Para-web foorum
Pole sisse logitud [Logi sisse - Registreeru]
Mine alla poole

Prinditav versioon | Liitu listiga | Lisa Lemmikutesse  
Autor:
Teema: õudusunenäod ,ärevusest
ID: 6529
mõistatus
Noorem liige
**

Postitused: 11
Registreerunud: 9-5-2010
Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 21:15
õudusunenäod ,ärevusest

Mul siis selline asi ,et mul ärevushäire ja kuna kohutavalt kardan igast asju siis näengi juba õudukaid, tahaksi teada ,et kas need õudukad pigem sellest ,et ärevuses ja hirmus olen või siis tõesti saavad need asjad tõeks?

[Muudetud: 9-5-2010 mõistatus]
Vaata kasutaja profiili Vaata kõiki kasutaja postitusi U2U liikmele
Nielander
Questioning Everything

Postitused: 1018
Registreerunud: 9-4-2007
Asukoht Eestimaa
Kasutaja on eemal

Tuju: Kahtlev

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 21:34

Miks siis ainult need vastata võivad kellel mingid "erilised võimed" on?
Et nad neid kasutades mingil paranormaalsel moel välja uuriks mis ärevushäire sul täpsemalt on?

Oletame, et unenäod tõesti lähevad mingismõttes täide...kas see tähendab, et KÕIK unenäod lähevad täide, või ainult osad neist?
Kuidas peaks foorumlased teadma, kas sinu poolt konkreetselt nähtavad unenäod tegelikuseks saavad?
Kas sa kujutaksid ette maailma, kus kõigi inimeste unenäod(mis pärinevad inimestest endast) kuidagi täide lähevad?

Ärevushäired(milline neist?) võivad olla tõsised asjad - on ka endal nendega probleeme - ja neid ravimata või nendega mitte leppides võib asi täiesti käest minna...pidev stress ja pinge, väsimus ja unetus, enesetapu mõtted ja destruktiivne käitumine...jne.
Jah, tõesti, need õudukad võivad olla tingitud pigem ärevusest endast, kui millestki seletamatust või müstilisest või paranormaalsest...üldse ei üllataks...

"On suur viga alustada teoretiseerimist enne, kui on andmeid. Märkamatult hakatakse fakte väänama, et need sobiksid teooriaga, selle asemel et sobitada teooriaid faktidega."
-Sherlock Holmes-
Vaata kasutaja profiili Vaata kõiki kasutaja postitusi U2U liikmele Sellel kasutajal on MSN Messenger
mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 21:41

:Dheh tänud vastamast, tegelikult tean 100prossa ,et need unenäod pingest ja ravi saan ka ärevushäire puhul juba, enesetapumõtetest niipalju ,et ma pole piisavalt tugev/nõrk ,et midagi sellist teha.Miks kirjutasin oli pigem see ,et jälle ühest oma ärevast mõttest lahti saada, selgeltnägija nastja kirjutas enda blogis ,et kui inimene näeb õudus und siis võib tal midagi halvasti minna järgmine päev, mitte ,et see nüüd juhtuks mis unes näed vaid lihtsalt midagi nihu minna ja kuna mina ärevustan koguaeg igast asjadepärast ja näen juba unes ka igast idiootsusi ,siis tahtsin lihtsalt kellegilt kellel tõesti mingid võimed on kuulda ,et kui inimene näeb pinges olekus mingeid õudukaid siis need ei lähe täide ,pigem lähevad need õudusunenäod täide ,kui inimene ei ole pinges ega muretse millegipärast ja siis mingi vastik unenägu tuleb

zepac
superfüürer

Postitused: 1414
Registreerunud: 2-3-2006
Kasutaja on foorumis

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 21:46

Kui on ärevushäired, siis see läheb psühhiaatria valdkonda, mida ravitakse ravimite ja vastava teraapiaga.
Aga jah, kui sa tahad ühel hetkel end leida Paldiski mnt-l või intensiivravis, siis ära otsi mingeid Harry pottereid vaid mine arstile.
Mul endal kahjuks samad sümptomid, mida Nielander nimetas. Põhjuste üle ei tahaks isegi spekuleerida, sest selle põhjused on alati väga individuaalsed.

--e--
No alusta sellest, et ära Nastja blogi kindlasti rohkem loe!

[Muudetud: 9-5-2010 zepac]

Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
jooshik
Bagdadi päike

Postitused: 160
Registreerunud: 10-17-2009
Kasutaja on eemal

Tuju: Ettearvamatu

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 21:47

Need ei lähe täide.

"Lohk- see on nigu tagurpidi muhk!
Muhk- see on nigu tagurpidi lohk!
Kes ei mõista, et lohk on nigu tagurpidi muhk, see ei mõista ka, et muhk on nigu tagurpidi lohk.
Mida selline üldse mõistab?"
-Vladislav Korzhets-
Nielander
Questioning Everything

Asukoht Eestimaa
Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 21:58

Tsitaat:
Algselt postitas mõistatus
/---/...kui inimene näeb pinges olekus mingeid õudukaid siis need ei lähe täide ,pigem lähevad need õudusunenäod täide ,kui inimene ei ole pinges ega muretse millegipärast ja siis mingi vastik unenägu tuleb

Ma kahtlen, et saab selliseid laiamõistelisi seaduspärasusi asjade kohta nagu "unede täideminemine" luua...
Une nägemine, selle tõlgendamine ja viimaks(paljude poolt harrastatav) täideminemise otsimine on kõike muud kui täppisteadus...

Maailmas(k.a. inimese enda ajus)on nii palju faktoreid, mis võivad une-tegelikuse seostamist segada...
Näiteks võib inimene olla pinges mingi tulevikus juhtuva olukorra suhtes ning puhtjuhulikult selle mingit tulemust unes "ette" näha...
Või näiteks olla suvalise "õuduka" pärast nii endast väljas, et endalegi märkamatult keeratakse muidu ohutu olukord kihva
...ainult, et tagantjärgi targutada, et "näe - täide läks!"
Viimaks tuleb segama ka inimese selektiivne mälu ja mõtlemine - pihta läinud juhused salvestatakse, möödaminekud kustutatakse...

...ja selle seletamiseks pole üldsegi mitte vaja paranormaalsust appi võtta...

[Muudetud: 9-5-2010 Nielander]

"On suur viga alustada teoretiseerimist enne, kui on andmeid. Märkamatult hakatakse fakte väänama, et need sobiksid teooriaga, selle asemel et sobitada teooriaid faktidega."
-Sherlock Holmes-
Vaata kasutaja profiili Vaata kõiki kasutaja postitusi U2U liikmele Sellel kasutajal on MSN Messenger
mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 22:03

Oejam, nüüd vist peate mind päris segaseks siin. Ei ega mul mingi raske ärevushäire ei ole, lihtsalt mu elus on suur muutus toimunud ja sellest ka kerge ärevus ja mind tõesti on ka paranormaalsed teemad väga väga huvitanud ja lihtsalt minu ärevuse teema ja paranormaalne teema jooksid omavahel kokku.
Minu meelest psühhiaatria ja paranormaalsed inimesed tunduvad kohati väga kokkukäiv teema olevat. Mul on küll ärevus, aga samas olen ma kõigest väest pingutanud ,et midagi paranormaalset näha,tunda või kogeda ,aga pole seda mitte kunagi tundnud. Või noh ainult ühte imelikku asja ,aga see on ka pigem närvidest tulenev. Kasvõi Nastja blogit võttes, väga paljuski räägib ta iseendale vastu ja koguaeg mu uskumus sureb ,et midagi tõesti tõsi on või olemas on. Igast jutud ja dok filmid on olnud üks suur pettus. Nt:mu sõbra ema tegeles ka niiöelda"maagiaga" ja nüüd tal paranoiline skisofreenia, minu arvamus sellest see ,et niiöelda maagiaga tegelemise ajal ja ennem seda hakkas ta juba väheke ära keerama ja kõik "eriliste võimetega inimesed" tunduvad ka juba väikse skisofreenia pisikuga olevat. Ma ei räägi mitte midagi halvasti, ega halva pärast, ma tahaks kyuidagi kinnitust saada ,et midagi tõesti olemas on ja midagi kummalist tõesti toimub.
mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 22:06

Nu minul need õudusunenäod on pigem sellest ,et olen niipalju negatiivseid asju suutnud lugeda ,et sellest rahutu uni ja õudusuenäod ,aga kui päev parem ja pole niipalju jõudnud mõelda igast neg asju siis ka unenäod paremad, lihtsalt nastja kirjutas blogis ,et unenäod täituvad ja siis tahtsin teada teie arvamust ,et kas ärevusega seotud unenäod ka selle alla kuuluvad.
Nielander
Questioning Everything

Asukoht Eestimaa
Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 22:12

Tsitaat:

Ma ei räägi mitte midagi halvasti, ega halva pärast, ma tahaks kyuidagi kinnitust saada ,et midagi tõesti olemas on ja midagi kummalist tõesti toimub.

Ma eeldan, et sa mõtled selle "midagi tõesti olemas on" all kuhugi üleloomulikuse kanti..., kuid pea meeles, et ka ilma üleloomulikuseta on maailm üks väga kummaline paik...
Kinnitust?
Seda sa kindlasti ka leiad - ainult mitte minu käest - tegelen veel isegi selle otsimisega...

-Sherlock Holmes-
zepac
superfüürer

Kasutaja on foorumis

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 22:29

Heh, mida annab sulle see, kui saad kinnitust mingi ulmelise kohta? Jah, see tekitab "sürri" tunde, ma tean. Mõne aasta eest sõber lasi mul kuulata enda salvestatud EVP-d, neid oli mitu tegelt. Ja see muutis minu suhtumist oluliselt antud valdkonda, kuid elu või käitumise osas ei muutunud midagi. Ma leian, et kui vaja, siis need nö tõestused sa ka saad, kuid mitte varem kui tarvis.

Oled siin foorumis uus liige. Palun, püüa võtta kõike siinset kerge skeptilisusega. Inimesed on mõjutatavad ning seda on sinugi tekstist näha. Kui hakkad kõike tõe pähe võtma, siis võid tõesti päris lolliks minna:)

Psüühiline häire pole võrdne paranormaalsusega. See on kinnistunud ettekujutelm filmidest.

Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 22:40

õigus zepac, ma eiteagi miks raiskan aega ,et saada millegile kinnitust, ega see ei muuda ju midagi, muudab ainult natuke mu mõttemaailma ,aga elu pean ikka edasi elama, kas siis selle teadmisega v teadmiseta.
ja selles sul ka õigus ,et võtan seda paranormaalset vist filmidest liiga palju, millegi paranormaalse all kujutan ette vist mingeid 8jalaga mehi ja muud õdsat ja rõvedat. see on nagu armastus v viha, see lihtsalt on ja seda ei saa katsuda ega näha, vaid tunnetada kuidagimoodi.
zepac
superfüürer

Kasutaja on foorumis

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 22:43

Noh, sa vähemalt suudad enda mõttemalli endale tunnistada. Paljud ju usuvad pimesi ükskõik mida.

mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 23:01

mul on selline asi ,et kui loen kusagilt midagi mis tekitab hirmsat tunnet siis hakkan oma nõrganärvilisuse ja ärevuse tõttu kohe ulmekaid ette kujutama ,kuigi mul süda ütleb ,et see nüüd kindlasti omavahel seotud ei ole ,tahan ma targematelt sellekohta kinnitust kuulda ,et ei peaks selle asja pärast enam tõblema.
nt kasvõi see et lugesin nastja foorumist selle une asja kohta ja tulin siia kohe küsima ,et kas nii v naa on, teadsin isegi ,et kindlasti mitte ei mõelnud ta neid inimesi selle all kellel mingid muud elupinged on, sest paratamatult pinges olekuga näed oma muresid ka unes..
Savipats
Kogenum liige

Postitused: 359
Registreerunud: 1-17-2010
Kasutaja on eemal

Tuju: neutraalne

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 23:05

No ära muretse.. mida rohkem muretsed, seda rohkem on muresid. Las nad olla.. sa ei pea asju üle mõtlema. Kõik möödub, jää rahulikuks :)

mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 23:15

:D Japs eks ikka püüan rahulikuks jääda ,aga ärevusega see natuke raskendatud, kindlasti mis selle kõik hullemaks on teinud see ,et päris tatina olen kuhjade viisi õudusfilme vaadanud ja muud imelikku käinud lugemas ja vaatamas ,aga ma olen enamjaolt käinud sellepärast selliseid õudusi vaatamas ,et ennem seda kui üldse mingeid õudusi vaatama hakkasin nägin unes iga jumala õhtu kuidas palju inimesi seisab minu voodi ääres ja kõik mõnitavad ja kiusavad mind, mis enamjaolt on ka elus täppi läinud..aga nuh ega ma ju ei õpi ka, ikka tulen teen uues foorumis endale kasutaja ,et muud toredat lugeda ja nuputada:)
mõistatus
Noorem liige
**

Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-5-2010 Kell 23:33

Aga okei, headööd, aitab küll tänaseks imedemaal olemisest.. tänud kõikidele kes vastasid :)
Sethy
Noorem liige
**

Postitused: 40
Registreerunud: 8-5-2010
Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-6-2010 Kell 00:49

Tsitaat:
Algselt postitas mõistatus
selgeltnägija nastja kirjutas enda blogis ,et kui inimene näeb õudus und siis võib tal midagi halvasti minna järgmine päev,

Mina nägin eile öösel unes, kuidas karu koos oma poegadega mu koduõue peal mu isa ründas. Ehmusin muidugi üles, sest see oli üpriski jube uni. Ja järgmisel päeval tööjuures ajasin suure nõu porgandeid põrandale(Koka töö). :D
Ma ei oska öelda, Kas siin on mingisugunegi seos, kuid kaldun arvama, et mitte. Et peletada negatiivseid mõtteid, peaks aitama positiivsetele ja / või naljakatele asjadele mõtlemine. Minul aitab näiteks hirmust üle saada, kui korrutan endale mõttes: Lilled ja liblikad. :D Siis tuleb alati hea tuju ja isegi naljakas hakkab. Tuleb vaadata asjade positiivsemat külge, mitte keskenduda negatiivsele, muidu võib päeval kogetud negatiivsus ehk tõesti unenägudesse kummitama tulla. Lihtsalt pea meeles, et peale halba tuleb alati hea! Ja kui ka peaks juhtuma midagi halba või hirmutavat, siis tea et midagi tõeliselt head hakkab kohe juhtuma. Ja igal asjal on ikkagi kaks külge, mitte ainult see negatiivne külg. :)
zepac
superfüürer

Kasutaja on foorumis

[*] postitatud 9-6-2010 Kell 13:17

Hah, Sethy jutul on toimiv point sees:D
Alati, kui ma mõtlen Borati küsimustele, siis suu vajub paratamatult totakalt irvesse.

Borat: What kind of dog is this?
Zookeeper: It's a tortoise.
Borat: Is it a cat in a hat?
Zookeeper: No... it's a tortoise in a shell.

...peale halba tuleb hea muidugi jah. Paraku peale head tuleb ka halb jälle.

Sethy
Noorem liige
**

Postitused: 40
Registreerunud: 8-5-2010
Kasutaja on eemal

[*] postitatud 9-7-2010 Kell 01:00

Eks igal ühel ole omad humoorikad mõtted, mis tuju heaks teevad. :D Ja mul on just see, et kui kõik on hästi, siis ma kipun kartma et kohe tuleb midagi halba ja siis ma ei saagi head nautida :/ Aga ma usun et saan sellest hirmust üsna pea üle. Lihtsalt mõtlen oma lilledele ja liblikatele edasi... :D Noh, ja nüüd kui, zepac, Borati meenutasid, siis ka nendele küsimustele. :D
Kuigi, kui vahel kõik nagu viimse piirini viltu veab, siis hakkab isegi selle peale naljakas. Ja siis lähebki järsku kõik ise rööpasse. Ka halbade asjade üle võib vabalt naerda; üks hea point on ka see, et halvale tuleb head soovida, sest halb ei salli headust.

Mine üles poole