29-10-2013, 21:38
Ainult mina olengi
|
Radikaalne feminism
|
|
29-10-2013, 21:38
Ainult mina olengi
29-10-2013, 23:08
Radikaalfeminismiga (radical feminism) - Feminism üldiselt seotakse eelkõige kokku radikaalfeminismi mõtte ja poliitikaga ja just radikaalne feminism tõi esile naisliikumise / feminismi teise laine Põhja-Ameerikas ja Euroopas 1960 ja 1970‑ndate aastate algul. See vool rõhutab, et kõik feminismid peaksid tegelema selliste asjadega nagu seksuaalsus, abielu, pere ja vägivald naise suhtes. Radikaalfeminism väidab, et naised on ajalooliselt esimene rõhutud grupp ja rõhujateks on mehed, meeste võimu tuleb teadvustada ja mõista ning kogu sooline korraldus, milles inimesed, asjad ja käitumine jaotatakse maskuliinseks ja feminiinseks, on tingitud sotsiaalsest ülesehitusest ega tugine loomulikele soolistele erinevustele. New Yorgi radikaalfeministide loosung oli eriti iseloomulik - soorollide hävitamine. Radikaalse feminismiga oli tihedalt seotud ka "kõvade naiste terviseliikumine", lesbifeminism, sundheteroseksuaalsus, psühhoanalüütiline feminism jms. Näib, et just USAs on radikaalse äärmusliku feminismi leviku kaudu õnnestunud naeruvääristada kogu feminismi ja kujundada välja eriti negatiivne suhtumine üldse, nii et selle taha takerdus tõsiselt kogu sealne feminism ja koguni naisliikumine. Näib, et just seepärast on USAs ka naiste esindatus kõrgpoliitika tasandil väga madal, parlamendis 13% ja senatis 11% [Norris, lk130, 131].
29-10-2013, 23:18
(29-10-2013, 23:08 )VironShaman Kirjutas: Radikaalfeminismiga (radical feminism) - Feminism üldiselt seotakse eelkõige kokku radikaalfeminismi mõtte ja poliitikaga ja just radikaalne feminism tõi esile naisliikumise / feminismi teise laine Põhja-Ameerikas ja Euroopas 1960 ja 1970‑ndate aastate algul. See vool rõhutab, et kõik feminismid peaksid tegelema selliste asjadega nagu seksuaalsus, abielu, pere ja vägivald naise suhtes. Radikaalfeminism väidab, et naised on ajalooliselt esimene rõhutud grupp ja rõhujateks on mehed, meeste võimu tuleb teadvustada ja mõista ning kogu sooline korraldus, milles inimesed, asjad ja käitumine jaotatakse maskuliinseks ja feminiinseks, on tingitud sotsiaalsest ülesehitusest ega tugine loomulikele soolistele erinevustele. New Yorgi radikaalfeministide loosung oli eriti iseloomulik - soorollide hävitamine. Radikaalse feminismiga oli tihedalt seotud ka "kõvade naiste terviseliikumine", lesbifeminism, sundheteroseksuaalsus, psühhoanalüütiline feminism jms. Näib, et just USAs on radikaalse äärmusliku feminismi leviku kaudu õnnestunud naeruvääristada kogu feminismi ja kujundada välja eriti negatiivne suhtumine üldse, nii et selle taha takerdus tõsiselt kogu sealne feminism ja koguni naisliikumine. Näib, et just seepärast on USAs ka naiste esindatus kõrgpoliitika tasandil väga madal, parlamendis 13% ja senatis 11% [Norris, lk130, 131]. Meenutab ühe indiviidi, kes nimetas ennast eririndeks ja lagastas rahvusvärve, juttu. Võtsid selle temalt?
Enamus naisi pole nii väga huvitatud sellest poliitika kõrgtasandist, kui väga mehed on huvitatud võimust ja iseendast ja omakasust, sellega seoses jäävad naiste huvid kaitsmata ja naised mõnes mõttes väga halba seisu. Selle pärast on kvoodid vajalikud, et naiste huvid saaks paremini kaitstud! Selle ma mõtlesin nüüd oma peaga välja, vb. mõni teine naine või feminist arvab teistmoodi.
30-10-2013, 07:22
Kui naised ei huvitu sellest, siis mis ja miks huvisi vaja kaitsta on?
30-10-2013, 08:57
(29-10-2013, 23:08 )VironShaman Kirjutas: Radikaalfeminismiga (radical feminism) - Feminism üldiselt seotakse eelkõige kokku radikaalfeminismi mõtte ja poliitikaga ja just radikaalne feminism tõi esile naisliikumise / feminismi teise laine Põhja-Ameerikas ja Euroopas 1960 ja 1970‑ndate aastate algul. See vool rõhutab, et kõik feminismid peaksid tegelema selliste asjadega nagu seksuaalsus, abielu, pere ja vägivald naise suhtes. Radikaalfeminism väidab, et naised on ajalooliselt esimene rõhutud grupp ja rõhujateks on mehed, meeste võimu tuleb teadvustada ja mõista ning kogu sooline korraldus, milles inimesed, asjad ja käitumine jaotatakse maskuliinseks ja feminiinseks, on tingitud sotsiaalsest ülesehitusest ega tugine loomulikele soolistele erinevustele. New Yorgi radikaalfeministide loosung oli eriti iseloomulik - soorollide hävitamine. Radikaalse feminismiga oli tihedalt seotud ka "kõvade naiste terviseliikumine", lesbifeminism, sundheteroseksuaalsus, psühhoanalüütiline feminism jms. Näib, et just USAs on radikaalse äärmusliku feminismi leviku kaudu õnnestunud naeruvääristada kogu feminismi ja kujundada välja eriti negatiivne suhtumine üldse, nii et selle taha takerdus tõsiselt kogu sealne feminism ja koguni naisliikumine. Näib, et just seepärast on USAs ka naiste esindatus kõrgpoliitika tasandil väga madal, parlamendis 13% ja senatis 11% [Norris, lk130, 131]. Nii palju kui mina olen lugenud selle teema kohta, siis just USA on radikaalide kõige tugevam kants ja nüüd järjest rohkem EL ja põhjamaad. Näiteks semukeste eksperiment Rootsis. EL oli mingiaeg tagasi arutlusel seadus kus taheti ära keelata kriitika nii juutide kui ka feministide kohta.
30-10-2013, 09:12
Kas kvoodid annavad sulle vastavad omadused saamaks kellekski, kelleks muidu individuaalsete iseloomujoonte ja oskustega ei saaks?
30-10-2013, 09:15
(Seda postitust muudeti viimati: 30-10-2013, 09:38 ja muutjaks oli Marconato.)
(30-10-2013, 09:12 )BleedingOutMyEyes Kirjutas: Kas kvoodid annavad sulle vastavad omadused saamaks kellekski, kelleks muidu individuaalsete iseloomujoonte ja oskustega ei saaks? Mulle meenus üks anekdoot. Lastelt küsitakse, mida nad jõulukingiks tahavad. Kes tahab autot, kes nukku, aga juku tahab tampooni. Õpetaja teeb imestusest suured silmad. Juku selgitab: aga telereklaamist nägin, et sellega saab ujuda, ratsutada ja üldse igasugu vahvaid asju teha! http://www.avoiceformen.com/mens-rights/...e-culture/ Pikk arutlus feministide " vägistamis kultuuri" mõiste jama on. http://www.cafemom.com/group/99198/forum..._Palmatier Küsimus, kes on see naine kes kirjutas selle eelmise lingi teksti. Kommentaarium on päris huvitav.Osad arvavad, et kirjutajat ei ole olemas või siis on mees. Ja üleüldse meeste õiguste aktivistid on naiste vihkajad ja kõik muu BS mis tavaliselt tuleb.
No näete, teie ei saa isegi sellest aru, miks neid vaja kaitsta on või miks neid peksta ei või.
Kodus ka: kui mees ikka väga peksab ja terroriseerib naist, siis naine ei saa selle olukorraga enam üksi hakkama, on vaja välist sekkumist, politsei sekkumist. Naistel on omadusi küll ära hakka ajama. Olukord võimu ümber on liiga agressiivne ja naised hoiavad sellest eemale, aga mehed väga naiste peale mõelda ei taha. See on muidugi hea küsimus poliitikas, et kuidas selekteerida välja need inimesed, kes ka teiste peale mõelda oskavad, mitte ainult oma isiklikke huve ei teosta.
30-10-2013, 11:05
http://www.insufferableintolerance.com/t...ical-fail/
Semukeste sünd? Mingi radikaalide grupp väidab, et sood on patriarhia väljamõeldis ja need tuleks üleüldse kaotada. loos siis tuuakse välja ütlused mis lähevad nende enda teooriaga vastuollu.
30-10-2013, 11:43
(Seda postitust muudeti viimati: 03-11-2013, 10:55 ja muutjaks oli Thorondor.)
(No ühe koha peal oleks pidanud olema kirjas, et soorollid, mitte sood.)
Kui sa viitsiksid selle lõpuni kuulata. Soolised stereotüübid http://www.youtube.com/watch?v=F-ql7NtAZ...detailpage Nad ilmselt mõtlesid midagi sellist, et soorollid on naiste kahjuks.
30-10-2013, 11:46
(30-10-2013, 10:20 )Ellie Kirjutas: No näete, teie ei saa isegi sellest aru, miks neid vaja kaitsta on või miks neid peksta ei või. Politseis töötavad samuti valdavalt mehed. Kahtlen sügavalt, et feminist oskab?
30-10-2013, 12:14
Olgem ausad- päris kehv oleks naine olla, kui sinu enda tahtest olemata ning ise seda palumata sellised sinu eest "võitlevad".. Ses mõttes, et kui sa oled ikkagi iseseisev ja mõtlev inimene (ei ole vahet, kummast soost) ning saad eluga kenasti hakkama, kuid siis ilmuvad kuskilt karjuvad sookaaslased, kes praktiliselt faktideta väidavad, et sa oled sitaks palju kehvem, kui teine sugupool. Saamatu ja saamata (kui siis vaid vägistades), rumal ning on vaja sind kaitsta, küll meie juba teame, kelle eest.
Ameerika marunaiste kohta. Seal ei mõõdeta ülekaalulisust enam mitte kilogrammides vaid kuupmeetrites. No ikka jõhkralt palju on seal ülipakse. Sellisena sa ei leia kergelt, kui üldse omale partnerit. No ja siis ongi probleemiks ja pinnuks silmas need, kes oma välimuse eest hoolt kannavad, liigutavad oma pepsi ning ei vahi päevad läbi seebikaid. Hm, ei või olla. Kuulutame nad lihatükkideks! On ikka värdjad mehed, vaatavad vaid välimust, eks! Kuigi see käib soolises mõttes ka vastupidistes mõõtmetes, ehk vaadatakse ju ka mehi välimuse järgi.. Aga nagu ma enne oma mingises postituses kirjutasin- kui sa ei suuda enda eestki hoolt kanda, mis moodi sa peaks hoolt kandma laste, kodu ja mehe eest (ennetades tähenorimist ja karjumist, mõlemad peavad pere ja kodu eest hoolitsema)? Ning pealegi Ameerikas on edukate ärinaiste kontsentratsioon kõrgem, kui kuskil mujal maailmas, vähemalt nii tundub (ei ole ette näidata ülimalt usaldusväärseid statistilisi tulemusi, panin puusalt, nagu öeldakse). Vaadake kas või rikaste topi..
Mitte halvemini kui shovinist
![]() Politseinik võib mees olla, aga ta peab ikkagi seadusi täitma. Mees ei ole üldse paha olla, kuna teised mehed alati toetavad sinu mõtteavaldusi, et võim peab olema meeste käes! Kas poliitikas läbilöönud naised polegi need "marunaised"? Marianne Mikko näituseks on marunaine või ei ole? Välimus on oluline mehelesaamiseks jah , aga see selleks.
30-10-2013, 12:43
Marunaised on need kes ütlevad, et pane mind kõrgele kohale kuna ma olen naine ja minule peavad olema lõdvemad reeglid kuna ma olen naine. Eesti riigis on naised saanud kõrgele kohale kuna nad on suutnud ennast kehtestada, mitte sellepärast, et ta on naine.
Et siis peavad ikka olema marunaised (mehelikud naised)? Naissõdalased? (Õigete meeste naised?) Need teile ka ei meeldi ju. Võrreldes nüüd meeste ja naiste agressiivsust, kas võim ja õigus peab kuuluma sellele, kes on kõige tugevam või peaks mõned faktorid veel lisama, kõigi huvides?
Naispoliitikuid Eestis kritiseeritakse kõige rohkem (ja väga labaselt) just sellest aspektist, et nad on naised ja millised naised nad siis on...
30-10-2013, 13:12
Tead, Ellie, ma hakkan ka vinguma nüüdsest, sest sa alatasa vägistad mu ajusid...
Mõtle, mõtle, ajud ongi mõtlemiseks! Meestel ka!
Minu meelest on feminismi demoniseerimine ajude vägistamine.
30-10-2013, 13:21
Vägistame siis vastu- mina, marconato jne leiame, et naisi ei tohiks peksta ega vägistada (mehi samuti mitte, vähemalt enamusi mitte). Seega oleme meie ju ka mõnes mõttes feministid või?
30-10-2013, 13:22
(Seda postitust muudeti viimati: 30-10-2013, 13:23 ja muutjaks oli Marconato.)
(30-10-2013, 12:49 )Ellie Kirjutas: Et siis peavad ikka olema marunaised (mehelikud naised)? Naissõdalased? (Õigete meeste naised?) Need teile ka ei meeldi ju. Võrreldes nüüd meeste ja naiste agressiivsust, kas võim ja õigus peab kuuluma sellele, kes on kõige tugevam või peaks mõned faktorid veel lisama, kõigi huvides? Võim ja õigus on alati kuulunud tugevamatele, nii patriarhaalsetes kui matriarhaalsetes ühiskondades. Nii demokraatias kui ka teistes ühiskonnavormides. Nii loomade kui inimeste seas. Ja mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimult tugevaimatele.
No õigustame siis vägivallatsemist?
See meil praegu valesti ongi. Pole seda vaimutugevust enam kuskit võtta kui kirstu kaas pealtpoolt kinni pannakase. (hää kui niigi läits ja kuskil soos ei mädane)
30-10-2013, 13:31
Oeh. Raske kui mitte võimatu
30-10-2013, 13:32
Kvoodid siis!
30-10-2013, 13:54
(30-10-2013, 13:53 )Angervaks Kirjutas:(30-10-2013, 12:49 )Ellie Kirjutas: Naispoliitikuid Eestis kritiseeritakse kõige rohkem (ja väga labaselt) just sellest aspektist, et nad on naised ja millised naised nad siis on... Ma usun, et ta viitas Ligi ja Ansipi sõnavõttudele. |
| Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: |
| 3 külali(st)ne |