Küsitlus: Kas aeg on kiirenenud?
Kõik on sama
37.50%
3 37.50%
Mingid muutused võivad olla aga ei tunneta
0%
0 0%
Aeg on kiirenenud
50.00%
4 50.00%
Aeg on aeglustunud
0%
0 0%
Puhas lollus
12.50%
1 12.50%
Kokku 8 häält 100%
* Hääletasite antud valiku poolt. [Näita tulemusi]

Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aja fenomeen
Meile inimestele on aeg lineaarne: minevikust läbi oleviku tulevikku. Tähtis on hetk milles elame, see määrab järgmise hetke ja see juba tuleviku või saatuse. Väidetakse, et aeg tegelikult ei ole lineaarne, ainult meie tunneme teda sellisena ja (vist) enamus muud bioloogilised olendid.
Nüüd aga peamine! Paljud räägivad aja kui sellise kiirenemisest, ehk päeval ei jõua enam teha kõiki toiminguid mis enne jõuti teha. Vaatad kella, ikka on päevas 24h ja kuus 30 või 31 päeva aga aeg läheb kuidagi liiga kiirelt.
.............
Kuidas teistel siin tundub? Või need jutud on hülgemöla mille on välja mõelnud laiskvorstid?
Vasta
„...Tähtis on hetk milles elame, see määrab järgmise hetke ja see juba tuleviku või saatuse...“

Hetk ongi Ainukene Reaalne Olend. Aeg tuleneb eraldiseisva mina illusioonist ehk mida rohkem mõistus tegeleb selle „elushoidmisega“ – mineviku mälestused (minu olnud elu) või tuleviku ettekujutused (minu tulevane elu) seda kiiremini tundub aja kulg.
Näiteks võtta kodust toimingut. Alustan muru niitmisega, niidan muru, lõpetan muru niitmise. Erinevad punktid (sündmused) tunduvad olema. Aga kui vaatleme ligemalt siis avastame, et Hetk pole nende puhul üldse muutunud. Hetke seisukohast pole Aega olemas, niiet see ei saa kiireneda aga kui eraldiseisva mina seisukohast vaatleme Muutumatut (Hetk) siis tundub et just alustasin ju muru niitmisega ja juba lõpetan või just oli hommik jälle õhtu...ja siis inimene ohkab „Kuhu see Aeg küll kaob?“.... wink
Vasta
Psühholoogid tähenldavad aja kiirenemist pea alati koos inimese vananemisega. Nelja-aastaselt tundub 5-aastaseks saamine mägede taga, aga 54selt järgmine aasta on kohekohe käes. Et siis aasta pikkus on võrreldava aja pikkusega seotud. 

Aga mina olen jätkuvalt seda meelt, et aega pole olemas, seega kiirenemine-aeglustumine kah - pole nagu eriti olemas. Puht füüsikaliselt relatiivsusteooria mõistes - samuti väga kokkuleppeline, sõltub kiirusest ja mustas augus lausa pidavat kohad vahetama ruumiga.

Ja kolmandaks - kui ka rääkida mingitest füüsikalistest konstantidest (ruumi puhul ikka saaks nagu), siis need pidavat ka statistilised olema, st lubatakse värelemist teatud keskmise ümber.

Aga et elutempo kiireneb hullumeelselt, sellele keegi vast vastu ei vaidle. Aja psühholoogiline mõõt ongi infohulk ajas.
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=GjC8UlBdmVk
Siin veel üks vanem jutt antud teemal
Vasta
Q kirjutas:
Hetk ongi Ainukene Reaalne Olend.

.....
Veidi vastuoluline ju. Võid ju hetke olendiks nimetada, lootuses, et äkki ükspäe muutubki olendiks...
Hetk on oluline, sest selles on kõik võimalused, aga misiganes ... teadvus/taju/hing/ego teeb neist valiku ja ühe võimaluse teoks.
Kas kogu info kõigi asjade kohta on olend...või lihtsalt kaos? Olend tuleneb nö kogu olemasolevast infost, seda küll.
Aga mu arust on see utreeritud lihtsustus, nimetada hetke/kogu olemasolevat infot/kaost olendiks.

Hetke on võimalik aeglustada ja ka ilmselt kiirendada, kirjan: ilmselt, sest olen ainult aeglustada osanud siiani (mitteteadlikult). 
Seletuseks: olen nö kuldkukkuja , teatud ringkondades kutsutakse mind potsatajaks.
Vahel suudan kukkumise protsessi mõnevõrra aeglustada ja sättida nö pehmemad kohad ette, et konte ää ei murraks.
Kaks inimest on mulle sellist hetke pealt nähes kirjeldanud, kuidas ma kukkusin aegluubis
Vasta
Ehk hoopis asi selles, et neid eredaid momente jääb tavaelus inimese jaoks üha vähemaks, ja kuna kahe ereda hetke vahele jääb jupp emotsionaalselt või hingeliselt tühja aega, siis tundubki, et aeg on kiiremini liikuma hakanud . Lihtsalt inimesel jääb seda aega, mida ta ainult endale kulutada saab, järjest vähemaks . Pensionieas on aega, aga pole vahendeid, et seda aega kulutada, ja siis tundub see aeg kappavat .Tekivad käärid aja ja kvaliteetaja vahel .
Vasta
(05-08-2022, 16:05 )olematu Kirjutas: Ehk hoopis asi selles, et neid eredaid momente jääb tavaelus inimese jaoks üha vähemaks, ja kuna kahe ereda hetke vahele jääb jupp emotsionaalselt või hingeliselt tühja aega, siis tundubki, et aeg on kiiremini liikuma hakanud . Lihtsalt inimesel jääb seda aega, mida ta ainult endale kulutada saab, järjest vähemaks . Pensionieas on aega, aga pole vahendeid, et seda aega kulutada, ja siis tundub see aeg kappavat .Tekivad käärid aja ja kvaliteetaja vahel .
Ehk ukrainlane kes on suurtüki tule all siis temale 1 päev on nagu tavaelus 1 kuu? Kah võimalik subjektiivse aja fenomeen. Juttu on olnud, et kriitilises seisus inimesel aeg aeglustustub. Isegi nii palju, et näeb nagu aegluubis kuidas mürsu kest praguneb ja tuli välja tuleb, selliseid kirjeldusi olen kohanud. Bruce Lee löögi kiirus 1m kaugusele oli 0,05s! See telegrammi andmetel ja ületab inimvõimeid, kas aja fenomeen?
Vasta
Siin https://www.youtube.com/watch?v=LgeyCogE1xY noor kaardimoor Anete räägib samast küsimusest. Tema jaoks hakkas juba koroonaaja järgselt aja tavaline kulg muutuma. Varem oli konkreetselt eile-täna-homme-eelmine nädal, aga nüüd on nagu hetkes olemine kogu aeg. "Nüüd see aeg kuidagi voolab, kõik tundub nagu üks, ei ole eilset, ei ole homset, on siin ja preagu, mille sees on nii minevik kui tulevik".
Teiseks teemaks mälu, et mälu nagu polegi enam vaja, see mida vaja lihtsalt tuleb ajusse.

Minu ajoks on aja (taju) puudumine pidev seisund, põhjustab probleeme lausa ja naljakaid juhtumeid. Nt "see juhtus nii ammu juba" - "Kuule, see juhtus eile!" või vastupidi.

Parandus: üks sõnake jäi vahelt ära.
Vasta
(13-09-2022, 18:08 )Mannu Kirjutas: Siin https://www.youtube.com/watch?v=LgeyCogE1xY noor kaardimoor Anete räägib samast küsimusest. Tema jaoks hakkas juba koroonaaja järgselt aja tavaline kulg muutuma. Varem oli konkreetselt eile-täna-homme-eelmine nädal, aga nüüd on nagu hetkes olemine kogu aeg. "Nüüd see aeg kuidagi voolab, kõik tundub nagu üks, ei ole eilset, ei ole homset, on siin ja preagu, mille sees on nii minevik kui tulevik".
Teiseks teemaks mälu, et mälu nagu polegi enam vaja, see mida vaja lihtsalt tuleb ajusse.

Minu ajoks on aja (taju) puudumine pidev seisund, põhjustab probleeme lausa ja naljakaid juhtumeid. Nt "see juhtus nii juba" - "Kuule, see juhtus eile!" või vastupidi.

Kelle jaoks vaja ? Kelle huvides seda mälu kustutatakse ? Vaevalt meie endi . 
Kustutada ära inimese oskused ja teadmised ja ta on totaalne lammas , sest ta ise ei tea midagi ja ei oska midagi .
Vasta
Mälu (sündmuste mäletamine) on põhjusliku tasandi objekt ... kui inimesel pole mälu, siis pole inimene asjadest aru saanud (nö ilma intelligentsita tundlev olend).

Vaatame näiteks kuidas on võimalik mäletada "eilset päeva" erinevate tasandite lõikes:
a) tunde tasand: söök oli maitsev, ilma oli ilus, seks oli mõnna.
b) mentaalne tasand: tegin midagi, lugesin midagi, jne.
c) põhjuslik tasand: sain millestki sügavuti aru.

Aastate tagusest mäletame vaid põhjusliku tasandi objekte (said millestki sügavuti aru: a'la õppisin autoga sõitma, õppisin maitsva supi tegemise ära, jne) ... kuid aastate tagusest ei mäleta me tunde-mentaali rämpsu (milline supp oli täpselt 10 aastat tagasi, milline ilm oli täpselt 9 aastat tagasi, milline seks oli täpselt 8 aastat tagasi).

Täpselt sama vaade (eelmise päeva mäletamise analoogia) kehtib ka "eelmiste elude kohta": eelmistest eludest mäletatakse vaid sügavuti aru saadud asju (taolised asjad tulevad meil selles elus ilma õppimata "lihtsalt lambist" välja).

See "liiga kiiresti voolav aeg" on praeguse elukorralduse tulem, mis rõhub vaid tunde-mentaali rämpsule (ilma sisuta põnevus-filmid, ühekordsed kräpp-asjad, jne) .... varem üritati näiteks aru saada, kuidas saadakse maitsev supp (ise suppi nullist keetes) - tänapäeval köhi vaid veidi pappi välja ja soe supp tuuakse sulle koju; varem üritati aru saada, kuidas autot ise remontida, tänapäeval vii vaid teenindusse, jne .... need inimesed, kes on taolise tunde-mentaali rämpsuga "harjunud", nende jaoks voolabki aeg liiga kiiresti - need inimesed, kes üritavad asjadest aru saada, või ise midagi luua, nende jaoks voolab aeg endise kiirusega.
Vasta
(14-09-2022, 17:07 )lahendused Kirjutas: Mälu (sündmuste mäletamine) on põhjusliku tasandi objekt ... kui inimesel pole mälu, siis pole inimene asjadest aru saanud (nö ilma intelligentsita tundlev olend).

Vaatame näiteks kuidas on võimalik mäletada "eilset päeva" erinevate tasandite lõikes:
a) tunde tasand: söök oli maitsev, ilma oli ilus, seks oli mõnna.
b) mentaalne tasand: tegin midagi, lugesin midagi, jne.
c) põhjuslik tasand: sain millestki sügavuti aru.

Aastate tagusest mäletame vaid põhjusliku tasandi objekte (said millestki sügavuti aru: a'la õppisin autoga sõitma, õppisin maitsva supi tegemise ära, jne) ... kuid aastate tagusest ei mäleta me tunde-mentaali rämpsu (milline supp oli täpselt 10 aastat tagasi, milline ilm oli täpselt 9 aastat tagasi, milline seks oli täpselt  8 aastat tagasi).

Täpselt sama vaade (eelmise päeva mäletamise analoogia) kehtib ka "eelmiste elude kohta": eelmistest eludest mäletatakse vaid sügavuti aru saadud asju (taolised asjad tulevad meil selles elus ilma õppimata "lihtsalt lambist" välja).

See "liiga kiiresti voolav aeg" on praeguse elukorralduse tulem, mis rõhub vaid tunde-mentaali rämpsule (ilma sisuta põnevus-filmid, ühekordsed kräpp-asjad, jne) .... varem üritati näiteks aru saada, kuidas saadakse maitsev supp (ise suppi nullist keetes) - tänapäeval köhi vaid veidi pappi välja ja soe supp tuuakse sulle koju; varem üritati aru saada, kuidas autot ise remontida, tänapäeval vii vaid teenindusse, jne .... need inimesed, kes on taolise tunde-mentaali rämpsuga "harjunud", nende jaoks voolabki aeg liiga kiiresti - need inimesed, kes üritavad asjadest aru saada, või ise midagi luua, nende jaoks voolab aeg endise kiirusega.

Kas peab mäletama , milline oli supp, ja milline oli seks ?  Mulle on alati olnud olulised põhjused ja oskused. Taipaks ma ainult, miks Sa taaskord mu ajusid tupsutada otsustasid? Sa tõesti usud. et ma vahin suu ammuli peas, et oo, kui tark inimene ?! No siis on asi veel kurvem, kui ma siiani arvasin Sinu puhul olevat .
Vasta
Kui Afganistanis teenisin, siis ülemad ütlesid kohe alguses,et kohalikega suheldes tuleb arvestada nende teistsugust ajatunnetust. Kui afgaan ütleb, et miski oli "nüüd äsja", siis see võib tähendada "täna, eile, eelmine nädal.." . Kui ütleb "hiljuti", siis tõenäoliselt juhtus küsitav sündmus mõned nädalad, kuud või aastad tagasi. Aga "ammu"- võimalik, et mitmed aastad tagasi või hoopis rääkija vanavanemate nooruspõlves. Samuti paljud afgaanid ei tea enda vanust. 20-aastane võib öelda "olen umbes 40 vist", ja vastupidi..

Puutusin selle fenomeniga, kui nii võib öelda, korduvalt ka ise kokku. Kord tuli üks naine midagi kaebama, ja kui tõlgi kaudu küsiti, millal teda häirinud sündmus toimus, siis ta vastas "No just oli... äsja ..täna hommikul. " Selgus siiski, et ta rääkis hoopis 2 nädala tagusest asjast.

Need inimesed ei elanud seejuures mingit muretut looduslapse elu ilma tsivilisatsioonita ja rahata. Nad sõitsid ringi tsiklite ja marsruuttaksodega (need ju käivad kellaajaliselt), kasutasid mobiiltelefone ja teadsid täpselt, millal kusagil turupäev on.
Vasta
Korra kukkus maha elektrisuits, teine osa ümbrisest kadus reaalsusest ära, sest toas seda enam ei olnud.

Täna tõstsin käru kus prügi, lendab järsku kuskilt hallitanud ploom mida ma seal varem ei näinud ja käru oli läbipaistva kerega.

Need on sellised asjad et tasub ärkvelolemise reaalsust võrrelda unega. Kõik asjad ei ole korrapärased ja ei vaja põhjust et toimida. 

Inimeste käitumine ei ole ka puhtalt loogiline, vaid teatud olukordades puudub loogika kogunisti, ja neid sündmuseid ei ole vaja väga palju otsida. Aitab ka kui vaadata nagu "kolmanda silmaga" väljaspoolt. Kõik on simulatsioon mis eriti hästi ei toimi, kui pealt vaadata. Nagu mingi eliksiir või valgus on puudu. On nagu loomad roomaksid pilkpimedas ja otsivad kõik õunu et midagi mädustada. Siis kui leidnud lähevad keldrist välja sittuma kus natukene kuuvalgust ja roomavad tagasi keldrisse õunu otsima. See minu pilt sellest olemasolevast reaalsusest kus elame nüüd.

Ajaga on sama, see mida me näeme reaalsusena on suur simulatsioon eri korrustega ja kõrvaldimensioonidega. Kõik koos kõlab nagu üks ja kõik. See ei ole isegi stabiilne nagu näha, vaid elab natukene oma elu kõigest olenematult. See mida näeme aja kiirendumisena on täielik tõsi ja reaalsus, seda paistavad nägevat kõik siin kes asjast vestlevad. Kas aeg on saamas oma "parema" kiiruse? Ei arvan et oleme tulemas mingisugusele kokkuvarisemisele ja sellepärast aeg jookseb nagu kiiremini. Täpselt nagu pall mis voolab mäest alla kuigi peaks tasa olema nüüd kukub kuhugi sügavale.

Vasta
(14-09-2022, 17:44 )olematu Kirjutas: Kas peab mäletama , milline oli supp, ja milline oli seks ?  Mulle on alati olnud olulised põhjused ja oskused.

Vastus sõltub väga tugevalt arengutasemest, ning siin tuleks eristada 3 (4) täiesti erinevat arengu-gruppi:

1) Inimkehas taimed ja loomad (neil puudub põhjuslikus ja loojalikus): sellised ei saagi detailides mäletada enda aastate taguseid sööke ja sekse, kuna neil puudub võimekus asjadest aru saada, ehk näha kõigi ilmingute taga olevaid põhjuseid.

2) Inimkehas inimesed (neil on küll põhjuslikus, kuid neil puudub loojalikus): sellised mäletavad üksikuid "põhjuslike sähvatusi" enda söögist (a'la sain aru, kuidas magus ja hapu moodustavad magus-hapu liitmaitse toitudes) ja seksist (a'la sain seksides enesekindlust auto juhtimiseks, ning õppisin "läbi seksi" & seksile eelnenud vestluse auto juhtimise selgeks).

3) Inimkehas loojad (neil on põhjuslikus & loojalikus): selliste elu koosnebki vaid põhjuslikest õppetundidest, mida nad ise teadlikult kujundavad/loovad/juhendavad/visualiseerivad - seetõttu mäletavadki nad detailides kogu oma praegust elu, ning paljusid enda eelnevaid kehastusi .... nende maailmas toimub väga palju enamat, kui lihtlabane "söök ja seks" - vaadates läbi nende silmade "sööki", siis on seal igapäevaselt põhjuslike maitse-elamusi pakkuvad gurmee-eined (iga söök on eriline ja uusi seoseid/avastusi pakkuv) - ning seksi juures on iga rahuldus "eriline ja meeldejääv", tekitades põhjuslike seoseid: mees korrastab läbi seksi naise sisemaailma (loob uusi põhjuslike seoseid naise sisemaailma erinevate osade vahel, ning viskab minema vigased/defektsed seosed), ning naine kanaldab läbi seksi meest huvitavaid sisemaailma laiendusi (sisemaailm jääb naise tervikolemuse külge, mees saab vaid naise sisemaailma kirjelduse).

4) Igaviku Isandad (kehatud kõrgelt arenenud Nirvana-tagused vaimolendid, keda maised kehastused enam ei huvita) ... tegutsedes Igavikus, on neil lihtne muuta/deformeerida aegruumide struktuuri/omadusi ... põhimõtteliselt asuvad igaühe põhjuslikud mälestused Igavikus paiknevates nö "info-väljades" (Igavikuga seonduvat uut kvaliteeti kirjeldaks mõiste "Olemus-ruum", st Olemusruum sisaldab paljusid aegruume - kuid lisaks aegruumidele sisaldab Olemusruum infoväljadena igaühe põhjuslike seoseid/oskuseid, mis on "pakitud" igaühe personaalse tervikolemuse külge).
Vaadates Igavikust/Olemusruumist aegruume, on aegruumid nö "rulli keeratud", ehk kõverad, ehk spiraalsed, ehk rull-biskviiti meenutavad ... Igaviku Isandad muudavad "rulli keeratuse" parameetreid (kas rull-biskviidis on rohkem tainast/saia, või rohkem moosi/kreemi - millise raadiuse ja tihedusega on rull-biskviit kokku keritud, jne - tainas/moos on siin analoogiad lahti rullunud/lahti rullumata reaalsustele, ehk kaose/korra üldistustele kõrgemates ruumides) ... taoliste Igavikus/Olemusruumis aset leidvate muutuste/manipulatsioonide tulemusena saab muuta ka reaalset "aja voolamise kiirust" (nägemus ajast, kui nö "temporaalsest väjasti", mida saab Igaviku-võimekusega isikute looja-visioonidega muuta).
Taolist tasandit suudan ma üldjoontes kirjeldada, kuid ei suuda taolises tasandis iseseisvalt tegutsed.
Seksi analoogiat ei saa taoliste kehatute olendite korral tuua (nad on liitsoolised, ehk meheks-naiseks jagunemata) - ning ka söögi analoogiat on raske tuua (nad ei söö Elulilles ringlevat energiat, vaid loovad enda mõtete/visioonidega endale ise toitu asendava energiavoo).

Aja voolamise kiirus on seotud põhjuslike seoste hankimise tempoga (ning aeg ise on üsna primitiivne mõiste, mis omab tähtsust vaid aegruumides, kuid on primitiivne lapsikus Igavikus/Olemusruumides) ... eelneva 4 punkti tõttu saab kogu aja  & mäluga seotud teemat käsitleda kardinaalselt erinevalt, ehk "seinast seina".
Vasta
Korra loomisega tekib kaos , kuna enamus püüab end kuskile paigutada . Sulle nii hirmsasti meeldiks mulle looma silti otsa ette kleepida, on ju ? Ma eemale, muudki teha . Aga Sina sildista, ega muud Su igavas elus teha ei olegi .
Vasta
(15-09-2022, 09:13 )olematu Kirjutas: Korra loomisega tekib kaos , kuna enamus püüab end kuskile paigutada . Sulle nii hirmsasti meeldiks mulle looma silti otsa ette kleepida, on ju ?

Siin teemas olen ma käsitlenud üldisi maailmakõiksuse põhimõtteid  ... sildistanud pole ma siin personaalselt  kedagi - kui kellegil ilmneb minu tekste lugedes mingi "sisemine äratundmine" enda asetumise kohta arenguskaalal, on see igaühe enda sisemaailmas toimunud kirgastumine (üritage siis kõrgemale areneda, kui praegune arengutase ei rahulda - lõppude lõpuks asute te seal kus te asute ju enda valikute tõttu, mitte minu tekstide tõttu).

Kaose-korraga on nii: alguses on kaos (a'la kaosele omane katsetamine: joodikust naabri-vanka külmub 37-dal korral lumehanges surnuks), ning kaose peale tuleb kord (a'la korrale omane tagant-järele-tarkus: näed naabri-vanka jõi ennast kasti) .... ehk korra loomine vähendab kaost, ehk korra loomine ei suurenda kaost ... ehk kaos saaks olla ilma korrata, kuid kord ei saaks olla ilma kaoseta.
Vasta
(14-09-2022, 18:50 )Maario Kirjutas: Kui Afganistanis teenisin, siis ülemad ütlesid kohe alguses,et kohalikega suheldes tuleb arvestada nende teistsugust ajatunnetust. Kui afgaan ütleb, et miski oli "nüüd äsja", siis see võib tähendada "täna, eile, eelmine nädal.." . Kui ütleb "hiljuti", siis tõenäoliselt juhtus küsitav sündmus mõned nädalad, kuud või aastad tagasi. Aga "ammu"- võimalik, et mitmed aastad tagasi või hoopis rääkija vanavanemate nooruspõlves. Samuti paljud afgaanid ei tea enda vanust. 20-aastane võib öelda "olen umbes 40 vist", ja vastupidi..

Suhtkoht täpselt minu pidev seisund. Ometi olen kasvanud siinses Lääne kultuuris. Ise seostan seda oma diagnoosiga (võib ehk öelda, et olen papritega hull Smile ) Vanusega ma nii plju küll mööda ei pane, aga mõni aasta siia-sinna ... aga noh sünniaasta on meeles ja arvutamine aitab.

Aga et kaardimoor Anete sama fenomeni kirjeldab endal tekkunuvat, see on küll huvitav. Koroona läbipõdemise mõju? Vaktsiini mõju? Mingi üldisem "energeetiline üleminek"?

Peavoolu meedias, tõenäoliselt Postimees või ERR, oli artikkel hiljuti Laugh et rahvad, kelle keeltes pole grammatilist tuleviku ajavormi, need on alalhoidlikumad, säästlikumad, arvestavad rohkem loodusega jms tänapäeval puuduolev omadus.

Mälu ärakadumisest. Schopenhauer oli öelnud, et "õnnelikuks eluks on vaja kahte asja, üks neist on halb mälu ja teine..." ja vot teist asja ma enam ei mäleta. Halb mälu ei tähenda siinkohal mitte oskuste unustamist, vaid seda et "pea pole prügikast". Ma ei saa mitte aru sellest, kuidas mõni ikka viitsib meeles pidada seda, mida keegi talle kunagi halvasti ütles või midagi sellelaadset. Tove Jansson (Muumitrollid) ütles umbes midagi niimoodi "Mulle meeldivad mehed, sest nemad lihtsalt unustavad, aga naised andestavad. Jube vastik on kogu aeg andeks saada".
Mälust veel. Just hiljuti kuulasin Ingvar Villido loengut ja seal ta ka vastas küsimuse peale, et "kas sina tead kõike?" nii, et "ma ei tea midagi, pea on tühi. Aga kui on vaja midagi teada, siis see teadmine lihtsalt tuleb pähe." Mitte mälust, õpitust, nähtust kuuldust.  Aga samas veidi hiljem kui temalt küsiti mingi India targa kohta, siis ei tulnud talle miskit muud infot kui et "guugeldege!". Niiet mine võta kinni. Ju siis polnud vaja.
Vasta
No mina ei tea naabri Vankast midagi, küll aga sellest , kui palju jama tekib siis, kui inimesed püüavad kusagile sildi alla kohanduda . See oli nüüd Lahendusele.

Aga Mannu puhul ma saan aru, miks just tema personal on . Laugh Ja ära küsi, miks .Ei ole vaja .
Vasta
ВРАТА ВРЕМЕНИ
https://www.youtube.com/watch?v=dmzspBZqV5w
ЖИВАЯ ДЕВОЧКА С ТИТАНИКА.Моряки обомлели когда миграционная служба подтвердила это.ВРАТА ВРЕМЕНИ

Aga kõik nad liikusid siiski energeetillistes väljades, mitte ajas. Aeg on siiski ainult mõõtühik. Mehaaniline mõõtühik - ja ei midagi muud.
Vasta

Selles soomekeelses videos on juttu katsest, kus inimesed on kogenud tõsist aja aeglustumist.
Selleks on vaja ennast välisest keskkonnast täielikult isoleerida ja kuidugi kõik ajanäitajad eemale jätta.

Soome keele mitteoskajatele ka lühikokkuvõte.
1960nendatel koobasteuurija jäi kogemata 15neks päevaks koobastesüsteemi uurima ning tabas ära, kuigi oli arvanud ära olevat palju lühema aja. Seejärel tegi ta katse, kus kavatses kaks kuud koopas olla, kaasas piisavalt sööki, väike valgusallikas ja hulga raamatuid ajaviiteks. Kui sõbrad talle kahe kuu pärast järgi tulid, oli mees omast arust koopas olnud vaid umbes kuu aega. Ta pidas ka mingit ajaaevestust oma keha rütmidele tuginedes. Kuid keha rütmid olid läinud palju pikema "ööpäeva"rütmi peale. Uneaeg läks palju pikemaks ja ka ärkvelolekuaeg pikemaks.

Hiljem tehti katseid rohkemate katsealustega. Mõnedel venis "ööpäev" koguni 48 tunni peale. Enamikul jäi kuhugi veidi üle 24 tunniseks (see on pannud arvama et me oleme ikkagi muuplaneetlased - see inf on mul mujalt loetud kui sellest videost).

Lõpuks video autor pakub välja, et polaaröö tingimustes elavad inimesed võiks toimetada täiest oma keha rütme jälgides ja mitte järgida tööstusaja poolt pealesunnitud töö- ja puhkeaega.

Pimeruumidest aga veel. Budistid teevad sedasama katset ilma valguseta. Niiet sa ei saa kalugeda mitte, vaid pead silmitsi seisma ainult ja ainult omaenda sisemaailmaga. Ka on viiteid pimeretriidi kohta viikingitelt, et nei olla tavaks jõulu pimedal ajal end keldrisse sulgeda sisekaemuste jaoks.
Vasta
Mannu viimane postitus käsitleb päikese-pimeduse põhist nö "suhtelist aja-taju", mitte aga aega kui sellist.

Näiteid:
1) Kana muneb loomuliku päikesevalguse korral "kord ööpäevas", ehk 24 tunni järel ... tehisvalguses (8h valgust ja 8h pimedust) peetav farmikana muneb samuti "kord ööpäevas", kuid seekord 16 tunni järel (ehk 2 ööpäevaga 3 muna, ehk munade tootlikus on 50% suurem) .... samas ei saa taolist "näilise ööpäeva pikkust" lõputult vähendada (iga tund ikka kana munema ei hakka).

2) Minu enda kogemused: kui olla polaarpäevas (Rootsi-Soome-Norra polaaralad suvel), siis saab mitu päeva järjest nö "ärkvel olla": kuna päke paistab kogu aeg, siis ei ilmne nö "õhtu-hämaruse väsimust". ning isegi kui füüsiliselt ära väsid, siis pool tundi lahtiste silmadega lesimist annab väljapuhkamise tunde.
Olles nädal aega polaarpäevas olnud, hakkab väsimus/kurnatus kogunema (välja magamata aeg tuleb tagant järgi ikkagi välja magada).

--------

Suurema plaani vaates omab nö "lineaarne aeg" mõtet/tähendust vaid ainelises, ehk "avaldunud" universumis ... inimese kõrgeim kiht nö "olemus" (öeldakse ka tervikolemus, kõrgem mina, suur vaim, jne) eksisteerib aga väljaspool Avaldumisi, ehk rahvakeeles nö "igavikus/paradiisis" (seal on ilma alguse ja lõputa olemine, kus keha/ainet/avaldumist pole vaja) ... Olemuse vaates on aeg nö "mitte-lineaarne": ehk olemus saab liikuda erinevate avaldunud universumite vahel, ning samal ajal eksisteerida mitmetes universumites/maailmades korraga.

Olemuse vaates on väga suur erinevus mõistetel "olevik" ja "mineviku tulevik": mõiste "mineviku tulevik" ei pruugi omada mingit tähendust reaalses "olevikus" (a'la minevikus konstrueeritud Titanicu stsenaarium ei näinud ette uppimist, ning kui "mineviku tulevikus" hakkas Titanic uppuma, siis keegi ei teadvustanud seda endale nö "vastava stsenaariumi puudumisel": mängis reibas muusika, ning elati illusioonis "kõik on ju korras, Titanic on ju uppumatu").

Ühesõnaga enamus inimesi elab minevikus konstrueeritud "stsenaariumis", mis paljudes nurkades ei haaku reaalse olevikuga (nagu esimese Matrixi filmi elanikud: nad olid sadu aastaid elanud arvuti loodud "illusioonis": käisid justkui tööl, sõid justkui restorani toitu, nautisid justkui vaba aega puhtas looduses - kuid tulles "mineviku tulevikust" reaalsesse "oleviku": avanes hoopis teine pilt: planeet Maa oli päikesele läbimatutes mustades pilvedes, linnad olid sõdades hävinud rusu-hunnikud, jne) ... Olemused suudavad aga reaalsuste üleses vaates tajuda "oleviku", ehk olemused suduavad olla nö "väljaspool illusioone".
Vasta
https://www.youtube.com/watch?v=-NttOBCwbOc
Venekeelne jutt aja fenomeenist. Järsku aeg ongi suhteline suurus ehk sõltub ainult vaatlejast? CC arvates üldse aeg sõltub inimese vaimsusest ehk tema võimest aega tajuda ja tavainimesele seda seletada pidi olema absoluutselt mõtetu.
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Ahvnaine Ardi lükkab ümber inimeste pärinemise aja InDemand 5 6,071 29-05-2015, 12:31
Viimane postitus: Müstik

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne

Expand chat