Küsitlus: Küsitlus: Paljud teist on usklikud?
Kokku 0 häält 0%
* Hääletasite antud valiku poolt. [Näita tulemusi]

•  Eelmine
  • 1
  • 2
  • 3(current)
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Küsitlus: Paljud teist on usklikud?
Kui sõna usklik=kristlane, nagu enamjaolt välja pakutaks, siis ma ei ole usklik. Muidu olen. Usun Jumalust mitte ainult Jumalat või Jumalannat. Lõhesta puutükk ja ma olen seal, tõsta kivi ja ma olen seal (originaal piibel, mitte Pauluse poolt ümber kirjutatud 12-13 saj.) Ta on kõikjal, ja see kumab läbi kõigi usundite. Austa kõiki usundeid sest see on tegelikult kõik üks ja see sama.
Vasta
Ei ole seotud ühegi usundiga ega ole ka leidnud põhjust siduda:p
Vasta
usklik ei ole...jumalasse ei usu. Hääletasin vist valesti...tegelikult pole usklik. Keegi võiks vähemalt öelda, et miks siis katoliku kirikutes inimestele patust alkoholi sisse joodetakse...
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Wolfgirl
usklik ei ole...jumalasse ei usu. Hääletasin vist valesti...tegelikult pole usklik. Keegi võiks vähemalt öelda, et miks siis katoliku kirikutes inimestele patust alkoholi sisse joodetakse...

Ega mina ka usklik ole,aga sellest alkoholi "sisse jootmise" tavast ikka midagi tean.Seda tehakse armulaual.Ühesõnaga inimesele andestatakse tema patud pakkudes talle küpsist (sümboliseerib Jeesuse leib,või oli vist ka liha) ja sööm lahjat punast veini ( sümboliseerib jeesuse verd ).Ja ega kellegile se üks lahja veinisööm pähe ka nii kergelt hakka.{stu
Vasta
Valikuvariantides oleks olemas v6inud olla ka "agnostik", ehk siis inimene, kes usub mingi k6rgema j6u olemasolu, kuid ei kipu seda personifitseerima ega yhisnimetaja "JUMAL" alla liigitama.

Mina olen usklik, kuid mina usun looduse j6udu ja iseennast, mitte jumalaid. Jumal on lihtsalt yks sybol. Pikemalt pole praegu kahjuks aega kirjutada.
Vasta
ateist oli võibolla vale sõna aga iseendasse ja loodusesse uskumine ju seda tähendabki, et mingit (eba)jumalat ei kummarda ja seega usklik ei ole. "mingi kõrgem jõud" on suhteline, kui usud, et see sind juhib, oled usklik....
Vasta
Minu arvates oli see teema umbes samalaadne, et kas sul on kindlad religioossed vaated? Umbes nagu kui me valimas käime, et kas me siis eelistame kindlat erakonda, et meie vaated ühtivad teatud erakonna omadega.
Me kõik ju usume millessegi: rahasse, endasse, ufodesse. Aga mina ei nimetaks neid inimesi usklikeks.
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja napoleon
ateist oli võibolla vale sõna aga iseendasse ja loodusesse uskumine ju seda tähendabki, et mingit (eba)jumalat ei kummarda ja seega usklik ei ole. "mingi kõrgem jõud" on suhteline, kui usud, et see sind juhib, oled usklik....

Seepärast ma ei saagi vastata siin hääletusel. Ma usun vist mingisse kõrgemasse jõudu, aga see ei ole isikustatud. Samas ma ei saa öelda, et ma ei usu millesegi peale iseenda.

Peaaegu igaühel on oma usund ju põhimõtteliselt. Lihtsalt see, et minu uskumuste kombinatsioon, ei klapi teiste inimestega või mingi usundiga, ei tee seda kristlusest, judaismist, budismist või millestki muust halvemaks. Ütleme, et see on mingi thorondorism vms. Saan aru, et mis ism ta ikka on, kui sellesse usku kuulub ainult ehk üks inimene.
Üldse imelik, kuidas saab olla mingil karjal inimestel ühesugune uskumine. Neile tehakse selgeks, et see on tõde. Aga kui inimesed vaataksid ringi ja kahtleksid ja tõstataksid probleeme, sel juhul tekiks inimestele natuke erinev pilt maailmast.
/pläkupläku..magama/
Vasta
Usun seda mida tean
Vasta
valtsev usk minul on usk endase
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja skybird
Usun seda mida tean

Aga kuidas sa tead, et midagi tead? Tead, et taevas on sinine aga kui üritad selle helesinise massi sisse minna, siis avastad, et seal polegi midagi sinistwink Kõik, mida arvame teadvat, on meie meelte taju või väliskeskkonna mõju ja mõlemad võivad petta järelikult ainuke, mida kindlalt võib väita, on see, et tegelikult me ei tea kindlalt midagiLaugh
Vasta
usun sellepärast et olen saanud nii-öelda oma käega seda katsuda. kas sina ei usuks kui sa kogeksid midagi sellist mis su lihtsalt sõnatuks võtaks? ainult tihtipeale on Jumala uskumisega nii, et enne usud - siis näed mitte vastupidi :o
Vasta
psühholoogide poolt on ammu juba konstateeritud fakt et tugev usk millessegi võib tekitada inimeses viirastusi või hallusi...
Vasta
Kindlasti..Laugh
Vasta
Ei jumalasse ma ei usu. Ja oma usu teistele pealemäärijad ajavad tigedaks. Usun iseendasse. Aga arvan, et maailmas on teinegi maailm, nähtamatu ja seletamatu :O
Vasta
ma ei usu jumalatesse, aga ateist ma ka pole.
ise usun ka iseendasse.
Vasta
mina ei oska sellele küsimusele vastata...
ma ei ole ateist ,
ma ei ole usklik ,
Vasta
Kas keegi seletab mulle, mida tähendab "usun iseendasse"
Kas see tähendab, et kõik mida ma teen sõltub ainult minust?
Kas see tähendab, et "mina" on jumalaks?
...

Aga vastuolulise väitega, et jumalat ei usu ja jumala eitaja (ateist) kah pole, parem ärge esinege.
Vasta
Täpselt nii! Usk iseendasse tähendab, et kõik mida ma teen sõltub vaid minust. Paljud usklikud räägivad, et jumal tegi näiteks tema haige käe terveks, ta palvetas ja hakkaski parem. Jama! Inimene ise tegi seda oma positiivse mõtlemisega ja energia suunamisega. Inimesel on piiramatuid võimeid, millest ta ise teadlik ei olegi. Mõtlemise ja kontsentreerumisega suudetakse mägesid liigutada!
Näiteks üks vähihaige naine tervenes täiesti selle tõttu, et ta iga päev kujutas ette, et tema kehas toimub mingi kahevõitlus. Ta osutas haigusele vastupanu, kui kujutas piltlikult ette, et rüütlid hobustel võitlesid kogu aeg haigusetekitajatega. Ja ta sai täiesti terveks, sest ta iga jumala päev mõtles positiivselt, ega langenud masendusse, mis ta arvatavasti oleks tapnud.
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Alix
Aga vastuolulise väitega, et jumalat ei usu ja jumala eitaja (ateist) kah pole, parem ärge esinege.

sa vist päris täpselt ei tea mida tähendab ateist...
ateist on isik kelle jaoks ei eksisteeri MITTE ÜHTEGI kõrgemat MITTEMAIST jõudu...
nii et tegemist pole vaid jumala eitajaga...
Vasta
Minu jaoks on ka ateist usklik: ta usub, et ei eksisteeri mitte ühtegi kõrgemat jne.
Vasta
ja siin jõudsidki poindini mis tavaliselt tekitab segadust ja paksu pahandust: inimesed ei erista enam usku ja religioosset usku.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: henzukaz
Tsitaat:Esialgne postitaja fyb
tänapäeva kirik on omaks võtnu et Jumal võis ka luua teisi tsivilisatsioon teistele planeetidele.. ufod on täiesti vastuvõetavad aga .. Smile

Jah, nii ta on. Kirik tõesti ei välista maaväliseid jõude ja muid asju, mis võivad asuda väljaspool meile teadaolevat maailma.

Muide tänapäeva kirik on leppinud isegi Darwini teooriaga - seda küll piiritletud viisil. Nimelt kirik tunnistab, et kogu maailma loomine paari päeva jooksul :o toimus samamoodi nagu meile kooliõpikutest nüüd tuttav - et pärit oleme merepõhjast , kaladest jne. Siis arenes ahvist inimene.. ja sealt hakkavadki piiblivärgid taas pihta nagu nad on.

Kirik teab, et vanamoodsat asja enam inimestele kaela ei määri.

Kas ma ise olen usklik? Jah. Usun mingit kogumit paljudest usunditest ja püüan olla skeptiline ning otsida õiget. Thats all.

no su jutt on küll totaalne bullshit. ma ei tea millise kiriku repertuaarist sa küll selle jutu välja tõmbasid (ilmselt siis juba katoliku omast). darwini teooria on minu arust kuhjaga ebaloogilisem kui kolme päevaga lihtsalt inimese loomine. ja pealegi ma küll ei tea tõsiseid usklikku, selle all mõtlen pühendunud jumalateenreid, kes oleks hakanud darwini teooriat toetama. pealegi jumal ei raisanud aega mingitele kalade ja ahvidele et neist inimesed areneksid. kalad lõi ta kaladeks, ahvid ahvideks ja inimesed inimesteks. ja pealegi kui kõik oleks nii toimunud nagu sa väidad, kellest siis praegused ahvid ja kalad pärit on?
Vasta
areng ei ole vaid punktist a punkti b
areng on punktist a punkti b ja c ja d ja e
punktist b punkti f ja g
punktist f punkti j ja k

jne.
Vasta
Ma usun ainult endasse... Aga samas, mingi tõetera on igas usus sees ju. Kõige usutavam ja parem on MINU ARUST Buddha usk, sest see on ainus, mis ei käse teisi "valeusulisi" maha teha ning tundub kõige loogilisem. Kõige mõtetum on MINU ARUST ristiusk, sest selle minevik on väga verine olnud ja meie esivanematele on see mõõgaga ja tulega peale sunnitud ning See on rohkem omakasupele välja läinud MINU ARUST. Rõhutan sõnu minu arust, sest see on minu arvamus ja pole mõtet selle üle vaidlema hakata.
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • 2
  • 3(current)
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • Järgmine 

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: