähenda ,et ma oleksin kaduma läinud oma ilmast. Eestlase omadus on olla indiviid. Ise mõelda ja ise hakkama saada, kuid säilitada oma ruum. Loomulikult on olemas ka karja käitumine. Koondutakse vajadusel. S.t. kui mure ühine või on ühine vaenlane. Oli aegu ,kus koonduti vennashõimudega kui kaugemalt vaenlased aina rängemalt tulid kurja külvama. Võõrliikide vastu pöördus kogu loodus ühiselt. Selle asemel ,et lõvi vaimsust takka kiita võiks ehk natuke järgi mõelda. Kui soovite siis kasvõi astroloogia tasemel kujundlikult. Kõik mida me enda jaoks peame voorusteks ja relvadeks, on meile antud alistada. Ise endas. Ja kõik me nõrkused on antud meile relvaks voolida. See on vaimsus. Piltlikult , skorpion on uhke oma mürgise astla üle ja ka kiitleb sellega aga point on just selle taltsutamises. Virisev vähk oma kojas võiks loobuda ohvrirollist ning koda hoopis kiivrina sõjas kanda jne.

Teeme nii ,et selle lõigi pinnalt ei lahvata jälle lollide näidete laviini. Mõtlemisvõimeline suudab ehk ikka ise analüüsida oma puudusi ja ülehinnatud aspekte. Ainuüksi see võiks innustada ,et ka selles süsteemis võiks olla enamat kui ,,teised või kõik,,.

Noja et jahutada teemat lõviosas................ linnakasside lemmikpeldikuks on laste liivakastid. Kõik lapsed linnas on mänginud junnisõduritega kodu. Rääkides parawebi vaimsest tasemest.................... käib ju lõugamine selle üle ,kelle vaimsus on vaimsem või õigem, sobilikum, tõhusaim............ andes märku mingite ,,omanike,, programmidest. Mina pole öelnud ,et miski on vale või tarbetu. Iga üks ise teeb ,ise saab. Ei pea sisse sõitma igas teemas. Võiks aru saada vahest ,,oma ja võõras,,. Ja kui võõral on kibe valu oma teisele sisse toppida, siis võiks nagu välja tuua ka selle ,mida sissesõidetu maailm sellega tegema peaks? Kui kristlus sunnib nüüd kõiki oma eluenergiat väestama tähelepanus igasugu enda loodud ja kaasakistud nähtustele, siis kuidas see peaks kohta korraldav või taastav või äratav või omakorda jõustav olema? Kuna muud moodi aru ei saa, siis küsin mida te anda suudate? Kuidas see loob terviklikkust püsivana? Mis on kasu kristlusest loodusele? Millist tasu ressursside kasutamse eest pakub konservatiivne vaimsus ? Toob see metsa tagasi ja loomad sinna? Kirikuga kaasas käiv muslimi vari.......on sellega seotud. Koht ei kutsu kumbagi. Niisamuti pole keegi palunud tuua jumalat ,kes saatanat seljas tassib. Nimeta üks vallutusretk,mida oleks krooninud saatan nimi. Kõik on ainult jumala nimel. Või nimeta kasvõi üks hõim või paik ,kes oleks ise palunud tuua endale võõrast. See koht pole palunud siia seksilikku tänava mäsu. Ega polaarpoliitilisi vaateid. Ei usast ega venemaalt. Veel vähem lõunast. Ei taha kedagi ärritada või solvata aga kakapüksiga kaasas käiv kärbsepilv kuulub kaka juurde. Ainult et kes on püks, kes kaka, kes kärbes......ja kes kandja??? Ei ma ei mõnita kellegi eelistusi. Ole kristlane või konserv või liberaal aga küsi endalt, kas ühe ,,võit,, ikka on kõigi võit. Kas sinu ,,hea,, on kõigile hea. Ma isegi ei küsi ,et mis on teie või sinu pakutavast tolku. Ma küsin kas sa ikka saad ka aru ,sellest mis sinu pakutav endaga kaasab? Ja kui kaasnevaga peab nüüd terve tervik sõdima ,mis on selle hinnaks ja tulemuseks? Kas kiriku võit võrdub koha võiduga?

Kui seni anti pärimuse kogumise, säilitamise ja ka väärtustamise jaoks vahendeid ja ressursse pika hamba virila näoga, siis antud valitsus tõmbas seni saavutatule viimse vee peale. Rahad meie kultuuri hoidmise osas kadusid. Raha kirikuile kasvas. Ja kuidas sa saad selle taustal karjuda ,et kas siis muslim on parem? Ei ole parem. Täpselt sama jäljega on. TÕESTA vastupidist ja ära hakka jälle süüdistama liberaalsuses või refinduses.

Selgita kohale , MIKS ta peab oma väe sulle andma. Ära selgita seda Loksterile.
Aga kas ma ikka võin olla nii liberaalne? Et olla veidi sõbralikum ka pitserirahva ja kiriku suhtes? Ise ütlete , et ei tohi olla salliv. Ja kui ma seda ei ole, siis on jälle halb ja kõik kukuvad valima sobivaimat vaenlast. Kellegile vaja homo, kellegile liberit, kellegile saatanat.....sada sita häda ..... kõigil on midagi viga ja jubedalt tahaks läbisegi rüseledes just oma kolli kõige tähtsamaks riputada. Ise ka ikka teate ,mida tahate? Ja uuesti tänan kõiki neid ,kes püüavad end varjus minuna välja käia. Nii armas. Kui te püüate mind teha paranoliseks skisofreenikuks, olge valmis ka siis kõige kaasnevaga aga ärge öelge ,et see olen MINA. KÕIK need olete TEIE.
Mannu. Usa traditsioonid on kolinud rituaaltasemele. See on sama nagu meie krematooriumid. Tahad või mitte, tulle sõidab asi läbi kiriku sümboolika, ilma võimaluseta seal midagi katta või asendada.
Mis puudutab eelloetletud kombekuse süvaraame , siis ma ei ajanud näpuga ridu või tekialuseid taga. No palun ära vähemalt sina lasku demagoogiasse. Sa ainuke ,kellega saab natuke neutraalsemalt arutada. Ära ütle ,et sa ei saanud aru, mida ma mõtlesin. Kuigi see 18. aasta seksielu seadustamse jutt oli üsna hiljuti aktuaalne. Minu rõhk oli ju mujal. Mida kõrgemaks kerkib kirikutorn ,seda pikem ja jahedam vari temast male jääb. Varem oli islami-jiidi ja kristluse kultuur täiesti üks ja segunenud oma seadustega. Mooses on neil ühine ja reeglid samuti. Ma ei toonud Gorbat sisse ju niisama. Sellega ma viitasin inimesele omase sisemise mässu mõju, mis on sarnane nii pubekal kui täiskasvanul kui ta on mnentaalilt lapse tasemel. Läänes lõi liberaalse lodevuse kirik ise. Nii nagu välja tõin. See on sama nagu korra püüd kaost tapa. Võib ju korraks vangistada aga see viib vaid veelgi hullema vastulaineni duaalses. Seega ei loo liberit mitte kõrvaline jõud vaid ikka vastandjõud. Ja see puudutab ka eestit. Jube palju otsivad inimesed ,kel varju eitamine geenides - vaenlast kusagilt väljast, kaugelt, võõrsilt kuid vastutuse võtmineenda ulatuses ................piibel sellele üldse rõhku ei pane. Meil röögiti pagulastest veel enne kui ükski tõmmu pagulane eestist kuulnudki polnud. S.t. elati oma tähelepanuga väljas. Loomulikult selline teguviis annab lõpuks tulemid. Eestlased on homode suhtes olnud alati suht tuimad. See sama mis enne sai kirja, eestlane on indiviid ning ta eelistab omas maailmas elada. Teda ei koti võõras toas toimuv. Linnastumine pole eestalsele omane. Kuid kes juba sinna asub ,see ka segi pöörab. Oled sa näinud homode paraadi kusagil metsas? Massimeel vajab masse. Niisamuti nagu muu massimeelne. Vata poliitiline tsirkus on kaaaaa linna massi meelte lahutamine. Eesti ei võrdu tallinaga ainult selle pärast ,et seal elab suur mass inimesi. Ükski koht ei võrdu inimmassi indeksiga. Kui on arvamus vastupidi siis see viitab kangesti jälle teemale ,et jumal andiski looduskoroonile kõik maa ja loodusressursid huiata. Nii lihtne on inimeses ära näha tema omanik. Omandiõiguste kaudu. Kui keegi pikib jutu sisse ,et noh meil ja mul ongi õigus........igasugu asjadele, siis miks ta ei suuda neid siit lahkudes ka kaasa viia? Keegi ega miski ei kuulu kellegile. Ja pole vaja jälle näha liberit ,kes siin jagab kristalste väärtusi ja väärisnähtusi lahkelt pagulastele.

Mis ma tahtsin viidata. Tea kas tohibki. Sa ju kustutad jäle ära. RÕHUTAN, ära püüagi kahelda minu ülikonservatiivsuses ,kuid ära kõrvuta selle erimitega sealt altringist. Linna konservatiivsus püüab näidata ,et kõik paha , halb ja kuri on justkui neile mujalt sisse surutud. Jah aga liberaallodevus on siiski ENDA loodud. Liberid on enda rahavs ja lapsed. Kõik,mis hapuks läinud on OMA vili. Vastutus on jah kole mõiste,mis enamusele üle jõu käib. Mida on vehkida välises kui pole õpitud endas asju joonde ajama? Kui oleks ja saks ükskord sinnamaale ,et endal asjad korras ,siis endast ei purskuks ka välja vastandeid loovaid jõudusid. Miks ei suuda nt. mongooliasse sisse sõita võõrad pendeldavad jõud? Või üldse budhistlikku algõpetust järgivad maad? Ja ma mõtlen just algset,mitte religiooniks tehtut. Sest seal baseerub kõik isemise tasakaalu ja mõõdukuse peal. Et tiibet sai hiinalt nokki, on tiibeti enda süü. Selle asemel ,et hoida õpetusi hinnas ,mindi feodaalse andamipõhise üliklaamade türanniasse. Puhtlooduslikult see väestas rünnaku proleväärtuste tasemelt. Miks indiat ei suuda väärata lõplikult ükski jõud kuigi ponnistatud on väga hullult. Vastad ehk isegi.

Ja näed kui hoolega sa hoopis kaitsed ise liberaalsemat suhtumist. Ei see pole vabandus ,et noh oleme juba tänapäeval arenenumad ja kultuur ei saagi sõnasõnalt moosest ette laduda. Jah aga kogu liberaalsus kiriku ,,aias,, nii just juhindubki. Ahh natuke lõdvemaks siin , natuke seal.
HIRM. Mainid pidurit. Aga võiksite proovida ,kas teil lakkab hirm kuklas kui te äkki ise tõmbaksite pidurit? Et kui ei toidaks oma eluenergiaga pagulasi ja tänava mäsu, siis mis saab? Ma vean kihla ,et esimene reaktsioon on --,, ohhh kui ma ei võitle veelgi vihasemalt ,siis nad ju vallutavadki kõik ja asjad pekkis ongi,,. Usaldus puudub enda vastu. Kui inime alatasa otsib endale haigust ja seda püüab ka endast leida, siis ta lõpuks väestabki endale vead külge aga püüa sa seda talle selgeks teha. Esimesena tõuseb näpp ja järgneb nimekiri kes-mis kõik põhjustasid ja süüdi on. No ei pea keegi minu selgitusi mõistma või vastu võtma. Ma küsiks ,et miks teie endi valitud ,,jõud,, nii sitakesed siis on? Kustutasid naljad ära. Miks? Kõigest artikkel ,kus Trump hüüdis rahvale ,et Biden tahab rahva jumalale haiget teha. Biden on kristlane. Trump aga judaist. Kas Trump mõtles nüüd Jahwet, Jehoovat või ennast? Kui kuradi mannetu peab olema ameerika rahva jumal kui talle saab üks loll Biden haiget teha? Aga golfi taovad nad kõik ühiselt. Clintonid ja Obamad ja muud ning aru annavad nad ainult mosadi kontoris ja ortotoksiliste rabide juures. Ikka ja alati samade juures. Ja üleüldse, mis on see eesti asi toita kusagil võõrsil kui me ISE ei vea siia niite,mille kaudu juhtida end lasta? Isegi siin parawebis taandub asi selleni. Kes millise võõra londi otsa suudab tähelepanu suunata.

Kuna siin ikkagi lambikest ei hõõguma ei saa, siis on mu panustamine oluline viia dieetprogrammi. Supp söödud aga mitte midagi vastu ei pakutud. Ei, see ,,kõik meid peegeldavad ümbritsejad ongi meie parimad õpetajad ja blaaablaa,,. Ei päde enam.
Ma olen põhja euroopa valge ja mulle need väärtused ka loevad. Kuid mul puudub igasugune vajadus midagi üle või alaväärtustada. Ei üle ega alavääristada endast või kohast väljapoole. Ma ei pea olema targem, kõrgem, vajalikum, erilisem.......

Ja on olemas veel ,,konservatiivne,, valge mehe ülimus, Kristluse kõrgem paremus, valge eliitsus, euroopa väärtused üle ,,lollide,, arengumaade. Mehelik jõud, võim ja ainuvalitsemine. Kõiges tung olla redelil ......em.......am jne. Ja kiun käib selle taustal ikka selle ümber, mida selline reaalsuse loksutamine endaga kaasa toob. Mitteduaalsest enam siin grupis rääkima ei kipu. Üle seksi ja soo siin silmad ei näe kellegil. Neutraalse ja harmoonilise peale juttu viies avaneb delfi ,,laegas,,.
Hundist võis inime koera teha. Lõvist kassi aga vot linnakaru ei tee. Pesukaru on aga kährik. Kõikjal kus pead tõstab mistahes päiksest ilmuv ainujumal, läheb asi söögi ja ohvriteni. Siin minuliberaalsus lõpeb ruttu. Kui tuleb veel argumente ,mis soodustavad selle paiga ohverdamist pitserile...................... hoideke oma toite imilondid heaga eemal. Kui ei taha ,et need hakkaksid tihedaks mineraliseeruma.
Oma varjude eitamine on selgelt seotud usuga , et inimesel on vaba tahe valida ja ise midagi luua või mõelda. ,,Välises elajad,, ongi see kui enda siseilma asemel on kogu tähelepanu muul ainult väljas. See teiste süüditamine ja sildistamine ongi peegliga kaklemine. Jama on siis kui lausa ohtlikult hakatakse oma vigu ,,saatanaks,, pidama. Alateadvus on nagu tume ja pime järv. Kelle vaimsus ei ulatu selleni, see elab kogu teadliku elu just sealt voolavate mustrite sees. Kuna endas ei suudeta ,siis kõik kandubki väljapoole. Enda väestus. Nii otsibki kapikristalne ainult endale olulisis sümboleid ja tunnussõnu ning näeb ainult endasuguseid. Ja et oma alarm saadab üles signaali ,mis paneb enda ümber ainult skisokaid nägema , on samuti kutse hoopis endaga tegelema. Sellised inimesed on kõige tulisemad võitlejad karma mõiste peale. Et põhjus ja tagajärg on alati ikka paaris ei nähta , algab ,,võõra süü,, otsimine. Kõik kehastuvad eelmiste elude mustreid pusima aga ei suuda läbi näha neid. Ja nii on loomaviha märk ,et oldi alles ise seda. See on nagu joodikutega. Niipea kui suudetakse alistada oma joomakoll , algab enda üleoleku eksponeerimine teiste joodikute üle. ,,Ma sain paremaks,,. Jah aga ainult joodik suudab aidata joodikut kuna karsklane ei saa isegi aru,millega tegeleb.
Rahajumal ütleb -,, loodus on halvasti peenardatud mäda euro,,.
Sõjajumal näeb looduses maastiku taktika võimalusi.
Siit juba mõiste -professionaalne kretinism,,.
Sõjas käinu teisendab kõik helid ohuks-ohutuseks.
Või nt. pedofiili vastu võitlevad tegelased. ,,Juhuslikult,, on nende endi seas aga kõige suurem ,,huvi,, asja vastu. Lihtsalt neid ei panda detektori alla. Selline on inimloomus. Neis on ,,põhjus,, kuid ük normid suruvad selle peitu.

Üks asi on mitte mõista ,et enamus käiviteid jookseb alateadvuse programmist, teine asi on ,,juhustena,, ettesöödetud õppetunnid. Väga väga hull on siis kui inime ei võta õppust ja nuumab ja väestab aina kurjemalt välises sees kasvanud umbsõlmepuntraid. Ja siit tuleb mängu võimetus ise mõelda oma peaga. Kui asi läheb juba selleni ,et üks lollakas alfa kaasab terve massi sarnaste vigadega ,,õppureid,, sõjatandril ,siis selline asi viib mõisteni ühiskarma. Süü kandub tsivile ning indiviid kaotab väärtuse.
(21-10-2020, 03:19 )Lokster Kirjutas: Eithea. Kui mul oleks eestlastest kama, siis ma ei võtaks ka sõna. Aga püüa aru saada, et hoolimatta uusrahvuslaste pingutustest ei võrdu siinne elanik kiriku kaanonitega. Kui sealt hääletorud räägivad, et ,,enamus,, toetab neid ,siis see on ikka täiega möga. Enamus kui selline on ammu tüdinud kuna pole üldse kedagi valida. Jah ma ärritun väga kui mingi partei hakkab tääkima õigemast õigusest justkui kõigi eest. Jah selles on sul õigus, et mul on pitserirahvast täiesti savi. Lihtsalt ma tean ,et kõrbe kunn ei jahtu enne kui on ,,tagasi,, söönud selle ,kelle maamunale ise külvanud. Ma ju räägin , ta saab ära viia vaid neid ,kellega on siduvad niidi ja lepingud. Pitser. Muid ei saa. Kõik katsed kaasa tõmmata maksimaalselt masse, sunnivad kogu kupatust pitseri osaks saama. Ja mitte ainult inimesed. Ka koha, looduse ja muu veab kaasa kui pidurit ei tõmba. Pitser on nagu kleepuv ämbliku võrk või seene niidistik. Mis nakatub ,see välja ei rabele. Kui praegu tuua EU rahadega sisse 25000 pagulast ,siis hiljemalt kevadeks on siit enamus lännu. Vat kui sa aru saad ,et see ei juhtu mitte kristlaste ja kiilaspeade tõttu, siis ehk mõistad lõpuks tuuma. Kas su arust on see maa niisama kõige paganlikum? Koht ise oma varjus säilinud vaimuga teeb seda. Juhul kui see rohelisena ja sonkimatta püsib. Mugulane ei suuda elada meie looduses ega maapinnal kui see just ,,tapetud,, pole. Ei pea keegi laande ega hiide minema ega allikalt nõu küsima või et saada ära kuulatud. Kohavaim TEAB väga hästi ,mida asukad mõtlevad ja teevad. Ei maksa alahinnata infovälja. Väga paljus on kihid seenetunud, kuid mitte lõplikult. Ja see pole ainult kiriku teene. Nii kaua kuni vaimsel maastikul ,,asjatavad,, need ,kes on Vanaküla süsteemiga nakatunud, vaim kättesaadavaks ei ,,ärka,,. Mul on pohlad pitseri rahvast. Mind ei käivita see piibli ligimese armastuse hala. Aga ma ei hakka iial nende vastu sõdima. Kõik on juba valinud õiged ,, egregorid,, ning ka ettesöödetud vastanduvad vaenlased. Vastastikku ükstest süües toimub lõpuks ka tasalülitus. Mina püüan vaid hoida eemal ,seda mis sinna kaasa püütakse meelitada või hirmutada. No ei pea kõike saama. Probleem tapab probleemi ise. Kaks kärbest korraga.
Ma ei ole enam nii kindel, et mugulane ei suuda siin elada, see ruberoidistumine käib tänavapildis hoogsalt, paistab et väga meeldib siin ja eestlane on ju nii allaheitlik/kuulekas, jha, ma olen siin poole võtnud sest veri kutsub läbi mu laste tuleviku ja naeratust ei tule...

Vaimu saab kättesaadavaks igaüks väga lihtsalt, ei pea shamaan olema, minge metsa, jõe äärde, jalad lahti vastu maad, valige hea pinnas ja hakake keerlema kuni selle hetkeni, kus teie jaoks jääb muutunud maailm justkui seisma, tuleb ära kannatada pea ringlemine, südame pahadus jne...ja ta tuleb ise teiega vestlema. Proovige vasakule või paremale, mõelge nüüd ise edasi, kuid temaga suhelda saate ja küllap ta juhendab mida ja kuidas teha vaja. Tuleb ikka küsida ka, kes tuli teiega kõnelema, ise millegi eeldamine ei tule kunagi kasuks.

Sarnaselt võib ka kehale vabaduse anda energia laadimiseks, kuid siin mitte ei keerle vaid hakkate kätega justkui oma keha lähedal olevaid energiakihti allpoole lükkama ja siis lasete käed lõdvaks vaadates, kuidas nad hakkavad iseenesest liikuma, edasi võib lisaks lasta vabaks ka ühe jala...märgake kas kehal on hea või mitte sest seda harjutust saab teha ainult kosmiliste eluvõnke-vibratsioonide ajal.

Eithea. Aga kas sa saad nii pöördudes ka kõik vastused ja abi, milleks oled taotluse andnud?

Püüan kujundlikult uuesti. Las olla üheks pooleks siis tallinn ja teiseks pered kusagilt metsarüpest. Tähistame lühidalt linn ja mets. Et oleks lihtsam jälgida.

Linn on seni ainult kasvatanud maa ja loodusressursside pumpamist ,et linnas oleks veel parem, mugavam ja muidugi oleks raha-majandus ikka kõige tähtsamal kohal. Ta võtab metsast kõik, mida saab................... aga vastu ei anna ju midagi. Siit ei saa veeretada palli sellesse nurka et ............ tasuta arstiabi, politsei, päästeteenistus, nato jne. Tasuta buss ei ole ka vastu andmine.

Refide põhidemagoogia oli ju mis? Kuradi töllad ei luba ÜHTEGI puud raiuda. See on puhas demagoogia. Järgmine oli see -,, Ähh metsa kaitsevad ju kalamaja hipsterid, kes metsa ainult arvutist näinud,,. Mida on muutnud suurte lubadustega pukki saanud valitsus selles plaanis? Ikka on majandushuvid kõige tähtsamad. Olen hoolega jälginud. Rahateema ei kaalu üles mitte ainult metsaraadamist. See kaalus üles isegi viiruse teema. Valitsus ei lõpetanud piiranguid mitte selle pärast ,et nad said ,,vandenõudele,, pihta, vaid selle pärast et kui ta piirangud kehtestab, tekib igasugu firmadel õigus küsida neilt ka abiraha , kompe ja totatsioone. Kui keegi arvab ,et valitsus lihtsalt loobus olematu viiruse vandenõu hüsteeriaga kaasa jooksmast, eks jälgigu lähikuid.

Ei saa veeretada ka süüd erametsa peale. Ka siin on reguleerijaks ikkagi riigi antud seadused ja jälle majandushuvi. Maainime ei võrdu rootsi kokku ostetud ,,erahuviga,,.

Öeldes linn, mõtlen linna isukust laiemas plaanis. Ja kui linn ei hooli metsast, miks peaks mets olema kõike andestav pool ja teisti suhtuma? Et võetakse kõik aga vastu pakutakse metsa ,,ravivad,, võtted?

Linna tänaval toimuv on ainult linnasisene probleem. Tänava märul ei levi mujale. Jah aga kõik parteid püüavad väita ,et linn ongi terve eesti. Ja terve eesti peab oma ressursid tänaval hoidma koos tähelepanuga. Meenub savisaar -,, kordan, meid rünnatakse,,. Jah aga siis rünnati ühtset eestit. Parteid on rebinud eesti tükkideks. Ja nüüd ongi kõik sealmaal ,et kelle mure on ja saab peamiseks. Ja usu mind metsast hoolimine selleks ei saa. Troonile jäävad partei huvid läbi kasu ja tasu.

Veelgi kujundlikumalt. Kas on väga ülekohtune öelda ,et igaüks leiab just nii palju kaastunnet ja halastust kui temas endas on seda leidunud?
Ja nii käibki pingpong. Kord on empaatia paha ja tuleb killida. Siis jälle paha kui seda piisavalt ei leita.

Hetke parteid pole huvitatud eesti tervikust. Kasulikum ongi vaen kuna see toodab vajaliku kütet. Nii nagu kirik ei skooriks ilma saatana kolekollita ühtegi koguduse liiget, nii ka parteil ongi vaja vastandujaid ja vaenlasi. Mida saab aga sellest mets? Maa? Loodus? Maainime?

Mida sina arvad, kuidas ja mida annab-pakub hetkevalitsus kui tõepoolest tuleks kogu ,,loodus,, linnale appi? Aga ütle ausalt. Kas linn lõpetab loodusekrooniks olemise? Ärme muidugi hakka süvitsi analüüsima kas linnas või maal on rohkem metsast hoolijaid. Kõik jutt kujundlik. Kristlus pole ikka veel lõpetanud looduse demoniseerimist. Kuidagi väga masokas oleks sellist kantsi elu hinnaga kaitsma söösta. Kas see oleks siis lahendus kui pagulastest vabasse maale tulevad hiinlastest kaevandajad, poolakatest tselluloosi tehasetöölised, fosforväestist hakkavad vedama leedu rekkad jne. Koos saab jagu kõigest, kuid mõne probleemi lahendajate hulgast pudeneb kohe ruttu mass tagant kui hakata jälle skp hüsteerilist paanikat külvama.
(20-10-2020, 12:06 )Mannu Kirjutas: [quote='pimedus' pid='267846' dateline='1603134291']
Mulle tundub et Lokster siin näitab kui pekkis on kogu inimkonna, kaasa arvatud eesti, vaimsuse aluspaasSmile

(19-10-2020, 10:10 )Lokster Kirjutas: stel.
Asi ongi selles, et Läänes ei ole kõike seda Loksteri loetletut, see on osaliselt islamimaades, aga ka seal hakkab saama tavaks, et max 4 last perre. Lõbu pärast seksimine on läänes jumalaks tehtud, aga Lokster lähtub sellest, et "Lõtvunud on see ainult lodevliberaalses läänes. Alles hiljuti ..."
Aga oma seisukohti tood välja ju just siin läänes? Või oled sa tegev ka islamimaades ja/või mujal tõeliselt patriarhaalsetes ühiskondades, kus homoseksuaalsus on karistatav, kus naisi ostetakse-müüakse ja tõepoolest vanemad lepivad abielus kokku. Mis kasu on sellest, kui läänes läheb asi veel liberaalsemaks, ülevõlli liberaalseks, nagu see minemas on, kui konservid pidurit ei tõmbaks. Mina ei arva, et sellest asi paremaks läheb, ei siin ega ka mitte mujal maailmas. Ainult halva näite saavad need traditsioonilised ühiskonnad, et näidata, kuhu viib see, kui traditsioonid hüljatakse.

Nii lühike see mälu ongi. Ma räägingi eestist eelkõige. Vaata eelmisi sajandeid. Vanavanemad olid ikka väga kammitsetud. Räägin selle arvelt ,mida otse sain. Mu vanaema elas veidi alla saja aasta. Tema ema tapeti 101 vanuses. Ja oma pildi tollasest elust koostan ikka selle järgi. Seega minu vanavanaema ajas pada? Kas kristalsed ise on vedeldunud liberimaks või oli ka toona soros süüdi? Või äkki sundisid paganad kombekust minetama? No ei saa ikka aru sa. Konserv ei tõmba pidurit vaid loobib kütet. Kirik ise loob ,,saatatanat,,. Sesosas jah pidurit oleks vaja neil. Aga moodus on vale. Endast alustades kaob probleem iseenesest. Näide. Viirus, kevad, paanika. Valitsus ütleb püsi kodus - kõik panid nimme õue. Ohh et isu täis jõuaks saada väljasolemisest. Muidu ei saanud kedagi loodusesse aga kohe kui saabus keeld, oli vaja väga kõvasti õue saada. Öeldi ärge kogunege rabasse. Kõik panid sinna poole ajama. Natuke veel ja hakkas kostma proteste - krt meie vabadust ja liikumist ahistatakse. Poleks viirust, poleks keegi välja punninud. Öeldi - ,, ärge olge koos ninapidi,,. Ja noored emmed kogunesid kajakaparve oma kärudega. Ühtäkki tahtsid kõik sportida, väljakuil viibida, kokku saada. Vastupidine reaktsioon. Ja ka siin räägin puhtalt enda tähelepanekute pealt. Nii on. Ma pole metsas mitte kunagi näinud siukest sebimist. Noored jooksid patrullide eest itsitades..... kes lapsik aga polnud? Kui vikerkaar jätta tähelepanust ilma, nad taltuvad üsna ruttu. Kas nende eraelul on seoseid juriidiliste nüanssidega või mida nnad kodus teevad..............no mind küll ei huvita. Mida rohkem neid leili meedias puhkuda , seda hirmsamini nad tõnaval röökima pistavad. Ja teate mis, nende seas on tõepoolest suguhälbega tegelasi murdosa. Ülejäänud protestib lihtsalt võimu vastu. Trotsist, nooruse ujusest. See ,,kõik mendid on m.....d,, bravuur on iseloomulik kõikidele põlvkondadele. Kõik protestivad alati võimu vastu. Ei protesti vaid need,kel kasu on võimust tilkumas. Protestitakse seaduste ja keeldude vastu puht tegevuse enda pärast. See on valuväljund. Mustad loevad? Mitte kedagi ju ei kottinud tegelikult mustad. Olulisem oli võimalus end välja elada ja muu. Mina oleks küll teatud piirkonnad jätnud neile. Ja oleks sisse piiranud. Ja siis jälginud,mis saab. Kui kommunikatsioonid õhtal, kõht tühi ja üldse vajadused rahuldamatta ............. oleks kohale kah jõudnud ,et poodi miski ise ei teki. Elektrita räppi ei kuula. Uusi adisid kah ei ole kuskilt võtta. Keegi peab selleks vaeva nägema. Aga võimuritele on KÕIK hoopis kasulik.
(20-10-2020, 12:06 )Mannu Kirjutas: [quote='pimedus' pid='267846' dateline='1603134291']

(19-10-2020, 10:10 )Lokster Kirjutas: stel.

Nii lühike see mälu ongi. Ma räägingi eestist eelkõige. Vaata eelmisi sajandeid. Vanavanemad olid ikka väga kammitsetud. Räägin selle arvelt ,mida otse sain. Mu vanaema elas veidi alla saja aasta. Tema ema tapeti 101 vanuses. Ja oma pildi tollasest elust koostan ikka selle järgi. Seega minu vanavanaema ajas pada? Kas kristalsed ise on vedeldunud liberimaks või oli ka toona soros süüdi? Või äkki sundisid paganad kombekust minetama? No ei saa ikka aru sa. Konserv ei tõmba pidurit vaid loobib kütet. Kirik ise loob ,,saatatanat,,. Sesosas jah pidurit oleks vaja neil. Aga moodus on vale. Endast alustades kaob probleem iseenesest. Näide. Viirus, kevad, paanika. Valitsus ütleb püsi kodus - kõik panid nimme õue. Ohh et isu täis jõuaks saada väljasolemisest. Muidu ei saanud kedagi loodusesse aga kohe kui saabus keeld, oli vaja väga kõvasti õue saada. Öeldi ärge kogunege rabasse. Kõik panid sinna poole ajama. Natuke veel ja hakkas kostma proteste - krt meie vabadust ja liikumist ahistatakse. Poleks viirust, poleks keegi välja punninud. Öeldi - ,, ärge olge koos ninapidi,,. Ja noored emmed kogunesid kajakaparve oma kärudega. Ühtäkki tahtsid kõik sportida, väljakuil viibida, kokku saada. Vastupidine reaktsioon. Ja ka siin räägin puhtalt enda tähelepanekute pealt. Nii on. Ma pole metsas mitte kunagi näinud siukest sebimist. Noored jooksid patrullide eest itsitades..... kes lapsik aga polnud? Kui vikerkaar jätta tähelepanust ilma, nad taltuvad üsna ruttu. Kas nende eraelul on seoseid juriidiliste nüanssidega või mida nnad kodus teevad..............no mind küll ei huvita. Mida rohkem neid leili meedias puhkuda , seda hirmsamini nad tõnaval röökima pistavad. Ja teate mis, nende seas on tõepoolest suguhälbega tegelasi murdosa. Ülejäänud protestib lihtsalt võimu vastu. Trotsist, nooruse ujusest. See ,,kõik mendid on m.....d,, bravuur on iseloomulik kõikidele põlvkondadele. Kõik protestivad alati võimu vastu. Ei protesti vaid need,kel kasu on võimust tilkumas. Protestitakse seaduste ja keeldude vastu puht tegevuse enda pärast. See on valuväljund. Mustad loevad? Mitte kedagi ju ei kottinud tegelikult mustad. Olulisem oli võimalus end välja elada ja muu. Mina oleks küll teatud piirkonnad jätnud neile. Ja oleks sisse piiranud. Ja siis jälginud,mis saab. Kui kommunikatsioonid õhtal, kõht tühi ja üldse vajadused rahuldamatta ............. oleks kohale kah jõudnud ,et poodi miski ise ei teki. Elektrita räppi ei kuula. Uusi adisid kah ei ole kuskilt võtta. Keegi peab selleks vaeva nägema. Aga võimuritele on KÕIK hoopis kasulik.
(21-10-2020, 10:59 )Lokster Kirjutas: Eithea. Aga kas sa saad nii pöördudes ka kõik vastused ja abi, milleks oled taotluse andnud?
Ta on üsna upsakas, inimene peab kaval olema, mina läksin taga millalgi tülli ja siis ma veel ei teadnud milline ta on.

Lokster. Nagu juba öeldud siis ma ei leia, et empaatia otseselt vastanduks loogikale. Minu teada vastandub loogikaga (struktureeritus Ülakehas) pigem loomingulisus (intuitiivsus Alakehas), kuid tsentraalne empaatiavõime asub Südamepiirkonnas.

Eespool sa samuti pajatad, et minu pilt klappivat Kabalaga, kuigi see väide absoluutselt ei päde, kuna tegelikult klapib hoopis, Lokster, sinu oma pilt rohkem sellega. Olen siin foorumis varasemalt pikalt ja laialt põhjendanud, et ma tõlgendan ürgelemente ja Taro põhimaste täiesti teisiti kui peavoolu esoteerika ja New-Age, mis suuresti ammutabki inspi just Kabalast. Ei nimeta end mingiks Kabala spetsiks (kuna see on lihtsalt arusaamatult jabur minu jaoks, eriti see Elupuu sephirotite paigutamine otse inimkehale, mis minu meelest nii ei paigutu), kuid seda ma tean et sina paigutad sama moodi Tule ülespoole ja Maa allapoole. Minul on aga vastupidi Tuli all ja Maa üleval. Samuti minu jaoks ei tähenda see veel Kõrgemat ja Madalamat, mis on hoopis teised kategooriad. Kuid Kabalas ja New-Ages tähendab arusaamatul kombel ülakeha vist automaatselt Kõrgemat ja alakeha Madalamat, ma pole kindel? Minu jaoks on näiteks põrnikal (tegelikult evolutsiooniliselt Madalam) ja imetajal (tegelikult Kõrgemal) nii pea (loogikamõistus) kui ka saba (loominguvaist) mõlemad võrdväärsed ehk paralleelsed jõududekeskused.

Näiteks gümnaasiumis sattusin kuidagi veidral kombel reaalklassi... usu või ära usu, kuid tüdrukuid oli seal rohkem ja parimad olid samuti tüdrukud. Niiet ma ei leia et loogika oleks reeglina meeste ja loomingulisus olemuslikult naiste valdkond. Samuti pole ka loogika otseselt seotud kasslaste individualistlikkusega, ja loomingulisus pole üldse võrduses koerlaste kollektivistlikkusega. Ja kindlasti ei tähenda tõeline Kõrgem üksnes saamist ja Madalam andmist. Need asjad pole reaalsuses absoluutselt nii lihtsad nagu siin alalõpmata väidad! Nüüd tekib küsimus, mis tegelikult eristab Madalamat Kõrgemast? Võin öelda et minu maailmapildi vundament pärineb Taoismist, tegelikult pole seal algselt mainitud nagu Yang tähendaks loogikat ja Yin intuitiivsust, nagu tänapäeva peavoolu esoteerika seda kõikjal pasundab.

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16(current)
  • 17
  • 18
  • 19
  • Järgmine 

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: