•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • 8
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salajane jälgimine
Kontodesse sisse logimine "ukrainast" ja ka näiteks "nauru" saarelt on üks suur IT tehniline pullikaka. Inimeste neti liiklust visatakse tihti vägagi naljakatesse serveritesse. Olen ka paar korda sellist jama saanud ja asja uurimine näitab, et teadsin, et samal ajal istusin ise kodus ja kontol sees. Muud liiklemist ei olnud.

Aga see mida Tallinna linnavalitsus teeb pole enam salajane jälgimine vaid täiesti avalik pähe istumine. See, linna ühistransport on maksudest kinni makstud ei tohiks olla saladus. Aega ajalt liigub sealt välja jutukesi "kasumi madalat marginaalist" - see ongi see mida saadakse pileti müügist. Mind huvitab mis firmaga on leping kes on nõus lisa pappi välja käima selle andme baasi eest. Samuti on huvitav küsimus mis reklaami firmadele see lõpuks maha müüakse. Hetkel on ju suhteliselt pimedas toas kassi otsimine. Peale selle andmebaasi töötlemist aga saab selge pildi mis liinidel mis "rahadega" inimesed liiguvad, kus nad ostelnud on ja kuhu nad just ostlema lähevad. Sellest lähtuvalt saab uutes bussides-trollides ekraanile kuvad just sellist reklaami mis on suunatud SULLE. Selline info aga annab võimlause reklaami tellijatelt suuremaid summasi välja pigistada kes selle "pigistuse" siis meile kõigile hinna sisse peidavad.
Võimalusi sellise andmebaasi kasutamiseks on veelgi.
Vasta
(20-12-2012, 10:41 )zen faran Kirjutas:
(20-12-2012, 09:51 )Marconato Kirjutas: Viimasel ajal tahab Google, et kasutaja esineks oma õige nimega , kuskil oli uudis, et Facebooki ei saa enam libakontosi teha. "Anonüümsust" tõmmatakse koomale. Oma konto turvalisemaks muutmiseks küsitakse juba telefoni nr.-t. Ühest küljest ju hea, et saad oma konto turvalisemaks muuta.
Mul oli mingiaeg intsident Hotmailiga, kus tuli kiri:Teie kontosse on sisselogitud Ukrainast. Kas see ikka olete teie või on mingi jama. No oli jama jah. Jällegi sama asi, ühest küljest ju hea, et hoiatatakse. Teisest küljest on näha, et käib ikka totaalne kontroll.

Facebook on jah niivõrd range süsteemi teinud, et minu hüüdnimega konto igatahes blokeeriti. Põhjuseks oli ilmselt see, et olin teinud kunagi samast arvutist ka oma päris nimega konto ja tahtsin nüüd väheke rohkem privaatsust (sõbrad ühe konto alla, kolleegid teise). Ja muidugi ma mingit mobiilinr neile andma ei rutanud, nagu nad nõudsid. Mu meelest on iga inimese enda asi, kui turvaliseks ta tahab oma kontot teha. Sama teema kui keegi tüüp äkki tuleks sulle peale sundima, et sa oma korterile raudukse ja mingi eriliselt uudse luku paneksid, kuigi sulle tundub, et see pole üldse niivõrd vajalik. Ja samas selle käigus küsiks see tüüp sult veel ühe varuvõtme endale...

Google esimene samm privaatsuse kaotamisel oli nõue, et YouTube ja emaili konto ühendataks (muidugi, kui piisavalt ajusid, siis tegid selle jaoks eraldi emaili). Järgmine samm oli Google History salvestamine (juhul kui sa õigel hetkel vastupidist ei soovinud ning vastavat jubinat välja ei lülitanud, mida paljud ei märganud teha, ja krt teab, kas siiski neid soove arvestati). Nii et vaikselt, tasapisi, jaotatakse Interneti avarused tegijate vahel ära, kuid tavakodanikele võib jääda petlik vabaduse mulje, ja nad usaldavad netile seda, mida nad reaalis võib-olla isegi sõbrale ei usaldaks...
Põmst net ongi üks suur videokaamera, mis salvestab iga su liigutuse.
Kui külm ära ei võta, siis saab veel asja, ehk nokib küll.wink
Peale seda kui Skype Microsofti alla läks on ikka jama iga päev, blokeeringu nupus juba auk varsti ja kuidas saab mittekontakt sisse helistada? Täielik pardak, siis seal kus peaks "turvaline" olema seda pole mitte ja vastupidi....Shock
Vasta
Eile oli uudis, et andmekaitse inspektsioon kargas linnaviletsusele turja kuna pole selge kes neid andmeid kasutama hakkab. Vahemehi on nii palju kes neid andmeid töötlevd, keegi ikka leidub kes need andmed kuhugi maha müüb. Niikuinii kõik andmed salvestatakse netis kus käid, mida teed ja mida otsid.

Minu see "Ukraina" keiss oli ca kell 4 öösel ja sel ajal ma magasin. Nii, et minu kotoga ei oleks tohtind keegi sees olla.
Vasta
Seoses selle tänase salajase jälgimise teema esilekerkimisega on mul üks tobe küsimus, mis mind juba tükk aega vaevanud. Nimelt paljudel läpakatel ja netbookidel on sisseehitatud veebikaamerad. Küsimus siis selline - kas keegi saab seda ka väljaspoolt kasutada? Et põmst häkib sisse ja vaatab mis seal läpaka taga teed? Mitte et ma arvaks, et kõiki väga just huvitaks, et mida ma teen, aga lihtsalt kuidagi häirivad need kaamerasilmad...
Vasta
(04-01-2013, 16:43 )Minaelan Kirjutas: Olen juba ammu oma läpaka kaamera ette katte pannud, kuigi pole kindel, kas see eriti aitab, sest vaadates seda Visa Hinge 4-ndat osa, siis võib ka nii olla, et sind võidakse jälgida igasuguse tehnika kaudu, mis netti sisselülitatud on.

Nii või teisiti, kergemaks ma igaljuhul oma jälgimist ei tee Smile1.

Seetõttu, kuna olen Tallinna ühistranspordi kasutaja ja mõtlesin täna muuseas peaaegu samadele asjadele, millele Excu, olen kaalunud isegi võimalust, et ostan nö selle "vanamoelise" kvartalikaardi, et mitte mu liikumised nähtavad poleks.
"just in case", mitte, et ma nüüd riigipööret plaaniksin Smile1.

Njah, ma ka mingi aeg tagasi kleepisin kaamerasilma kinni, häirima hakkas. Ja ostsin detsembris uue ID kuupileti, et vähemalt nende esimeste päevade möllust välja jääda (vanad ID piletid kehtivad märtsini). Eks pärast siis vaatab, mis saab.
Vasta
(04-01-2013, 16:26 )zen faran Kirjutas: Küsimus siis selline - kas keegi saab seda ka väljaspoolt kasutada? Et põmst häkib sisse ja vaatab mis seal läpaka taga teed?
Pole kokku puutunud, aga olen kuulnud, et on võimalik. Ehk otsing annab täpsemat infot võimaluste kohta - take control web camera
Vasta
Olerexis salvestatakse kliendi dialoog klienditeenindajaga. Kui lähed kassa juurde, vajutab ta nuppu, käib piiks ning algab salvestus. Kassa juurest lahkudes vajutatakse uuesti nuppu, käib taas piiks ning salvestus lõppeb. Tanklapoes on ka sellsest informeerivad kirjad. Ei tea küll, kuidas see peaks olema kliendi heaolu huvides.
Vasta
See on selleks, et klienditeenindaja oleks sinu vastu viks ja viisakas. Ja kui mingi jama peaks toimuma, siis on kõnelogi olemas. Päris paljudes firmades kuhu helistades öeldakse, et teie kõne salvestatakse parema klienditeeninduse tagamiseks.
Vasta
Selline küsimus, et mis värk selle lehekülje "geni.com"iga on, miks on see info avalik üldse ja igaühele näha kes mu nime googlisse toksivad? kõik perekonna liikmed, kes millal sündind on, kes on mu ema,isa jne ja kust see info saadud on? rahvaloendusel? ainuke järeldus.. aga et see kõik avalik on..
Vasta
Ei ole rahvaloenduselt, need on su enda head sugulased kes seda infot sinn a üles panevad...
Vasta
(14-01-2013, 23:47 )Escobar Kirjutas: Selline küsimus, et mis värk selle lehekülje "geni.com"iga on
Selle kohta on foorumis eraldi teema - Lehest "www.geni.com"
Vasta
http://fishki.net/comment.php?id=132135

Vene saidilt video inglise keeles.
Jälgimise tehnoloogia mis juba kasutuses.
Vasta
(15-01-2013, 08:24 )Nuril Kirjutas: Ei ole rahvaloenduselt, need on su enda head sugulased kes seda infot sinn a üles panevad...

See on küll tõsi, kuid mitte kogu tõde. Geni.com tegeleb ka ise info kogumisega, ja, mis asja
eriti mädaks ajab, saadud info töötlemisega. St. ta püüab leida seoseid eri isikute vahel. Ja
see pole enam üldse naljakas, kuigi mõned tulemused võivad ju naljakatena paista.

Mõnda aega tagasi põrkasin järjekordselt mõistmatuse müüri vastu. Sellega seoses pean taas
meelde tuletama - iga infokribal on tähtis! Inimesed reeglina ei taju arvutimaailma võlujõudu,
nende hulgas isegi paljud IT ala inimesed.
Nagu lapsed, kes vaimustusega relva uudistavad ja siis igas suunas valimatult põmmutama hakkavad.

Eestis on kodanikul õigus näha oma toimikut, ise pole proovinud, kuid usun, et lubataksegi.
Antud näites pole oluline kas on ka toimikuid, millega ei saa tutvuda.
Kodanik saab toimiku, mis seal siis kirjas on? Sünni andmed, hariduskäik, töökohad, perekonna
seis, isikukood jne jne - tegelikult vaid see, mida ta isegi enda kohta teab ja mille kohta ta
teab, et riik teab. Kõik justkui süütud andmed, mis nagunii inimese kohta teada on. Ametnikud
kah puhta südametunnistusega. Aga kas ikka on? Tuleb välja, et ei ole - olulised andmed on kõik
laiali erinevates andmebaasides ja kodaniku tegemiste kohta saab üsna hea ülevaate vaid paari
päringu põhjal. Ja mitte lihtsalt tegemiste, vaid ka hetkeasukoha kohta ja kellega ta seal on.

Loendage kokku kõik, mille kasutamisest jääb jälg mõnda andmebaasi ja ärge siis tulemust vaadates
ehmuge - infot on kogutud juba väga pikka aega. Ah et mis sellega siis nii erilist teha saab?
Kõige esimesena meenutaks isikut kes vales kohas arveldamise tõttu pangas laenust ilma jäi.
Pank nuhkis ja kasutas saadud infot! Tegi midagi, mis tegelikult on meil seadusega keelatud
- sooritas jälitustoimingu, tungis inimese eraellu. Ehk nagu ütles Svejk - nii ei tohi, aga võib.
Veel hullem on tegelikult Tallinna linna ühiskaart - avalikult sooritatakse salajast jälgimist.
Ei rohkem ega vähem kui nuhkimist, nuhkimist, nuhkimist.

Andmed on eri baasides, ametnikud laiutavad käsi - no mis te ajate, toimikus on vaid nii palju
kui näha on. Ja ongi! Aga vaid mõne liigutusega hakkavad moodustuma graafikud, ilmuvad nähtavale
eri inimeste vahelised seosed.. ka pangandusmullid püsivad selle info najal..
Ulme? Homme enam mitte ja hiljemalt ülehomme ületatakse Rubico, sealt enam tagasiteed ei ole.
Praegu on protsess vähemalt pidurdatav.

Kukkus välja natuke paatoslik, kuigi tahtsin vaid juhtida tähelepanu arvutite meeletule potentsiaalile
nuhkimise alal. Smile
Vasta
Jälgimiskaamerate hävitajad http://www.youtube.com/watch?feature=pla...GCsd2TJKjQ
Veel http://english.controleradar.org/destroy...camera.php
Lugu siin.
Vasta
Eile oli siis Ameerika jalkpalli suur finaal, ehs Superbow. Fànnidele muidugi suur sùndmus ja elamus, aga kas nad teadsid mis moodi neid turvati ja jàlgiti samal ajal? Istud staadionil ja ei kujuta isegi ette, et sa oled vôibolla sihikule vôetud ja kellegi kàes on sinu elu sel hetkel.

[Pilt: hJyM5h0.jpg]
[Pilt: Hqq2vQQ.jpg]
[Pilt: pXFZO2A.jpg]
[Pilt: gv4n0Ec.jpg]
Vasta
(04-01-2013, 16:26 )zen faran Kirjutas: Seoses selle tänase salajase jälgimise teema esilekerkimisega on mul üks tobe küsimus, mis mind juba tükk aega vaevanud. Nimelt paljudel läpakatel ja netbookidel on sisseehitatud veebikaamerad. Küsimus siis selline - kas keegi saab seda ka väljaspoolt kasutada? Et põmst häkib sisse ja vaatab mis seal läpaka taga teed? Mitte et ma arvaks, et kõiki väga just huvitaks, et mida ma teen, aga lihtsalt kuidagi häirivad need kaamerasilmad...

http://www.ohtuleht.ee/508651 No näed kui lihtne. Selline tehnoloogia on eraisikute käes. Mis siis veel valitsustel on. Selle peale ei oska minu fantaasia igatahes tullagi. Ma kahtlustaks, et satelliitide vms kaudu sõidetakse röntgeniga tubadest läbi nagu 3D-s. Nõrgemas variandis pidid olema lcd televiisorid "kahepoolsed" pildikastid, nagu kuskilt kuulda oli (st et terve ekraan on üks suur kaamera). Samuti oli kuulda, et veebika kinniteipimine eriti ei aita, teatud pildiparandusprogrammide abiga saavat sealt ikkagi päris puhtalt läbi vaadata. Minul oli veebikas juba 4 aastat tagasi teibitud, nagu arvatavasti paljudelgi teistel. Eks nad rakenda ka vastumeetmetele vastumeetmeid Smile
Kui kaamera võtab läbi teibi, siis järelikult avatud kaamerad on igavik. Nüüd on siis arvatavasti juba plasti sisse valatud ja töötavad teisel põhimõttel, kui nähtava valgusspektri salvestamine. Pm võib öelda, et tavaline inimene nagu minagi tänapäeval enam jälitusseadmeid ära ei tunne.
Vasta
(04-02-2013, 23:13 )Tavaline inimene Kirjutas: http://www.ohtuleht.ee/508651 No näed kui lihtne.
Selle loogika järgi on kaitstud operatsioonisüsteemi üle kontrolli saavutamine üle interneti sama lihtne kui oma arvutis failide kustutamine. Aga ei ole.
Tsitaat:Ma kahtlustaks, et satelliitide vms kaudu sõidetakse röntgeniga tubadest läbi nagu 3D-s.
Kas röntgenkiirgus muudab seinad kuidagi läbipaistvaks? Ja mõtle ka selle peale kuidas arsti juures röntgenpilti tehakse ning järgmine kord küsi, kui tegema satud, ehk seletavad ka tööpõhimõtet.
Tsitaat:Samuti oli kuulda, et veebika kinniteipimine eriti ei aita, teatud pildiparandusprogrammide abiga saavat sealt ikkagi päris puhtalt läbi vaadata.
Pildiparandusprogrammiga ei ole võimalik kaamera füüsilistest võimalustest tingitud piire ületada. Samamoodi nagu pildiparandusprogrammiga ei ole võimalik sind läbi seina nägema panna.
Vasta
Foorumlane - selline "läbi kirbu" jälgimine pole seal enam ammu salajane jälgimine. Täpse aastanumbri leidmine oleks vast isegi ehk võimalik aga minu mälu järgi hakati snaipreid kasutama juba kaugetle 1979ndatel. Presidendi kaitsmisel hakati neid kasutama mingi aeg peale Kennedy tapmist. Laialdaseks muutus see juba enne 9-11 sündmusi. See on seal asi millest igal tänavanurgal ei pasundata aga ei ole sellest ka saladust tehtud. See teema on läbi käinud ka filmidest - hetkel ei meenu kes kõik neist kuulsatest "svartsudest" või "dammedest" sellistes filmides mänginud on aga neid on mitu.

Tavaline inimene - sa paned praegust küll julmalt puusalt (millele Kage juba ilusti tähelepanu juhtis) aga ühes on sul täiesti õigus ja selles, et keskmine tavaline inimene nagu sina ei pruugigi kõike neid seadmeid ära tunda ja teada selle tehnoloogia üksikasju.
Mis puudutab lisatud artiklit siis Apple läpakate selline "võimekus" ei ole juba ammu enam saladuseks. Samalaadseid programme on olemas ka nii Linuxi kui Microsofti jaoks olemas. Enamus kasutajaid lihtsalt ei pane neid peale ja tööle, kuid Apple läpakatel on see juba aastaid lausa sisse ehitatud. Mingi firma pani mingi aeg ka PC-l põhinevatele läpakatele sellise tarkvara kaasa aga minu teada mitte enam. Ja muideks - analoogsed võimalused on ka nutitelefonidel.
Enamus kurjameid on lihtsalt profaanid ja pole IT alal targemad kui keskmine blondiin ja selle tõttu jäävad nad välismaal vahele selliste asjadega lausa murdu. Aga mitte meil kus loetakse piinliku täpsusega asjade "jääk väärtusi", et Politseil oleks võimalusl rõõmsalt teatada - "antud asjade väärtuis on liiga pisikene, et selle otsimiseks jälitustoiminguid teostama hakata". Samas nad nagu ei taha mõista, et sellised inimesed on üldjuhul "elukutselised" ja neid kinni võttes avastavad nad terve posu teisi vargusi ka. Aga ju neile selline keeruline kombinatsioon pähe EI mahu.
Vasta
Lugesin täna Õhtulehest artikkelt "5aastane ID-kaart – kas turvalisus või tulus äri" ja seal kirjas järgmine jutt:

Rohtla väitel ei tohi unustada ka dokumentide vastupidavust.
"Viieaastase kehtivusajaga dokumendi puhul on paremini maandatud dokumendi vastupidavusest tulenevad riskid," ütleb ta. "Uue põlvkonna dokumendid sisaldavad antenniga varustatud elektronkiipi ja tootjad ei ole valmis andma kiibile pikemat garantiid kui viis aastat."

Mul tekkis küsimus, et milleks see kiip antenniga on varustatud?

Allikas
Vasta
Kui sul kiip antenniga ID kaart taskus, siis on sind hea jälgida nt. igakord kui läbid poes turvaväravaid. Sa ei pea kaarti konkreetselt kasutama, et jälg maha jääks.
Vasta
Ei jää sinna mingit jälge. Võtmesõnaks BAC.
Vasta
Et siis pikemalt juttu siin mis on BAC http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_Access_Control
Vasta
Leedukad on jõudnud meie nuhkidest ette:
Tsitaat:Leedu maksuamet teatas täna, et kasutab riigis hiljuti käivitatud platvormi Google Street View selleks, et jõuda jälile maksupetturitele, kes varjavad oma kinnisvara tegelikku väärtust.
Allikas
Vasta
Tallink vahetas Tallinn-Helsinki liinil laeva. Soomlastelt tuli selline alus nagu Silja Europa. Sattusin selle peale tema esimesel reisil. Mis silma jäi oli see, et käis hirmus kaamerate paigaldamine. Kui Tallinki laevadel sõidate, siis vaadake kui palju neid "munasid" lae all teid jälgib...
Vasta
(09-02-2013, 08:09 )alar Kirjutas: Tallink vahetas Tallinn-Helsinki liinil laeva. Soomlastelt tuli selline alus nagu Silja Europa. Sattusin selle peale tema esimesel reisil. Mis silma jäi oli see, et käis hirmus kaamerate paigaldamine. Kui Tallinki laevadel sõidate, siis vaadake kui palju neid "munasid" lae all teid jälgib...

Öeldakse, et venelastel onn teiseks loomuseks saanud suguorganite nimede valmine sõimusõnadeks ja siis nende kasutamine lausa sidesõnadeks. Kahjuks on selle kombe üle võtnud ka nendega naabruses elavad rahvad - eestlased, soomlased ja teised. Soomlastel on saanud aga sidesõnaks number ÜKS selline väljend kui "haluan korvausta" ehk siis "soovin kompensatsiooni". Kui "somm" leiab, et tema hotelli toas pole midagi piisavalt, või tema klaas pole piisavalt täis või ta ise purjus peaga tegi migi lolluse (magas hommikusöögi maha või mis iganes) on ta raudkindel, et tema peab nüüd ja kohe saama kompenseeritud. Korvaukseksi kõlbab mida iganes - tasuta tuba järgmine kord, tasuta joogid või söögid või mis iganes nänni õnnestub teenusepakkujalt välja pressida ja see pole üldse oluline kas viga on teenusepakkuja poolne või mitte. Soomes endas on see nende poolt muutunud lausa kunstiks mis mõnesi just päris ära ei elata aga igatsorti teenusepakkujaid on see sundunud hindu oluliselt tõstma.

Samalaadse "kultuuri" on nad ka toonud Eestisse ja kohalikud "sommid" (rullnokad, tiblad . kutsu kuidas tahad) on saanud neile väärilisteks õpilasteks. Nii kohalikes hotellides kui ka laevadel on olnud "aegade algusest" peale nende lemmik pettuseks olnud väide, et keegi on käinud nende toas ja ära viinud ... (kolme punkti asemele pane mida iganes) kohutavas koguses asju või siis vähemalt koha peal ära tarvitanud või tarvitanud nende asju - loomulikult nõutakse selle eest "korvausta" - tasuta teenust, juua-süüa ja vahest on igatsorti huvitavaid asju välja mõeldud mida see kompenseerimine tähendab aga see pole nii oluline. Need kaamerad aga annavad ülimalt hea ülevaate kui palju need "sommid" valetavad ja on nii mõnelegi teenusepakkujale nende paigaldamise raha päris kiiresti "tagasi teeninud".

Kui maismaal olevad hotelli kaamerad ON võimalik ka lülitada netti (mida mõnes kohas on valikuliselt tehtud aga need on tehnilised detailid ja nende teadmine pole vajalik) siis laeval olevad kaamerad netti ei pääse - saab aga ei ole see olnud vajalik teenusepakkujale ja tehniliselt nõuab see liiga palju neti liikluse "ohverdamist", et seda ei tehta.

Ma ei ole üldiselt sellise süsteemi pooldaja, kuid kahjuks peab mainima, et mõned "subjektid" on ravimatud selles elus ja pigem las need kaamerad siis olla. Peaks mainima, et vajadusel saaks legaalselt teatud aspektidest neid kaamerate paigaldajaid "kottida" küll kuna aga ühiskonna "tüürivad" jõud leiavad, et jälgimiskultuuri süvendmaine on nende huvides siis lastakse asjadel minna omasoodu.
Paigaldajad tihti ei kaalu sellise süsteemi pikemaajalisi perspektiive ühiskonnale laeimalt vaid võtavad asja lihtsalt - nüüd, siin ja praegust saan mina sellega vältida oma poolseid liigseid väljaminekuid ja mõningaid teisi lahendeid ja lihtsalt paigaldab need kaamerad kuna nii on talle lihtsam.
Hetkel ma kahjuks ei näe, et laiemas perspektiivis nii kohalikud kui lahetagused rullnokad maagiiliselt läheksid paremasse sagedusse, kasvaksid ümber või saaksid hoobilt targaks - pigem vastupidi.
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5(current)
  • 6
  • 7
  • 8
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  USA suurim salajane operatsioon - arest NWO xcad 494 162,769 23-02-2025, 11:48
Viimane postitus: Kunglas
  Salajane Leping meie vastu... Infinite 5 7,489 17-12-2018, 17:19
Viimane postitus: Minaelan
  Startis USA sõjaväe salajane kosmoselennuk djfreeze 4 5,016 17-01-2017, 23:48
Viimane postitus: I'll be back

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne