Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Surnud herilased aknlaual ja põrandal
Viimasel ajal avastan aknalaudadelt ja põrandalat kuhjaga herilaste laipu.Nad on kõik surnud.Täna sai laipasid kühvlitäie.Öösel on mul kõik aknad kinni aga hommikul ise veel poolunes kuulen et herilane sumiseb kusagil.Ma ei ole mingit herilasemürki ega midagi sellist kasutanud.Iga päev leian aknalaualt ja põrandalt 8-9 surnud herilast.Ma ei jaga loodusest eriti midagi.Äkki mõni loodushuviline oskab õelda ,millest see nähtus on tingitud ?
Vasta
Kas neil kuskil seina vahel pesa ei või olla ning nad siis kogemata on ühe käigu teinud sulle tuppa, samas see ei seleta suremist otseselt. Võimalik muidugi, et pesa tabas mingi haigus vms ning nüüd ronivad nad kõik ükshaaval pesast välja surema... Kui pesa on seina vahel, siis peaks pesa ava olema ka väljapoole. Vaatan, kas õnnestub täna mõni putukateadlane näpu otsa saada....

Kas sa suudad ehk tuvastada, kust nad sinu tuppa saavad? Selleks piisab ka väikesest praost muideks...

Muudetud: 10-7-08 kell 07:52:20 elis
Vasta
Olen tähelepannud, et kui herilased teevad seinasisse pesa ja sealt kaudu kuidagi tuppa ronivad, siis nad ka lühikese ajajooksul surevad ja massiliselt. Mul abikaasa vanemate kodus oli mõni aasta tagasi sama lugu, samuti parima sõbra kodus.

Arvan, et paanikaks pole põhjust, kui nad sulle just tekialla ei roni.

Aga selle ava leidmine, kust kaudu nad tuppa pääsevad, võib olla juba keerulisem ülesanne.

edu.

Raul
Vasta
Mina arvan, ka sama, et kuskil on neil mingi käik tehtud.. Aga ma olen kuulnud ka seda, et kui mesilane/herilane oma astla kuskile torkab, siis sureb.. Võibolla on nii, et nad ei saa toast välja ja hakkavad paanitsema ning kõike nõelama ja siis surevadLaugh Mai tea isegiBleh See üks teooriaLaugh
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Kukkurhunt ehk tasmaania tiiger - kas ikka on välja surnud? xawa 9 981 07-06-2024, 20:11
Viimane postitus: Mannu
  Inimkonna olemasolemise ajal alles välja surnud dinosaurused mar3k 10 10,055 30-04-2018, 19:06
Viimane postitus: Müstik
  Herilased mõtlevad? Metafor 72 27,541 28-08-2017, 21:08
Viimane postitus: xcad
  Müsteerium: massiliselt surnud linnud ja kalad alter 1 3,828 03-01-2011, 22:01
Viimane postitus: InDemand

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne