Teema hinnang:
  • 2Hääli - 3 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas minu teost on tingitud vaimude väljatulek?
Tere!
Räägin siis teile ühe loo,mis on minu jaoks äärmiselt kummaline.Mainin juba algul ise ära,et vaimudesse/kummitustesse usun mina 100-st % umbes 20%.
Nii...lugu siis järgmine.Olin kuu aega tagasi oma poisi vanemate majas,meid oli kolm,mina,mu poiss ja siis üks sõber.Mu poiss ütles mulle,et siin majas pidavat kummitama,et üleval on samme kosta,nagu keegi kõnniks.See vana talumaja ka juba muidugi,seal olevat kunagi mingi "sõda" üle käinud ja seal majal põranda all olid kõik relvi ja padruneid täis.Siis ma veel ei uskunud,et seal kummitab,aga kui ma siis nüüd seal eelmine nädal käisin,see oli muide 31.detsember.2010,siis tuli ka seal kummitamisest juttu.Muidugi oli mul selline kõhe ja imelik tunne,aga ei teinud sellest välja.Siis tuli minna ühele sõbrale autoga järgi ja mina jäin sinna üksi.Telekas mängis ja kõik oli korras,helistasin sõbrannale,sest siis oli kindlam,keegi rääkis minuga vähemalt.Aga ennem,kui mu poiss ja see sõber olime kõik koos veel,otsustasime panna 5 küünalt ja ühe suure põlema,et oleks ilusam,mina süütasin kõik küünlad.Kui mu poiss ja kaks sõpra tagasi tulid,siis käis üks noormees välikäimlas ja tuli tagasi ning ütles,et kuulis väljas samme ja ukse kriuksumist nagu oleks keegi toast tulnud.Läksime siis kõik koos välja vaatama ja olid tõesti täiskasvanud mehe jalajäljed lumel,need läksid metsa poole,kus oli täielik pimedus.Meie läksime siis tuppa ja teinud sellest eriti välja.Siis kui magama hakkasime minema,kustutas mu poiss kõik küünlad ära!Öösel ma kardsin ja ei suutnud magada,olin koguaeg lihtsalt üleval ja kardsin "kummitusi".Hommiku poole käis mu poiss WC-s,kell oli umbes 7 hommikul,võtis laualt telefoni ja tuli sellega voodisse sõnumile vastama.Siis kell pool kümme me ärkasime ja üks kõige suurem küünal,mis oli samati ära kustutatud põles,kuid kell 7 ei põlenud ja keegi ei pannud seda põlema ka!!! Aga asi selles,et kui ma üksi olin ja enam sõbral järgi käisid,siis ma ei teagi mida ma teha üritasin,mängisin ühe küünlaga ja see kukkus mu käest maha lauale ning küünal kustus.......
Eile,kui sellest,mil ajasin küünla ümbes,on möödas nüüdseks viis päeva.
Eile öösel olime minu kodus,õigemini seal,kus vanaema ja mu isa elavad.Seal elas ka kunagi minu vanaisa,aga ta poos ennast üles saras.Ühesõnaga,mu poiss jõi minu juures ja tal oli öösel paha,ning oksendas(vabandust,et seda mainin,on rõve küll,aga ikkagi üksikasi!!).Kui ta oksendamise lõpetas,siis tal käsi nõrkusest rippus voodi äärest üle ja siis ta tõmbas järsku käe voodi alt ära ja ütles,et keegi surus ta kätt ja nüüd käsi on nagu "välja surnud".Algul mõtlesin,et ta teeb niisama nalja,kuna teab,et ma kardan selliseid paranormaalseid nähtusi ja muid selle sarnaseid asju.Aga siis muutus asi imelikusks,algul oli ta vaid,silmad kinni.Aga kui ta silmad lahti tegi,siis need nagu polnudki tema silmad,ta ei avanud oma silmi täielikult,need nagu pööritasid tal peas ringi.Ta ei rääkinud enam normaalset juttu,hakkas sogama midagi...siis ma lõin teda vastu põski,see naeratas ainult totakalt,tal nagu polnud valuski.Siis natuke aega edasi haaras ta mu enda embusesse ja ütles,et ma ei lase sind enam lahti.Ma hakkasin siis ütlema talle"ma ju kardan sind!",siis ta ütles,et "pea meeles,vaenlane saab alati sinu hirmust jõudu,sa pead tugev olema!",siis tahtis ta mind vastu radikat ajada,ütles,et ma oma käe sinna paneks,aga ma ei julgenud.Siis hakkasin rabelema ja sain ja embusest minema,kargasin püsti ja panin tuled põlema.Ta ütles,et ma kohe tuled ära kustutaks,siis ma küsisin,et aga mis siis saab,kui ei kustuta,siis ta hakkas naerma ja ütles,et seda tean ainult mina,mis siis saab.Oli tükk aega vait ja siis ütles mulle kaks numbrit,üks oli "5" ja teine "7",ma küsisin,mis need numbrid sulle tähendavad,ta ei vastanud,siis ütles,et mine aja teised ülesse...ma loomulikult kardsin väga,siis läksin vanaema juurde,ajasin ta ülesse.Kõik see toimus muide kuupäeval 4.jaanuar.2011(kui meil sai poisiga aasta koos oldud ja oli ka TÄISKUU,hommikul oli kell 10 päikesevarjutus olnud).Rääkisin vanaemale ka,ta ütles,et ilmselt see on liigsest alkoholi tarbimisest.Siis läks tund mööda,olin nii kaua vanaema juures.Läksin oma poisi juurde tagasi(muide,ta oli nooremana kuutõbine,kõndis öösel koerakuuti magama,aga see selleks).Poiss magasin,läksin siis tema kõrvale,jätsin väikese öölambi põlema,natukese aja pärast ärkas ta ülesse,siis ma kargasin püsti,sest tal silmad olid imelikud,nagu narkouimas oleks.Siis läksin ukse juurde,võtsin uksest kinni ja panin tule põlema,ta käskis mul see ära kustutada ja korrutas koguaeg"anna oma käsi ja tule istu minu kõrvale",andsin käe,ta surus seda hästi kõvasti,siis võtis mul ümbert kinni ja küsis,kas ma olen kunagi googeldanud sellist märksõna nagu päikesevarjutus,ütlesin ei ja küsisin,et mis siis,siis ta ütles,et ei midagi.Võtis mu enda kaissu ja ütles,et ma annaks talle ühe oma juuksekarva,ma ei andnud,küsisin,et miks vaja,ta ei öelnud,ta vastas ainult neile küsimustele,millele ise tahtis.Ja kui ma küsisin,et miks sa ei vasta,siis ta ütles,et ei tohi.Siis sirutas käe ja näitas näpuga kappi poole,siis ma küsisin,et mida sa näed,seal pole ju kedagi,siis ta ütles,et mina näengi rohkem kui sina!Siis ma ütlesin,et ütle mulle siis midagi,sain vastuseks selle,et ta ütles,et "vaimud ei pomise omaette".Siis käis ta WC-s jällegi ja tuli tagasi,läks voodisse,istus ja ütles,et ma ajasin vaimud ülesse,kas ma pole kuulnud,et küünaldega ei tohi mängida.Siis lõpuks võtsin ma julguse kokku ja läksin talle kaissu ning ta jäi magama,siis jäin ka mina magama.Hommikul oli enam-vähem korras,ainult näitas veel näpuga kapi poole,mul on seal hästi palju mänguasju,ma küsisin,et mida sa näed seal.Siis ta ütles,et mul üks mänguasi liigutas,ma ütlesin,et nad ei liigu,nad ei ole elus,ta ütles,et kõik mis ei liigu ei tähenda,et ta elus pole.Siis läks mõni tund mööda,siis oli ta täitsa tema ise!!
Sellel hommikul rääkis poiss veel natuke vaimudest ja ütles,et ma valmistuks õhtuseks riutaaliks,otsiks küünlad ja paberilehe.Aga ta õnneks jäi magama,kuid läbi une matsutas ja võpatas,küsisin,et mis teed,siis ta ütles,et valmistun riutaaliks,kui õnneks jäi ta magama tagasi. Smile
Aga üks väike asi veel,kui ma poisi juures olin 31.detsember,siis magada ma ei saanud,nagu eespool mainisin,siis ma nägin vähepeal unes,et uurisin netist vaimude kohta ja siis nägin,et netis oli kirjas et"ei soovita teil peale 3.jaanuarit kodust lahkuda,kuna siis on vaimud eriti aktiivsed".Aga just 4.jaanuar mu poiss "hulluks Laugh " läkski.
Kas tõesti minu rumal tegu,et mängisin küünlaga ja see kustus,tõi kaasa selle,et see pahandas vaime?Kas nad karistasid mind,tehes nii,et panna kartma mind asju,millesse ma eriti ei usu?Või oli asi hommikuses päikesevarjutuses ja öises täiskuus?
Vabandan,et nii pika teksti kirjutasin,aga ei osanud kusagile teisse kohta seda kirjutada!
Vasta
Esiteks - päikesevarjutuse ajal on kindlasti KUULOOMINE, mitte täiskuu.

Aga periood 3.-5. jaanuar oli kuidagi kummaline küll, ka minu jaoks. Ei olnud olemine nii nagu olema peaks.
Kui palju Sa ise alkoholi tarbisid? Küllap oli selles loos võimendav faktor ikkagi alkohol. No aga muidu, vana maja on ikka vana maja oma vanade mälestuste ja endiste elanikega. Küünlaga mängimine võib tulekahju põhjustada, aga vaimude pahandamiseks ainuüksi küünlaga mängimisest jääb vast väheseks.
Vasta
Selge,siis ei ole mul kalendris olevad märgid veel selged wink.
Millal sa mõtled,et millal ma alkoholi tarbisin?Tol öösel 31.detsember jõin paar kokteili,muud midagi.Aga sel ööl,kui mu poiss "imelikuks läks" ei tarbinud ma midagi.
3.-5. jaanuar oli tõesti kummaline!Siiani on minu jaoks...
Vasta
Äkki on Su poiss siis millegagi hakkama saanud? Kutsunud vaime välja vms (miks muidu rituaal ja rituaal) või tarbinud mingeid muid aineid veel lisaks alkoholile?
Vasta
Mida Te mõtlete selle all,et hakkama saanud,mille suhtes?Minu teada ei ole ta vaime välja kutsunud,rituaalist hakkas ta mulle täiesti suvaliselt rääkima,kui reporterit vaatasime,ütles,et meil tuleb põneb öö vaimudega ja muide,ööseks jätsime kassi endale tuppa ja siis keset ööd viis ta kassi ära,ma küsisin,et miks siis,siis ta ütles,et ta segas teisi(ehk vaime!).
Lisaks alkoholile ei tarbinud keegi midagi.
Vasta
No ma ei oska miskit muud arvata, et ta hakkab kas segi minema (kas ta suguvõsas on olnud vaimuhaigusi?), või teeb ta lihtsalt nalja, või on ta hakanud ikkagi vaimude väljakutsumise või miski muu maagiaga tegelema (ja sellest imelikuks läinud, seda ma mõtlesin "millegagi hakkamasaamise" all).

Aga võibolla keegi teine oskab midagi targemat öelda.
Vasta
Loodan,et segi ta ei lähe!Suguvõsa kohapealt ei oska ma midagi öelda...vaevalt ta nalja teeb.Siis hirmutab ta mu küll väga ära,kui hakkab sellega tegelema,ise kardan jubedalt selliseid asju.
Vasta
Kaldun arvama, et poiss saab mingit vaimset rahuldust sellest kui ta saab sind oma lollustega hirmutada. Mõned inimesed "keeravad lihtsalt ära" - Ei ole seal süüdi ei vaimud ega narkootikumid. Istu temaga maha ja räägi üks pikem jutt temaga.
Vasta
Ta oli liiga palju alkoholi tarbinud. Punkt. Kui inimene joob natukene, siis muutub ta elavamaks ja suhtleb vabamalt. Kui veel natukene alkoholi tarbida tekib moment, kus inimene räägib täpselt seda, mida mõtleb. Kui ta peaks sellele veel lisaks jooma, siis jõuab ta punkti, kus ajab lihtsalt segast. Ma kardan, et meelemürk põhjustas Su poisile meeleseisundi, kus ta lihtsalt ei jaganud matsu välja, mida ja milleks ta räägib. Ei mingit müstikat, vaime ega maagiat. Keemia ning bioloogia koosmõju.

Mulle jäi silma see koht, kus te vana-aasta õhtul märkasite, et teie maja eest viivad jäljed metsa. Pisut hirmuäratav. Laugh Samamoodi ka küünla iseenesest süttimine. Oskad Sa nende jälgede kohta midagi lisada? On see kindel, et keegi teie seltskonnast neid ei jätnud? Kas te järgnesite neile ja vaatasite kuhu need viivad? Kahju, et te sellest väga välja ei teinud (nagu Sa kirjutasid). Minu arust on see just põnev, aga ka pisut kõhedusttekitav.
Vasta
Kui te seal majas jõite, siis ei saa kuidagi kindel olla, et keegi teist mälleris olles küünalt põlema ei pannud. Või pani selle põlema su poiss ajal, mil sa magasid.
Ei välista ka naljategemise võimalust.
Ja ei saa välistada sedagi, et poiss su teadmata narkot paneb.

Jäljed lumel võivad tähendada ka mõnda uudishimulikku naabrit, kes piilumas käib. Või siis saaki luuravat varast. Ja keegi võis end ju ka majas peita, et siis mingil hetkel uttu tõmmata - kas selles talumajas on ka ruume, kus te ei käi vms?

See jutt, et mingil ajal vaimud saavad rohkem inimestele ligi ajada, tundub olevat pulli sõnnik. Paljud inimesed ei tee teist nägugi ja ajavad oma tavalisi asju ajal, mil väidetavalt juba korraks majast väljaminek pidavat põhjustama kohese seestumise Smile
Vasta
Ilo-See on kusjuures esimene kord,kus ta mind niimoodi hirmutab.Olgu,ma siis püüan temaga rääkida.Päev pärast seda ööd üritasin ma seda teha,aga siis viis ta teema eemale või ütles,et tal pole häda midagi.

Aztecca-Et siis ilmselt jõi ta lihtsalt liiga palju.Huvitav....ta on ennem rohkemgi joonud,aga sellist juttu pole iialgi ajanud!
Need jäljed olid tõesti hirmuäratavad Laugh Ei,me ei järgnenud neile,ei julgenud,need viisid pimedasse metsa,nagu ennem mainisin.Kõik need küünlad kustutas mu poiss ära,ise nägin ja veel üks kutt.Ei usu,et keegi neid süütas,keegi ei jätaks ju küünalt pooleks hommikuks põlema.Põnev kindlasti,aga hirmusSmile.

paadikapten-Tõesti,ei välista ka naljategemis võimalust.Mis puudutab narkootikume,siis viimasel ajal on "triip" teemaks tulnud,no näiteks ükskord tuli ta minu juurde,siis ma virisesin millegi kallal ja siis ta ütles,et läheb siis mujale jooma ja võtab veel midagi muud ka(endal nii rahulolev nägu peas!!!).Aga ta ei läinud kuhugile.Üldiselt ei tee ta seda!Vähemalt ma loodan.
Arvasime ka ise,et naabrid,aga nad elavad veidikene eemal ikka.Varas see vaevalt oli,see majake kus olime,on metsas pigemLaughLaugh.Nüüd tuli veel rohkem hirmu juurde,kui mainisite,et keegi võib seal majas end peita.Seal on mingisugune "kolmas korrus",seal on kaks sellist kinnimüüritud ruumi aga hästi väike pragu on vahel,ei usu,et seal keegi läbi mahuks.Ja keegi ei käi seal ruumis ka muidugi.
Vasta
võimalik, et naaber lihtsalt "naabrivalve" korras tuli kontrollima, kas majas on oma inimesed või mingid pätid ajavad hoopis asju kottidesse. Nähes tuttavaid nägusid ja et kõik on kontrolli all, tegeles oma asjadega edasi...
Vasta
elis-asi selles,et naaber ei näinud meist kedagi.Ja autot ta ka näha ei saanud,sest seal kohas kus jäljed olid,sealt autot näha ka polnud.(Lisan veel seda,et need jäljed oli käinud kuuris ja siis läksid metsa!)
Vasta
Vana-aasta õhtu kohta oskas vanarahvas rääkida, et kui majas on kuulda mingit kolinat, siis see tähendab, et järgmisel aastal sureb keegi pereliige. Kui on kuulda kellahelinat, tähendab see pulma. Isesüttivate küünalde ning kahtlaste jälgede kohta lumel polnud neil tõenäoliselt midagi arukat öelda. Bleh

Seda tahtsin ka lisada, et tere tulemast foorumisse, xneiux. Loodan, et jääd meiega vestlema ka siis, kui selle teema ammendanud oleme. wink
Vasta
Aztecca-Küsiks siis nii palju,et kas olenes kuuljast,et kui mina kuulsin,et siis sureb keegi minu pereliige või mu poisi oma,kuna tema maja?Kuulsime mõlemad ukse kriuksumist,seda,kas tema samme kuulis,ei oska ma öelda.
Tänan sooja vastuvõttu eest!Jään teiega ka siis vestlemawink
Vasta
Seda suremise ja pulmade juttu ei tasu nii tõsiselt võtta. Laugh Taoline pärimus lihtsalt. Ma kujutan ette, et ukse kriuksumine ei ole sellega kuidagi seotud.
Vasta
Aztecca-Eks ole siis näha wink
Vasta
Sul on täitsa põnevad jutud Smile Muide see, Ei taha shokki valmistada,aga oled sa kindel,äkki tõesti oli pätt kes kuurist midagi varastas Laugh Ja äkki uksekriuksumist kuulsite selle pärast et sõber krigistas just WC ust?? kõik on võimalik ju! Aga teine shokk olex mul pakkuda veel välja,et äkki su poisil(sa vb ise ka ei tea) on vaim kaasas,sest olen kuulnud et vaimud pidid osade inimestega kaasa jääma nii et ise ei tea. Ja sa olid sellisele asjale vastuvõtlik,kuna sa kardad ka...Keegi kuskil ütles,et vaimudele ei tohi oma hirmu välja näidata.

Ja samas sa mainisid,et kui sa poisiga sellel teemal rääkima hakasid päev hiljem siis ta ei tahnud sellest rääkida ja vältis teemat. Mul tuli kohe selline tunne,et su poiss ise teebki nalja. Ja see et su poiss keset ööd imeliku juttu hakas rääkima,ääki on see sellest kinni väga palju,et kui ta veel kuutõbine sul kunagi oli,siis võib mõjutada ju täiskuu ja päikesevarjutus. Usun,et need võisid ka ta "sonimist" mõjutada. Aga samas see teooria mis ma mainisin,et äkki on su poisil tõesti mingi vaim kaasas nii et ta seda ise ei tea ja proovis kuidagi nüüd kontakti saada...Kui su poiss sonis...oli tal kuri hääl ka we? või leebe?? Siin võib olla tõesti asju mis jooksevad oma vahel kokku: kuu,päike,alko,nali...igast asju on igatmoodi võimalik spekuleerida. Aga sa uuri uuesti poisi käest,et mis värk on et kas ta mäletab mis ta tol jaanuari päeva öösel tegi ja nii. Ja uuri seda rituaali asja kaa... Ja kui ta ikka väldib,siis uuri parem järgi äkki ta tõesti ilma sinu teadmata tarbib midagi.
Vasta
Mis vahe on kummitusel, vaimul ja hingel?
Vasta
-SiQ- - Heh...ma loodan,et tal ei ole vaimu kaasas,seda enam ma kardan.Alles eile kui ma oma poisiga telefoni teel,midagi tuli jälle sellest teemast juttu,siis ta ütles,et tema räägib seda,mida tal käsitakse!Hrmm
Ega ta ei teinud jah sellest välja,et tahtnud rääkida sellest.Seda ma ei tea,kas ta selle oletatava vaimuga suhelda püüab,aga siis kui sonis tahtis vaimu välja kutsuda ja ikka ütles,et ma ajasin vaimud ülesse.Aga see selleks...kui ma sonis,siis oli tal leebe hääl,aga ma ei saa aru,miks ta tuld ei lasknud mul põlema panna,tõmbas tekki ülepea ja varjas oma silmi või nägu.Aga kui ma tule põlema panin ja tema juurde ei läinud,kui ta tahtis,oli jah vähe kurjem hääl...
aga vabandan,et seda kohe algul ei maininud!!! kui me peale seda sonimise ööd ärkasime,siis ta oli algul normaalne,siis pööras selja,üritasin kaissu minna,ta ei võtnud...siis ütles,et hakkab varsti jälle moonduma,siis värises nagu,jalad tõmblesid võinii..ma küsisin,et mis mõttes moonduma,siis ta oli vait.Ma ei tea enam mida teha,homme me läheme mu vanaema juurde(seal ta soniski) ja mainis,et homme on umbes sama värk...ma ei saa aru,mis mu vanaema majas siis toimub,kas seda mõjutab ka see,et mu vanaisa poos ennast kunagi seal garaažis üles?
päikeseinsener - olen nii juhm sel alal,et ei oska sulle isegi vastata.
Vasta
No aga ära ole juhm, võta kätte ja tee see asi omale selgeks. Aga ära palun
jää ainult wiki poolt pakutud "lahenduste" juurde,
vaid uuri ikka põhjalikumalt.
Vasta
Mulle jääb mulje, et su poiss mängib lolli. Vb algas see naljategemine alkoholist tingitult, aga hiljem ei osanud või ei tahtnud ta enam sellest välja tulla. Sest nähes su reaktsiooni olukorrale, võis talle sinu hirmutamine meelelahutavaks osutuda. Imelik ju, et ta rääkida ei taha sellest.
Kui selline olukord(et ta käitub kummaliselt) peaks korduma, siis võta seda külmalt. Vaata talle otsa mõeldes, et ta mängib lolli ja tahab sind hirmutada, aga sa näed temast läbi. Ja kui ta oma käitumist jätkab, siis kõnni lihtsalt minema.
Mingi aja pärast, kui ta on jälle "normaalne", räägi temaga asjad selgeks ja ole võimalikult üksikasjalik. Miks ta nii käitus, mida ta sellest mäletab jne. Kui ta ikka ei taha rääkida, siis järelikult ei oska ta ennast välja valetada.
Sa tundud selline tundlikum ja natuke õrnake, aga pane jalg kindlalt maha ja selgita lõpuks välja, mis värk on! Siis süda ka rahulwink
Vasta
ooSiQoo -Olen jah selle koha pealt selline õrnake ja väga hirmuhäratavad tunduvad mulle kõik "kummitused,vaimud jne".
Nüüd siis väike värskendus!!!!Olin eile oma poisiga koos,tal oli käes kõrvetatud,siis ma küsisin,et kus sa selle said,siis ta ütles,et kogemata käis kuuma naelaga vastu...aga eksole see on ju tulnukalaeva moodi-see oli tema küsimus.Ja kusjuures ega ongi Laugh Siis öösel jäime magama,kell 2 ärkas ta ülesse,käis köögis mahla joomas,siis tuli voodisse tagasi,tõstis kardina ülesse,ütles "näe vaata,ainult üks hele täpp on taevas.Need on tulnukad,nad tulevad minu rääkima,ma peidan su nii kauaks nende eest igaksjuhuks ära.Ma räägin nendega natuke.Mul sellepärast ongi see märk käel...see annab märku neist,et nad tulevad varsti."
Siis ma võtsin ta kaissu,siis ta ikka võpatas läbi une(nagu tol korral,kui ta "hulluks läksBleh".Siis jäime õnneks magama ja hommikul oli kõik okei Smile
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kas keegi käib minuga kaasas? BL69 7 6,542 27-08-2019, 18:44
Viimane postitus: Avatud aken
  Kas filmisin orbe? Beatrice 2 4,072 20-01-2016, 17:10
Viimane postitus: Nielander
  Minu juhtumused Caty88 16 11,582 26-10-2014, 12:53
Viimane postitus: torukoll
  Minu kogemus vaimudega. Kerttuti 6 4,517 15-06-2013, 11:17
Viimane postitus: Kerttuti
  Kas lähedase hing läheduses? (külm ohk, saan kõikjalt elektrit) Grissuu 3 3,988 23-12-2012, 14:42
Viimane postitus: Veli Joonatan
  Kas see saab olla reaalne? omaspilves 18 10,067 28-09-2012, 12:45
Viimane postitus: Mandariin
  vaimude välja kutsumine. reddevil 3 3,174 10-07-2012, 08:28
Viimane postitus: Nazz
  Kas keegi on sellist asa kogenud ? Kahtlused 6 5,266 12-05-2012, 19:45
Viimane postitus: TheBerit
  Kas tõesti helistamine teistpoolsusest? Piret27 15 11,813 26-04-2012, 14:39
Viimane postitus: Piret27
  minu kokkupuuted kummitusega Elessandra 1 2,467 25-04-2012, 11:01
Viimane postitus: ossu

Alamfoorumi hüpe: