Teema hinnang:
  • 1Hääli - 1 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eile õhtul olid taevas liikuvad tähed?
Nimelt, eile õhtul umbes kell 23.00 lähen mina välja suitsetama (väike küla ja maamaja harjumaal)
vaatan taevasse, et oh nii selge, kõik tähed ilusti näha...
Siis märkan taevas, nagu täht liiguks(hääletu), lõpuks kadus silmapiirilt...
mõtlen endamisi, et eks see lennuk ole...
pööran pilgu teisele poole taevasse, jälle üks..
mõtlen endamisi et küll on tihe lennuliiklus, ka see kaob hääletult simapiiri taha...
Sedasi pingsalt ühele ja teisele poole taevasse vaadates näen selliseid objekte ~5 või rohkem, olen hämmingus, aga püüan ikka hääletute lennukite kaela veeretada...
suits tehtud jälgin veel taevast...
Ühel hetkel märkan aga kahte nn. tähte liikumas üksteisele suht lähedal(lennukid nii vähe distantsi küll ei hoia) ja mis kõige veidram, nad liiguvad üksteisega lõikuvalt, tulevad kaugemalt üksteisele lähemale ja siis jälle kaugenevad üksteisest...
Olen täitsa hämmingus, jooksin tuppa, et võtta oma nutikas telefon ja filmida seda veidrust, kuid need superhüper nuti telefonid ei suuda ikkagi taevast filmida ja jäi ainult must pilt...
sedasi umbes 15 minutit kokku ma neid jälgisin, kuniks kuulsin müra.
See oli ilmselgelt lennuk, mis eemalt paistis oma värviliste tuledega ja lendas nendest objektidest kõvasti madalamal(ehk siis nagu reisilennukid ikka)
Kui uuesti hakkasin taevast otsima tundmatuid lendavaid objekte, ei suutnud enam ühtegi tuvastada...
täpsustuseks: tundusid need olema palju kõrgemal kui lennukid ja valguse toon oli nagu tähel, kui ei oleks hoolega otsima hakkanud, poleks tähtedest eristanudki... liikumise kiirus oli aga sarnane kõrgel lendavale lennukile...
Kuigi ise olen nn. maad külastavate UFOde kohapealt suht skeptiline, ei suuda ma sellele asjale küll ühtegi normaalset seletust mõelda...
aga teie?
Vasta
Satelliidid liiguvad aeglaselt, ehk neid märkasidki. Neid on üsnagi palju.
Vasta
Väideti ju, et - Ühel hetkel märkan aga kahte nn. tähte liikumas üksteisele suht lähedal(lennukid nii vähe distantsi küll ei hoia) ja mis kõige veidram, nad liiguvad üksteisega lõikuvalt, tulevad kaugemalt üksteisele lähemale ja siis jälle kaugenevad üksteisest...

Satelliidid nii ei käitu.
Vasta
internet on üks tark asi( satelliidi vihje oli kogu asja alus) ja
kui mõned eripärasused välja jätta, on sarnasust satelliitidega küll, minu jaoks on see vastus piisavalt ammendav ja magan nüüd kergemalt Smile
Vasta
Tegemist oli siiski satelliitidega. Kui nüüd veel ilmakaari meelde tuletada, siis pidid nad liikuma enam-vähem kõik läänest itta. Nimelt just ida suunas nad valdavalt stardivad, see aitab kütust kokku hoida kui Maa pöörlemise kiirus abiks võetakse. Samal põhjusel eelistatakse starte ekvaatori lähedusest (meenutame - ka Eesti tudengisatelliit EstCube 1 viidi orbiidile ekvaatorist mitte kaugel asuvalt kosmodroomilt), hiljem juba kosmoses korrigeeritakse väiksema massiga satelliidi orbiit palju väiksema kütusekuluga vajadustele vastavaks. Suur osa satelliitidest jäävadki idasuunalistele orbiitidele. Eks nad ole jälgitavad ka hommikuti, kuid rohkem siiski on õhtuseid vaatlusi (kui inimestel on rohkem kombeks taevasse vahtida). Siis tekivad peale päikeseloojangut juba head vaatlustingimused ja Päike mõnda aega kõrgel lendavaid satelliite ka veel valgustab. Õhtuse vaatlusperioodi lõpupoole on järjest sagedamini näha "kadumine", kui nad pimedusse Maa varju sisse lendavad. Et kaks satelliti justkui lähenesid teineteisele ja siis jälle eemaldusid, on seletatav lihtsalt kahe orbiidi lõikumisega vaatleja jaoks.
Vasta
Et sellest postitusest midagi üldse järeldada siis me peaks kohtuma pealtnägijaga ja temaga vestlema.
Samas ma usun et nii see võis olla. Kui kellelgi on olnud mingi huvitav UFO kogemus siis tavaliselt selle inimesega vestleb mõni ufoloog silmast silma.
Antud juhul ei ole tegemist millegi erilisega.
Ma möönan, et tõesti võis olla seal lendtaldrik. See ei ole midagi erilist. No mõnele muidugi on.
Jälgin ise ka selgetel öödel taevast kui võimalik. Võib tõesti näha üht teist huvitavat
Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Tartumaa taevas. Paavel 20 6,202 , 01:12
Viimane postitus: matkasell123
  Tundmatu objekt Eesti taevas (28.06.2016) bestkeptsecret 17 10,972 03-07-2016, 09:27
Viimane postitus: xcad
  Värvivahetavad objektid taevas Skinwalker 0 2,559 24-11-2014, 13:04
Viimane postitus: Skinwalker
  Roheline ruut taevas Pirx 4 5,643 28-03-2014, 08:38
Viimane postitus: 8-0
  Kas tähed vilguvad kollast, rohelist ja lillat värvi? Elessandra 15 8,293 24-02-2013, 14:32
Viimane postitus: Veli Joonatan
  Salapärane objekt taevas Belive 15 9,831 23-01-2013, 12:47
Viimane postitus: Cassiopeia
  Liikuv täpp taevas !? Fastball 14 8,284 14-08-2012, 16:00
Viimane postitus: lihtsalt
  2007a Jõgevatreff ja objekt taevas Astro-97 5 5,696 17-02-2012, 22:47
Viimane postitus: Astro-97
  UFO filmitud TV-3 operaatori poolt eile eny 4 4,056 07-04-2011, 18:24
Viimane postitus: zzz34
  Sähvimine öises taevas jj88 7 5,065 06-01-2011, 17:01
Viimane postitus: jj88

Alamfoorumi hüpe: