Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reiki
Reiki – see on sõnaühend kahest jaapanikeelsest sõnast <rei> (vaba tee, kosmos) ja <ki> (Kõiksuse elujõu energia). Lühidalt on Reiki Kõiksuse universaalne eluenergia.

Mis on Reiki?
Käesoleva sajandi alguses teati Reikit kui loomuliku tervendamise universaalset süsteemi, mida kasutati peamiselt tervendamiseks käte pealepanemise läbi. Väljudes Jaapanist, riigist, kust ta taassündis, levis Reiki-õpetus kiiresti üle maailma ning sai selgeks, et see ei ole pelgalt tervendamisõpetus käte peale panemise kaudu vaid midagi palju enamat.
Sõna "reiki" tähendus jaapani keelest tõlkides on Universaalne Eluenergia. Selline tõlgendus annab vaid minimaalse ettekujutuse selle ebatavalisest jõust.
Hawaio Takata - naine, kes tõi selle õpetuse Jaapanist ning levitas seda kogu maailmas ­ kirjutas:
"See suur, mõõtmatult sügav energia (Reiki) ongi Universaalne Eluenergia. See on inimmõistusele hoomamatu. Sellegipoolest saab iga elusolend selle õnnistuse osaliseks iga päev ärgates ja uinudes."
Võimalik, et selles maailmas pole Reiki võimsust veel keegi lõplikult tunnetanud. Tõenäoliselt ei ole selle, nagu ka Looja enda, lõplik tunnetamine ja ammendamine võimalik.
Reiki päritolu ja dr Usui tervendamissüsteem.
Usui tervendamissüsteem on struktuur, mille alusel toimub õpilaste õpetamine. Tervendamissüsteemile on antud selle asutaja nimi: Mikao Usui oli kristlik preester ja õpetaja Kiotos (Jaapanis) 19.sajandil. Ligi seitse aastat kulutas ta tõe otsingutele, püüdes leida vastust küsimusele selliste ajalooliselt tunnustatud suur vaimsete õpetajate nagu Jeesus, Buddha, Krishna jt., tervendamise toime mehhanismi fenomeni kohta.
Reisides, mediteerides, uurides ja õppides arendas iidsetele budistlikele tehnikatele rajaneva tervendamispraktika, mis on kirjutatud sanskriti keeles ning pühendas kogu oma ülejäänud elu selle loomuliku tervendamise metoodika õpetamisele ja praktiseerimisele.
Dr. Usui ja tema järel ka dr. Hujiro Haijashi lõid suurepärase, korrapärase, rangelt reglementeeritud süsteemi, mille nimeks sai Manuaalse Teraapia läbi Loomuliku Tervenemise süsteem. Selles on erlisel kohal kõikide rituaalide, meetodite ja õpetamise tähtaegade range järgimine. Dr. Haijashi töötas välja käte põhiasendid ja nende pealepanemise järjestuse. Seda õpetati esimesel astmel. Teisel astmel tutvustati õpilastele Reiki sümbolieid. Sümboleid on ainult kolm. Kuni viimase ajani oli see informatsioon rangelt salastatud. Õpilased pidid märgid meelde jätma õppeseminari jooksul ning neid ei lubatud kirja panna. Reiki õpetamise traditsioon oli teadmiste suuline edastamine, mis anti edasi meistrilt õpilasele.
Dr. Usui pani kirja põhireeglid, mida peab järgima iga Reiki õpetaja ; edaspidi muutusid need tema õpetuse põhiliseks filosoofiliseks kontseptsiooniks.
- Reikiga kaasneb tervis, õnn, ohutus.
- Just täna ära vihasta.
- Just täna ära muretse.
- Ole tänulik kõige suhtes.
- Austa oma vanemaid, õpetajad, vanureid.
- Teeni oma elatist ausalt.
- Ole heatahtlik kõige elava vastu.

Reiki võimalused
Kui Reiki tervendaja asetab käed patsiendi kehale, voolab Reiki nende kaudu patsiendi organismi. Reiki liikumist võib tunda soojusena, jahedusena, vibratsioonina, raskustundena, torgetena, näpistusetena jne.. Füüsilisel tasandil oli Reiki kirjeldus dokumenteeritud kui pinges lihaseid lõdvestavat, valu vaigistavat, luude ja haavandite tervenemist kiirendavat, põletusjärgsete-ja põrutushaavade kudesid parandavat ning paljusid muid probleeme leevendavat ja lahendavat jõudu.
Mentaalsel ja emotsionaalsel tasandil tekib patsiendil rõõmu, kaitstuse ja rahu tunne, omandades taas optimismi, elurõõmu, kaob emotsionaalne pingestatus ja depressioon. Selle sügava lõdvestumise lainel, toimub energia tasakaalustamine ning toimima hakkab inimkeha/organismi enesetervendamise mehhanism.
Pärast Reiki seanssi kogu kehale, kogesid patsiendid,nende endi sõnul, vaimsel tasandil vaimset taassündi, noorenemist ja kergust.
Kosmetoloogias võimaldab Reiki saavutada suurepäraseid tulemusi lihtsalt käte pealepanemisel ning Reiki edastamisel kosmeetilise protseduuri läbiviimise ajal, kusjuures kosmeetilised vahendid täituvad elustava energiaga. Kosmeetiline massaaz, mis on teostatud Reiki energia nivoos, on 5 ­ 10 korda efektiivsem tavapärasest protseduurist.
Reiki on pehmetoimeline terapeutiline vahend, mida kasutatakse mitte ainult mittetraditsioonilises meditsiinis vaid ka paljud professionaalsed meedikud ühildavad selle kasutamist oma individuaalses praktikas.
Reiki praktikud kinnitavad, et Reikit võib edastada igas olukorras: kodus, klassiruumis, hotellis, haiglas, vanglas, transpordis ­ kõikjal, kus inimest on tabanud õnnetus, haigus, trauma, vahetult õnnetusjuhtumi toimumispaigas, kusjuures ta ei vaja mingeid täiendavaid vahendeid, peale käte.
Kuidas õppida Reikit ?
Reiki-Usui tervendamissüsteemi õpetavad Reiki traditsioonides initsieeritud ja õpetatud meistrid, kelle isiklikud ja professionaalsed elud on pühendatud selle tervendamiskunstile ja dr. Usui õpetuse filosoofia on saanud nende elustiiliks.
Esimesel astmel õpetatakse kahe neljatunnise õppeseminari jooksul Reiki ajalugu, õpetuse põhimõtteid, käte pealepanemise põhireeglistikku ja metoodikat, Reiki kasutamist enesetervendamiseks, samuti teiste inimeste ja loomade ning taimede tervendamist. Samuti Reiki kasutamist teistel eesmärkidel nende igapäevases elus. Selleks antakse kaks initsiatsiooni ehk häälestamist, mis annavad võimaluse Reiki energia suunatud liikumise manipuleerimiseks.
Teisel ja kolmandal astmel (4-5 tundi) saavad õpilased võimaluse kasutada Reiki sümboleid, Reiki kaugravi meetodeid, õpivad emotsionaalset, mentaalset ja vaimset tervendamist.
Ajavahemik, mis peab jääma ühelt astmelt teisele edasiminekuks, on minimaalselt 3 ­ 6 kuud.
Miks on soovitatav, et kõik inimesed saaksid õpetuse Reiki-Usui süsteemis?
Inimene ­ see on energo-informatsiooniline süsteem. Kui me sellega nõustume, siis sellisel juhul on eluenergia põhiline ja oluline element inimese energeetilises süsteemis. Me haigestume ja kannatame, kui meil puudub või on vähe energiat organismi normaalseks funktsioneerimiseks, või kui inimene, kui energosüsteem, on disbalansis. Reiki mõjutusel meie elujõu varud täienevad, tasakaalustub energeetiline süsteem ning selles tasakaalustatud ning uuenenud energia seisundis võime me terveneda.
Reiki on esimene tervendamiskunst, mida on võimalik edukalt kasutada enesetervendamiseks. Igapäevane praktika tasakaalustab ja tugevdab tervist, reguleerib kõiki füüsilise keha funktsioone, võimaldab viibida mitte ainult füüsilises vaid ka emotsionaalses tasakaalus, rahustab ja tugevdab vaimu.
Vastunäidustused
Reiki praktika nõuab eelkõige austust inimese Vaba Tahte suhtes. Siin peab tingimata meeles pidama kust ja millisest Eluallikast pärineb see energia. Sellele allikale on antud palju nimetusi ­ Jumal, Suur Vaim, Kosmiline Mõistus, Kõiksus. Kui meistril, kes kasutab seda energiat millises iganes olukorras, puudub kahtlus, et sellega kaasneb vaid positiivne tulemus, siis samal ajal peab ta austama ka teiste inimeste veendumusi ja soove. Usui tervendamise kunst ­ see on eelkõige partnerlussuhe Universaalse Eluenergiaga ning kui teie süda on avatud sellisteks suheteks ja teil on kogemusi selle tervendamiskunsti rakendamisel, sellisel juhul on teil usaldus selle positiivse jõu suhtes.

http://www.reiki.ee/indexest.htm
Vasta
Ma olen alati mõelnud, et see on nõrga moraaliga inimeste ravim. Neil endal ei jätku tahet terveneda, siis nad vajavad kellegi "tõuget." Endal peab alati tahtejõudu ja kannatust olema. Ma ei usu, et mingit erilist energiat keegi teisele anda suudab.

Mina igatahes teen nii, et kui mul tekib mingi viga, siis üritan tavaliselt edasi elada. Kui kohandada enda organism haigusele, valule siis organism ei üritagi sellest lahti saada.
Vasta
nõrga moraaliga, rha?
moraal s.o. KÕLBLUS, eetika, ühiskondlikud käitumisnormid. amoraalseteks nimetatakse petiseid, sulisid, kombelõtvasid inimesi jne.
ilmselt eksisid terminiga? Smile

reiki aga on minumeelest väga huvitav nähtus. KUI ma usun, et maailm on energeetiline, siis miks ei peaks ma uskuma, et seda energiat saab ka suunata? ja eriti fun on, kui seda saab suunata nii, et nii endal kui teistel sellest kasu tõuseb nii otsesel tervistaval kui ka mentaalsel - hingerahu- kujul.
olen reiki kasutegurist ise siiski väga positiivseid vastukajasid kuulnud.

pealegi oma organismi valuga kohandamisel ei näe ma isiklikult ka nagu eriti pointi. iga valuaisting kehas või meeles (muretsemine, viha, kadedus jne) on siiski signaal teatud häireolukorrast, veast, ebakõlast (seda ka meelelisel tasandil!). miks ma peaksin siis ennast kohandama seisule "viitsütikuga pomm põues" selle asemel, et häirekolle lihtsalt oskuslikult mahamaandada ja rahulikult, vabana, edasi minna?
ehk selgitaksid, rha?
Vasta
moraal - kõlblus, inimese suhtumist ümbritsevasse määravad käitumisnormid; kõnek teat loo v juhtumi järeldus, õpetus; mingi rühma enesetunne, teotahe, distsipliin

Moraal on väääga laiatähenduslik mõiste.

Ülejäänud jutuga mõtlesin seda, et sageli inimesed ravivad ennast üle: eriti vanainimesed, samas ka tavainimesed - nohu, kõha jne. Näiteks nohuga ei minda enam toast välja, nohu on nüüdsest tõsine haigusSad wtf? nohu, köha- need lähevad iseenesest üle. Muu jutt ei kehti eriti tõsiste haiguste kohta, ent mingid nõrgad liigesvalud ja lihasvalud ei vaja ravi. Kui mu põlv valutab (suht kõvast) lähen jooksma, esimesed 1-2 kilti jooksen hambad ristis, edasi saan valust lahti.
Vasta
ma muidugi vabandan, et parandasin sind termini suhtes "moraal". lähtusin siiski ka ÜLDISEST kõnekeelest. moraalikoodeksitest räägitakse siiski mitte väga laias tähenduses.
aga noh, see selleks.
är pahanda.

kuid see su valu ignoreerimisteooria räägib ilmselt rohkem VAIMUJÕU kasutamisest?
jah, sellega olen muidugi nõus, et inimesed end eelkõige MEDIKAMENTIDEGA kipuvad üle ravima. selle asemel, et veidi ka vaimsel tasandil endaga vaeva näha. (kõik haigused algavad peast! Smile samas on aga ka see nähtus mõistetav. arvan, et pea igal ravimil on siiski ka platseebo-efekt (nö. psühholoogiline mõju) ja selle manustamine mõjub tervendavalt eelkõige siis, kui manustaja tõesti väga USUB, et see mõjub.
kuigi sama efekti võime ilmselt saada ka puhast vett juues. Smile
enivei. oluline on siiski alati likvideerida lisaks tagajärjele (haigusele) ka haiguse PÕHJUS. kas pole?
ja siin on ilmselt REIKI väga õigel kohal.

pealegi on reiki hea selle poolest, et on võimalus aidata justnimelt TEISI. neid, kellel vaimujõud nõrgem, kes ise väetid (lapsed, vanurid) või kes hetkel abitus seisus (JUBA haigestunud).

samas muidugi tahaksin siiski ehk hoiatada, et igakord nii äss ka siiski ei maksaks olla, et nikastatud jalaga jooksma minnakse. luumõra siiski kangutades ISE kokku ei kasva, junõu. Smile kui sa nüüd mõistsid, mis ma öelda tahtsin.
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja joosu

samas muidugi tahaksin siiski ehk hoiatada, et igakord nii äss ka siiski ei maksaks olla, et nikastatud jalaga jooksma minnakse. luumõra siiski kangutades ISE kokku ei kasva, junõu. Smile kui sa nüüd mõistsid, mis ma öelda tahtsin.
ma mõistsin juba enneLaugh
Muide ma läksin ükskord pöialuu murruga ujuma(siis ma veel muidugi luumurrust teadnud) Nati valus oli trenni teha aga sai hakkamaLaugh
Vasta
hakkasin selle reiki energiavahendamise süsteemi vastu ikka aina enam huvi tundma. lugesin läbi paar raamatut ja hunniku kõikvõimalikke artikleid ja kirjutisi.
igal juhul vägagi intrigeeriv. eelkõige see, et reikit võib tõesti kasutada nii abivajajate haiguste ravileevenduseks (akadeemilist arstiabi ei peaks siiski eitama) kui ka lihtsalt hea välja loomiseks. näiteks kellegi maharahustamiseks, pinge eemaldamiseks, soojendamiseks, kui keegi külmetab, (kodu)loomade raviks, närtsivate taimede turgutamiseks, jupsivate mehhanismide "parandamiseks" (räägitakse, et toimib), ruumi energetiseerimiseks jne. ja seda kõike ka läbi kaugravi (II aste) või asendussubjektide. igaljuhul abisaanute nimekiri on pikk ja positiivset selles asjas rohkem kui vastupidist.
igal juhul liigun edasi ja võtan asja konkreetselt ka lähiajas praktikas käsile. eks siis tean rääkida rohkem. : )
Vasta
Reikiga on kokkupuude olemas, kuid minu jaoks on see asi jõudnud paraku nii kaugele, et et see inimene , kes nimetas-nimetab ennast õpetajaks - lihtsalt kasutas mind ära ja kõige häbematumal moel - ta tahab veel siiani minust teha oma alluvat.Kuna tal pereelu pole korras, siis ta lihtsalt kogubki-otsibki enda ümber endast nooremaid naisi .Ta loodab et need teda imetleksid ja austasid ja igat tema sõna tõe pähe võtaks.Ta töötleb naisi nii et need oma energiakeskused endale teadmata avavad ja tema saab nii endale enrgiat ja hakkab oma mõtteid naistesse süstima ja kontrollima .
Olge palun ettevaatlikud reiki õpetaja valimisel - uurige , kas tema pereelu on korras, mida räägivad tema õpilased oma reiki-masterist.Kas on õpetajal endal tervis korras.Palun ärge laske endale kaugpühitsusi teha, palun ärge lubage enne inimest pikemalt tundmata hüpnoosi ja muid teraapiaid teha.Selle kõik olen ma ise läbi elanud ja see on minu jaoks üsna kurvalt lõppenud, kuigi proovin nüüd tagasi veepinnale rabeleda, on see savisest ja mustast põhjast raske, kuid hakkama ma proovin saadaSmile
Olge palun ettevaatlikud selles suhtes, kellega te ennast enregianiitide kaudu seote.
Niipalju kui on olemas häid siis samapalju on ka olemas teiste ärakasutajaidSad
Vasta
Reiki kohta ütleks seda, et ülemaailmsed Reiki saatmis süsteemid on juba ammu lõhutud
Asi oli vist selles, et ka Reiki taga oli tegelikult mingi egregor
Reikiga tegejatelt varastati energiat, aga enam ei varastata ja enam ei saa nad ka seda "ühis kogumist" kätte

Sümbolid võivad samuti inimese ära "kodeerida"

Ise igatahes ei soovita teil neid sümboleid kasutada
Vasta
keegi reiki master rääkis mulle hiljuti suhteliselt pika jutu reikist ja ausaltõeldes jutt oli hoopis teine mis raamatutest võiks lugeda. asi on palju lihtsam ja põhiliselt on juttu kaunistatud inimeste jaoks keda see asi üldse ei huvitagi. aga on olemas kohe täitsa reiki foorum mille abil üle mailma käib reiki tervendamine. see on umbes nii et kirjutad foorumisse oma muredest ja reikimasterid saadavad tervendavat energiat. kui seda lugesin oli täitsa unbelievable (võin otsida selle lingi kui kedagi huvitab) ja tõesti ei oskakski eletada kuidas kõik võimalik saab olla.

ise püüan neid reiki punkte järgida
...
- Just täna ära vihasta.
- Just täna ära muretse.
...
sest tõsi ta on et see aitab vaimselt Laugh

on ju õeldut/arvatud et "Jeesus" oli hoopis reikimaster kes ravis inimesi oma kätega.. hmmm:o
Vasta
Selle foorumi lingi võiksid ju küll üles otsida.
Ma olen aru saanud, et tervendamiseks ja energia saatmiseks peab olema pilt. Samas võib olla ka mingi kõvem reiki tegelane, kellele piisab tekstist foorumis.
Vasta
siin see on...
http://www.sharereiki.org/sriforum/

[Teadet on muutnud 26-8-2004 postitaja MissIs]
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Xanto
Asi oli vist selles, et ka Reiki taga oli tegelikult mingi egregor

Loomulikult on!!! Iga isik, kui ta mingeid otsuseid (tegusid) ette võtab, on tegelikult tihti valiku ees: kas ta on valmis kuuluma vastavasse egregorisse ja kas kannab ka vastavad mõjud?

Mina ise ei kibele küll reikiga tegelema. Bleh

Tsitaat:Esialgne postitaja dream
Reikiga on kokkupuude olemas, kuid minu jaoks on see asi jõudnud paraku nii kaugele, et et see inimene , kes nimetas-nimetab ennast õpetajaks - lihtsalt kasutas mind ära ja kõige häbematumal moel - ta tahab veel siiani minust teha oma alluvat.Kuna tal pereelu pole korras, siis ta lihtsalt kogubki-otsibki enda ümber endast nooremaid naisi .Ta loodab et need teda imetleksid ja austasid ja igat tema sõna tõe pähe võtaks.Ta töötleb naisi nii et need oma energiakeskused endale teadmata avavad ja tema saab nii endale enrgiat ja hakkab oma mõtteid naistesse süstima ja kontrollima .
Olge palun ettevaatlikud reiki õpetaja valimisel - uurige , kas tema pereelu on korras, mida räägivad tema õpilased oma reiki-masterist.Kas on õpetajal endal tervis korras.Palun ärge laske endale kaugpühitsusi teha, palun ärge lubage enne inimest pikemalt tundmata hüpnoosi ja muid teraapiaid teha.Selle kõik olen ma ise läbi elanud ja see on minu jaoks üsna kurvalt lõppenud, kuigi proovin nüüd tagasi veepinnale rabeleda, on see savisest ja mustast põhjast raske, kuid hakkama ma proovin saadaSmile
Olge palun ettevaatlikud selles suhtes, kellega te ennast enregianiitide kaudu seote.

Jah, naiste allutamine energeetiliselt on üsna levinud asi. Vahel allutatakse oma primitiivsete ihade rahuldamiseks, vahel ka muudel eesmärkidel.

Tõsi ta on, et vahel tasuks naisterahvastel kriitiliselt läbi mõelda, mida nad teevad, kas ehk on langemas (-nud) allutuse alla, aga enamasti allutatud isik ei suuda kuigi kriitiline olla selliste asjade suhtes. {mar

Motiive on palju - palju. vahel võib olla ka tegemist mõne ususüsteemiga seonduva energeetilise mänguga, ehk ka "normaalse" suhtega, õpetaja - õpilase vahel (väidetavalt mõnel pool saab anda õpetust edasi vaid vastassugupoolele).
Vasta
Ainuke põhjalik eesti keelne reikit tutvustav koht.

http://www.qiforum.info/

Vahest keegi teab veel mõnda head eesti keelset kohta, kus saaks reiki kohta informatsiooni.
Vasta
"Ma olen aru saanud, et tervendamiseks ja energia saatmiseks peab olema pilt. Samas võib olla ka mingi kõvem reiki tegelane, kellele piisab tekstist foorumis."

Vaja on ainult teadmist, et "ohver" on olemas, selle põhjal juba on võimalik üles leida. Kuigi enamasti on lihtsam kontakti saada eluaegse sõbraga kui mõne tundmatu foorumi kasutajaga.
Kuigi selle infoga on kahtlased lood. Kui inimene kurdab foorumis, et tal jalad valutavad ja ravige keegi palun, siis ta paneb ise oma "kontaktandmed" energia kujul sinna üles ? Huvitav, kas on võimalik üldse saada info kellegi haiguse kohta nii, et see oleks ainult see 1 lause "ta on haige" ja mitte midagi muud ? Ma arvan, et isegi kui selle teade edastatakse läbi kõigi 6 miljardi inimese ravitsejani siis liiguvad sellega ikkagi patsiendi kontaktandmed kaasa mille kaudu õige inimene üles leitakse.
See, et ennast tundmatutega ei seo ei pruugi sugugi aidata, sest natukenegi osavamad saavad ikkagi käpa külge kui vaja, hoolimata sellest kas ohver on nõus või mitte.
Info pärineb mõningatest kogemustest.
Vasta
Olen läbinud teinud Reiki I ja II astme kursused. Vastaksin lihtsalt ja oma teadmiste põhjal mõningatele küsimustele ja avaldustele, mis on siin kuidagi pooleldi kindlalt - pooleldi kõhklevalt õhku jäänud:
Reiki kui seksuaalelu rikastaja? - ma ei tea küll mil moel seda niipidi kasutada saaks...
Mingisugused grupeeringud? - see on ilmselt seltskonna oma asi kui tahavad pidevalt grupikogunemisi korraldada.
Kas sellel Reikimeistril kes naisterahvaid ahistas oli ikka nõuetekohane diplom ette näidata? - paraku leidub selliseid inimesi vist igal alal, kuid Reiki ise on siinkohal ilmselt süütu kannataja.
Kas foorumist Reiki ravi saamiseks peab saatma pildi või midagi? - pilti minu andmetel vaja ei ole, kuid niipalju kui mina olen saatnud, peab mul olema inimese nimi ja aadress ka kuhu saadan. Saab ka nii, et "Sellele lonkavale lambale minu ees karjamaal", kuid usun, et inimesele ei saa vist hästi saata aadressile: Tädi Almale Ameerikamaal.
Reikimeister teeb õpilastele mingisuguseid hüpnoosiseansse?- ei ole sellest varem kuulnud ja soovitan tema käest täpselt järele küsida mida ta ikka konkreetselt teeb ja milleks seda vaja on.
"Ülemaailmsed Reiki süsteemid on ammu lõhutud"- olen sellist juttu ka kuulnud jah versioonis, et mitte lõhutud vaid inimestele kasutamiseks suletud ja siis taas avatud. Ei oska kahjuks kommenteerida, kuid kinnitan, et Reiki hetkel liigub.
Reiki on tõsine suund ja elustiil millega "nõrga moraaliga" (ülalt loetud) inimesed ei tuleks kardetavasti kuigi hästi toime.
Vasta
Kas kõik ülal oma arvamust avaldanud inimesed ei tuleks reikiga toime?
Vasta
Ma usun, et toime tuleks tegelikult peaaegu kõik inimesed. Ma ei oska arvata kuidas on lugu tõsiseid vaimseid haigusi põdevate inimestega. Minu postituse viimane lõik e. lause:" Reiki on tõsine suund ja elustiil millega "nõrga moraaliga" (ülalt loetud) inimesed ei tuleks kardetavasti kuigi hästi toime." - oli tegelikult mõeldud vastulausena Rha postituses sisalduvale lausele: "Ma olen alati mõelnud, et see on nõrga moraaliga inimeste ravim."
Minu seisukoht on, et pigem siiski tugevama moraaliga inimeste ravim. Nõrgemad lippavad ennekõike imettegeva tableti järele perearsti kabinetti. Eks ma ise ka vahel.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: dream

See "reiki-õpetaja" pidi allutamiseks kasutama kindlasti mingeid muid võtteid, mitte reikit. Reikienergia on nn kosmiline energia, mida lastakse endast läbi. Protsessis ei kasutata oma tahet, oma energiat - endast ei anta midagi ära. wink
Vasta
Kas selline asi on võimalik .et kui mulle teeb grupp inimesi kaugreikit ja ma ei tunne neist kedagi, (on vene keelne foorum http://angelreiki.ru/forums/index.php?showforum=290) siis keegi kasutab " minu energiat " kuidagi kurjalt ära
Vasta
Reiki on üks süsteeme, kus mitte miskit ei anna 100% tõestada. Igasugu huvitavaid asju seal ikka juhtub. Enda reikipraktikast (1. pühitsus ka sealt) mäletan juhust, kui patsiendi ümber oli juba mitu reikitajat koos, mina asusin nende sekka veidi hiljem. Kuid sel hetkel, mil mina nende sekka asusin, hakkas end väga väsinuna tundma üks ruumis viibinud neiu, kes vaatas asja pealt. Igatahes ta otsustas lahkuda. Võimalik minupoolne vampirism? Kes teab... On olnud ka juhus, mil tuttavale reikit tegin ja too hakkas silme ees värve nägema, kui käed tema kõhu piirkonda asetasin. Ühel korral, mil olin ise patsient, ma hakkasin tundma, et keegi nagu hoiaks mu käsi oma pihkudes, kuigi reikitaja neid ei puudutanud. Juhtumeid, mil patsiendil või reikitajal seksuaalne erutus tekib, on ka olnud. On muide ka mehi, kes seksi nimel ei ütle ära mistahes blufist - ühte sellist kunagi teadsin. Reiki annab ju hea võimaluse naispatsienti üsna häbematult katsudaSmile
Vasta
Olen ise läbinud reiki I kursuse ja ata sellega mässanud, olen seda ka korra edukalt distantsilt saatnudSmile. Võin öelda, et see reikimaster oli siis paras energeetilne huligaan, kes rikkus eetikanõudeid. Olen nõus, et reiki seob märkide abil enda kanali kindlasse egregorsüsteemi. Iseasi millisesse....Mängib kindlasti rolli ka usk sellesse kuhu sa kuulud..
Ja lisaksin ka, et hoolimata sellest, et reikit ei saa kellegi teise vastu kasutada onm ta olemuselt paras energeetiline püss, mis võib otsa ringi keerata ja tulistab oma laengu kanali pihta. Olen näinud reikiinimesi, kel ei lähe hästi. ....
Veelgi enam nõustun eelpool toodud väitega, et osadelt reiki tyypidelt on jõudu võetud, sest nad olid end sidunud mingi kosmilise olendiga. Ma ei lugenud kogu seda postituste massi just kuigi tähelepanelikult hja võib juhtuda, et keegi on selle teooria juba välja pakkunud, aga siit ta tuleb:
Universumis on kõik teatavsti tasakaalus. Kuna reiki on olemuselt universaalen energia ja puhas reiki ei toimi teisele inimesele kahjutegevalt erinevalt mu teisest lemmikust bioenereetikast, siis võib eeldada, et ta pärineb otse ütleme siis jumala energiavarudest, samas vastukaaluks istuvad kuskil teises dimensioonjis õeldad olendid, kes otsustasid siis enda energeetilieseks toitmiseks seda süsteemi jäljendada ja hakkasid siis oma energiavälja reiki pähe "müüma". Pakun et selle nn. kosmoenergeetilise fenomeni tõttu on lahenduse saanud ka duaalsuse seaduspärasus ja reiki tegijate näol liigub ringi siis neid, kes annavad edasi jumalikku tingimusteta armastuse energialaksu ja siis teised tüübid, kes arvavad, et on " õige" reiki egregorsüsteemis ja annavd enda vabal tahtel ja vahendusel edasi siis nende energiavälja. Pärast maksavad sellega, et nn " reikitegija" energiaväljast tehakse nämm nämm
Niipalju jõudu kui vegiteerimiseks vaja, niipalju jööb, ülejäänud pannakse nahka.
Mul jääb üle ainult loota, et kuulun õige reiki egregorsüsteemi.
Ma pole eriti huvitatud sellest, et mingi teises dimensioonis istuv olend minu energeetikat sööks, endalgi jõudu vaja...
Vasta
Oh, mõnus, ma leidsin vana teema, kuhu midagi lisada!

Nendele, kes seda teemat lugedes mõtlema on hakanud, kas üldse on kasulik teha miskit pühitsust, annaksin järgmist nõu:

Konkreetse pühitsemise ajal hüütakse üldjuhul välja jõud, keda teatakse tuntud inglite nime all. Kui te neid ei usalda, siis vahetult enne õpetaja poolset kutsuma hakkamist (muidugi - usinam pühitseja räägib ka protsessis juhtuva enne alustamist läbi, et oleks kindlam tunne...=), lausuge endale mõttes veendunult, et **just teie valitsete täielikult end ja seda, kes ja kui palju teie energiaga seotud on ja kuidas ta teile mõjub. Uskuge, et teie VABA TAHE on võimeline vajadusel ka kogu pühitsuse (ja teie peale pandud sümbolid) täielikult TÜHISTAMA. **

** see toimib ka kõige muu juures siin elus.

Ma olen jõudnud järeldusele, et kui inimene on piisavalt puhas, tõeliselt armastav ja tervendajaks loodud, ei ole iseenesest (st ilma pühitsemata) reikitajaksolemine talle mingil moel keelatud. =) St - pühitsust on vaja neile, kel eneseleidmise- parandamise tee veel Olulisel määral käimas.

Igal juhul on Hästi. Bleh
Vasta
Minu jaoks on reiki - üle reeglistatud. Miks ma nii arvan, omad kogemused. Võibolla on see sellepärast et mida segasem ja keerulisem seda rohkem see inimestes huvi tekitab ja kõik tahavad seda õppida ja sellega tegeleda ja nagu me teame siis viimastel aastatel on inimesed aina rohkem ja rohkem hakanud ennast nn arendama sisemiselt ja populaarsust on kogunud tõesti reiki. Kusjuures ka piibel mainib ära selle et inimesed hakkavad suuresti tegelema müstikaga, ennustamisega ja ravitsemistega. Aga see selleks. Nimelt ma ise tegelen hoburavitsemisega ja meetod mida mina kasutan on "Hands on healing". See on sarnane reikiga, kuna see toimub ka käed peal meetodil aga suur erinevus on neil selles et sellel meetodil puuduvad reeglid nagu seda on reikil. Selleks et ravida käed peal peab sul olema kolm asja. 1. armastust 2. käed mis on energia sillaks ja 3. kõige tähtsam - empaatiavõime. Reiki seda ei eelda, ja kas tõesti kõik kes reikit õpivad suudavad ka õppida empaatiat? Ja ma usun et mis puutub Jeesusesse siis tema ei kasutanud reikit vaid pigem just käed peal ravimist, läbi palve. Seda kasutan ka mina aidates hobuseid ja mul on olnud silmaga nähtavaid koheseid tulemusi. Miks hobuseid, sest hobused on olnud minu kireks ja hobiks juba lapsest peale. Inimesed on liiga komplitseeritud ja mul pole soovi neid aidata, me peame ise enda aitamisega hakkama saama. Hobused on väga tundlikud loomad ja sellisele ravitsemisele nad vastavad koheselt, raskematel juhutdel toimib ravi 3 seansil. Lihtsalt mõni hobune on vaimselt nii katki et ta ei lase endale ligi mind, energeetiliselt ma mõtlen. Ma usun et suudan aidata ka teisi loomi, plaanis on hakata ka proovima seda meetodit koerte ja kasside peal. Olen ise veel suht algaja selles osas ja mul on pikk tee käiia ja õppida. Aga selge on see kui ma ise olen katki ja stressis ei suuda ma ka aidata, siis mul oleks nagu sein ees, millest ma ei saa läbi. Ja kui mul endal on hing haige ei suuda ma ka avada hobuse südame tsakrat, et lasta temast välja kurbus. Tahan öelda et see ei ole õpitav, see anne teisi aidata on meil olemas kõigis. Selleks ei pea läbima kursuseid. Sul kas on see armastus ja tahe aidata, kui on, siis see toimib ja kui ei siis ei aita see paber ka et oled lõpetanud selle ja selle kursuse. See on kõik enesepettus sellisel juhul.
Vasta
Hmm, alexa. Sul on täiesti õigus.
Reiki koha pealt lisaksin, et niipalju, kui ma õpetusi kuulnud-lugenud olen, eeldatakse empaatiat ka. Ja kehtib tõesti sama põhimõte, nagu Sinu kasutataval meetodil, ehk siis - oled ise liimist lahti, tuleb ka oluliselt keerukam töö teise aitamisega...

Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  REIKI varuni 1 2,572 17-01-2007, 13:45
Viimane postitus: Imotep

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne