•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7(current)
  • 8
  • 9
  • ...
  • 20
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Feminism ja ülisallivus on kogu ühiskonnale hukatuslik
(30-11-2012, 15:52 )Treel Kirjutas: Kas Sa vihjad, et ma olen siis ebanormaalne? No v6ibolla ehk olengi, aga ei leia, et Sina, mind tundmata, v6iksid siin v22rtushinnagutega lajatada.
Ja mis Sul maailmaparandajate vastu on Laugh? L2hen ja teen midagi 2ra ja p22stan paar inimestki, see on siis halb v6i?

ja see, et need kolm isa lapsepuhkusel on, ongi ju feminismi tulemus?!? V6i Sa v2idad, et see on siis nii kohutavalt halb, et isad v2ikeseid lapsi kasvatavad?

Lisaks veel: need naised, kes tahavad kodus istuda ja meestel endale maksta, need ilmselgelt ei tea feminismist mitte midagi, ja see, et nad on natukese rumalad, sealt vajadus neid veidi teisiti m6tlema panna ja neil enda eest v6idelda.

1. Mina ei vihja midagi. Loe parem enda juttu. Naised kes ei ela sinu maailmapildis on rumalad. Kas selline suhtumine on normaalne? Kes meil siin nüüd vihjab ja sildistab?

2. Kui sa võtad siin sõna naiste nimel, siis enne seda tuleb sul saada nõusolek ka nendelt, kelle nimel sa siin "maailma parandad". Mina pole sulle oma nõusolekut andnud ja kohe kindlasti pole seda veel väga suured hulgad naisi teinud.
See, et sa külvad meeste ja naiste vahelist vaenu ning kasutad seal juures sõnastust "naised", on juba kuritahtlik ja vägivaldne. Rääkides naiste nimel püüad sa luua pilti nagu kõik naised mõtleks nagu sina. Ei mõtle ega hakka ka kunagi mõtlema.

Ma suhtun üsna tolerantselt inimestesse ja ka teistmoodi maailmapiltidesse. Kõik on minu silmis seni ok kuni nad räägivad enda eest. Kui nad hakkavad aga vägivaldselt rääkima rahva, inimeste, meeste või naiste nimel läheb asi üle piiri.
Antud juhul ei päästa sa kedagi. Ajad vaid inimesi omavahel tülli ja külvad soolist vaenu. Kõigele lisaks püüad veel oma maailmapilti teistele naistele peale suruda. Lisaks veel. Kui mõni naine, kelle nimel sa väidetavalt siin „maailma päästad“ julgeb sulle vastu midagi öelda, siis hakkad veel sellele ka kõrri kinni.

Enda eest võitle ning päästa palju tahad ja omasuguste eest palu, tee mis tahad. Jäta aga oma mängudest need välja, kes su feminismist midagi kuulda ei taha. Mina olen kindlalt üks paljudest, kes feminismile alla ei kirjuta. Karju palju tahad.
(30-11-2012, 17:19 )Dana Kirjutas:
(30-11-2012, 15:52 )Treel Kirjutas: Kas Sa vihjad, et ma olen siis ebanormaalne? No v6ibolla ehk olengi, aga ei leia, et Sina, mind tundmata, v6iksid siin v22rtushinnagutega lajatada.
Ja mis Sul maailmaparandajate vastu on Laugh? L2hen ja teen midagi 2ra ja p22stan paar inimestki, see on siis halb v6i?

ja see, et need kolm isa lapsepuhkusel on, ongi ju feminismi tulemus?!? V6i Sa v2idad, et see on siis nii kohutavalt halb, et isad v2ikeseid lapsi kasvatavad?

Lisaks veel: need naised, kes tahavad kodus istuda ja meestel endale maksta, need ilmselgelt ei tea feminismist mitte midagi, ja see, et nad on natukese rumalad, sealt vajadus neid veidi teisiti m6tlema panna ja neil enda eest v6idelda.

1. Mina ei vihja midagi. Loe parem enda juttu. Naised kes ei ela sinu maailmapildis on rumalad. Kas selline suhtumine on normaalne? Kes meil siin nüüd vihjab ja sildistab?

2. Kui sa võtad siin sõna naiste nimel, siis enne seda tuleb sul saada nõusolek ka nendelt, kelle nimel sa siin "maailma parandad". Mina pole sulle oma nõusolekut andnud ja kohe kindlasti pole seda veel väga suured hulgad naisi teinud.
See, et sa külvad meeste ja naiste vahelist vaenu ning kasutad seal juures sõnastust "naised", on juba kuritahtlik ja vägivaldne. Rääkides naiste nimel püüad sa luua pilti nagu kõik naised mõtleks nagu sina. Ei mõtle ega hakka ka kunagi mõtlema.

Ma suhtun üsna tolerantselt inimestesse ja ka teistmoodi maailmapiltidesse. Kõik on minu silmis seni ok kuni nad räägivad enda eest. Kui nad hakkavad aga vägivaldselt rääkima rahva, inimeste, meeste või naiste nimel läheb asi üle piiri.
Antud juhul ei päästa sa kedagi. Ajad vaid inimesi omavahel tülli ja külvad soolist vaenu. Kõigele lisaks püüad veel oma maailmapilti teistele naistele peale suruda. Lisaks veel. Kui mõni naine, kelle nimel sa väidetavalt siin „maailma päästad“ julgeb sulle vastu midagi öelda, siis hakkad veel sellele ka kõrri kinni.

Enda eest võitle ning päästa palju tahad ja omasuguste eest palu, tee mis tahad. Jäta aga oma mängudest need välja, kes su feminismist midagi kuulda ei taha. Mina olen kindlalt üks paljudest, kes feminismile alla ei kirjuta. Karju palju tahad.

No ma kyll pole mingisugust sugudevahelist vaenu 6hutanud. Sa ikka ei saa yle ega ymber feminismi rahvateaduse definitsioonist.
Ja kui Sinul k6ik h2sti on ja Sina pole represseeritud, siis pigistame aga silma kinni nende naiste ees, kes elavad hirmu all ja ise ei julge v6idelda?
Ja tead, ma polnud kah syndinud feminist, aga kui asja uurima hakkasin ja elus natuke kogemust sain, siis minu kui naise jaoks ei ole muud v6imalust, kui feminist olla.
See ei t2henda, et ma mehi vihkan! (viide rahvateaduslikule definitsioonile). Ja ma pole ka homoseksuaalne (viide radikaalsetele feministidele, kes v2idavad, et heteroseksuaalne suhe on oma olemuses repressiivne).
Aga see, et minu elu hetkel ykski mees ei hirmuta (va m6ned s6jardid), ei t2henda see, et teised naised kah nii elavad. Minu vaimne valul2vi ei luba eba6iglust pealt vaadata. Kui Sinul lubab, siis OK, j2tame asja sinnapaika.
Hehee, mulle tundub, et feminismi vastu võideldakse hoopis ägedamalt, kui feminism üldse millegi/kellegi eest võitleb.
Umbes, et feministlike vaadetega inimene avaldab oma arvamust ja siis hakkab kohe karjumine, et: "Ära suru meile oma feminismi peale! Ära räägi meie/kõigi naiste eest!" For fuck sake, iga inimene avaldab ju alati vaid o m a arvamust. Keegi ei saa teie eest valikuid teha ega teie elu elada.

Ausalt, ma ei kavatsegi öelda, et ma olen feminist, kuna seda sõna kasutatakse negatiivse varjundiga sildistamiseks. Ma olen naine, kes usub, et iga inimene, olgu ta siis mees või naine, vastutab ise oma elu eest ja tema ees ei tohiks teha valikuid ei üksikud fanaatikud ega tohiks talle pähe istuda ka ühiskond. Sest keegi meist ei ole päris "normaalne". Pigem paranormaalne wink
Sinu põhiline argument, et naised ei saa tööle minna ja mehed ei kasvata võrdselt naistega lapsi. Võta meie riigi seadusandlus lahti ja kopeeri mulle need punktid siia mis keelavad naistel töötamist või meestel laste kasvatamise kohustuse ära võtavad.

Millel vastu sa siin karjud? Kusagil on mingid mehed, kes ei lase naisi tööle ja ei taha lapsi kasvatada. Vot võta see sama energia, mille sa siis raiskad ja mine sinna asju klaarima. Mine räägi neile meestele ja naistele oma juttu.

Kordan veel. Ma ei kirjuta sinu feminismijurale alla ja nii jääb. Seega, ära võta naiste nimel sõna, sest mina olen ka naine ja minu nimel sellist lolli juttu pole mõtet ajada.

Dana: "Mina ei tea küll ühtki kassi keda oleks kuskil piinatud! Ärge ajage oma jura, et kusagil loomi piinatakse! Seda pole olemas, sest minu tutvusringkonnas on kõik korralikud inimesed. Ja tegelikult, mõned kassid on isegi piinamisega rahul. Vaadake Indias viskuvad (mitte ei visata) nad tuleriidale, kui nende omanik kooleb (ja neid ei ole sajandeid niimoodi tegema õpetatud, oh ei). Nii et mina teie loomakaitseaktile alla ei kirjuta, sest see on täielik jura!"
Küsimus.
Kui 10 aastan põnn kassi piinab, kas siis tuleb teha järeldus, et kõiki kasse peab 10 aastaste põnnide eest kaitsma?
Äkki tegeleks pigem agresiivsete põnnidega, kes loomi piinavad, mitte ei vehiks rusikatega kõigi samas vanuses põnnide poole.

PS. Mis Indiasse puutub, siis ma olen seal kandis väga pikka aega olnud ja õppisin seal ühe asja kohe päris selgeks. Kõige suuremad kurjategijad on need läänemaailma inimesed, kes sinna sisse marsivad. Kuid see on juba pikem jutt ja hoopis muu teema. Nii, et las ta olla.
(30-11-2012, 18:02 )Dana Kirjutas: Küsimus.
Kui 10 aastan põnn kassi piinab, kas siis tuleb teha järeldus, et kõiki kasse peab 10 aastaste põnnide eest kaitsma?
Äkki tegeleks pigem agresiivsete põnnidega, kes loomi piinavad, mitte ei vehiks rusikatega kõigi samas vanuses põnnide poole.

Mitte keegi pole siin rusikatega vehkinud. Ei otseselt ega kaudselt. Lihtsalt inimene arvas, et loomi tuleb kaitsta vägivalla eest, ja kuna teemaks oli, et "Loomakaitse ja ülisallivus on kogu ühiskonnale hukatuslik" siis avaldas ta lihtsalt oma arvamust. Siin pole ühtki loomakaitsjat, kelle näol oleks tegemist fanaatikuga, kõik on üsna mõistlikud inimesed. Ja mitte keegi pole avaldanud arvamust, et kõik loomapidajad on värdjad, vaid et mõned värdjad peaksid saama oma palga. Millegipärast asuti siin kohe vägivallatsejate poolele, ainult sellepärast, et enamustel on kodus mõni ....kiisu. Kõik arvasid miskipärast et neist endist käib jutt.
(30-11-2012, 17:18 )Treel Kirjutas: Mingisugust yrgset ehitust ei ole olemas. See mehe-naise erinevuste idee on suuresti sotsiaalne konstruktsioon.
Kui ader leiutati, hakkasid naised atrama ja seega t6id toidu koju ja olid yhiskonnas suurema v22rtusega. Juba siis olid need yhiskondlikud normid, nii et 2ra tule r22kima, et anatoomia on Su saatus, palun.

Miks naised räägivad bioloogilisest kellast ja selle tiksumisest? Miks 90% naisi hakkab kummaliselt käituma kui vaatevälja tekib imik? Misasi on emainstinkt? Miks meestel on vajadus kaitsta? Millest tuleb vajadus midagi püüda- olgu need kalad, loomad, naised või raha?
Adradtöö enne traktorit oli füüsiliselt raske ja normaaltingimustes ei teinud seda kunagi naised.

(30-11-2012, 17:18 )Treel Kirjutas: Ja kui Sinul k6ik h2sti on ja Sina pole represseeritud, siis pigistame aga silma kinni nende naiste ees, kes elavad hirmu all ja ise ei julge v6idelda?

Kas sa räägid jälle võõrastest kultuuridest?

(30-11-2012, 17:53 )zen faran Kirjutas: Jutt kassidest

See on sama meelevalde võrdlus kui vaadelda ööklubi lihaturuna. Seda võib muidugi teha soovikorral.

(30-11-2012, 18:07 )Pesukäru Kirjutas:
(30-11-2012, 17:53 )zen faran Kirjutas: Jutt kassidest

See on sama meelevalde võrdlus kui vaadelda ööklubi lihaturuna. Seda võib muidugi teha soovikorral.

Sinu arvamus on minu meelest meelevaldne. Laugh
(30-11-2012, 18:07 )zen faran Kirjutas: Millegipärast asuti siin kohe vägivallatsejate poolele, ainult sellepärast, et enamustel on kodus mõni ....kiisu. Kõik arvasid miskipärast et neist endist käib jutt.

Kes astus vägivallatsejate poolele. Kas sõna mees on sõna vägivald sünonüüm?

Feminism on tobe, sest meie ühiskonnas valib iga mees ja naine ise oma kaaslase. Koos tehakse ka otsused, milline on nende perekultuur. Keegi ei tule mulle ettekirjutusi tegema kuidas ma oma pereelu elan. Selle lepin mina oma mehega kokku, mitte ei tule feministid ütlema, kes meil kodus milliseid töid ja kas üldse midagi teevad.
Feministid võiks seadusandlusega tutvuda enne, kui kukuvad praalima. Meil on mehed ja naised niigi võrdsed! Mida nad veel tahavad?

Meestel on samuti "bioloogiline" kell, instinktid lapse kasvatamisel ja soov lapsi saada...

siin kirjeldatakse inglise keelest, kuidas atrajatest naised on Eritreas perekonnapeadeks saanud Eritrea

ja siin neoliitikumi atravast naisest
neoliitukum

PS, m6lemad lingid inglisekeelsed.

Ja Dana, kas inimesed Sinu arust elavadki seadusandluse j2gi? Huvitav vaatenurk...
(30-11-2012, 17:18 )Treel Kirjutas: Mingisugust yrgset ehitust ei ole olemas. See mehe-naise erinevuste idee on suuresti sotsiaalne konstruktsioon.
Kui ader leiutati, hakkasid naised atrama ja seega t6id toidu koju ja olid yhiskonnas suurema v22rtusega. Juba siis olid need yhiskondlikud normid, nii et 2ra tule r22kima, et anatoomia on Su saatus, palun.

See ürgne ehitus on olemas ja meisse kõigisse geeni tasemel sees ja raudselt.
Tänapäeva peesse keeratud ühiskond mis elab mürkide manustamisest toitumise
sildi all on see mis selle tasakaalu rikkunud. Pluss veel mõnede kliki poliitikute ja
nende käskijate pidev propaganda mis tänu neile mürkidele võimendub.

See, et läbi aegade on mehed teinud "naiste töid" ja naised teinud "meeste töid"
näitab selgelt, et kõik on korras. Kui ON VAJA siis tehakse seda mida hetkel vaja
enda, pere ja rassi ellujäämise nimel. See aga EI tähenda seda, et puudub see ürgne
kord mis jagab üldplaanis kohustused meeste ja naiste vahel - nagu siin korduvalt
öeldud - naised on koduhoidjad lastekasvatajad ja mehed on nende kaitsjad varustajad.

Treel - seadusandlus peegeldab asjade tegelikku olukorda. Ta pole küll alati vaba mõnede
poliitilistest või sotsioloogilistest ambitsioonidest, kuid seadusandlus on sisuliselt meie see
osa mida oleme inimesena arendanud varajasest ajaloost peale. Alguses olid kogukonna
kirjutamata reeglid. Siis tuli Hammurabbi koodeks, siis Rooma õigus jne. Kõik need olid
lihtsalt igapäevased reeglid mis kirja pandud, et üha suurenev inikogum saaks lihtsamatl elust
aru ja ei peaks iga väikese asja pärast šhamaani või nõia juurde minema. Seega elavadki
inimesed seadusandluse järgi ja seda ilma probleemideta kuni see seadusandlus on LOOGILINE
ja terviku huve arvestav. Erandid on alati hakkama saanud ja saavad ka edaspidi. Mis alati
ei tähenda, et nad olema peaksid. Kui erandeid saab palju siis nad muudavad kogukonna ruumi
kui nende pakutud erandlikkus parendab kogukonna üldist olukorda. Kui aga nende erandlikkus
halvendab kogukonna toimetulekut siis need erandid "süüakse välja" ja nad jäävad peidetud
marginaalseks vähemuseks.

Eritrea näite toomine aga näitab sinu mitte asjadega kursis olemist. Seal künnavad naised aga
peamiselt sellel põhjusel, et seal piirkonnas on olnud etnilised ja usulised konfliktid möllanud nii
umbes viimased 100 aasta. See on viinud selleni, et seal on möllanud näljahädad ja muud mured.
Mehed istvad automaatidega põõsastes ja "kütivad" vaenlase mehi. Kuna põllumehi pole siis on
seal naised adra ette ja taha pandud. Ei pea seda nromaalseks aga sealsed kogukonnad peavad
muutused ISE esile kutsuma ja need läbi viima.
(30-11-2012, 18:14 )Dana Kirjutas: Kes astus vägivallatsejate poolele. Kas sõna mees on sõna vägivald sünonüüm?

Sina ise asusid just vägivallatsejate poolele oma järgneva lausega:
Tsitaat:Feminism on tobe, sest meie ühiskonnas valib iga mees ja naine ise oma kaaslase. Koos tehakse ka otsused, milline on nende perekultuur.

See tähendab, et kui naaber näeb ja kuuleb kuidas mõni mees oma naist (ja lapsi?) peksab, siis ei pea ta sekkuma...Ja politseid ka pole mõtet kutsuda... Sest nende perekultuur on lihtsalt selline...

Tsitaat:Keegi ei tule mulle ettekirjutusi tegema kuidas ma oma pereelu elan. Selle lepin mina oma mehega kokku, mitte ei tule feministid ütlema, kes meil kodus milliseid töid ja kas üldse midagi teevad.

Väga hea, aga milles siis probleem?

(30-11-2012, 18:15 )Treel Kirjutas: Ja Dana, kas inimesed Sinu arust elavadki seadusandluse j2gi? Huvitav vaatenurk...

Siis mine politseinikuks või kohtunikuks, ning jälgi, et inimesed seadustest kinni peaks. Kuid selle kõige juures selline kallutatus pole hea toon, sest feministist politseinik läheb peretüli lahendama eelarvamusega, et kindlasti on mees süüdi.

(30-11-2012, 18:22 )zen faran Kirjutas: See tähendab, et kui naaber näeb ja kuuleb kuidas mõni mees oma naist (ja lapsi?) peksab, siis ei pea ta sekkuma...Ja politseid ka pole mõtet kutsuda... Sest nende perekultuur on lihtsalt selline...

Kordan küsimust.
Kas mees on sõna vägivald sünonüüm?

Me teeme seda, mida me oma soost lähtuvalt kõige paremini oskame teha. Oleme väikerahvas, ning me pole nii
rikkad, et siin võõraste "nõudepõhiste" eksperimentidega oma elujõudu raisata.
Vahet siin pole, räägib naine v. mees, arukat teksti hinnatakse alati.
Dana`ga nõus.
Tsitaat:Siis mine politseinikuks või kohtunikuks, ning jälgi, et inimesed seadustest kinni peaks. Kuid selle kõige juures selline kallutatus pole hea toon, sest feministist politseinik läheb peretüli lahendama eelarvamusega, et kindlasti on mees süüdi.
?
jah, et kohe ongi selline mustvalge arusaam inimestel? Et feminist teab, et mees on syydi ja antifeminist ytleb, et naine on syydi?
V6i veel hullem, naine n22gutas nii palju ja kasutas mehe suhtes "vaimset" v2givalda, nii et siis v6ib mees tou 2ra panna kyll.

Sa vist pole ikka yldse lugenud mida ma kirjutanud olen. Feministid ei vihka mehi, ka pole nad mingi omaette liik, kellel professionaalsus ja ratsionaalne m6tlemisv6ime puudub.

Minu meelest on masendav, et inimesed ei saa aru, kuidas nendega manipuleeritakse. Läbi ajakirjanduse puhutakse mingi teema suureks, leitakse mõni fanaatik ja tuuakse näiteks äärmus ning enne kui arugi saadakse võitlevad inimesed juba kõige vastu, mis selle sildi alla on koondatud. Dana räägib siin inimeste tülliajamisest, ise aru saamata et ta on üks neist, kes on juba tülli aetud. Kogu see teema on üks teineteise materdamine.
Aga ma olen jumala kindel, et keegi teist ei jätaks tegelikult sekkumata, kui näeks füüsilist või vaimselt vägivalda, olgu siis mehe, naise, lapse või looma vastu. Tahaks vähemalt loota...
Feminist ei tea kes on süüdi - ta EELDAB, et mees on süüdi ja lähtub sellest.

*

ZenFaran - ma pean sind kurvastama - tegelikult jätame me sekkumata KOGU aeg.
Põhjus on lihtne - tänu teatud isikute sihikindlale tegevusele on muidu nii loogiline
seadusandlus keeratud peapeale. Abistaja saab ise peksa ja satub kohtualla kuna
seal väidetakse, et tema asi ei olnud üldse sekkuda. Olen osalenud mitmel koolitusel
kus esinenud politseiametnik (ja ka näiteks päästeametnik) on otseselt selle välja
öelnud - kodaniku asi EI LE Sekkuda vaid teavitada "vastavaid instantse" sellest mida
ta näeb ja kahtlaseks peab. Juhul kui isik aga sekkub ja situatsioon lõppeb "kurvalt"
siis saab ja EV ka ON sellist kodanikku süüdistatud kui kuriteole kaasaaitamises.

See aga tähendab, et paljud ei sekku. Rääkimata võõrastest - isegi OMA perekond ei
sekku, et mitte sattuda riigivõimu hammasrataste vahele. Kellele on see kasulik?
Loe oma postitused ise läbi. Muud sa korda kui seda, et mehed peksavad, mehed ahistavad, mehed ei kasvata lapsi, mehed ei lase tööle. Sina vaeseke võitled kogu maailma naiste eest, seest need rumalad ei näe seda kuidas mehed neid ära kasutavad.

zen faran. Sa põhimõtteliselt hiilid küsimusest kõrvale? Kas mees on sõna vägivald sünonüüm?

(30-11-2012, 18:33 )zen faran Kirjutas: Minu meelest on masendav, et inimesed ei saa aru, kuidas nendega manipuleeritakse. Läbi ajakirjanduse puhutakse mingi teema suureks, leitakse mõni fanaatik ja tuuakse näiteks äärmus ning enne kui arugi saadakse võitlevad inimesed juba kõige vastu, mis selle sildi alla on koondatud. Dana räägib siin inimeste tülliajamisest, ise aru saamata et ta on üks neist, kes on juba tülli aetud. Kogu see teema on üks teineteise materdamine.
Aga ma olen jumala kindel, et keegi teist ei jätaks tegelikult sekkumata, kui näeks füüsilist või vaimselt vägivalda, olgu siis mehe, naise, lapse või looma vastu. Tahaks vähemalt loota...

Ma kah v2ga loodan, ja veel loodan, et lisaks eestlaste vastu toime pandud fyysilisele v2givallale, sekkuksime ka mitte-eestlaste kallal toime pandud fyysilise v2givalla puhul.
Aga ma olen ju suur maailmaparandaja, mida mina ka tean Laugh
Huvi pärast küsiks siinsetelt naisõiguslastelt- mitu last teil on?
(30-11-2012, 18:41 )BleedingOutMyEyes Kirjutas: Huvi pärast küsiks siinsetelt naisõiguslastelt- mitu last teil on?

Ja mis see siis siia puutub?

(30-11-2012, 18:15 )Treel Kirjutas: Meestel on samuti "bioloogiline" kell, instinktid lapse kasvatamisel ja soov lapsi saada...

Küsimus ei olnud ju selles kas mehed järglasi tahavad, vaid sa väitsid, et need palju räägitud erinevused on nö. õpetatud mitte "kodeeritud".

(30-11-2012, 18:15 )Treel Kirjutas: siin kirjeldatakse inglise keelest, kuidas atrajatest naised on Eritreas perekonnapeadeks saanud
ja siin neoliitikumi atravast naisest

Mina rääkisin normaaltingimustest, mitte elust peale sõda. Nõuka-aja alguses olid ka naised kraanajuhid ja mehhanisaatorid kui polnud mehi võtta kusagilt.
Neoliitikumi jutu lugesin diagonaalis läbi. Ei näinud seal mainitud naisi atradega, küll aga tegelesid nad tänapäevases mõistes aiatöödega. Kui seal kusagil vastupidist väideti, siis võid mulle ka näidata.

(30-11-2012, 18:51 )Treel Kirjutas:
(30-11-2012, 18:41 )BleedingOutMyEyes Kirjutas: Huvi pärast küsiks siinsetelt naisõiguslastelt- mitu last teil on?

Ja mis see siis siia puutub?
Tahtsid lajatada, et kui lapsed synnivad, siis muutub feminist antifeministiks?
Kahjuks pean Sulle pettumuse valmistama: sest see kohe kindlasti pole nii.

Lihtsast vastusest oleks piisanud, aga kuna sa vist tajud kõike kui rünnet naiste vastu, sügavamale mõtlemata, siis ajasid jällegi asja äärmusesse.
(30-11-2012, 18:35 )Dana Kirjutas: zen faran. Sa põhimõtteliselt hiilid küsimusest kõrvale? Kas mees on sõna vägivald sünonüüm?

Ei hiili ma kuhugi, olin lihtsalt netist väljas vahepeal. Ja ei vastanud algul, kuna su küsimus tundus selline retooriline, nagu sa üritaksid mulle oma arvamust minust pähe määrida.

Vastus on:
Loomulikult ei ole mees ja vägivald sünonüümid. Minu meelest.
Ma ei tuleks isegi selle peale, et nii võiks olla.

Aga ma näen ohtu selles, et feminismist on tehtud mingi koll (kuigi feminismis on esindatud ka naistevastase vägivalla mittetolereerimine) ja seetõttu ei pruugita sekkuda ka siis kui on vaja, sest "see oleks ilge feministlik akt".

Ja ma rõhutan veelkord, et nagu pole mingit tüüpilist kristlast, pole tegelikult ka tüüpilist feminismi. Feminism on ideoloogia, mida igaüks mõtestab lahti oma vaatevinklist lähtuvalt. Kui ma siit vaidluserägastikust loen välja, et meestele iseloomustab feminism (ilmselt ajalehtede ässitusel) enam-vähem mingeid meesnaisi, kellel on soov neid nende naistega tülli ajada, perekonnad lagundada ja neile rämedalt igal pool (k.a tööl) pähe istuda, siis minu jaoks koondub sõna "feminism" alla pigem naiste õigus valikuvabadusele (ja ka üldse aru saamine oma valikutest, sest terrori all aastaid elanud inimesed ei saa tihti enam üldse aru, et võiks ka teistmoodi), normaalsele palgale ja mitte kellegi sunniviisilist kulbi või mähkmete juurest ära tirimist. Ja ma ei taha, et ükski naisepeksja saaks kunagi õigustada oma tegu sellega, et niisugused ongi traditsioonilised soorollid ning et teised ärgu mölisegu, kuna nad ei tunne nende peredünaamikat.

Ja et mehed ei tunneks ennast mingil moel kõrvalejäetuna, siis loomulikult tuleks juhtida tähelepanu ka meeste vastasele vägivallale, aga sellest ei tea ma lihtsalt täpsemalt rääkida, sest ma ei ole mees.
Nii et mehed, palun rääkige, tehke oma liikumine, sest keegi teine ei oska teie probleemidest rääkida nii hästi, nagu te ise.

(30-11-2012, 20:02 )zen faran Kirjutas: Kui ma siit vaidluserägastikust loen välja, et meestele iseloomustab feminism (ilmselt ajalehtede ässitusel) enam-vähem mingeid meesnaisi, kellel on soov neid nende naistega tülli ajada, perekonnad lagundada ja neile rämedalt igal pool (k.a tööl) pähe istuda, siis minu jaoks koondub sõna "feminism" alla pigem naiste õigus valikuvabadusele (ja ka üldse aru saamine oma valikutest, sest terrori all aastaid elanud inimesed ei saa tihti enam üldse aru, et võiks ka teistmoodi), normaalsele palgale ja mitte kellegi sunniviisilist kulbi või mähkmete juurest ära tirimist. Ja ma ei taha, et ükski naisepeksja saaks kunagi õigustada oma tegu sellega, et niisugused ongi traditsioonilised soorollid ning et teised ärgu mölisegu, kuna nad ei tunne nende peredünaamikat.

Missuguseid valiku vabadusi on piiratud? Eestis on põhiseaduses mõlemad sugupooled võrdsed. Kõigil on kohustus koolis käia põhikooli lõpuni, kõik saavad valimas käia, kõik võivad teha mis iganes tööd nad soovivad, lahkuda millal soovivad, tulla millal soovivad, kasvatada lapsi milal soovivad.
Võiks juba jätta selle jutu nagu meestel oleks mingi vajadus naisi peksta. Ma ei tunne kõiki maailma tavasid, aga arvatavasti ilma põhjuseta ei luba ükski usk või traditsioon naist lüüa. Kui see nii ongi kellelgi, siis on see mingi konkreetne juhtum ja põhjus. Ja ikka veel pole keegi vastanud kuidas feminism seda ära peaks hoidma. Või on feminismi asi lihtsalt kaagutada kui halb see on?

(30-11-2012, 20:02 )zen faran Kirjutas: Nii et mehed, palun rääkige, tehke oma liikumine, sest keegi teine ei oska teie probleemidest rääkida nii hästi, nagu te ise.

Zürich-i kantonis on väidetavalt olemas selline asi.

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7(current)
  • 8
  • 9
  • ...
  • 20
  • Järgmine 

Alamfoorumi hüpe: