Küsitlus: Vali kõige sobivam variant, mis kirjeldab sinu mõtlemisviisi
Verbaalne mõtlemine
16.67%
1 16.67%
Visuaalne mõtlemine
0%
0 0%
Abstraktne mõtlemine
16.67%
1 16.67%
Emotsionaalne mõtlemine
0%
0 0%
Loogiline mõtlemine
16.67%
1 16.67%
Holistiline mõtlemine
0%
0 0%
Kinesteetiline mõtlemine
33.33%
2 33.33%
Auditiivne mõtlemine
0%
0 0%
Sünteesiv mõtlemine
16.67%
1 16.67%
Intuitiivne mõtlemine
0%
0 0%
Kokku 6 häält 100%
* Hääletasite antud valiku poolt. [Näita tulemusi]

Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuidas sa mõtled? Jaga oma kogemusi!
Tere! Mind huvitab, kuidas erinevad inimesed mõtlevad ja tajuvad maailma enda ümber.
Palun vali kõige sobivam variant, mis kirjeldab sinu mõtlemisviisi, ja vasta küsitlusele.
Hääletus on anonüümne.

Mõtlemisprotsesside tüübid

1. Verbaalne mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted väljenduvad sisemise dialoogina, justkui räägiksid iseendaga. Paljud inimesed mõtlevad ja väljendavad oma mõtteid sisemise hääle kaudu. Näiteks võib see hõlmata mõtete sõnastamist sõnades ja lausetes, nagu vestleksid iseendaga.
    • Populaarsus: Umbes 70% inimestest
  2. Visuaalne mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted ja ideed ilmuvad visuaalsete piltidena. Mõtted on seotud värvide ja kujunditega, mis aitavad infot meelde jätta ja töödelda. Näiteks võib see hõlmata mõtete visualiseerimist piltidena või diagrammidena.
    • Populaarsus: Umbes 60% inimestest
  3. Abstraktne mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted on seotud abstraktsete ideede ja kontseptsioonidega, mitte konkreetsete piltidega. Sageli keskendutakse loogilisele ja analüütilisele lähenemisele probleemide lahendamisel. Näiteks võib see hõlmata matemaatiliste või filosoofiliste ideede mõtestamist.
    • Populaarsus: Umbes 40% inimestest
  4. Emotsionaalne mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted on tihedalt seotud emotsioonidega ja tundmuste kaudu. Võime mõelda teiste tunnete ja seisundite kaudu on oluline osa sellest mõtlemisviisist. Näiteks võib see hõlmata emotsioonide põhjal otsuste tegemist või empaatiat teiste inimeste suhtes.
    • Populaarsus: Umbes 35% inimestest
  5. Loogiline mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted järgivad loogilist järjekorda ja põhjus-tagajärg seoseid. Paljud analüüsivad informatsiooni süstemaatiliselt ja struktureeritult. Näiteks võib see hõlmata teaduslikku mõtlemist ja probleemide loogilist lahendamist.
    • Populaarsus: Umbes 30% inimestest
  6. Holistiline mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted keskenduvad terviku ja suuremate mustrite nägemisele. Sageli mõeldakse asjade ja ideede vahelistest seostest ja kontekstist. Näiteks võib see hõlmata pildi nägemist suuremas kontekstis ja erinevate elementide omavahelistes suhetes.
    • Populaarsus: Umbes 25% inimestest
  7. Kinesteetiline mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted on seotud füüsilise liikumise ja keha tunnetusega. Paljud õpivad ja mõtlevad läbi tegutsemise ja praktiliste tegevuste. Näiteks võib see hõlmata ideede mõistmist läbi füüsilise tegevuse, nagu sport või käsitöö.
    • Populaarsus: Umbes 20% inimestest
  8. Auditiivne mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted on seotud helide ja muusikaga, mis aitavad keskenduda ja infot töödelda. Mõned mõtlevad ja õpivad läbi kuulamise ja rääkimise. Näiteks võib see hõlmata muusikat kuulamise või heli põhjal mõtlemist.
    • Populaarsus: Umbes 15% inimestest
  9. Sünteesiv mõtlemine
    • Kirjeldus: Võime kasutada korraga mitmeid mõtlemisprotsesse, nagu visuaalset, verbaalset ja abstraktset. Paljud mõtlevad loovalt ja ühendades erinevaid ideid ja kontseptsioone. Näiteks võib see hõlmata mitme erineva mõtteviisi kombineerimist keeruliste probleemide lahendamiseks.
    • Populaarsus: Umbes 10% inimestest
  10. Intuitiivne mõtlemine
    • Kirjeldus: Mõtted tulevad läbi intuitiivse tunnetuse ja sisetunde. Mõned inimesed teevad kiireid otsuseid ilma pikalt analüüsimata. Näiteks võib see hõlmata otsuste tegemist kõhutunde järgi või loovate lahenduste leidmist spontaanselt.
    • Populaarsus: Umbes 10% inimestest

Kui sinu mõtlemisprotsess ei vasta ülaltoodud kategooriatele, palun kirjelda seda.
Vasta
Minu kogemused:
Verbaalne mõtlemine, eriti täislausetega, on kohutavalt väsitav. Sellest on järgmine samm "edasi" sellesama verbaalse mõtlemise KUULMINE häältena, mis on veel tüütum. Sellest tulenevalt on ka RÄÄKIMINE väsitav, sest see nõuab ju kaasnevat verbaalset mõtlemist. Kirjutamine on tiba kergem, aga võrreldes mõne siinse kuldsuuga, jään ikkagi kaaauuugele maha.
Aga jube raske on panna oma mõtlemist ülejäänud kastidesse. Oleks nagu kinesteetiline ja tundmuste põhine, kuid ma ei ole empaatiline üldse, ma mõtlen iseenda tajudes. Emotsioone on vähe ja harva. Inimesed ja inimsuhted on nõrk külg, st suhted on head, aga need ei ole "minu maailm". Panin vastuseks "kinesteetiline", sest mulle meeldib mõttes ehitada - see vidin tolle peale, kolmas asi neljanda peale jne.
Vasta
Loogiline mõtlemine on minu arust selline kus inimene hindab omi tegevusi ja nende tulemusi. Lolle näiteid (nagu mul vahel kombeks) ei hakka tooma. Aga maailmas peale 2020a puudub loogika, miks see on SUUR KÜSIMUS. Kõige hirmutavam on see kui tehakse ebaloogilisi otsuseid, selliseid mis ka koolijütsile on arusaadavad, et viivad negatiivsete tulemusteni. Eestist on palju näiteid alates rail baltikast ja lõpetades eesti energia utahi "äriga".
Paljud mõtlevad, et lihtsalt korruptsioon ja rahapesu koos sularaha kohvritega. Aga see on osaline tõde, muidugi korruptsiooni komponent on aga see pole peamine, peamine on midagi muud. Mis, selles on küsimus? Kui mürgitatakse õhku siis see "kliima" on ettekääne, tegelikult ülimalt kallis ettevõtmine ja kliimaga seos absoluutselt puudub. Eestis pole veel hull aga osades piirkondades inimesed ja loomad on haiged just selle tõttu.......loogika puudub! Ka rail baltikal oli juba algul selge, et inimesed keda vedada puuduvad, kaubaveod samuti ja militaarsest seisukohast samuti 0. Isegi siis kui vares istub oksal ja passib, ka sellel on mingi põhjus, kui pole muud siis tühi kõht.
Kõik mis toimub ja loogikale ei allu on ülimalt ohtlik, ehk seal on mingi äraspidine loogika mida veel ei taipa ja mis toob meile halba.
Vasta
Ma ei oska siia midagi vastata just kui midagi  ei sobi. Mõte lihtsalt tekib ja kaob, väga kiire protsess, vahel ka tekib mingi visuaalne liikuv pilt, tihemini siiski teadmine või vaikus... ei oska siin kusagile paigutuda.

Tsitaat:xcad
Kõige hirmutavam on see kui tehakse ebaloogilisi otsuseid, selliseid mis ka koolijütsile on arusaadavad, et viivad negatiivsete tulemusteni. Eestist on palju näiteid alates rail baltikast ja lõpetades eesti energia utahi "äriga".

Siin on loogika täiesti olemas, lihtsalt eesmärk on äraspidine  ehk  et tegemist ei olnud taotlusega ajada äri  Eesti kasuks vaid  EEst raha välja kantimine  omadele. Rail Baltical on mitu eesmärki ja ikka Eesti maa ja rahva lüpsiks.
Vasta
Mõtteprotsess on erinevatel inimestel lihtsalt ajukäsu lahtiseletamise viis. Mõte „ise“ ei oma jõudu...
Vasta
(10-07-2024, 13:52 )Q11 Kirjutas: Mõtteprotsess on erinevatel inimestel lihtsalt ajukäsu lahtiseletamise viis. Mõte „ise“ ei oma jõudu...

Korda oma mõtted häälega üle! Sõna omab jõudu. Kõikidest asjadest, ka mõttest vanem on Heli!
Vasta
Mõttest "vanem" on Hetk (Teadvus).
Vasta
Mõtteprotsess on erinevatel inimestel lihtsalt ajukäsu lahtiseletamise viis. Mõte „ise“ ei oma jõudu...

Kahjuks on risti vastupidi! Mõte omab tohutu jõu! Esoteerilises maailmas on suurem patt – kui mõelda teisest halvasti – mitte tegevus. Materjalses maailmas on risti vastupidi.
Kõne definitsioon on - kujutluspiltide kokkuleppeline häälikuline väljend. Inimajusse salvestatakse pildid. Kui täiuslik, või ebatäiuslik see pilt on – seda püütakse täiustada, luues pildile puuduvaid detaile. Seda nimetamegi mõtlemiseks. Nii lihtne see ongi!
Vasta
Noja, aga Mõtlejat kes valiks mõtteid ikkagi ei eksisteeri. Mõte ise kujutabki ennast ette Mõtlejana (Valijana)....
Vasta
Kinesteetiline mõtlemine ei ole aju asi, ka sinu käed on ju olemas

Teemaväline läks kustu. Mannu
Vasta
Minu puhul siis abstraktne mõtlemine. Mõtlemine läbi seoste, mida ma olen õppinud tundma, ning mis ei ole otseselt keelelised, visuaalsed, ega ka ruumitajuga alati seotud. Esialgu mulle see kategooria küll eriti ei meeldinud, tahtsin ennast pidada intuitiivseks mõtlejaks, aga natukene asja üle järgi mõeldes on mulle hakanud tunduma, et minu intuitsioon põhineb minu abstraktsusel, mitte vastupidi.
Vasta
1) Algse loetelu põhiselt on mul sünteesiv mõtlemine, mis koosneb visuaalsest, abstraktsest, loogilisest, holistilisest ja intuitivsest osast ... pigem rõhutaks ma elukogemust, mis lülitab erinevate mõtlemiste vahel kiiresti/hetkeliselt ümber sõltuvalt olukorrast.

2) Ma defineeriks mõttemudeleid veidi teisti:
a) Lineaarne mõtlemine: a'la töötan 3 koha peal korraga ja olen varsti miljonär ...eelised:lihtne, ehk primkade seas levinud ... puudused: ei arvesta läbipõlemist/ülekoormust (pikalt nii vastu ei pea).
b) Mittelineaarne mõtlemine: a'la kui  töötad 3 koha peal, siis pole vaja autot,  kodu, jne (ainult töötad ja magad, ehk kulutada pole aega) - kuid astmeline tulumaks muudab taolise pingutuse tarbetuks (põhjala heaolu-riigid, kus keegi ei viitsi pingutada: astmelised maksud söövad tulemi ära) ... eelised: murdepunktide tuvastamise võimekus: ehk lati kõrgus, millest üle ei hüppa ... puudused: ühiskonna/kapitali jaoks kahjulik, kuna nii pole sa enam juhitav "loll lammas".
c) Graafiline/geomeetriline mõtlemine: mistahes probleem taandub jooniseks/graafikuks, või geomeetriliseks kujundiks: nii on mistahes vastus kohe varnast/graafikult võtta ... eelised: võimaldab interpoleerimist, ehk vastuseid küsimustele, mille kõiki lähteid pole otseselt avaldatud ... puudused: paljude parameetrite korral hakkab palju-mõõtmelise visualiseeringu aeglus pidurdama.
d) Abstraktne mõtlemine: detailidesse ei süveneta, rakendatakse üha uusi abstrakseid piiranguid ... eelised: võimaldab lihtsate piirangute/välistuste abil tungida probleemide sügavustesse ... puudused: elukaugus, sideme puudumine reaalsusega.
e) Sümbol/pildiline  mõtlemine: kaubamärkide logod ja tarkoaartite sümbolid ütlevad rohkem kui tuhat sõna ... eelised: võimaldab lihtsat kuid sügavat olemust kiiresti edasi anda ... puudused: primkad ei saa tihti aru, või tõlgendavad vääralt. 
f) Loogiline mõtlemine: liigutakse mööda seoste jadasid loogiliselt edasi ... eelised: jõuab kergesti ja kiirelt  tuumani ... puudused: reaalne elu on karjuvalt ebaloogiline (kompleksidest & kinnis-ideest kubisevad inimesed).
g) Mastaapne asetumine: kuulad ära inimese 1001 väidet, millest 23 on karjuvas vastuolus: nii näed inimese veapunktid ära ... eelised: võimaldab tuvastada süva-valesid ja süva-teesklust ... puudused: võtab liiga kaua aega (kümned vestlused nädalate jooksul).
h) Kaardistav mõtlemine: mistahes ilmingud üritatakse ära kaardistada: nii liigutakse pidevalt "tuntud vetes" (molluskist kaheksajalg/octopussy on selles meister), ehk lähenetekase kõike-teadvusele ... eelised: liigud pidevalt "tuntud vetes", ehk ootamatusi pole ... puudused: kaardistamine võtab aega ja ei meeldi teistele (salapära/kirjeldamatus kaob ära).
i) Sisetunde (alateadvuse) põhine mõtlemine: alateadvus ütleb eelneva elukogemuse põhjal vastuseid ette ... eelised: võimaldab tuntud mustreid kiirelt tuvastada ... puudused: annab tihti vale-tulemeid, kuna elu on pidevas muutumises. 
j) Sidusus-mõtlemine: elukogemuse pealt suudad kiiresti/hetkeliselt ümber lülituda erinevate mõtte-mudelite vahel.
k) Jäävus-seaduste põhine mõtlemine: a'la kui A4 paber tükkideks rebida, siis tükkide pindala on ikka A4 paberi pindala; lõhkenud mürsu kildude masskese liigub senist trajektoori pidi edasi ... eelised: jäävus-seadused seavad palju piiranguid, millede teadmine on eelis ... puudused: jäävus-seadused ei kehti kõikjal, ehk kaod rikuvad ideaali.

Kokku peaks olema siinses reaalsuses 16 energeetilist mõtte-mudelit ... kirja panin need, mida ma igapäevaselt valdan ... kirja jäid panemata tunde-emotsiooni põhised mõttemudelid, millede puudumist võtab kokku termin "taktitunde puudumine" (jätaks selle osa mõttemudelitest mõnele naisele kirja panemiseks).
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Hüva nõu kuidas soolatüügastest lahti saada / Power of mind Sp@rt@cuS 25 18,959 15-06-2020, 21:07
Viimane postitus: Aadu66
  Inimeesed teevad absurdseid asju, et vältida oma hinge sisse vaatamist Aztecca 8 4,914 14-09-2019, 19:26
Viimane postitus: Avatud aken
  Kuidas mõjub lapse sünd energeetiliselt mehele? Mesilane 31 13,074 14-11-2015, 01:11
Viimane postitus: Heakuulaja
  Inimene kasutab 10% oma võimetest? z3r0 c001 56 25,878 19-01-2015, 19:10
Viimane postitus: coolymarxy
  Kuidas saada emotsioonituks? dinmoney 76 29,510 23-11-2012, 17:18
Viimane postitus: Ott Sama
  Kuidas vabaneda karmavõlast? helenna 52 29,069 27-07-2012, 16:57
Viimane postitus: Krt
  Jalgadel ja kätel oma hing. Andres K 5 3,539 22-06-2011, 19:42
Viimane postitus: HUGOTH
  kas te mäletate oma varast lapsepõlve, sündi? pupu 3 2,212 15-06-2010, 23:11
Viimane postitus: Thorondor
  Kuidas saada lahti nn kurjast silmast? Sekhmet 8 5,885 12-04-2010, 14:58
Viimane postitus: VironShaman
  Kas/Kuidas "valgustate" oma tuttavaid vandenõuteoo Uff 32 9,798 15-09-2009, 20:58
Viimane postitus: Vesilik

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat