•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 27
  • 28
  • 29(current)
  • 30
  • 31
  • ...
  • 61
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 6Hääli - 4.67 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Põliseestlaste liikumine ja selle vaimsus
(02-10-2011, 15:18 )Leena Kirjutas: Isiklikult näen potentsiaali ainult ühes vastuhääletajas. Ülejäänud kuuluvad kirbutsirkuse tegevtruppiwink
Ei vaidle üldse vastu. Aga KELLES? Ma ei häbene näidata oma rumalust.
Ütle, Leena välja, KELLES on potentsiaali. Palun!

Sest mul tuli just praegu mõte, et võiks koostada just selliste "potentsiaalikate" poliitikute nimekirja, SÕLTUMATA erakonnast, kuhu nad kuuluvad või ei kuulu üldse.

SEST: väga palju on inimesi, kes pole praeguste poliitikutega rahul, kuid küsivad "aga keda siis valida?" (vähemalt minu tutvusringkonnas) ja siis oleks hea neile kedagi soovitada, sest vastasel juhul tuleb keegi teine ja soovitab Ansipit valida või kedagi teist samaväärset.

Võibolla te kardate neid nimesid välja öelda, sest leidub alati keegi, kes teie toodub nime põhjal järeldab, et te olete loll, sest pakkusite nii ebasobiva inimese. Aga saage üle oma eneseuhkusest ja ärge kartke paista rumalana.

Mina olen rumal, et neid nimesid välja sõeluda ei mõista, ja no mis siis. Smile
Vasta
(30-09-2011, 23:29 )Ott Sama Kirjutas:
(22-02-2011, 10:41 )Ott Sama Kirjutas: Meie rahvuslus on sügavas kriisis. Kriisi põhjus - pole ideed! Pole sellist ideed, mis rahvast liidaks ja
mobiliseeriks. Rahvuslaste kiiks seisneb selles, et iga rahvuslane otsib, igaüks omaette, kivi alt seda kullakallist
ideed, mis isamaa ja rahvuse ühe ropsuga päästaks. Etteöelduna - kivide alt neid ei leia! Rahvusluse idee
on aga olemas, seda pole vaja otsida! See tuleb võtta või jätta!
Paraku, oleme me kõik programmi ohvrid v. nagu VS. ütleb: juhtmed kuklas! Ütle ainult: onu Aadu... ja kõik
lähevad peast segi! Eestlased ei ole natsid - on sama, kui öelda, et eestlased on immuunsed igasugusele
rahvuslusele.
Teate kes on rahvuslased? Ansip, Laar,... ja kõik teised keda me nii hästi tunneme! Nemad on rahvuslased, isegi
marurahvuslased!!! Miks ma neid rahvuslasteks nimetan? Väga lihtne - neil pole ideed! Neile on rahvas ja rahvuslus
kaup, mida müüakse alla oma hinna! Mina soovin olla ainult vaba ja tahan lihtsalt hästi elada. Ons seda palju?
Lahendus? Eks meie "marurahvuslik" valitsus teeb endast kõik, et meie kannatus katkeks. Ja kui see katkeb - siis
ideed enam ei otsita - see on juba ootel!

Rohkem kui pool aastat tagasi kirjutatud postitus! Mis on vahepeal muutunud? Endiselt otsitakse, vaieldakse Põliseestlasrahvusluse üle.
Teema tammub paigal, sest pole lihtsalt mitte ühtegi head ideed.
Meenus... riigikogu võttis vastu Kreeka päästepaketi - proovimaks meie rahva kaameli kannatust.
Uus lehekülg - maksame, mis hirmus ja pole lootustki, et seda raha edaspidi näha! Järjest hullemaks läheb. Valitsus puhtalt "marurahvuslik" ja kardetavasti hakkame veel lisaks Kreekale plekkima Portugalile, Itaaliale, Hispaaniale,... jäämegi plekkima. Tegelt läheb kogu papp puhtalt pankadele. Ja pole vahendit, pole võimalust ega viisi kuidas seda muuta saaks! See nörritab tõsiselt! Need muutused halvemuse poole ei toimu järsku ega äkki - ikka vaikselt, tasa ja targu, et rahvas kohaneks, harjuks, lepiks. Kuid lubage küsida: kust kulgeb see piir, mille taga me peatume ja ütleme STOPP!?

Jajaa, ja peale selle , et me valitsus marurahvuslik on, on selle liikmed ka kõik kenasti vist nagu üks mees mingi müstilise salaordu liikmed ?
Ordu, mille eesmärgiks on igasuguste varjatud programmide läbiviimine?
ja ainult sellepärast, et meie rahvas ei ajaks endale igasugust s***a näost sisse,ei määriks peale ega hangiks koju, on lasknud kaupmeestel hinnad lakke ajada? See on vist mingi Ellujäämisõpetuse Ordu?
Või oleme meie järjekordse liidu katsepolügon,mis seekord näitab ilmale järjekordselt, kuidas mittemillestki midagi teha?
Põhilised paistavad olevat tervise-, sotsiaal-, ja tööprogramm...
Et ikka rahvas rohkem ise teeks, pered kokku hoiaks ja tugevad oleks.
Programmid ise-kuidas nüüd üteldagi, on stiilis "Taheti parimat, välja tuli nagu alati..."
Laugh
Vasta
(02-10-2011, 15:56 )Marina Kirjutas:
(02-10-2011, 15:18 )Leena Kirjutas: Isiklikult näen potentsiaali ainult ühes vastuhääletajas. Ülejäänud kuuluvad kirbutsirkuse tegevtruppiwink
Ei vaidle üldse vastu. Aga KELLES? Ma ei häbene näidata oma rumalust.
Ütle, Leena välja, KELLES on potentsiaali. Palun!

Sest mul tuli just praegu mõte, et võiks koostada just selliste "potentsiaalikate" poliitikute nimekirja, SÕLTUMATA erakonnast, kuhu nad kuuluvad või ei kuulu üldse.

SEST: väga palju on inimesi, kes pole praeguste poliitikutega rahul, kuid küsivad "aga keda siis valida?" (vähemalt minu tutvusringkonnas) ja siis oleks hea neile kedagi soovitada, sest vastasel juhul tuleb keegi teine ja soovitab Ansipit valida või kedagi teist samaväärset.

Võibolla te kardate neid nimesid välja öelda, sest leidub alati keegi, kes teie toodub nime põhjal järeldab, et te olete loll, sest pakkusite nii ebasobiva inimese. Aga saage üle oma eneseuhkusest ja ärge kartke paista rumalana.

Mina olen rumal, et neid nimesid välja sõeluda ei mõista, ja no mis siis. Smile

Igor Gräzin see ei ole. Ei näe ka potentsiaali kesksekti liikmetes.
Vasta
Tegelikult muutub kõik see mis toimub vägagi arusaadavaks kui mitte ainult iga uus Saksa kantsler ei käi kuni 2099 aastal esimese teona Ameerikas alistumisakti ja sellega kaasnevaid kohustusi alla kirjutamas vaid üha suuremas ulatuses ka kogu euroopa kes maailmasõjas kas okupeeritud või vale poole all võitles. Mõõtu omavahel võtsid ju eri võõrtsivilisatsioonid mitte inimesed,
NATO on see valvekoer kes tagab, et vastaspoole alienid tagasi ei tuleks võimu ja territooriumi tahtma, (eufemismina, et kunagi poleks enam holokausti).
Parim lahendus Angloameerika seisukohalt ongi muuta rahvuste euroopa immigrantide angloameerika kolooniaks.
Kui asjale nii vaadata siis kogu euroopa majanduslollus (saastekvoodid janende ost müük mis on goldmansaksa uue mulli sisu) ja millele ameeriklased ise ja hiinlased ning venelased ainult kõhutuult lasevad.) muutub äkki tahtlikuks tegevuseks mida juhitakse väljastpoolt euroopat, olid ju võitjate pangad ja ettevõtjad, kes euroopa sõjajärgse majanduse üle võtsid ja edasi tegutsevad.
Miks siis nüüd viriseme, et Kentmani tänavalt ja otse Ameerikast (juudiorganisatsioonide juhtidelt) käivad võimupartei esindajad suuniseid saamas.
See ongi ju nii ette nähtud, see paneb paika ka kohustusliku ristiusu ja kaplanid armees jne Egiptuse nuhtluse võimuatribuudid. Põhjus ka meil selleks, et mitte ennast ugridena lasta indoeurooplaste ja semiitide omavahelises usu- ja võimusõjas ilmaasjata hammasrataste vahele võõra idee eest sõdima panna, pole ju kumbki pool ugrisid omaks pidanud, ainult alamrahvaks ja tööjõuks.
Meil on ainult üks võimalus, ajada põlisrahvaste õiguste kaudu oma eriõigusi meie aastatuhandete vanusel territooriumil ja ei midagi muud, võõraste ideede ja sõdade rambodest pole meile mingit kasu.
Aga Leena mõtles vist Juku Kallet.
Vasta
No see on siis Juku-Kalle Raid Isamaa ja Respublica liidust.

See nimi on mujalt ka heas mõttes sima jäänud, kuigi erakondadest arvan ma kõigist halvasti.
(02-10-2011, 16:43 )VironShaman Kirjutas: Meil on ainult üks võimalus, ajada põlisrahvaste õiguste kaudu oma eriõigusi meie aastatuhandete vanusel territooriumil ja ei midagi muud, võõraste ideede ja sõdade rambodest pole meile mingit kasu.
Aga sedasama põlisrahvaste õiguse deklaratsiooni lugedes jäi mulle mulje, et seda saab rakendada ainult nendele rahvastele, kellel oma rahvusriik puudub, kes elavad mingi teise rahvusriigi territooriumil. Meil aga vormiliselt on need kõik õigused juba rahvusriigi näol olemas. Rõhutan VORMILISELT, mitte sisuliselt.

Või sain ma valesti aru?

Vasta
(02-10-2011, 19:30 )Ott Sama Kirjutas: Marinalt täiesti õige tähelepanek! Ja just - rahvusriigi näol on need õigused meil juba olemas,
tõsi - momendil vormiliselt. Pöörame siis sisule tähelepanu. Ei midagi erilist.

VS. Teine võimalus on ka olemas - istume kodus ja oleme vait! Niikuinii on Orioni Tumedad Sahkerdajad
ülivõimsad ja nende juhtmed on kõkidel, selle maailma vägevatel, kuklas. Mida me ka ei teeks, võib alati
pälvida Orionlaste pahameelt, millele järgnavad repressioonid, mis oma julmuselt ja ulatuselt... panevad
kadedusest kahvatuma keskaegsed inkvisiitorid! Nad loevad isegi meie mõtteid! Juhtmed ju kõigil kuklas!
Äkki lihtsalt väriseks - noh hirmust. Oleme parem tasa ja targu...
Pole vaja neid ärritada! Isegi näpuga pole vaja... oma õigusi ajada, las näpp jääb...

See Orioni juhe kuklas ja muu taoline on täiesti tavaline sekti jura mida ei tohiks põliseetlusega siduda.
Vasta
No mida p...t me ilma selle tarkuseterata teinud oleksime, silmapaistev vaimuvälgatus.
Teemasse- kahtlen ja kõhklen väga, materiaalne ja ambitsionaalne mõistetavalt inimlik käitumislaad ja vajadused rikuvad nii-ehk nii kogu selle ilusa isamaalis-patriootilise ürituse. Kardan, et varem-hiljem avaldub ka kõige aatelisemas kodanikus ostetavus, kasvõi sunniviisiliselt. Ja juhtmed ei pruugi ühendatud ollagi.
Vasta
Sekti jura? Leia siis mulle palun mõte kõikidele nendele pappidele, mulladele, rabidele ja teadusliku kommunismi jutlustajetaele kui nende näol on tegu sektidega mil pole mingit jõudu ega väärtust Seadustega kaitstud sektantlus, nad võivad sulle pähe istuda aga sa ei tohi öelda, et te vägistate vaimu, sest neil on õigus sinu vaimu enda tarbeks kasutada ja tühjaks süüa. Enne kui midagi ette võtta, tuleb olemasolev kaardistada ja selgeks teha, mis on kellele ja milleks kasulik.
Siit juba saab jõuda selle tuumani, mis on kasulik kohalikule põlisrahvale ja tema elualale mis on kahjuks libisemas välismaiste omanike kätte tänu EU seadustele ja meie eliidile, kes tahab mänguriametit maailmas pidada.
Aga kui sind huvitab see juhe kuklas siis tegemist on piltliku väljendiga, tegelikult on tegu valgusniidikesega, mille kaudu usuvangis olija on ühenduses osaga oma hingest, mis on vangi veetud ja mille kaudu tervikut juhitakse.
Vasta
VironShaman, kas sinu arusaam parafoorumist on see, et vaatad mõnda suvalist seriaali või filmi ja hakkad siis teemades tõde kuulutama. Näe mida ameerikalsed meie eest varjavad, hoiavad NORAD'i all täheväravat. Ehk saaks foorumisisesel suhtlemisel hakkama ilma hämamiseta? Kahju, et kõik foorumis ei järgi elementaarseid viisakusreegleid. Selle all ma pean silmas edastada infot mis ei tule teleseriaalidest. Aga pöördugem tagasi teemase.
VironShaman süüdistab Ott Samat vingumises ja selles, et Ott midagi ei tee. Tahab ainult, et teised teeks, et siis oleks hea olla. Lugedes seda teemat tervikuna, siis on näha, et VironShaman peegeldab ennast. Mõned lehed tagasi oli VironShamani ja Celticu vahel vestlus seoses kodulehega, kus VironShaman aina tahtis ja tahtis aga siis kui Celtic pakkus lahkelt, hakkas VironShaman hämama. Miks nii? Tegelikult pole vaja ka selgitada, lugedes teemat tervikuna on see arusaadav.

Põliseestlust sellisel kujul nagu siin teemas tahetakse arendada ei saagi. Põliseestlast ei ole olemas. On üks grupp inimesi, kes peavad ennast soome-ugri hõimudeks ja teine grupp inimesi kes peavad ennast skandinaavlasteks. Kuna need on kaks erinevat inimgruppi, siis nende vahel ei saa luua mõistlikku kompromissi. Kogu sellele "põliseestlusele" tuleks lähtuda ühest lihtsalt ja konkreetsest suunast. Tahest olla vaba ja liikuda sealt edasi. Oti poste lugedes on näha, et tema propageerib (mõtte)vabadust, samas kui VironShaman jookseb palehigis oma juhtmetega ringiratast.
Vasta
Tänud Arila lahmimise eest, kapatäis s...a kaela, ulmekst pärit jutustused jne. Kui sinu teisi postitusi vaadata siis tegu kas noore mänguriga või lihtsalt ennast väljaelava teismelisega, ei oska vähemalt kõnetooni ja sõnakasutust teisiti seletada.
Mis sellesse puutub, mida mina teen siis iga asi omal ajal ja ega paljud teadmised massidele mõeldud olegi, mida vähem lahmijaid seda parem, mina lähen ikka oma rada pidi edasi. Koduleht saab valmis omal ajal ja ka üles nii et pole probleemi.
Abi ka ei vaja, ise teen ja maksan. Mis põliseestlusest saab näitab ainult aeg, mitte mõne nimevahetaja sapine soust, uus nimi aga väga sarnased kombed ühe vana foorumlasega.
Huvitav oleks teada millised skandinaavlased siin mandril põlisrahvas on olnud. Vähemusi jah, aga see on juba nende oma rida, igaühel õigus oma huvisid kaitsta. Ja mis vabadusse puutub siis ka sina ise oled absoluutselt vaba ilma mingi põliseestluseta maailma lahti tee ka pleki ise kinni oma tahtmisi nagu kõik teisedki. Põliseestluse eesmärk ei ole olla piiritult vaba maata ja kodupaigata linnuke oksal.
Vasta
Kulla Arila Ja Ott (kellest ma muidu väga hästi arvasin) - mis te probleem on? Te kas ei taha aru saada, millest VS räägib või teid riivab see kuidagi? Kui te ei taha, siis jääb üle imestada teie piiratuse üle (ja tekib küsimus, et mis on teie eesmärk PARAfoorumis?) aga kui te aru ei saa, siis enne kui teil piinlik hakkab, tasub ikka kaevuda sellesse, mida VS on rääkinud Orioni vms (millest teie antud hetkel aru ei saa) kohta. Kinnitan teile, et tegu ei ole teie lemmikseriaalidega.

Vasta
Põliseestlus ja Orion....mis ma mõistan kosta. Kui ausalt siis mitte midagi.
Samas faktike - maakohas kus elan kuuleb ja näeb oluliselt rohkem kui linnas. Viimastel valimistel
kaotas iseseisvuspartei palju hääli tänu sellele, et nende ridades kandideeris Hannes Vanaküla.
Olenemata sellest, et kandideeris mujal ja mitte minu kodukandis.
Vasta
Aga miks teid üldse see Egiptuse nuhtlus häirib, juute ei häiri, kristlasi ei häiri, muhameedlasi ka ei häiri välja arvatud et teiseusulisi ei lasta püramiide uurima, kas häirib see et müütilise habemega pilve peal karistavat sõrme viibutava vanakese on asendanud võõrad reptiloidid kes vaikselt maad ja inimkehi oma valdusesse võtavad ja jumalaid mängivad, õigeusklikel ja teistel headel kristlastel pole ju probleemi, nemad on omad, Vanaküla on ka otsapidi oma, sest püha tamm on hoopis vene poolele jäänud kust nende sekt jõudu ammutab.
Küsimus on paganates keda mina kristlaste kombel halvustavalt paganateks ei nimetaks vaid ainult loodususulisteks.
Miks neid peab uuesti ristima hakkama, miks koogutavad meie liidrid uuesti ristikirikus kui enne sedasama kirikut vaenasid ja jälgimas käisid et inimesed oma nina sinna ei pistaks.
Leena võta kätte ja loe Egiptuse usund läbi, kuhu läksid peale surma kõik vaaraod. mis teist vastaspoolt puudutab siis taevas on tähtkuju Orioni jahimees Sõnni tapmas ja koer abis.
Inimestele ei meeldi kuidagi kui öeldakse et kuningas on alasti, kui oled nägija või on mõni tuttav nägija siis laase endale kirjeldada seda mis toimub kirikus jutluse ajal esimese veerandtunni jooksul, mis toimub siis kui papp viimased lahkumissünad surnule ütleb ja surnu hinge ära saadab, mis toimub siis kui papp uut hoonet või ükskõik mida sisse õnnistab. Kui oled endale selle selgeks teinud siis räägime edasi, kes on papi abivaimud keda kasutab ja kutsub.
Põliseestlaste liikumine saab aga oma jõu hoopis loodusvaimudelt, mitte võõra kõrgtsivilisatsiooni käest.
Liikumine ei ole mõeldud parteiks vaid kolmanda sektori kaudu ühendamaks neid kes ennast põlisrahvaks peavad ja vastu hakkavad maade ja metsade ning loodusvarade mahaparseldamisele välismaistele omanikele.
Aeg näitab kel on õigus.
See et üks seltskond siin üritab aktiivseid teemasid mutta trampida on juba omaette nähtus, ilmselt modede rida.
Vasta
Ka kunagistel põliseestlastel olid oma uskumused. Muinasuskumused.
Aga nojah, eks kraaksuge siis edasi, kui midagi targemat teha ei ole. Niipalju kui mina siin loen, siis üks susimine ainult käibki päevast päeva ja muud midagi.
Tehke omad teemad ja vaadake kui hea on, kui teid siis seal sõimama tullakse!
Või tehke see orioni ja aldebarani värk omale ükskord ometi selgeks, sest lausa piinlik on lugeda, et orionlased ja aldebaranlased on võetud mingi ulmefilmi sõnastikust. Ja siis saate ka ükskord ehk aru, millele VS aeg-ajalt viitab. Seni te paraku sellest aru pole saanud.
Oskate ainult rünnata. Ise ei anna te foorumile üheski teemas kunagi mingit huvitavat arutlusainet.
Vasta
(03-10-2011, 20:47 )Müstik Kirjutas: Ka kunagistel põliseestlastel olid oma uskumused. Muinasuskumused.
Aga nojah, eks kraaksuge siis edasi, kui midagi targemat teha ei ole. Niipalju kui mina siin loen, siis üks susimine ainult käibki päevast päeva ja muud midagi.
Tehke omad teemad ja vaadake kui hea on, kui teid siis seal sõimama tullakse!
Või tehke see orioni ja aldebarani värk omale ükskord ometi selgeks, sest lausa piinlik on lugeda, et orionlased ja aldebaranlased on võetud mingi ulmefilmi sõnastikust. Ja siis saate ka ükskord ehk aru, millele VS aeg-ajalt viitab. Seni te paraku sellest aru pole saanud.
Oskate ainult rünnata. Ise ei anna te foorumile üheski teemas kunagi mingit huvitavat arutlusainet.

Muinaseestlastel olid tõesti omad uskumused. Ma EI ole märganud, et SIIN foorumis keegi neid ESILE oleks tõstnud ja PROPAGEERINUD. Küll aga tehakse teatrit mida MUINASEESTLASTE järeltulijad PEAVAD kinni maksma. Seda küll mitte eurodes aga moraalselt.

Edit: Siiski olen märganud.
Vasta
Nu nii, seda oligi vaja tõestada...Nii nagu 800 aasta ees ei suutnud maarahvas kokkuleppele jõuda, kes neist siis see Kõige Kõvem Kuningas on, nii murtakse praegugi piike.
Nii kaua, kui elab kasvõi põlvepikkune poisike sel maalapil- rõhutan " maalapil ", sest riigikorrad vahetuvad teatavasti - nii kaua põlismaisus ei sure. On ta siis põliseestlus või mis iganes...
Ja küsida ei tuleks mitte seda,mis me Eesti riigi jaoks teinud oleme, vaid alustaks iseenesest.
Mis me enda jaoks teinud oleme?

Vasta
Kage, kaugel eespool vihjasid Arila ja Ott orionlaste ja aldebaranlaste jõuvahekordade muutumisele, mitte tähtkujudele.
Peaksid nende käest küsima, et millest nad nii iseteadvalt pajatavad.
Aga tegelikult räägivad nad ulmefilmist ja see on kogu nende teave. VS aga räägib muistsetest teadmistest, mis meieni on jõudnud ja teabe on ta saanud oi kui paljudest raamatutest, oi kui paljudelt läbi töötatud linkidelt.
Orioni kohta on palju teemasid ja ma saan aru, et oled siin alles verivärske olija, aga ühe teemadest võiks ju ikka asjadest arusaamiseks selle kolme kuuga, mis sa siin oled, ka läbi lugeda:
http://www.para-web.org/showthread.php?t...ight=Orion

Leena, enamus Celticu teemasid käsitlevad muistseid uskumusi.
Tõin õige teema üles. Ei maksa põliseestluse teemat ära rikkuda. Ka selle postituse võiksid orioni teemasse üle tuua ja arutleme siis seal edasi, kes kus ja mis.
Saaksid seal teemas siis ilusti oma põhjendused ära tuua.
Vasta
Liigutasin teemast mööda ja sisutu jagelemise prügikasti.
Kui Arila tahab ulmefilmidest rääkida, siis on selleks vastav alamfoorum.
Leena võiks püüa vähem karjuda oma postitustes. Kui rõhutada iga viiendat sõna, siis on see lihtsalt üks virrvarr.
Vasta
(05-10-2011, 21:37 )Thorondor Kirjutas: Kui Arila tahab ulmefilmidest rääkida, siis on selleks vastav alamfoorum.
Täpsustuseks! Arila ei rääkinud ulmefilmidest. Arila tõi välja Memory Aplha Wiki. See on nimelt koht kus VironShaman käib oma teadmisi ammutamas. Tõin välja ka paar linki, et mu jutt ei oleks tühine ja sellel oleks mingi tagapõhi all.
Vasta
Ma lugesin ka kunagi Flash Gordoni koomiksit, kus olid Aldebarani kõrilõikajad. VS võttis need lood järelikult ikka sealtPh34r2

Kui sa veenvamaid seoseid leida ei suuda, siis on see lihtsalt läbu.
Vasta
(06-10-2011, 09:01 )Thorondor Kirjutas: Kui sa veenvamaid seoseid leida ei suuda, siis on see lihtsalt läbu.
Kui sa pidevalt käid erinevates teemades foorumlasi provotseerimas, siis sa ei sobi personali. Aga vahet pole, ei taha sinuga edasi suhelda, muidu väänad mulle igavusest veel paragrahvi kaela.
Vasta
See ei ole lihtsalt läbu tegu on lihtsalt järjekordse trolliga kes püüab foorumis oma seadusi teistele kaela määrida ja luua seoseid seal kuis neid ei ole, kui nii võtta siis võib kõike ulmega seostada sest ulmekirjanikud pole jätnud kasutamata ühtki teemat mis võiks rahvast huvitada aga see kõik ei ole ju teemaga seotud ja viib arutluse trollile sobivasse suunda.
Kui trolle laiutada lasta on foorumil varsti lõpp, kedagi ei huvita igapäeva teadus ja kellegi õigus seda igale poole toppida.
Kui muidu nähtusest aru ei saada võin õhtul tõlkida lühidalt kuidas trolle ära tunda ja nendest lahti saada.
Kas saab veel paremini olukorda kokku võtta kui allpool tehtud:
Kõige tähtsam eestlastel peab olema oma usk, oma igivana mitte see üleilmane!
Psühhiaater Jüri Enneti seitse soovitust ühikonna raviks

1. Tugev pere
Peremudel on ühiskonna rakukene. Et see rakukene toimiks hästi ja sobiks hästi ühiskonda, peaks seal olema üks korralik mees, kes jõuaks naist ja lapsi sülle võtta ja naine, kes ei oleks nagu luukere. Kui me propageerime samasooliste kooselu, siis me peame ütlema, et see pole peremudel, vaid valimisteks häältekogumise meede. Need rakud ei tugevda ega paranda ühiskonda. Kui pere on ebakindel, võib kergesti langeda halvale teele.

2. Rahvuslik usk
Meil puudub rahvuslik usk. Meil on alahinnatud esivanemate talletatud tarkused. Muutuvas maailmas hoiaks see meid rajalt langemast. Ülemaailmne religioon enam ei toida, sest see laguneb ja mõraneb.

3. Üksmeel
See peaks olema nii alt üles kui ka ülevalt alla. Poliitikud ei tohi öelda teisele, et „sinuga ma koostööd ei tee“. Poliitik ongi see, kes oskab teha koostööd, oskab panna vankri ette ka need hobused, kes sinna muidu ei sobiks.

4. Tarkus on tarviline vara
Nagu idamaades ja Indias öeldakse, et teadmine ja tarkus on vajalikud. Kui me võtame vastu otsuseid, siis tuleb rääkida rahvaga rahva keeles, mismoodi see otsus rahva leivakotti mõjutab. Näiteks pensionisambad kukuvad ümber ilma suurema tuuleta.Valel ja mitterääkimisel on lühikesed jalad. Iga kord ei saa küll kogu tõde välja öelda, aga see, mis on välja öeldud, peab olema õige.

5. Piiri peab tunnetama
Meil on ka neid, kelle emakeel ei ole eesti keel, aga see valdkond lonkab nelja jalga. Paljud targad pedagoogid ja poliitikud on juba öelnud, et vaja on jõuda tegudeni. Semiootikud on öelnud, et väga magus ala on piiriala. Meil on olemas mitu piiri, üks on idapiir. Piiri peame täpselt tunnetama. Seda idapoolset marginaali me kahjuks ei kasuta. Enne sobis Eesti kurk Vene turule, aga nüüd enam ei sobi. Kui me paneks käiku turumajanduse üle idapiiri, saaks koda ka lõimumise — praktiline elu paneb asjad paika nii kooli kui majanduse vallas.

6. Haiguste ennetamine
Eesti medistiin ei ole praegusel kujul jätkusuutlik. Kogu vägi läheb tagajärgede likvideerimiseks, narkomaanidele me jagame süstlaid, et ära hoida nakkusi, aga me ei tegele nende ravimisega. Kus on haiguse ja tervise piir, on omaette filosoofia.

7. Kehaline aktiivsus
Nii poisid kui tüdrukud on meil kehaliselt nõrgad, aga keha on vaimu tempel. Kui inimesed on nõrga tervisega, siis jääb ka ühiskond nõrgaks. Selles valdkonnas on palju kasutamata reserve.
Vasta
Mis on pistmist põlisel eestlasel Orioni hallidega ja nende juhtmetega?!?!
Antud teemas annab vastuse eeltoodud küsimusele VS. Kuigi asi jääb tava inimesele/eestlasele natuke segaseks, aga juu jääb.
Mis ma ütelda püüan on see, et enamus mõttearendused lõppevad Vs´i poolt "Orioni juhtmetega" punkti panemisega. Kuna enamus inimesi ei oma võimeid peenmaaila(eeter)elu nägemiseks, samas kogu teema sinna taandub, siis minu küsimus VS´ile, et mida sa täpselt antud teemaga teada tahad?
Aasta tuhanded on Orioni seltskond meid karjatanud ja sinu(VS) jutust võin järeldada, et nii se olema peabki, siis kas me peamegi midagi muutma. Meie ei kontrolli ju enda tegemisi ja oma tahtmist väljendada on tühja hõikamine, kuna me ei kontrolli olukorda.
Kui millestki valesti aru olen saanud, siis parandage.

PS. Olen kogu teema algusest saadik läbi lugenud.
Vasta
Toome siis veel eraldi välja:
2. Rahvuslik usk
Meil puudub rahvuslik usk. Meil on alahinnatud esivanemate talletatud tarkused. Muutuvas maailmas hoiaks see meid rajalt langemast. Ülemaailmne religioon enam ei toida, sest see laguneb ja mõraneb.
Et mingit väljapääsu otsida, tuleb olemasolev kaardistada, sellega ju tegelemegi, samuti üritame intensiivselt korjata materjale kohaliku vana usundi kohta ja see kaasajastada noorele põlvele arusaadavaks.
Vasta
Veel üks J.Enneti tekst.

Tsitaat:Probleemide lahendamise teed psühhiatri pilgu läbi

Jüri Ennet

Tervist, minu nimi on Jüri Ennet ja mul on suur rõõm teid tervitada teie suure juubeli puhul.

Täna ma tahaksin natukene rääkida psühhiaatri pilgu läbi probleemidest, mis meid kõiki huvitab ja huvitab selle nurga pealt, et ühed inimesed on ühtede iseärasustega looduse poolt pakutud või siis elutingimustest tingituna, teised teistmoodi. Ja see puudutab ka meeleorganeid, et ühtedel on selge nägemine ja terav nägemine, teistel hea kuulmine ning mõnedel halvem kuulmine.

Kuidas nüüd nägijad üheltpoolt ja kuuljad ning mittekuuljad teiseltpoolt, et mis on sellest ilmaelust arusaamine psühhiaatri pilgu läbi.

Minu seisukoht on selline, et iga inimene on ainulaadne ja see ainulaadsus sõltub esivanematest. Ainulaadsus on kaasa andnud meile eelsoodumuse siis üheks, teiseks või kolmandaks kas positiivses või negatiivses mõttes asjatoimetamiseks siin elus, nii kaua kui me elame.

Ja et seda paremini mõista, võime teha piltlikult kaks basseini, kus basseini põhjas on mäed ja mäeahelikud ning need on omakorda kaetud veega. Ühtedes mäeahelikes on siis haigused või eelsoodumused üheks või teiseks haiguseks. Selle basseini mäeahelikega tähistame miinusega. Teises basseinis on aga eelsoodumus üheks või teiseks positiivseks asjaks ning selle tähistame plussiga. Nüüd meil inimestel ongi eesmärk ühest basseinist vett peale panna, et haiguste mäed ja mäeahelikud välja ei tuleks. Teises basseinis on oluline vett pealt ära võtta, et postiivsemad asjad ilusti välja tuleksid. Sellised kaks basseini mäeahelikega on igas inimeses olemas. Nüüd veekihi äravõtmine ühelt poolt või äravõtmine ühelt poolt sõltub inimesest endast – kas ta võtab seda kulbiga ära või paneb kulbiga juurde. Samuti kas võtab ämbriga ära või lisab ämbriga juurde. See aga sõltub ühiskonnaelu tingimustest ja paljudest nendest faktoritest, mis ühiskonnas on olemas, aga inimene ise neid mõjutada ei saa. Ehk sellest tulenevalt on ka neid olukordi, et mõned haiguste mäed ja mäeahelikud tulevad välja ka sellistel juhtudel, kui inimene ise üritab neid veekihiga katta, aga tulutult. Sotsiaalsed ja muud keskkonnas olevad tegurid on tugevamad kui inimese suutlikkus. Sellest tulenevalt on ühiskonnas siiski neid inimesi nooremas ning ühtlasi vanemas eas, kes omavad tervise osas häiret. Sellised haigused või haiguste eelsoodumused on olemas igal inimesel. Kui keegi mõtleb, et tal on kuulmismure, teisel maksahaigus, teisel veel mingi muu haigus ja mõtled, et minul ei ole, siis sa ju rõõmustad. Aga nagu vanasõna ütleb, ära hüppa enne õhtut. Kui me tervise eest ei hoolitse, siis see õnnetus või mure, vaev, haigus võib tulla igale inimesele. See võib minul esineda vaimuhaigusena, kuulmishäirena, nägemishäirena, juhuslikult kui me satume keskkonda, kus kaitsvat vett tuleb rohkem pealt ära kui organism suudab seda välja kannatada. Selles mõttes, kallid inimesed, oma tervise eest tuleb hoolitseda, tuleb teha kõike neid asju, mis inimesest endast sõltuvad ja tuleb meeles pidada seda, et on asju, mis ainuüksi meist endist ei sõltu vaid ühiskonnast. Näiteks ühiskonna korraldus ja tervishoiu korraldus on siin küllaltki oluline. sellest jutulõigust võib jääda mulje et nüüd ongi nukrust, muret ja vaeva palju, ja hakkame koos nutma, aga ei hakka nutma! On ju ometigi teine bassein andekuse ja geniaalsuse mägedega. Ja kui me hoolega vett pealt ära võtame, siis üks või teine geniaalsuse või andekuse mägi tuleb välja ja siis mõtleme, kui tubli on tema kirjakirjutamine või muu tegemine, lillekasvatamine. Ehk iga inimene on mingi asja peale „Mihkel“ ehk andekas.

Selle lõigu kokkuvõte on selline, et iga inimene on andekas, geniaalne, talendikas. Oluline on leida oma õige küngas üles ja sellega siis tegeleda. Ühesõnaga meis on eelsoodumuslikult häired või haigused olemas, seda üritame katta ja teiselt poolt on meil geniaalsuse mäed, mida tahame vabastada ja esile tuua. Selline kaheks jagamine on suhteline. Juba vanal ajal Vana-Kreeka ja Rooma targad ütlesid et inimesed jagavad asju headeks ja halbadeks. Jumalad vaatasid asju nii nagu nad on. Ehk pika arengu käigus on asi selliselt kujunenud, et kohanemine keskkonnatingimustega ühiskonna arengus nõuabki seda, et teatud perioodi inimesel on mingi asi tahaplaanile tõmbunud, et teine komponent paremini esile tuleks. Ja need ongi need asjad, mida me tänapäeval nimetame puudeks või näeme negatiivse märgi all, sest meeleorgan töötab natukese teise nurga all ja on tõmbunud. Meditsiini aspektis on nii, et kui mingi meeleorgan on taha tõmbunud, siis see eest töötavad teised meeleorganid sedavõrd paremini, on rohkem arenenud. Seetõttu tunnetab inimene maailma ka teise nurga või spektri alt ja üldrevolutsioon või areng on selle paika pannud ja inimesele on see väga vajalik. Meie praeguses rumaluses või arenguaspektis võtame seda plussi või miinusega. Jumala tasandil on nii loodud, et arengus ühes meeled tagasi tõmbuksid, et teised esiplaanile saaksid tulla.

Kogu selle jutu mõte on selline, et tark inimene võtab asju selliselt nagu nad on, tunneb rõõmu ja lusti sellest, mida esivanemad on neile pakkunud (eelsoodumused ja pärandused) ja rakendavad neid andekuse ja talendikuse mägesid vastavalt sellele oskusele ja tarkusele, kuidas antud ühiskonnas seda rakendada saab. Ühe lausega: olge see kes olete, see on õnne üks põhivalem ja tundke rõõmu sellest, et üldse elus olete.

Käesoleva aasta suvel käisin ujumas järves ja ujusin järve keskele, mõtlesin et tulen tagurpidi tagasi aga järve ääres olid ka vetelpäästjad. Mõtlesin et poidest olen tagapool ja nii ei sobi, hakkasin tagasi ujuma. Poolel teel tagasi tundsin, et minestan. Mõtlesin, et keeran selili ja puhkan. Olin selili, aga ikkagi tundsin nõrkust ja tahtsin vee alla vajuda. Mõtlesin, et pean siiski kaldale saama sest mul on lähedased inimesed ja töid on vaja teha ning pean kaldale jõudma. Jõudsin kaldale ja ei teadnudki, mis juhtus. Ja mõtlesin kaks päeva elu üle järele.

Inimesed mõtlevad et elu on jämeda köie küljes, mida saab igaltpoolt taguda natukene. See on üks variant. Teine variant on, et elu võib olla peenikese jõhvi küljes, üks lõige ja elu on läbi. Aga milline variant on õige, seda teab ainult saatus. Ja meil on vajalik teha sellest järeldus, et hommikul ärgates, mil taipame et oleme elus, oleme õnnelikud selle üle. Kas su silm näeb paremini või halvemini, kas su kõrv kuuleb paremini või halvemini, kas su seedetrakt töötab paremini või halvemini. Ainuüksi teadmine sellest, et oleme elus, on üks suur õnn. See oleks üldfilosoofiline ja pikaajalise praktika kogemus, mida tahaksin öelda. Teine asi mida tahan öelda et oma andekustega ja haiguste eelsoodumustega elame ühiskonnas, kus võib tekkida muresid ja probleeme. Ja et nendest paremini jagu saada igapäevaelus on olemas selleks üks harjutus, mida nimetame palveks ja meditatsiooniks ja need ma saatsin teile ning saate need paberkandjal endale. Seda harjutust olen teinud üle 20 aasta. Selle mõte on see, et kui on inimene ja keskond ja nende vahel on suhe, kui see on antud inimese jaoks tasakaalus, siis on korras ja probleeme pole. Kui keskkonna ja inimese vahel tekib ebakõla, siis tekib mure-aurukatel. Ja mure tekib kihiliselt nagu matrjoskal. Esimene mure aurukatel tekib emotsioonide tasandil ja antud juhtumil katel pressib ja pressib ning nõrgemast kohast hakkab mulli välja ajama. Hingevalu on igal inimesel ülimalt isikupärane. Kui ebakõla kestab edasi, siis tekib teine voolukatel psüühika tasandil, unehäired pressivad sinna, halvad mõtted sinna, instinkthäired pressivad sinna. Siis on tahteaktiivsus häiritud. Suhteliselt nõrk koht annab tunda. Kui ebakõla kestab veel edasi, siis tekib kolmas aurukatel keha tasandil, näiteks süda klopib, vererõhk läheb üles ja nõnda edasi. Ning kui ebakõla jätkub, siis tekib neljas aurukatel sotsiaalsel tasandil. Kas kolleeg on kehv või sõber on halb, koer ja kass jäävad jalgu. Nüüd mudeldame seda. Et aurukatel oma susinatega ei segaks, siis on meil vaja üleliigne aur välja lasta. Need harjutused on kasulikud just selle jaoks. Et aurukatel tugevamaks teha ning leida põhjus, et seda auru vähem tuleks. Selle harjutuse põhimõte on, et kui on 100 harjutust, siis ei tee ühtegi, kui teeme ühe või kahte, siis saame aurukatla tugevamaks. Harjutuse sisu on toodud siin välja ja olen teinud 20 aastat ja teen igal õhtul.

Kokkuvõtteks tahan öelda, et suur õnn on see, et elus oleme, et oleme esivanematelt saanud eelsoodumuse andekuse osas. Meie mõistus töötab ja saame töid juhtida oma annetega, mida saatus on pakkunud ja mida ise oleme saanud pruukida. Suur õnn on ka see, et on olemas võimalusi ennast suunata, ent suunamine ei sõltu ainult endast, vaid samuti kollektiivist. Ning mida parem kollektiiv, seda paremini saame kõik oma ühiste huvide eest seista. Kui rohkem kokku hoiame ja koos tegutseme, siis seda paremini saame üksikindiviidi plussid ja paremad omadused esile tuua ja olla siin maamunal õnnelikud. Selleks olemegi me siia sündinud. Maailm on loodud meie jaoks, et saaksime oma eesmärgid täita ja nende abil õnneni jõuda. Need teed, mis eesmärgile suunavad, on loodud selleks, et neid kasutada. Ja need teed, mis sinna ei vii, on ka loodud meile kasutamiseks, kuid neid me ei kasuta.

Veelkord parimad soovid teile tänase peo puhul ja kõige paremad soovid edasiseks õnnelikuks eluks.

Video-ettekande põhjal üles kirjutanud
Kaire Papp

31.10.2007
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 27
  • 28
  • 29(current)
  • 30
  • 31
  • ...
  • 61
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Katarid-aaria rassist pärinevad Graali ja selle juurde kuulu ayyu 8 11,594 08-07-2025, 08:34
Viimane postitus: Mannu
  Tõsine soovitus selle teema lugejale! Ka see voodoo värk või Celtic 27 14,394 01-01-2008, 21:55
Viimane postitus: Raul

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne