Postitused: 143
Teemad: 4
Liitus: Nov 2006
....üle pika aja pole nii pikalt mõttesse jäänud......
Postitused: 27
Teemad: 0
Liitus: Jan 2007
Olen usklik, kuigi minule kohe sugugi sõna iseenesest ei meeldi.
Minu "Jumal" on Loodus, Universum, Jumal inimeses eneses. Kuidas nüüd öeldagi... Hmm.. See "tegelane", kellesse mina olen juba pikemat aega uskunud, on kõrgem vägi või jõud, mis meid juhib. Olgu tal nimeks siis kasvõi Saatus.
Loodan, et saite aru, mida ma soovisin öelda. Mul on kokkuvõtvalt alati olnud raske sellest rääkida.
Olgu Valgus ikka Teiega!.
Postitused: 91
Teemad: 2
Liitus: Dec 2006
Tsitaat:Algselt postitas: reaalne
....üle pika aja pole nii pikalt mõttesse jäänud......
Eee, mix kui kysida tohib?
Ja Symbelmyne, Ma usun samadesse asjadesse, mis sina ma arvan.
Postitused: 136
Teemad: 5
Liitus: Nov 2006
Kõik me oleme usklikud. Siuke inimene kes ainult ennast usub ei omandaks elu jooksul niipaljutki, et siin suhelda.
Postitused: 91
Liitus: Dec 2006
Tegelikult omadab kyll ja palju rohkemgi. Oleneb, mida sa uskumise all mõtled...
Postitused: 27
Minu meelest peaks olema nõnda, et enne, kui inimene saab teistesse inimestesse või jõududesse või ümbritsevasse uskuda, ta peab enesesse uskuma õppima. Enesega rahu tegema...
Olgu Valgus ikka Teiega!.
Postitused: 5,868
Teemad: 183
Liitus: May 2004
Tegelikult pole vaja üldse midagi uskuda. Uskumine kui selline seostub siiski teadmise "vedelama vormiga." Umbes et ma tean et seda pole olemas ent tema usub seda. Juhul kui sa ütled, et sa TEAD seda mitte ei usu, on ka maailmatunnetus hoopis teine.
Uskumine jätab alati väikse varieerumisruumi...
Kõrgeim äratundmine on teada saamine, et tegelikkuses olid pidevalt selle kõrgeima äratundmise sees.
Iga hetk ja iga kogemus, mis sa saavutad on ideaalne, täiuslik, kordumatu
Postitused: 338
Teemad: 9
Liitus: Sep 2006
Tegelikult on iga inimene manipuleeritav. Kas ta tahab seda uskuda, või mitte. Alateadlikult mõjutab meid ümbritsev meid iga päev ja igal tasandil. Keegi ei saa väita, et tema teeb nii, nagu ise tahab. Teadlikult võib inimene teha nn. enda otsuseid (iseseisvaid), kuid alateadlikult on ta mustmiljoni "kellegi teise" käsutäitja. Iseseisvaid inimesi ei ole. Küsimus on ainult selles, kui palju inimene suudab oma vaba tahtega teha teadlikuid valikuid, et mitu % oma tegemistest- mõtetest on spontaansed, palju sundkäitumine.
Nii, et kes ütleb, et usub endasse, see tegelikult usub tuhandeid teisi, kes teda ta alateadvuse kaudu mõjutavad. Aga no enda lohutuseks võib õelda- Mina teen, mina olen, mina-mina...
We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy. - Chris Hedges
Postitused: 197
Teemad: 6
Liitus: Jun 2006
Tsitaat:Algselt postitas: fyb
point oli see et Piiblis EI OLE kirjutatud midagi millionite aastatega loomise kohta.
loe vana testamenti
Postitused: 197
Liitus: Jun 2006
Tsitaat:Algselt postitas: celtic
Tegelikult pole vaja üldse midagi uskuda. Uskumine kui selline seostub siiski teadmise "vedelama vormiga." Umbes et ma tean et seda pole olemas ent tema usub seda. Juhul kui sa ütled, et sa TEAD seda mitte ei usu, on ka maailmatunnetus hoopis teine.
Uskumine jätab alati väikse varieerumisruumi...
vaidlen väga vastu, tegelikult on vaja VÄGA uskuda, uskuda seda, mida arvad olevat õige
loomulikult ei usu ma jumalat kes on vana habemega mees ja kelle poeg on jeesus(H)
----------
Algul polnud olemist ega mitteolemist; ei olnud õhku, teavast ega mingit maad teava taga. Mis jõud seal peitus? Kus asus see jõud? Kes oli see jõud?
"Rigveda" 10:129.1-7 (u.4000 ekr)
Postitused: 8
Teemad: 1
Olen ristitud, aga jumalasse ei usu, kuid üks mu klassikaaslane usub. Mul pole sellest midagi. Ta käib kirikus ja pühapäevakoolis. Kuid ta surub oma usku paljudele peale. Ükskord naljatas üks poiss ja ütles:"Teate see Jeesus on mu onu moodi." Klassiõde kohe ta juurde ja ütles:"Sa peaksid jumalasse uskuma mitte teda mõnitama!" aga see selleks.
Hull oli see kui ma koos temaga koolist koju kõmpisin.
Ma ütlesin, et kas sa usud Jumalasse pärast seda kui ta poisile niimoodi vastas. Muidugi usun, sa peaksid ka!
Ma vastasin talle, et ma ei usu.
Siis ta solvus ja küsis et miks siis?
Ma vastasin, et noh mis siin uskuda kui inimesed on kosmoses käinud ja nii...
Ma ütlesin, et tal võibolla ravitseja võimed olid, aga kõikvõimsaks ma teda ei pea.
Ajaloo tunnis rääkisime Kristusest. Ühe koha peal ta tõstab käe ja hakkab Kristusest vartama, mingi 10 minutit ja lõppu lisab:" Kõik peaksid jumalasse uskuma ja mitte sellised patuoinad olema!"
Ja need piiblimüüad kes su uksetaga neid müüvad, kui sa neilt ei osta siis veel hakkavad ütlema, et igal inimesel peab piibel olema......
Mul on juba 1 kodus....
Kas ka teile on mõned inimesed oma usku tahtnud peale suruda?
Nagu näha minule on!!!!
Postitused: 49
Liitus: Aug 2006
Tsitaat:Algselt postitas: Metamorphosis
Kui palju on para's neid kes usuvad jumalasse vms?
[Teadet on muutnud 3-1-2004 postitaja Metamorphosis]
Ei soovinud eelmises elus olla natsionaalsotsialist,
ei soovi selles elus olla kristlane!
(vaat kui vahva T-särgi pealkiri tuli, tehke keegi ära!  )
Postitused: 1,557
Teemad: 35
Liitus: Dec 2003
Tsitaat:Algselt postitas: Kondike
Ajaloo tunnis rääkisime Kristusest. Ühe koha peal ta tõstab käe ja hakkab Kristusest vartama, mingi 10 minutit ja lõppu lisab:" Kõik peaksid jumalasse uskuma ja mitte sellised patuoinad olema!"
Ja need piiblimüüad kes su uksetaga neid müüvad, kui sa neilt ei osta siis veel hakkavad ütlema, et igal inimesel peab piibel olema......
Mul on juba 1 kodus....
Kas ka teile on mõned inimesed oma usku tahtnud peale suruda?
Nagu näha minule on!!!!
Võib-olla eraldi õpetust religioonidest on koolidesse ikka tõesti vaja ja peamiselt just sellistele inimestele, kellele üks religioon on saanud kinnisideeks. Maailmas on umbes 19 peamist religiooni, mis omakorda jaotuvad lõpututeks koolkondadeks jne. Kui too kristlane oleks sündinud näiteks Saudi Araabias, siis oleks ta 99% tõenäosusega moslem. Kui aga näiteks Indias, siis suure tõenäosusega Hindu.
Aga üldiselt ma arvan, et ta surub oma usku peale seepärast, et ta lihtsalt tahab teistele head. Tõsi, mõningad religiooniõpetused küll ka soosivad sellist "usu peale surumist".
Muudetud: 29-1-07 kell 14:06:26 levis
Kes ei joo ega suitseta, sureb tervena.
Postitused: 13
Uskuda? Mitte uskuda? Mida uskuda? Keda uskuda? Miks uskuda? Jne,jne ... Pakkujaid tuleb uksest ja aknast,topitakse postkasti ( ajaleht "Kesknädal" nt). Valikuvõimalus on vabadus! Aga pea kõik saab ikka alguse iseenda halli olluse sügavustes tekkinud "tühimikust",mis vajab täitmist. Olgu "tühimiku" tekkepõhjuseks uudishimu,ümbritseva maailma seletamatud saladused,hingevalu-üksindus,surmahirm,aastatega kogetud pettumused ja kogunenud äng ...,ikka tuleb iseendast alustada.Iseküsimus on,kas valikute tegemiseks peab kasutama kellegi abi? Või on targem alustada pikka,rasket ja keerulist teekonda läbi maailma usundite ...,et võibolla leida see üks ja õige. Jah,lihtsam on astuda sisse oma kultuuriruumis valitseva usundi pühakotta,kuulata kirikuõpetaja aastasadu lihvitud tõdesid,lugeda püha raamatu tekste ja palvetada ... et usk ikka hinge-südamesse tuleks!
Kuid Teie kõigi suureks kurvastuseks pean tõdema: kõigi nn "vanade usundite" kaljukindel seisukoht on,et meie elu pole muud kui maises hädaorus siplemine,"tühi töö ja vaimu närimine",mantrate ja kehasuretamise kaudu ümbritsevast reaalsusest põgenemine ... Ja kõik need usundid (va islam,mis ometi kuulub nn abrahami usundite hulka ja on seega üpris vana) pärinevad-tuginevad 3500 - 2000 aastat tagasi elanud inimestele,nende maailmapilti ja arusaamu aluseks võttes,suunatud sõnumitest. Ja me peame eeldama,et lähetatu-suunatu on lõplik ja valmis ja viimane sõnumite hulgast ... See aga tähendaks Jumala-Looja kuulutamist staatiliseks-valmisolevaks-muutumatuks. Ometi peaks Looja, kõigi eelduste kohaselt,olema dünaamiliseim ja fantaasiarikkaim ......,kes Kõiksuses kunagi eksisteerinud on!
See, ja paljud muudki tänapäevase inimese teadmiste taseme ja arusaamadega mittehaakuvad arusaamad,võõrutavad inimesi usunditest,muudavad usu tavada jälgimise pinnapealseks-formaalseks,ei paku vaimset ja hingelist tuge,mida tänapäeva inimene vajab vaat et rohkemgi,kui keskaja inimene. Mida või keda uskuda? Milline usk sisendaks optimismi,annaks elujõudu,austaks looduse imelisust,oleks humanistlik ja mitte vastuolus tänapäeva inimese maailmapildiga? Kas taolist usku on olemas? Kes teab,oskab soovitada? Ootan põnevusega Teie arvamusi-pakkumisi!
Ette suured tänud!
Postitused: 2,838
Teemad: 101
Liitus: Apr 2004
Tsitaat:Algselt postitas: OsatervikMida või keda uskuda?
Ennast võiks uskuda, eks me kõik ole ju Loojad, lõppudelõpuks, ega Jumal ei astu sulle tuppa ja ei anna sulle niisama kätte enda suure vaevaga loodut.
Tsitaat:Algselt postitas: OsatervikMilline usk sisendaks optimismi,annaks elujõudu,austaks looduse imelisust,oleks humanistlik ja mitte vastuolus tänapäeva inimese maailmapildiga? Kas taolist usku on olemas? Kes teab,oskab soovitada? Ootan põnevusega Teie arvamusi-pakkumisi!
Ette suured tänud!
Kui ma ei eksi, siis kas mitte üks selline religioon polnud budsim? Ma pole küll uurinud piisavalt, et võiksin seda kindlalt väita, kuid üldpildis tundub asi sinna poole olevat küll.
Kas sa joogafilosoofiast oled lugenud? Minu jaoks on see tervikuna rohkem kui ükski usk, ehk leiad seal abi, juhul, kui sa tuled siia abi küsima.
Osatervik, ma loodan, et sa ei tegele mõne new-age religiooni kuulutamisega, jutt on selleks peaaegu et õige rõhuasetusega. Ega sa ei promo midagi?
PS. Kas ma olen ainuke, kes arvab, et see küsitlus ei sobi? Ma pole sellele ikka vastanud, kuna Jumal keda usun olemas olevat...ma ei taha seda tunnistada kui mingit. Veel on küsimus, kas ateist usub üldse iseendasse? Kas inimene, kes usub mingit jumalat, ei tohi endasse uskuda?
Muudetud: 4-2-07 kell 23:05:06 Metavo
Vihja paranormaalsetest nähtustest meile:
paravihje@gmail.com
"To do is to be" - Descartes
"To be is to do" - Voltaire
"Do be do be do" - Frank Sinatra
Postitused: 77
Teemad: 3
Liitus: Feb 2007
Tundub, et enamik siinsest "rahvast" ajab segamini 2 täiesti erinevat asja ja need on USK ja RELIGIOON.
USK on sinu sees ja aitab sul elada, USK on see mis ajas inimesed Lauluväljakule ja BaltiKetti, USK on sii mis ajab sind hommikul voodisse ja naise kaissu ning loob perekonna ning annab korralikule inimesele ELU mõtte.
Religion on see mis ajab sisse uksest ja aknast sulle määritakse teda pähe erinevate harude ja harukeste esindjate poolt. Religioon on see mille nimel tehakse lollusi, kuritegusi ja lõhutaks einimest kui tervikut. Ja religioonil on USUGA ainult nii palju pistmist, et tema esindajad kasutavad julmat ära mõistet USK ning sellevad purustavad inimese MINA, et saaks sellega manipuleerida ...
Piiblis on huvitav lause - "alguses oli SÕNA". Mis asi on SÕNA ? Sõna saab võtta kui informatsiooni - seega alguses oli informatsioon ning see ongi mida pea peame USKUMA - mitte erinevaid religioone.
Muideks - Piiblis on veel palju huvitavaid mõtteid ja käske, keelde ning soovitusi - enamuses on nad head aga paljud inimesed neid tegelikult järgivad ???
Siit otse küsimuse juurde - jah ma USUN - kuid ma pole usklik, kuna sõna USKLIK määrab meie kõnepruugis kuulumist mõne kindla religiooni järgijate hulka mis arvestades nende tegusi on mulle enamikus täiesti vastuvõetamatud.
Postitused: 10
olen ristitud kuid ei ole usklik
Postitused: 113
Ei ole ristitud ja ei ole usklik ka. (ei tea ise ka mida või keda ma usun) Igatähes tean ikka mõnda inimest, kes on usklikud. tean isegi mõnda jehoova tunnistajat. aga mul on nendega niipalju vedanud, et nad oma usku teistele ikka sisse ei raiu
Postitused: 3
Liitus: Mar 2007
Ma küll ei ole Piiblit eriti lugenud,ega ka lähemalt tutvust teinud,aga sisemine tunne teeb naq....mhh kuidas nüüd võtta jah ma ise ena peas usun Jumalat...
Postitused: 9
Liitus: Apr 2007
olen ristitud aga jumalat ei usu.
Postitused: 215
Teemad: 3
Liitus: Nov 2005
ma ei ole ristitud ja olen wicca usku
muideks kristlik piibel on kodus olemas isegi. Kunagi käisid mingid koolis ja jagasid ja sisetunne ei lubanud piiblit ära visata. Ja kunagi vanast ajast on Piibli Lood ka
"Ei olegi tegelikult midagi üleloomulikku, on ainult vähem ja rohkem haruldasi sündmusi..." K. Ristikivi
Postitused: 87
Liitus: Mar 2007
Mhhh... ei teagi, kust alustada. Minu vastuseks oli ateist, kuna esimene ma kindlasti ei ole ning paremat vastusevarianti ei ole (nagu paljud eelnevad kodanikud on maininud). Üldiselt usun iseendasse, kui nii võib öelda ning üritan ise oma eluga hakkama saada (ei vaja elamiseks jõudu jumalatelt). Kõige südamelähedasem on vast paganlus. Üritan järgida paganlikku maailmavaadet, kuigi paganaks ennast otseselt ei pea.
Varasem õppuripõlv kulges koolis, mis oli kristlikke sidemetega (oli ka selline tund nagu usuõpetus). Kuigi õpetaja oli paras usufanat, oli see aine mulle huvitav, hoolimata sellest, et ei ole/olnud kristlane (selles tunnis räägiti ainult kristlusest). Pöörata mind usus ei suudetud, kuid nüüd vähemalt suudan mõista, et miks inimesed usuvad erinevatesse religioonitesse - olen sallivam.
Kõige tähtsam on see, et inimese hinges valitseks harmoonia. Kui ta peab selleks kellegi või millegi (jumal või mõni teine kõrgem jõud) järgi juhinduma (uskuma), siis on see tema enda asi ning teised ei tohiks tema maailmapilti kuidagi halvustada (mida kohtab tegelikult väga palju), kuna see on tema enda elu.
Vabandan, kui kuidagimoodi teemast välja kaldusin...
Sündisin põrgus, elan põrgus ning arvatavasti suren põrgus...
Aamen!!!
Postitused: 146
Liitus: Jun 2004
Küsitlusele vastasin, et olen usklik, kuigi ei arva end kuuluvat ühe religiooni alla. Aga midagi usub igaüks.
Olen enamasti omaks võtnud erinevaid vaatenurki eri religioonidest, just neid, mis endale kõige rohkem sobivad. Eri usundid ju põhimõttelt kõik ühed.
Üldiselt austan usklikke inimesi, kes oma usku teistele peale ei suru. Gümnaasiumis õpetas meile filosoofiat üks kirikuõpetaja, kelle jutt tiirles tegelikult ainult ja ainult kristluse ümber ja nii ta oma usku meile peale suruski. Tundus vastik ja tekitas protestivaimu. Peres on meil nt ema ristitud ja kristlane, teised mitte.
Postitused: 216
Teemad: 8
Liitus: Apr 2007
usk on alati olemas isegi, kui sa midagi ei usu või arvad, et ei usu...ilma usuta teeksid kõik enestapu
On nõnda lood: üks tärkab, teine vaibub,
lein kondab mööda maid ja külasid,
ent eluõhtul pole ikka aimu,
kui mitu korda jätsid hüvasti.
Postitused: 13,070
Teemad: 98
Liitus: Oct 2004
Tsitaat:Algselt postitas: tribalangel
ma ei ole ristitud ja olen wicca usku
muideks kristlik piibel on kodus olemas isegi. Kunagi käisid mingid koolis ja jagasid ja sisetunne ei lubanud piiblit ära visata. Ja kunagi vanast ajast on Piibli Lood ka
Ehk räägid miks sa oled Wicca usku ja kuidas sa selle usundi juurde jõudsid ja miks see sulle meelepärane on.
Maailm on täis lahendamata mõistatusi ja mõned neist on veel saladuslikumad, kui üldse osatakse ette kujutada.
|