Postitused: 7,732
Teemad: 72
Liitus: Dec 2015
15-08-2023, 15:34
(Seda postitust muudeti viimati: 15-08-2023, 16:35 ja muutjaks oli xcad.)
https://www.youtube.com/watch?v=uoIHAVPHDVI
Veel juttu. Põhjust ei tule otsida rambis ega isegi augus vaid lastis mis oli laevas. See aga on saladus: aatomikohvrid ; paldiski allveelaeva tuumareaktor ; ballistilise raketi juhtsüsteem ja isegi vesinikpomm, üüratult suur, ehk prototüüp mida ei ei jõudnud NSVL katsetada. Iga vandenõu teoreetikule oma variant.
Aga?? Miks seda kaupa ei oleks saanud viia kaubalaevas ja hävitaja + allveelaev eskortimas? Sest nii oli odavam, inimelud ja ohu & riskifaktoreid kurjamid ei arvestanud, nagu alati. Kas rootsi on terroristlik riik? On küll!! Ja mitte selle tõttu vaid ka muudel asjaoludel. Nagu enamus riike.
Postitused: 698
Teemad: 1
Liitus: Jun 2016
Tere! Kas igatsesite minu järele?
Kuuldused minu enneaegsest ja vägivaldsest surmast on tugevasti liialdatud ja ei vasta tõele...
Sellest ajast on küll palju mett karudele kerre voolanud kui ma viimati siin kirjutasin, kuid ma olen tagasi.
Võibolla veidi räsituna, vihasena, alandatuna, vääritimõistetuna...
Kuid kindlasti targemana, ettevaatlikumana ja kui hästi läeb siis väljendusrikkama kirjastiili ning julgema keelekasutusega.
Kui keegi arvab, et vahepeal pole sel teemal midagi uut ja põnevat juhtunud, siis eksib rängalt: mul on teile mitu põrutavat "pommuudist", kamaluga teravaid vaatenurki ning kuhjaga huvitavat jutustada...
Kas keegi viitsis mu seiklustel merikarude foorumis silma peal hoida? Kui ei, siis kurjalt kahetseb, kui jah siis teab mõndagi teistest rohkem... No on mida muljetada. Siiamaani kitkun hammastega küünte vahelt sinna kinni jäänud merikarude rinnakarvu...
Kui Paldiskis laeti maha vöörirampi, nägin ma vigastusi mis... Mul on ju kogu aeg õigus olnud?
Kõige hullem kohkumus tabas mind aga vahepealsetel aegadel kui analüüsisin Estonia teemaliste kirjutiste kommentaariume: keegi ei usu "ametlikke" teooriaid! Kuid tihti leidsin sealt mõttekilde ja suunavälgatusi mis on pärit ainumalt minu sulest. Seega on minu õlgadele asetatud ootamatult vastu minu tahtmist "arvamusliidri" kohev kasukas... See ootamatu koorem on aga mulle raskem taluda kui arvata võiks: ma pean hakkama oma "teooriaid" inimesekeeles lahti kirjutama ja puuduvaid loogikaahela lülisid faktidega tugevdama... Pole võimatu, kuid aeganõudev ja röögatu töö.
Veel korda kaks(kolm, neli...) tabas mind õudus kui tabasin end jõllitamast(kipperifoorumi) ekraani: olin kirjutanud enne kui mõte järgi jõudis... Mitte et ma midagi häbenema peaks, näide:
kõik teooriad laeva uppumise kohta ON ümberlükatavad peale ühe; parvlaeva Estonia uputas kokkupõrge allveepaadiga(edaspidi AVP).
Postitused: 61
Teemad: 0
Liitus: Apr 2021
Chatgbt vastus tunnistajate peitmise kohta:
"MS Estonia" katastroofi järel pääsenud meeskonnaliikmete kadunuks jäämise ja nende peitmise põhjused võivad olla keerulised ja erinevad igal üksikjuhul. On oluline märkida, et kõikidel meeskonnaliikmetel ei pruugi olla teavet või olla seotud katastroofi võimalike saladustega. Siiski, mõned neist võisid või tundsid midagi, mis oleks võinud olla uurijatele oluline, seega võis olla huvi nende ütluste vastu.
USA tunnistajakaitse programm on mõeldud selleks, et kaitsta inimesi, kes võivad anda tunnistusi oluliste kriminaaluurimiste käigus, eriti kui nende elu võib olla ohus või kui neid võidakse ähvardada. Kui mõni meeskonnaliige oli valmis koostööd tegema uurijatega ja tundis, et tema elu või turvalisus võis olla ohus, siis võis USA tunnistajakaitse programm pakkuda neile kaitset.
Üldiselt võib selliste olukordade puhul olla mitmeid põhjuseid, miks inimesed võidakse peita või panna tunnistajakaitse programmi, sealhulgas nende enda ohutus ja soov koostööd teha uurimisega. See on kompleksne küsimus, mis võib varieeruda sõltuvalt konkreetses olukorras olevatest asjaoludest ja inimestest.
Ema anna padruneid...
Tsiteerida parawebis chatgbtd mis tsiteerib parawebi, no see on tase!
Jah, just siin püstitati hüpotees, et pääsenud/kadunud võidi ära koristada tunnistajakaitseprogrammi kasutades.
On ainult üks jama: klassikalises võtmes kaitstakse tunnistajaid nende tunnistuste andmisel tekkivate tagasilöökide eest...
Selle juhtumi korral on olukord veidi teistsugune: ilmselgelt kaitstakse kedagi, kellele pääsenud/kadunute tunnistused kahju teeksid. Punkt, ma ütlen.
Siinsamas foorumis on juttu olnud, et:
Tõenäoliselt sattusid nad nad kõik kokku Mariellal...
Tõenäoliselt valgustas kapten Piht neid laevasillal toimunust...
Tõenäoliselt ei meeldinud see jutt Mariellale helikopteriga vastu läinud Rootsi julgeolekupolitseinikele...
Tõenäoliselt saigi see (nende jutt) nende kadumise ajendiks...
Sellest on palju juttu olnud selle lõime varasemas osas, lugege veelkord, palun.
Eks ma ole oma peakese päris katki murdnud, juureldes mis see imeline märksõna võiks olla, mille peale eriteenistused nõnda valuliselt reageerisid...
Olen teinud selle kohta julge oletusegi... Tuli aga välja, et mu oletus oli pisut kreenis...
Jah, ma sain teada, mida täpselt Estonial hukuööl veeti: need olid TTMd.
Mis olid TTMid, pajatan kunagi hiljem...
Offtopic:Mõni kasutaja laidab maha kõik vandenõuteooriad siin foorumis laevahuku kohta ja kiidab vakstiine taevani.
Postitused: 3,281
Teemad: 12
Liitus: Aug 2010
(14-09-2023, 23:46 )Geargirl Kirjutas: Tere! Kas igatsesite minu järele? Oo jaa! Teretulemast tagasi!
Aga kipperi foorumit ikkagi lugeda ei viitsinud, korra kiikasin.
Postitused: 1,426
Teemad: 14
Liitus: Sep 2013
15-09-2023, 23:46
(Seda postitust muudeti viimati: 18-09-2023, 13:22 ja muutjaks oli Aadu66.)
Geargirl, esiteks tere tere!
Ja teiseks: kas võtsid tulles tsiteerijatrolli karbiga kaasa või?
17-09-2023, 22:07
(Seda postitust muudeti viimati: 17-09-2023, 22:17 ja muutjaks oli Geargirl.)
Mul ei ole mingit tahtmist rambi vigastusi(praegu) kommenteerida; jään huviga ootama OJKi spetsialistide vastavat aruannet. Lihtsalt, rambil on vigastusi mida on kas väga raske ehk peaaegu võimatu ametliku uppumisversiooniga seostada. Ja ma ei pea silmas rambi kokkupuudet vöörtääviga...
Miks kipperi foorum kinni pandi? Ma ei tea... Neil oli vist mingeid probleeme või võlgnevusi... Mulle meeldiks mõelda, et see oli minu tegevuse pärast, kuid samas juhuseid ei tohi eirata: merikarude foorumis ujus pinnale kaks väga karmi seost militaaride ja laevahuku vahel... Pluss minu häbitu ülbitsemine kahe kõige merikaruseimaga... Aga temp on tehtud, mis seal ikka kahetseda. Kahju ainult, et ma ei saa paranohikutele näidata süvariigi tegutsemise stiilinäidet: üks neist osutus Estonia uurimisega seotud tippteadlaseks. Tema üritas kogu aeg tõestada, et parvlaev Estonia hukkumise uurimisel pole mittekunagimittemingeid vigu tehtud! Teine merikaru oli minu uurijaintuitsioonile raskem pähkel aga ma sain selle teada: tema õla peale oli oma käpa toetanud Eesti kõige pikemate mütsipaeltega sõjamerihunt isiklikult! Just seesama, kes parvlaeva Estonia uppumise kohta artikleid kirjutada on vohminud ja sealjuures häbitult valet vandunud!
Miskit kripeldab mu hingel... Ja ma pean selle endast välja laskma...
Kui ma alustasin selle müsteeriumi lahendamist, olin täis meeletut eneseusku:
missees olgu "natuke" tutvuda andmetega...
usaldada intuitsiooni...
toetuda loogikale...
inimeste käitumismallide mudeldamine...
... ja raasike pimedat vedamist. Just viimane vedas mind uskumatusse seiklusse, mille tulemiks sai parvlaev Estonia hukkumise saladuse lahendus...
"Stopp masinatele" karjun ma siinjuures torusse! Mina tean, aga lugejad? Ja siinkohal on mul häbenemiskoht...
Samal ajal, kui mu meeled olid haaratud "aardejahi" hasardist, jätsin ma palju kordi lugejaid oma leidudest teavitamata...
Joostes läbi uudisväljade, poetasin vaid pudemeid infonäljastele...
Raiudes end läbi vandenõurägastike sidusin vaid väikseid paelajuppe eksinuile suunanäitamiseks...
See lõpeb nüüd...On aeg siduda kokku vihjenöörijupid laitmatult selgeks jadaks, mis viib selle juhtumi lahenduseni.
Siinkohal jätan kaasfoorumlastele võimaluse küsida, mis on nende jaoks segaseim koht minu vihjejadas;
aga samas ma vabastan end vastutusest vastata tobedaile ja pahatahtlikeile arvamuisile.
Minu mäng ja minu reeglid, ma ei kavatse mitte kunagi nimetada konkreetseid nimesid ega organisatsioone... Põhjustest kunagi edaspidi...
Postitused: 4,226
Teemad: 14
Liitus: Aug 2010
Terem... ja tore et tagasi !
Jään edasist põnevusega ootama, selles teemas olen lugeja.
(18-09-2023, 08:10 )Eithea Kirjutas: Terem... ja tore et tagasi !
Jään edasist põnevusega ootama, selles teemas olen lugeja. Sama jutt. Ootan uusi avastusi, sest huku küsimus on ikka vähemalt ametlikult kahtlane.
Postitused: 354
Liitus: Nov 2020
Kuna Estonia katastroofi aastapäev on lähenemas ja teema kerkib jälle üles, siis postitaks omaltpoolt mõned olulised küsimused:
1. Kurmi uurimine (Mare Liberum nime all) , põhi koostööpartner pidi olema Singapuris tegutsev Dr Andrzej Jasionowski . Mis sellest uurimisest on saanud, millised on tulemused?
2. Rambi küljest ära kukkumine, millised on OJK poolsed analüüsid, kas ramp on raskusjõu tõttu küljest murdunud või on mingeid muid jälgi (näiteks lõikamisest) ?
3. Rambi enda painded ja vigastused, kas on kõik seletatavad ainult vastu pirnvööri põrkamisest või on mingeid muid vigastusi lisaks, mis on kahtlased ja puuduvad seletused?
4. Paremparda vigastused - OJK väidetavalt jõudis ROV-iga sinna laevadeki sisse, kas on näidata videokaadreid laeva seest väljapoole, just selle augu koha juurest?
5. OJK tegi väidetavalt tunnistajatega uued intervjuu voorud - mis täpsemalt selgus, kas oli vastuolusid ametliku raportiga, uut infot?
6. Mis seis on Rootsi poolsete salastatud materjalidega - kas on proovitud neid välja nõuda ja millised on tulemused?
Postitused: 194
Teemad: 3
Liitus: Jan 2018
Estonia teine tüürimees kahtleb laevahuku ametlikus versioonis:
https://saartehaal.postimees.ee/6792305/...versioonis
Artiklist:
"Sarnaselt paljude oma kolleegidega tundis ka Raul Allvee õnnetuse järgsel hommikul Saksa televisiooni uudistesaates Turu ülikooli haigla ukse juures bussist väljunud mehes ära kapten Avo Pihti.
"Kui sa oled inimesega kaks aastat koos sõitnud ja näed teda läbi kiirabiauto akna, siis ikka tunned ära, seal ei ole teist võimalust," räägib Allvee, kes kuulus Estonial kapten Pihti vahetusse."
Postitused: 2,712
Teemad: 16
Liitus: Apr 2011
Mainib artiklis veel, et lasti rihiti tasakaalu viimaste sisse tulevate autodega. Aeg ajalt aga olid lastis viimasena sees mitteametlikud autod ja need viisid laeva nati tasakaalust välja. Mitte, et sellepärast ümber läheks, oh ei. Tormisest ilmast niipalju, et mingi eriline torm polnudki, olla selle laevaga palju hullematki nähtud.
Maunole:
Kõik su küsimused on vägagi teravad, tahaks nii mõnele midagi teravat vastata... Aga uurimine käib ja aruannet tuleb meil veel oodata. Kuid jah, pahad märgid on õhus; lubati ausat ja läbipaistvat uurimist, mina aga olen märkand keerutamist, susserdamist, vaikimist ja paraku ka otsest andmete võltsimist... Aga ootame lõpparuande ära, siis hakkame seda lahkama.
Kuid on veel üks probleem. Parvlaev Estonia hukkumisest on valminud filmiseriaal... Mis mind häirib, et seal on kujutatud ebanormaalselt palju laevahuku uurimise aspekti. Me mõlemad teame, et JAIC eiras tunnistajate ütlusi, moonutas ja võltsis neid... OJK ei paista end sellest segada laskvat: on öeldud et üldiselt jääb JAICi aruanne kehtima... ? Selge on see, et selles filmis varjatakse JAICi roimasid ja kujutatakse neid geeniustena. Mis teeb aga tulevikus minusuguse "vandenõuteooretiku" elu väga raskeks seletamaks tavainimesele JAICi ametnike kuritegelikku lohakust.
Mul on endiselt väga hea meel, härra Mauno meie tagasihoidlikku vandenõuteooretikute saiti külastab ja sisukate postitustega rikastab. Pean teda top kolme Eesti parvlaeva Estonia juhtumi spetsialistiks. Teised kaks oleks Fucs milnetist ja "sults" kipperist. Kahju, et mul kaklus kipperi "sultsiga" pooleli jäi- tema ongi võti praeguse Estonia uurimise vastuolude lahtimõistatamiseks.
Postitused: 114
Liitus: Jun 2010
(20-06-2022, 08:16 )Anti123 Kirjutas: Huvitav tegelene kindlasti. Kapo talle ja tema naisele riigisaladuste luba ei andnud. Kaitsejõududes käisid jutud tema töötamisest mõne välisriigi luure heaks.
Küll vana postitus, aga siiski. Kaitseväes ei saa ohvitserina teenida kui sul puudub riigisaladuse luba, lihtsalt ei saa auastet ja kõik, siin ei ole mingeid muid variante.
Mauno poolt täitsa asjalikud küsimused, ei saa aru mis siin teravat on, võibolla peaks teravalt psühholoogi poole pöörduma?
Postitused: 10
Liitus: Jan 2022
29-09-2023, 15:07
(Seda postitust muudeti viimati: 29-09-2023, 15:08 ja muutjaks oli Mait35.)
Huvitav millega see Heiwaco vana tegeleb? Omal ajal tegi ju päris palju uurimustööd ära. Kõigil uurijatel jääb kuidagi pooleli see üritus.
Postitused: 1,947
Teemad: 4
Liitus: Feb 2012
Heiwaco vana materjali sai palju loetud jah, tark mees ja laevaehitusinsener puha, aga ta ajas 10 aastat vähemalt seda joru, et Estonia uppus koos visiiriga ja see lõhati küljest ning tassiti eemale. Ei huvitanud teda mitme pääsenud tunnistaja jutt, kuidas nad mööda rambi põhja tugevdustalasid alla vette turnisid. Tema nägi visiiri kajaloodi pildis laeva küljes olevat ja jokk.
(29-09-2023, 11:24 )delos Kirjutas: (20-06-2022, 08:16 )Anti123 Kirjutas: Huvitav tegelene kindlasti. Kapo talle ja tema naisele riigisaladuste luba ei andnud. Kaitsejõududes käisid jutud tema töötamisest mõne välisriigi luure heaks.
Küll vana postitus, aga siiski. Kaitseväes ei saa ohvitserina teenida kui sul puudub riigisaladuse luba, lihtsalt ei saa auastet ja kõik, siin ei ole mingeid muid variante.
Mauno poolt täitsa asjalikud küsimused, ei saa aru mis siin teravat on, võibolla peaks teravalt psühholoogi poole pöörduma?
https://epl.delfi.ee/artikkel/50811408/k...te-juurest
Lõpuks ta loa sai,alles seejärel kui seadust muudeti
Postitused: 4
Liitus: Oct 2021
29-09-2023, 23:15
(Seda postitust muudeti viimati: 29-09-2023, 23:17 ja muutjaks oli Surik.)
Geargirl "Kas keegi viitsis mu seiklustel merikarude foorumis silma peal hoida? Kui ei, siis kurjalt kahetseb, kui jah siis teab mõndagi teistest rohkem... No on mida muljetada. Siiamaani kitkun hammastega küünte vahelt sinna kinni jäänud merikarude rinnakarvu..."
Sa pead silmas seda kuidas sa ennast seal lolliks tegid?
Ma saan aru, et see siin on paraweb, aga ega’s see pea tähendama, et siin pooletoobised koos on. Kaine mõistusega peaks ikka asju võtma.
Postitused: 354
Liitus: Nov 2020
Parandage kui eksin, aga aastapäeva puhul oli teema kajastus seekord meedias praktiliselt olematu. Samas kui 2 uurimist on endiselt käimas, 1 uus seriaal on vändatud, siis on see mõnevõrra üllatav. Ei mäletagi, millal varem nii tagasihoidlikult on aastapäeva kajastatud, kas siin võibolla mingisugune meediamajade ülene kokkulepe tehtud, mingil teatud põhjustel, et praegu pole hea seda teemat torkida?
Postitused: 153
Liitus: Oct 2017
(29-09-2023, 23:15 )Surik Kirjutas: Sa pead silmas seda kuidas sa ennast seal lolliks tegid?
Ma saan aru, et see siin on paraweb, aga ega’s see pea tähendama, et siin pooletoobised koos on. Kaine mõistusega peaks ikka asju võtma.
Eks nende pooletoobiste vandenõuteoreetikute eesmärk olegi asjad absurdselt jaburaks ajada, et seeläbi tegelikku tõde Estoniast varjata.
Ega see visiir seal siis momentaalselt laeval eest ära kukkunud. Need rambi ja visiirilukkude purunemised peaks laevas ikkagi päris koledat mürinat ja pauke tegema. Metall on ju teatavasti hea heli juht. Ja kui vahis olnud vahetus taolise asja maha magas siis poleks selle seltskonna koht kindlasti pidanud olema laevas.
Süüdistada saab laeva hukus ikkagi seda...kes ja mille alusel komplekteeris Estonia ebapädeva meeskonna.
Milline roll oli toona ENSV julgeolekukomiteel ja selle liikmetel Estonia meeskonna komplekteerimisel?
Kas mitte nemad täiesti teadlikult taolisel viisil ei uputanud Estoniat või vähemalt loonud tingimusi selle uppumiseks?
Nii, et on asju mida siiski uurida aga millegi pärast kuuleme me mingisugustelt vaimuhaigetelt vandenõuteoreetikutelt jätkuvalt luulusid stiilis ... allveelaevad, CIA ja relvavedu.
CIA võis ju mingisuguse sõjalise suunitlusega elektroonikat seal aeg-ajalt vedada aga laevahuku põhjused on ju tegelikult hoopis mujal.
Huvitav et haliaeetus nimetab relvavedu vaimuhaigete vandenõuteoreetikute jutuks?! Midagi veeti Rootsi laevadega Luunja raketibaasist,ei tea kas just Estoniaga. Vedu korraldas Tallinnase kaitseliidu nn eriüksus või kuidas seda nimetada.
Postitused: 153
Liitus: Oct 2017
(01-10-2023, 10:26 )Anti123 Kirjutas: Huvitav et haliaeetus nimetab relvavedu vaimuhaigete vandenõuteoreetikute jutuks?! Midagi veeti Rootsi laevadega Luunja raketibaasist,ei tea kas just Estoniaga. Vedu korraldas Tallinnase kaitseliidu nn eriüksus või kuidas seda nimetada.
Rootsi veeti laevadega siinsetest sõjaväebaasidest ikka värvilisi metalle nagu ... vask, alumiinium, roostevaba, titaan, nikkel jne.
Miks oleks lahkuvad nõukogude ohvitserid pidanud taolise hinnalise kraami, mille eest dollareid sai siia lihtsalt kohalikele maha jätma?
Mis relvi selle Estoniaga siis veeti, käsigranaate, tankitõrjemiine, suurtükimürske, padruneid või veel midagi muud?
Mis seos on sellel kõigel Estonia hukuga?
Tõenäoliselt ei hukutanud Estoniat ka Volvo 745 pagaasnikus CIA tellimusel veetavad nõukogude armee mingisugused sideaparatuuri elektroonikaplokid.
Estonia uputas tahtlikult või tahtmatult toimunud ebapädev kaadri valik.
Estonia hukkumise põhjusi mine küsi sellelt geeniuselt kes selle laeva meeskonna komplekteeris.
|