Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meditatsioonist
Kes soovib meditatsioonist lugeda tegeliku meditatsiooniõpetaja kirjapandut, võiks lugeda
Meditatsioon: inimese täiuslikkus Jumala rahulduses / Sri Chinmoy

http://ester.nlib.ee/search*est/tmeditat...s&1%2C1%2C

Sellest raamatust saab muuhulgas teada, et nirvana on vaid seisusd, kolmest keskmine (kes on vähemalt kuu aega viibinud nirvanas, oma nime enam ei mäleta).

Kes soovib lähemale jõuda arusaamisele Jumalast ja elust, soovitan Neale Donald Walsch "UUED ILMUTUSED. JUTUAJAMINE JUMALAGA".
...Inimsugu on jõudnud aega, mil tuleb teha oma valikud sellest, mida on meie ette seadnud sündmuste vool ja need, kes neid sündmusi loovad. Me võime kas liikuda edasi, ehitades viimaks koos uut rahu ja harmoonia maailma, mis tugineb uutel uskumustel Jumalast ja elust, või liikuda tagasi, eraldatuna ning vana konfliktide ja ebakõlade maailma pidevalt ümber ehitades. ...

http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?19852

Muudetud: 28-9-05 kell 19:16:00 Imhotep
Vasta
ma arvan et säärane religioonipropaganda sobiks märksa rohkem kuskile mujale... ehk foorum.usk.ee lehele?

Muudetud: 26-9-05 kell 22:57:37 celtic
Vasta
Meditatsioon kui vahend on märgatavalt keerulisem kui meie siinses keskonnas ja oma üliõhukeses kultuurikihis aduda suudame. Selle käsitlemine, mõiste lahtikirjutamine ja juba eri definitsioonide esitamine ületaks selle foorumi ja austatet publikumi taluvuse piiri. Ristiusu meditatiivsed varjundid esinevad kõige selgemalt katoliku usu ajaloolises arengus (erakpühakud, sambapühakud jne.) Luther paraku lõi lihtrahvausu, (au ja kiitus talle) ja talupojal oli adrakure taga muudki teha kui mediteerida.
Meditatsiooni jõust saame kõige parema pildi idamaisest meditatsioonikultuurist. Alates Jaapani lilleseade kunstist (Hekoyaj-meditatsioon) kuni Birma bodhishatva-buddha meditatsioonini. Keda huvitab teema laiemalt siis alustada võiks näiteks http://www.berzinarchives.com/index.html
Mis puutub nirvana:sse siis erinevad idamaised usukoolkonnad kirjeldavad kuni kaheksateist erinevat astet.
Meditatsiooni kui võimsaima inimkonna kasutuses oleva vahendi jõust annab tunnistust kasvõi meie Eestimaa meeste kõrgeaulike bodhisatvate Vend Vahindra ja Ashin Ananda (Karl Tõnisson ja Friedrich Lustig) lugu. (Vend Vahindra on praeguseks kuulutatud pühakuks, talle on kogu maailmas pühendatud kokku 128 templit). Ashin Ananda on siiani Budhha Shwedagoni kõrgeim vaimulik (meie mõistes paavst).
Repliigi korras selline detail, et peale Vend Vahindra hinge lahkumist 1962 aastal Rangoonis, on tema keha siiani elus. Seda on uuritud Prantsuse ja Briti meedikute poolt. Elutegevus on taandunud üliaeglaseks ja keha ei näita mingeid lagunemismärke. Maine keha ootab Budistlike uskumuste kohaselt hinge nirvanast tagasi. Siit ka pühakuks kuulutamine.
Sorry, ebatäpsus Lugupeetud Ashin Ananda lahkus teispoolsusesse 1989 aastal, vabandan.zed

Muudetud: 27-9-05 kell 11:16:05 zed
Vasta
Celtikule: Tee endale selgeks mõisted relgioon ja meditatsioon. Ja veel tee selgeks, kes on Sri Chinmoy. Gurusid sa jah tead, aga seda, et Sri Chinmoy on India joogi (üli-inimene), ülima eneseteostuseni jõudnud Vaimne Õpetaja, kes elab ja töötab a-st 1964 New Yorgis, kus lõi esimese keskuse ühendamaks ida ja lääne kultuuri, seda sa vist küll ei tea. Tema erimeetod on südamejooga, mis juhatab teed, kuidas saada Kõrgema iseendaga ühendusse. Sri Chinmoy omab selgeltnägemise,-kuulmise ja kõiki muid imevõimeid.Nii et miks peaks temast ja meditatsioonist rääkima mingis uskude foorumis?...
Ta on kirjutanud 700 raamatut, maalinud 140 000 müstilist maali ja loonud üle 5000 vaimse laulu. Muuseas, juulis 1994 loodi Viljandis Sri Chinmoy Eesti keskus.
Ja kõigile teistele foorumlastele: Rääkida paranähtustest ja mitte viia neid kokku ida-usunditega, see pole lihtsalt võimalik.
Vasta
hmm... sellest jutust jäi mulje nagu oleks seesamune sri su jumal Laugh
igatahes väga õhinaga kirjutatud.

tean mis on religioon ja mis on meditatsioon.
tean ka seda et "maagilistes" piltides ja lauludes pole miskit maagilist (kui, siis vast nende jaoks kes seda kui ilmaime jälgivad).

südamejoogast oleks küll huvitav rohkem teada saada... kuid ka see pole ainus võimalus Kõrgema Minaga kontakti loomiseks. ütleks vaid niipalju et enamus inimestel polegi seda vaja üldse... küll kõik areng toimib oma rada... kes vajab õppimiseks teiste abi kes aga iseenda abi. sest mis selles elus õpitud see järgmises kerge tulema...
Vasta
Kuna siin paistav olevat piisavalt 2 postiseid teemasid siis ma ei hakka uut tegema ja harrastan oopis offtopicut:
Mitu mina astet meil üldse on siis ? Üldiselt kui ma suhtlen alateadvusega ja "ta" mulle vastab siis mida ma ida usundite mõistes teen ? Ma arvan et läänevärk nimetaks seda iseendaga rääkimiseks või saatanaga suhtlemiseks, kurjad vaimud jne, mis mulle juba eelnimetatud foorum.usk.ees selgeks tehti Laugh
Igastahes, kui ma saan oma alateadvuse/teise mina või millega iganes EDUKALT suhelda siis mis toimub ?! Kui see on kõrgema minani jõudmine siis ma pean küll vist raamatu kirjutama "kuidas saavutada ida-inimeste ponnistuste tulemus poole aastaga". Vabandust nüüd, kui ma kellegi idamaade vms vaateid solvasin jne, terminid ei ole kõige tugevam külg mul nagu näha.
Vasta
njah... seda minagi. mõni harjutab kogu elu.
mõni lihtsalt oskab.
Vasta
Veel arvamusi eelnimetatud oskuse kohta ? Ma siiski kaldun arvama, et seal on mingi konks ja ma ei anna veel välja raamatut: "kuula oma sisemist suurt venda".
celtic mis vastuseid saanud oled alateadvusega suhtlemise käigus ? Ise üritan treenida, et alateadvus mulle hea meelega kenoloto võidunumbreid jagaks Smile
Vasta
irwe...

loto on teatavasti ettearvamatu asi mida isegi tõenäosusteooriaga lahates saab miljoneid erinevaid võimalusi iga nädal.

pigem tuleb oma alateadvus risust puhtaks teha: Link

Muudetud: 28-9-05 kell 19:27:54 celtic
Vasta
Teema hakkab hargnema.

Millistest osistest inimene koosneb? Sellest on kirjutatud vist terve raamatukogu.
Kõige komplekkssem ülevaade on ilmselt Urantia raamatus.

Alateadvuse probleem.
On olemas alateadvus ja on olemas üliteadvus. Teema on mahukas; enamus inimesi ei ole valmis sel teemal informatsiooni vastu võtma.

Meditatsioonis olev inimene saab astuda dialoogi ja tal tekib küsimus, kellega ta suhtleb.
Arvan, et sel inimesel on avanenud võime, mida nimetatakse "sisemine kuulmine". See on üks nn. "imevõimetest". Inimese oma alateadvus tavaliselt "sisemise kuulmise" kaudu ei vasta; samuti ei vasta monaad ehk monitorvaim.
Vastavad kaitseinglid; neid on igal inimesel 2-8, olenevalt inimese arengutasemest (mida arenenum inimene, seda vähem kaitseingleid).
Vastata võib iga vaimolend, kelle poole pöördutakse.
Kõrgemate vaimolenditega tekib suhtlemisprobleem; nemad ei mõista inimkeelt; inimesed ei mõista nende suhtlemisvahendeid. Kontaktis vahetatakse siis energiaid, kui sedagi.
Väga harva suhtleb inimestega Püha Vaim või Tõe Vaim; teeb seda väga lühidalt ja konkreetselt. Kes on seda kogenud, ei unusta seda kunagi. Minuga on seda toimunud ühel korral.
Väga harva võib kuulda Universumi avalikke teateid; see on otsekui raadiosaade. Olen seda kuulnud ühel korral; tegemist oli ca. pooletunnise teadaandega; kahjuks ei oska nendes teadetes kasutatavat keelt.
Vasta
Ja ma arvasin et info on universaalne ja mingi x-asjaga suheldes saame me universaalset infot mis on kõigile arusaadav. Umbes, et saame kellelt iganes informatsiooni, et Tallinna raekojaplatsil on pomm vms, me ei saa mitte lauset mingis x-keeles "fdafdafasdfsda13124erwfasd" vaid saame selle teadmise, et seal on pomm. Vast on võimalik pointist aru saada. Muidugi segadus tekib ikkagi, kui info on mingite tundmatute asjade kohta.
Vasta
Eks see arusaamise probleem on seotud vastuvõtja kui indiviidi mentaalse arengu tasemega.
Mina isiklikult pole mingit häälelist "ei-tea kuskohast" pärinevat infot kuulnud.
Ei eesti, läti ega suahiilikeelset.
Nähtavasti on minu:
1. Mentaalne-hingeline arengutase liiga madal.
2. Või on minu psüühika nii nõrk, et mind säästetakse.
Muidugi valitsev meditsiiniline psühhiaatria ütleb, et kui sarnast infot hakkab järjest tulema, peab tugevamad rohud kirjutama.LaughLaughLaugh (see oli nali, mitte midagi isiklikku!)LaughLaughLaugh

Muudetud: 1-10-05 kell 12:59:03 zed
Vasta
Kellel on avatud kuues meel, on enamasti avatud ka sisemine kuulmine.
Zed´i poolt nimetatud põhjustel on nn. "ülivõimetage" inimestel probleeme, seepärast eelistavad nad vaikida. Seda juba ajastuid.

Meditatsioon ei ole ohutu.
Seepärast soovitatakse meditatsiooniga alustjatel mediteerida vaimse õpetaja juhtimisel.
Sri Chinmoy on üks kõrgemaid planeedil tegutsevaid õpetajaid, kuid mitte ainuke.
Mina ei ole Sri Chinmoy õpilane. Käisin nende Tallinna grupis nendega koos mediteerimas, kuid õpilaste tase ei pakkunud midagi uut. Õpetaja ise on tipptasemel, kuid Eestisse ta ilmselt füüsilisel kujul ei ilmu.
Sri Chinmoy mediteerib koos oma õpilaste gruppidega.
Võtsin kord nägija (sensitiivi) meditatsioonile kaasa. Sri Chinmoy pilt pilgutas ühismeditatsiooni ajal nägijale silma; nägija kohkus üsna ära. Ülejäänutele piirdus sündmus sellega, et ülesriputatud Sri Chinmoy pilt kukkus maha.
Vasta
meditatsioon on suht ohutu... kuid see mida sina ohtylikuks pead Hadzi... on hoopis sisemaailmarännak. üpris sarnane meditatsioonile kuid erineb selle poolest et minnakse veel sügavamale Laugh

ohtlik seetõttu et võib oma sisemaailma kinni jääda ja enam mitte osata välja tulla.
Vasta
Ohtlik on nii rännak sisemaailmakui ka rännak välismaailma.
On näiteks meditatsioonivorm "rännak merepõhja", seda harrastatakse budistlikes kloostrites.
Kui mediteerijaga merepõhjas midagi juhtub, saab mingil moel viga ka tema peenkeha.
Võib mitte päris õigesse kohta tagasi tulla; võib näiteks sattuda paraleel-maailma. Lõpuks saab ikkagi tagasi, kuid segadust on palju.
Vasta
välisilmas on märksa rohkem vaenulikke olendeid kui sinu sisemaailmades. sest enda sees on su enda vaimulooming... väljaspool aga võid saada kotti iga nurga pealt. seega pead täpselt teadma kuhu lähed ja mis seal toimub.
Vasta
Meditatsioon paksendavat ajukoort, nagu nüüd kindlaks tehtud on (link). Aga ajukoor on aju kõikseparem osa (nagu piimalgi), mis inimesest inimese teeb.
Vasta
Neale Donald Walsch ´i kaudu antud UUED ILMUTUSED ( Neale Donald Walsch "UUED ILMUTUSED. JUTUAJAMINE JUMALAGA").

Teile jätan Ma päranduseks need sõnad, teile jätan Ma need annid. Need võivad alatiseks muuta teie maailma.
1. Jumal ei ole kunagi lakanud inimolenditega vahetult suhtlemast. Jumal on suhelnud inimolenditega ja nende kaudu aegade algusest peale. Jumal teeb seda ka tänapäeval.
2. Iga inimolend on niisama eriline kui iga teine inimolend, kes kunagi on elanud, elab praegu või elab kunagi tulevikus. Teie kõik olete sõnumitoojad. Igaüks teist. Te kannate sõnumit elu kohta iga päev. Iga tund. Iga hetk.
3. Mitte üks tee ei vii Jumala juurde otsemini kui mis tahes teine. Mitte ükski religioon ei ole "tõeline religioon", mitte ükski rahvas ei ole "äravalitud rahvas" ja mitte ükski prohvet ei ole "kõige suurem prohvet".
4. Jumal ei vaja midagi. Jumal ei nõua midagi, selleks et olla õnnelik. Jumal ise on õnn. Järelikult ei nõua Jumal universumis kelleltki ega milleltki mitte midagi.
5. Jumal ei ole ainuline Üliolend, kes elab kusagil universumis või väljaspool seda ning kel on inimestega samad emotsionaalsed vajadused ja kes kannatab samade emotsionaalsete tormide käes kui inimesedki. Seda, Milline Jumal On, ei saa mingil moel solvata ega kahjustada, ja järelikult pole tal vajadust taotleda kättemaksu või rakendada karistusi.
6. Köik asjad on Üks Asi. On olemas ainult Üks Asi, ja köik asjad on osa Sellest Ühest Asjast, Mis On.
7. Ei ole olemas seda, mis oleks Öige vöi Väär. On ainul See Mis Toimib ja Mis Ei Toimi, olenevalt sellest, mida te püüate olla, teha või omada.
8. Te ei ole oma keha. See, kes te olete, on piiramatu ja lõputu.
9. Te ei saa surra ja teid ei mõisteta kunagi igavesse needusse.

Need on teemad meditatsiooniks ja mõtluseks.
Vasta
Neale Donald Walsch ´i kaudu antud UUED ILMUTUSED ( Neale Donald Walsch "UUED ILMUTUSED. JUTUAJAMINE JUMALAGA") lk 43.

Neale Donald Walsch: “Nii et Viis Eksiarvamust Jumala Kohta tekitavad kriise, vägivalda, tapmist ja mida veel.”

Jumal: ”Jah. Ilmselge.”

Neale Donald Walsch: “Sa ütlesid ka, et uskumused Elu kohta on need, mis meid eksiteele viivad.”

Jumal: ”Jah.”

Neale Donald Walsch: “Millised need on?”

Jumal: ”Viis Eksiarvamust Elu Kohta, mis tekitavad kriise, vägivalda, tapmist ja sõdu, on järgmised:
1. Inimolendid on üksteisest eraldatud.
2. Ei jätku seda, mis on inimolendite õnneks vajalik.
3. Et saada seda, mida piisavalt ei ole, peavad inimolendid üksteisega võistlema.
4. Mõned inimolendid on paremad kui teised.
5. Inimolenditel on kombeks lahendada kõigist neist eksiarvamustest tekkinud lahkarvamusi üksteist tappes.
Need Viis Eksiarvamust Elu Kohta koos Viie Eksiarvamusega Jumala Kohta kujutavad endast surmatoovat eksitustelitaaniat, mis on loonud ja praeguse hetkeni loob maailma, mis on täis sügavat viha, jõhkrat vägivalda, kohutavaid kaotusi, lohutamatut leina ja lakkamatut terrorit.”

Need on teemad meditatsiooniks ja mõtluseks.
Vasta
Meditatsioonist
STRESSI TEEJUHT
Kuidas saada lahti liigsest pingest?

Koostanud Taimi Elenurm, Anu Kasmel, Anti Kidron, Eha Rüütel, Maria Teiverlaur, Uno Traat
Eesti Tervisekasvatuse Keskus
Tallinn 1997
Mõtlus
Ärkamisest uinumiseni oleme tavaliselt hõivatud meie ümber toimuvast. Kuid on teada, et ühes ja samas olukorras näevad ja märkavad inimesed erinevaid asju, kirjeldavad nähtut üsna erinevalt ning tõlgendavad seda igaüks omamoodi.
Põhjuseks on n.ö. erinev taust ehk sisemaailma eripärad, alates kasvatusest ja koolitusest ning lõpetades praeguse hetke vajadustega, mis määravad, mida me märkame ja tähtsustame ning kuidas sellele reageerime. Oma sisemaailma kihistustele (ihadele, unistustele, väärtustele, mälestustele jms.) pühendame päeva jooksul üsna vähe aega. Ometi moodustavad just need selle prisma, mida läbides ümbritseva tegelikkuse peegeldus kuju muudab, tõlgenduse ja tähenduse saab, isikupäraseks, ainulaadseks ja teistele vähemal või suuremal määral mõistetavaks muutub.
Uinumise hetkel tulvab meist üle päevaga seotud muljete, kujutluste, tunnete ja mõtete voog ning öösel nn. aktiivse, unenägudega une ajal töötleb alateadvus toimunut ning püüab seda seostada sisemaailma kihtide ja kastikestega: valib, mida ja kuidas mäletada ja seletada ning mida unustada ja uuendada.
Tänapäeva kiirustavas maailmas, kus infotulv meid sageli enese alla matta ähvardab, vajaksime ka tööpäeva keskel minuteid, et lihtsalt niisama olla. Mõtluse eesmärk on meelel peatuda ja mõtetel vabalt minna lasta, keskenduda olemisele "siin ja praegu". Selline ümberlülitumine välise maailma tegelikkuselt oma mõttelennu jälgimisele puhastab ja virgutab vaimu, aidates meid igapäevaaskelduste keerisest tagasi elu sügavaima mõtte ja ainukordsuse tunnetamise rajale.
Meditatsiooni on praktiseeritud vähemalt viis tuhat aastat. Viimase sajandi uuringute järgi tervendab mõtlus nii keha kui meeli: suurenevad tähelepanuvõime ja objektiivsus, tõusevad organismi energeetiline tase ja produktiivsus, tasakaalustuvad meeleolu ja enesehinnang, paranevad enesetunne ja loovus.
Kuidas aitab mõtlus stressi leevendada? Esiteks loob see kontakti intuitiivse ja ratsionaalse, mällu talletatu ja praeguste mõtete, järelduste ning kavatsuste vahel. Teiseks lepitab mõtlus konfliktse loomuse vastandusi - aitab kohandada soove võimalustega, tasakaalustada kohusetunde ja iha, tunded ja mõtlemise, ideaalidest unelemise ja tõelisusetaju.
Eesti rahvatraditsioonidest on teada mõtlus õhtueha valgel või küdeva ahju paistel. Kuidas mõtluse seisundisse jõuda?
· Mõtluse algul võta sisse mugav asend sirge seljatoega toolil ning toeta tallad tugevalt vastu maad. Püüa kael ja selg sirged hoida ning hoidu käte ja jalgade ristamisest.
· Lõdvesta lihased.
· Vali keskendumiseks kas mingi väline objekt (oksaraag, värvilaik, vihmapiisk, merepind, tuleleek, õis, pilv) või koonda meel oma hingamise jälgimisele. Vaatle ja jälgi seda nii, nagu näeksid selle vormi, värve, varjundeid, asetust, liikumist jne. elus esmakordselt. Keskendu ja süüvi sellesse 5-10 minuti (kuid mitte üle 20 minuti) ning lase meeltel ilmnevale järgneda ning mõttel vabalt lennata.
· Säilita mõtluse kestel passiivne ning hinnanguteta olek. Mõtluse eelduseks on argipäevaselt "hajusa" ja hüpleva tähelepanu hajumise vältimine. Nõudmata eneselt jäägitut keskendumist, pöördu pehmelt objekti juurde tagasi, kui avastad, et mõte on mujale rändama läinud. Kui saad, istu liikumatult, kuid kui vajad, siis liiguta või siruta end selle aja jooksul mõned korrad.
· Lõpeta mõtlus mõnusa sirutuse ja ringutamise või kerge enesemassaaziga.
Võid selliseid harjutusi harrastada mitu korda päevas ning mitte ainult liikumatult istudes, vaid ka näiteks mõnd igapäevatööd tehes - porgandeid puhastades, põrandaid pestes või midagi meisterdades. Oluline on tegevusele keskendumine ning selle mõne üksikasja nautimine.
Vasta
Meditatsiooni mineku soodustamiseks, aga ka sellest väljatulekuks võib kasutada siit allalaaditavat ajulainete mõjutamise programmi:

http://www.bwgen.com/download.htm

Parim kõrvaklappidega.
Vasta
ei usalda mingit suvalist värki. mine sa tea mis selle taga peituda võib... see tahaks pikemat uurimist et tõestada et tegu on postiivse värgiga. ma võin ka teha mingit musa ja õelda et see mõjutab ajulaineid positiivses suunas, mida iganes..
Vasta
See ei tapa.
Järelikult teeb tugevamaks.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: HadziOgloe
See ei tapa.
Järelikult teeb tugevamaks.
Mul on praegu südamehaigus, mis ei pruugi tappa. Kas see teeb ka tugevamaks?
Ma arvan, et see väide ei ole eriti mõjuv.

Muudetud: 20-11-05 kell 16:27:31 Medavo
Vasta
metavo... iga asi teeb tugevamaks. sinul on südamehaigus... järelikult su elu ei ole ju samasugune nagu teistel kellel pole seda haigust. seega oled ühe kogemuse võrra teistest üle. igas asjas peab nägema positiivsust.
Vasta

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne