Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greif
Greif - On siis Greif kunagi Maal elanud? On keegi neid pildistanud or something..?
Vasta
greif? seleta ära, mida sa selle all mõtled ja otsi netist mõni korralik viide. paljud ei tea.

igaljuhul kui greifi all pidasid silmas, lõvi-kotkast, siis oma rahakotist ehk ikka neid leiad

inglis keelne vaste on griffin. eesti keeles materjali vähe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Griffin

Muudetud: 11-6-07 kell 00:50:33 Flash
Vasta
http://www.snunit.k12.il/sachlav/zoo/eng...iffon.html - siin siis inglise keelne tekst India Greifist. Pilt ka.
---
Greifi teaduslik nimetus - Raptopanthera gryphos
Elupaik - Mäed
Mõõtmed - Õlani umbes 2,4m , Tiivaulatus umbes 5,5m
Levik - India, Iraan, Põhja-Venema
Teave võetud LKÜ raamatust "Varjatud maailma looduslugu"
---
http://beta.album.ee/node/10349085/50057411#browse - Kunstniku joonistatud Greif
http://beta.album.ee/node/10349091/50057411#browse - Alustades väikseimast munast: Kana muna, kotka muna ja Grefi muna.
http://beta.album.ee/node/10349140/50057411#browse - Maailma ainus Greigitopis.Kena hüperboreilise Greifi isend, kelle laskis Kopenhaageni kohal maha Belgia kütt Nadine Legrand. Topist hoitakse ühes Taani muuseumis.

Muutus: Liitsin 3 postitust kokku.

Muudetud: 12-6-07 kell 16:16:49 Thorondor
Vasta
Ma olen alati arvanud, et ta on olnud muinasjutu elukas. Aga tore, et ta on p2riselt olemas olnud v6i on siiani Smile
Vasta
vana-aja geeniteaduse produkt ? vms ?
Vasta
Aga sellised eluvormid ei suudaks ju paljuneda..
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Flash

igaljuhul kui greifi all pidasid silmas, lõvi-kotkast

inglis keelne vaste on griffin. eesti keeles materjali vähe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Griffin

Muudetud: 11-6-07 kell 00:50:33 Flash

hobugreifid eskisteerivad samuti. vähemalt mütoloogilises maailmas.
Vasta
Iraanis võib neid tõesti leiduda, seal on ju niipalju avastamatta loodust ja mägesid
Vasta
Ma praegu mõtlen, et kuna linnu ja imetaja kehaehitus on siiski nii erinev, siis kuidas toimub see muutus selle looma sees linnust loomale. Pealegi, linnu keskmine mahumass ja imetaja mahumass on ju väga-väga erinev. Ma praegu mõtlen, et kui ta on lennuvõimeline olend, siis kuidas suudab ta hoida õhus seda taguotsa?? Lisaks on palju muid aspekte, mis tekitavad tõsiseid kahtlusi.
Vasta
Harry Potteri filmis on ka hobugreif Laugh . seeselleks , ma arvan ,et neid ei ole olemas .
Vasta
B : Mina usun, et on mõlemad: hobugreif ja see lõvi-kotkas.

K : Harry Potteris ta oli jah aga kust see selline tegelena sinna tuli üldse?Kuskil ta ikka pidi eksisteerima,et teda üldse on joonistatud ja temast kirjutatud.Et ega mingi Rowling tuhandega geenius pole,et korraga suudab niipalju geniaalseid asju välja mõelda.Et sinu arvamus sinu arvamuseks ja minu arvamus minu arvamuseks.
Ma tõesti usun,et need olendid on olemas.
Vasta
neid joonistati ja kujutati vanas egiptuses ju peamiselt. seal joonistati igasuguseid olendeid, alustades ussipeaga inimestes lõpetades lendavatest lõvidest. ning need elukad keda nad joonistasid, neid nad tavaliselt kummardasid või pidasid neid enda jumalaks( ehk arvasid, et nende jumalad näevad sellised välja). Seega arvan, et need on väljamõeldised.

Samas võis ju ürgajal küll sellise taolisi elukaid olla.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: jarmis
neid joonistati ja kujutati vanas egiptuses ju peamiselt. seal joonistati igasuguseid olendeid, alustades ussipeaga inimestes lõpetades lendavatest lõvidest. ning need elukad keda nad joonistasid, neid nad tavaliselt kummardasid või pidasid neid enda jumalaks( ehk arvasid, et nende jumalad näevad sellised välja). Seega arvan, et need on väljamõeldised.

Samas võis ju ürgajal küll sellise taolisi elukaid olla.

Greif on siiski Mesopotaamia mütoloogiast pärit olend.
Vasta
võttes aluseks läbikõlanud viite greifi munadele, järeldan, et tegu on "isepaljuneva" loomaga, kes kannab tema kehakuju määravaid geene ning anneb need ka järglastele edasi. sellise kimääreluka eksistents on sama hästi, kui välistatud. pean siinkohal silmas just geneetilist külge ja võimalikku arenguteed. arvamus, et ühel eluvormil võivad kombineeruda täiesti erinevate hõimkondade "jupid", on...kui mitte lihstalt naeruväärne, siis vähemalt muinasjutt. võib ju küll apelleerida "kõrgemate eluvormide bioloogilistele eksperimentidele" aga kõigest hoolimata tõukaks ühe liigi keha totaalselt teisest liigist eluka jupid endast ära. teiseks ei oleks taoline monstrum paljunemisvõimeline. vähemalt ei sarnaneks tema järglased talle füüsiliselt vaid oleksid rohkem seda nägu, kellelt pärinevad paljunemisorganid - kui heita hetkeks kõrvale absoluutne võimatus ja oletada, et keegi nikerdas selle looma erinevatest juppidest laboratooriumis valmis, ei kajastuks tema kehakuju ikkagi geenides.
Vasta
kui tegu on õnnestunud eksperimendiga, siis ta jääb ellu kui leiab endale ökonissi.

kui DNA-ga on manipuleeritud, siis tulevad ka järglased vastavad. see hakkaks nagu areng tühjalt kohalt. DNA areneks vastavalt keskkonnale siis. see ei eeldaks kahe greifi loomist.
on olemas ju vegetatiivne (veits vale sõna aga sisuliselt on ju olemas partenogenees günogenees androgenes jne) paljunemine. sisuliselt ka loomadel - hõbekogrel nt. meesspermi kasutatakse aint aktiveerimiseks. sisuliselt tekivad kloonid kes võivad peremees organismist erineda vaid tänu mutatsioonidele.

kui oletada elavatelt isenditelt lõigatakse vastavad osad, siis ei jääks ta muidugi ellu ja loogiline et järglasi ei saaks. saaks aga siis neid, kelle DNA spermis ja munarakus on. Ja selline olend ei elaks kaua. Immuunsüsteem tapab võõrad rakud osad lihtsalt. ja kui immuunsüsteemi alla surud siis võtab sind miski muu.
Vasta
selles ongi suur probleem, et manipuleeri millega tahad - seda ni¹¹i leida on kunstlikult pea võimatu.

miks ei eeldaks kahe greifi loomist? populatsioon ei säili, kui sarnase geeni kandjaid on liiga vähe. see on teine suur probleem, et kohe tuleks luua üsna palju sarnaseid elukaid, kes polulatsiooni kannaks. on vaja laiapõhjalist geneetilist varieerumist, mis tagaks kohastunumate säilimise. kunstlikult, laboritingimustes võib tõesti kahest rotist luua igikestva populatsiooni aga vabas looduses see enamasti ei toimi. seega julgeksin oletada, et sellisel suvaliselt kokkumonteeritud greifil tekiks vabas looduses kohanemisega tõsiseid raskusi. seda enam tänu ta erakordselt tähelepanutõmbavale välimusele (paljud hiljutiavastatud loomaliigid olid seni "varjatud" peamiselt seetõttu, et nad on tähelepandamatud ja tihti äravahetamiseni sarnased ammutuntud lähedaste sugulasliikidega, nii, et keegi ei osanud kahtlustada, et tegu on senitundmatu liigiga)

mis kõik muidugi iseenesest EI välista tema (kunagist) eksistentsi. see on lihtsalt ÄÄRMISELT ebatõenäoline. pigem on greif sündinud siiski inimeste soovkujutelmadest: kokku monteeriti hulk niiöelda "õilsaid" või "kuninglikke" loomi (kotkas, lõvi jmt), eesmärgiga luua olend, kelles oleks ühendatud kõik "doonorite" positiivsed/ülevad omadused.

Muudetud: 9-2-08 kell 00:59:29 Jason
Vasta
See topis seal pildil on kindlalt fake. Esiteks tundub see kahtlaselt väike, teiseks on lõvi keha saba kahtlaselt veider. Kas saba mitte ei peaks olema lontis allapoole?

Et greif eksisteerida saaks, peaks tal olema ikka massiivne keha, kuhu mahutada mingi segu lõvi ja kotka siseorganitest. Samas peaks siis olema sealt Araabia maadest temast palju kirjalikku materjali viimaste sajandite jooksul valminud olema. Ega see pole võimalik, et ta hetkeks ilmub välja kuskil Kopenhaagenis(kui sain õieti aru) ja siis jälle kaob pikaks pikaks ajaks. Teadusliku poole pealt peab asuma kuskil sugukond greife. Aga kõrgtehnoloogiliste radarite abiga oleks nad ammu leitud.
Vasta
Eks topisel võib saba keerata kuidas ise tahad...

Muudetud: 26-2-08 kell 12:20:48 Thorondor
Vasta
Tänks, ma seda ei teadnud. Aitäh ajumahu teadliku suurendamise eest. Aga ikkagi tundub greifi topis kahtlaselt väike. Või ma vaatan sellise nurga alt?
Vasta
Noh, lõvi ja kotka proportsioonid on küll tsipa paigast ära ja kui eeldada, et tegu on täiskasvanud lõvi tagakehaga, siis nii suurt kotkast ma küll ei tea. aga ega keegi ei olegi öelnud, et tegu on elusuuruse lõviga ja ega keegi pole ka öelnud, et tegu pole võltsinguga.Võltsingute juures aga pole proportsioonidel ja mõõtkavadel suuremat tähtsust ;-)

Muudetud: 26-2-08 kell 21:51:13 Thorondor
Vasta
Greif.
Ükspuha, kas teda nimetatakse greifiks või grüpsiks, on tegemist majesteetliku olendiga.
Tal on lõvi keha ja jalad ning kotka pea, tiivad ja nokk. Mõnikord ka mao saba. Tema
selga katavad suled ning lõvikäppadel on kotka küünised. Greifi küünised on kõrges hinnas,
sest nende värvuse muutus hoiatab mürgi eest, ehkki ei tee seda ohutuks.
Info: Fantaasia entsüklopeedia.
nii, minu arust neid tegelikkuses olemas küll ei ole, aga võib olla suhteliselt taolisi väärarenguga või avastamata liike. Samas ega ma ju kaa täpselt ei tea !
Vasta
väärareng ei saa liita omavahel kahe täiesti erineva klassi tunnuseid. väärarengu tõttu võib lõvi (klass: imetajad) olla näiteks albiino või kahe peaga vmt aga mitte mingil juhul kotka (klass: linnud) pea
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: Jason
väärareng ei saa liita omavahel kahe täiesti erineva klassi tunnuseid. väärarengu tõttu võib lõvi (klass: imetajad) olla näiteks albiino või kahe peaga vmt aga mitte mingil juhul kotka (klass: linnud) pea

Jahh, õige tähelepanek, ma ei mõelnud ikka eriti vist. Sick
Vasta
"Greif - On siis Greif kunagi Maal elanud?"
Astraali maailma elukas. Pool-lind, pool-loom...
Siin oli üks teema, miks inimesed ühesuguseid sümboleid unemaailmas näevad, põhjus on täpselt sama miks nähakse või kohatakse sarnaseid olendeid...nagu siin see greif või griffin (inglise keeles)....Smile
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne