Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sütel kõndimine
Sütel kõndimine on üks huvitavamaid, samas inimest üsnagi proovile panevaid tegevusi. Peas hakkavad kummitama mõtted - kas ma, suudan, kas ma olen selleks valmis jne. Just nagu ekstreemspordigagi.

Sütel kõndimise puhul on huvitav asjaolu, et mõned seda suudavad - mõned mitte. Ja mitte ükski arst pole suutnud veel tuvastada, miks see on nii.

Ise pakun, et tegemist on mingisuguse hingeseisundiga, kus keha , tahe ja hind on ühes.. ehk siis inimene peaks olema kõigeks võimeline..pakun, et siin ei ole asi nii, et tahan ja teen. Ise pole veel proovinud, kuid kunagi tulevikus - eks näeb.

Mida teie asjast arvate? On keegi suutnud sütetel kõndida ?
Vasta
Pole proovind aga usun et saaksin hakkama.
Ma arvan, et see on harjutamise asi. Pange tähele kui kiiresti algajad sütel kõnnivad ja kui aeglaselt kogenenud. Algajatel võib sageli ville jne. ka esineda. Ma joon näiteks hetkel köha tõttu teed, enamustele tundub see kindlasti leige aga mulle kuum(joon soojendatud vedelikku ~1 kord aastas kui olen haige). Ka koolis ma tavaliselt teed ei joo, sest mul on söök selle aja peale ammu söödud kui tee temp. on minujaoks talutav.
Ma arvan, et sütel kõndimine on nagu teejoominegi harjutamise ja harjumise asi.
Vasta
Offtopic: allkirja ehtivad jooned on mugavalt roheliseks muutunud Smile

Ontopic: Olen rha-ga nõus, arvan, et see on suhteliselt harjumise asi. Iseenesest arvan, et kogenud sütelkõndija tallad erinevad oluliselt näiteks minu omast, nii naha kui ka närvistruktuuri poolest. Muidugi, kui asjale läheneda salapäraselt, siis olen nõus ka väitega, et tegemist on mingi hingeseisundiga. Näiteks teada on ju mingite suguharude rituaalid, kus inimesed transis olles teevad kõiksugu segadusi, saavad madudelt hammustada jne ja märkimisväärne on see, et neil on nagu immuunsus selle suhtes.
Vasta
kindlasti on kogenud sütelkõndija tallad immuunsemad kuumusele, aga ma arvan, et on tegu oma enese mõistusest võitu saamisega, sest su mõistus ütleb sulle see kõrvetab ja on jube valus. Kui suudad oma mõtte pöörata vastupidiseks sellele ja tõesti usud kah seda siis on kinldlasti asi valutum
Vasta
see sütel käimine pole üldse kohutav tegelikult.. kui sa ühekohapeal paigale ei jää ei tunne peaaegu midagi.. räägitakse küll et see tugevdab vaimu ja kindlasti teebki seda kuna sa tead et 1 asi jälle juures mida sa oled suutnud teha aga mingi nipiga sütelkäimine kahjustab immuunsus-energeetilist-kihti nii et oled mõneks ajaks avatud haigustele nagu mina olen aru saanud..
eneseületus asi jällegi .. siis avastad et ega ei tunne mitte midagi :o
Vasta
mäletan,ükskord tuli telekast dokfilm, kus teadlane uuris,kuidas on see võimalik, sütel kõndida. ta katsedas seda ise, luged sütel käimise ajal raamatud,et tähelepanu sellelt kõrvale juhtuda ja see tal õnnestus,kõndis sütel ilma jalgu põletamata...
Vasta
Ma ei usu, et siin siiski tähelepanuga midagi pistmist on. Ma usun seda, et kui su tähelepanu on koondunud kuhugi mujale, siis sa ei pruugi valu tunda. See on aga kahtlane, et kuum süsi su jalgu ei kõrveta. See on midagi, mida ei saa vaimuseisundiga seostada.
Kõiksugu valutunnetusi ja aistinguid saab mõtlemisega muuta, kuid naha kõrbemist juba "ära" ei mõtle.
Vasta
et sa haiget ei saa või ei tunne seda, sellepeale tuleb mul meelde, midagi bioloogias õpitud, et ma ei teagi, mis asi see on, kas mingi haigus või väärareng või mis iganes, igatahes, et see vastav isik valu ei tunne kunagi....ma ei mäleta täpselt enam sellest, aga et jah, kui sul näiteks käsi või jalg ära lõigatakse, siis see vastav isiksus seda ei tunne, tal on nagu tundmiselundid puudu või mida iganes.......ma nüüd ei tea mida ma siin sogan, aga kui keegi sai aru, mida ma mõtlesin, siis võiks mu juttu natukene paremini lahti seletada:o......et see tingiks siis selle, et sa valu ei tunne......

teine oleks siis see mis rha välja pakkus....aga, et kui need jalad sellega ära harjuvad, siis võibolla lõpuks on sul selline tald, mis on nö. tulekindel või ma ei teagi, igatahes, et enam ei jäta kõrvetusjälge....et äkki see teadlane oli seda enne korduvalt teinud alles siis kui kõik korras oli, tuli sellega nö. avalikult välja, et näe mul isegi ei kõrvetanud taldu ära.....
Vasta
minu emme käis oma töökohaga mingil üritusel kuskil maal, kus need, kes tahtsid, said proovida sütel kõndimist. ja üks emme töökaaslane oli proovinud ja oli üle saanud nii, et jalgadega ei olnud midagi halvasti. pärast oli ta öelnud, et ta mõtles kuumuse külmaks. st ta pani ennast uskuma et kõnnib paljajalu lume/jää peal.
aga ma ei tea kuidas tal see õnnestus. ma küll ei suudaks ennast uskuma panna, et tulised söed on tegelikult jääkülmad...
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Birka
minu emme käis oma töökohaga mingil üritusel kuskil maal, kus need, kes tahtsid, said proovida sütel kõndimist. ja üks emme töökaaslane oli proovinud ja oli üle saanud nii, et jalgadega ei olnud midagi halvasti. pärast oli ta öelnud, et ta mõtles kuumuse külmaks. st ta pani ennast uskuma et kõnnib paljajalu lume/jää peal.
aga ma ei tea kuidas tal see õnnestus. ma küll ei suudaks ennast uskuma panna, et tulised söed on tegelikult jääkülmad...

Vbl ta ei tundnud valu aga jalad kõrbesid ikka lihtsalt ta ei tundnud seda. Või teine varjant jooksis nii kiiresti üle et ei saanud kõrvetada. Ma suudan kah hoida käes tulist söe tükki ilma et valus tunneks aga käsi põlenud on sellegi poolest
Vasta
siis ma pigem kaldun uskuma seda teist varjanti, st et kõndis (sest ta ei jooksnud) kiiresti üle. sellepärast, et ta jalgadel ei olnud miskit viga, vaid veidikene punasemad olid kui tavaliselt.
emme ütles. emmed ei valeta =P
aga ega ma päris täpselt ei tea kah, mind ju ei olnud seal.
Vasta
Tsitaat:Esialgne postitaja Birka
...tulised söed on tegelikult jääkülmad...
Tegelikult kui nii võtta saab seda teha küll.
Tuled väljast külma käest ja paned käe kuuma vee alla.
Sa tunned kuidas vesi tundub nii külm et ei suuda kätt seal hoida.
Proovi järgi kui tahad!
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: henzukaz
Sütel kõndimine on üks huvitavamaid, samas inimest üsnagi proovile panevaid tegevusi. Peas hakkavad kummitama mõtted - kas ma, suudan, kas ma olen selleks valmis jne. Just nagu ekstreemspordigagi.

Sütel kõndimise puhul on huvitav asjaolu, et mõned seda suudavad - mõned mitte. Ja mitte ükski arst pole suutnud veel tuvastada, miks see on nii.

Ise pakun, et tegemist on mingisuguse hingeseisundiga, kus keha , tahe ja hind on ühes.. ehk siis inimene peaks olema kõigeks võimeline..pakun, et siin ei ole asi nii, et tahan ja teen. Ise pole veel proovinud, kuid kunagi tulevikus - eks näeb.

Mida teie asjast arvate? On keegi suutnud sütetel kõndida ?
Mul käis õpetaja 23 september sytel mingi projekti raames kõndimas ja pärast näitas klassis pilte kus ta lambist rahulikult sytelt yle kõndis
Vasta
Järgmine kord nõudke videot. Pildid pole kunagi kindel asitõend olnud.
Vasta
Eks see miski mõistuse asi peab olema. Kunagi pani ju üks mees endale sulatina suhu vms. Mingi mitusada kraadi kuuma. Pärast sülitas niisama välja.
Vasta
rahvas võiks mõelda sellele, miks kõnnitakse just sütel aga mitte näiteks hõõguval (ok, lihtsalt tulisel) metallplaadil või keevas vees.

tahan öelda seda, et tegu pole mingi vaimuseisundi vmt mis lülitaks välja valu või kaitseks põletamise eest. Sel juhul saaks ka hõõguval terasel või keeva vee potis jalutada.

Tegu on klassikalises mõistes mustkunstitrikiga milles osalejad ei teagi, et nad mustkunsti teevad ja ka kõige siiramad praktiseerijad ei pruugi aimata, et tegu pole millegi üleloomulikuga.

siinkohal pean vabandama, et ei mäleta enam täpset selgitust kuid aastate eest nägin telekast ja lugesin ka ajakirjandusest, kuidas see võimalik on. Ja loeb just see, et jalutatakse sütel.

kui eian viiteid, sis täpsustan. seniks aga - tere tulemast tagasi maa peale.
Vasta
sütel aitab ka see kaasa et puutepind naha ja söe vahel on märksa väiksem kui näiteks metallplaadil käia.
Vasta
kui sul näiteks kukub pliidi alt mingi hõõguv tukk välja ja sa võtad selle kahe sõrme vahele ja viskad tagassi. tegelt ei tunne sa ju midagi. kuigi tukk on tõiesti kuum. tegelt tallanahk on suhteliselt paks ja puutepind on väike. asja juures on psüh. tõrge. keeva vee juures on puutepind tunduvalt suurem. ja seda tõenäoliselt suudavad ainult mingid üksikud inimesed taluda. ja seda näidatakse rahva ees raha eest (kus juures teevad mingeid kummalisi ligutusi)
paluvad jumalat jne. ja enamus usub et jumal tõesti aitab
Vasta
kui eriti hästi mäletada siis vist mängib suurt osa söe ümber olev tuhakiht mis on kõige sitem soojusjuht üldse mis olla saab.
Vasta
Telekas näitas kuidas eestlased sütete peal "käisid". "käisid" sest nad tegelikult jooksid, mitte ei käinud, tegin ise sama triki suvel ära... ei saagi ju midagi tunda kui vaevu astud selle peale
Vasta
joostes ju hullem.. lausa surud end rohkem süte sisse...
kuid kuidas seletada seda, et inimesed, kes midagi tundmata üle käinud (ka rohkem kui üks kord) nüüd tunduvalt suurema enesekindlusega (ükskõiksusega?) peale marsivad ja end ära kõrvetavad?
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: durian
joostes ju hullem.. lausa surud end rohkem süte sisse...

Sa surud jala sisse ja kohe tõmbad välja ju... õhk on jahedam natuke ja jahutab su jalga jne... proovi ise järgi...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: FLT
proovi ise järgi...
juba proovitud...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas: durian
juba proovitud...

Siis peaksid ju teadma...

----
väga sisukad postitused viimased Bleh
Vasta
Kokkutulekul prooviks äkki järgi