Postitused: 8,443
Teemad: 75
Liitus: Dec 2015
Puhtalt isiklikud tähelepanekud. Ollin kajamaa viburajal ja palju oli võililli aga mitte ühtegi mesilast, sama ka klooga järve puhkekohas. Sipelgapesades pesa tipul toimub sebimine aga pesadest väljas sipelgaradadel on väga vähe sipelgaid. Tallinnas aias õitsevad sirelid ja kreegid, samuti mesilasi ei ole. Aga eelnevatel aastatel on alati olnud! Tõele au andes mõned maa mesilased ikka olid õitel aga ülimalt vähe. Kas mujal on sama või ainult üksikutes kohtades?
Postitused: 1,090
Teemad: 14
Liitus: Mar 2019
On ja palju. Herilasi kah mõned ja täna nägin esimest vapsikut, mis on veidi kummaline nii vara. Sääski võiks vähem olla. Maipõrnikaid veel pole. Erakordselt palju on jälle punaseid kilplutikaid. nad olid viimased aastalõpus, kes jahtuva päikse käes veel käisid end soendamas. Sipelgaid jagub.
Mesilaste lennuaegu piiratakse praegu veel jahedate ööde tõttu ning on mürgitamise hooaeg. Tarude masssuremisi ka palju.
Postitused: 365
Teemad: 5
Liitus: Jun 2008
Putukaid, herilase ja mesilase moodi ja isegi paari liblikat nägin ma enne jüripäeva paksu lund, 20 pluss soojakraadide aegu, nüüd väga vähe, sipelgad küll liiguvad. Ju said külma võetud need mutukad.
Hea, et kõkjal ei ole 1-e moodi ja mesilased ikka lendavad. 2-3-st kohast ei saa teha suuremaid järeldusi.
Postitused: 379
Teemad: 4
Liitus: Jan 2009
Viljandi kandis jalutades nägin täna kihulasi, sääski, mesilasi ja kaks kiili. Siinkandis putukate elu küll kole ei ole.
Postitused: 3,423
Teemad: 15
Liitus: Aug 2010
25-05-2024, 07:43
(Seda postitust muudeti viimati: 25-05-2024, 07:45 ja muutjaks oli Mannu.)
Meil Harjumaa idaosas paraku mesilastega väga hästi ei ole. Vahtraõitsemise ajal töökaaslane märkis, et puud ei sumisegi. Lähemal kuulamisel sumises mõnel määral küll, kuid need olid kimalased. Piisavalt palju on vapsikuid, herilasi, kimalasi ka ja tavalisest rohkem on pisikesi ja kalliskivina värvilisi erakmesilasi. Ma ei ole kohalikult mesinikult saanud veel küsida, kuidas pered talvitusid; Tallinna mesinikul oli kehv talvitumine. Ja kas saab mesilasperesid tõesti kuidagi tarus kinni hoida ?! kui põldude mõrgitamine käib.
Kimalased aga pakkusid jüripäeva "talve" ajal hämmastavat pilti, kui lendasid lumise maa kohal mööda siniliiliate õisi. On alles kõvad mutid (naised)!
Postitused: 1,708
Teemad: 26
Liitus: Apr 2013
Kirjutan oma vastuse siia. Ligioleva Moblamasti käivitamise järel kadusid kõik liblikad ja kõik herilased ja kõik mesilased, see on elustendast, mitu ploomipuud mu aias kuivasid nagu toimus Koirohu kevades mil hohollid oma tuuma jama õhku lasid, tugevad võimsad paplipuud kolletusid ja enam nad ei ärganud. Muidex, Alissa on ka siia foorumisse sisse trüginud, temake tekitab kirjavigasid.
(26-05-2024, 09:16 )Volodja Kirjutas: Kes see Alissa on?
(25-05-2024, 23:55 )isemaag Kirjutas: Kirjutan oma vastuse siia. Ligioleva Moblamasti käivitamise järel kadusid kõik liblikad ja kõik herilased ja kõik mesilased, see on elustendast, mitu ploomipuud mu aias kuivasid nagu toimus Koirohu kevades mil hohollid oma tuuma jama õhku lasid, tugevad võimsad paplipuud kolletusid ja enam nad ei ärganud. Muidex, Alissa on ka siia foorumisse sisse trüginud, temake tekitab kirjavigasid.
Alissa on mingi venkude AI põhine kirja - kõne moodul. Aga tema süü see küll ei ole.
Postitused: 880
Teemad: 11
Liitus: Jun 2018
Tsitaat:Kes see Alissa on?
Professor Seleznjovi tütar.
https://www.youtube.com/watch?v=DBOVmZgLsxk
Pikematel sõitudel on iga aastaga jäänud auto esiklaas puhtamaks. Kah mingi näitaja? Tallinn Tartu otsal oli 3-4 putukaplekki, kimalased v.a. Tallinn Paldiski otsal aga ei olnud ühtegi. 80-ndatel oli aga esiklaas vahel selline, et tuli pesuvahendiga leotada.
Postitused: 704
Teemad: 1
Liitus: Jun 2016
Jah, Xcad, mesilasi jääb aina vähemaks. Sel kevadel nägin ühte, rohkem mitte... Üle metsa, umbes poolteist kilti mesilinnulendu algavad ühe suurtaluniku põllud, millel kevaditi müttab kõrgete kitsaste ratastega imemasin: mürgiprits. Õudne hakkab, sest meenub üks dokfilm, kus Hiina talupojad ise pintslikestega viljapuid tolmeldasid, selleks et mingitki saaki saada... Mesilasi tolmeldamas aga neil pole, sest nad on mürgise keskkonna tõttu välja surnud...
Möödunud suvel Saaremaa vahet käies täheldasin anomaaliat: põiki paarsada kilti Mandri-Eestis tekitas mu tuuleklaasile paar kollast plekki, aga Kuressaares tuli mul pesulasse minna sest klaas oli kollasest ködist läbipaistmatuks muutunud. Mõtisklesin selle üle ja jõudsin järeldusele et kasumiahnete suurpõldurite klass pole saartel suutnud kanda kinnitada; on ju põlludki seal väiksevõitu ja na kivised.
Maipõrnikaid on sel aastal palju ja ennustan nende arvukuse tõusu järgnevatel aastatel. Ei, ma pole hiromant, vaid lihtsalt tähelepanelik: ehitusmullatööde käigus märkasin väga palju maipõrnikavastseid.
Postitused: 4,442
Teemad: 15
Liitus: Aug 2010